Dodaj do ulubionych

Strach platfusów

16.11.12, 09:03
Nie wiem, czy dobrze usłyszałem, ale zdaje się, że natychmiast, w trybie awaryjnym zwołali radę krajową żeby przykryć od paru dni zapowiadany event Palikota z Millerem. To się zawsze notorycznie powtarza, od słynnego kongresu założycielskiego Ruchu Palikota w kongresowej. Ostatnio łatwo zgasili kongres przedsiębiorczości w Krakowie.

Tusk ma głosić peany na swoją cześć za politykę unijną, nawet zasłużone.

Polityka platfusów jest naprawdę mało skomplikowana i dlatego skuteczna.

Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Dla PST wszysko jest bardzo skomplikowane 16.11.12, 09:09
      haen2010 napisał:
      >
      > Polityka platfusów jest naprawdę mało skomplikowana i dlatego skuteczna.
      >

Nawet rzeczy najprostrze:
      tiny.pl/htd75
    • bozon.higsa Re: Strach platfusów 16.11.12, 09:11
      Polityka platfusów jest naprawdę mało skomplikowana i dlatego skuteczna.

Polemizowałbym z tą tezą.

• haen2010 Re: Strach platfusów 16.11.12, 09:36
        Jest tak skomplikowana, jak maszyny proste zdefiniowane już w starożytności. Skomplikowana dla tych, co nie potrafią odróżnić dźwigni od równi pochyłej w zasadzie działania, chociaż ciągle z nich korzystają.
      • zoil44elwer Re: Strach platfusów 16.11.12, 12:00
        Polacy też są mało skomplikowani,wystarczy im do szczęścia ciepła woda w kranie,chrupiąca bułeczka na śniadanie,coniedzielne w kościele kazanie,jakaś mała synekurka,serialu powtórka i mają swój święty spokój czyli małą stabilizację.
        • kotek.filemon Re: Strach platfusów 16.11.12, 12:23
          zoil44elwer napisał:

> Polacy też są mało skomplikowani,wystarczy im do szczęścia ciepła woda w kranie
          > ,chrupiąca bułeczka na śniadanie,coniedzielne w kościele kazanie,jakaś mała syn
          > ekurka,serialu powtórka i mają swój święty spokój czyli małą stabilizację.

I co tu się dziwić, że "szynka jak za Gierka" jest największym hitem stoisk wędliniarskich w marketach.
          • haen2010 Re: Strach platfusów 16.11.12, 14:26
            W tym prostym podsumowaniu jest cała głębia filozofii państwowej platfusów i moczymordów z PSL. Muszę ci tego pogratulować, emerycie. Sam to napisałeś?

Niestety, nie dla wszystkich. Jak obejrzałem ostatnio reportaż z faveli bytomskich, to sam bym spie......ł od warszawki platfusiej gdzie pieprz rośnie. Gorzelik ma dobrą intuicję.
            • zoil44elwer Re: Strach platfusów 16.11.12, 16:05
              W Brazylii likwidują favele(slumsy),w postsolidaruszej RP3 powstają wciąż to nowe getta wykluczonych.Walesa do prezydenta Luli da Silwy-Okazało się że to pan wybrał właściwą drogę zmian!
    • lionold Re: Przestań się zajmować 16.11.12, 09:35
      "strachem platfusów" - bohaterski demaskatorze. Skoro masz powody by ich nienawidzieć - a w szczególności D.Tuska - to sobie nienawidź. Nie epatuj jednak swoją zajadłością i nienawiścią wszystkich wokół bo to wywołuje tylko niechęć i odrazę wobec ciebie, nawet wtedy gdy w niektórych kwestiach masz czasem rację. Każdy z nas zresztą raz ma trochę racji a innym razem jej nie ma.
      • haen2010 Re: Przestań się zajmować 16.11.12, 09:43
        Nienawiść to wyście zaprzęgli do polityki zarażając nią większość Polaków. Całkiem cynicznie, we własnym, egoistycznym, często łajdackim interesie wlasnym.

Nie próbować tych łajdactw opisać, to jakby się na nie zgodzić, mój drogi platfusku.
        • zapijaczony_ryj Jak zwykle kłamiesz 16.11.12, 10:04
          haen2010 napisał:

> Nienawiść to wyście zaprzęgli do polityki zarażając nią większość Polaków. Całk
          > iem cynicznie, we własnym, egoistycznym, często łajdackim interesie wlasnym.
          >
          > Nie próbować tych łajdactw opisać, to jakby się na nie zgodzić, mój drogi platf
          > usku.

Nienawiść to zasiał ten z wyższej półki kulturowej, on też podzielił Polaków i wywołał wojnę Polsko Polską
          • haen2010 Re: Jak zwykle kłamiesz 16.11.12, 11:05
            Tu się moja moczymordo mylisz. Ani jak zwykle, ani nie klamię. Trochę trwało, zanim cały cynizm tuskowej kamaryli pod naporem faktów dostrzegłem i potem stale się potwierdzał.

Moż oszwabiony, oszukany, wyrażam się za ostro, ale drogę platfusów i ich przemianę w partię cynicznych oszustów i wszechpotężnej obłudy bacznie obserwowałem. Oni to uważają za chwalebną skuteczność polityki, ale ja to widzę jako najgorszy syf, jaki mógł się Polakom przytrafić. Mętną wodę nienawiści i obłudy, gdzie można okradać państwo bezkarnie i bez konsekwencji nawet politycznych.
            • zapijaczony_ryj Re: Jak zwykle kłamiesz 16.11.12, 11:41
              haen2010 napisał:

> Tu się moja moczymordo mylisz.
              przypomnę, choć PiS_dogłowy i tak nie zrozumie:
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,133184361,133396154,Re_Wyjasnialem_wielokrotnie_.html
      • kecawa Re: Przestań się zajmować 16.11.12, 13:22
        Nie doszukiwał - bym się nienawiści u twórcy postu. Po prostu wyraził swoje stanowiska i wszystko
        • lionold Re: Po prostu wyraził swoje stanowiska ... 16.11.12, 14:03
          ze szczególną, specyficzną dla siebie powiedzmy eufemistycznie "ekspresją".
    • wujcio44 Re: Strach platfusów 16.11.12, 09:40
      haen2010 napisał:

> Nie wiem, czy dobrze usłyszałem, ale zdaje się, że natychmiast, w trybie awaryj
      > nym zwołali radę krajową żeby przykryć od paru dni zapowiadany event Palikota z
      > Millerem.

A kogo ten event obchodzi oprócz ciebie?
    • life.form Współpraca obu ugrupowań lewicowych to 16.11.12, 10:52
      - event sam w sobie, a ta okazja to tym bardziej, bo mają ewidentną rację. Dostali teraz mocne wsparcie, bo wypowiedział się w podobnym duchu Rafał Dutkiewicz, prezydent miasta Wrocławia. Zaapelował do policji i rządu, żeby polskie miasta stały się wolne od postaw ksenofobicznych. Taka presja na PO jest potrzebna, bo Gowin i Terlikowski mówią już jednym głosem: zagrożenia w faszolach nie widzą, za to "lewacy" im przeszkadzają, a szczególnie Krytyka Polityczna.
      • anmanika Re: Współpraca obu ugrupowań lewicowych to 16.11.12, 11:07
        Póki RP ma takich posłów co się w tiwi wypowiadają w następujący sposób:" Cieszę się, że ugiął karku: Sławomir Kopyciński o L. Millerze.".
        To PO może być spokojna.
    • ayran a co z logiką tego wywodu... 16.11.12, 12:06
      ... jeśli się okaże, że jednak źle usłyszałeś?
    • ex.mila Nie dość, że robisz krecią robotę Palikotowi 16.11.12, 13:28
      to teraz i Millerowi..

Droga Młodzieży! Haen to stary radiomaryjny pryk, który teraz mści się na Platformie, bo nie wzięła go na listy wyborcze!

Ludzie o lewicowych poglądach są w 100% inni niż Haen. Nie zniechęcajcie się!
      .
      • ayran Re: Nie dość, że robisz krecią robotę Palikotowi 16.11.12, 13:41
        ex.mila napisała:

>
        > Droga Młodzieży! Haen to stary radiomaryjny pryk, który teraz mści się na Platf
        > ormie, bo nie wzięła go na listy wyborcze!
        >
        > Ludzie o lewicowych poglądach są w 100% inni niż Haen. Nie zniechęcajcie się!
        > .

To raczej nieprawda. Ustaliliśmy z haenem2010/1950, że jego pierwszy (z dwóch) związków małżeńskich został zawarty wyłącznie w USC (drugi już przed ołtarzem).
        A to dlatego, że ten pierwszy ślub miał miejsce w czasach, kiedy ślub kościelny mógł się wiązać z problemami. W PRL przytłaczająca większość małżeństw była zawierana przed ołtarzem. Problemy dotyczyły tylko niektórych - działaczy PZPR od średniego szczebla wzwyż, funkcjonariuszy różnego rodzaju mundurowych oraz niemundurowych. To stamtąd wywodzi się haen2010/1950, a więc wydaje się wątpliwe, by miał jakieś związki z RM.
        • haen2010 Re: Nie dość, że robisz krecią robotę Palikotowi 16.11.12, 14:42
          Oj, kiepski i tępawy z ciebie psychoanalityk. Przecież wyraźnie pisałem, że ślub kościelny wynikał wyłącznie z mojej wrodzonej uprzejmości dla narzeczonej i jej rodziny.
          • ayran Re: Nie dość, że robisz krecią robotę Palikotowi 16.11.12, 15:05
            Analityk może i kiepski - w końcu cóż ja mogę ze swoim nieinżynierskim umysłem.
            Ale za to pamięć mam nienajgorszą:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,139260180,139268482,Re_Gdyby_inny_byl_tu_popularny_Kosciol.html?t=1353074632092
            A nawet jeśli słabą, to lepszą od twojej. Prawda, inżynierze?
    • dupetek Staczasz się Haenie:( 16.11.12, 14:49
      Już nawet retorykę oszołomów przejmujesz, wciskając innym swoje wyobrażenia jego uczuć:(
      Szkoda czasu na merytoryczną dyskusję z Tobą.

haen2010 napisał:
      >Strach platfusów<
      • haen2010 Re: Staczasz się Haenie:( 16.11.12, 14:57
        Tylko gdzie tu merytoryczność? Chcesz dyskutować nad rzetelnym raportem Anodiny i analizami tego smoleńskiego fanatyka lotnictwa? Bez sensu. Mamy merytorycznie gadać o trotylu?

Na dyskusje w domu bez klamek na pewno się nie zapiszę. Mogę się zapisać na dyskusję, jak platfusy zaprzęgły Smoleńsk do polityki wewnątrz polskiej. I tu przegrasz, platfusku.
        • dupetek Re: Staczasz się Haenie:( 16.11.12, 15:18
          :) Dopisz jeszcze, ze jestem przerażony:)))
    • zapijaczony_ryj Re: Strach w oczach 16.11.12, 16:03
      bi.gazeta.pl/im/6/8086/z8086926X,Jaroslaw-Kaczynski-.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka