piq 07.11.12, 01:00 film.onet.pl/wiadomosci/prawda-o-smolensku-okiem-tworcy-czarnego-czwartku,1,5297601,wiadomosc.html Jeśli ktoś chce wspierać ruskie interesy polityczne w Polsce - proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-es49 Film ukaże prawdę... 07.11.12, 04:40 Trzecią prawdę tischnerowską! Będziemy tam mieli zapewne i sztuczną mgłę helową, pancerną brzozę rozpuszczającą się jak masło na patelni w tej mgle, bombowiec do koszenia tajgi, bomby podkładane przez Putina w przebraniu Tuska. I koniecznie górników strzałowych z laskami trotylu! Nitroglicerynę zakupi się na receptę refundowaną! Wcześniej zaś ukażą nam Bohatera Narodowego Georgii wypowiadającego wojnę przebrzydłym sowietom i obfajdanego ze strachu Putina, próbę zamachu przez ślepego ruskiego snajpera na LK, którego bohatersko, własną piersią osłaniał będzie Sukaszwili... Na taką sztukę liczymy! Nie poskąpimy na nią ostatniej kopiejki! Do dzieła rodacy, dzieci, kobiety, starcy, krew ulicami broczy, krwi jeszcze nam wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran jak rozumiem... 07.11.12, 05:35 ... w roli Lecha Kaczyńskiego wystąpi Piotr Adamczyk, który ma doświadczenie w odtwarzaniu Postaci Wielkich Polaków. Zagra również Jarosława Kaczyńskiego, bo w końcu bliźniaki powinny być identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 09:02 ayran napisał: > ... w roli Lecha Kaczyńskiego wystąpi Piotr Adamczyk, który ma doświadczenie w > odtwarzaniu Postaci Wielkich Polaków. Zagra również Jarosława Kaczyńskiego, bo > w końcu bliźniaki powinny być identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 09:12 Myślę że żaden dobry aktor nie chciałby zagrać tak podrzędnej postaci, człowieka prostego i niewychowanego. Chyba że Andrzej Grabowski, ma już doświadczenie ze "Świata wg Kiepskich". Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 10:38 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Myślę że żaden dobry aktor nie chciałby zagrać tak podrzędnej postaci, człowiek > a prostego i niewychowanego. Chyba że Andrzej Grabowski, ma już doświadczenie z > e "Świata wg Kiepskich". odpada- za przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 10:57 De Vito, De Vito! No i nie zna kontekstu, to się pewnie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 11:38 "Zamach w Smoleńsku" w rolach głównych oczywiście Zbigniew Zamachowski! Wszystko się zgadza - wzrost, figura i nawet nazwisko adekwatne. Można by jeszcze jakiś podtytuł z gniewem dodać, żeby i imię zagrało np. "Dwóch gniewnych ludzików". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 18:37 Musi grać Janowicz, żeby się zamachnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 18:47 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Myślę że żaden dobry aktor nie chciałby zagrać tak podrzędnej postaci, człowiek > a prostego i niewychowanego. Chyba że Andrzej Grabowski, ma już doświadczenie z > e "Świata wg Kiepskich". Polecam genialny "19 południk" Z a. Grabowskim w roli prezydenta Czopa. Perełka aktorskiej gry i wspaniała obsada. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 08.11.12, 18:39 lackzadek napisał: > obraza.uczuc.religijnych napisał: > > > Myślę że żaden dobry aktor nie chciałby zagrać tak podrzędnej postaci, cz > łowiek > > a prostego i niewychowanego. Chyba że Andrzej Grabowski, ma już doświadcz > enie z > > e "Świata wg Kiepskich". > > Polecam genialny "19 południk" Z a. Grabowskim w roli prezydenta Czopa. > Perełka aktorskiej gry i wspaniała obsada. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Bardziej by pasował "Maliniak", albo De Vito 07.11.12, 11:51 Tylko Kłosowski.De Vito za mądry i przystojny. www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634503870783633559.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Maliniak nie wymagałby charakteryzacji 08.11.12, 18:42 xencrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSd6eN7da4osEODqyvPxd2w2edFA1pqZrzT5IyMj_3t1nYyC_tw3w greendel.blox.pl/resource/1209kaczynski16vp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Film ukaże prawdę... 07.11.12, 07:36 Ale dlaczego się podniecacie ? Kanada nas wyzwoli ! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Na co nam Kanada! 07.11.12, 08:48 Popierajmy swojską kinematografię. Wpłacę pieniądze ale po deklaracji, że tytuł tej komedii będzie "Gdzie był generał?" Chcę zobaczyć jak Antek helikopterem wywozi kokpit razem ze śmigłem! A co? Należy mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: ten, kto im da pieniądze, jest idiotą lub zdr 07.11.12, 05:44 Dobry pomysł. Tak działa demokracja. Niedługo okaże się, że jednak kolejne instytucje państwowe tym razem te zajmujące się finansowaniem działalności filmowej okażą się nie obywatelskie ale polityczne jak były za PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Oj tam zaraz polityczne... 07.11.12, 07:34 Sztukę należy wspierać tym bardziej, że gatunek SF w polskiej kinematografii nie pojawia się często, wyjąwszy "Czterech pancernych i psa", "Stawka większa niż życie" czy choćby "Gdzie jest generał?". Ale jak już finansować to proponuję tytuł "Gdzie był generał?"(komedia SF) lub "Mgła II"(thriller SF). Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 tez polska sprawa 07.11.12, 05:51 twitter.com/BarackObama Murzyn niezrobil swego Murzyn zostaje po godzinach Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 09:00 "w filmie zrekonstruowanej w oparciu o ustalenia zespołu parlamentarnego ds. Smoleńska, ukazane zostaną dokonania prezydenta Lecha Kaczyńskiego" Co ja PiS_dolę-duży problem i myśłę, ze tę kwestie raczej pominą! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 09:23 Martusia z trzecim gachem zagra spuściznę Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 10:37 wujaszek_joe napisał: > Martusia z trzecim gachem zagra spuściznę chIba, ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 10:37 zapijaczony_ryj napisał: > ukazane zostaną dokonania prezydenta Lecha Kaczyńskiego Czyli to ma być krótkometrażówka? No to o co ten hałas? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 10:51 Skoro będzie to krótka forma to może nada się do kin 5D? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:01 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Skoro będzie to krótka forma to może nada się do kin 5D? Chyba tak, bo szybki rzut oka upewnił mnie, że duża część repertuary w kinach 5D w PL to krótkometrażowe horrory. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:10 5D dałoby lepiej odczuć jak lądowano na drzewach w Smoleńsku, pancerna brzoza smagałaby widzów gałęziami po twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:18 A zapach trotylu wydobywałby się z dyskretnie umieszczonych dysz nawiewowych. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:26 A potem powiew śmigła ruskiego helikoptera zabierającego kokpit... Tylko jak to zmieścić w pięciu minutach? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:35 I jeszcze strzały w 0:27 (czy ile to tam było). Ale dynamiczny montaż załatwi sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:39 Może Krauze będzie miał pod pachą Janka Wiśniewskiego to i jego się wstawi do tego działa. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Janek Jankiem, ale... 07.11.12, 12:02 pod ręką będzie miał Marcina Wolskiego (nomen omen), który od zawsze specjalizuje się w literaturze fantastyczno-naukowej i satyrycznej. Będziemy mieli i "60 minut na godzinę" i "Zsyp" w jednym! Ubawimy się setnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Janek Jankiem, ale... 07.11.12, 12:05 jot-es49 napisał: > specjalizuje się w literaturze fantastyczno-naukowej Z przykrością stwierdzam, że w tym środowisku jest jakaś genetyczna podatność na zdradzenie o świcie: Wolski, Ziemniakiewicz, Pilipiuk, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Z tym mogą mieć problem 07.11.12, 11:54 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A potem powiew śmigła ruskiego helikoptera zabierającego kokpit... Tylko jak to > zmieścić w pięciu minutach? Każdemu wraz z billetem dać małpkę i obowiązkowe obalenie przed wejściem Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 No coś ty... 07.11.12, 10:52 Już nawet oczętami kaprawymi widzę jedną ze scen o dokonaniach: "Gruzja - wypowiadanie wojny przez Lecha - okrzyki entuzjazmu (po polsku bo z gruzińskim u nas kiepsko) i przebitka - Moskwa, Kreml, a w zasadzie kibelek na którym Putin przeżywa: "alem się obesr... - muszę się wycofać bo inaczej znowu trza będzie Polaków spod Moskwy wyganiać" - i taka coś jakby retrospekcja czy co - zamglona nieco Kaczyński na Błasiku u wrót Kremla groźnie wymachuje Maczugorewiczem! Piękne to może być! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nieodżałowanej pamięci ks. Tischner mawiał: 07.11.12, 10:59 Są 3 prawdy. Prowda, tyz prowda i g.... prowda. Nie przewidział czwartej prawdy, PiS prawdy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ten, kto im da pieniądze, jest idiotą lub zdr 07.11.12, 11:01 wybitny rezyser,wybitny dziennikarz,wybitny muzyk,wybitne plany...juz sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Wypitny główny pasażer 07.11.12, 11:56 szwampuch58 napisał: > wybitny rezyser,wybitny dziennikarz,wybitny muzyk,wybitne plany...juz sie ciesz > e Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wyluzuj, piq. 07.11.12, 11:41 nie sądzę, abyśmy mieli do czynienia z czym dziwnym, albo byli jakimś nietypowym społeczeństwem. Wręcz odwrotnie, jeśli chodzi o nasze zbiorowe reakcje dotyczące katastrofy jesteśmy społeczeństwem jak najzupełniej przeciętnym i nie różnimy się w tym niczym od innych. Blisko 7 lat po zamachach z 11 września aż 46% Amerykanów nie wierzy w wersję wypadków podawaną przez rząd. Niemal połowa Amerykanów, w tym wielu naukowców i polityków, domaga się ponownego śledztwa w sprawie zamachów z 11 września. Gołym okiem widać, że oficjalna wersja wypadków nie trzyma się kupy. Przestrzenią nieprawdopodobnej wprost dyskusji na ten temat stał się Internet - nieobjęty cenzurą i trudny do kontrolowania. Można w nim zobaczyć kilkanaście filmów na ten temat. www.laif.co.uk/art,spisek_world_trade_center,1496.html Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Wyluzuj, piq. 07.11.12, 12:07 > Blisko 7 lat po zamachach z 11 września aż 46% Amerykanów nie wierzy w wersję w > ypadków podawaną przez rząd. Link poproszę. > Niemal połowa Amerykanów, w tym wielu naukowców i polityków, domaga się ponowne > go śledztwa w sprawie zamachów z 11 września. Jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 FK to nie miejsce na korepetycje 07.11.12, 12:11 i nikt cię tu obsługiwać, ani dokształcać nie będzie. Wszystko na temat i bez odbioru. Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: FK to nie miejsce na korepetycje 07.11.12, 14:53 A jednak w dobrym tonie jest powoływanie się na źródła, gdy podaje się takie liczby;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: FK to nie miejsce na korepetycje 07.11.12, 18:35 Dobry ton nie wchodzi w tym przypadku w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Poczytajcie sobie choćby wiki 07.11.12, 12:09 ( zakładka "filmy") może wtedy będzie łatwiej zrozumieć, że nie ma powodów do histerii i że nie tutaj tkwi przyczyna sukcesu smoleńskiej strategii i czerpania z niej politycznych korzyści przez PiS. Tkwi zupełnie gdzie indziej - polecam wczorajszy wieczorny wywiad D. Holeckiej z A. Seremetem w TVP Info. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Teorie spiskowe o zamachu WTC: 07.11.12, 12:14 pl.wikipedia.org/wiki/Teorie_spiskowe_o_zamachach_z_11_wrze%C5%9Bnia_2001 Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie mam zamiaru,... 07.11.12, 12:15 ...przecież widać gołym okiem, jak Smoleńsk jest rozgrywany przez rosyjskie służby przy jakże chętnej współpracy pożytecznych idiotów - oraz zdrajców. Nie interesuje mnie Ameryka, interesuje mnie Polska. Jako Polak mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat tych, którzy nie daj Boże wesprą produkcję inspirowaną przez rosyjskie służby. Lekceważenie drobnych rzeczy dzisiaj mści się po latach. Zwłaszcza lekceważenie starannie wypracowanej aktywności wrogiego państwa. Ofensywa agenturalnego łgarstwa i bezradność rządzących sprawiła, że brednia smoleńska zatruła już zbyt wiele umysłów. Ja jestem logiczny i racjonalny, ale polityki w demokracji nie robi się logicznie i racjonalnie - ludzie idą jak barany za emocją. Jeszcze niedawno większość myślała o tym logicznie - dzisiaj wtłaczane ludziom przez ruskich agentów przy współpracy pożytecznych idiotów codziennie brednie o zamachu zmieniło tę proporcję zatrważająco. Taki film działałby na szkodę mojego kraju mącąc ludziom w głowach bardziej, niż dyrdymały tak chętnie nadal wybijane na pierwszych stronach przez nieuków i pajaców nazywających siebie "dziennikarzami". To tak jakby sprzedawca plastikowych klapek mówił o sobie "szewc". Albowiem zawód "dziennikarz" w Polsce należy dzisiaj już właściwie do przeszłości. Ale to już inny problem, o którym mi się nie chce. A zatem - nie zamierzam odpuszczać. Zalew pozbawionego logicznych, racjonalnych podstaw góvvna produkcji kgb czy gru nie powinien być dodatkowo wzmacniany przez pieniądze omamionych przez Przedsiębiorstwo Smoleńsk ludzi. Takie jest moje zdanie i będę je wygłaszał. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zupełnie nie zrozumiałeś o czym piszę. 07.11.12, 12:32 a wybacz, ale teorii o tym, że filmy o spiskowych wersjach zamachu na WTC są inspirowane przez Rosjan nie skomentuję, bo mają mniej więcej taki sam sens jak absurdy o TW "Albinie" Kaczyńskiej. Powtórzę to co napisałem wyżej, tylko jaśniej (który to już raz mi przyjdzie o tym pisać na FK?) - liczba osób podatnych na teorie spiskowe w każdym społeczeństwie jest stała, więc tego rodzaju filmy były produkowane, są produkowane i będą - i nic na to nie poradzisz, choćbyś się nie wiem jak spinał. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tyle na razie, bo muszę zmykać 07.11.12, 12:48 jak będę miał czas zajrzę jeszcze wieczorem. PS. i może tak nie przesadzaj wzorem PiS z tą wszechobecną rosyjską agenturą, bo niedługo zacznę się zastanawiać, czy i ciebie nie trzeba zaliczyć do tych "podatnych" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Kopacz ma pozować do hołdu Tuskiego 08.11.12, 19:16 Kopacz oddająca.. hołd Tuski Putinowi w tle Seremet na kolanach rozpaczliwie próbujący dodzwonic sie do prokuratora w Moskwie - Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Jasna cholera 07.11.12, 12:06 Napisałem ostatnio, że o mizerii polskiej psychoprawicy świadczy fakt, iż nie ma żadnego Moore'a, który by zrobił naszego rodzimego Celsjusza 10/04. I proszę - znalazł się. Nawet inicjały ma takie, że proszę siadać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Dam pieniadze na ten szczytny cel !!! 07.11.12, 14:51 Sadze ze bardzo wielu onywateli naszego kraju tez da pieniadze . Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Onywatele waszego kraju Wolski pewnie dadzą 07.11.12, 14:57 zbysio45 napisał: > Sadze ze bardzo wielu onywateli naszego kraju tez da pieniadze . Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Dam pieniadze na ten szczytny cel !!! 07.11.12, 15:00 Na "ratowanie Stoczni Gdańskiej" też pewnie dałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dam pieniadze na ten szczytny cel !!! 07.11.12, 15:03 I znów uratujesz stocznię gdańską, adamsie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Dam pieniadze na ten szczytny cel !!! 08.11.12, 18:49 Też bym dał. Ale anonimowo, bo znając naszych fachofcuf to chała będzię okrutna. Generalnie filmy ze składek to zazwyczaj chała, ale taki Iron Sky to przynajmniej chała epicka. Odpowiedz Link Zgłoś