Gość: Greenpeace IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.07.04, 20:42 bankwatch.zielonasiec.pl/index.php?dzial=dzialalnosc&sub=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JAC CIEKAWE ZA ILE SIE ZGODZĄ????? IP: 213.17.204.* 05.07.04, 21:18 JAKA JEST CENA EKOLOGÓW?? może tak od razu, bez cudowania z podpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: CIEKAWE ZA ILE SIE ZGODZĄ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:27 > JAKA JEST CENA EKOLOGÓW?? może tak od razu, bez cudowania z podpisami. Nie bądź śmieszny, ta akcja trwa od dobrych kilku lat. Spójrz zresztą na przebieg tej drogi, i sam stwierdzisz że jest zupełnie niezrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
moana 3 łapówkarskie organizacje na kilkaset p_a_JAC_u 05.07.04, 21:52 Idziesz na pasku propagandy finansowanej przez inwestorów, którzy chcą obniżyć koszty i nic innego ich nie interesuje. W dodatku przedstawiciele tych trzech organizacji zostali celowo podpuszczeni żeby skompromitować ruch ekologiczny. Świadczy o tym łatwość z jaką informacje o łapówkach trafiły do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: 213.17.204.* 05.07.04, 22:26 UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU 1. Kto ustalił przebieg drogi 2. Kto zaproponował drogę alternatywną 3. Jakie są zalety i wady obu rozwiązań 4. Kto i z kim próbował rozmawiac na ten temat 5. jakie organizacje, uczciwie chca ekologii, a jakie kasy (przypominam słynne sprawy stacji paliw, hoteli itp) -----------------------JAC, NIE PA-JAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:32 www.greenpeace.pl/images_var/vb_mapa.jpg www.greenpeace.pl/campaigns/story/story_12.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: 213.17.204.* 05.07.04, 23:11 Podałeś mi tylko zapiski pieniaczy z greenpeace, bez alternatywy (MOŻE WÓZ DRABINIASTY???) i bez odpowiedzi na konkretnie postawione pytania.. Dodam jeszcze dwa: 1. Jak na ta drogę zapatruja się władze lokalne (gminy, powiat, województwo) i mieszkańcy. 2. Jak ta droga wpłymie na aktywizację tych terenów obarczonych tak dużym bezrobociem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:24 > Podałeś mi tylko zapiski pieniaczy z greenpeace Nie podałeś tylko podałaś;-) Co do postawionych przez Ciebie pytań - najlepiej napisz na meila podanego na tamtej stronie - oni najlepiej się w tym orientują (żeby nie było - nie jestem z Greenpeace;-P W tej chwili jestem w stanie powiedzieć Ci tylko tyle, że w tym momencie bój toczy się o ten fragment drogi który ma biec przez Puszczę Augustowską (i rozlewisko Rospudy). Jeśli spojrzysz na mapę, zobaczysz, że poprowadzenie drogi tak by ominąć puszczę wcale nie jest takie skomplikowane. O ile wiem nie byłby to również droższy projekt, bo chcąc poprowadzić drogę przez puszczę trzeba będzie osuszyć całe połacia bagien, wybudować tam bardzo długie wiadukty, tak więc koszt wcale nie byłby dużo mniejszy. Wiem też, że społeczność lokalna (+ rolnicy) jest również temu pomysłowi przeciwna. Nie mówiąc już o tym, że wybudowanie drogi ekspresowej przez puszczę augustowską i w pobliżu Wigierskiego parku narodowego będzie po prostu nielegalne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 23:54 Jestem związany z tym rejonem również z puszczą. Mijasz się z prawdą kolego celowo, czy jesteś niedoinformowany. Zapraszam na wizję lokalną a przekonasz się, że to co opisujesz to są brednie. Puszcza nic nie straci a wszyscy inni tylko zyskają. To nie jest elektrownia atomowa, czy inny uciązliwy dla środowiska element - przyszła trasa Via- Baltica przebiegać będzie zaróno na skraju puszczy augustowskiej jak i na obrzeżach parku o którym wspominasz( o jakich bagnach mówisz???). Zastanów się nad legalnością swoich wypowiedzi a nie nad tym czy ta budowa będzie legalna. Pozdrawiam wszystkich nieoszołomów...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: *.biology.univ.gda.pl 06.07.04, 18:46 > 2. Jak ta droga wpłymie na aktywizację tych terenów obarczonych tak dużym > bezrobociem spadkiem atrakcyjnosci turystycznej i dalszym wzrostem bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studiostar@o2.pl OBEJRZAŁEM TEN PRZEBIEG IP: 213.17.161.* 06.07.04, 10:22 Obejrzałem przebieg trasy a wcześniej wiedziałem że takowa ma powstać i stwierdzam z całym szacunkiem, tak jak z całą zawziętością zwalczam oszołomstwo i przegięcia ideologiczne, że w tym proteście ekolodzy mają rację. Trasa zaplanowana jest na podstawie wizji schizofrenika. Nie prościej i ekonomimiczniej nie mówiąc już ekologiczniej puścić przez Grajewo i Łomżę. Tego pewnie się nie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAJ Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.07.04, 23:26 Drogi kolego z Poznania, organizacje ekologiczne żadnych łapówek od nikogo nie potrzebują. Por. www.eko.org.pl/karta/ Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: UPRZEJMIE PROSZE O UPORZĄDKOWANIE TEMATU 05.07.04, 23:53 1. Szanowna Ethlinn przepraszam, że nie zauważyłem Twojej pięknej płci. Szkoda, że nie dołączsz zdjęcia do postów. 2. Sznowny (a) CAJ-u (nie chcę znów popełnic błędu) czytałem już w życiu wiele pięknych programów, a zycie, życiem. I przykładów na "metody" działań niektórych "ekologów" jest aż nadto. Dlatego nie oburzaj się, za konkretne pytania. Przypomniało mi się to stare hasło o tym co napisane. Kiedyś na płocie było napisane "DUPA", jeden uwierzył, pogłaskał i .... i drzazga mu weszła. I jeszcze jedno Tak piszę z Wielkopolski, ale bywam na mazurach na wczasach, a parę lat temu miałe przyjemnośc cały rok "wczasowac" w koszrach w EŁKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Aug IP: *.0.73.181.adsl.snet.net 05.07.04, 23:02 Pogonic tych kretynskich zielonych niech sie wypowiedza mieszkancy Augustowa na ten temat w referendum nie zgadzam sie zeby paru nawiedzonych idiotow wstrzymywalo rozwoj miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Aug IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:32 A pomyślałeś/łaś, że tym co przyciąga ludzi w tamte rejony to walory turystyczne? Właśnie nieskażona przyroda - to jest powód dla którego przyjeżdża tam wielu turystów zza granicy. Zniszczyć tę przyrodę oznacza dla tamtych terenów samobójstwo. Nie chodzi o to, żeby tej drogi nie było - ona musi być - ale nie może przebiegać przez środek Puszczy Augustowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.07.04, 23:45 > Nie chodzi o to, żeby tej drogi nie było - ona musi być chciałem zauważyć, że ta droga już tam jest od ładnych kilkunastu lat cała sprawa polega na tym, którędy bedą puszczane TIR-y jadące na Litwę czy przez rezerwaty przyrody, czy na około Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Aug IP: *.biology.univ.gda.pl 06.07.04, 18:44 > Pogonic tych kretynskich zielonych niech sie wypowiedza mieszkancy Augustowa na > > ten temat w referendum nie zgadzam sie zeby paru nawiedzonych idiotow > wstrzymywalo rozwoj miasta rozwoj Augustowa to turystyka, a turystyka w tym regionie - to przyroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK LEWICOWA DZIECIARNIA MAMINSYNKOW, CO IP: 195.205.132.* 06.07.04, 09:18 OD RODZICOW DOSTAJA PIENIAZKI, PRACOWAC SIE IM NIE CHCE, WOLA PROTESTOWAC NIZ COKOLWIEK INNEGO ROBIC Odpowiedz Link Zgłoś
pinie Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Aug 06.07.04, 13:35 I powinien tak robic nadal, proponowana trasa jest tak pokrecona ze az milo. Alternatywna trasa tez powinna obejsc Augustow jeszcze bardziej na zachod, najlepiej polaczyc Grajewo z Suwalkami bezposrednio. Po co maja zasuwac te tiry wokol Augustowa? Dolina Rospudy w dolnym biegu jest dosc szeroka i jej przeciecie w tym miescu bedzie drogo kosztowalo a rzeke zmieni w betonowy sciek. I kto bedzie chcial tamtedy organizowac splyw kajakowy albo sprobowac swoich sil na doplywie Rospudy - Bliznie pod prad do jeziora Blizno wsrod watahy komarow na diecie :). Tak jak to juz robia za unijne pieniadze z dorzeczem Pilicy (jak mnie pamiec nie myli), tak i pewnie zrobia tu, mimo ze Unia taka czula na ekologie A dla lokalnego ruchu obecna siec drog jest bardziej niz wystarczajaca, jak tylko tiry z niej znikna. Z kajakarskim pozdrowieniem Pinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorautor Dlaczego tyle wrogości wobec GREENPEACE? IP: *.acn.waw.pl 06.07.04, 14:43 To zastanawiające - Greenpeace to światowa organizacja, ktorej nalezy sie pelen szacunek za akcje i osiagnieciea, ktore ma na swoim koncie. W Polsce dopiero zaczyna swoja dzialalnosc, no i ewidetnie chce dobrze. Dla Was, ludzie, dla tego kraju, dla zwierzat i roslin. Dlaczego w Polakach tyle zajadlosci i niczym nie umotywowanej pretensji (przeciez dopiero otworzyli biuro w Polsce)? Czy ktos mi moze to wyjasnić? pozdrowienia a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca profesjonalisci w obronie dziedzictwa narodowego IP: *.biology.univ.gda.pl 06.07.04, 18:42 Ciekawe co powiedzieli by Polacy, gdyby zaproponowano zburzenie Katedry Wawelskiej i Biskupina w celu poprowadzenia tamtedy autostrady ? Zgodziliby sie ? Dolina Rospudy jest JEDYNYM w Polsce stanowiskiem unikalnego storczyka - miodokwiatu krzyzowego, jest wiec miejscem bezcennym z NAUKOWEGO punktu widzenia. Inne obszary, ktore maja zostac przeciete Via Baltica, sa obszarami chronionymi miedzynarodowym, unijnym prawem (skoro objeto je siecia Natura 2000) i rowniez maja niezwykle wprost znaczenie dla nauki, ale tez zyskow lokalnych spolecznosci (turystyka !) Greenpeace jak Greenpeace, troche oszolomy ale podoba mi sie jak uderzaja twardo w urzedasow (kiedys wywalili przed gmachem ministerstwa odpowiedzialnego za zatrucie Renu 2 tony zdechlych ryb). Natomiast zaangazowane w sprawe WWF Polska czy OTOP to z pewnoscia nie "lewicowa dziecinada" ale profesjonalne organizacje pozarzadowe, zatrudniajace licznych specjalistow - glownie biologow, ktorzy chyba sa tu najbardziej uprawnieni do oceny calej sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Augustow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:13 Ludzie Greenpeace chcą zarobić stąd te protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorautor Re: Greenpeace protestuje przeciwko obwodnicy Aug IP: *.acn.waw.pl 07.07.04, 00:27 A to szalenie ciekawe! W jaki sposób, według Ciebie, Greenpeace zarabia na protestach?! To co piszesz to jakies absurdalen zarzuty, z ktorych jasno widac, ze w ogole nic nie wiesz, o dzialalnosci tej organizacji. Szkoda, naprawde szkoda, ze tak jest w Polsce. Ale z drugiej strony to jasne juz, skad sie biora wyborcy Leppera. a. Odpowiedz Link Zgłoś