Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg dalszy

10.05.12, 18:20
Nie dalej jak parę tygodni temu zadałem na tym forum pytanie o osiągnięcia Lecha Kaczyńskiego, które predestynowałby go do tytułu męża stanu i usprawiedliwiały do nachalne dążenie pisowskich środowisk do postawienia mu pomnika na każdym większym placu w miastach powyżej 10 tys. mieszkańców. Czekałem na odpowiedź biegłych w temacie, czekałem i nie doczekałem się.
Postanowiłem sam poszukać.
I co udało mi się wygrzebać? Otóż jednym z najważniejszych osiągnięć nieżyjącego już prezydenta była polityka zagraniczna, którą rzekomo podniósł był z kolan. Tak twierdzą, co niektórzy jego apologeci. Polityka zagraniczna a w szczególności ta wschodnia.
I okazuje się, że największym sukcesem ( tu przyznaję, że w odkryciu pomógł mi Piotr Gursztyn z RzP) było uściśnięcie... ręki gloryfikatora morderców z UPA.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj No co ty jaja sobie robisz, to sOM tajne informacj 10.05.12, 19:11
      e. Próbowałem już kilkanaście razy na różne sposoby i nic, ani jednego wpisu z konkretnym dokonaniem LK, Powstała nawet speckomisja do utrwalania dziedzictwa Lecha Kaczyńskiego i co?
      Na razie nic nie znaleźli stąd brak instrukcji i PiS_dogłowi nie maja co pisać:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135228887,135228887,Lech_Kaczynski_f_a_k_t_y_i_m_i_t_y.html
    • czan-dra Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 10.05.12, 21:20
      No wiesz, posłuchaj sobie Macierewicza, na tej samej konferencji na której bredził coś o wojnie w której to jesteśmy od dwóch lat, powiedział był mniej więcej takie cudo, "To L. Kaczyński spowodował, że Marynarka Stanów Zjednoczonych wpłynęła na Morze Czarne, to L. Kaczyński spowodował, że Sarkozy podpisał z Putinem dokument o zakończeniu działań wojennych w Gruzji".
      Więc sam widzisz, że Kaczyński jako prezydent to był narzeczony stanu, męzem miał zostać później, gdy wprowadzi dobrobyt na planecie.
    • ave.duce Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 10.05.12, 21:42
      Możesz rozwinąć motyw Piotra G.?
    • man_sapiens Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 10.05.12, 23:04
      Uczeni są zgodni co do tego, że osiągnięcia Lecha Kaczyńskiego (aka "spuścizna" albo "dorobek") mają cechę wspólną z miodem w beczułce Kubusia Puchatka:
      im bardziej się ich szuka, tym bardziej ich nie ma.
    • zoil44elwer Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 10.05.12, 23:15
      Bredziński u Moniki O:To Lech i Jarosław Kaczyńscy załatwili dla Polski i Ukrainy w UEFA ,EURO 2012!
      • snajper55 Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 11.05.12, 02:07
        zoil44elwer napisał:

> Bredziński u Moniki O:To Lech i Jarosław Kaczyńscy załatwili dla Polski i Ukrai
        > ny w UEFA ,EURO 2012!

No i załatwili wybór Wojtyły na Papieża.

S.
    • m.c.hrabia Re: Lech Kaczyński - mąż stanu. Poszukiwań ciąg d 10.05.12, 23:36
      Kamienia filozoficznego szukasz ? :)
      powodzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka