Dodaj do ulubionych

Co mnie obchodzi PiS

17.06.12, 14:35
Co mnie obchodzi PiS, skoro to PO i Tusk są u władzy? Czy lemingi zadają sobie takie pytania.
To PO ma bezwzględną władzę w tym państwie.
Obserwuj wątek
    • cubo Re: Co mnie obchodzi PiS 17.06.12, 14:39
      kiemlicz88 napisał:

> Co mnie obchodzi PiS, skoro to PO i Tusk są u władzy? Czy lemingi zadają sobie
      > takie pytania.
      > To PO ma bezwzględną władzę w tym państwie.

Jak to co? sukcesy to zasługa Tuska,porażki to zasługa Kaczora i PiS.
      Kaczor cały czas sika do piaskownicy Tuska.
      • ta Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 12:35
        cubo napisał(a):
        > Kaczor cały czas sika do piaskownicy Tuska.

Inaczej nie potrafi. Sika zawsze i wszędzie. I o pozapinaniu się zapomina.
    • lump-1 Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 12:28
      kiemlicz88 napisał:

> Co mnie obchodzi PiS, skoro to PO i Tusk są u władzy?

Dzisiaj tak ale za jakiż czas może PIS powrócić do władzy- warto wiedzieć co planują.
    • volupte Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 12:32
      Nie ma bezwzględnej.
      • kala.magal Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 12:35
        Ma bezwględną i bezlitosną.
    • hal9000 Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 16:58
      > To PO ma bezwzględną władzę w tym państwie.

Jak by ci to wytłumaczyć... po prostu wygrali wybory (wiesz co to są wybory, prawda?)

A co mnie obchodzi PiS? Przyciąga moją uwagę bo zdumiewa mnie, że 20-25% moich rodaków chce głosować na tę cyniczną bandę. No ale pewnie według nich ja nie jestem Polakiem, bo myślę inaczej niż oni :(
    • srul Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 17:15
      Zrozum kiemlicz, każdy system o cechach totalitarnych musi wykreować sobie odpowiednik orwellowskiego Emmanuela Goldsteina. Takim zbiorowym wcieleniem zła wszelkiego jest, dla zbiorowego towarzysza szmaciaka(lemingi), formacja Kaczora. Ten wróg konstytuuje ich "świadomość", spaja i spełnia rolę zwieracza szeregów(coś jak zwieracz odbytu). Obecny neoPRL w wykonaniu towarzysza Tuskwy i jego szajki niczym od tej reguły nie odbiega. Ba, doprowadził ją do form karykaturalnych. Byłby to Orwell w postaci czystej, gdyby nie brudne chwyty obecnej waaaadzuchny. Kiedyś takim demoniczny wrogiem PRLu był ekstremista, reakcjonista, wróg ludu, dziś złowrogi PiSowiec z malowniczą gombrowiczowską gębą. Mechanizm typu constans, tylko dane personalne się zmieniają.
    • kzet69 Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 17:32
      Jak to "co cię obchodzi"??? Przecież ci płaci za każdy głupi post.....
    • fury11 Re: Co mnie obchodzi PiS 18.06.12, 19:11
      Bo ta władza została wybrana w demokratycznych, wolnych wyborach. Polacy - NORMALNI Polacy - po raz kolejny dali niektórym do zrozumienia, że polityczne śmieciarstwo zasługuje wyłącznie na śmietnik.
      Aha - to są ponoć "lemingi"...
      Za to pisowskie służki-papużki umieją w ramach - a jakże, samodzielnego myślenia! - powtarzać mantry prezesa i z orgazmem patriotycznym sądzić, że to ich własne myśli.
      Niech pan włączy mózg. może być na cale 3 kilobajty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka