Dodaj do ulubionych

Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo"

10.01.12, 14:24
prokuratura wojskowa prowadzi śledztwo w sprawie postrzelenia się w policzek pułkownika Przybyła.
była konferencja prasowa, ale nie wiem po co, bo na pytania dziennikarzy wojskowi nie odpowiadali zasłaniając się dobrem śledztwa.

ciekawi mnie czy do publicznej wiadomości będą przekazane takie informacje, jak np.
wyniki badania rany postrzałowej, jej wyglądu, ewentualnie osmolenia policzka od wewnątrz wokół rany, miejsce znalezienia pistoletu, położenie ciała.
dzień po, podobno, próbie samobójczej, pan pułkownik udziela wywiadów.
jak widać kondycja psychiczna ok.
ma też wyjść ze szpitala lada dzień.
ciekawe, bo w takich sytuacjach, to się pacjentów, nawet bez ich zgody, przymusowo umieszcza w szpitalu psychiatrycznym.
czy w tym wypadku też tak będzie, czy wyniki badań psychiatrycznych dotyczących oceny stanu psychicznego pułkownika w chwili strzelania sobie w policzek będą ujawnione ?

bo ja sądzę, że prokuratura wojskowa zrobi wszystko, by dodać dramatyzmu sytuacji i nie ujawni informacji, jeśli badania pokażą, iż było to samobójstwo pozorowane.
Obserwuj wątek
    • dodamtylkoraz Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 14:46
      olga_w_ogrodzie napisała:
      > ciekawe, bo w takich sytuacjach, to się pacjentów, nawet bez ich zgody, przymus
      > owo umieszcza w szpitalu psychiatrycznym.

samobójstwo ?

Blida to tak
      • haen2010 A co z programem komputerowym? 10.01.12, 15:03
        Który biegli będą musieli skonstruować dla prześledzenia dokładnej balistyki pocisku? No i przestrzelenia dziesięciu schabowych w laboratorium dla potwierdzenia skutków użycia broni palnej typu używanego przez pana pulkownika.

Ca najmniej rok śledztwa i pół bańki kosztów.
        • olga_w_ogrodzie Re: A co z programem komputerowym? 10.01.12, 15:19
          oczywiście podałam tylko jako przykład badanie rany, położenie ciała, pistoletu.
          badań będzie więcej tylko czy poznamy wyniki.
          pan pułkownik, póki co, udziela wywiadu i mówi de facto o szantażu emocjonalnym, gdy stwierdza, że zrobił to dlatego też, bo chce utrzymania prokuratury wojskowej przy pozostawieniu na stanowisku pana Parulskiego, który jest tak wspaniały, że ach, ach.

a tymczasem, PiS domaga się, by premier stanął w Sejmie i dokładnie wyjaśnił to, co się działo w Poznaniu wczoraj.
          no doprawdy...
          niektórzy lubią wciąż i wciąż przekraczać granice absurdu.

• absurdello W jamie ustnej było ciemno ... 10.01.12, 15:27
            i pocisk nie wiedział jak lecieć :| taka odmiana mgły smoleńskiej

ehh, gdzie my żyjemy
          • zoil44elwer Re: A co z programem komputerowym? 10.01.12, 23:28
            Każdy poseł ma prawo zapytać się premiera o jego wiedzę na temat tematu próby samobójstwa zastępcy NPW który to temat był (jest) tematem nr 1 w Polsce.A premier ma prawo skierować(delegować) do odpowiedzi na zapytanie poselskie swego człowieka który może powiedzieć:Wiem że nic nie wiem! Ale premier MUSI zareagować!!
            • 8macek Re: A co z programem komputerowym? 10.01.12, 23:51
              > Każdy poseł ma prawo zapytać się premiera o jego wiedzę na temat tematu próby s
              > amobójstwa zastępcy NPW który to temat był (jest) tematem nr 1 w Polsce.

tylko, że to nie była próba samobójstwa tylko samouszkodzenie w kiepskim koszarniackim stylu. a między jednym a drugim jest niebagatelna różnica. i nie trzeba tu wybitnych specjalistów aby tę różnicę ujrzeć.
              a finał będzie taki, że pan przybył będzie miał postawione zarzuty karne. no chyba, że już go nie wypuszczą z tego oddziału, na którym go teraz wnikliwie obserwują.
        • zoil44elwer Re: A co z programem komputerowym? 10.01.12, 19:27
          haen2010 napisał:

> Który biegli będą musieli skonstruować dla prześledzenia dokładnej balistyki po
          > cisku? No i przestrzelenia dziesięciu schabowych w laboratorium dla potwierdzen
          > ia skutków użycia broni palnej typu używanego przez pana pulkownika.
          >
          > Ca najmniej rok śledztwa i pół bańki kosztów.
          Drogi dla podatników będzie ten spektakl pułkownika. może wystarczy zbadanie przez psychiatrę? Bo nawet złamanie przez prokuratora przepisów prawa które zakazują wnoszenia PRYWATNEJ broni do gmachu prokuratury nie może być ścigane.Facet,niedoszły samobójca był niepoczytalny,to powie każdy biegły sądowy.
    • lionold Re:Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo". I już 10.01.12, 14:56
      ma fajne zajęcie! Zbada jak można się zastrzelić, żeby po dwóch dniach po samozamachu wyjść ze szpitala tylko z dziurą w policzku i plastrem na nim!
      • kaczkodyl Re:Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo". I ju 10.01.12, 15:18
        O ile wiem, nie wypuszcza się pacjęta ze szpitala po próbie samobójczej bez zbadania przez psychiatrę. Ale wypowiedzi pacjęta obecne wskazują że nie jest to zdrowy człowiek. Nie uważa że się ośmieszył. Dobrze, będzie żył , nie musi być normalny.
        • olga_w_ogrodzie Re:Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo". I ju 10.01.12, 15:23
          kaczkodyl napisał:

> O ile wiem, nie wypuszcza się pacjęta ze szpitala po próbie samobójczej bez z
          > badania przez psychiatrę.

absolutnie się nie wypuszcza, tylko poddaje hospitalizacji psychiatrycznej, nawet przymusowo, w myśl ustawy psychiatrycznej o zagrożeniu dla samego siebie.
          a panu pułkownikowi się wyraźnie coś myli.
          opowiada o czekającym go drutowaniu szczęki, choć jakaś pani doktor, nazwiska nie pomnę, potwierdza, że to rana powierzchowna, kości nie uległy naruszeniu, więc co tu niby drutować ?
          • cudny_staszek Re:Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo". I ju 10.01.12, 20:31
            Skąd to wiesz?Wieloletni "staż" w psychiatrku masz za sobą?
            • olga_w_ogrodzie Re:Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo". I ju 10.01.12, 22:35
              nie Twoja sprawa skąd wiem.
    • witek.bis Pic na wodę, fotomontaż 10.01.12, 15:35
      [/i]Otworzyłem okno w swoim gabinecie i strzelałem w jego kierunku, żeby uniknąć rykoszetu. Lufę pistoletu włożyłem sobie do ust[i]

Strzelał w kierunku otwartego okna, a nie w górę, jak robią to autentyczni samobójcy. A więc mierzył w policzek i nawet udało mu się trafić. Bardzo jestem ciekaw, jak skończy się ta "samobójcza" tragifarsa...
      • witek.bis Re: Pic na wodę, fotomontaż 10.01.12, 15:40
        I jeszcze jedno. Dlaczego tak bardzo bał się rykoszetu? Bo dopiero rykoszet mógł mu zrobić jakąś poważną krzywdę?
        • zoro_wieczorowo_poro Re: Pic na wodę, fotomontaż 10.01.12, 19:19
          wcześniej musiał się w zasłonę wysmarkać, żeby gazy postrzałowe go nie udusiły a wyleciały drożnym nosem.
    • damakier1 Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 15:40
      raz jeszcze, że według mnie pułkownik Przybył na prokuratora się nie nadaje.

Ciekawe, czy znowu mi się dostanie?
      • 8macek Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 19:16
        a za co ma ci się dostać?
        przecież to, że on się nie nadaje na prokuratora, ani na żołnierza to jest sprawa oczywista i nie wyobrażam sobie aby po tym "samobójstwie" dalej pozwolono mu zajmować jakiekolwiek stanowisko decyzyjne.
        • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 19:24
          Niby tak, ale jak napisałam to wczoraj to mi się dostało. Dlatego pytam, czy oberwę znowu.
          • 8macek Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 19:32
            w jaki sposób ci "się dostało"?
            obili cię czy obrzucili czymś niesympatycznym?
            • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 19:56
              8macek napisał:

> w jaki sposób ci "się dostało"?
              > obili cię czy obrzucili czymś niesympatycznym?
              To było traumatyczne przeżycie. Po dłuższym wywodzie, że M. Przybył nie nadaje się na prokuratora napisano: "zaskakująca konkluzja". Możesz sobie wyobrazić?
              • 8macek Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 20:20
                no właśnie nie bardzo mogę sobie wyobrazić, tym bardziej, że oczywiste jest to, że przybył nie nadaje się ani na prokuratora ani na żadne inne stanowisko wymagające podejmowania decyzji poważniejszych od tego czy założyć sweterek zielony czy czerwony.
                masz inne zdanie w tej kwestii?
                • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 20:24
                  8macek napisał:

> no właśnie nie bardzo mogę sobie wyobrazić, tym bardziej, że oczywiste jest to,
                  > że przybył nie nadaje się ani na prokuratora ani na żadne inne stanowisko wyma
                  > gające podejmowania decyzji poważniejszych od tego czy założyć sweterek zielony
                  > czy czerwony.
                  > masz inne zdanie w tej kwestii?
                  Ja, dysponując znikomą ilością, przetrawionych przez "niezależnych" dziennikarzy danych, po prostu w tej sprawie nie zabieram głosu.
                  • 8macek Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 20:30
                    no jak nie zabierasz jak zabierasz?
                    :-)
                    • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 20:35
                      8macek napisał:

> no jak nie zabierasz jak zabierasz?
                      Ferdynand?
                  • zoil44elwer Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:46
                    Czy NORMALNY człowiek robi próby samobójcze w czasie przerwy w swojej konferencji prasowej? W dodatku każąc dziennikarzom wyjść sugeruje im pozostawienie sprzętu nagrywającego(kamer i dyktafonów) Widać potrafił LEPIEJ od B Blidy użyć broni!
                    • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:51
                      Jako laik myślę, że rozpatrywanie tego typu zdarzeń w kategoriach stricte rozumowych jest obarczone błędem. Nieuwzględnieniem skumulowanych emocji.
              • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:26
                remez2 napisał: > To było traumatyczne przeżycie. [...]

Aż taka wielka trauma to nie była. Jakoś się pozbierałam, ku Twej niewątpliwej uciesze... :)
                • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:38
                  damakier1 napisała:

> remez2 napisał: > To było traumatyczne przeżycie. [...]
                  >
                  > Aż taka wielka trauma to nie była. Jakoś się pozbierałam, ku Twej niewątpliwej
                  > uciesze... :)
                  Wprawdzie nie wiem jaka skalą mierzy się traumę ale musiała mieć miejsce skoro dwukrotnie o niej napisałaś. Chyba, że to tylko kokieteria. :-)
                  • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 10:15
                    Jasne, że kokieteria. Aż dziw, że od razu nie poznałeś. :)
                    • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 13:28
                      damakier1 napisała:

> Jasne, że kokieteria. Aż dziw, że od razu nie poznałeś. :)
                      To naprawdę piękne. ;-)
          • olga_w_ogrodzie Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 22:48
            ależ oczywiście miałaś rację, Damo.
            prof. Łukasz Święcicki, bardzo dobry psychiatra, ostrożnie wypowiada się na ten temat, bo fakt, samobójstwo to delikatna sprawa.
            ale, jeżeli, co już napisał Witek, myśli się o tym, by nie było rykoszetu, no to czemu ?
            tu nie było desperacji, a premedytacja.
            do tego 2 wywiady udzielone zaraz po takiej decyzji.
            stwierdzenie, że uratował go ktoś, kto na klamkę nacisnął.
            człowiek, który rzeczywiście jest w takim stanie psychicznym, że decyduje się zabić, nie udziela zaraz potem wywiadów, nie mówi o "uratowaniu", tylko jest wściekły na osobę, która przeszkodziła w samobójstwie.
            to nie jest tak, iż taki zły stan mija z dnia na dzień i jest już jak ręką odjął.
            i nie było też chwilowego impulsu, lecz działanie przemyślane - wniesienie broni, zorganizowanie spotkania z dziennikarzami, by było bardziej spektakularnie.
            manipulacja i zaangażowanie tylu osób...
            całkowitym brakiem odpowiedzialności się pan pułkownik wykazał.
      • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 19:20
        damakier1 napisała:

> raz jeszcze, że według mnie pułkownik Przybył na prokuratora się nie nadaje.
        Oczywiście, że się nie nadaje. Kilkadziesiąt osób skazanych w wyniku jego oskarżeń kompromituje go w sposób nieodwracalny.
        • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:23
          remez2 napisał:
          > damakier1 napisała:
          >
          > > raz jeszcze, że według mnie pułkownik Przybył na prokuratora się nie nada
          > je.
          > Oczywiście, że się nie nadaje. Kilkadziesiąt osób skazanych w wyniku jego oskar
          > żeń kompromituje go w sposób nieodwracalny.

A któż to sie za Ciebie podszywa, Remezie? Bo Ty, jak przeczytałam wyżej:
          Ja, dysponując znikomą ilością, przetrawionych przez "niezależnych" dziennikarzy danych, po prostu w tej sprawie nie zabieram głosu.
          • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 10.01.12, 23:35
            A któż to sie za Ciebie podszywa, Remezie? Bo Ty, jak przeczytałam wyżej:

Nikt się pode mnie nie podszywa - jak dotąd nic o tym nie wiem. Nie dokonuję skomplikowanych psychoanaliz, nie dyskwalifikuję nikogo. Ale nie mogłem odmówić sobie przyjemności poparcia zdania osoby, która ma zwykle rację.
            • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 10:18
              Ale nie mogłem odmówić sobie przyjemności poparcia zdania osoby, która ma zwykle rację.

Czyli zabrałeś głos w sprawie.

----------
              "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
              (aut.: ToJaJurek)
              • remez2 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 13:31
                damakier1 napisała:

> Ale nie mogłem odmówić sobie przyjemności poparcia zdania osoby, która ma z
                > wykle rację.

>
                > Czyli zabrałeś głos w sprawie.
                I tak, i nie. Przywołałem argument, który (moim zdaniem) nie przesadnie go dyskwalifikuje. Nie dokonałem oceny jego osoby.
                • damakier1 Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 16:25
                  I tak, i nie. Przywołałem argument, który (moim zdaniem) nie przesadnie go dysk
                  > walifikuje. Nie dokonałem oceny jego osoby.

To może nie aż piękne, ale też ładne. :)
      • zoil44elwer Re: Się nie powstrzymam i powtórzę 11.01.12, 00:44
        damakier1 napisała:

> raz jeszcze, że według mnie pułkownik Przybył na prokuratora się nie nadaje.
        >
        > Ciekawe, czy znowu mi się dostanie?
        Prawnik,prof Kruszyński pyta się jak Maciej P mógł chodzić po prokuraturze ze spluwą? Prokurator który ma ścigać łamiących przepisy prawa sam je łamie?
    • zgred-zisko Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 15:48
      Bez paniki! Fachowcy wiedzą jak to robić. Tak jak w wypadku pani Blidy, ślady zostaną zebrane przez wytarcie do czysta.
      • icek.goldberg Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 15:51
        Nikałaj!!! nie rżnij głupa!!!
        • pollack5 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 15:53
          Czy Ziobro dzisiaj też te jajca nazwie TRAGICZNYMI WYDARZENIAMI?!?!?!
        • zdybex Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 15:55
          Wybił sobie ząb bo go bolał a do dentysty strach. Tak strzela nasze wojsko. Za mało szkoleń Jak takich wysłać na pole walki, czy w obronie Ojczyzny skoro z przyłożenia w swoją glowę nie trafiają?
    • 8macek Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 19:12
      nadejdzie już niebawem taki dzień w którym o "samobójstwie" pułkownika przybyła będzie się opowiadało skecze w kabaretach bo tylko w takich kategoriach należy traktować postępowanie tego debila.
      • teen69 [...] 10.01.12, 19:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 19:19
      Zbada samobójstwo czy samobójczy spektakl?
      • olga_w_ogrodzie Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:40
        napisałam "samobójstwo" - cudzysłów.

spektakl oczywisty.
        no i trwa ów nadal.
        "samobójca" mówi : - To już ostatni wywiad, bo zaraz będę mi drutować buzię. He, he - Nie będę mógł mówić potem - pochichruje sobie.
        następnie udziela kolejnego wywiadu a tymczasem pani doktor mówi, iż żadne kostne części nie są uszkodzone, skąd więc on wziął to drutowanie ?

dalej mówi, że się zabijał, bo chce, by prokuratura wojskowa przetrwała i to pod dowództwem pana Parulskiego.
        ale już za moment powód samobójstwa jest inny, bo pan Przybył skwapliwie przytakuje dziennikarzowi - tak, na decyzję o jego zabijaniu się miały wpływ sprawy, które prowadził.
        a były to takie sprawy, które powodowały, że, jak twierdzi pan Przybył,
        za jego "głowę była kwestia miliona złotych", otruto mu psa, poluzowano koła w samochodzie, na mieszkanie napadnięto.
        no, ale o tym mieszkaniu to sąsiedzi pierwsze słyszą, mówią, że dzielnica super spokojna.
        a prokuratura wojskowa milczy na temat tego czy p. Przybył zgłaszał śledczym te historie, zaś pani prokurator z prokuratury cywilnej mówi o dwóch zgłoszonych sprawach :
        nie, że koła poluzowano, tylko, że uszkodzono kołpaki, no i jeszcze rower mu ukradziono.
        a o mieszkaniu sam pan Przybył opowiada, że nie zgłaszał, bo po co i w ogóle...

no ale co się nagadał na temat tego, jak to się na niego czają złoczyńcy, to jego, a prokuratura wojskowa będzie teraz badać czy też bandyci nie nakłonili prokuratora do samobója.
        jak bowiem wiadomo, trudno w Polsce znaleźć robotę dla prokuratorów, bo nie ma u nas przestępców, zatem sprawa samobójstwa pana Przybyła spadła prokuratorom wojskowym jak z nieba i teraz będą mieli fajne zajęcie.

no lubi ten pan teatr.
        hobbystycznie i z pasją uczestniczył w rekonstrukcjach historycznych.
        w marcu 2010 r. się przebrał za legionistę rzymskiego i udawał, że nawala chrześcijan w czasie misterium męki pańskiej.
        normalna rzecz - mieć pasję.
        ale w świetle aktualnie odgrywanego przez pana prokuratora przedstawienia, to nawet już to misterium się źle mi kojarzy.
        • 8macek Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:59
          www.youtube.com/watch?v=JsTvrSvqmBk
        • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:07
          Prawnik,prof Kruszyński pyta się jak to było możliwe by Maciej P chodził po prokuraturze ze spluwą.Bo jego (profesora) w czasie "wizyt" w prokuraturach rewidowano i prześwietlano.
        • chilum Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:18
          Mnie się jakoś gejbomber skojarzył.

Ta szkoła.
          • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:52
            chilum napisał:

> Mnie się jakoś gejbomber skojarzył.
            >
            >
            > Ta szkoła.
            >
            > A mnie kojarzy się z sitcoomami:reżyserowany śmiech,płacz,oklaski.Oczywiście z uprzednią inwokacją;Rzeczpospolito Trzecia, Ojczyzno moja,,jako oficer WP nigdy cię nie zdradziłem i aż do śmierci Twojej lub Mojej nigdy cię nie zdradzę!
            >
    • cudny_staszek [...] 10.01.12, 19:19
      • teen69 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 19:26
        Dzieki takim "celowniczym" słabo nam poszło w1939r,
        • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 19:29
          Ale lepiej w grudniu 1981.
        • cudny_staszek Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 20:01
          teen69 napisał:

> Dzieki takim "celowniczym" słabo nam poszło w1939r,

Nic dziwnego.Patrz historia Polski.

• marek26iv Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:03
      olga_w_ogrodzie napisała:

> prokuratura wojskowa prowadzi śledztwo w sprawie postrzelenia się w policzek pu
      > łkownika Przybyła.

należałoby najpierw stwierdzić czy prokurator Przybył to żołnierz z krwi i kości jeżeli przenosił się z prokuratury powszechnej do wojskowej to czy stopień oficerski otrzymał z racji pełnionej funkcji
      przypuszczalny przypadek może być z kapelanem wojskowym jak by się strzelał i nie trafił gdzie by chciał bo nie ma obycia z bronią
      • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:34
        Gen Parulski:Prokuratora Macieja P ściągnąłem kilka lat temu za prokuratury Rejonowej!
        Płk Maciej P:Generał Parulski ściągnął mnie z prokuratury rejonowej i wprowadził mnie w specyfikę wojska.Był i jest moim mentorem(patronem).Koledzy z Liceum?
    • kzet69 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:37
      Problem w tym, że w tej całej sprawie i Prokuratura Wojskowa i Prokuratura powszechna są jednocześnie stronami, więc wiarygodność takiego śledztwa będzie znikoma, wydaje mi się, że są tutaj spełnione wszystkie warunki niezbędne do powołania komisji sejmowej i przekazania tego śledztwa jej właśnie.
      • remez2 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:41
        wydaje mi się, że są tutaj spełnione wszystkie warunki niezbędne do powołania komisji sejmowej i przekazania tego śledztwa jej właśnie.
        Wspólną z Episkopatem, wtedy wszyscy będą mówić prawdę jak na ... spowiedzi.
        • kzet69 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:49
          Nie kpij, bo to że z polskiej armii gdzieś wyciekają duże pieniądze, to widać gołym okiem (Gawron, Rosomak, zaopatrzenie dla kontyngentu w Afganistanie) a Przybył o tym mówił, a także o tym , że cywilna prokuratura jest zainteresowana rozmyciem tych spraw, są to bardzo poważne zarzuty i mające znaczenie dla racji stanu państwa, dlatego wskazana jest komisja sejmowa, pomimo niewątpliwie kolejnego medialnego show jakim będzie. Ale żadna prokuratura nie daje gwarancji rozwikłania tej sprawy, wreszcie "nikt nie może btć sędzią we własnej sprawie" - to dosyć stara zasada ale się sprawdza.
          • remez2 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:54
            kzet69 napisał:

> Nie kpij, bo to że z polskiej armii gdzieś wyciekają duże pieniądze, to widać
            > gołym okiem (Gawron, Rosomak, zaopatrzenie dla kontyngentu w Afganistanie) a Pr
            > zybył o tym mówił, a także o tym , że cywilna prokuratura jest zainteresowana r
            > ozmyciem tych spraw, są to bardzo poważne zarzuty i mające znaczenie dla racji
            > stanu państwa, dlatego wskazana jest komisja sejmowa, pomimo niewątpliwie kolej
            > nego medialnego show jakim będzie. Ale żadna prokuratura nie daje gwarancji roz
            > wikłania tej sprawy, wreszcie "nikt nie może btć sędzią we własnej sprawie" - t
            > o dosyć stara zasada ale się sprawdza.
            Jeżeli Komisja Sejmowa ma wyręczać prokuraturę, to pora rozwiązać państwo.
            PS - jest jeszcze ABW, CBŚ, CBA itd.
            • kzet69 [...] 11.01.12, 00:10
              • remez2 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:20
                Komisja, jak wiesz, jest ustalana "z klucza". Skutki łatwe do przewidzenia.
          • icek.goldberg Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:57
            Rolą prokuratora jest wykrycie przestępstwa, oskarżenie i doprowadzenie do skazania. Od kabaretów są inni fachowcy, którzy działają na własny rachunek, a nie doją budżetu państwa.
            • remez2 Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:06
              Rolą prokuratora jest wykrycie przestępstwa, oskarżenie i doprowadzenie do skazania.
              Na przestrzeni kilku ostatnich lat, kilkadziesiąt osób , które oskarżał M. Przybył, zostało skazanych
          • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:03
            kzet69 napisał:

> Nie kpij, bo to że z polskiej armii gdzieś wyciekają duże pieniądze, to widać
            > gołym okiem (Gawron, Rosomak, zaopatrzenie dla kontyngentu w Afganistanie...
            >Syn premiera D Tuska szpanował na ulicach Trójmiasta w oryginalnym mundurze i słynnych butach polskiego komandosa z Afganistanu! Policja i Żandarmeria Wojskowa bała się zatrzymać zgrywnego delfina.
      • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 10.01.12, 23:56
        Próba samobójcza to jedna z przesłanek(chyba najważniejsza) by uznać go za niepoczytalnego.Dziś pewien prof psychiatrii nawijał w Tok FM:Dziennikarska horda jest niepoczytalna,wchodzi w brudnych buciorach w osobiste,prywatne sprawy pułkownika i motywy jego kroku!!?? Płk jako osoba prywatna organizuje konferencję prasową w gmachu NPW i atakuje PROKURATORA GENERALNEGO?!
        • olga_w_ogrodzie Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:26
          otóż to - pułkownik sam wywlókł swój krok publicznie osobiście organizując sobie wielomilionową widownię, a po tymże kroku jeszcze wywiadów udzielał opowiadając, że ginął broniąc honoru wojskowej prokuratury.

niezły cyrkowiec.
        • peterjot [...] 11.01.12, 00:48
    • honeyr Zimowo 11.01.12, 00:32
      W temacie wątku i innych wątków, na które pobieżnie spojrzałem, się nie wypowiem, więc może w kwestii zimy: zimy nie znoszę, do śniegu nie tęsknię - chciałbym jednak, żeby raz w czasie całej zimy, tylko raz jeden któregoś wieczora zasypaaaaało porządnie wszystko śniegiem w lekkim mrozie; wtedy się robi tak niesamowicie cicho, nawet miasto nie wygląda paskudnie.
      • zoil44elwer Re: Zimowo 11.01.12, 00:57
        Salvatore Adamo:Tombe le neige(Pada śnieg) Dla mnie cudowne zjawisko i melodia.
    • sciema_manipulacja Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 00:35
      Dziś konferencja prasowa bez próby samobójczej nie mają miejsca bytu.

Ponoć sam Donald Tusk poprosił swoich ministrów aby podczas konferencji prasowej oni sami zadali sobie jakiś cios nożem lub przynajmniej obcięli sobie palec.

Konferencja prasowa bez "pozorowanej" próby samobójczej nie będzie miała oddźwięku medialnego.
    • zoil44elwer Re: Prokuratura wojskowa zbada "samobójstwo" 11.01.12, 01:00
      Minister ON B Klich,lekarz psychiatra nie kapnął się że ma takiego......zgrywusa w NPW?
    • zapijaczony_ryj Dojdą za czyją namową był ten skecz 11.01.12, 16:42
      pod publiczke?
      Watpię
      • olga_w_ogrodzie Re: Dojdą za czyją namową był ten skecz 11.01.12, 21:16
        zapijaczony_ryj napisał:

> pod publiczke?
        > Watpię

moim zdaniem wziął się z powodu cech osobowości głównego bohatera i jak najbardziej manipulacja publicznością miała być to.
    • mariner4 A może płk Przybył strzelał w obronie koniecznej? 11.01.12, 19:14
      Wtedy nic mu nie zrobią!
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka