Dodaj do ulubionych

Czy platforma już się doigrała?

19.07.12, 07:04
Na moje oko, moczymordy z PSL już trwale na marginesie. Miasto nie daruje im spekulacyjnych cen żywności, takich przekrętow jaki z cukrem zrobili. Wybory samorządowe zdecydują o ich losie. Wszystko zostanie świetnie wyeksponowane przed wyborami.

Bardziej mnie ciekawi jak się potoczą losy platfusów. Tusk wczoraj w oparach obłudy powiedział, że spółka Śmietanki jest wredna, spółka Grada jest cacy. Gdy tymczasem wszystkim wiadomo, że atomowki oznaczają biedę i bezrobocie dla dalszych setek tysięcy.
Całą forsę zgarną tacy jak Grad i obce firmy, polska technologia w tej branży nie istnieje.

Chyba nie ma na świecie rządu, który by tak wyprzedawał swoje własne państwo i żywotne interesy swoich obywateli.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:11
      haen2010 napisał:

> Na moje oko, moczymordy z PSL już trwale na marginesie.
      Odpowiadam. PO się "nie doigrała" bo nie ma alternatywy.
      • zzarda32 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:14
        niezalezna.pl/31061-m-kuchcinski-palikot-przyszedl-z-odsiecza
        • haen2010 Pewnie czytają moje głupawe wątki 19.07.12, 07:30
          Ale Palikot byłby skończonym frajerem, gdyby nie zaistniał w tej aferze. Co stało się właśnie udziałem SLD.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,137557141,137557141,Mozna_by_sie_zastanawiac.html
          • zzarda32 Re: Pewnie czytają moje głupawe wątki 19.07.12, 07:46
            Palikot musi mieć kreta, albo kreta - geja w PIS? Ha
          • zoil44elwer Re: Pewnie czytają moje głupawe wątki 19.07.12, 11:32
            SLDowcy jak cwane liski,niby ganią aktualną wpadkę koalicjanta PO ale tak półgębkiem.Że nie było naruszenia prawa tylko złamanie dobrych obyczajów.Dobre obyczaje u polityków,dobre sobie!
            • kzet69 Re: Pewnie czytają moje głupawe wątki 19.07.12, 13:49
              Bo Śmietanko to także ich człowiek... w 1998 został podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta Kwaśniewskiego.

Od listopada 2001 do lutego 2002 był prezesem Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (rządy Leszka Millera).

Od 2004 był prezesem zarządu i przewodniczącym rady nadzorczej firmy Brasco (Holding Biopaliwowy S.A.) - założonej przez jednego z głównych sponsorów SLD - Aleksandra Gudzowatego.

Nie od dziś wiadomo, że SLD swoich ludzi kryje.
              • haen2010 Re: Pewnie czytają moje głupawe wątki 19.07.12, 14:08
                Czasu wielkiej przemiany był kierownikiem zmiany w jakimś PGR. Wpadł w oko politykom, bo w czarnym garniturze i białych skarpetkach (uniform businessmana wtedy) rozdzielał robotę po chlewniach i oborach. Nowoczesny był facet. Szybko awansował.
      • talle.yrand Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:34
        wiosnaludzikow napisał:

> haen2010 napisał:
        >
        > > Na moje oko, moczymordy z PSL już trwale na marginesie.
        > Odpowiadam. PO się "nie doigrała" bo nie ma alternatywy.

Czyli, nigdy nie jest tak źle ,że nie może być jeszcze gorzej?
        Alternatywa oczywiście jest, jest nią SLD.
        • wiosnaludzikow żartowniś ? 19.07.12, 07:59
          Żartowniś z Ciebie.
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,137533104,137533104,Korupcja_w_SLD_przypomnienie.html
          talle.yrand napisał:
          > > haen2010 napisał:
          > Czyli, nigdy nie jest tak źle ,że nie może być jeszcze gorzej?
          > Alternatywa oczywiście jest, jest nią SLD.
          • talle.yrand Re: żartowniś ? 19.07.12, 09:26
            Wcale nie żartuję.
            Mam nadzieje,że SLD już wyciągnęła właściwe wnioski z swojej przeszłości.

Nie chcę już władzy pogrobowców AWS i obrotowych gumofilców.
            Wiem,że to marzenia, ale to chyba nam wszystkich pozostało.
            • wiosnaludzikow Re: żartowniś i naiwniak ? 19.07.12, 18:45
              talle.yrand napisał:

> Wcale nie żartuję.
              > Mam nadzieje,że SLD już wyciągnęła właściwe wnioski z swojej przeszłości.
              To straszne. Ty naprawdę wierzysz w to co napisałeś.
              Cieplutki przykład z realu.
              W Szczecinie jest koalicja SLD i PiS. Ustalali ją Brudziński i Napieralski. Koalicja popiera Prezydenta miasta.
              Jak tylko SLD dorwało się do władzy , natychmiast wszyscy eSLDemani objęli stanowiska. Na przykład jeden z liderów SLD, bibliotekarz został zastępcą dyrektora Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania miasta ds ..marketingu. Taki zdolny bibliotekarz.
              Nie wierzę abyś był tak głupi (wybacz) aby twierdzić : że SLD już wyciągnęła właściwe wnioski z swojej przeszłości.
        • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:09
          Żarty. Miller swoje pagórki na emerytach już zaliczył. Niewiele mu pomogła glupota Palikota. Lansady Oleksego do RP potwierdzają moje prostackie analizy.

Rynek mafii politycznych nie znosi próżni. Do wyborów jeszcze przeszło trzy lata. Będzie coraz gorzej, myślenie ludu jest proste i skuteczne - kradną, więc nam bieda. I jest to sto procent racji.
          • wiosnaludzikow Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:17
            PiSowi urośnie o kilka procent i to wszystko. Nikt tych trolli bez polotu, bez konsekwencji, bez kompetencji nie chce za wyjątkiem (o ile urosnie) np 30 % . To dużo ale władzy PIS nie dostanie no chyba,że znowu ze sprowadzonym do roli Samoobrony PSLem...ale to już było.
            • kzet69 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 13:52
              Pierwszy sondaż po aferze taśmowej
              wybory.xaa.pl/sondaze-eurovote.html
      • zoil44elwer Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 11:25
        Z kim Platforma(oprócz PSL) może zawrzeć koalicję rządową? Z PiS i jego odpryskami(SP i PJN)? Z SLD? Chyba tylko0 z RPalikota ale było by to śmieszne i straszne.
      • tornson Oczywiście że dla lemingów niema innej alternatywy 19.07.12, 14:19
        niż podążanie za Tuskiem w przepaść. Rozchodzi się oto jak dużo w Polsce mamy tępych lemingów.
    • lump-1 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:33
      haen2010 napisał:

> Na moje oko, moczymordy z PSL już trwale na marginesie.

PSL od zawsze jest na marginesie- bardzo tłustym marginesie.
      Swoje 7% maja jak w banku a to wystarcza na dobre życie.
      • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:52
        Wydaje mi się, że takiej afery jeszcze nie zaliczyli jak pamiecią sięgam. Były raczej drobne, personalne kompromitacje, jak tego w dupę pijanego posła na parkingu sejmowym. Albo Wachowska, co to Waldusiowi nie odmawia.

Ważne są ceny podstawowego koszyka. A miasto zawsze im te 2-3% poparcia udzielalo. Tego może zabraknąć.
        • lump-1 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:56
          haen2010 napisał:

> Wydaje mi się, że takiej afery jeszcze nie zaliczyli jak pamiecią sięgam.

Przesadzasz to żadna tajemnica- zawsze tak było, że zwycięzcy brali wszystko.
          To na co się teraz wielu oburza od zawsze było normą.
          Mnie oburza - udawane oburzenie oburzonych.:)

• volupte Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:57
            Było norma , to fakt , ale rowniez tajemnicą poliszynela. Teraz to jest zmasowany atak i rosnie jak kula śnieżna. Zly czas na zrobienie porzadku z PSL , wybory za trzy lata i ludzie zapomna.
            • lump-1 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 11:56
              volupte napisał:

> Było norma , to fakt , ale rowniez tajemnicą poliszynela.

Było będzie- sprawa przyschnie i wszystko będzie jak było- dopóki będzie co obsadzać swoimi.l
        • zzarda32 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 07:58
          Notowania PSL są w tej chwili zależne od działąń Tuska . On ma szanse i byłby osłęm gdyby tego nie wykorzystał.
          • volupte Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:58
            Tusk PSL potrzebuje, ale pewnie może Waldusia mocno przycisnac i odebrac troche stolkow dla......swoich:-)
          • talle.yrand Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 09:28
            zzarda32 napisał:

> Notowania PSL są w tej chwili zależne od działąń Tuska . On ma szanse i byłby o
            > słęm gdyby tego nie wykorzystał.

Tusk jest zakładnikiem PSL, jeżeli ludowcy tfu, pseudoludowy wyjdą z koalicji, to Tuskowi nie pozostaje nic innego jak przedterminowe wybory.
            Te zaś, mogą go pozbawić władzy.
    • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:02
      Gdy t
      > ymczasem wszystkim wiadomo, że atomowki oznaczają biedę i bezrobocie dla dalszy
      > ch setek tysięcy.

E?:)
      • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 08:26
        Czego nie kapujesz? Z atomówkami jest jak u XIX wiecznego kapitalisty, co sobie kupił zagraniczną maszynę do perkalików. Pół fabryki na bruk, a ceny perkalików większe, bo lepsze i trzeba sobie zakup zrekompensować. Pierwszą forsę zgarnął producent maszyny.

Z energią jest jeszcze gorzej, bo energia dzisiaj to życie, za każdą cenę trzeba ją kupić, majtki można cerować.
        • volupte Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 09:01
          dziewiastowieczne myslenie :-)www.sciaga.pl/tekst/5489-6-poczatki_ruchu_robotniczego_fourier_proudhon_owen/
        • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 09:18
          Jakbyś nie zauważył atomówka to nie mogernizacja zakładu, tylko powstanie nowego.
          Co do ceny energii, to dopiero się przekonamy. Narazie dane jakie można znaleźć w ekspertyzach są zbyt rozbieżne, ale limity CO2 raczej nie pozwolą pozostać przy obecnym modelu. OZE nie są narazie realną alternatywą. Może nią będą, ale nie możemy sobie pozwolić na gdybanie.
          Poza tym jednak przy okazji budowy atomówki na budowlance i wyposażeniu pójdzie zarobić i naszym firmom. Tylko główna technologia jest nie do wykonania we własnym zakresie.
          • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 10:05
            Myśl trochę. Ta nowoczesna technologia stymuluje wszystkie pozostałe, łącznie z piaskiem i cementem na grobowce reaktorów. Poza tym obsługuje to kilkuset ludzi, których przez parę lat trzeba kształcić. Trzeba zatrudnić zagraniczną kadrę. Energia będzie najdroższa w Unii, bo trzeba ludzi złupić na te inwestycje.

Czy ty naprawdę myslisz, że Niemcy to skończeni durnie i wszystkiego, łącznie z tym post-atomowym świństwem nie policzyli?

Ja wiem, co jest spiritus movens tego zidiocenia, a ty?

• humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 10:14
              > Myśl trochę. Ta nowoczesna technologia stymuluje wszystkie pozostałe, łącznie z
              > piaskiem i cementem na grobowce reaktorów. Poza tym obsługuje to kilkuset ludz
              > i, których przez parę lat trzeba kształcić. Trzeba zatrudnić zagraniczną kadrę.

Daruj sobie ten pouczający ton, oki?
              Wykształcenie kadr w perspektywie kilkudziesięciu lat funkcjonowania tej technologii nie jest szczególnym problemem. Zatrudnianie obcej kadry raczej konieczne nie będzie z tego co kojarzę. Co do stymulowania, nikt nie mówi że mamy nie inwestować w badanie alternatywnych źródłeł energii, ale źródeł potrzebujemy niemal od zaraz, a nie za 30 lat.

> Energia będzie najdroższa w Unii, bo trzeba ludzi złupić na te inwestycje.
              >

Poprzyj to jakimiś dowodami. Budowę amortyzuje się przez cały czas jej działania. Właśnie dlatego niemieckie koncerny energetyczne chcą pozywać rząd niemiecki.

> Czy ty naprawdę myslisz, że Niemcy to skończeni durnie i wszystkiego, łącznie z
              > tym post-atomowym świństwem nie policzyli?

Myślę że Niemcy już od lat inwestują w inną strukturę produkcji i dystrybucji energii, na dokładkę mając do dyspozycji zupełnie inne środki.

> Ja wiem, co jest spiritus movens tego zidiocenia, a ty?

Co masz konkretnie na myśli? Kto lobbuje u nas za jądrówkami? Z tego co wiem głównie Francuzi.
              • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 13:36
                Jakoś bez żadnych komentarzy przeszła wiadomość o uwolnieniu cen energii. Czy się mylę? Jeżeli tak, to jak sądzisz, do czego preludium?
                • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 14:09
                  Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc, bez rozgłosu.
                • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 14:14
                  Acha, wiesz że niezależnie od jądrówki trwają i szykują się bardzo duże inwestycje w energetyce?
                  • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 15:22
                    Jeżeli jesteś lobbystą lub miłośnikiem tych plutonów czy uranów, to napisz otwarcie. Ja uważam to przedsięwzięcie za bezsensowne, zwłaszcza kiedy otwierają się perspektywy energii z łupków i źródeł odnawialnych. Rozproszonych.

Awaria takiego giganta to okropność dla ludzi od niego bezpośrednio uzależnionych ze wszystkimi swoimi funkcjami życiowymi. Nie mówiąc już o militarnych aspektach sprawy i uzależnieniu ekonomicznym.

Ja mogę sobie całkiem realnie wyobrazić państwo, które za karę odcina obywatelowi dostawę energii. Wcale nie żartuję, kiedy widzę jakie kanalie i mafie zdobywają władzę nawet w tzw demokracji.
                    • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 17:25
                      Wiesz co... za takie sugestie, to się ode mnie odstosunkuj.
                      • haen2010 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 17:56
                        Bez urazy. Ale technika jądrowa już dawno nie znaczy nowoczesność i opłacalność. Jest czysta, ale do czasu kiedy trzeba gdzieś odpady schować.
                        • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 18:14
                          > Bez urazy.

Jakbyśmy wcześniej nie zamienili zdania to może bym się nie zdenerwował.

Ale technika jądrowa już dawno nie znaczy nowoczesność i opłacalność
                          > . Jest czysta, ale do czasu kiedy trzeba gdzieś odpady schować.

Pieprzyć nowoczesność. To jet nic nie wart frazes. Istotny jest rachunek zysków i strat, a składowanie odpadów po produkcji energii jądrowej nie jest jakimś strasznym problemem. Kładziesz pod ziemię w sól, albo górotwór ciągły i jest "spokój". Nikt nie mówi o zastąpieniu jądrówką wszystkich innych źródeł. 2-3 elektrowni, trochę z węgla, trochę z gazu- pamiętaj że gaz trzeba też wykorzystywać w przetwórstwie co z punktu widzenia naszej gospodarki jest lepsze. Zużywanie gazu na energię to marnotrastwo. A OZE to przyszłość, nie teraźniejszość.
                          • el-loko Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 19:50
                            Lobbyści energetyki jądrowej są bardzo inteligentni ale jakoś nie mogą zauważyć jednej podstawowej rzeczy, tego, że my nie posiadamy własnego paliwa rozszczepialnego, które musimy dopiero kupić.
                            W momencie wybudowania elektrowni atomowej jesteśmy totalnie uzależnieni od monopolistów
                            produkujących paliwo rozszczepialne !!
                            • humbak Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 20:08
                              Monopoliści w liczbie mnogiej? Wiesz że to jest sprzeczne wewnętrznie?
                    • hummer Chyba coś cię napromieniowało 19.07.12, 22:39
                      haen2010 napisał:

> Jeżeli jesteś lobbystą lub miłośnikiem tych plutonów czy uranów, to napisz otwa
                      > rcie. Ja uważam to przedsięwzięcie za bezsensowne, zwłaszcza kiedy otwierają si
                      > ę perspektywy energii z łupków i źródeł odnawialnych. Rozproszonych.
                      >
                      > Awaria takiego giganta to okropność dla ludzi od niego bezpośrednio uzależniony
                      > ch ze wszystkimi swoimi funkcjami życiowymi. Nie mówiąc już o militarnych aspek
                      > tach sprawy i uzależnieniu ekonomicznym.
                      >
                      > Ja mogę sobie całkiem realnie wyobrazić państwo, które za karę odcina obywatelo
                      > wi dostawę energii. Wcale nie żartuję, kiedy widzę jakie kanalie i mafie zdobyw
                      > ają władzę nawet w tzw demokracji.

Oby nie guru - Palikot.
                      Skoro łupki zatrzymują metan, to z równą łatwością zatrzymują radon. Chcesz uwalniać rzesze radonu, który ściele się przy powierzchni ziemi? Już teraz statystyczny mieszkaniec Polski dostaje 50% dawki promieniowania jonizującego z Rn.
    • wkkr PSL od lat 19.07.12, 09:06
      na wsiach obsadza komisje wyborcze zaufanymi ludźmi i dlatego największe rozbieżności pomiędzy prognozami wyborczymi dla PSL i wynikami tej partii tam się zdarzają.
      Nie od dziś znany jest "fenomen" nie do szacowania PSL w prognozach.
      • tornson Re: PSL od lat 19.07.12, 14:21
        wkkr napisał:

> na wsiach obsadza komisje wyborcze zaufanymi ludźmi i dlatego największe rozbie
        > żności pomiędzy prognozami wyborczymi dla PSL i wynikami tej partii tam się zda
        > rzają.
        > Nie od dziś znany jest "fenomen" nie do szacowania PSL w prognozach.
        Gdyby tak było no wsiach wygrywałby PSL a nie pisiactwo.
    • haen2010 Chyba się doigrała 19.07.12, 11:20
      Za fanaberie tuskowych platfusów trzeba będzie płacić.

I to duże miliardy. Za jego pomysły generalnej rozprawy z automatami hazardowymi i hazardem w ogóle. Za ustawy pisane na kolanie przez platfusich kauzyperdów.

Ja mam czyste sumienie. Bo od początku widziałem, że w tamtej quasi aferze rację mieli ci właściciele kasyn, to politycy szukali u nich haraczu strasząc absurdalnymi regulacjami.

Na końcu w dupę dostaje zawsze podatnik. Jak długo jeszcze kościelne solidaruchy będą doprowadzać Polskę i Polaków do rozpaczy?
      • mamma_mia_mia Re: Chyba się doigrała 19.07.12, 12:16
        Za fanaberie wszystkich bez wyjątku polityków, zapłacimy my. Nie ważne czy są z prawa, lewa czy środka. W gruncie rzeczy oni wszyscy są tacy sami.
        Obicują to samo i tak samo wszystko konczy się na obiecankach, a my za każdym razem po wyborach budzimy się i stwierdzamy, że mamy kolejny raz rękę w nocniku.
        Naiwny naród z nas i łatwowierny.
        Tyle razy juz mówiono, że nalezy pogonić daleko od władzy, ten zdemoralizowanu układ solidarosciowo kościelny i wybrać całkiem nowych ludzi do rządzenia krajem. I co ? I nic.
        Tak długo, jak długo kandydatami na posłów i senatorów będą wciskani na listy wyborcze koledzy partyjni lub zasłuzeni dla partii, tak dlugo nie zmini się NIC.
        Wszystkich tych ludzi powinien zmieść jakowyś kolej wiatr historii.
        • zoil44elwer Re: Chyba się doigrała 19.07.12, 13:16
          Poloki to som masochisty.
    • losiu4 Re: Czy platforma już się doigrała? 19.07.12, 22:01
      spoko (dla pełowni). Tuby mendjalne już zaczynają przedstawiać Donka jako szeryfa co to sie właśnie dowiedział niespodzianie o bezprawiu w jakimś saloonie, wpada do tegoż, wszystkich po katach rozstawia, zaczyna rządzić ręcznie i wszystko bedzie git. A lemingi to łykną. Oczywiście wcześniej o niczym nie wiedział, no bo skąd... mimo iż w tym saloonie sam karty rozdawał

Pozdrawiam

Losiu
    • wiosnaludzikow W każdym razie wiadomo już jakie są te sławne .... 20.07.12, 05:52
      W każdym razie wiadomo już jakie są te sławne standardy Platformy Obywatelskiej, o których tak wiele mówiono w 2007 roku, bo w ostatnich wyborach jakby trochę mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka