Dodaj do ulubionych

Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza

28.01.12, 09:28
Mnie Anonymous kojarzy sie z średniowiecznym moralitetem angielskim Everyman - kazdy czlowiek pl.wikipedia.org/wiki/Everyman to określenie bohatera średniowiecznych moralitetów, na którego miejscu mógł się postawić każdy widz - był to bohater o uniwersalnych cechach. Stawiany był wobec upersonifikowanych alegorii dobra i zła, które walczyły o jego duszę.

Ale ciekawe tez jest pytanie kto jest autorem ACTA?

Wiemy, ze losami ACTA w polskim sejmie interesowala sie ambasada USA. Wiemy, ze polscy eurodeputowani jak te barany głosowali ZA przyjeciem ACTA. Niektorzy nawet przyznalisie, ze bez czytania. Sadzę, ze żaden z europosłów nie czytał a tylko niektorzy sie do tego przyznali. Jest to skandal oczywiście, zeby za taka kasę jaka biorą nawet w swoich oczach nie zostawili sladu jakowegos wysiłku na rzecz podatników.

Wiec kto jest autorem ACTA? Czy jest to dorobek polskiej prezydencji w UE?
Obserwuj wątek
    • lionold Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 09:31
      Ja odpowiadam - to internetowe KIBOLE!
      • sawa.com Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 09:42
        lionold napisał:

> Ja odpowiadam - to internetowe KIBOLE!

Nie sądzę.

RainbowSix i jej kolega Anonim zgadzają się na rozmowę przez Gadu-Gadu. Pierwszy raz robię wywiad z ludźmi, o których nie wiem nic. Zbywają pytania o prywatność.

RainbowSix w końcu pisze: - Mam 26 lat, informatyka interesuje mnie od podstawówki, gdy dostałam pierwszy komputer. Był fajniejszy niż lalki, dało się grać w "Wolfenstein" [strzelanka; bohater walczy z nazistami]. Skończyłam grafikę komputerową, studiuję informatykę. Zajmuję się tym zawodowo. Tyle.
    • pav2 Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 09:40
      Nie wszyscy europosłowie głosowali za ACTĄ. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka.
      • sawa.com Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 09:43
        pav2 napisał:

> Nie wszyscy europosłowie głosowali za ACTĄ. Nie wrzucajmy wszystkiego do jedneg
        > o worka.

Kto nie glosował?
        • pav2 Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 09:47
          Europosłowie SLD.
    • mr.sajgon Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 10:12
      sawa.com napisała:

> [b]Wiec kto jest autorem ACTA? Czy jest to dorobek polskiej prezydencji w UE?[/
      > b]
      >
      Autorem jest polski rzad choc teraz wypieraja sie tego jak moga
      • sawa.com Re: Kim są Anonymous'y - pyta wyborcza 28.01.12, 15:42

Tak to bywa, ze "Zwycięstwo ma wielu ojców,
        porażka zawsze jest sierotą."

mr.sajgon napisał:

> sawa.com napisała:
        >
        >
        > > [b]Wiec kto jest autorem ACTA? Czy jest to dorobek polskiej prezydencji w
        > UE?[/
        > > b]
        > >
        > Autorem jest polski rzad choc teraz wypieraja sie tego ja
        > k moga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka