Dodaj do ulubionych

Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandarach

01.09.12, 10:41
Okazuje się, że Prezes oryginalnością nie grzeszy i hasło "obudź się Polsko zerżnął od Hitlera. ''Deutschland erwache'' towarzyszyło swastyce na proporcach SA, a następnie SS już od 1923 r., trafiło na plakaty i partyjne odznaki NSDAP. Zabrzmiało w napisanej przez Dietera Eckarda popularnej pieśni hitlerowców: ''Niemcy obudźcie się z koszmarnego snu/ Nie dajcie obcym Żydom miejsca w waszej Rzeszy''.
wyborcza.pl/1,75968,12401521,Marsz_PiS____Obudz_sie_Polsko____Ale_kto_ma_sie_budzic_.html
Obserwuj wątek
    • mariner4 PiS to czysty narodowy socjalizm 01.09.12, 10:45
      Socjalizm w gospodarce pod narodowymi hasłami.
      Tu nie trzeba żadnej ironii, żeby tą zbitkę zauważyć.
      Na szczęście Kaczyński to "Hitlerek" bez zębów, na wykończeniu politycznym.
      M.
      • oczy_za_oko.2 Tragedia! Moja żona okazała się być faszystką!!!!! 01.09.12, 12:10
        Wiecie co do mnie rano POwiedziała!!!!!
        Ona do mnie rano POwiedziała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
        Ona do mnie rano POwiedziała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Wstawaj L...k.
        Jak ona tak mogła tak po faszystowsku do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        No i zaprotestowałem.
        Nie wstałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Niech wie, że propagowanie faszyzmu w POlsce je zakazane.
        Wstałem dopiero gdy usłyszałem w TV, jak miły świergot rannych i wesołych ptaków, dający natchnie głos naszego Führera 1000-letniego PO, Donalda Tuska przemawiającego na Westerplatte.
        • mariner4 [...] 01.09.12, 12:29
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • emeraldboy5 No co zrobić... Ciągnie swój do swego... b/t 01.09.12, 14:50
          b/t
      • marekfranciszek [...] 01.09.12, 16:49
    • lionold Re: Powtórka z niemieckiej historii po polsku 01.09.12, 10:48
      w farsie i karykaturze. Żałosność. Maciareczna kaczkowatość.
    • life.form Kolejna wymiana strzałów między PiS a PO? 01.09.12, 11:16
      No tak, jest faktem, że Breivik wymienił w swoim manifeście ideologię PiS jako jedno ze źródeł jego inspiracji. Jest też faktem, że jak kto nie ma logo PiS, to je sobie może wydrukować z Manifestu Breivika. Tylko, że to nie news. Mamy taka partie w Polsce już od pewnego czasu. Antek strzelił zdjęciem, to teraz PO strzela Hitlerem, na to Antek znów coś wymyśli....

A tymczasem, w tle tej wojny o symbole, jest kilka problemów. Na przykład ustawa o związkach partnerskich czy in vitro. Można się też zapytać o konsekwencje partyjne, jakie poniesie poseł Żalek za koronację króla Bronisława Pierwszego Rumianego.
      • life.form Re: Kolejna wymiana strzałów między PiS a PO? 01.09.12, 11:18
        life.form napisał(a):

> No tak, jest faktem, że Breivik wymienił w swoim manifeście ideologię PiS jako
        > jedno ze źródeł jego inspiracji. Jest też faktem, że jak kto nie ma logo PiS, t
        > o je sobie może wydrukować z Manifestu Breivika. Tylko, że to nie news. Mamy ta
        > ka partie w Polsce już od pewnego czasu. Antek strzelił zdjęciem, to teraz PO s
        > trzela Hitlerem, na to Antek znów coś wymyśli....
        >
        > A tymczasem, w tle tej wojny o symbole, jest kilka problemów. Na przykład ustaw
        > a o związkach partnerskich czy in vitro. Można się też zapytać o konsekwencje p
        > artyjne, jakie poniesie poseł Żalek za koronację króla Bronisława Pierwszego Ru
        > mianego.

Oczywiście jest też kwestia ustawy o zakazie zgromadzeń publicznych, autorstwa tegoż króla.
    • hordol ten niejaki warszawski to co to za jeden? 01.09.12, 11:21

• rozkoszny_bobasek Re: ten niejaki warszawski to co to za jeden? 01.09.12, 11:34
        Jak sama nazwa wskazuje - "z Warszawy"..
        • hordol Re: ten niejaki warszawski to co to za jeden? 01.09.12, 11:40
          aa krajan zatroszczony o walke z odradzającym się w polsce faszyzmem
    • kiemlicz88 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 11:27
      "Obudź się Polsko" to hasło Hitlera? Ciekawe.
    • snajper55 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 11:30
      l.george.l napisał:

> Okazuje się, że Prezes oryginalnością nie grzeszy i hasło "obudź się Polsko zer
      > żnął od Hitlera. ''Deutschland erwache'' towarzyszyło swastyce na proporcach SA
      > , a następnie SS już od 1923 r., trafiło na plakaty i partyjne odznaki NSDAP. Z
      > abrzmiało w napisanej przez Dietera Eckarda popularnej pieśni hitlerowców: ''Ni
      > emcy obudźcie się z koszmarnego snu/ Nie dajcie obcym Żydom miejsca w waszej Rz
      > eszy''.

Moją sygnaturka ma już ładne paręnaście miesięcy.

S.
    • rozkoszny_bobasek Cadyk: 01.09.12, 11:36
      Skoro nasi uznali ten napis za niekoszerny to.. jest niekoszerny!
    • amen13 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 11:41
      Najlepszy dowód, że lemingi nie powinny grzebać się w historii, której nie potrafią rozumieć. Tak jak sprawy napisu bramie na stoczni, w Oświęcimiu, skandalu z Pałacem im. Stalina i utrwalaniem homo sovieticus. Hitler pomieszał wszystko, dobro ze złem, zbrodnie ze słuszną walką narodu o swoje prawa (bez wywoływania wojen i ludobójstwa). No i się lemingom pomieszało. Jak posłuchacie orędzia Prezesa Kaczyńskiego, to się wyjaśni. Tylko odłączcie kabelek z wydziału propagandy i SMSów nie odbierajcie. A jeśli i tak nie zrozumiecie Jego myśli, co bardzo do lemingów podobne, słuchajcie Radio Maryja. W Rozmowach Niedokończonych wszystko zostanie powiedziane przez Patriotów POlskiego Narodu.
      • amen13 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 11:43
        Literówka. Powinno być
        ... Polskiego Narodu
        • cymber.gaj Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 02.09.12, 07:20
          amen13 napisał(a):

> Literówka. Powinno być
          > ... Polskiego Narodu

Chłe, chłe, chłe.. freudowska pomyłka?

Powinno też być "Jego Myśli". Jak mogłeś tak znieważyć Ukochanego Przywódcę? Kto i ile ci za to zapłacił?
      • calun_torunski patriotyzm jak sama nazwa wskazuje odnosi sie do 01.09.12, 12:20
        ojczyzny - nie do narodu

potega Polski polegala na zgodnym wspouczestniczeniu kilku narodow w budowaniu potegi Rzeczypospolitej

sprowadzenie patriotyzmu do narodu i wyznania to sprawdzona recepta na kleske i rozbiory
    • oczy_za_oko.2 Chcę POinformować was POwski motłochu, że: 01.09.12, 12:24
      Że Niemcy i POska to jak dotąd dwa całkiem inne kraje.
      Jeden ma stolicę w Berlinie a drugi ma stolicę w Warszawie.
      W Niemczech obowiązuje język niemiecki jako język urzędowy a w Polsce, polski.
      Dlatego ja w przeciwieństwie do lewacko-POwkiego motłochu widzę zasadniczą różnicę w POjmowaniu i rozumieniu znaczenia zdań:
      Powstań Polsko i Powstańcie Niemcy.
      Ale rozumiem, że przedstawiciele motłochu jako, że są tzw. nowoczesnymi patriotami, chcą zostać Niemcami, bo Niemcy mają większe i bardziej zapakowane lodówki nie za bardzo rozróżniają już takich pojęć jak Niemiec i Polak.
      Ale to na szczęście nie mój problem.
    • pudel51 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 12:42
      PiS śmie zwać się prawicą, kiedy tak naprawdę mają poglądy nacjonalistyczno-socjalistyczne. Nic mnie już nie zdziwi jeżeli chodzi o nich.
    • bozon.higsa Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 12:48
      l.george.l napisał:

> Okazuje się, że Prezes oryginalnością nie grzeszy i hasło "obudź się Polsko zer
      > żnął od Hitlera. ''Deutschland erwache'' towarzyszyło swastyce na proporcach SA
      > , a następnie SS już od 1923 r., trafiło na plakaty i partyjne odznaki NSDAP. Z
      > abrzmiało w napisanej przez Dietera Eckarda popularnej pieśni hitlerowców: ''Ni
      > emcy obudźcie się z koszmarnego snu/ Nie dajcie obcym Żydom miejsca w waszej Rz
      > eszy''.
      > wyborcza.pl/1,75968,12401521,Marsz_PiS____Obudz_sie_Polsko____Ale_kto_ma_sie_budzic_.html

A ty zerżnąłeś tę informację od Niesiołowskiego i przepisałeś ją jak kalkę.

Pisowskie hasło "Polsko, obudź się!" jest kalką nazistowskiego hasła "Deutschland erwache!". To jest zachowanie politycznych psychopatów i moim zdaniem z psychopatycznymi psychopatami się nie dyskutuje, tylko ich się leczy - powiedział Stefan Niesiołowski (PO) w rozmowie z Moniką Olejnik w programie "Gość Radia Zet".
      • chateau Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 14:58
        A ty nawet nie zauważyłeś, że to był cytat. Obudź się :-)
    • tadzap Re: Obudż się b(PO)lszewio !!!!! 01.09.12, 14:03

hotnews.pl/artpolska-1228.html
      ..i sp......aj.--

Nic sie nie stało,lemingi,nic sie nie stało!!!!!
      III rp - rzeczPOsPOlita dla Ciemniaków
      • lewtolstoj Re: Obudż się b(PO)lszewio !!!!! 02.09.12, 09:31
        Lech K pośmiertnie nagrodzil żolnierzy Azerbejdzanu ,którzy brali udział w Powstaniu W-wskim.
        W swej nienawiści do Ruskich nie zauwaqżył ,że oni owszem walczyli ,ale po stronie Niemców
    • zbysio45 [...] 01.09.12, 15:23
      • lewtolstoj Re: wypisujecie na tym forum idiotyzmy i kłamstwa 01.09.12, 19:52
        wyszło szydlo / pis / z worka
    • marekfranciszek [...] 01.09.12, 16:48
    • eres2 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 01.09.12, 23:15
      Wzorzec PiSu:
      www.robertsonco.com/img/p/1217-1247-large.jpg
      • lewtolstoj Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 02.09.12, 06:59
        jak sie historie hitlera ogląda tp wele podobieństw
      • lewtolstoj Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 02.09.12, 09:37
        czerpią czerpią
    • lewtolstoj Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 02.09.12, 09:39
      a te marsze z pochodniami tez namy z historii
    • cookies9 Re: Marsz PiSu z hitlerowskim hasłem na sztandara 02.09.12, 09:47
      >Okazuje się, że Prezes oryginalnością nie grzeszy i hasło "obudź się Polsko zerżnął od Hitlera.<

Nie tylko hasło 'obudż się Polsko'zerżnął.Podonbnie było z marszami z pochodniami,włomiennymi przemówieniami wieczorową pora w otoczeniu wielbicieli..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka