Dodaj do ulubionych

Fatalna ta Nowicka

26.02.12, 10:00
Jezeli Ruch Palikota nie chce poważnego spadku popularności to niech jak najszybciej zabierze Nowicką z mediów.

I to właściwie wszystko na ten temat. Tej kobiety po prostu nie da się słuchać, a wciska się na chama gdzie tylko można. Wiem, co piszę na podstawie paru audycji z jej udziałem. Ona już niczego się nie nauczy w branży medialno-politycznej.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 10:06
      I jeszcze jedno - medialni mocno uprzedzeni do Ruchu Palikota bardzo chętnie ją zapraszają. Tacy właśnie jak Stokrotka. Bo wiedzą, że jej chaos myślowy i kłopoty z dykcją zrażają słuchaczy i widzów.
      • douglasmclloyd [...] 26.02.12, 19:05
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • m.c.hrabia Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 10:07
      fakt!
    • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 10:08
      Rozumiesz teraz dlaczego nie dostała w SLD żądanej "jedynki"?
      ------------------
      • ex.mila Jak miło widzieć 26.02.12, 10:25
        jak jednasz się z Haenem tylko dlatego, zeby dokopać Nowickiej. Oczywiście gdyby nie chciała startować z list SLD byłbyś zupełnie innego zdania.
      • hummer Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 11:11
        celna uwaga.
    • haen2010 Nie wiem, 26.02.12, 10:18
      Może ma inne zalety kiedy nie jest stremowana i moze swobodnie formułować opinie. Ale niestety, nie każdemu politykowi jest dane być medialną gwiazdą.

Nowicka nigdy nią nie będzie. A szkód już narobiła, że nie policzyć.
      • ex.mila Szkody, które ty wyrządziłeś 26.02.12, 10:25
        Ruchowi Palikota są niepoliczalne.
    • ex.mila I Biedroń 26.02.12, 10:22
      przypominam twoje słowa.

Najfajniejszy jest Ryfiński i Kotliński. Dzięki nim Palikot zostanie premierem.
      • haen2010 Re: I Biedroń 26.02.12, 12:40
        Musisz mi wybaczyć, ale g. prowokatora wyczuwam jeszcze całkiem nieźle. Zaliczyłbym ciebie do jednej ze zdolniejszych panienek na usługach mafii watykańskiej.
        • kzet69 Re: I Biedroń 26.02.12, 13:40
          pie...sz Heniu aż smutno czytać...
          • ex.mila Re: I Biedroń 26.02.12, 15:27
            kzet69 napisał:

> pie...sz Heniu aż smutno czytać...

On oszalał. Po prostu. Może do górskiej chaty powinien się udać w samych onucach. A jak go znajdą w wiejskiej chacie, to zrobią z nim wywiad i się wylansuje.
    • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 10:38
      siostra Aborcjanka znowu sie wygłupiła? To niech ją przełożony klasztoru, Ojciec Janusz znaczy, zamknie w celi i wlepi na goły tyłek parę pasów.

Pozdrawiam

Losiu
      • lumpior Pawlak obrońcą kleru. 26.02.12, 10:45
        "Dowalił" Owsiakowi."A sio" rozwodniku,no ale głosy dla PSL to jego byt,moher na wsi głosuje.
      • simera16 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 16:11
        losiu4 napisał:

> siostra Aborcjanka znowu sie wygłupiła? To niech ją przełożony klasztoru, Ojcie
        > c Janusz znaczy, zamknie w celi i wlepi na goły tyłek parę pasów.
        >
        >
        A w której koterii zwanej partia polityczną dla niepoznaki, takie praktyki zaobserwowałeś?
        • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 17:20
          simera16 napisał:

> A w której koterii zwanej partia polityczną dla niepoznaki, takie praktyki zaob
          > serwowałeś?

a z kim związana jest nicmi sympatii Senyszynka?

Pozdrawiam

Losiu
          • simera16 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 17:30
            losiu4 napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > A w której koterii zwanej partia polityczną dla niepoznaki, takie praktyk
            > i zaob
            > > serwowałeś?
            >
            > a z kim związana jest nicmi sympatii Senyszynka?
            >
            A co mnie to obchodzi? Tym bardziej, że moje pytanie dotyczyło tego fragmentu twojej wypowiedzi; ".. To niech ją przełożony klasztoru, Ojciec Janusz znaczy, zamknie w celi i wlepi na goły tyłek parę pasów..."
            • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 18:39
              simera16 napisał:

> A co mnie to obchodzi?

a powinno Cie zainteresować, powinno. Bo to ona z pejczykiem paradowała :)

Pozdrawiam

Losiu
              • simera16 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 19:10
                losiu4 napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > A co mnie to obchodzi?
                >
                > a powinno Cie zainteresować, powinno. Bo to ona z pejczykiem paradowała :)
                >
                >
                Pewnie młody ludzik z ciebie, jeśli nie odróżniasz klasycznego lania od zabaw s-m...
                • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 20:43
                  jak zwał tak zwał, a Ojciec Janusz niech przełoży siostrę Aborcjanke przez kolano i niech przyleje pare razy na tyłek żeby ją przestało nosić. Bo wyraźnie coś ją swędzi.

Pozdrawiam

Losiu
                  • simera16 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 20:47
                    losiu4 napisał:

> jak zwał tak zwał, a Ojciec Janusz niech przełoży siostrę Aborcjanke przez kola
                    > no i niech przyleje pare razy na tyłek żeby ją przestało nosić. Bo wyraźnie coś
                    > ją swędzi.
                    >
                    >
                    Namawiasz do przemocy? Chociaż nie powinienem się dziwić... z ciebie wojujący katolik!
                    • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 21:09
                      nie, ja tylko radzę. Wyraźnie kobitkę cos swędzi i ją nosi. Moze tak po prostu lubi i daje znać?

Pozdrawiam

Losiu
                      • simera16 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 21:11
                        losiu4 napisał:

> nie, ja tylko radzę. Wyraźnie kobitkę cos swędzi i ją nosi. Moze tak po prostu
                        > lubi i daje znać?
                        >
                        A ciebie, to czasem wikary nie molestował, bo masz takie dziwne skojarzenia...?
    • qqazz A może to nie ona się wciska? 26.02.12, 10:50
      Moze to jej sponsorzy z branzy eugenicznej kazą jej sie tam pchać?

pozdrawiam
    • wlodzimierz.ilicz Hieniu, nazbieraliście jakichś spadów po SLD, 26.02.12, 11:06
      byliście z tego dumni, a teraz wam śmierdzą?
      To przecież odpadki.
    • kzet69 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 11:09
      Heniu masz fobię na punkcie Nowickiej... włącz sobie TVN 24 i posłuchaj jakie bajery opowiada niejaki Pawlak, tytułowany wicepremierem...
      • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 11:23
        kzet69 napisał:

> Heniu masz fobię na punkcie Nowickiej... włącz sobie TVN 24 i posłuchaj jakie b
        > ajery opowiada niejaki Pawlak, tytułowany wicepremierem...
        A w Alabamie działa Ku Klux Klan.

-----------------
      • haen2010 Pieprzysz, panie kzet 26.02.12, 12:18
        Broniłem Nowickiej, kiedy dewoci sejmowi chcieli ją zablokować. Za głupawki jej synalka, co mi niespecjalnie do gustu przypadło. Bo to dość podstawowa rzecz - wychowanie dzieci w kategoriach zła i dobra.

Ja jestem dość praktyczny obserwator polityki. Popatrz na sprawozdania XAA i odpowiedz sobie na pytanie: Dlaczego kobiety śladowo popierają Ruch Palikota? Przecież taka niezłomna feministka walczy o ich sympatię.

Więc ci prosto odpowiem - Nowicka nie wzbudza sympatii. Jest odpowiednikiem Pitery w Ruchu Palikota, po prostu pomyłką do której nie wypada się przyznać. Nieskoordynowana umysłowo pyskaczówka o wielkim mniemaniu swojej wartości.
        • jacekm22 Re: Pieprzysz, panie kzet 26.02.12, 12:50
          Biedron tez specjalnie sie nie nadaje sie do programow styl Sniadanie z Olejnikowa ..!!!
        • losiu4 Re: Pieprzysz, panie kzet 26.02.12, 12:51
          haen2010 napisał:

Bo to dość podstawowa rzecz -
          > wychowanie dzieci w kategoriach zła i dobra.

a czego Ty się po "postempowej" lewiźnie spodziewasz? Z definicji jest do etgo niezdolna.

Pozdrawiam

Losiu
    • green_feldkurat_katz Wandzia lobbystka, i tyle... 26.02.12, 12:55

• smutas13 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 15:02
      haen2010 napisał:

> Tej kobiety po prostu nie da się słuchać,
      Masz rację. Z jej bełkotu, trudno wywnioskować, o czym mówi.
      • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 15:12
        smutas13 napisała:

> Masz rację. Z jej bełkotu, trudno wywnioskować, o czym mówi.
        Ona nie mówi o czym mówi. Ona po prostu mówi.

--------------------
        • gat45 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:21
          remez2 napisał:

> Ona nie mówi o czym mówi. Ona po prostu mówi.
          >

Bo ja nijak nie mogę zrozumieć, czym jest gorsza od 9 na 10 uznanych "ust" innych ugrupowań politycznych wypowiadających się na polskiej arenie politycznej (nie scenie, teatr to zbyt poważna instytucja). Choćby dzisiejszy program w Radio Zet : kto tam był lepszy i w czym ? Co pani Nowicka powiedziała takiegoo nagannego ? W czym była bardziej chaotyczna niż pozostali ? Chciałabym zrozumieć.
          • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:34
            gat45 napisała:

> remez2 napisał:
            >
            > > Ona nie mówi o czym mówi. Ona po prostu mówi.
            > >
            >
            > Bo ja nijak nie mogę zrozumieć, czym jest gorsza od 9 na 10 uznanych "ust" inny
            > ch ugrupowań politycznych wypowiadających się na polskiej arenie politycznej (n
            > ie scenie, teatr to zbyt poważna instytucja). Choćby dzisiejszy program w Radio
            > Zet : kto tam był lepszy i w czym ? Co pani Nowicka powiedziała takiegoo nagan
            > nego ? W czym była bardziej chaotyczna niż pozostali ? Chciałabym zrozumieć.
            Czyli obydwoje nie rozumiemy:
            - nie napisałem ani słowa na temat czy jest gorsza,
            - nie napisałem ani słowa na temat kto był/jest lepszy,
            - oceniając jakąkolwiek wypowiedź nie mam potrzeby/obowiązku dokonywania analizy porównawczej z wypowiedziami innych osób. To nie konkurs skoków narciarskich.
            Chciałbym zrozumieć co Cię skłoniło do skierowania tego postu do mnie.

--------------------
            • gat45 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:42
              On nie miał być do Ciebie, Remezie. Pomyliłam drzewko i przepraszam. To powinno być pod postem założycielskim.

Ale może mi powiesz, czemu oceniłeś ją, że "nie wie o czym mówi, bo tylko mówi" ?
              • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:50
                gat45 napisała:
                > Ale może mi powiesz, czemu oceniłeś ją, że "nie wie o czym mówi, bo tylko mówi"?
                Nie napisałem/oceniłem, że nie wie o czym mówi. Napisałem:
                Ona nie mówi o czym mówi. Ona po prostu mówi. A to nie to samo.
                PS - jest taki nie najwyższych lotów żart:
                "Woli pan kobiey gadatliwe czy inne?"
                "Jakie inne?"
                --------------
                • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 17:27
                  remez2 napisał:

> PS - jest taki nie najwyższych lotów żart:
                  > "Woli pan kobiey gadatliwe czy inne?"
                  > "Jakie inne?"

przepraszam, weto. To dobry zart.

Pozdrawiam

Losiu
            • chateau Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:46
              Przecież zacytowała i odniosła się do cytatu. Czego nie zrozumiałeś.

Dowcip w tym, że spora część polityków z parciem na szkło nie ma nic do powiedzenia, a mówi. Nowicka nie jest więc wyjątkiem, może tylko oczekiwania wobec niej były większe niż wobec np. Czarneckiego.
              Głosowanie na Palikota było trochę głosowaniem na Mesjasza, ale to nie ta bajka. Mesjasz nie przyjdzie, nawet o pospolitego herosa trudno i sami musimy tę stajnię Augiasza posprzątać. I przyjąć do wiadomości, że przynależność partyjna nie jest glejtem na mądrość, uczciwość i takie tam.
              • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:56
                chateau napisał:

> Przecież zacytowała i odniosła się do cytatu. Czego nie zrozumiałeś.
                Dlaczego wystąpiła rozbieżność pomiędzy cytatem a odniesieniem się do innej wypowiedzi.
                > Dowcip w tym, że spora część polityków z parciem na szkło nie ma nic do powiedz
                > enia, a mówi. Nowicka nie jest więc wyjątkiem, może tylko oczekiwania wobec nie
                > j były większe niż wobec np. Czarneckiego.
                > Głosowanie na Palikota było trochę głosowaniem na Mesjasza, ale to nie ta bajka
                > . Mesjasz nie przyjdzie, nawet o pospolitego herosa trudno i sami musimy tę sta
                > jnię Augiasza posprzątać. I przyjąć do wiadomości, że przynależność partyjna ni
                > e jest glejtem na mądrość, uczciwość i takie tam.
                Świetnie, że o tym napisałeś bo by mi do głowy nie przyszło, że można nie paść na kolana po wysłuchaniu wypowiedzi przedstawicieli Partii prawie Obywatelskiej.

---------------------
              • haen2010 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 15:59
                Przecież to prosta sprawa. Polityk medialny to jest osoba, która reprezentuje partię w mediach. Nic się nie dzieje w pięć minut. Ma czas się przygotować i zasięgnąć informacji o aktualnych sprawach. Jeżeli to olewa, idzie i bełkocze nieskładnie tzn albo leń patentowany, albo nieuk bez sprawnej pracy umysłowej.

Nasi politycy ciągle walczą o mikrofon. Dla nich kto więcej czasu pieprzy do sitka ten ma większą rację. Nie na tym to polega.
                • gat45 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 16:03
                  Zgadzam się całkowicie. Tylko chcialabym wiedzieć, dlaczego akurat o pani Nowickiej założyłeś ten wątek ? W czym lub czym była o tyle gorsza od "kolegów" z dzisiejszgo programu u MO ?
                  • ayran Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 17:28
                    gat45 napisała:

> Zgadzam się całkowicie. Tylko chcialabym wiedzieć, dlaczego akurat o pani Nowic
                    > kiej założyłeś ten wątek ?

To raczej oczywiste. Założyciel wątku jest wielkim fanem Ruchu Palikota i zależy mu bardzo, żeby jego delegat do różnych "śniadań" wypadał dobrze, a nie źle. A pani Nowicka faktycznie wypada fatalnie, a na przykład taki Rozenek zupełnie dobrze.

Z tym, ze akurat u Olejnik pojawiali się już i Rozenek i Palikot i Biedroń i (bodaj najrzadziej) Nowicka. Nie wiem kogo jeszcze RP mógłby oddelegować w sytuacji, kiedy Rozenek jest na urlopie tak, żeby założyciel wątku był zadowolony.
                • sclavus Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 16:22
                  ... bardzo podobnie jest na forumACH - byłbyś o tym nie wiedział???
                • losiu4 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 17:23
                  haen2010 napisał:

> Jeżeli to olewa, idzie i bełkocze nies
                  > kładnie tzn albo leń patentowany, albo nieuk bez sprawnej pracy umysłowej.

nazwijmy rzecz po imieniu, nie ma co dalej prawdy ukrywać: taki ktoś to lewus jest. Postempowy lewus.

Pozdrawiam

Losiu
                  • remez2 Re: Fatalna ta Nowicka - a konkretnie ? 26.02.12, 18:17
                    losiu4 napisał:

> haen2010 napisał:
                    >
                    > > Jeżeli to olewa, idzie i bełkocze nies
                    > > kładnie tzn albo leń patentowany, albo nieuk bez sprawnej pracy umysłowej.

> nazwijmy rzecz po imieniu, nie ma co dalej prawdy ukrywać: taki ktoś to lewus j
                    > est. Postempowy lewus.
                    Joanna Mucha, Sławomir Nowak.
    • euromichnik To ta sama Nowicka??? 26.02.12, 19:39
      Czy Nowicka to ta sama Nowicka co ileś lat temu w Kairze chamsko wypowiadała się o papieżu Janie Pawle II?
      • simera16 Re: To ta sama Nowicka??? 26.02.12, 19:47
        euromichnik napisał:

> Czy Nowicka to ta sama Nowicka co ileś lat temu w Kairze chamsko wypowia
        > dała się o papieżu Janie Pawle II?
        >
        Ale szef państwa watykańskiego, które prowadzi tak politykę, jak i w inny sposób niereligijny uczestniczy w życiu publicznym, nie jest świętą krową i podlega ocenie i krytyce...
        • euromichnik [...] 26.02.12, 20:04
          • simera16 [...] 26.02.12, 20:08
            • euromichnik Masz na myśli Adasia? 26.02.12, 20:16
              Masz na myśli Adasia M.? Dobrze kombinujesz...
              • simera16 Re: Masz na myśli Adasia? 26.02.12, 20:20
                euromichnik napisał:

> Masz na myśli Adasia M.? Dobrze kombinujesz...
                >
                Adaś M., to nie moja "półka"... Ja zajmowałem się takimi chudopachołkami jak ***. Wiesz, kiedyś donosili na sąsiadów, teraz zakładają idiotyczne jako ten wątki na Fk...
              • zygfryddezgryz Re: Masz na myśli Adasia? 26.02.12, 20:30
                e tam Adasia w rodzinie Michników sporo było kryminalistów , bandytów i zwyczajnych kapusiów... Stefan, Adaś, Ozjasz i mama Helenka... normalnie rodzinka Adamsów.....
    • dzi1a Re: Fatalna ta Nowicka 26.02.12, 20:07
      chyba do Palikota trzeba napisać aby nie robili z niej medialnej frontmenki
      wisłocka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka