Dodaj do ulubionych

Cosik mi się wydaje...

21.08.12, 10:05
Że nasi Bonnie&Clyde nie zwiali, bo czują się bezkarni. Chyba mają mocne papiery i nagrania na elitę naszych platfusów z Tuskami na czele.

Wyobrażacie sobie, co by było gdyby np młody Tusk wziął pod stołem te nędzne sto tysięcy i jest to nagrane? Inni też stosownie do nazwiska i zasług.

Obserwuj wątek
    • woda_woda Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:11
      haen2010 napisał:

> Wyobrażacie sobie, co by było gdyby np młody Tusk wziął pod stołem te nędzne st
      > o tysięcy i jest to nagrane?

A po co sobie zaśmiecać wyobraźnię takimi bredniami?

• haen2010 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:33
        Piszę tak sobie po informacjach, że wpychali tę ukradzioną forsę gdzie tylko się dało. Dominikanie, ZOO, filmy, sądy, prokuratorzy...

Ludzka natura taka, że wszystkie zasady niszczy paczka ładnych papierków.
        • simera16 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:15
          haen2010 napisał:

> Piszę tak sobie po informacjach, że wpychali tę ukradzioną forsę gdzie tylko si
          > ę dało. Dominikanie, ZOO, filmy, sądy, prokuratorzy...
          >
          > Ludzka natura taka, że wszystkie zasady niszczy paczka ładnych papierków.
          >
          To tak jak filantrop Palikot... A potem musiał liczyć na datki emerytów i studentów przy okazji kampanii wyborczej... Moda taka jest.... ;)
          • haen2010 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:57
            Przestałbyś łgać bez końca. Palikot wyłożył swoją forsę na kampanię platfusów, a Mucha ją emerytom i studentom wciskała.

Tak samo, jak za swoje opłacił też ostatnią kampanię, już własną.
    • tabor70 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:42
      Wlasnie dlatego, ze tacy jak oni czuja sie bezkarni, wladze musi objac Kaczynski by rozgonic to towarzycho wzajemnej adoracji, a niektorych z nich wsadzic do pierdla. Ot co!
      • wujaszek_joe Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:45
        a kaczor to może najpierw opowie nam za co dostał Srebrną od komunistów. Akurat tego typa nigdy o uczciwość nie podejrzewałem.
      • man_sapiens Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:46
        Jak Kaczyński miał władzę, to Plichta dostawał śmieszne wyroki w zawieszeniu bez obowiązku zwrócenia ukradzionych pieniędzy :/
      • simera16 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:17
        tabor70 napisał(a):

> Wlasnie dlatego, ze tacy jak oni czuja sie bezkarni, wladze musi objac Kaczynsk
        > i by rozgonic to towarzycho wzajemnej adoracji, a niektorych z nich wsadzic do
        > pierdla. Ot co!
        >
        Chyba tylko po to, by na ich miejsca swoich "Plichtów" przeflancować... zakon PC, to zaprawieni w bojach "biznesmeni".
    • wujaszek_joe Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:44
      coraz więcej na to wskazuje. Nie wierzę w wyrozumiałość sędziów, pani prokurator itd.
      Najwyraźniej facet kupował sobie wszystkich, jak w kiepskim filmie sensacyjnym
      • man_sapiens Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 10:49
        Ale pan ministrant Gowin już oświadczył, że sądzić ich będzie tylko Bóg.
        Jeżeli takowy istnieje, w co, jak wiadomo, można i pewnie warto wierzyć ale nie czego nie da się dowieść. Ćwiąkalski drobiażdżek wyleciał z hukiem.
    • sowietolog Haen, bingo! rewelacje Plichty na to wskazują... 21.08.12, 21:00
      Haen, wreszcie napisałeś coś sensownego.

To wielce prawdopodobne, iż właśnie tak jest; że Plichta ma nagranie kompromitujące juniora.
      Znając polską normę nagrywania "przyjaciół" i spryciarstwo Plichty, wcale bym się temu nie dziwił, a wręcz przeciwnie - chcąc mieć asa w rękawie w postaci młodego Tuska jako zderzaka firmy, postarałbym się na miejscu Plichty o większą fraternizację i nagrania. I nie koniecznie dawania kasy w łapę, lecz czegoś a la "taśmy Oleksego", który nagrał Gudzowaty (a raczej jego ochrona). Czyli, junior po paru głębszych jadący po ojcu, rządzie i tatusiowej partii.

Wystarczy prześledzić rozwój wypadków, aby coś takiego podejrzewać. Otóż najpierw trójmiejska Wybiórcza robi ustawkę z Michasiem, aby wyprzedzić na niego atak. Rozbroić potencjalną bombę. Na to Plichta wyraża alternatywną wersję wydarzeń, pogrążającą juniorai gorszącą, choćby i tylko na pokaz, Gazetę. Z wypowiedzi Plichty wychodzi zupełnie inny Tusk, przeciwny do propagandy z ustawki: a to sam pogania o kasę, a to łapie trzy sroki za ogon, naruszając etykę, a to prywatnie potrafi dokazać na ojca, hehe. Tak naprawdę to polityczne problemy Tusków zaczęły się właśnie od tego, od rewelacji Plichty. Tak, jakby Plichta dał znać, że to on tu będzie dyktował zasady gry. Bujać państwo będzie on, a nie państwo jego...

Konkludując, Tusk, i podległe mu służby, są w szachu. A Plichta może łazić po mieście i nikt go nie stuknie, bo pewnie zaraz wypłynęłyby nagrania...
      • simera16 Re: Haen, bingo! rewelacje Plichty na to wskazują 21.08.12, 21:21
        sowietolog napisał:

>
        >
        > Konkludując, Tusk, i podległe mu służby, są w szachu. A Plichta może łazić po m
        > ieście i nikt go nie stuknie, bo pewnie zaraz wypłynęłyby nagrania...
        >
        Przecież przeciwnikom Tuska nie są potrzebne żadne nagrania...Nic ich nie przekona, że białe jest biała, a czarne - czarne. Na Donalda Tuska via jego syn, wyrok już dawno został wydany.
    • cillian1 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:24
      jest okazja, aby pisuar z głową wydał nasze pieniądze - a nie na ochronę głupka kaczyńskiego!
      Niech wykupią te taśmy, nawet za 10 mln - i pozwolą uciec z kraju!
      Ich nie będzie, tuska nie będzie!

tylko co ten głupi JK z tym fantem zrobi? Pewnie też ucieknie - ale jak, bez kasy?
      • simera16 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:25
        cillian1 napisał:

> jest okazja, aby pisuar z głową wydał nasze pieniądze - a nie na ochronę głupka
        > kaczyńskiego!
        > Niech wykupią te taśmy, nawet za 10 mln - i pozwolą uciec z kraju!
        > Ich nie będzie, tuska nie będzie!
        >
        > tylko co ten głupi JK z tym fantem zrobi? Pewnie też ucieknie - ale jak, bez ka
        > sy?
        >
        Niczego nie będzie, ze za klasykiem Kononowiczem powtórzę... :D
        • cillian1 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:35
          Spokojnie - zostaną Polacy.
          I chyba podatki spadną - jak rządu nie będzie. Może wybierzemy sobie stu. Za 6 tysięcy miesięcznie? I oni będą słuchać opinii publicznej - które prawo wk..wia - będą prostować?

Ale się - zapędziłem.
          :D
          • simera16 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:41
            cillian1 napisał:

> Spokojnie - zostaną Polacy.
            > I chyba podatki spadną - jak rządu nie będzie. Może wybierzemy sobie stu. Za 6
            > tysięcy miesięcznie? I oni będą słuchać opinii publicznej - które prawo wk..wia
            > - będą prostować?
            >
            > Ale się - zapędziłem.
            > :D
            >
            Utopista z Waści! ;D
            • cillian1 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:50
              nie utopista - to realne, tylko trzeba by to jakoś siłowo zrobić!
              Bo w zgodzie to oni armię wyciągnął na pomoc - swoją!
              • cillian1 Re: Cosik mi się wydaje... 21.08.12, 21:53
                Albo inne - pokojowe rozwiązanie.
                Losowanie posłów z Polaków (Senat i prezydent - do kasacji).

etat na 3 lata - jak będą dobrze rządzić, to po skończonej kadencji też będą mieć dobrze - jak źle, Polacy im podziękują!
                :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka