Dodaj do ulubionych

Nie będąc złośliwą zadam pytanie

06.05.12, 12:25

Patrząc na woltę SLD zastanawiam się czyj elektorat jest starszy - eseldowski czy radiomaryjny, i który wcześniej odejdzie z przyczyn naturalnych. A może to ten sam elektorat?

Czego by nie mówić o Prezesie, to jednak przyciąga młode, łyse byczki i maturzystów zakochanych w S-F Ziemkiewicza, więc prezes może się starzeć spokojnie.

Palikota skreśliłam ostatecznie jak wykorzystał Pride In the name of love U2, robiąc sobie wielkie wejście neofity. Dla wielu ludzi, szczególnie w Polsce to niezwykle ważna piosenka i wykorzystywanie jerj do celów politycznych jest obrzydliwe. Bono powinien wybić mu zęby.

PS. Nie zazdroszczę Francuzom, ani Grekom, ani Serbom ani Ormianom. No chyba, że w Armenii jest dużo lepsza klasa polityczna i jest z kogo wybierać, tylko media nas o tym nie informują, bo wiadomo - dobro jest nudne.
Obserwuj wątek
    • 8macek Re: Nie będąc złośliwą zadam pytanie 06.05.12, 13:07
      > Palikota skreśliłam ostatecznie jak wykorzystał Pride In the name of love U2, r
      > obiąc sobie wielkie wejście neofity. Dla wielu ludzi, szczególnie w Polsce to n
      > iezwykle ważna piosenka i wykorzystywanie jerj do celów politycznych jest obrzy
      > dliwe. Bono powinien wybić mu zęby.

znam wiele powodów dla których ludzie dochodzą do wniosku, że należy "ostatecznie skreślić" palikota, ale "ostateczne skreślenie" go z powodu jaki podałaś jest delikatnie ujmując bardzo abstrakcyjny.

a tuska śpiewającego kolędy w publicznej telewizji widziałaś? to dopiero jest "wielkie wejście neofity" :-D !!!
      no i pytanie (retoryczne oczywiście) kto tuskowi za to powinien wybić zęby?
      • ex.mila Re: Nie będąc złośliwą zadam pytanie 06.05.12, 13:17
        8macek napisał:

> > Palikota skreśliłam ostatecznie jak wykorzystał Pride In the name of love
        > U2, r
        > > obiąc sobie wielkie wejście neofity. Dla wielu ludzi, szczególnie w Polsc
        > e to n
        > > iezwykle ważna piosenka i wykorzystywanie jerj do celów politycznych jest
        > obrzy
        > > dliwe. Bono powinien wybić mu zęby.
        >
        > znam wiele powodów dla których ludzie dochodzą do wniosku, że należy "ostateczn
        > ie skreślić" palikota, ale "ostateczne skreślenie" go z powodu jaki podałaś jes
        > t delikatnie ujmując bardzo abstrakcyjny.

Jeśli dajemy politykowi kilkadziesiąt szans, żeby robił co chce, tylko się nie kompromitował, bo lepszgo od niego nie ma, a on żadnej z nich nie potrafi skorzystać z żadnej to w końcu wystarczy zwykłe kichnięcie.

>
        > a tuska śpiewającego kolędy w publicznej telewizji widziałaś? to dopiero jest "
        > wielkie wejście neofity" :-D !!!
        > no i pytanie (retoryczne oczywiście) kto tuskowi za to powinien wybić zęby?

Katolicy? Ale oni by nie nadążali z wybijaniem. Polecam artykuł w Wysokich Obcasach - "Rodziców Chrzestnych wynajmę"
        • 8macek Re: Nie będąc złośliwą zadam pytanie 06.05.12, 13:42
          a jakiś link? a może chociaż streszczenie bo wersji papierowej nie mam a gugiel nic nie wie na ten temat.
          • ex.mila Slużę uniżenie 06.05.12, 13:54
            nie WO tylko DF - (kupuję wyborczą trzy razy w tygodniu- określone trzy dni), pomerdały mi się te dwa dodatki. Na szczęście artykuł jest w sieci.

wyborcza.pl/1,75480,11566449,Ojciec_chrzestny__Z_internetu.html
            "Może zostałby pan chrzestnym moich dzieci? Podpisze pan papiery i zapomni o wszystkim". "Ale przecież się nie znamy" - odpowiadam zaskoczony - o poszukiwaniu chrzestnych pisze Konrad Oprzędek

Więcej... wyborcza.pl/1,75480,11566449,Ojciec_chrzestny__Z_internetu.html#ixzz1u5cq6sWS

- Mnie już zwykły figurant wystarczy, bo nikt ze znajomych nie chce - żali się 35-letni Aleksander z Krakowa, którego spotkałem w internecie. - Mój Franek ma cztery lata, a Ola już sześć. Nie chcę, by dzieci wytykano palcami w szkole. Myślałem już, by napisać do kardynała Dziwisza. Może znajdzie kogoś. Jak nie, wywieszę ogłoszenie w sieci.

Aleksander nie jest pierwszą osobą, która chrzestnego chce szukać w internecie.

"Poszukujemy chrzestnego dla naszego syna. To nie żart. Nie oczekujemy prezentów. Brat z powodu braku ślubu nie może być chrzestnym, nikogo innego nie mamy. Chrzest odbyłby się 19 czerwca w Krakowie (później obiad, deser w restauracji). Chrzestny może przyjść z osobą towarzyszącą. Jedyny warunek to dostarczenie kilka dni wcześniej zaświadczenia ze swojej parafii, że może być ojcem chrzestnym". Laguna 3001. Forum.gazeta.pl.

"Mam 19 lat i już drugie dziecko. Szukam rodziców chrzestnych dla swojego Gabriela, którzy zechcą czynnie uczestniczyć w naszym życiu i nas wspierać. Nikt z mojej rodziny nie chce zostać chrzestnym, wszyscy są strasznymi egoistami i materialistami. Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu". Justii_92. Forum.o2.pl.

Więcej... wyborcza.pl/1,75480,11566449,Ojciec_chrzestny__Z_internetu.html#ixzz1u5cyUCpG

• zapijaczony_ryj W SLD aż takich idiotów to nie ma 06.05.12, 14:01
      axyzaa napisała:

>
      > Patrząc na woltę SLD zastanawiam się czyj elektorat jest starszy - eseldowski c
      > zy radiomaryjny, i który wcześniej odejdzie z przyczyn naturalnych. A może to t
      > en sam elektorat?
      >
      > Czego by nie mówić o Prezesie, to jednak przyciąga młode, łyse byczki i maturzy
      > stów zakochanych w S-F Ziemkiewicza, więc prezes może się starzeć spokojnie.
      >
      > Palikota skreśliłam ostatecznie jak wykorzystał Pride In the name of love U2, r
      > obiąc sobie wielkie wejście neofity. Dla wielu ludzi, szczególnie w Polsce to n
      > iezwykle ważna piosenka i wykorzystywanie jerj do celów politycznych jest obrzy
      > dliwe. Bono powinien wybić mu zęby.
      >
      > PS. Nie zazdroszczę Francuzom, ani Grekom, ani Serbom ani Ormianom. No chyba, ż
      > e w Armenii jest dużo lepsza klasa polityczna i jest z kogo wybierać, tylko med
      > ia nas o tym nie informują, bo wiadomo - dobro jest nudne.
      • ex.mila a coś na temat? nt 06.05.12, 14:11

• haen2010 Re: Nie będąc złośliwą zadam pytanie 06.05.12, 14:24
      Możesz sobie tak, od niechcenia, pieprzyć. Ale to ten buc Palikot prawidlowo zdiagnozował zachodzące zmiany w obskurnej chamsko-kościelnej społeczności. To jest kwestia, czy będzie za nimi podążał, czy też okaże sie jeszcze jedną polityczną qrwą.

Myslę, że jest inteligentny. Jeżeli mu odbije, to go ktoś zastąpi. Przemiany społeczne nie znoszą próżni.
      • ex.mila Gdybym chciała z tobą gadać 06.05.12, 14:29
        dopisywałabym się do tych twoich przepełnionych nienawiścią wątków.

Już to wielokrotnie pisałam - jesteś jednym z głównych powodów, dlaczego nigdy na Palikota zagłosuję. Chcesz jego powodzenia? zamilcz.
        • haen2010 [...] 06.05.12, 14:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ex.mila Palikot powinien cię pozwać do sądu 06.05.12, 14:56
            traci przez ciebie jakieś pięć procent od twojego rozwarcia gęby. Już dawno powinien posłać cię do sądu. Nie chodzi o prestiż, tylko o pieniądze, które przez ciebie traci.
            • haen2010 Re: Palikot powinien cię pozwać do sądu 06.05.12, 15:04
              Pieprzyć twoje poparcie. Jest jak 99% procent za komuny. Jeżeli nie widzisz sama siebie w lustrze, to żaden makijaż nie pomoże.
              • ex.mila "99% za komuny" 06.05.12, 15:09
                nowa ksywa Haena
                • ex.mila Ja za komuny 06.05.12, 15:10
                  miałam pięć lat idioto
    • fury11 Re: Nie będąc złośliwą zadam pytanie 06.05.12, 14:27
      To ten sam elektorat. Obecne staruszencje to owe traktorzystki z plakatów, dziewczęta (było takie pojęcie), co w młodości na pochodach pierwszomajowych piramidy ze zgrabnych ciałek na cześć tow. Stalina/Bieruta tworzyły, syjonistów do Synaju z zapałem wysyłały itd.
      Na starość w zaskorupiałych móżdżkach sklerotycznych rodzi się totalne nierozumienie przemian. Instynktownie szuka się WODZA. Dla jednej babci będzie to Miller, dla drugiej Kaczyński. A wszystko podszyte strachem przed śmiercią i karą za bolszewicki entuzjazm w młodości... No to się lepi starcze czerwone barachło do Kościoła i Radyja w nadziei, że Pan Bóg wybaczy...
      Wybaczy, bo nie takie marne żywoty oceniał i osądzał....
      Piszę to na przykładzie matki mojej znajomej. Zawsze partyjna, aż do 1989, teraz jeździ bronić krzyża i trwa na tych placach z transparentem "Tusk morderca smoleński, słógus Moskwy!" Z błędem, bo za komuny wolało się być przodownicą pracy, a nie nauki...
      • ex.mila Dlatego się nad tym zastanawiam 06.05.12, 14:35
        Czy dzień nadejścia nowoczesnej lewicy muszę zacząć utożsamiać z dniem naturalnej daty zgonów jej obecnych/byłych PZPR-owskich działaczy. Oby żyli sto lat.

Poważnie się nad tym zastanawiam. Bez jaj żadnych.
    • andrzej.sawa Jestem złośliwy i .... 06.05.12, 14:28
      Pytam kiedy zdarzy się cud i będzie szansa na dyskusję o politykach,mężach stanu,a nie o obecnych dupkach.
      • ex.mila Francuzi mają gorzej 06.05.12, 14:32
        Nie wiem czy to pocieszające, ale oni muszą wybierać już dziś (między dupkiem a dupkiem), a my "pomyślimy o tym jutro".
      • fury11 Re: Jestem złośliwy i .... 06.05.12, 14:36
        Nie ma polityków i mężów stanu! Są dupki - i to wyjątkowe. Cud się nie zdarzy. Jak zawsze wylądujemy jako przeszkoda między Rosją a Niemcami. O czym chcesz dyskutować? O tym, kto będzie gubernatorem Priwislinskowo Kraja? ;)))))
        • ex.mila Ta historia z tym, ze to 06.05.12, 14:39
          Niemcy wyrwali się piersi z bojkotem Ukrainy wielce dwuznaczna, biorąc pod uwagę przyjaźń (nie tylko polityczną) Schroeder - Putin
          • ex.mila Re: Ta historia z tym, ze to 06.05.12, 14:40
            Pierwsi nt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka