Gość: patriota Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 11:53 przynajmniej sie ujawnil a to juz cos.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo CHOROBA? IP: *.univ.gda.pl 07.07.04, 11:59 "Wiem wszystko o tej chorobie. Nie miałem już siły się ukrywać - powiedział policjantom podczas zatrzymania Andrzej S. "Sprawiał wrażenie człowieka, który na to czekał i właściwie ujawnienie całej sprawy przyniosło mu ulgę" - powiedział "Rzeczpospolitej" jeden z funkcjonariuszy. DZIWNE, HOMOSEKSUALIZM TO "ORIENTACJA". PEDOFILIA W WYKONANIU JEDNEGO PANA TO "ZBOCZENIE NAJGORSZEGO TYPU". PEDOFILIA W WYKONANIU INNEGO PANA TO "CHOROBA". HMMMM.... Naprawde ciezko sie pokumac, zeby gafy nie palnac, nie? Ciekawe czy teraz Gazeta bedzie rownie bezkompromisowa co w przypadku "slowika"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni To nie jest choroba ale dewiacja IP: 212.105.228.* 07.07.04, 12:04 A p.S chyba sobie pochlebia albo juz zaczal sie usprawiedliwiac. Tego sie nie leczy bo nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: To nie jest choroba ale dewiacja IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 12:10 dewiacja czyli choroba psychiczna ... a miejsce dla takich osobnikow jest w Tworkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akpys Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 12:16 Cóż właśnie podano informację o wystosowaniu listu otwartego w sprawie "rozdmuchanej przez media" afery pedofilskiej. Autorytety z dziedziny etyki i psychologii pietnują media. Mówia iz każdy człowiek ma prawo do prywatności, tym bardziej jeżeli mowa o osobach publicznych, zasłanianie oczu na zdjęciach i podawanie imienia wraz z inicjałem nazwiska są informacją jednoznacznie wskazująca na konkretną osobę. Ciekawe czy taki sam list otwarty wystosowały np. w przypadku którejś z "rozdmuchanych" przez media afer np. w sprawie zabójstw dzieci i przetrzymywania ich ciał w beczkach. Kolejny postulat: niech media poczekają z osadzeniem do wyroku sądu...W momencie w którym oskarzony sam przyznaje się do winy.... zawodowa solidarność? Ja chyba czegoś nie rozumiem, w końcu dzieci sa naszą przyszłością, mamy dbac o ich prawidłowy rozwój i szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 12:21 coz ci co podpisali cos takiego sa chyba niespelna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 12:31 dobre i to. ale ludzi 100% dobrych, albo zlych, spiesze dodac, brak, lub niewielu. wiekszosc z nas, wydaje mi sie, ma swoje dobre i zle strony. naturalnie chodzi o proporcje, ile zlego. ile dobrego. mnie dziwi tylko ze nikt, o ile doszlo rzeczywiscie do czynow nierzadnych z osobami nieletnimi, nikt nie zauwazyl tego, nikt nic nie zrobil. tak koledzy z profesji, rodzice w ogole ktokolwiek!! jezeli on sam to (swoje przyznanie sie) wyrezyserowal i sie przyznal w koncu to nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo (prosze mnie zle nie zrozumiec...) osoby ktore wiedzialy i nic nie zrobily powinny byc pociagniete do odpowiedzialnosci rowniez . przynajmniej przywolane do porzadku .publicznie byc moze. a 96% twirdzi ze katolikami sa. a ja jestem murzynem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 12:34 O ile takie osoby istnieja ..chyba nie sugerujesz ze dzialo sie to za wiedza i zgoda rodzicow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 07.07.04, 15:21 Rzeczywiscie czegos Pan nie rozumie, mianowicie haniebnej pogardy polskiej (i nie tylko polskiej) prasy dla domniemania niewinnosci. Wynik jest taki, ze nie tylko pozal sie Boze dziennikarzyny, ale kazdy polski polglowek moze zlamac czlowieka, ktory jeszcze nie zostal skazany. A ze lubujecie sie w lamaniu ludzi, widac po tym forum. Obroncy dzieci! Niczego jeszcze nie wiadomo, dziennikarze opieraja sie na przeciekach albo fragmnetarycznych informacjach glin, a Wy juz z palem biegniecie: wbic na pal, wbic! Obrzydliwi jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hva Co na to jego kumple???? IP: *.ifn-magdeburg.de 07.07.04, 12:33 Co na to jego kumple? Eichelberger i Santorski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Co na to jego kumple???? IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 12:37 Santorski podpisal list otwarty...no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Co na to jego kumple???? IP: *.net81-64-27.noos.fr 07.07.04, 19:24 osobiscie uwazam, ze S. powienien wytoczyc proces policji i organom scigania za ujawenienie sprawy jeszcze przed przyznaniem sie do winy. Jes to zlamanie elemntarnych praw obywatelskich (domniemania niewinnosci - i tutaj racje maja autorzy listu otwartego - tez sie pod nim podpisuje). W takich powaznych sprawawch osoby podejrzane powinny byc chronione - przynajmniej do czasu oficjalnego sformulowania aktu oskarzenia. O to moze postulowac - nawet jesli zapadnie prawomocne i niepodwxazalne orzeczenie o winie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asih Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 12:51 Na stronie Faktu jest informacja, że na zdjęciach były dzieci autystyczne, pacjenci S. Faktowi trudno ufać, czy ktoś to też gdzieś słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABBIT BARDZO DOBRY PSYCHOLOG ! IP: *.ssmb.com 07.07.04, 13:02 TO NIE PIERWSZY PRZYPADEK GDY LEKARZ SAM ZAPADA NA CHOROBE. PRZECIEZ TEZ JEST CZLOWIEKIEM. PEDOFILEM SIE ZOSTAJE NIE Z WLASNEJ WOLI. TO JEST CHOROBA JAK KAZDA INNA. TRZEBA Z NIA WALCZYC OCZYWISCIE. CALA TA HISTORIA NIE ZMIENIA FAKTU ZE JEST TO BARDZO DOBRY PSYCHOLOG I NIE PALILBYM JEGO KSIAZEK. RABBIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismail Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.acn.waw.pl 07.07.04, 13:06 H56 tak napisał:trzeba sprawdzić ilu pedofilów zatrudnionych jest w policji ,prokuraturach, sądach... Ja dodaję:...i w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NTKernel.exe Sadze, ze Starowicz to tez pedofil!!! IP: *.fzk.de / *.fzk.de 07.07.04, 13:09 Tacy ludzie jak Andrzej S. nigdy nie dzialaja sami. Rowniez podejrzane jest to, ze "koledzy po fachu" podsylali mu dzieci m.i.n pan Starowicz. Nie bylaby to dla mnie zadna niespodzianka, gdyby kilka znanych osob byloby to zamieszanych. Powstaje pytanie: Komu dzis ufac? Ksiedzu nie, nauczycielowi nie i psychologowi tez nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam jesteś pedofil Re: Sam jesteś pedofil!!! IP: *.crowley.pl 07.07.04, 13:23 Gość portalu: NTKernel.exe napisał(a) Tacy ludzie jak Andrzej S. nigdy nie dzialaja sami. Rowniez podejrzane jest to, ze "koledzy po fachu" podsylali mu dzieci m.i.n pan Starowicz. Nie bylaby to dla mnie zadna niespodzianka, gdyby kilka znanych osob byloby to zamieszanych. Powstaje pytanie: Komu dzis ufac? Ksiedzu nie, nauczycielowi nie i psychologowi tez nie!!! Sam jesteś pedofilem kretynie!!! Na szczęście nie wszyscy w Polsce mają tak durnowate pomysły jak ty i nie będziemy wsadzać do więzienia wszystkich psychologów i seksuologów znajomych Samsona, jego sąsiadów, rodzinę, pacjentów, i wszystkich którzy choć raz w życiu zetkneli się z tym człowiekiem. Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz, myślenie nie boli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: Sadze, ze Starowicz to tez pedofil!!! IP: 81.219.144.* 08.07.04, 01:22 Gość portalu: NTKernel.exe napisał(a): "Tacy ludzie jak Andrzej S. nigdy nie dzialaja sami. Rowniez podejrzane jest to, ze "koledzy po fachu" podsylali mu dzieci m.i.n pan Starowicz. Nie bylaby to dla mnie zadna niespodzianka, gdyby kilka znanych osob byloby to zamieszanych. Powstaje pytanie: Komu dzis ufac? Ksiedzu nie, nauczycielowi nie i psychologowi tez nie!!! " Kiciu zlota, a Tobie tez zaufac nie mozna - zgodnie z Twoja logika - bos czlowiek - a skoro i Kain byl czlowiekiem i zabil to Ty tez pewnie morderca (ukryty)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:14 Ludzie,po co ta agresja. Ja jestem wstrząśnięta i pewnie to niektórych oburzy pełana współczucia również dla Andrzeja Samsona, nie tylko dla jego ofiar. Widac z jego prac, wypowiedzi, to dobry, mądry człowiek. Musiał być rozdzarty. Wiedział co robi. To jest choroba. Więc może ciszej nad jego zawodową trumną. Oby udało się pomóc nie tylko dzieciom, ale i jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabbit zgadzam sie z toba Magda IP: *.ssmb.com 07.07.04, 13:22 uwazam ze psychologiem byl dobrym i za to nalezy mu sie chyba jakis szacunek. a sprawiedliwosc najprawdopodobniej wymierza mu w wiezieniu. pedofile sa tam delikatnie mowiac "nienajlepiej" traktowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: zgadzam sie z toba Magda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:30 Ciesze sie, ze nie tylko ja tak mysle. Niektore komentarze sa wstrzasajace. Mieszanie homoseksualizmu z pedofilia po prostu mnie boli,choc jestem hetero. Dlaczego niektorzy pisza o jego przewrotnosci? Siedza w nim? A moze to byl cholerny bol zwiazany z uzaleznieniem od "zlej milosci". Jesli przeczytacie chocby "Lolite" Nabokova przekonacie sie,ze pedofilia to bardzo gleboki,bardzo skomplikowany i ambiwaletny zespol.Nie usprawiedliwiam. Po prostu jakos nie moge zapomniec wyrazu oczu Andrzeja S. A co do ochrony dzieci,kochani rodzice,to przede wszystkim wasza rola. Podkreslam,pisze to wszystko jako nie- lesbijka,nie-pedofilka,nie-psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mor Re: zgadzam sie z toba Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:44 Słuchaj to ja pisałam o przewrotności Pana S.I nie wycofam się z tego,mimo iż cenię jego dorobek i zdaję sobie sprawę,że odkrycie w sobie skłonności pedofilskich musiało być dla niego tragedią.Tylko,że jeśli pewnego dnia je w sobie poczuł to mógł poszukać pomocy, zacząć się leczyć,a on przeszedł do czynów i po prostu krzywdził dzieciaki.Mimo,że doskonale wiedział,że niszczy im psychikę na zawsze. Nie oskarżam go zatem o perfidię w działaniu, ale o to,że zdając sobie sprawę z tego co się w nim dzieje nie zatrzymał tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: zgadzam sie z toba Magda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:47 Rozumiem,o co ci chodzi.Nie mam na to argumentow.Z pewnoscia powinien sie wycofac.Tylko,ze ja nie wiem,jak to jest odkryc w sobie cos takiego.Moze to nie takie proste racjonalnie podjac decyzje?Tylko o to mi chodzi,zeby nawet nie tyle wypowiedziec sie w sprawie Andrzeja S.,tylko zaprotestowac przeciwko tym zacietrzewionym,czasem podlym,komentarzom.Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa zaufanie do gazetowych psychologow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:21 jedni pisza chamskie komentarze, bo pisza je zawsze. ale na pewno sporo osob to robi, bo odreagowywuja. bo mieli go za guru, bo mu ufali. mysle ze warto sie zastanowic nad takim zaufaniem do gazetowych psychologow, ktorzy sami sie kreuja. niektorzy ich znaja tylko z prasy itv, inni tez z warsztatow, superwizji. ale malo kto zna ich naprawde. malo kto ich widzi, jak sie irytuja, krzycza na swoje dzieci, maja skoki na boki. psychoterapeuci nie powinni uzalezniac. a co robi taki W.E? mysle ze czesc frustracji z tego sie bierze, i nie dziwi mnie to, choc szkoda troche oczu na czytanie wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mor Re: zgadzam sie z toba Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:02 no i w tym masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 13:33 no tak tak... biedny przesladowany pedofil ... ukrzyzowany przez wredne media , tzw. opinie publiczna... a ta jak nazywasz zawodowa trumne wystawil sobie sam .. a moze jeszcze jakis pomnik Andrzejowi S.... ludzie o czym wy mowicie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:42 I po co manipulujesz? Czy ja pisze, ze jest na niego nagonka?Albo ze nieslusznie aresztowany?Albo,ze ktos mu te trumne zbil? Wspolczuje,bo sam sobie to wszystko zrobil i sam sie przyznal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.pool80117.interbusiness.it 07.07.04, 14:19 czego Ty mu wspolczujesz .. ze jest pedofilem ... ktos mu kazal ... bo czegos tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 17:21 Nie wspolczuje,ze jest pedofilem. Zreszta piszesz,jakby to byl wybor zyciowy... Napisalam tak,bo z jego ksiazek wynika,ze rozumial dzieci,mial dla nich empatie,szacunek dla ich autonomii.Wspolczuje,ze sam wlazl w takie manowce,ze poniosl tak starszna kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy 07.07.04, 13:18 Jak by nie patrzec, jest to druzgocace dla srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.malomice.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 13:27 wykastrować go! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepik Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.kurier.lublin.pl 07.07.04, 13:29 Ciekaw jestem czy S. zaczął sypać innych pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chcę dowodów~!!!! Kałachy w łapy,odbić Samsona,wytarzać w pierzu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:34 ... i wykastrować!!!! Po co Sąd? Czy to ważne, do czego Samson przyznaje się, a co jest mu przypisywane i wykorzystywane na użytek medialny? Skompromitowana, po wydarzeniach w Magdalence,Łodzi, Poznaniu i wielu innych sprawach policja-teraz krztusi się własnym zachwytem nad sprawnością swych funkcjonariuszy-Bondów, gdzie wystarczyło kilka rozmów przesłuchań i ...Samson nie tylko przyznaje się ,ale nawet żałuje....Prokuratura również chce coś dla siebie uszczknąć z tego"sukcesu"....Czy ktoś, tak chętnie zabierający głos "w sprawie" słyszał jak Samson przyznaje się do zarzucanych mu czynów? Przecież WSZYSTKO, CO "MÓWI" TEN PSYCHOLOG wiemy od ...policjanta, prokuratora...Młodym ludziom,którzy przeważają w ferrowaniu wyroków,proponuję sięgnąć do archiwów:tam aż roi sie od wyroków,gdzie podejrzany.po kontakcie z "organami ścigania" natychmiast zrozumiał,że zło nie popłaca.....etc.... Jedno w każdym razie udało się:rozmawiamy o Samsonie: nie ma dyskusji o skorumpowanych politykach,źle wyszkolonych policjantach,dyspozycyjnych prokuratorach i biedzie, która z coraz większym furgotem zagląda do większości polskich domów...Proszę Państwa-Igrzyska są piękną sprawą,ale...Samson jest za stary na gladiatora. Może lepiej od razu...do lwów? Później prześle się akta do Sądu ,by zatwierdził "wyrok ludu" i po herbacie... a w ogóle...myślę,że Samson nie jest gorszy od Wróbla!!!! Panie marszałku Oleksy-zgłaszam,jako obywatel, wniosek o powołanie komisji śledczej(oczywiście sejmowej)do zbadania tzw sprawy Samsona. Kilkugodzinne transmisje w TVP 3, potem referendum na temat: są pedofile w Narodzie polskim czy ich brak? ( oczywiście na koszt podatników)-to jest to czego oczekuje społeczeństwo i ,przede wszystkim,media!!! Panie doktorze Samson-jeśli usłyszy Pan kroki na więziennym korytarzu-będzie to oznaczało,że Rakowiecka padła i idzie po Pana Naród.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co jest? Re: Kałachy w łapy,odbić Samsona,wytarzać w pierz IP: *.dziesiata.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:46 nie no k.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek S./psycholog TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:46 Trzymaj sie Andrzej, środowisko jest z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:50 a to juz jest, cwaniaczku ze Szczecina, niskie. Czemu nie podpiszesz sie jako Wojciech E.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:56 A Wojtek też podpisał sie pod tą odezwą do mediów w sprawie pana Andrzeja? Chyba nie , ale za to senator Marii S. też jest szkoda kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 13:59 K. mac. Chyba prztznasz,ze media szybko wydaja wyroki.To sie dobrze sprzedaje. A co ma do tego pani senator Maria Sz. I czy to jej kolega,nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 14:07 Szybko. Natomiast mydaje mi się ,że list do mediów podpisany przez kolegów oburzonych szarganiem godności Andrzeja jest kuriozum dopełniającym całą tę chorą sytuację . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaowiec Re: TRZYMAJ SIE ANDRZEJ IP: 152.75.124.* 07.07.04, 17:59 Masz na mysli srodowisko pedofili? Jaka jest roznica miedzy pedofilem a pedagogiem? Pedofil NAPRAWDE kocha dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XiX Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:03 Nie można zapomnieć, że był bardzo dobrym psychologiem. Siedzę w tym środowisku, i widziałem jego sukcesy w naprawdę beznadziejnych przypadkach. Jego autorytet nie brał się znikąd. Mało który psycholog miał taką intuicję i zdolności terapeutyczne w sprawach dzieci. Na razie nie wiadomo, czy wykorzystywał swoich pacjentów. Te dzieci były przecież pod opieką także innych psychologów,to by wyszło na jaw. Mam nadzieję, że nie mieszał pedofilii do swojej pracy. Wciąż wierzę, że nie można kwestionować jego umiejętności i zasług w terapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chcę dowodów!!! Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:07 Podzielam pogląd wyrażony w poprzednim liście. Na pracach,dorobku Samsona uczyłem się psychologii.Do czasu,kiedy ten Człowiek publicznie nie przyzna,że postępował tak,jak mu zarzuca sie dla mnie jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 00:16 A jak miało wyjść na jaw, skoro na zdjęciach są dzieci autystyczne? Takie dziecko nie powie mamie albo komukolwiek, że jeden pan je rozbierał i robił zdjęcia??? Najgorsze, to że to jednak nie jest manipulacja, bo gdyby tak było, to adwokat A.S. już dzień po aresztowaniu robiłby swój szum medialny, a tak przecież nie jest! Więc chyba czas już najwyższy pogodzić się z jego winą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson11 Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: 157.158.14.* 07.07.04, 14:11 nie wierzę, a może go doprowadzili do takiego stanu że "przyznał się", dzisiaj to nic trudnego, nadal uważam że padł ofiarą mafii pedofili z wysokich sfer, być może jest to nawet powiązane z Belgią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.petrus.com.pl 07.07.04, 14:39 To druzgocace i niepojete zarazem... Zważmy ile zrobił dla polskiej psychoterapii. Miał, o ile mi wiadomo, sporo sukcesów i stwarzał podbudowane wiedzą i doświadczeniem wrażenie człowieka godnego zaufania. Jeśli rzeczywiście nie radził sobie sam ze sobą, przecież do cholery można trochę żądze kiełznać, świadczy to, że sam był biednym niedojrzałym chłopakiem, który może w psychologii szukał rozwiązania tej patologicznej sytuacji, a może kontaktu z ludźmi. Nic go jednak moralnie nie usprawiedliwia (jesli to wszysko co nam ogłaszają to prawda - zawsze trzeba do takich spraw podchodzić z ograniczonym zaufaniem, służby mogą wszak wiele...spreparować itp.) okazał sie hipokrytą, a siła niszcząca jego szczeniackiego procederu jest tym wieksza, im większy był jego medialny i nie tylko wpływ na opinię publiczną i własnych pacjentów. Rozwalił kiełkujące dopiero zaufanie przeciętnych ludzi do psychoterapii, która, wierzę, jest w stanie zrobić wiele dobrego dla wielu mniej świadomych siebie ludzi. Kto to teraz odbuduje jeśli krąg podejrzanych pozostaje rzekomo szerszy i otwarty? Bo chyba nie Lew-Star-Lwowicz. Przykre to wydarzenie z tym S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:24 Szczerze powiem, że nie zaskoczyło mnie, że również A.S. okazał się podofilem. Mnie już chyba po prostu nic nie zaskoczy. Jedno jest pewne, można ufać tylko samemu sobie. Nie ma stworzonego profilu osobowościowego pedofila. Każdy może nim być. Pedofilami byli filozofowie, księża, kompozytorzy, prawnicy (choćby słynny dr Edward Bronersmy, przewodniczący Komitetu Prawa w Senacie Holandii), który zakończył swoje życie popełniając samobójstwo, wcześniej skazany za kontakty seksualne z 16 letnim chłopcem. A.S. to nie pierwszy znany człowiek na świcie, który okazał się pedofilem i nie ostatni, niestety. Może należałoby się zastanowić czy czasem pedofilia nie stała się dziś po prostu modą? Bo coś ostatnio za dużo tych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr PSYCHOLODZY!!! PSYCHOLOŻKI!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 14:27 A w mojej sprawie sądowej o opiekę nad dziećmi (10-12 letnimi) biegłą była 26- letnia bezdzietna pani psycholog. Stylistyczy bełkot, niezrozumienie powodu do potrzeby wydania opinii oraz jej "podręcznikowa sterylność" spowodowała, iż od 1.5 roku nie widziałem się z dziećmi. A cholerny sąd to usankcjonował. Moja aktualnie tragiczna sytuacja w kontaktach z dziećmi jest m.in. pochodną dopuszczania do orzekania w takich sprawach ludzi, którzy powinni zajnować się pracą w bibliotece albo nauczaniem sonetów krymskich. Rzygać się chce. Na ten - jakże delikatny kierunek studiów idą często osoby nie mające pomysłu na własne życie, albo - bo to modne. Ale nie poddaję się. Mam was gdzieś pseudolekarze i pseudonaukowcy. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... To biegły z rekmendacji SLD? Szantażowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:10 Był w sieci? Wolał uniknąć dalszego dna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzaca Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:15 Ilu pedofilow jest w kosciele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqsqsq Re: Psycholog Andrzej S. przyznał się do winy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:48 Na forum jest, jak widzę sporo znawców tematu. Miałbym dwa pytania: 1) Czy pedofilia zdarza się także wśród kobiet? Czy jest to wyłącznie męska przypadłość. 2) Czy A.S przyznał się do winy, czy tylko Gazeta Wyborcza napisała, że się przyznał. Bo są to dwie różne sytuacje. Gazeta Wyborcza często mija się z prawdą, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minig Jak się kogoś wrzuci do aresztu to ludzie przyznaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:30 się do rzeczy których nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Gdzie ci wszyscy obroncy tego gnoja??? IP: *.com 07.07.04, 15:40 Czemu nie pierdolicie o prowokacji LPR, spisku mediow? Odezwijcie sie, wymyslcie cos nowego drodzy pedofile i pederasci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-chris Re: Gdzie ci wszyscy obroncy tego gnoja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:39 Czemu nie ...[hebraizm]... o prowokacji UW, spisku mediow? Odezwijcie sie, wymyslcie cos nowego drodzy pedofile i pederasci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petz Re: Gdzie ci wszyscy obroncy tego gnoja??? IP: *.crowley.pl 07.07.04, 16:46 Już zapomnieliście jak biskupa Petza też w otwartym liście broniła cała zgraja "autorytetów"? W przypadku pedofili nie ma litości, dane osobowe tych ludzi powinny być podawane do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glemp Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.firstlogic.com 07.07.04, 16:10 .. czyli panow w sutannach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 17:07 Teraz wiem co Chrystus mial na mysli gdy mowil: 'beda sie z was smiali i naigrawali'. No coz, diabel czeka. Stamtad cie zagraniczni finansisci nie wykupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baal Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:25 Przecież Chrystus też był pedofilem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:26 a skąd wiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baal Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:28 z wykopalisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:29 aha. to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojzesz Jak leczyc baala. (Samouczek dla dewianta) IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 20:22 Baal, twoja dewiacja jest uleczalna przy pomocy imadla. Wkladasz i zakrecasz az do uzyskania granatowego koloru. Pozytywne rezultaty sa juz widoczne po paru minutach zabiegu. W celu utrwalenia rezultatu zabieg nalezy powtorzyc co 3 dni przez jeden miesiac. Po skonczonej kuracji, uzywaj imadla prewencyjnie raz w tygodniu. Dobrze zrobi na twoja chorobe, calkiem mozliwe ze uleczy tez twoja jenteligencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Do A. Michnika re: baal IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 20:57 Panie Michnik, osobnik podpisany pseudonimem baal publicznie obrazil uczucia religijne milionow Polakow. Taki czyn jest scigany z oskarzenia publicznego i stanowi przestepstwo (Kodeks Karny). Poniewaz Chrystus byl Zydem, uwagi baala sa takze antyzydowskie. Domagam sie w imieniu milionow Polakow ujawnienia tozsamosci baala i zlozenia doniesienia o popelnieniu przestepstwa stolecznej prokuraturze. Kopia niniejszego listu zostanie takze wyslana do prokuratury z numerem identyfikacyjnym baala i adresem forum. Czyn baala jest takze przestepstwem w swietle prawa miedzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: Do A. Michnika re: baal IP: 81.219.144.* 08.07.04, 01:48 Gość portalu: prokurator napisał(a): "Panie Michnik, osobnik podpisany pseudonimem baal publicznie obrazil uczucia religijne milionow Polakow. Taki czyn jest scigany z oskarzenia publicznego i stanowi przestepstwo (Kodeks Karny). Poniewaz Chrystus byl Zydem, uwagi baala sa takze antyzydowskie. Domagam sie w imieniu milionow Polakow ujawnienia tozsamosci baala i zlozenia doniesienia o popelnieniu przestepstwa stolecznej prokuraturze. Kopia niniejszego listu zostanie takze wyslana do prokuratury z numerem identyfikacyjnym baala i adresem forum. Czyn baala jest takze przestepstwem w swietle prawa miedzynarodowego." Rozumiem, ze piszesz to powaznie: otoz baal chcial powiedziec, ze wszyscy sa pedofilami, co wynika z wykopalisk, czyli chcial obsmiac uogolnianie i ogolnowojskowa teorie podejrzen i nieufnosci. Z faktu, ze Kain zabil nie wynika nic procz tego ze Kain zabil Abla. Ze Twoj tatus cie naduzyl - nie znaczy ze byc tata znaczy naduzywac dzieci etc. Sapienti sat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Trzeba tez sprawdzic wylegarnie pedofilow IP: *.pl / *.kursor.pl 07.07.04, 19:25 KURWA baalu JEBANY!!!!!JESZCZE JEDNO TAKIE SŁOWO O CHRYSTUSIE TO CI KURWA JĘZYK UPIERDOLĘ TY ŚLISKI POJEBIE!!!!!ZA BLUŻNIERSTWO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UU Ta cała psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:13 i pożal się boże psycholodzy to JEDNA WIELKA LIPA! inteligentny, myślący człowiek sam radzi sobie ze swoimi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
jago swietnie portretuje psychoterapeutow Woody Allen 07.07.04, 16:20 n.p. w Deconstructing Harry. Medice cura te ipsum. Malpy telewizyjne zerujace za ludzkim nieszczesciu. Oczywiscie niektorzy.. Brak wielkosci na miare nieodzalowanego Antoniego Kepinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenio Re: Ta cała psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:25 a jak ktoś głupi to psycholog i tak mu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xom Re: Ta cała psychologia IP: *.karlsbad.waw.pl / *.crowley.pl 07.07.04, 16:26 I właśnie takie kretyńskie komentarze to kolejna tragiczna konsekwencja sprawy Andrzeja S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenio Re: Ta cała psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:30 obawiam się, że sam jesteś kretynem skoro innych wyzywasz od kretynów..każdy ma prawo do własnego zdania. nie musisz inwektywami innych obrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: Ta cała psychologia IP: 81.219.144.* 08.07.04, 01:52 Gość portalu: UU napisał(a): "Ta cala psychologia i pożal się boże psycholodzy to JEDNA WIELKA LIPA! inteligentny, myślący człowiek sam radzi sobie ze swoimi problemami." No wreszcie odkrycie PRAWDY. Pragne dodac, ze chirurgia i chirurdzy to tez lipa, inteligentny, myslacy czlowiek, jak Ty oczywiscie, sam sie po wypadku samochodowym posklada, do trepanacji czaszki wystarczy mu lusterko w lazience.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz Nie chcemy dewiacji w meskiej ubikacji IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 16:16 Nie chcemy dewiacji w meskiej ubikacji dla groznych zboczencow zadamy kastracji Odpowiedz Link Zgłoś