mariner4 29.12.11, 11:54 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10883439,PiS_chce_wiekszych_praw_dla_sejmowej_opozycji__Proponuje.html?lokale=warszawa Jasne! Tyle ile PiS dał opozycji kiedy rządził. I ani grama więcej. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiu-bzdziu2010 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:08 mało im???? niech wygrają wybory, to będą mieć pełnię praw do rządzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:11 Ktoś im prawa do bycia pośmiewiskiem zabrania ? skandal !! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Zlikwidować opozycję 29.12.11, 12:32 Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje, aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa. I wtedy tacy "demokraci" na tym forum jak Fiu-bzdziu i Wsk będą usatysfakcjonowani i gromko zakrzykną : niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska ! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 12:34 Zlikwidować a potem rozstrzelać! remik.bz napisał: > Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje, > aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa. > I wtedy tacy "demokraci" na tym forum jak Fiu-bzdziu i Wsk będą usatysfakcjonow > ani i gromko zakrzykną : niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska ! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Uważasz za nieuczciwy układ 29.12.11, 12:46 Kiedy PiS ma tyle praw jako opozycja, ile sam dawał opozycji kiedy miał władzę. W końcu słowo "zamrażarka" powstało kiedy marszałkował Dorn. Akurat jestem przeciwny zamrażarce, ale PiS jest ostatnią partią, która ma moralne prawo o tym mówić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Uważasz za nieuczciwy układ 29.12.11, 12:56 mariner4 napisał: > Kiedy PiS ma tyle praw jako opozycja, ile sam dawał opozycji kiedy miał władzę. > W końcu słowo "zamrażarka" powstało kiedy marszałkował Dorn. > Akurat jestem przeciwny zamrażarce, ale PiS jest ostatnią partią, która ma mora > lne prawo o tym mówić. > M. Fakt ale pomysł dobry i chyba nie warto z niego rezygnować tylko dlatego, że pisowski. To byłoby dziecinne zlać dobry pomysł ze względu na nieodpowiednie autorstwo i czekać aż nie złoży go jakaś inna, mniej "niegodna" opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja też uważam, że powinien 29.12.11, 13:02 być określony termin rozpatrzenia projektu ustaw. Ale zgodnie z zasadą, że "zła protekcja jest gorsza od żadnej protekcji" postulowanie tego przez PiS oddala skutecznie sprawę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Ja też uważam, że powinien 29.12.11, 13:07 mariner4 napisał: > być określony termin rozpatrzenia projektu ustaw. > Ale zgodnie z zasadą, że "zła protekcja jest gorsza od żadnej protekcji" > postulowanie tego przez PiS oddala skutecznie sprawę. > M. Mam zupełnie inne podejście do sprawy. Dla mnie nie ma znaczenia czyj jest dobry pomysł. Podobnie jest ze złymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 13:05 emik.bz napisał: > Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje, > aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa. a po co likwidować opozycję- niech robią dalej te swoje teatrzyki: konferencje na tle logo partyjnego, niech licytują się kto bardziej patriotyczny, kto bardziej kocha Polskę i Polaków, kto w mowie bardziej kwiecisty i pomysłowy na gadżety. Niech żyje opozycja i spektakle telewizyjne Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 14:40 A kto, oprócz ciebie, się tego domaga? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:19 mietowe_loczki napisała: > A kto, oprócz ciebie, się tego domaga? No jak to kto? Wszyscy nowoczesnie myślacy ludzie w Polsce. Przecież PiS popieraja tylko ludzie biedni, niewykształceni, ofermy zyciowe, ciemnogród roszczeniowo nastawiony do rzeczywistości, hamulcowi rozwoju Polski , różne mohery , emeryci, renciści i niedołęgi. Tak nam wszystkim wmawiano od 2005 r. No więc doszedłem do wniosku,ze skoro jest okazja zlikwidować ten ciemnogród i to w majestacie prawa na co ten Tusk czeka? Przeciez chyba lepiej , aby w demokracji nie było żadnej opozycji niż taka jak PiS i to na dodatek popierana przez ok 8 mln głupków i nieudaczników. Nie będzie Pis-u to te głupki popra PO i będzie wreszcie w Polsce spokój- jak za Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:38 Nie, oprócz ciebie nikt się tego nie domaga. Od jakiegoś czasu piszesz o tym na forum - to jakaś tęsknota za tym, żeby coś takiego powiedział ktoś z przeciwnego obozu politycznego, żebyś mógł triumfalnie wrzasnąć "a nie mówiłem!"? Czekaj tatka latka. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Rany Boskie, co sie stalo? 29.12.11, 20:06 mietowe_loczki napisała: > Nie, oprócz ciebie nikt się tego nie domaga. Od jakiegoś czasu piszesz o tym na > forum - to jakaś tęsknota za tym, żeby coś takiego powiedział ktoś z przeciwne > go obozu politycznego, żebyś mógł triumfalnie wrzasnąć "a nie mówiłem!"? Czekaj > tatka latka. Rany Boskie, co sie stalo? Od 2005 r kreujecie taki obraz pisowców , kulturalnie nazywając nas pisuarami lub pisdzielcami a tu nagle taki przypływ tolerancji. Nie uwierze,że nagle zaczęliście bac się jedynowładztwa PO i Tuska. Przecież nawet jak władza podniesie Wam( i nam) podatki o 100 % to i tak będziecie szczęśliwi. Ten przypływ tolerancji to chyba tak dla jaj, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Sory, ale o czym ty w ogóle mówisz? :( 29.12.11, 20:14 Wymyślasz sobie jakieś własne teorie, następnie sam z nimi polemizujesz i sam je zbijasz. Nie, wbrew temu, co próbujesz tu wmawiać ty i tobie podobni, nikt was nie uciska, nikt nie chce delegalizować, nikt nie chce likwidować, wsadzać do więzienia, stawiać pod ścianą, kneblować wam ust, kraść cukierków i sikać do mleka. No co za niefart. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czyli wreszcie jesteśmy w Europie? 29.12.11, 20:40 mietowe_loczki napisała: > Wymyślasz sobie jakieś własne teorie, następnie sam z nimi polemizujesz i sam j > e zbijasz. Nie, wbrew temu, co próbujesz tu wmawiać ty i tobie podobni, nikt wa > s nie uciska, nikt nie chce delegalizować, nikt nie chce likwidować, wsadzać do > więzienia, stawiać pod ścianą, kneblować wam ust, kraść cukierków i sikać do m > leka. No co za niefart. No to ja sie tylko cieszę, że przynajmniej wg Ciebie wreszcie (tzn w 2011 r) jestesmy w Europie i władza toleruje istnienie opozycji. Bo wcześniej (szczególnie w 2007-2011) to wściekła nagonka na opozycje wskazywała raczej , ze jesteśmy w jakiejś bananowej republice. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czyli wreszcie jesteśmy w Europie? 30.12.11, 09:43 > No to ja sie tylko cieszę, że przynajmniej wg Ciebie wreszcie (tzn w 2011 r) je > stesmy w Europie Nie wiem, jak ty (mało mnie to obchodzi), ale ja jestem w Europie od zawsze. > i władza toleruje istnienie opozycji. Sugerowanie, że nie tolerowała. Znowu urojenia. > Bo wcześniej (szczególnie w 2007-2011) to wściekła nagonka na opozycje wskazywa > ła raczej , ze jesteśmy w jakiejś bananowej republice. No i znowu twoja wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:39 remik.bz napisał: > mietowe_loczki napisała: > > > A kto, oprócz ciebie, się tego domaga? > > No jak to kto? > Wszyscy nowoczesnie myślacy ludzie w Polsce. Jak ładnie o sobie piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Naprawdę nie chcesz likwidacji PiS-u? 29.12.11, 20:13 aniechto.only napisała: > Jak ładnie o sobie piszesz... Alez ja sie nie licze. Tu chodzi o podatki potęznej grupy obywateli Polski, ludzi energicznych,przedsiębiorczych, pracowitych, chętnie płacących wszelkie podatki bez względu na ich wysokośc. Naprawdę chcesz , aby ten głupi PiS , ten głupi Kaczor rzucał pod nogi kłody tej cudownej władzy? Przeciez jak ten PiS bedzie dalej w sejmie (lub nie daj Boże) dojdzie do władzy to będzie się domagał , aby te podatki roztrwonic na różnych moherów, emerytów i innych rencistów. A tak , bez wrzasków opozycji to władza juz spokojnie będzie wiedziała co z tymi podatkami zrobic. I na pewno wybierze najlepsze dla siebie- wróć- dla kraju rozwiaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Nie, naprawdę nie chce 29.12.11, 20:20 Oprócz ciebie nikt na tym forum nie stawia takich postulatów. Postulatów, które następnie próbujesz wcisnąć na chama rozmówcy, żeby sprawić wrażenie, że są jego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie, naprawdę nie chce 29.12.11, 20:44 mietowe_loczki napisała: > Oprócz ciebie nikt na tym forum nie stawia takich postulatów. No to malo czytałaś wypowiedzi na tym forum- szczególnie przed wyborami. Postulatów, które > następnie próbujesz wcisnąć na chama rozmówcy, żeby sprawić wrażenie, że są je > go autorstwa. Ja tylko ironizuje. Przed wyborami zwolennicy PO gotowi byli rozstrzelać kazdego "pisdzielca". Teraz moim zdaniem odpuscili, bo boja sie o swoje podatki , zaciagniete kredyty i przyszłe emerytury. Trochę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie, naprawdę nie chce 30.12.11, 09:40 > Ja tylko ironizuje. Przed wyborami zwolennicy PO gotowi byli rozstrzelać kazdeg > o "pisdzielca". > Teraz moim zdaniem odpuscili, bo boja sie o swoje podatki , zaciagniete kredyty > i przyszłe emerytury. Trochę za późno. Znowu fantazjujesz. Nawet nie wiadomo, jak z czymś takim polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Naprawdę nie chcesz likwidacji PiS-u? 29.12.11, 20:56 remik.bz napisał: > Alez ja sie nie licze No, już nie bądż taki skromny. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 21:11 co Ty ciągle wyjeżdżasz z podobnymi tekstami jak ten "pełnia władzy, większość sejmowa, rząd, prezydenta"?. w czym masz problem?, przecież poprzednie rządy(Millera, Kaczyńskiego) również trzymały prawie wszystko w swoich łapkach. chcesz coś zmienić to bądź bardziej aktywnym poza forum, działaj i za kilka lat będziesz usatysfakcjonowany, na ten czas niepotrzebnie panikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 30.12.11, 09:44 No remik ma już tak od pewnego czasu. Co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:34 Raz na wozie raz pod wozem,taki los polityka.Ale trzeba jednako szanować politycznego przeciwnika.Kaczor jak rozwydrzony bachor Kali,śmiał się gdy innych łopatką walił,płacze gdy ktoś łopatką mu PRZYWALIŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:37 Miał być gabinet cieni i co -d_pa miał być tzw.Zespół Pracy Państwowej " i co? Tez D-pa O tzw. Zespole Macierewicza juz nie będę pisał, bo ...-też d_pa Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:39 PiS to ma 2 opozycje,w swoich szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:48 zoil44elwer napisał: > PiS to ma 2 opozycje,w swoich szeregach. i wielo wizerunkowego Prezesa Specjalnej Troski na czele Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 29.12.11, 15:15 Fakt, ostatnio trochę mu ubyło. Przez przegrane wybory i liczne dezercje. To co? Teraz se umyslił, ze wystąpi o przydział na więcej? Czy może mu chodzi o proporcje: wolałby więcej praw, a mniej tej sprawiedliwości co się z ex ministrem Ziobrą kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 29.12.11, 15:26 Mniej posłów w partii,więcej kasy dla pozostałych.Bo dotacja budżetowa nie ulega zmniejszeniu mimo zmniejszenia liczby posłów w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 30.12.11, 00:20 zoil44elwer napisał: > Mniej posłów w partii,więcej kasy dla pozostałych.Bo dotacja budżetowa nie uleg > a zmniejszeniu mimo zmniejszenia liczby posłów w partii. Oczyś mnie pan na świat otworzył, panie elwer. Już nie wiem jak panu dziękować. Ja naiwnie myślałem, że oni ten kaczy proceder z bezinteresownej zawiści tak obciachowo kręcą... a to wyrachowanie i chciwość... i podłość... - to powody, ze w PiSie jedni drugim takie qrewskie robią szkody... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 17:46 Durnie! To zupełnie jak Lech Kaczyński bedąc Prezydentem WAW aby nie dopuscić do upamiętnienia Kuronia. Wtedy samorządowcy PiSu uchwalili, że nie powstanie w WAW żaden pomnik osoby zmarłej wcześniej niż 5 lat od śmierci tej osoby. Dziś te kaczory mają zgryz - chcieliby ale przecież uchwała, którą wymędził sam Lech Kaczyński. I tak z prawami opozycji. A chcieliby też i porzadzić. To co? Odwołają te prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: PiS ma wszystkie prawa jakie mu przysługują! 29.12.11, 18:37 Jest i będzie opozycją. I Chwatit'. Dzioby w kupry. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 18:44 Wyobraźmy sobie przez chwilę że Sejm owe przywileje dla opozycji uchwalił. I pójdźmy dalej - w następnych wyborach wygrywa PiS (brrr ! Cóż za odrażająca perspektywa !) I co się dzieje ? Tak ! Zgadliście ! Na pierwszym posiedzeniu Sejmu, najlepiej pod osłoną nocy, nowelizuję tę ustawę a w wyniku tejże opozycja traci te wszystkie uprawnienia, mało tego - traci nawet te które ma dziś. Że co, że nie byliby tak bezczelni ? A sławetna nocna nowelizacja ustawy o RTV nic nikomu nie daje do myślenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
fastwinter.5 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:01 no to na świetny pomysł wpadli... Wykalkulowali sobie,że władzy już nie zdobędą,to jako opozycji poszerzy im sie pole działania i będzie git. Będą mogli pyszczyć do woli i to im jak widać wystarczy,bo w swoim mniemaniu będą jeszcze ważniejsi. Po co rządzić i odpowiadać,jak można pyskować i nie odpowiadać....... za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:06 W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A PiS tego nie robił??????? 29.12.11, 19:13 mariner4 napisał: Robił, bo to praktyka POPiSowa. > Jesteś hipokrytą. Dyskusja przy pomocy takich argumentów staje się pyskówką. Nie jestem zainteresowany. PS - każdemu, kto będzie domagał się zmiany źle funkcjonującego prawa lub złego zwyczaju postawisz taki zarzut? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja też jestem za tym zmianom 29.12.11, 19:40 jeżeli chodzi o meritum sprawy. Rzecz w tym, że PiS robi to z nieuczciwych pobudek. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ja też jestem za tym zmianom 29.12.11, 19:48 mariner4 napisał: > jeżeli chodzi o meritum sprawy. Jako obywatela/płatnika podatków interesuje mnie możliwie dobre prawo, natomiast same intencje mniej. > Rzecz w tym, że PiS robi to z nieuczciwych pobudek. Masz rację ale byłoby niemądrym tylko dlatego sprawy nie poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:50 remez2 napisał: > W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację. Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość, nawet swojego pisiórkatego prezydenta? Wtedy nie mieli racji? I co? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:57 porannakawa01 napisała: > remez2 napisał: > > > W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację. > > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość, nawe > t swojego pisiórkatego prezydenta? > Wtedy nie mieli racji? > I co? I ma tak być do końca świata i jeden dzień dłużej? Never ending story? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wszystko co z PiS-u jest złem 29.12.11, 21:37 remez2 napisał: > porannakawa01 napisała: > > > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość > , nawe > > t swojego pisiórkatego prezydenta? > > Wtedy nie mieli racji? > > I co? > I ma tak być do końca świata i jeden dzień dłużej? Never ending story? Ależ oczywiście,ze tak ma być do końca świata. Dobro kraju nie jest najważniejsze. Najwazniejsze jest , aby dowalić PiS-owi, Kaczorowi i moherom. Każda inicjatywa PiS-u była, jest i będzie zła dla nowoczesnych Europejczyków typu Porannakawa Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 29.12.11, 21:59 "do konca swiata"-dlaczego nie? Ile trwa konstytucja WB czy USA? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 30.12.11, 00:29 remik.bz napisał: > Ależ oczywiście,ze tak ma być do końca świata. > Dobro kraju nie jest najważniejsze. > Najwazniejsze jest , aby dowalić PiS-owi, Kaczorowi i moherom. > Każda inicjatywa PiS-u była, jest i będzie zła dla nowoczesnych Europejczyków t > ypu Porannakawa Byli u władzy, u pełni władzy, rządzili. I co? Nie potrafili i zrezygnowali. A przecież mogli wtedy powprowadzać, zreformować, unowocześnić, uchwalić, wprowadzić i doprowadzić. Teraz to oni są tylko po to, żeby brać kasę i wrzawę robić. Im nie zależało na władzy bo trzeba by rządzić i mieć odpowiedzialność. A tak to sobie pokrzyczą, potem pójdą w kolejkę do kasy po te trzy stówy i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 30.12.11, 10:12 remik.bz napisał: > remez2 napisał: > > > porannakawa01 napisała: > > > > > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli wię > kszość > > , nawe > > > t swojego pisiórkatego prezydenta? > > > Wtedy nie mieli racji? > > > I co? Jak top co naczelny idiota nie dał rade i po dwóch latach nierządów oddał dobrowolnie oddał wadze! To o co mu teraz chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ktoś jednak odpowiada za ten stan rzeczy 30.12.11, 11:23 Idąc Twoim tokiem rozumowania, to PiSowi wolno wyczyniać antynarodowe swawole w imię swoich politycznych interesów a inne partie mają się troszczyć o Polskę? Zamrażarkę stworzył niejaki Dorn. M. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 23:03 Dokładnie to ma być tak: opozycja ma miec dużo praw, kiedy Pis jest w opozycji, a kiedy Pis jest przy władzy, opozycja ma nie mieć żadnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 23:06 damakier1 napisała: > Dokładnie to ma być tak: opozycja ma miec dużo praw, kiedy Pis jest w opozycji, > a kiedy Pis jest przy władzy, opozycja ma nie mieć żadnych praw. Czyli za rządów PiS to nie było w porządku, natomiast teraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Twoja przewrotność sięgnęła zenitui! 30.12.11, 17:08 Najpierw trzeba zadusić PiS. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Twój upór jest godny lepszej sprawy. 30.12.11, 17:16 mariner4 napisał: > Najpierw trzeba zadusić PiS. To chyba nie jest do końca zgodne z zasadami państwa demokratycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wam demokracja potrzebna jest do przejęcia 30.12.11, 17:19 władzy i wprowadzenia totalitaryzmu na wzór Orbana. Pozwolić Wam na to?????? M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Sine ira et studio. 30.12.11, 17:24 Jakich Wam? Czy Ty nie rozumiesz, że zasady państwa prawa są niezależne od tego, kto rządzi? Teraz rządzi POPiS ale nastąpi zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 30.12.11, 09:59 Ale nie może być już więcej, bo większe uprawnienia opozycji przyznał PiS, kiedy był u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś