Dodaj do ulubionych

PiS chce więcej praw dla opozycji!

29.12.11, 11:54
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10883439,PiS_chce_wiekszych_praw_dla_sejmowej_opozycji__Proponuje.html?lokale=warszawa
Jasne! Tyle ile PiS dał opozycji kiedy rządził. I ani grama więcej.
M.
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:08
      mało im????
      niech wygrają wybory, to będą mieć pełnię praw do rządzenia
      • wsk175 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:11
        Ktoś im prawa do bycia pośmiewiskiem zabrania ? skandal !!
        • remik.bz Zlikwidować opozycję 29.12.11, 12:32
          Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje, aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa.
          I wtedy tacy "demokraci" na tym forum jak Fiu-bzdziu i Wsk będą usatysfakcjonowani i gromko zakrzykną : niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska !
          • boblebowsky Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 12:34
            Zlikwidować a potem rozstrzelać!

remik.bz napisał:

> Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje,
            > aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa.
            > I wtedy tacy "demokraci" na tym forum jak Fiu-bzdziu i Wsk będą usatysfakcjonow
            > ani i gromko zakrzykną : niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska !
          • mariner4 Uważasz za nieuczciwy układ 29.12.11, 12:46
            Kiedy PiS ma tyle praw jako opozycja, ile sam dawał opozycji kiedy miał władzę.
            W końcu słowo "zamrażarka" powstało kiedy marszałkował Dorn.
            Akurat jestem przeciwny zamrażarce, ale PiS jest ostatnią partią, która ma moralne prawo o tym mówić.
            M.
            • l_zaraza_l Re: Uważasz za nieuczciwy układ 29.12.11, 12:56
              mariner4 napisał:

> Kiedy PiS ma tyle praw jako opozycja, ile sam dawał opozycji kiedy miał władzę.
              > W końcu słowo "zamrażarka" powstało kiedy marszałkował Dorn.
              > Akurat jestem przeciwny zamrażarce, ale PiS jest ostatnią partią, która ma mora
              > lne prawo o tym mówić.
              > M.

Fakt ale pomysł dobry i chyba nie warto z niego rezygnować tylko dlatego, że pisowski. To byłoby dziecinne zlać dobry pomysł ze względu na nieodpowiednie autorstwo i czekać aż nie złoży go jakaś inna, mniej "niegodna" opcja.
              • mariner4 Ja też uważam, że powinien 29.12.11, 13:02
                być określony termin rozpatrzenia projektu ustaw.
                Ale zgodnie z zasadą, że "zła protekcja jest gorsza od żadnej protekcji"
                postulowanie tego przez PiS oddala skutecznie sprawę.
                M.
                • l_zaraza_l Re: Ja też uważam, że powinien 29.12.11, 13:07
                  mariner4 napisał:

> być określony termin rozpatrzenia projektu ustaw.
                  > Ale zgodnie z zasadą, że "zła protekcja jest gorsza od żadnej protekcji"
                  > postulowanie tego przez PiS oddala skutecznie sprawę.
                  > M.

Mam zupełnie inne podejście do sprawy. Dla mnie nie ma znaczenia czyj jest dobry pomysł. Podobnie jest ze złymi pomysłami.
                  • mariner4 Ale mnie wq...... hipokryzja PiS 29.12.11, 13:15
                    M.
          • fiu-bzdziu2010 Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 13:05
            emik.bz napisał:

> Ponieważ PO ma pełnię władzy, większość sejmową, rząd, prezydenta to proponuje,
            > aby przeforsować specjalna ustawę likwidująca opozycję - w majestacie prawa.

a po co likwidować opozycję- niech robią dalej te swoje teatrzyki: konferencje na tle logo partyjnego, niech licytują się kto bardziej patriotyczny, kto bardziej kocha Polskę i Polaków, kto w mowie bardziej kwiecisty i pomysłowy na gadżety.
            Niech żyje opozycja i spektakle telewizyjne
          • mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 14:40
            A kto, oprócz ciebie, się tego domaga?
            • remik.bz Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:19
              mietowe_loczki napisała:

> A kto, oprócz ciebie, się tego domaga?

No jak to kto?
              Wszyscy nowoczesnie myślacy ludzie w Polsce.
              Przecież PiS popieraja tylko ludzie biedni, niewykształceni, ofermy zyciowe, ciemnogród roszczeniowo nastawiony do rzeczywistości, hamulcowi rozwoju Polski , różne mohery , emeryci, renciści i niedołęgi.
              Tak nam wszystkim wmawiano od 2005 r.
              No więc doszedłem do wniosku,ze skoro jest okazja zlikwidować ten ciemnogród i to w majestacie prawa na co ten Tusk czeka?
              Przeciez chyba lepiej , aby w demokracji nie było żadnej opozycji niż taka jak PiS i to na dodatek popierana przez ok 8 mln głupków i nieudaczników.
              Nie będzie Pis-u to te głupki popra PO i będzie wreszcie w Polsce spokój- jak za Bieruta.
              • mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:38
                Nie, oprócz ciebie nikt się tego nie domaga. Od jakiegoś czasu piszesz o tym na forum - to jakaś tęsknota za tym, żeby coś takiego powiedział ktoś z przeciwnego obozu politycznego, żebyś mógł triumfalnie wrzasnąć "a nie mówiłem!"? Czekaj tatka latka.
                • remik.bz Rany Boskie, co sie stalo? 29.12.11, 20:06
                  mietowe_loczki napisała:

> Nie, oprócz ciebie nikt się tego nie domaga. Od jakiegoś czasu piszesz o tym na
                  > forum - to jakaś tęsknota za tym, żeby coś takiego powiedział ktoś z przeciwne
                  > go obozu politycznego, żebyś mógł triumfalnie wrzasnąć "a nie mówiłem!"? Czekaj
                  > tatka latka.

Rany Boskie, co sie stalo?
                  Od 2005 r kreujecie taki obraz pisowców , kulturalnie nazywając nas pisuarami lub pisdzielcami a tu nagle taki przypływ tolerancji.
                  Nie uwierze,że nagle zaczęliście bac się jedynowładztwa PO i Tuska.
                  Przecież nawet jak władza podniesie Wam( i nam) podatki o 100 % to i tak będziecie szczęśliwi.
                  Ten przypływ tolerancji to chyba tak dla jaj, no nie?
                  • mietowe_loczki Sory, ale o czym ty w ogóle mówisz? :( 29.12.11, 20:14
                    Wymyślasz sobie jakieś własne teorie, następnie sam z nimi polemizujesz i sam je zbijasz. Nie, wbrew temu, co próbujesz tu wmawiać ty i tobie podobni, nikt was nie uciska, nikt nie chce delegalizować, nikt nie chce likwidować, wsadzać do więzienia, stawiać pod ścianą, kneblować wam ust, kraść cukierków i sikać do mleka. No co za niefart.
                    • remik.bz Czyli wreszcie jesteśmy w Europie? 29.12.11, 20:40
                      mietowe_loczki napisała:

> Wymyślasz sobie jakieś własne teorie, następnie sam z nimi polemizujesz i sam j
                      > e zbijasz. Nie, wbrew temu, co próbujesz tu wmawiać ty i tobie podobni, nikt wa
                      > s nie uciska, nikt nie chce delegalizować, nikt nie chce likwidować, wsadzać do
                      > więzienia, stawiać pod ścianą, kneblować wam ust, kraść cukierków i sikać do m
                      > leka. No co za niefart.

No to ja sie tylko cieszę, że przynajmniej wg Ciebie wreszcie (tzn w 2011 r) jestesmy w Europie i władza toleruje istnienie opozycji.
                      Bo wcześniej (szczególnie w 2007-2011) to wściekła nagonka na opozycje wskazywała raczej , ze jesteśmy w jakiejś bananowej republice.
                      • mietowe_loczki Re: Czyli wreszcie jesteśmy w Europie? 30.12.11, 09:43
                        > No to ja sie tylko cieszę, że przynajmniej wg Ciebie wreszcie (tzn w 2011 r) je
                        > stesmy w Europie

Nie wiem, jak ty (mało mnie to obchodzi), ale ja jestem w Europie od zawsze.

> i władza toleruje istnienie opozycji.

Sugerowanie, że nie tolerowała. Znowu urojenia.

> Bo wcześniej (szczególnie w 2007-2011) to wściekła nagonka na opozycje wskazywa
                        > ła raczej , ze jesteśmy w jakiejś bananowej republice.

No i znowu twoja wyobraźnia.
              • aniechto.only Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 19:39
                remik.bz napisał:

> mietowe_loczki napisała:
                >
                > > A kto, oprócz ciebie, się tego domaga?
                >
                > No jak to kto?
                > Wszyscy nowoczesnie myślacy ludzie w Polsce.

Jak ładnie o sobie piszesz...
                • remik.bz Naprawdę nie chcesz likwidacji PiS-u? 29.12.11, 20:13
                  aniechto.only napisała:

> Jak ładnie o sobie piszesz...
                  Alez ja sie nie licze. Tu chodzi o podatki potęznej grupy obywateli Polski, ludzi energicznych,przedsiębiorczych, pracowitych, chętnie płacących wszelkie podatki bez względu na ich wysokośc.
                  Naprawdę chcesz , aby ten głupi PiS , ten głupi Kaczor rzucał pod nogi kłody tej cudownej władzy?
                  Przeciez jak ten PiS bedzie dalej w sejmie (lub nie daj Boże) dojdzie do władzy to będzie się domagał , aby te podatki roztrwonic na różnych moherów, emerytów i innych rencistów.
                  A tak , bez wrzasków opozycji to władza juz spokojnie będzie wiedziała co z tymi podatkami zrobic. I na pewno wybierze najlepsze dla siebie- wróć- dla kraju rozwiaznie.
                  • mietowe_loczki Nie, naprawdę nie chce 29.12.11, 20:20
                    Oprócz ciebie nikt na tym forum nie stawia takich postulatów. Postulatów, które następnie próbujesz wcisnąć na chama rozmówcy, żeby sprawić wrażenie, że są jego autorstwa.
                    • remik.bz Re: Nie, naprawdę nie chce 29.12.11, 20:44
                      mietowe_loczki napisała:

> Oprócz ciebie nikt na tym forum nie stawia takich postulatów.

No to malo czytałaś wypowiedzi na tym forum- szczególnie przed wyborami.

Postulatów, które
                      > następnie próbujesz wcisnąć na chama rozmówcy, żeby sprawić wrażenie, że są je
                      > go autorstwa.
                      Ja tylko ironizuje. Przed wyborami zwolennicy PO gotowi byli rozstrzelać kazdego "pisdzielca".
                      Teraz moim zdaniem odpuscili, bo boja sie o swoje podatki , zaciagniete kredyty i przyszłe emerytury. Trochę za późno.
                      • mietowe_loczki Re: Nie, naprawdę nie chce 30.12.11, 09:40
                        > Ja tylko ironizuje. Przed wyborami zwolennicy PO gotowi byli rozstrzelać kazdeg
                        > o "pisdzielca".
                        > Teraz moim zdaniem odpuscili, bo boja sie o swoje podatki , zaciagniete kredyty
                        > i przyszłe emerytury. Trochę za późno.

Znowu fantazjujesz. Nawet nie wiadomo, jak z czymś takim polemizować.
                  • aniechto.only Re: Naprawdę nie chcesz likwidacji PiS-u? 29.12.11, 20:56
                    remik.bz napisał:

> Alez ja sie nie licze

No, już nie bądż taki skromny.
          • behemot17-13 Re: Zlikwidować opozycję 29.12.11, 21:11
            co Ty ciągle wyjeżdżasz z podobnymi tekstami jak ten "pełnia władzy, większość sejmowa, rząd, prezydenta"?. w czym masz problem?, przecież poprzednie rządy(Millera, Kaczyńskiego) również trzymały prawie wszystko w swoich łapkach. chcesz coś zmienić to bądź bardziej aktywnym poza forum, działaj i za kilka lat będziesz usatysfakcjonowany, na ten czas niepotrzebnie panikujesz.
            • mietowe_loczki Re: Zlikwidować opozycję 30.12.11, 09:44
              No remik ma już tak od pewnego czasu. Co robić.
    • zoil44elwer Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 12:34
      Raz na wozie raz pod wozem,taki los polityka.Ale trzeba jednako szanować politycznego przeciwnika.Kaczor jak rozwydrzony bachor Kali,śmiał się gdy innych łopatką walił,płacze gdy ktoś łopatką mu PRZYWALIŁ?
    • zapijaczony_ryj A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:37
      Miał być gabinet cieni i co -d_pa
      miał być tzw.Zespół Pracy Państwowej " i co? Tez D-pa
      O tzw. Zespole Macierewicza juz nie będę pisał, bo ...-też d_pa
      • zoil44elwer Re: A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:39
        PiS to ma 2 opozycje,w swoich szeregach.
        • zapijaczony_ryj Re: A co to za opozycja ta PiS? 29.12.11, 12:48
          zoil44elwer napisał:

> PiS to ma 2 opozycje,w swoich szeregach.

i wielo wizerunkowego Prezesa Specjalnej Troski na czele
          • kum.z.antalowki Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 29.12.11, 15:15
            Fakt, ostatnio trochę mu ubyło. Przez przegrane wybory i liczne dezercje. To co? Teraz se umyslił, ze wystąpi o przydział na więcej? Czy może mu chodzi o proporcje: wolałby więcej praw, a mniej tej sprawiedliwości co się z ex ministrem Ziobrą kojarzy?
            • zoil44elwer Re: Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 29.12.11, 15:26
              Mniej posłów w partii,więcej kasy dla pozostałych.Bo dotacja budżetowa nie ulega zmniejszeniu mimo zmniejszenia liczby posłów w partii.
              • kum.z.antalowki Re: Zapomniał, że już ma prawo i sprawiedliwość? 30.12.11, 00:20
                zoil44elwer napisał:

> Mniej posłów w partii,więcej kasy dla pozostałych.Bo dotacja budżetowa nie uleg
                > a zmniejszeniu mimo zmniejszenia liczby posłów w partii.

Oczyś mnie pan na świat otworzył, panie elwer. Już nie wiem jak panu dziękować. Ja naiwnie myślałem, że oni ten kaczy proceder z bezinteresownej zawiści tak obciachowo kręcą... a to wyrachowanie i chciwość... i podłość... - to powody, ze w PiSie jedni drugim takie qrewskie robią szkody...
    • porannakawa01 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 17:46
      Durnie!
      To zupełnie jak Lech Kaczyński bedąc Prezydentem WAW aby nie dopuscić do upamiętnienia Kuronia. Wtedy samorządowcy PiSu uchwalili, że nie powstanie w WAW żaden pomnik osoby zmarłej wcześniej niż 5 lat od śmierci tej osoby.
      Dziś te kaczory mają zgryz - chcieliby ale przecież uchwała, którą wymędził sam Lech Kaczyński.
      I tak z prawami opozycji.
      A chcieliby też i porzadzić.
      To co? Odwołają te prawa?
    • lionold Re: PiS ma wszystkie prawa jakie mu przysługują! 29.12.11, 18:37
      Jest i będzie opozycją. I Chwatit'. Dzioby w kupry.
    • erte2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 18:44
      Wyobraźmy sobie przez chwilę że Sejm owe przywileje dla opozycji uchwalił. I pójdźmy dalej - w następnych wyborach wygrywa PiS (brrr ! Cóż za odrażająca perspektywa !) I co się dzieje ? Tak ! Zgadliście ! Na pierwszym posiedzeniu Sejmu, najlepiej pod osłoną nocy, nowelizuję tę ustawę a w wyniku tejże opozycja traci te wszystkie uprawnienia, mało tego - traci nawet te które ma dziś. Że co, że nie byliby tak bezczelni ? A sławetna nocna nowelizacja ustawy o RTV nic nikomu nie daje do myślenia ?
    • fastwinter.5 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:01
      no to na świetny pomysł wpadli...
      Wykalkulowali sobie,że władzy już nie zdobędą,to jako opozycji poszerzy im sie pole działania i będzie git.
      Będą mogli pyszczyć do woli i to im jak widać wystarczy,bo w swoim mniemaniu będą jeszcze ważniejsi.
      Po co rządzić i odpowiadać,jak można pyskować i nie odpowiadać....... za nic.
    • remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:06
      W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację.
      • mariner4 A PiS tego nie robił??????? 29.12.11, 19:07
        Jesteś hipokrytą.
        M.
        • remez2 Re: A PiS tego nie robił??????? 29.12.11, 19:13
          mariner4 napisał:
          Robił, bo to praktyka POPiSowa.
          > Jesteś hipokrytą.
          Dyskusja przy pomocy takich argumentów staje się pyskówką. Nie jestem zainteresowany.
          PS - każdemu, kto będzie domagał się zmiany źle funkcjonującego prawa lub złego zwyczaju postawisz taki zarzut?
          • mariner4 Ja też jestem za tym zmianom 29.12.11, 19:40
            jeżeli chodzi o meritum sprawy. Rzecz w tym, że PiS robi to z nieuczciwych pobudek.
            M.
            • remez2 Re: Ja też jestem za tym zmianom 29.12.11, 19:48
              mariner4 napisał:
              > jeżeli chodzi o meritum sprawy.
              Jako obywatela/płatnika podatków interesuje mnie możliwie dobre prawo, natomiast same intencje mniej.
              > Rzecz w tym, że PiS robi to z nieuczciwych pobudek.
              Masz rację ale byłoby niemądrym tylko dlatego sprawy nie poprzeć.
      • porannakawa01 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:50
        remez2 napisał:

> W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację.

Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość, nawet swojego pisiórkatego prezydenta?
        Wtedy nie mieli racji?
        I co?
        • remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 19:57
          porannakawa01 napisała:

> remez2 napisał:
          >
          > > W sprawie marszałkowskiej "zamrażarki" mają rację.
          >
          > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość, nawe
          > t swojego pisiórkatego prezydenta?
          > Wtedy nie mieli racji?
          > I co?
          I ma tak być do końca świata i jeden dzień dłużej? Never ending story?
          • remik.bz Wszystko co z PiS-u jest złem 29.12.11, 21:37
            remez2 napisał:

> porannakawa01 napisała:
            >
            > > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli większość
            > , nawe
            > > t swojego pisiórkatego prezydenta?
            > > Wtedy nie mieli racji?
            > > I co?
            > I ma tak być do końca świata i jeden dzień dłużej? Never ending story?

Ależ oczywiście,ze tak ma być do końca świata.
            Dobro kraju nie jest najważniejsze.
            Najwazniejsze jest , aby dowalić PiS-owi, Kaczorowi i moherom.
            Każda inicjatywa PiS-u była, jest i będzie zła dla nowoczesnych Europejczyków typu Porannakawa
            • x2468 Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 29.12.11, 21:59
              "do konca swiata"-dlaczego nie? Ile trwa konstytucja WB czy USA?
            • porannakawa01 Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 30.12.11, 00:29
              remik.bz napisał:

> Ależ oczywiście,ze tak ma być do końca świata.
              > Dobro kraju nie jest najważniejsze.
              > Najwazniejsze jest , aby dowalić PiS-owi, Kaczorowi i moherom.
              > Każda inicjatywa PiS-u była, jest i będzie zła dla nowoczesnych Europejczyków t
              > ypu Porannakawa

Byli u władzy, u pełni władzy, rządzili.
              I co? Nie potrafili i zrezygnowali.
              A przecież mogli wtedy powprowadzać, zreformować, unowocześnić, uchwalić, wprowadzić i doprowadzić.
              Teraz to oni są tylko po to, żeby brać kasę i wrzawę robić.
              Im nie zależało na władzy bo trzeba by rządzić i mieć odpowiedzialność.
              A tak to sobie pokrzyczą, potem pójdą w kolejkę do kasy po te trzy stówy i spokojnie.
            • zapijaczony_ryj Re: Wszystko co z PiS-u jest złem 30.12.11, 10:12
              remik.bz napisał:

> remez2 napisał:
              >
              > > porannakawa01 napisała:
              > >
              > > > Co im szkodziło to zrobić gdy byli przy władzy i wszędzie mieli wię
              > kszość
              > > , nawe
              > > > t swojego pisiórkatego prezydenta?
              > > > Wtedy nie mieli racji?
              > > > I co?

Jak top co naczelny idiota nie dał rade i po dwóch latach nierządów oddał dobrowolnie oddał wadze!
              To o co mu teraz chodzi?
            • mariner4 Ktoś jednak odpowiada za ten stan rzeczy 30.12.11, 11:23
              Idąc Twoim tokiem rozumowania, to PiSowi wolno wyczyniać antynarodowe swawole w imię swoich politycznych interesów a inne partie mają się troszczyć o Polskę?
              Zamrażarkę stworzył niejaki Dorn.
              M.
    • damakier1 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 23:03
      Dokładnie to ma być tak: opozycja ma miec dużo praw, kiedy Pis jest w opozycji, a kiedy Pis jest przy władzy, opozycja ma nie mieć żadnych praw.
      • remez2 Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 29.12.11, 23:06
        damakier1 napisała:

> Dokładnie to ma być tak: opozycja ma miec dużo praw, kiedy Pis jest w opozycji,
        > a kiedy Pis jest przy władzy, opozycja ma nie mieć żadnych praw.
        Czyli za rządów PiS to nie było w porządku, natomiast teraz jest.
        • mariner4 Twoja przewrotność sięgnęła zenitui! 30.12.11, 17:08
          Najpierw trzeba zadusić PiS.
          M.
          • remez2 Twój upór jest godny lepszej sprawy. 30.12.11, 17:16
            mariner4 napisał:

> Najpierw trzeba zadusić PiS.
            To chyba nie jest do końca zgodne z zasadami państwa demokratycznego.
            • mariner4 Wam demokracja potrzebna jest do przejęcia 30.12.11, 17:19
              władzy i wprowadzenia totalitaryzmu na wzór Orbana. Pozwolić Wam na to??????
              M.
              • remez2 Sine ira et studio. 30.12.11, 17:24
                Jakich Wam? Czy Ty nie rozumiesz, że zasady państwa prawa są niezależne od tego, kto rządzi? Teraz rządzi POPiS ale nastąpi zmiana.
    • mietowe_loczki Re: PiS chce więcej praw dla opozycji! 30.12.11, 09:59
      Ale nie może być już więcej, bo większe uprawnienia opozycji przyznał PiS, kiedy był u władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka