Dodaj do ulubionych

Konferencja lekarzy.

30.06.12, 18:06
Dawno nie słuchałem tak jasnej wykladni polityki platfusów. Lekarze mają sto procent racji, że Arłukowicz to normalna parówa w objęciach Rostowskiego i Tuska. Blondynce z NFZ kiepsko się zaczęła szalona kariera.

Chodzi tylko i wyłącznie do sprowokowania wszystkich eskulapów do wypisywania tylko pełnoplatnych recept. Co się w stu procentach platfusom powiodło.

Oczekuję teraz wystąpienia surowego papcia z paskiem, czyli Bubka z Gdańska, kóry użali się nad losem pacjentów. Dobry tatuńcio na pewno im osłodzi kolejne miliardy wyrwane z kieszeni chorych i biednych. Bogatym zwisa ten cały NFZ, a na pewno naszej kamaryli sprawującej władzę. Od wójta radnego do Bronka.
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 18:12
      Tak? A, z tego co czytam, to lekarze kłócą się o odpowiedzialność za błędy w receptach, bo innych argumentów już brak. A za błędy odpowiada każdy, np. w PIT, nie mówiąc o odpowiedzialności zawodowej innych branż!
      • haen2010 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 18:16
        Nie zabieraj chleba Tuskowi i Bartusiowi, zaraz walną w podobne tony.
        • ukos Racja, agitatorze! 30.06.12, 19:39
          haen2010 napisał:

> Nie zabieraj chleba Tuskowi i Bartusiowi, zaraz walną w podobne tony.

No paczta państwo, żeby nie te cholerne platfusy, to by sobie można w urzędowych drukach wypisywać co komu do łba strzeli!
      • apendula_niewdziosek Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 19:15
        Podaj mi przykład grupy zawodowej, gdzie płaci się 300 zł za literówkę albo skrót typu W-wa zamiast Warszawa.
        Nie widzisz że ten protest jest celowo podsycany przez decyzje władz, bo na pełnopłatnych receptach najbardziej korzysta budżet?
        • ayran Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 19:20
          A znasz choć jeden przypadek lekarza, który zapłacił 300 zł za literówkę, albo skrót nazwy miejscowości? Oczywiście nie mam tu na myśli literówki w rodzaju g zamiast mg w dawce leku.
          Znasz taki, bądź choć trochę podobny przypadek? To go przybliż.
          • wujaszek_joe Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 19:53
            jest pełno nzozów, które NFZ próbuje finansowo wykończyć za równie nieistotne uchybienia.
            Lekarze wiedzą co potrafi kontrola z NFZ dlatego żądają jasnych zasad z prawem odwołania itd. Życzę im powodzenia, to jest w interesie pacjentów.
            • dupetek Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:07
              Tylko, że o relacjach NFZ z placówkami służby zdrowia już nie ma mowy, jest tylko problem odpowiedzialności za błędy na receptach!
              • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:54
                Jedno się z drugim wiąże.
                • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:11
                  kzet69 napisał:

> Jedno się z drugim wiąże.

Ja na miejscu pani szefowej NFZ nakazał bym przychodniom które nie respektują umowę Zdjęcia tablic o przynależności do NFZ i podanie do publicznej wiadomości gdzie znajduje się najbliższa przychodnia NFZ. A tym przychodniom zabrać na zawsze możliwość korzystania z usług NFZ.
                  • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:16
                    wikr82 napisał:
                    "> Ja na miejscu pani szefowej NFZ nakazał bym przychodniom które nie respektują u
                    > mowę Zdjęcia tablic o przynależności do NFZ i podanie do publicznej wiadomości
                    > gdzie znajduje się najbliższa przychodnia NFZ. A tym przychodniom zabrać na zaw
                    > sze możliwość korzystania z usług NFZ."

Przychodnia nie korzysta z usług NFZ ....

respektują u
                    > mowę

umowy albo umów analfabeto
                    • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:21
                      Przepraszam źle sformułowałem, nie korzysta z usług tylko doi jak dojną krowę.
                      • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:24
                        Dziecko, to że Księżyc nazywa się księżycem nie świadczy o tym że stworzyli go księża.. A teraz umyj ząbki i buzię i lulu... papapa...
                        • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:26
                          kzet69 napisał:

> Dziecko, to że Księżyc nazywa się księżycem nie świadczy o tym że stworzyli go
                          > księża.. A teraz umyj ząbki i buzię i lulu... papapa...

mógłbym być twoim tatusiem mizeraku
      • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:07
        PIT możesz skorygować, możesz lepiej lub gorzej wytłumaczyć się przed urzędnikiem.

Tu tego nie ma, masz wybór - zapłacić albo iść do sądu.
        • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:10
          chateau napisał:

> PIT możesz skorygować, możesz lepiej lub gorzej wytłumaczyć się przed urzędniki
          > em.
          >
          > Tu tego nie ma, masz wybór - zapłacić albo iść do sądu.
          >
          Jak wypiszesz lek refundowany i sprzedaż go komuś innemu to jak to możesz skorygować
        • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:14
          Nie, nie pójdziesz do sądu, od kary administracyjnej nie ma drogi odwoławczej...
          • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:16
            kzet69 napisał:

> Nie, nie pójdziesz do sądu, od kary administracyjnej nie ma drogi odwoławczej..
            > .

No to poczytaj nowe przepisy
          • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:15
            Jest, to nie komisja majątkowa.
            • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:34
              Odwołać od decyzji urzędnika NFZ możesz się... do szefa NFZ... A kary NRFZ chce pobierać z automatu z transzy kontraktowych...
              • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:42
                kzet69 napisał:

> Odwołać od decyzji urzędnika NFZ możesz się... do szefa NFZ... A kary NRFZ chce
                > pobierać z automatu z transzy kontraktowych...

Jak będziesz pracował uczciwie to cię nikt nie będzie karał !!
              • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 05.07.12, 20:52
                Okazało sie że jest mniej oszustów w śród lekarzy jak się zapierali i za to wszystkim dziękuje, jednak są lekarze którym przysięga H. coś znaczy a nie tylko napychanie swoich kieszeni.
                Wszystkim uczciwym kolegom dziękuje z całego serca.

kzet69 napisał:

> Odwołać od decyzji urzędnika NFZ możesz się... do szefa NFZ... A kary NRFZ chce
                > pobierać z automatu z transzy kontraktowych...
    • zzarda32 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 19:33
      Nie wiem kto ma rację ( bliżej mi do poglądoów lekarzy ) ale jedno wiem na pewno. Lekarze to silna grupa zawodowa i od kilku lat jest przeciw każdemu rządowi. Na miejscu opozycji nie cieszyłbym się tak bardzo, gdyż jak dojdą do władzy będą mieć ten sam problem a może jeszcze większy. Tu potrzebne porozumienie!!!
      • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:27
        Problem polega na tym, ze żadem rząd od czasów śp. min. Cegielskiej z lekarzami rozmawiać nie chce, a do problemu ochrony zdrowia podchodzi od d... strony na dodatek próbując tę d... utrzeć szkłem.
        • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:34
          kzet69 napisał:

> Problem polega na tym, ze żadem rząd od czasów śp. min. Cegielskiej z lekarzami
          > rozmawiać nie chce, a do problemu ochrony zdrowia podchodzi od d... strony na
          > dodatek próbując tę d... utrzeć szkłem.

Tak bo oni tylko chcą kasy i to kosztem pacjentów. Tak parzernych jak lekarze obecni to nie widziałem
        • remez2 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:37
          kzet69 napisał:

> Problem polega na tym, ze żadem rząd od czasów śp. min. Cegielskiej z lekarzami
          > rozmawiać nie chce, a do problemu ochrony zdrowia podchodzi od d... strony na
          > dodatek próbując tę d... utrzeć szkłem.
          Wyjątkowo dosłowny dzisiaj jesteś. Co się stało?

• wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:41
            Nic tylko nie znoszę szantażystów.
            • remez2 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:49
              wikr82 napisał:

> Nic tylko nie znoszę szantażystów.
              To było do kazeta. :- )

• kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:04
            Jeszcze w piątek Bukiel był pełen nadziei że z p. Pachciarz się dogadamy, a teraz okazuje sie że to ja miałem rację, NFZ prowokuje kolejny konflikt z lekarzami, bo mu się budżet nie domyka i rękoma lekarzy chce zaoszczędzić na refundacji... Polityka zdrowotna rządu PO jest znacznie bardziej nieludzka i nie przejmująca się ani pacjentem ani personelem ochrony zdrowia niż ich poprzedników. Religa był dyletantem w zarządzaniu ochrona zdrowia, ale miał chociaż honor, Arłukowicz nie ma nic poza nowym żelem do włosów....
    • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 20:22
      haen2010 napisał:

> Dawno nie słuchałem tak jasnej wykladni polityki platfusów. Lekarze mają sto pr
      > ocent racji, że Arłukowicz to normalna parówa w objęciach Rostowskiego i Tuska.
      > Blondynce z NFZ kiepsko się zaczęła szalona kariera.
      >
      > Chodzi tylko i wyłącznie do sprowokowania wszystkich eskulapów do wypisywania t
      > ylko pełnoplatnych recept. Co się w stu procentach platfusom powiodło.
      >
      > Oczekuję teraz wystąpienia surowego papcia z paskiem, czyli Bubka z Gdańska, kó
      > ry użali się nad losem pacjentów. Dobry tatuńcio na pewno im osłodzi kolejne mi
      > liardy wyrwane z kieszeni chorych i biednych. Bogatym zwisa ten cały NFZ, a na
      > pewno naszej kamaryli sprawującej władzę. Od wójta radnego do Bronka.

To co powiecie że tylko grupa lekarzy (szantażystów) walczy nie o pacjenta lecz o swoje korzyści, hcących na pacjętach zarobić fortuny i to w sposób nie bardzo legalnych. Mieszkam w miejscowości gdzie nigdy lekarze w przychodni nie robili pacjentom trudności. I to takich lekarzy nam potrzeba. A jak kto chce wiedzieć gdzie tak jest to w Szymbarku w woj. małopolskim. Dlatego proponuje aby NFZ zerwał umowy ze wszystkimi lekarzami którzy nie dbają o pacjenta tylko o swoje przywileje i dochody. Czy kasjerka która ma niedobór w kasie jest zwolniona z odpowiedzialności ??.
      Precz z wyzyskiwaczami.
      • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:00
        Dziecko są wakacje, idź na basen, wykąp się w chłodnej wodzie, a w powrotnej drodze zakup sobie słownik ortograficzny...

"hcących"..... bez komentarza...
      • hordol co to takiego ten "pacjęt" ? 30.06.12, 21:20

• wikr82 Re: co to takiego ten "pacjęt" ? 30.06.12, 21:25
          hordol napisała:

>

A może pacjent !!
    • etta2 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:03
      Mylisz się, Heniuś, lekarze mają 0% racji!!!!! Każda kasjerka w markecie, gdy sie pomyli - PŁACI ZA WŁASNE BŁĘDY! A panowie konowałowie chcą bez żadnych konsekwencji wypisywać recepty za 0 zeta dla swoich wybrańców i traktować to jako "pomyłki", hahahaha. Czyś ty naprawdę taki tępy, że nie wiesz o co chodzi? Na pewno nie o pacjenta, ciebie czy mnie, a o własną doopę, bezkarną i pazerną.
      • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:13
        etta2 napisała:

> Mylisz się, Heniuś, lekarze mają 0% racji!!!!! Każda kasjerka w markecie
        > , gdy sie pomyli - PŁACI ZA WŁASNE BŁĘDY! A panowie konowałowie chcą bez żadnyc
        > h konsekwencji wypisywać recepty [b]za 0 zeta dla swoich wybrańców i traktować
        > to jako "pomyłki"

Bredzisz... W jaki sposób pomyłka w adresie czy paslu powoduje że pacjent ma leki za "0 zeta"? Czasami warto samemu pomyśleć a nie robić ctrl+v dla SMS-ów z centrali...

I jeszcze jedno: rolą kasjerki jest kasowanie, rolą lekarza jest leczenie, a nie o odpowiedzialności za błędy w leczeniu tu mówimy...
        • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:18
          kzet69 napisał:

> etta2 napisała:
          >
          > > Mylisz się, Heniuś, lekarze mają 0% racji!!!!! Każda kasjerka w ma
          > rkecie
          > > , gdy sie pomyli - PŁACI ZA WŁASNE BŁĘDY! A panowie konowałowie chcą bez
          > żadnyc
          > > h konsekwencji wypisywać recepty [b]za 0 zeta dla swoich wybrańców i trak
          > tować
          > > to jako "pomyłki"
          >
          > Bredzisz... W jaki sposób pomyłka w adresie czy paslu powoduje że pacjent ma le
          > ki za "0 zeta"? Czasami warto samemu pomyśleć a nie robić ctrl+v dla SMS-ów z c
          > entrali...
          >
          > I jeszcze jedno: rolą kasjerki jest kasowanie, rolą lekarza jest lecz
          > enie,
          a nie o odpowiedzialności za błędy w leczeniu tu mówimy...

Tak lekarz ma leczyć ale po to recepcjonistki aby wszystko sprawdziły
          • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:26
            wikr82 napisał:
            > Tak lekarz ma leczyć ale po to recepcjonistki aby wszystko sprawdziły

Dziecinko idź spać...
            • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:29
              kzet69 napisał:

> wikr82 napisał:
              > > Tak lekarz ma leczyć ale po to recepcjonistki aby wszystko sprawdziły
              >
              > Dziecinko idź spać...

Już ci mizeraku odpisałem ze mogę być twoim tatusiem. Widzę ze należysz do tych szantażystów którzy jak tchórze chowają się za pacjentami
        • etta2 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:27
          Ależ oczywista oczywistość, doktorku, że nie mowa o błędach w leczeniu, bo na tym znają się jedynie lekarze (choć nie zawsze...). Mowa o wypisywaniu "błędnych" z założenia recept, bo SFAŁSZOWANYCH, np. nienależnych darmowych. To nie są pomyłki, to jawne okradanie NFZ, a więc nas wszystkich. Tych "pomyłek" jest całkiem sporo, prawda, że ciekawe.......
          • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:31
            etta2 napisała:

> Ależ oczywista oczywistość, doktorku, że nie mowa o błędach w leczeniu, bo na t
            > ym znają się jedynie lekarze (choć nie zawsze...). Mowa o wypisywaniu "błędnych
            > " z założenia recept, bo SFAŁSZOWANYCH, np. nienależnych darmowych. To nie są p
            > omyłki, to jawne okradanie NFZ, a więc nas wszystkich. Tych "pomyłek" jest całk
            > iem sporo, prawda, że ciekawe.......

No i na tym chcą się pasożyty chcą się nielegalnie dorabiać
          • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:32
            Dobrze się czujesz??????
            • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:35
              kzet69 napisał:

> Dobrze się czujesz??????

Ja się czuje bardzo dobrze ale tobie chyba grozi zawał serca <haha>
          • wujaszek_joe Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:47
            i dlatego NFZ chce mieć możliwość dotkliwego karania każdego "doktorka"?
            W życiu nie podpisałbym umowy, na podstawie której urzędnik może mnie uznaniowo zrujnować.
            etta, proste pytanie: w Polsce nie ma wiążących standardów leczenia, więc jak urzęndik ma orzekać, czy dany lek był zasadny czy nie?
            W pierwszym rzędzie na to odpowiedz.
            na razie tyle Tusk osiągnął z pajacem Arłukowiczem (takiego ministra to jeszcze nie było), że zjednoczył środowisko lekarskie. mam nadzieję że skutecznie.
            • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:52
              wujaszek_joe napisał:

> i dlatego NFZ chce mieć możliwość dotkliwego karania każdego "doktorka"?
              > W życiu nie podpisałbym umowy, na podstawie której urzędnik może mnie uznaniowo
              > zrujnować.
              > etta, proste pytanie: w Polsce nie ma wiążących standardów leczenia, więc jak u
              > rzęndik ma orzekać, czy dany lek był zasadny czy nie?
              > W pierwszym rzędzie na to odpowiedz.
              > na razie tyle Tusk osiągnął z pajacem Arłukowiczem (takiego ministra to jeszcze
              > nie było), że zjednoczył środowisko lekarskie. mam nadzieję że skutecznie.

Hej wujaszku tu nie chodzi o to jakie leki ma ci lekarz przepisać, tylko o to aby na lekach refundowanych lekarze nie zarabiali kosztem pacjentów.
              • kzet69 [...] 30.06.12, 21:56
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:01
                  kzet69 napisał:

> W jaki sposób lekarze zarabiają na lekach refundowanych idioto?

Oj doktorku to ty jesteś idiotą. Wypisują leki na pacjentów leki refundowane, a następnie sprzedają je za granicę idioto
                  • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:05
                    OK... masz rację, a teraz poproś pielęgniarkę o tabletkę, najlepiej refundowaną...
                    • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:08
                      kzet69 napisał:

> OK... masz rację, a teraz poproś pielęgniarkę o tabletkę, najlepiej refundowaną
                      > ...

Pielęgniarki nie są od wydawania tabletek refundowanych, chyba że w szpitalu, a to zleca i tak lekarz.
                  • rickky Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:07
                    wikr82 napisał:

> kzet69 napisał:
                    >
                    > > W jaki sposób lekarze zarabiają na lekach refundowanych idioto?
                    >
                    > Oj doktorku to ty jesteś idiotą. Wypisują leki na pacjentów leki refundowane, a
                    > następnie sprzedają je za granicę idioto

Skoro znasz takich, to powinieneś ich zgłosić odpowiednim instytucjom.
                    Sadzę, że nikt by ci za to złego słowa nie powiedział.
              • wujaszek_joe Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:59
                jeżeli państwo chce wszystkich lekarzy uznać za złodziei to niech sobie znajdzie innych lekarzy. proste.
                • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:05
                  wujaszek_joe napisał:

> jeżeli państwo chce wszystkich lekarzy uznać za złodziei to niech sobie znajdzi
                  > e innych lekarzy. proste.

Jeżeli ktoś nie jest złodziejem to czego się obawia ??
                  • wujaszek_joe Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:34
                    jeśli lekarz w co dziesiątek recepcie zrobi literówkę, to kontrola go wykończy.
                  • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:36
                    wikr82 napisał:
                    "> Jeżeli ktoś nie jest złodziejem to czego się obawia ??"

Ziobro, dzieciaczku to ty? na FK?
                    • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:44
                      kzet69 napisał:

> wikr82 napisał:
                      > "> Jeżeli ktoś nie jest złodziejem to czego się obawia ??"
                      >
                      > Ziobro, dzieciaczku to ty? na FK?

Już ci pisałem ze mógłbym być twoim ojcem. Jestem już na emeryturze i nigdy z prawem nie miałem konfliktu. Pracuj uczciwie, myśl o pacjencie i o przysiędze Hipokratesa a nie o nabijaniu nieuczciwie portfela
              • rickky Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:59
                wikr82 napisał:

> wujaszek_joe napisał:

> Hej wujaszku tu nie chodzi o to jakie leki ma ci lekarz przepisać, tylko o to a
                > by na lekach refundowanych lekarze nie zarabiali kosztem pacjentów.

Taaak?
                Ciekawe skąd ta twoja pewność.
                Bo z mojego rozeznania (a pracuję w "branży") dobitnie wynika, że raczej chodzi o to pierwsze.
                • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:16
                  daj spokój, to świeży troll...
                  • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:18
                    kzet69 napisał:

> daj spokój, to świeży troll...

Ale aktualny <haha>
            • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 21:55
              etta to jest problem tego forum, tak samo jak golde, światopogląd przeciwstawny, ale mechanizm ten am... sms z centrali a potem kopiuj/wklej...
    • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:18
      To jest w ogóle jakaś paranoja.

Krótko, bo gorąco, późno i i tak nic z mojego pisania nie wyniknie.
      Kontrola recept powinna być już dawno robiona na kilku etapach. System po prostu powinien nie pozwolić na realizację nieprawidłowo wystawionej recepty (z pewnymi wyjątkami.)

Tego systemu nie ma, tak jak i paru innych. Jest za to pomysł typu "pilnujcie się, bo wam dopi3rdolimy."

Ja bym nie podpisał takiej umowy, która nie daje mi minimum komfortu finansowego. Uznaniowość decyzji urzędnika tego minimum nie zapewnia.

Sporo ludzi jest zastraszonych przez NFZ. Czasem dochodzi do idiotycznych sytuacji, gdy muszę tłumaczyć klientowi, że nie dam mu możliwości ujęcia w raporcie wykonanych terapii przebiegu tych terapii, bo raz - NFZ tego nie wymaga, a dwa - GIODO go zje. A gość jest przekonany, że jak NFZ kiedyś zażąda w celach kontrolnych nerki pacjenta, to należy tę nerkę dostarczyć - inaczej będzie kara.

Wkurzają mnie tak jak z ACTA.
      • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:21
        Ty chyba nie wiesz o czym piszesz
        • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:31
          Bynajmniej.

To ty nie masz pojęcia. Jak ci minister finansów w drodze rozporządzenia nakaże złożyć PIT na złotej tabliczce to też łykniesz?
          To jest broszka NFZ jak ma kontrolować przepływ kasy. Kary administracyjne nie mogą być ustalane przez pionka, jakim jest szef NFZ.
          • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:37
            chateau napisał:

> Bynajmniej.
            >
            > To ty nie masz pojęcia. Jak ci minister finansów w drodze rozporządzenia nakaże
            > złożyć PIT na złotej tabliczce to też łykniesz?
            > To jest broszka NFZ jak ma kontrolować przepływ kasy. Kary administracyjne nie
            > mogą być ustalane przez pionka, jakim jest szef NFZ.
            >
            To by ci odpowiadało abyś mógł doić NFZ kosztem pacjenta i to bez żadnej odpowiedzialności, i zamiast jeździć mercedesem kupiłbyś sobie Ferrari albo nawet Bugatti.
            • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:45
              Posłuchaj mistrzu cienkiej riposty.

Rolą NFZ jest kontrolowanie, a nie przerzucanie odpowiedzialności na innych. Wymyślanie kar za błędy jest przerzucaniem odpowiedzialności. Bredzisz o pasących się kosztem podatników lekarzach, a pojęcia zielonego nie masz jaki jest odsetek wadliwie wystawionych recept, ani ile jest przypadków ewidentnego oszukiwania.

EOT, bo nie mam przyjemności.
              • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:51
                chateau napisał:

> Posłuchaj mistrzu cienkiej riposty.
                >
                > Rolą NFZ jest kontrolowanie, a nie przerzucanie odpowiedzialności na innych. Wy
                > myślanie kar za błędy jest przerzucaniem odpowiedzialności. Bredzisz o pasących
                > się kosztem podatników lekarzach, a pojęcia zielonego nie masz jaki jest odset
                > ek wadliwie wystawionych recept, ani ile jest przypadków ewidentnego oszukiwani
                > a.
                >
                > EOT, bo nie mam przyjemności.
                >
                Pracuj uczciwie dbaj o pacjenta, nie zapominaj o przysiędze Hipokratesa to nie musisz się niczego obawiać
                obawiać mogą sie tylko oszuści
            • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:46
              Jak można doić NFZ kosztem pacjenta? Czy ty w ogóle się zastanawiasz co piszesz k r e t y n i e?
              • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:53
                kzet69 napisał:

> Jak można doić NFZ kosztem pacjenta? Czy ty w ogóle się zastanawiasz co piszesz
                > k r e t y n i e?

Widzę ze jesteś nie "pojmaty"
                Wypisując recepty na leki refundowane i samemu sprzedawać je za granice
                • rickky Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:56
                  wikr82 napisał:

> kzet69 napisał:
                  >
                  > > Jak można doić NFZ kosztem pacjenta? Czy ty w ogóle się zastanawiasz co p
                  > iszesz
                  > > k r e t y n i e?
                  >
                  > Widzę ze jesteś nie "pojmaty"
                  > Wypisując recepty na leki refundowane i samemu sprzedawać je za granice

Co sprzedawać?
                  Recepty ?????
                  • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:01
                    rickky napisał:

> wikr82 napisał:
                    >
                    > > kzet69 napisał:
                    > >
                    > > > Jak można doić NFZ kosztem pacjenta? Czy ty w ogóle się zastanawias
                    > z co p
                    > > iszesz
                    > > > k r e t y n i e?
                    > >
                    > > Widzę ze jesteś nie "pojmaty"
                    > > Wypisując recepty na leki refundowane i samemu sprzedawać je za granice
                    >
                    > Co sprzedawać?
                    > Recepty ?????
                    >
                    Debilu jeden Recepta wypisana na pacjenta, sam odbierasz w aptece i sprzedajesz za granice aby poprawić sobie byt kosztem pacjentów
                    • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:08
                      Lecz się golde...
                    • rickky Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:32
                      wikr82 napisał:

> rickky napisał:
                      >
                      > > wikr82 napisał:
                      > >
                      > > > kzet69 napisał:
                      >
                      > > Co sprzedawać?
                      > > Recepty ?????
                      > >
                      > Debilu jeden Recepta wypisana na pacjenta, sam odbierasz w aptece i sprzedaj
                      > esz za granice aby poprawić sobie byt kosztem pacjentów

Pytanie było poziomem dostosowane do poziomu twoich enuncjacji w temacie.
                      Widzę, że temat doskonale pociągnąłeś dalej.
                      Tak trzymaj!
                • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:57
                  wikr82 napisał:

> kzet69 napisał:
                  >
                  > > Jak można doić NFZ kosztem pacjenta? Czy ty w ogóle się zastanawiasz co p
                  > iszesz
                  > > k r e t y n i e?
                  >
                  > Widzę ze jesteś nie "pojmaty"
                  > Wypisując recepty na leki refundowane i samemu sprzedawać je za granice

A skoro nie wierzysz, to wyślij zapytanie do NFZ ilu twoich kolegów są oszustami
                  • kzet69 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:10
                    wikr82 napisał:
                    "wyślij zapytanie do NFZ ilu twoich kolegów są oszus
                    > tami[/b]"

jest oszustami analfabeto...
                    • wikr82 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:15
                      kzet69 napisał:

> wikr82 napisał:
                      > "wyślij zapytanie do NFZ ilu twoich kolegów są oszus
                      > > tami[/b]"
                      >
                      > jest oszustami analfabeto...

Idź do szkoły nauczyć się czytać. A skoro takim lekarzem jak pismakiem to nie dziwota że chcesz bronić się przed karami. Nauka kosztuje Matole
      • remez2 Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:43
        > Wkurzają mnie tak jak z ACTA.
        Jednolity Patent Europejski.
    • tanebo Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 22:59
      To ciekawe. Byłem wiele razy u lekarza. I nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek któryś zapytał mnie o ubezpieczenie. Od tego jest pani w rejestracji. Kolejna warstwa pasibrzuchów tuczy się kosztem reszty społeczeństwa. Może czas wrócić do pomysłu z zaproszeniem lekarzy w kamasze?
      • chateau Re: Konferencja lekarzy. 30.06.12, 23:05
        Następny bez umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie chodzi o weryfikację ubezpieczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka