Dodaj do ulubionych

Palikot idzie w zaparte.

18.09.12, 09:19
Przykro pisać, ale rokowania dla RP kiepskie są. Janusz Palikot nie potrafi wyciągnąć wniosków ze swoich błędów, narcyzm i bucostwo likwidują cechy rasowego businessmana które powinien zaprząc do polityki. Idzie tropem Berlusconiego, nie te czasy. Nie te czasy.

W ogóle nie ma żadnej refleksji z bytomskiej katastrofy.

januszpalikot.natemat.pl/31701,zmienilismy-polske
Obserwuj wątek
    • adamusb Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 10:13
      haen2010 napisał:

> Przykro pisać, ale rokowania dla RP kiepskie są. Janusz Palikot nie potrafi wyc
      > iągnąć wniosków ze swoich błędów, narcyzm i bucostwo likwidują cechy rasowego b
      > usinessmana które powinien zaprząc do polityki. Idzie tropem Berlusconiego, nie
      > te czasy. Nie te czasy.
      >
      > W ogóle nie ma żadnej refleksji z bytomskiej katastrofy.
      >

gorliwi wyznawcy i tak tego nie zauważają, a potem się zdziwią jak Ci co w Amber Gold inwestowali
      > januszpalikot.natemat.pl/31701,zmienilismy-polske
    • platfusy.do.paki Utonie razem z Donkiem, Agorą, ITI i TVP. 18.09.12, 10:15
      To będzie coś pięknego.
      Warto zobaczyć. Ja już mrożę szampana.
      • haen2010 [...] 18.09.12, 10:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • adamusb Re: Utonie razem z Donkiem, Agorą, ITI i TVP. 18.09.12, 10:49
          haen2010 napisał:

> Wy dwaj

wy dwaj to znaczy kto?
          • haen2010 Re: Utonie razem z Donkiem, Agorą, ITI i TVP. 18.09.12, 11:41
            Ty i twoi kolesie. Z propagandą biednej i łupionej przez kościelnych Polski. Z Polski emigrantów, starej, zapuszczonej, tradycyjnej, gdzie kura znosi jedno jajko do podziału na wszystkie gęby . Gdzie tępy proboszcz jest alfą i omegą polityki i zdziera za to stosowny haracz.
            • adamusb Re: Utonie razem z Donkiem, Agorą, ITI i TVP. 18.09.12, 11:53
              wiesz Heniek, z Tobą jest naprawdę źle.
              Kolesi nie mam tu żadnych, a od tępych proboszczów trzymam się z daleka i nie są dla mnie żadną wyrocznią, zamiast na tacę, wolę dać na schronisko dla zwierząt, lub dom dziecka.

Nawet jak czasem napiszesz coś mądrego, to zaraz w następnym poście dasz takiego czadu, że niejeden zakład psychiatryczny miałby przy Tobie zajęcie na kilka lat.

• l_zaraza_l Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 11:49
      haen2010 napisał:

> Przykro pisać, ale rokowania dla RP kiepskie są. Janusz Palikot nie potrafi wyc
      > iągnąć wniosków ze swoich błędów, narcyzm i bucostwo likwidują cechy rasowego b
      > usinessmana które powinien zaprząc do polityki. Idzie tropem Berlusconiego, nie
      >
      > W ogóle nie ma żadnej refleksji z bytomskiej katastrofy.
      >
      > januszpalikot.natemat.pl/31701,zmienilismy-polske

Palikot ma rację. Rzeczywiście bardzo wiele się zmieniło i zmienia. I to sferze najbardziej zabetonowanej.
      • adamusb Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 11:55
        l_zaraza_l napisała:

> Palikot ma rację. Rzeczywiście bardzo wiele się zmieniło i zmienia. I to sferze
        > najbardziej zabetonowanej.
        >

I widzisz Heniek, miałem rację, pierwszy z Januszowych wyznawców, którzy nie zrozumieli sensu Twojego wpisu się odezwał
        • haen2010 Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 12:27
          Nic na to nie poradzę, że obserwuję stosunki i stosuneczki polskie trochę bardziej wnikliwie. Najlepszym dowodem moich przemyśleń jest Wielka Emigracja.

Co bardziej zaawansowane kretyństwo solidaruchów koscielnych mówi, że to właśnie wywalczona wolność i paszporty w każdej szyfladzie.
        • l_zaraza_l Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 13:49
          adamusb napisał:

> I widzisz Heniek, miałem rację, pierwszy z Januszowych wyznawców, którzy nie zr
          > ozumieli sensu Twojego wpisu się odezwał

Bo mnie te zmiany cieszą. Duszę się od tego kołtuństwa i dulszczyzny.
      • volupte Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 12:23
        Bo dziadki sie dowiedzialy , ze joint to frajda I chca bezkarnie sprobowac :-)
      • zoil44elwer Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 16:00
        l_zaraza_l napisała:

> Palikot ma rację. Rzeczywiście bardzo wiele się zmieniło i zmienia. I to sferze
        > najbardziej zabetonowanej.
        > Zmieniło się:Palikot przeszedł z pozycji pro PO na anty PO.Z pozycji wydawcy OZONu na pozycję czołowego antyklerykała czyli na pozycje Faktów i Mitów i NIE,nawet jego posłowie Rozenek i b ksiądz Jonasz są JEGO posłami.Zmiana z liberalnego biznesmena który prywatyzował(dla siebie) państwowe fabryki na lewicowca który chce by państwo budowało fabryki,by potem mogli je prywatyzować za grosze.Oczywiście sami swoi.Palikot sprzedał Polakom koty w worku.Gdy wyborcy(10,01 %) zorientowali się jakie koty były w tym worku,wiedzą już że tym handlarzem był następny hochsztapler polityczny.
    • life.form Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 14:46
      haen2010 napisał:

A co Twoim zdaniem powinien napisać?
      • hummer Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 15:01
        life.form napisał(a):
        > A co Twoim zdaniem powinien napisać?

Konkrety. A tych brak. Millera się czepiasz, a to już bardziej konkretny typ.
        Polskę już zmienił Tusk przy pomocy Palikota - przyjazne państwo. Dla swoich :)
        • life.form Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 15:13
          hummer napisał:

> life.form napisał(a):
          > > A co Twoim zdaniem powinien napisać?
          >
          > Konkrety. A tych brak. Millera się czepiasz, a to już bardziej konkretny typ.
          > Polskę już zmienił Tusk przy pomocy Palikota - przyjazne państwo. Dla swoich :)

Ale konkretnie jakie konkrety?
          • hummer Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 15:29
            life.form napisał(a):

> hummer napisał:
            >
            > > life.form napisał(a):
            > > > A co Twoim zdaniem powinien napisać?
            > >
            > > Konkrety. A tych brak. Millera się czepiasz, a to już bardziej konkretny
            > typ.
            > > Polskę już zmienił Tusk przy pomocy Palikota - przyjazne państwo. Dla swo
            > ich :)
            >
            > Ale konkretnie jakie konkrety?

"Trudno sobie wyobrazić, aby istotna cześć wyborców Kwaśniewskiego, nie przeniosła się więc na mnie!"

Równie dobrze można napisać
            "Trudno sobie wyobrazić, aby istotna cześć wyborców Kwaśniewskiego, przeniosła się więc na mnie!"

Oba zdania są tak samo prawdopodobne. Dotyczą kwestii wiary.

Facet odleciał. :)
            • life.form Hahahahaha i tu Cię boli :D 18.09.12, 16:21
              hummer napisał:

> > Ale konkretnie jakie konkrety?
              >
              > "Trudno sobie wyobrazić, aby istotna cześć wyborców Kwaśniewskiego, nie przenio
              > sła się więc na mnie!"

No to wreszcie dotarliśmy do tego, co Cię tak zabolało. Nie chodzi Ci o to, czego Palikot nie napisał. Chodzi Ci o to, co napisał. hahaaaaaaaaa :D
              • hummer Re: Hahahahaha i tu Cię boli :D 18.09.12, 16:28
                life.form napisał(a):

> hummer napisał:
                >
                > > > Ale konkretnie jakie konkrety?
                > >
                > > "Trudno sobie wyobrazić, aby istotna cześć wyborców Kwaśniewskiego, nie p
                > rzenio
                > > sła się więc na mnie!"
                >
                >
                > No to wreszcie dotarliśmy do tego, co Cię tak zabolało. Nie chodzi Ci o to, cze
                > go Palikot nie napisał. Chodzi Ci o to, co napisał. hahaaaaaaaaa :D

Zabawny jesteś. Papier przyjmuje wszystko. Palikot może sobie pisać, iż zostanie cesarzem.
                Patrz posty niżej.
                Palikot zrobił swoje. Poparł 67 a teraz może odejść. Przystawka się przejadła.
            • l_zaraza_l Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 17:26
              Nie do końca odleciał bo ma sporo racji. Kwaśniewski i Miller są zupełnie inaczej postrzegani. Dla sympatyków Millera Kwaśniewski to prawie jak Tusk. Dla sympatyków Kwaśniewskiego, Miller to czerwony beton.
              I dla Millera i dla Palikota jest miejsce w naszej rzeczywistości ale idą innymi drogami. Miller wpasowuje się w tę XIX-wieczną rzeczywistość (ochrona słabszych przed drapieżnym kapitalizmem) a Palikot chce zmieniać rzeczywistość na XXI-wieczną, poprzez ewolucję mentalności i zmianę skostniałych systemów, które przestały działać już blisko 100 lat temu (wielki kryzys). Ludzie wciąż myślą w kategoriach kapitalizm-komunizm, prawica-lewica, jakby nigdy wcześniej w historii stare systemy nie przechodziły w nowe.
          • haen2010 Jakbyś nie czytał... 18.09.12, 15:53
            Że to są dywagacje typu - jakby nie było Kwasniewskiego, to ja powinienem być premierem.

Real w Polsce jest taki, że najpierw trzeba solidnie wygrać wybory. Żeby wygrać wybory trzeba mieć solidną partię z ogromnym poparciem społecznym. Palikot wyraźnie te niezbędne warunki olewa ciepłym moczem.

Ja ciągle jestem pod wrażeniem okropnej klęski RP w Bytomiu. To powinno tych chłoptasiów otrzeźwić - program trzeba mieć dla ludzi, nie dla mediów i własnej satysfakcji.
            • life.form Hahaha Ty drugi gieroj :D 18.09.12, 16:28
              > Real w Polsce jest taki, że najpierw trzeba solidnie wygrać wybory. Żeby wygrać
              > wybory trzeba mieć solidną partię z ogromnym poparciem społecznym.

Rozumiem. Ta solidna partia z ogromnym poparciem społecznym to oczywiście SLD :D

> Ja ciągle jestem pod wrażeniem okropnej klęski RP w Bytomiu. To powinno tych ch
              > łoptasiów otrzeźwić

Za to ja jestem pod wrażeniem okropnego sukcesu SLD w Bytomiu. Ten marny jeden mandacik powinien chłoptasiów otrzeźwić - - program trzeba mieć dla ludzi, nie dla mediów i własnej kieszeni :D

Ale jaja, krytykanci się znaleźli :D :D :D
              • haen2010 Re: Hahaha Ty drugi gieroj :D 18.09.12, 17:44
                Chyba się nie rozumiemy, a ja nie potrafię opisać swoich przemysleń. SLD jest dla mnie passe.
                • life.form Re: Hahaha Ty drugi gieroj :D 18.09.12, 19:38
                  haen2010 napisał:

> Chyba się nie rozumiemy, a ja nie potrafię opisać swoich przemysleń. SLD jest d
                  > la mnie passe.

Ok., to przepraszam. Jest taki swoisty gatunek krytyki Palikota, że jest brzydki, bo nie wezwał swoich wyborców do głosowania na SLD.
    • pakules Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 15:43
      Sprawa Palikota i jego wyznawców ( pomijając inżyniera Haena) jest dość ciekawa, od wielu miesięcy Palikot napina się aby wejść do rządu i robi to coraz namolniej. W sprawach naprawdę kluczowych zawsze popiera rząd(tak było z emeryturami 67), jeśli coś rządowi nie idzie próbuje swoimi wyskokami odwrócić uwagę.Przypomina mi sie jego występ w temacie obsadzania państwowych posad przez PSL, nigdy natomiast nie skrytykował PO że robi to samo tylko w o wiele większym zakresie, ba namawiał Tuska do wyrzucenia z koalicji PSLu i zastąpienia go swoim ruchem. Jestem w stanie to zrozumieć bo Palikot wie że jeśli nie załapie się na posady rządowe a swojej sforze nie zatka gęby posadkami w radach nadzorczych i innych urzędach to rozejdą mu się jak robale. Na tym forum ładnie to widac we wpisach niejakiego kzeta69 ( Krzysztofa Z.), który to chętnie pomstuje na zły PSL a nigdy nie napisał nic o obsadzaniu posad przez PO. Inaczej jest z panem inż. Haenem który sympatyzuje z Palikotami ale w przeciwieństwie do kzeta nie jest agitatorem i partyjnym naganiaczem. Czyżby kzet w swoich marzeniach o koalicji z PO chciałby pójść drogą Arłukowicza i widzi sie na fotelu ministra albo chociaż dyrektora NFZtu albo jakiegoś dużego szpitala?
      • l_zaraza_l Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 17:35
        W sprawach naprawdę kluczowych zawsze popiera rząd(tak było z emeryturami 67),

I w jakich jeszcze, poza 67, które byłyby trudne dla społeczeństwa?
        A wiesz dlaczego poparł 67? I wiesz, że część z tego już działa? Rzesza ludzi zyskała prawo do pomocy społecznej (i niedługo zyskają kolejni) a wzrost zaufania do naszej gospodarki obniżył koszty obsługi naszego zadłużenia (to są pieniądze, które zostają).
        Łatwo jest krzyczeć i wywijać sztandarami bo takie działania widzą wszyscy ale trudniej jest zrobić coś, co się nie podoba i czego działania nie widać gołym okiem (bo jak rozumiem, Twoje dziecko nie zyskało na odmrożeniu po 8 latach progów pomocowych).
      • haen2010 Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 18:01
        Niskie pobudki od zawsze kierowały postępowaniem ludzi. Czyli praktycznie forsa, środkiem do jej zdobycia władza.

To idzie zawsze od przyzwolenia szefa. Po bogatym Palikocie można się spodziewać, że utrzyma to w ryzach. Tusk rozpuścił swoich jak tatarską ordę, a Pawlaki to nigdy swoich priorytetów politycznych nie ukrywali. Mają dobry przykład z samej góry - mafię watykańską.
        • pakules Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 19:25
          Palikot nie jest bogaty sam mówi że nic nie ma i jest na utrzymaniu żony (2giej). Zresztą nie znam człowieka który by mówił że ma dość pieniędzy. Co do utrzymania w ryzach bandy palikota to nie wierzę że uda mu się ich utrzymać w kupie, no chyba że wybłaga u Tuska wspólną koalicje i zastąpi PSL w obsadzaniu państwowych posadek. Po wystąpieniach palikota dobrze widać że do tego dąży i im bliżej będzie do wyborów tym bardziej palikot będzie właził Tuskowi do doopy.Wystarczy spojrzeć na wypowiedzi palikota i jego przybocznych tłuków oraz naganiacza kzeta.
          • haen2010 Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 19:49
            Tylko tyle, że tego jeszcze nie wiemy. Wyrosło nowe pokolenie. O bękartach Okrągłego Stołu - Klechach, Solidaruchach i Komuchach wiemy już wszystko.
            • pakules Re: Palikot idzie w zaparte. 18.09.12, 19:53
              O palikocie też, przypominam sobie jakniektórzy studenci którzy wpłacili po 20.000 na kampanię wyborczą palikota nagle po wyborach dostali posady w lubelskim ratuszu. Ale pan panie inż. jesteś ślepy jak kura po zmroku i wierzysz w cuda.
              • haen2010 Re: Palikot idzie w zaparte. 19.09.12, 07:00
                Przestałbyś te głupawe kłamstwa wypisywać. Wszyscy wiedzą, że to niejaka Mucha wciskała studentom forsę prywatną Palikota żeby ją zalegalizować na kampanię.

Tyle, że nikt się do tego nie przyznał w prokuraturze.
          • life.form A Ty to z szlachetnego SLD? 18.09.12, 19:50
            pakules napisał(a):
            > Po wystąpieniach palikota dobrze widać że do tego dąży i im bliż
            > ej będzie do wyborów tym bardziej palikot będzie właził Tuskowi do doopy.

Z tej szlachetnej partii, która się kieruje wyłącznie zasadą moralną miłości bliźniego, i która to nigdy przenigdy nie marzyła o zastąpieniu PSL w roli przystawki ? : D

PS. Włażenie do doopy Tuskowi to najlepiej było widać po propozycji konstruktywego wotum nieufności dla Tuska. A pęd do władzy i na szkło? Dla partii politycznych to zdrowy objaw. Właśnie po to są partie :D
            • pakules Re: A Ty to z szlachetnego SLD? 18.09.12, 20:10
              Jakie konstruktywne wotum? To palikot znalazł wreszcie jakiego kandydata na premiera? Biedronia może?Nie mówiąc już o zebraniu 46 posłów aby je zgłosić. palikot zaciemnia tylko sytuację ale jak przychodzi do ważnego głosowania poprze PO aby wejść w koalicję i wepchać swoich na panstwowe posady.
      • kzet69 Pakules opowiada. 19.09.12, 10:09
        Na tym forum ładnie to widac we wpis
        > ach niejakiego kzeta69 ( Krzysztofa Z.), który to chętnie pomstuje na zły PSL a
        > nigdy nie napisał nic o obsadzaniu posad przez PO.
        No patrz a niedawno, któryś z forumowiczów napisał mi ze organicznie nienawidzę PO i Tuska... :)
        Prawda jest inna, o ile PO i SLD sa normalnymi partiami ze swoimi wadami i zaletami, o tyle PSL jest historycznym przeżytkiem, czasy partii klasowych się skończyły, w XXI wieku nie chłopstwa są tylko biznesmeni w branżach rolniczych. PSL jest po prostu biurem pośrednictwa pracy dla kolesiów pod przykrywką partii politycznej. I PSL i PiS to polityczne szkodniki niszczące życie publiczne w Polsce.
        A co do osobistych wycieczek, to wierz mi że jak bym marzył o jakimś stołeczku, to bym sobie dawno znalazł miejsce w PO....
        • haen2010 Re: Pakules opowiada. 19.09.12, 11:04
          Ja nie mam nic przeciwko założeniom programowym RP. Nawet tym szczegółowym. Kościelni je dezawuują wyłącznie z powodu swojej wrodzonej tępoty - bo pochodzą od Palikota.

Wektory są nie przystające do większości ludzi, nieproporcjonalnej długości, co się jednak powoli zmienia.

Ale będę nadal z uporem twierdził, że możecie zdobyć władzę tylko wtedy, kiedy staniecie się partią ogólnopolską w odczuciu wyborców. Bytom dobitnie wykazał wasze ograniczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka