sawa.com
30.09.12, 09:52
Szef KRRiT Dworak swojego premiera i przyjaciela wsadził na niezwykle bitnego i ognistego rumaka. Wyglada, ze owo zwierzę ma siłę i wigor, zeby z grzbietu zrzucic premiera i jego dwór oraz Dworaka i jego dwór... a potem wziąć pod kopyta i stratować.
Manifestacja w obronie Tv Trwam miała rozmiary dotąd niespotykane. Zajęła cały Trakt Królewski z przyleglościami. A zwarty tłum byl od sejmu po plac Zamkowy. Nie wiem czy kiedykolwiek w Warszawie była tak potęzna pokojowa antyrzadowa manifestacja!
Prof. Markowski szef CBOS w tygodniu marzył, zeby to już byla niedziela? Ciekawa jestem z jakimi uczuciami obudził się dzis rano. A moze jeszcze śpi... woli nie otwierać oczu.
Ciekawa jestem takze samopoczucia prof. Środy.
Mam tez nadzieję, ze Państwu Lisom nie snił sie koszmar w którym wywożą ich na taczkach z gmachu telewizji publiczna zwanej.
Jest już jutro. Ja przebudzilam sie dziś z dziwnym uczuciem i obrazem tego morza ludzi na Trakcie Królewskim. Manifestację śledziłam przy pomocy mediów elektronicznych. Nie byłam w Warszawie.
Moze to, ze pokojowo... i ze na Trakcie Królewski i że tak dużo ludzi pokazało swój sprzeciw dla nieudolnych rządow PO/PSL jest dobrym znakiem?
Ale co dalej. Jak myslicie?