Dodaj do ulubionych

FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda

IP: *.crowley.pl 08.06.04, 23:42
Za interia.pl
Lech Wałęsa przyjął zaproszenie Aleksandra Kwaśniewskiego i
będzie "reprezentował państwo i naród polski" na pogrzebie byłego prezydenta
USA Ronalda Reagana.

- Tysiąc razy powtarzałem, że Rzeczpospolitej jestem zawsze gotowy służyć. Ja
tam jadę w imieniu Rzeczpospolitej - powiedział Lech Wałęsa.

Dodał, że przyjęcie zaproszenia od Kwaśniewskiego w niczym nie zmienia jego
negatywnej oceny jego prezydentury.

- Tu nie zmienia się nic, ręki mu nie podam, ale to jest inna rzecz.
Natomiast ja nigdy nie odmówię Rzeczpospolitej, a on się zwrócił w jej
imieniu i to jest inna sprawa. Nie miałem tu żadnej wątpliwości. Dla
Rzeczpospolitej zawsze będę gotów spełniać wszystkie jej zachcianki -
powiedział były prezydent.
-----------------------------------------------------
Jak myślicie ,kto jest lepszym CZŁOWIEKIEM.
"Komuch" Kwaśniewski czy katolik Wałęsa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Henryk Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: 82.160.16.* 08.06.04, 23:52
      Różnica klas widoczna gołym okiem - o czym że tu dyskutować.
      • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 09.06.04, 00:00
        Gość portalu: Henryk napisał(a):

> Różnica klas widoczna gołym okiem - o czym że tu dyskutować.
        Henryku !!! Na forum-kraj Kwaśniewski to Wujek Samo Zło.
        A Wałęsa to Guru Intelektualne i Moralne, prawicy spod znaku Dulskich.
        Naprawdę nie ma o czym dyskutować?
        pozdrawiam.
        • Gość: Henryk Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: 82.160.30.* 09.06.04, 00:18
          -"Naprawdę nie ma o czym dyskutować?"- chyba nie, bo pomijając opcje polityczne z których się obaj Prezydenci wywodzą, różnice między ich, chamstwem wrodzonym a kulturą nabytą, aż do bólu widoczne.
          • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 09.06.04, 00:29

> -"Naprawdę nie ma o czym dyskutować?"- chyba nie, bo pomijając opcje
            polityczne
            > z których się obaj Prezydenci wywodzą, różnice między ich, chamstwem wrodzonym
            > a kulturą nabytą, aż do bólu widoczne.
            Tylko jest pytanie -kto ma kłopoty ze wzrokiem,My czy Wałęsiści.
            A jest ich tu na forum cała armia.
            Zobaczymy czy zechcą bronić swego idola :)
            • Gość: Henryk Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: 82.160.16.* 09.06.04, 00:47
              -"Jak myślicie ,kto jest lepszym CZŁOWIEKIEM." - tak dla ścisłości - to właśnie pytanie "sprowokowało" mnie do napisania króciutkich i chyba kategorycznyvh postów.
              Sam(a) Pan(i) wie, że wywołanie polemiki na zasadzie "My i Oni-Wałęsiści" z góry prowadzi do znanej na FK formy dyskusji "wzajemnie nieprzekonanych" i tradycyjnie może dopprowadzić jedynie do wzajemnego "ochlapywania" rozmówców.
              • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 09.06.04, 01:09
                Sam(a) Pan(i) wie, że wywołanie polemiki na zasadzie "My i Oni-Wałęsiści" z gó
                > ry prowadzi do znanej na FK formy dyskusji "wzajemnie nieprzekonanych" i
                tradyc
                > yjnie może dopprowadzić jedynie do wzajemnego "ochlapywania" rozmówców.
                Masz rację.
                I jeszcze muszę rozwiać wątpliwości co do mej płci.
                Męska. A nick, żartobliwie użyty kiedyś w rozmowie z Goniącym
                Pielęgniarzem,spodobał mi się i tak zostało:)))
                Prawdziwie po męsku na pożegnanie - rąsia !!!
                Broń Boże, noga:)))
                • Gość: Sentencius skojarzenia ad hoc IP: *.introweb.nl 09.06.04, 11:10
                  Gość portalu: uciekająca siostra napisał(a):
                  I jeszcze muszę rozwiać wątpliwości co do mej płci.
                  Męska. A nick, żartobliwie użyty kiedyś w rozmowie z Goniącym
                  Pielęgniarzem,spodobał mi się i tak zostało:)))
                  Prawdziwie po męsku na pożegnanie - rąsia !!!
                  Broń Boże, noga:)))

Czyzby poklosie parad?!Uciekajaca siostra zakonna w rozwianym(niewatpliwosciowo)
                  peniuarze?I ten slynny kuplecik z pewnego filmu:"dajmi noge,dajmi noge,dajmi
                  noge,ja ci nogi dac nie moge,dac nie moge".A zalatwiajac sprawe krakowskim
                  targiem zgadzamy sie na kompromisowego katolickiego komucha,ktore to kryterium
                  spelniaja wymienieni mezowie stanu.
      • Gość: Sentencius kronika wagarowicza IP: *.introweb.nl 09.06.04, 10:56
        Różnica klas widoczna gołym okiem - o czym że tu dyskutować.

Owszem-klas na pewno,ale zadnej roznicy.... semestrow.
        • Gość: uciekająca siostra Re: kronika wagarowicza IP: *.crowley.pl 09.06.04, 23:50
          Gość portalu: Sentencius napisał(a):

> Gość portalu: Henryk napisał(a):
          > Różnica klas widoczna gołym okiem - o czym że tu dyskutować.
          >
          > Owszem-klas na pewno,ale zadnej roznicy.... semestrow.
          Chyba nie masz na myśli semestrów szkolnych :)
          A po za tym,sam tylko but Olka ma większe IQ ,niż patron lotniska:)))
        • edico Re: Widzący semestry - kościelne??? 10.06.04, 01:57
          Gość portalu: Sentencius napisał(a):

> Owszem-klas na pewno,ale zadnej roznicy.... semestrow.

Gdy zabraknie historii, zastepują ja bajki.
          (montesquieu)
    • Gość: $tefan Grzech pychy! IP: *.chcgilgm.covad.net 08.06.04, 23:54
      Wydaje się ,że katolickość Wałęsy jest robiona na pokaz i bardzo powierzchowna.
      Ot - taka plebejska.
      Po popełnieniu grzechu pychy (nie podałby nawet nogi) pewnie był u spowiedzi.
      A tam jak zwykle - żal za grzechy, OBIETNICA POPRAWY i pokuta. No i w dalszym
      ciągu grzech pychy wyłazi jak każdy widzi.
      A może do spowiedzi nie chodzi? Albo się nie spowiada ze swoich grzechów.
      Ot - taki to z niego katolik!
      Proszę o rozgrzeszenie bo właśnie idę zgrzeszyć!
      Pozdrowienia,
      $tefan
      • Gość: uciekająca siostra Re: Grzech pychy! IP: *.crowley.pl 09.06.04, 00:10
        Gość portalu: $tefan napisał(a):

> Wydaje się ,że katolickość Wałęsy jest robiona na pokaz i bardzo
        powierzchowna.
        >
        > Ot - taka plebejska.
        > Po popełnieniu grzechu pychy (nie podałby nawet nogi) pewnie był u spowiedzi.
        > A tam jak zwykle - żal za grzechy, OBIETNICA POPRAWY i pokuta. No i w dalszym
        > ciągu grzech pychy wyłazi jak każdy widzi.
        > A może do spowiedzi nie chodzi? Albo się nie spowiada ze swoich grzechów.
        > Ot - taki to z niego katolik!
        > Proszę o rozgrzeszenie bo właśnie idę zgrzeszyć!
        Czytając posty katolików na forum,mam wrażenie,że napieprzanie na przeciwników
        politycznych,nie jest grzechem.
        W przeciwnym razie,od Bałtyku po Tatry ,do konfesjonałów powinny stać
        gigantyczne kolejki.
        pozdrawiam
        • Gość: Obiektywny TW "Bolek" też walczył o II.-gą Japonię. Jak lew. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:40
          Hm.
          • Gość: $tefan Re: TW "Bolek" też walczył o II.-gą Japonię. Jak IP: *.client.comcast.net 09.06.04, 13:57
            I z Japonii pozostalo tylko HARAKIRI
        • edico Re: Grzech pychy! - nieuzasadnione wnioski!!! 10.06.04, 02:02
          Gość portalu: uciekająca siostra napisał(a):

> Czytając posty katolików na forum,mam wrażenie,że napieprzanie na
          > przeciwników politycznych,nie jest grzechem.

Pieprzenie też, o ile nie robią tego kościelni :))

> W przeciwnym razie,od Bałtyku po Tatry ,do konfesjonałów powinny stać
          > gigantyczne kolejki.

Przecież od Bałtyku po Tatry stoją na drogach. Po kościelnemu i bez kolejek :))
    • Gość: lancet "komuch" Cudny Olo... IP: *.telia.com 09.06.04, 14:22
      No wlasnie.. Zgadnijcie kto jest inteligentniejszy..
      - Pies Fafik.. czy "mundra" "uciekająca siostra" IP: *.crowley.pl ???

lancet
    • Gość: pierdoła Gówniarze o polityce ze swadą i tupetem IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 15:43
      Przeczytałem wasze posty.Ignorancja porażająca. Skad macie tyle tupetu żeby
      wypowiadać się na tematy, o kórych zielonego pojecia nie macie.To Amerykanie a
      nie Kwaśniewski zaprosili Wałęse na uroczystości pogrzebowe prezydenta Regana.
      W czasach, kiedy Regan walcząc z komunizmem, nakładał na rządy Jaruzelskiego
      sankcje gospodarcze, Kwaśniewski był działaczem PZPR-u, trudno więc żeby mógł
      uczestniczyć w pogrzebie swego ideologicznego wroga.Udział Wałęsy w pogrzebie
      Prezydenta Regana, świadczy także ,że Amerykanie nie SZANUJĄ miglanca Kwacha i
      mają dosyć, całej SLD-owskiej watachy.
      • Gość: uciekajaca siostra Re: Pier.olicie pierdoło IP: *.crowley.pl 09.06.04, 23:54
        Gość portalu: pierdoła napisał(a):

> Przeczytałem wasze posty.Ignorancja porażająca. Skad macie tyle tupetu żeby
        > wypowiadać się na tematy, o kórych zielonego pojecia nie macie.To Amerykanie
        a
        > nie Kwaśniewski zaprosili Wałęse na uroczystości pogrzebowe prezydenta Regana.
        >
        > W czasach, kiedy Regan walcząc z komunizmem, nakładał na rządy Jaruzelskiego
        > sankcje gospodarcze, Kwaśniewski był działaczem PZPR-u, trudno więc żeby mógł
        > uczestniczyć w pogrzebie swego ideologicznego wroga.Udział Wałęsy w pogrzebie
        > Prezydenta Regana, świadczy także ,że Amerykanie nie SZANUJĄ miglanca Kwacha
        i
        > mają dosyć, całej SLD-owskiej watachy.
        Szanowna pierdoło,ustami lub palcami na klawiaturze ,bąków się nie puszcza.
        • douglasmclloyd Re: Pier.olicie pierdoło 10.06.04, 03:40
          Gość portalu: uciekajaca siostra napisał(a):

> Gość portalu: pierdoła napisał(a):
          >
          > > Przeczytałem wasze posty.Ignorancja porażająca. Skad macie tyle tupetu żeb
          > y
          > > wypowiadać się na tematy, o kórych zielonego pojecia nie macie.To Amerykan
          > ie
          > a
          > > nie Kwaśniewski zaprosili Wałęse na uroczystości pogrzebowe prezydenta Reg
          > ana.
          > >
          > > W czasach, kiedy Regan walcząc z komunizmem, nakładał na rządy Jaruzelskie
          > go
          > > sankcje gospodarcze, Kwaśniewski był działaczem PZPR-u, trudno więc żeby m
          > ógł
          > > uczestniczyć w pogrzebie swego ideologicznego wroga.Udział Wałęsy w pogrze
          > bie
          > > Prezydenta Regana, świadczy także ,że Amerykanie nie SZANUJĄ miglanca Kwac
          > ha
          > i
          > > mają dosyć, całej SLD-owskiej watachy.

> Szanowna pierdoło,ustami lub palcami na klawiaturze ,bąków się nie puszcza.

Więc nie puszczaj.
      • edico Re: "Ignorancja porażająca" 10.06.04, 02:08
        Od Bałtyku aż po Tatry,
        cenne rady sa jak wiatry.
        • Gość: uciekająca siostra Re: "Ignorancja porażająca" IP: *.crowley.pl 10.06.04, 12:59
          edico napisał:

> Od Bałtyku aż po Tatry,
          > cenne rady sa jak wiatry.
          Dobre :))))))
      • rolotomasi Re: dominikanin o polityce ze zwadą i tupetem 10.06.04, 18:42
        Pierdole alias o.Osiołowi vel Maryjan czyli HomoCostamowi >> oTake aLook.
        www.kosciol.pl/content/article/20040606112606897.htm
        dzieci wyniosły ksiendza
        • Gość: uciekająca wiedźma Re: dominikanin o polityce ze zwadą i tupetem IP: *.crowley.pl 10.06.04, 20:41
          rolotomasi napisał:

> Pierdole alias o.Osiołowi vel Maryjan czyli HomoCostamowi >> oTake aLook.
          > www.kosciol.pl/content/article/20040606112606897.htm
          > dzieci wyniosły ksiendza
          Też mi się z Maryjanem skojarzyło :)
          Dobrze,że żyje!
          A ,że niekiedy pitoli jak pierdołła?
          To bywa urocze,niekiedy:)
    • kataryna.kataryna Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda 10.06.04, 01:46
      Kto jest większym chamem, Wałęsa niepodający ręki Kwaśniewskimu, czy
      Kwaśnioewski pijany na charkowskich grobach - pewnie każdy ma swoje zdanie.
      Jedno jest raczej pewne, jak obaj będą już tylko byłymi prezydentami, to Wałęsa
      będzie pozostanie dla świata symbolem tego co w naszej historii najpiękniejsze.
      A Kwaśniewski? Kto go będzie pamiętać? Taka jest prawda i nic tego nie zmieni.
      Można pluć do woli na Wałęsę ale dla świata (nawet jeśli sami zdołamy wymazać
      to z pamięci) to Wałęsa będzie Kimś przez największe "K".
      • Gość: jeden z czlonkow A towarzysz Kwaśniewski pod konstytucją sie podpis IP: *.czajen.pl 10.06.04, 02:09
        i flagę wciągał z towarzyszem Millerem!
      • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 10.06.04, 13:30
        kataryna.kataryna napisała:

> Kto jest większym chamem, Wałęsa niepodający ręki Kwaśniewskimu, czy
        > Kwaśniewski pijany na charkowskich grobach - pewnie każdy ma swoje zdanie.
        Nie trzeba kombinować -widać wyrażnie. Przydałaby się zmiana repertuaru. Bo
        inaczej swemu wnukowi,za 50 lat też będziesz tłumaczyć,że Kwach to kawał
        chama,bo goleń :)
        > Jedno jest raczej pewne, jak obaj będą już tylko byłymi prezydentami, to
        Wałęsa
        >
        > będzie pozostanie dla świata symbolem tego co w naszej historii
        najpiękniejsze.
        Wałęsa jest ceniny i hołubiony w świecie i w Polsce, za swoje działania DO
        1990 ROKU !!!!!!!!!!!!!!
        Potem ,kiedy przepoczwarzył się w oszołoma,świat starał się tego nie widziec.
        Większość Polaków, widziała to bardzo wyrażnie .
        Oprócz "niewidomych inaczej" :)
        > A Kwaśniewski? Kto go będzie pamiętać? Taka jest prawda i nic tego nie
        zmieni.
        Chociazby tacy jak uciekajaca siostra.Nawet samotna,a to juz dużo zmiania :)
        > Można pluć do woli na Wałęsę ale dla świata (nawet jeśli sami zdołamy wymazać
        > to z pamięci) to Wałęsa będzie Kimś przez największe "K".
        Kataryno,świat ma szczęście,że zna Lecha tylko z TŁUMACZONYCH migawek
        telewizyjnych :) Więc zgadzam się,że to jego historia bardziej doceni.
        I tu nie chodzi o plucie. Kiedys dawno dałbym sie za niego pokroić.
        Do czasu ,aż on nie zaczął kroić swych adwersarzy.Rzeżnickim nożem i plugawym
        językiem,z oszołomską opaską na oczach .
        Z przykrością to stwierdzam,na niego nie trzeba pluć.Wystarczy dać mu kamerę i
        mikrofon.Sam niszczy najlepiej swoją legendę. A szkoda.
        Zastanawia mnie tylko Twoja niesprawiedliwość w ocenie -w oczach Michnika i
        Kwasniewskiego widzisz każde ,najdrobniejsze żdziebełko,a u Wałęsy NIC !!!
        Według Ciebie nie ma tam belki czy nie chcesz jej widzieć???
        • Gość: kataryna Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.devs.futuro.pl 10.06.04, 18:26
          > Kataryno,świat ma szczęście,że zna Lecha tylko z TŁUMACZONYCH migawek
          > telewizyjnych :) Więc zgadzam się,że to jego historia bardziej doceni.
          > I tu nie chodzi o plucie. Kiedys dawno dałbym sie za niego pokroić.
          > Do czasu ,aż on nie zaczął kroić swych adwersarzy.Rzeżnickim nożem i plugawym
          > językiem,z oszołomską opaską na oczach .
          > Z przykrością to stwierdzam,na niego nie trzeba pluć.Wystarczy dać mu kamerę i
          >
          > mikrofon.Sam niszczy najlepiej swoją legendę. A szkoda.
          > Zastanawia mnie tylko Twoja niesprawiedliwość w ocenie -w oczach Michnika i
          > Kwasniewskiego widzisz każde ,najdrobniejsze żdziebełko,a u Wałęsy NIC !!!
          > Według Ciebie nie ma tam belki czy nie chcesz jej widzieć???

Wysuwasz zbyt daleko idące wnioski na temat mojej oceny Wałęsy, nie sądzę,
          żebyś miał ku temu podstawy na podstawie tych kilku słów. Mój komentarz
          dotyczył wyłącznie tego co obaj panowie zrobili dla Polski i naszej części
          Europy, tutaj moja ocena jest jednoznaczna. To Wałęsa ma miejsce w historii, to
          on jest symbolem i to on, nie Kwaśniewski, walczył o demokrację. Ich zasługi są
          nieporównywalne. Ciekawa jestem natomiast dlaczego uważasz, że nie dostrzegam u
          Wałęsy żadnych złych cech czy zachowań. Bo o tym nie piszę? Nie piszę też o
          wielkich zasługach Michnika, które są dla mnie równie oczywiste jak liczne
          błędy Wałęsy. Generalnie o wielu różnych rzeczach nie piszę, na szczęście, bo
          ocena Wałęsy zajęłaby mi kilka ładnych stron. Zresztą ten wątek nie jest jakoś
          specjalnie refleksyjny.
          • clarence Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - do Kataryny 10.06.04, 20:34
            Gość portalu: kataryna napisał(a): Wysuwasz zbyt daleko idące wnioski na temat
            mojej oceny Wałęsy, nie sądzę,
            > żebyś miał ku temu podstawy na podstawie tych kilku słów. Mój komentarz
            > dotyczył wyłącznie tego co obaj panowie zrobili dla Polski i naszej części
            > Europy, tutaj moja ocena jest jednoznaczna. To Wałęsa ma miejsce w historii,
            to
            >
            > on jest symbolem i to on, nie Kwaśniewski, walczył o demokrację. Ich zasługi

>
            > nieporównywalne. Ciekawa jestem natomiast dlaczego uważasz, że nie dostrzegam
            u
            >
            > Wałęsy żadnych złych cech czy zachowań. Bo o tym nie piszę? Nie piszę też o
            > wielkich zasługach Michnika, które są dla mnie równie oczywiste jak liczne
            > błędy Wałęsy. Generalnie o wielu różnych rzeczach nie piszę, na szczęście, bo
            > ocena Wałęsy zajęłaby mi kilka ładnych stron. Zresztą ten wątek nie jest
            jakoś
            > specjalnie refleksyjny.
            Od 3 miesięcy bywam na FK. Częściej czytam niż piszę.
            Cały czas mnie zastanawia,skąd taki brak umiaru u Forumowiczów, w dokopywaniu
            Michnikowi i Kwaśniewskiemu. Podnosicie do rangi zbrodni ,kazde najmniejsze
            fopa :) z ich strony.Zgadzam się ,ze maja wady (tak jak wszyscy)ale na tle
            całej politycji,to są kolosy intelektu,uczciwosci,rozsądku.
            Mimo "numerów",które im się zdarzały.
            I często te same osoby,stawiają potem na piedestale Wałęsę.Jakby historia
            stanęła w 1990 roku.Dla mnie prawdziwe zło w polskiej polityce po 1989, zaczęło
            się od wojny na górze. I to Lech Wałęsa był katem mojej wiary,że może być w
            Polsce normalnie.To on niestety określił standardy,które potem były "twórczo"
            rozwijane.
            I dlatego z ulgą przyjąłem wygraną Kwaśniewskiego.Patrząc co dzieje się wokół
            i mimo kilku uchybień,z szacunkiem patrzę jak sprawuje swój urząd.
            Twoje posty Kataryno ,też czytam od 3 miesięcy i nie widzę w nich dbałości o
            obiektywizm,choć zdaję sobie sprawę,że m.in. na tym polega forumowa walka na
            argumenty:) Tylko mnie męczy ,ta nierównosć traktowania i kompletny brak
            rozsądku w krytyce.
            pozdrawiam
            ps. Moim ojcem duchowym, był i jest w dalszym ciągu Adam Michnik :)))
            I jakoś tam staram się zrozumieć, Twój zawód "miłosny" w stosunku do Niego.
            • kataryna.kataryna Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - do Kataryny 10.06.04, 22:15
              clarence napisał:

> Od 3 miesięcy bywam na FK. Częściej czytam niż piszę.
              > Cały czas mnie zastanawia,skąd taki brak umiaru u Forumowiczów, w
              dokopywaniu
              > Michnikowi i Kwaśniewskiemu. Podnosicie do rangi zbrodni ,kazde najmniejsze
              > fopa :) z ich strony.Zgadzam się ,ze maja wady (tak jak wszyscy)ale na tle
              > całej politycji,to są kolosy intelektu,uczciwosci,rozsądku.
              > Mimo "numerów",które im się zdarzały.

Różnimy się tu opinią na temat prezydenta, zapewne nie dlatego, że mamy o nim
              różną wiedzę, tylko po prostu czego innego oczekujemy od głowy państwa. Tobie
              styl prezydentury Kwaśniewskiego odpowiada, mi nie, nie odpowiadał mi też styl
              Wałęsy, chociaż z innych powodów. Być może jestem zbyt wymagająca i stąd moje
              problemy z Kwaśniewskim.

> I często te same osoby,stawiają potem na piedestale Wałęsę.Jakby historia
              > stanęła w 1990 roku.Dla mnie prawdziwe zło w polskiej polityce po 1989,
              zaczęło
              >
              > się od wojny na górze. I to Lech Wałęsa był katem mojej wiary,że może być w
              > Polsce normalnie.To on niestety określił standardy,które potem były "twórczo"
              > rozwijane.

Generalnie się zgadzam, moja ocena prezydentury Wałęsy też jest negatywna ale
              nie przekreśla historycznych zasług Wałęsy. Wiem co zawdzięczam Wałęsie i
              chociaż swego czasu był moim wrogiem nr 1 za wiele, wiele rzeczy, muszę
              pamiętać o tym co zrobił wcześniej. Wiem za co mogę szanować i być wdzięczna
              Wałęsie, niestety nie mam pojęcia za co mogę szanować Kwaśniewskiego. Mam do
              niego bardzo konkretne pretensje o to jakim jest prezydentem, nie budzi też
              mojego podziwu jako człowiek.

> I dlatego z ulgą przyjąłem wygraną Kwaśniewskiego.Patrząc co dzieje się
              wokół
              > i mimo kilku uchybień,z szacunkiem patrzę jak sprawuje swój urząd.

A ja nie. Patrzę czasami z rozbawieniem, czasami z zażenowaniem, a przez
              większość czasu w ogóle nie patrzę bo Kwaśniewski z rzadka się uaktywnia.

> Twoje posty Kataryno ,też czytam od 3 miesięcy i nie widzę w nich dbałości o
              > obiektywizm,choć zdaję sobie sprawę,że m.in. na tym polega forumowa walka na
              > argumenty:)

A przykładem obiektywizmu są bezkrytyczne zachwyty nad Kwaśniewskim? A może
              wściekłe ataki na Wałęsę?

Tylko mnie męczy ,ta nierównosć traktowania i kompletny brak
              > rozsądku w krytyce.

Dlaczego nierówność traktowania? Wałęsa nie ma żadnego wpływu na moje zycie
              więc się nim nie przejmuję, zwłaszcza, że jest zupełnie nieobecny w polityce.
              To odgrzewany kotlet. Chyba normalne, że więcej i częściej pisze się o tych co
              obecnie u władzy. A jak uważasz, że ktoś pzresadza z krytyką to argumentuj na
              bieżąco zamiast podsumowywać za całe trzy miesiące bo przed takimi ogólnymi
              oskarżeniami trudno się bronić.

> pozdrawiam
              > ps. Moim ojcem duchowym, był i jest w dalszym ciągu Adam Michnik :)))
              > I jakoś tam staram się zrozumieć, Twój zawód "miłosny" w stosunku do Niego.

Tak to bywa, im więcej szacunku mamy do kogoś i więcej oczekujemy, tym
              boleśniejsze rozczarowanie. :) Chociaż sama często mam wrażenie, że przesadzam
              ze skakaniem Michnikowi do gardła.

pozdrawiam :)
              • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - do Kataryny IP: *.crowley.pl 11.06.04, 01:10
                kataryna.kataryna napisała: Różnimy się tu opinią na temat prezydenta, zapewne
                nie dlatego, że mamy o nim
                > różną wiedzę, tylko po prostu czego innego oczekujemy od głowy państwa. Tobie
                > styl prezydentury Kwaśniewskiego odpowiada, mi nie, nie odpowiadał mi też
                styl
                > Wałęsy, chociaż z innych powodów. Być może jestem zbyt wymagająca i stąd moje
                > problemy z Kwaśniewskim.
                Uprawnienia konstytucyjne polskich prezydentów są raczej mizerne.I b.dobrze.
                Ale wymagania Polaków , względem Kwaśniewskiego,nie sa kompatybilne z jego
                mozliwosciami. A wałęsowego naginania prawa,miałem powyżej uszu.
                I cieszę się,że przynajmniej jeden ośrodek władzy w tym kraju jest
                stabilny,przewidywalny i próbujący raczej godzić niz dzielić.
                Pewnie jako głowa państwa ,Kwasniewski mógł zrobić więcej ale naskakują na
                Niego najczęściej ci,co nie zrobili nic(PO,PIS,LPR,SO mam na mysli).
                Czemu T.Mazowiecki,A.Michnik,J.Kuroń umieją wznieść się ponad podziały?
                Chyba nie uważasz,że to starcza skleroza?
                Jestem blizszy ich poglądom. Tu się chyba nie przekonamy.
                ---------------------------------------------------------------
                A przykładem obiektywizmu są bezkrytyczne zachwyty nad Kwaśniewskim? A może
                > wściekłe ataki na Wałęsę?
                To tylko nieudolne próby stworzenia przeciwwagi :):(
                Z góry skazane na niepowodzenie .
                Uciekający donkiszoci wiedzą,że walczą z wiatrakami:)
                --------------------------------------------------------
                Tak to bywa, im więcej szacunku mamy do kogoś i więcej oczekujemy, tym
                > boleśniejsze rozczarowanie. :) Chociaż sama często mam wrażenie, że
                przesadzam
                > ze skakaniem Michnikowi do gardła.
                >
                > pozdrawiam :)
                I tylko o to mi chodzi :))))))))))))))
                I cieszę się ,że w wyborach do PE,górę wzięło serce.....
                też pozdrawiam :)))

• Gość: mert To może sie ukłonić po japońsku jak nie lubi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.06.04, 02:11
      podawać ręki.
    • Gość: t1s Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 02:19
      Bo by mu Kwach zaraz obrączkę rąbnął.
      • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 10.06.04, 13:42
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Bo by mu Kwach zaraz obrączkę rąbnął.
        I co zamieniłby Jolantę na danuśkę?
        Zgrzało Cię ?
        Chyba nie jestes ten tego...
        Nieeeee, to chyba to moczenie główki w PiSuarze !
        Ten portret Jednojajowych Kaczek nad łóżkiem ,żle Ci służy T1esie.
        Rąsia !
    • douglasmclloyd Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda 10.06.04, 03:34
      Dla Kwasa podanie nogi przez Wałesę powinno być zaszczytem.
      • Gość: uciekająca siostra Re: FORUMOWY GURU czyli Wałęsa - ręki nie poda IP: *.crowley.pl 10.06.04, 13:48
        douglasmclloyd napisał:

> Dla Kwasa podanie nogi przez Wałesę powinno być zaszczytem.
        Powiedział podnóżek pomrocznego wąsacza.
        czy raczej
        Kapciowy od "Śniadań byłych mistrzów".
    • Gość: fretka Podawanie dłoni nie jest oznaką Ja cię nie lubię.. IP: 67.69.34.* 10.06.04, 17:59
      Podawanie dłoni nie jest oznaką "Ja cię nie lubię" jest to bardzo stary gest z czasów jak europe zamieszkiwały plemiona koczownicze ten gest podania dłoni znaczył....[ZOBACZ NIE MAM BRONI] [Mam gołą dłoń nie chcę cie zaatakować nie trzymam w niej zadnego narzedzia którym miałbym ciebie ugodzić]. Ten gest jest nadużywany przez wielu ludzi 9do których należy Wałesa]którzy go nie rozumieją i wykorzystywany do czelów by okazać swoje ja.

A moze Lech wałesa trzyma w marynarce jakąś cegłe gruby jest to ją upchnie a zamachnąć sie przecież musi jak tu się zamachnąć podając ręke i chce dowalić naszemu prezydentowi tak jak dowalono Jaruzelskiemu tak że mu oko prawie wypadło z tego co pamietam to Lech wałesa bardziej ukierounkowywuje się na szczene a nie na oko.....wiem że napewno za bardzo Fantazjuje ale Lech Wałesa myli gesty w kazdym bąź razie napewno bo to nie znaczy " Nie Lubię cie" Tylko "Nie mam Broni" bo jaką broń może mieć wałesa tylko wyborców tak? których nie ma rozpierzchli się .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka