Dodaj do ulubionych

Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek'iem

05.03.12, 13:12
To zaczyna powoli przypominać przedszkole. Otóż kupuję dzisiaj w kiosku jak na porządnego obywatela przystało Newsweeka (bo nie lubię czekać przez tydzień na felieton Tomasza Jastruna aż ukaże się w sieci), odwijam gzrecznie na ostatnią stronę a tam Magda Gessler zamiast niego!

Przychodzę do domu, szukam nekrologu mojego (Ziemkiewicza i Gursztyna również) ukochanego poety i felietonisty, i co się okazuje?! Ano przeniósł się do Wprost! Rozumiem, że innym przystoją zabawy w "oddaj mi moje zabawki i wypad z mojej piaskownicy!" ale Panu, Panie Tomaszu nie przystoi! I tak jakby nigdy nic, po prostu się przeniósł. Nie pozegnał się z czytelnikami Newsweeka, ani nie przywitał z czytelnikami Wprostu, słusznie zakładając, że prawdopodobnie ten target pokrywa się w 80%. Ale osobiście czuję się zrobiona w bambuko - gdybym wiedziała, ze to az takie jaja to nie wydałabym 5 złotych na Newsweeka. Dobrze, ze Wprosty nie było, bo zwykle kupuję synchronicznie. Dopóki nie przestaną traktować mnie jak debila (po Panie Panie Tomaszu nigdy bym się tego nie spodziewała) nie zarobią na mnie ani złotówki. Chomik na mnie zarobi, i precyl.

Na temat natemat Lisa i nowej (jego pierwszej okładki NW, czyli de facto Lisa w ogóle nie zamierzam się wypowiadać.

www.wirtualnemedia.pl/artykul/newsweek-kopiuje-wprost-lis-dziala-na-nasza-szkode

www.wirtualnemedia.pl/artykul/pierwszy-lisowy-newsweek-kuzniar-i-holdys-ofiarami-internautow-krytyka-i-drwiny-w-sieci
www.wirtualnemedia.pl/artykul/gessler-holdys-materna-i-markowski-felietonistami-newsweeka
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 13:30
      to pokazuje ze u nas wolność mediów jest pozorna i dotyczy tylko jednej opcji swiatopoglądowej opcji lewoicowo liberalnej
    • axyzaa Napisałam o tym w komentarzach 05.03.12, 13:32
      pod felietonem Jastruna na stronie Wprost, który ukazał się tam pięć minut temu - dodając

Nie wiem oczywiście, czy moderator zaakceptuje mój komentarz, ale w takim razie do jego wiadomości. Jestem tak oburzona, ze w ogóle tego nowego felietonu Tomasza Jastruna nie przeczytałam, a zdarzyło mi się to pierwszy raz od kilku lat.
      • scoutek Re: Napisałam o tym w komentarzach 05.03.12, 13:37
        trzeba przyznać, że ci, którzy przeszli z Lisem z Wprosta do Newsweeka przynajmniej się we wproście pożegnali
        • axyzaa Re: Napisałam o tym w komentarzach 05.03.12, 13:42
          scoutek napisała:

> trzeba przyznać, że ci, którzy przeszli z Lisem z Wprosta do Newsweeka przynajm
          > niej się we wproście pożegnali
          >
          Dokładnie! Naprawdę, dostałam szału. Znasz mnie od wielu lat i wiesz, ile razy powoływałam się na Jastruna i jego genialne felietony. Od dziś nie zamierzam do nich wracać, bo mi będa fałszem traćić. Czuję się osobiście dotknięta.
        • axyzaa Puścili... 05.03.12, 13:45

www.wprost.pl/ar/309008/Sklepy-miesne/

A poza tym Lis zawsze pierwszy do szydzenia z z prawackich pismaków, zawsze chętnie opowie kilka ciekawych anegdotek 9ku mojej uciesze) z kuluarów na temat (sic) jak to prawaccy publicyści szczerze się nienawidzą i rzucają sobie kłody pod nogi. Cyrk, inaczej nie da się tego nazwać.

• scoutek Re: Puścili... 05.03.12, 14:07
            Jastrun zwala na Lisa, a Lisa obowiązuje jakiś punkt w kontrakcie - zakaz pracy w konkurencji (może tylko trzy miesiące właśnie), więc wypuścił tę Aleksandrę Karasińską, która chwilowo bierze na klatę wszystko
            • ex.mila Re: Puścili... 05.03.12, 14:14
              scoutek napisała:

> Jastrun zwala na Lisa, a Lisa obowiązuje jakiś punkt w kontrakcie - zakaz pracy
              > w konkurencji (może tylko trzy miesiące właśnie), więc wypuścił tę Aleksandrę
              > Karasińską, która chwilowo bierze na klatę wszystko

Załosne. kazali mi sobie stamtąd pójść, ale dlaczego przyszedłem tu akurat do Wprost. Szedłem sobie pogwizdując pod nosem i potknąłem się akurat o tę gazetę.

Jestem mi cholernie, cholernie przykro, że to akurat Jastrun się tak zachowuje. Reszta, szczerze mówiąc, mnie nie obchodzi.
            • axyzaa zmieniając temat 05.03.12, 14:23
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,133960022,133960302,A_propos_Baraka.html
              :-)
    • indeed4 Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 14:37
      No widzisz, bo nie śledzisz tweetów Azraela, najświeższe newsy na bieżąco tylko u Jacka, pisał o Jastrunie już tydzień temu ;-)

twitter.com/#!/AzraelK
      • axyzaa Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 14:45
        indeed4 napisał:

> No widzisz, bo nie śledzisz tweetów Azraela, najświeższe newsy na bieżąco tylko
        > u Jacka, pisał o Jastrunie już tydzień temu ;-)
        >
        > twitter.com/#!/AzraelK

Nie śledzę twittera, blipa, ani nie mam konta na FB, a Azrael (co bym tam nie pisał) to dla mnie żaden autorytet.

Tak, tak, widzę, że bez tego to takie samo kalectwo jak inwestowanie w imperium Rydzyka.

W końcu się złamię i załoze konto na facebooku - zastanawia mnie tylko skąd optymizm tutejszych moderatorów, że jesli w koncu to zrobię to będę na nich reklamować forum gazety.pl.

Jaki fajny film ostatnio widziałeś i mógłbyś by z całego serca polecić?
        • indeed4 Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 14:54
          Nie przejmuj się, ja też się elitarnie wyindywidualizowałem i nie posiadam konta ani na fb ani na twitterze, tu nie chodzi o żaden autorytet, p. Jacek po prostu jest zawsze świetnie poinformowany i ( co najważniejsze ) najświeższymi niusami lubi się natychmiast dzielić z otoczeniem :-)

• ex.mila O mój boże... 05.03.12, 17:37
            naprawdę się "wyindywidualizowałeś intelektualnie?"

Lekarza
    • czart_polski Zaremba cytuje Jastruna 05.03.12, 14:46
      Z kolei już nie w "Newsweeku", a we "Wprost" żali się Tomasz Jastrun. "Dzwoni pani K., nie znam, mówi, że zarządza teraz "Newsweekiem" i mnie nie przewiduje" - to o redaktor Karasińskiej właśnie. Dalej Jastrun opowiada o "Newsweekowej" martyrologii: "Myślę teraz o kierownictwie pisma, które tak lubiłem i ceniłem. Musieli się spakować w godzinę. Brutalność, brak norm i form. A ci co zostali, drżą ze strachu".
      Tekst linka
      • scoutek Re: Zaremba cytuje Jastruna 05.03.12, 14:50
        > "Myślę teraz o kierownictwie pisma, które tak lubiłem i ceniłem. M
        > usieli się spakować w godzinę. Brutalność, brak norm i form. A ci co zostali, d
        > rżą ze strachu".

a we wprost to było inaczej? Lisowi rano powiedzieli, żeby na galę wieczorną już raczej nie przychodził
        • ex.mila i teraz się obrzucają gównem 05.03.12, 15:43
          Jakie szczęście, ze jest Polityka.
      • axyzaa Pięknie, pięknie 05.03.12, 14:54
        Tomasz Jastrun tego nie przewidział - ale już hieny rzuciłu się na padlinę.

Mógłbyś o tym napisac pod felietonem Jastruna? że prawaccy dziennikarze wykorzystują tę sytuację/

www.wprost.pl/ar/309008/Sklepy-miesne/

Będę ci winna przysługę. Jesli tego nie zrobisz, to i tak cię zacytuję, no chyba, że mi przejdzie - a mam wrażenie, że jednak nie jestem długoterminową bojowniczką, i zaraz mi się znudzi to moje oburzenie.
        • kum.z.antalowki Istne Dzikie Pola 05.03.12, 16:21
          Cóż za skandal! A statuty Kazimierza Wielkiego, uchwała łęczycka, statut piotrkowski?
          Czy zasada glebae adscripti już nie obowiązuje?
          Oburzające!
          • ex.mila Re: Istne Dzikie Pola 05.03.12, 16:28
            Nie ma już niczego.
    • scoutek Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 18:15
      axyzaa napisała:

> Nie pozegnał się z czytelnikami Newsweeka,

a jednak się pożegnał
      sprawdź dzisiejszego Newsweeka na stronie 14, na samej górze
      z ukosa

w swoim imieniu przepraszam
      • ex.mila Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 05.03.12, 19:43
        nie będę przepraszać zo to, że nie dotrwalamam do czternastej strony skoro najczęściej na siedemdziesiątj czwartejzaczynam kończę.
      • ex.mila Faktycznie 06.03.12, 14:16
        ale wcale nie załuję, że na niego nakrzyczałam. Jako kupowaczka/nabywaczka Newsweeka tylko i wyłącznie dla Jastruna miałam prawo.
    • qqazz Mój ulubiony tygodnik przynajmniej stabilny 05.03.12, 19:53
      jak na prasę konserwatywna przystało.Nie musze sie martwić przestawianiem zwrotnicy.
      Newsweeka czasem kupuje na przecenach dla zony a wprosta to przestałem od kiedy zlisiał. zona zreszta ostatnio woli Uwarzam Rze które powoli mi się juz przejada ze wzgledu na coraz mocniejsze PiSowskie i syjonistyczne tony.

pozdrawiam
      • axyzaa Re: Mój ulubiony tygodnik przynajmniej stabilny 06.03.12, 07:44
        qqazz napisał:

> jak na prasę konserwatywna przystało.Nie musze sie martwić przestawianiem zwrot
        > nicy.
        > Newsweeka czasem kupuje na przecenach dla zony a wprosta to przestałem od kiedy
        > zlisiał. zona zreszta ostatnio woli Uwarzam Rze które powoli mi się juz przeja
        > da ze wzgledu na coraz mocniejsze PiSowskie i syjonistyczne tony.
        >
        >
        To ja już wolę mordobicie na lewicy niż stabilizację na prawicy.
    • ex.mila Mój największy zyciowy sukces 06.03.12, 14:23
      zdjęli Jastruna i jedynki i wpuścili na to miejsce Koboskę, który wymyslił sobie konwencję - będę pisał o piłce noznej a i tak wszyscy będa wiedzieć, ze to o Lisie

no i zaczęło się...

~zażenowana napisał(a):

Panie Redaktorze, jak Pan mógł wypuścić źle złożony numer tygodnika? Dlaczego część artykułu "Poeci Ameryki" z numeru 9/2012 znalazła się numerze 10? Ładnie się Pan przywitał z czytelnikami...

banda idiotów
    • lika78 Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 06.03.12, 14:43
      Niebawem zabraknie mediów, w których Pierwszy Redaktor Naczelny naczelnym jeszcze nie był... A jak wrażenia natemat.pl? Jak dla mnie sieczka treściowo-facebookowa....
      • ex.mila Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 06.03.12, 16:06
        lika78 napisała:

> Niebawem zabraknie mediów, w których Pierwszy Redaktor Naczelny naczelnym jeszc
        > ze nie był... A jak wrażenia natemat.pl? Jak dla mnie sieczka treściowo-faceboo
        > kowa....

Dwa razy tam byłam. Pierwszy z ciekawości, drugi, żeby się przekonać, ze poszli po rozum do głowy i wszystko zmienili. Nie poszli. Czytałam u Orlińskiego, że to wersja na Ipady i tablety, brakuje wersji na normalne pecety.
    • silesiusmonachijski6 Re: Wymiana dziennikarzy między Wprost a Newsweek 06.03.12, 14:50
      Niech sie te hieny wzajemnie podgryzaja i pozagryzaja; Lis - ziec komunistycznego agenta (tzw. "dziennikarza") Kedaja - zna sie na sbbeckich sztuczkach i metodach nie od dzzis; a Jatrun - synalek stalinowskiego "poety" - coz ma wielkiego do powiedzenia? Zal mi jedynie Stankiewicza: nie sadze, zeby dlugo pod Lisem wytrzymal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka