Dodaj do ulubionych

Polska brunatnieje

13.12.12, 20:33
"Prezes Młodzieży Wszechpolskiej komunę rozumie wyjątkowo szeroko. Według Winnickiego to SLD, Platforma Obywatelska, Gazeta Wyborcza. - Dzisiaj mamy nowy sojusz. Ci sami czerwoni zdrajcy, czerwone mendy, czerwoni mordercy, którzy kiedyś mordowali naszych ojców i dziadków, sprzedają nas teraz nowej Moskwie - socjalistycznej Brukseli. Miejsce czerwonej mafii zajęła nowa mafia - Platforma, która jest postsolidarnościowa tylko z nazwy. "

Wierzyć się nie chce że takie brednie znajdują słuchaczy i poklaskiwaczy, przy tym firerku to Jarek jest tylko dobrym dziadkiem w moherowym bereciku....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13047877,Wszechpolacy_do_SLD__Czerwone_swinie_czeka_Norymberga.html
Obserwuj wątek
    • bebe3 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 20:43
      Niestety! Kiedy przyjdzie otrzeźwienie? :( Mam nadziję ,że znów nie będzie potrzebne kilka milionów ofiar by niektórzy zrozumieli. Tamtan też najpierw znalazł sobie wroga, a potem zacząl wyprowadzać ludzi na ulice by w blasku pochodni głosic swoje prawdy:(
    • boblebowsky Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 20:45
      Nie wiem skąd wniosek, że poglądy tej pały są poglądami polaków. Moim zdaniem mamy w naszym kraju margines podobny do tego jaki jest obecnych w innych.

kzet69 napisał:

> "Prezes Młodzieży Wszechpolskiej komunę rozumie wyjątkowo szeroko. Według Winni
      > ckiego to SLD, Platforma Obywatelska, Gazeta Wyborcza. - Dzisiaj mamy nowy soju
      > sz. Ci sami czerwoni zdrajcy, czerwone mendy, czerwoni mordercy, którzy kiedyś
      > mordowali naszych ojców i dziadków, sprzedają nas teraz nowej Moskwie - socjali
      > stycznej Brukseli. Miejsce czerwonej mafii zajęła nowa mafia - Platforma, która
      > jest postsolidarnościowa tylko z nazwy. "
      >
      > Wierzyć się nie chce że takie brednie znajdują słuchaczy i poklaskiwaczy, przy
      > tym firerku to Jarek jest tylko dobrym dziadkiem w moherowym bereciku....
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13047877,Wszechpolacy_do_SLD__Czerwone_swinie_czeka_Norymberga.html
      • bebe3 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 20:50
        Faszyści niemieccy też na początku mieścili się w jednaj piwiarni
        • lionold Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 20:57
          ale ta menda nawet piwa nie umie wypić - oni zjedzOM "japka" i sOM pijane w sztok. Nie pamiętasz takiego jednego?
        • boblebowsky Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:02
          bebe3 napisała:

> Faszyści niemieccy też na początku mieścili się w jednaj piwiarni

No i co z tego. Właśnie dzięki wnioskom z historii pewne rzeczy są dziś niemożliwe.
          • bebe3 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:06
            Babci mi mówiła; Nigdy nie mów nigdy:(
        • 99venus Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 14:03
          Nie obawiajcie się wrogów,
          Wrogowie mogą was tylko zabić.
          Nie obawiajcie się przyjaciół,
          Przyjaciele mogą was tylko zdradzić.
          Obawiajcie się ludzi obojętnych,
          Bo za ich milczącą zgodą
          Istnieje zbrodnia i zdrada.

i to jest prawdziwy problem:obojętność wobec wnuków po Adolfie.
        • l_zaraza_l Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 17:42
          bebe3 napisała:

> Faszyści niemieccy też na początku mieścili się w jednaj piwiarni

Tak. I martwi mnie lekceważenie tematu. Tym bardziej, że mamy sprzyjające warunki: pogłębiające się rozwarstwienie społeczne, pieniądz jako jako miara wartości człowieka, coraz więcej nędzy, brak zajęcia dla młodzieży i brak perspektyw, słaba edukacja i brak wychowania w domu (często brak normalnego domu), atmosferka polityczna i upolityczniony, żądny władzy KK.
          Tak wielu już nie pamięta a filmy archiwalne zlewają się w umysłach z grami komputerowymi.

• kzet69 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:24
        boblebowsky napisał:

> Nie wiem skąd wniosek, że poglądy tej pały są poglądami polaków. Moim zdaniem m
        > amy w naszym kraju margines podobny do tego jaki jest obecnych w innych.
        >

Nie wmawiaj mi czegoś , czego nie napisałem, ale juz dzisiaj możliwości skrajnej faszystowskiej prawicy sięgają progu wyborczego, a zanosi sie że będzie tylko gorzej... i to w dużej mierze dzięki polityce PO udającej że nie ma problemu, a problem jest...
        • boblebowsky Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:31

kzet69 napisał:

> boblebowsky napisał:
          >
          > > Nie wiem skąd wniosek, że poglądy tej pały są poglądami polaków. Moim zda
          > niem m
          > > amy w naszym kraju margines podobny do tego jaki jest obecnych w innych.
          > >
          >
          > Nie wmawiaj mi czegoś , czego nie napisałem, ale juz dzisiaj możliwości skrajne
          > j faszystowskiej prawicy sięgają progu wyborczego, a zanosi sie że będzie tylko
          > gorzej... i to w dużej mierze dzięki polityce PO udającej że nie ma problemu,
          > a problem jest...

A co znaczy w takim razie że Polska brunatnieje jak nie to że takie poglądy są coraz bardziej powszechne? I nie strasz, bo progu wyborczego to sięga twój Januszek, i to ledwo.
          • kzet69 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:48
            No właśnie jak dziecko, jak zamkniesz oczy to potwór znika.... i dlatego Polska brunatnieje, PO udaje że problemu nie ma...
            • boblebowsky Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 21:55
              kzet69 napisał:

> No właśnie jak dziecko, jak zamkniesz oczy to potwór znika.... i dlatego Polska
              > brunatnieje, PO udaje że problemu nie ma...

Co no właśnie? Myślisz, że jak powtórzysz to samo jeszcze kilka razy to stanie się faktem? Pytam jeszcze raz, czy na podstawie tego co wyszczekuje ten obszczymurek twierdzisz, że Polska brunatnieje? Czy są inne przesłanki? Skrajne organizacje są u progu wyborczego? Które, ile mają?
    • remez2 Re: Polska brunatnieje 13.12.12, 20:59
      Masz rację. Nie wygląda to dobrze. I obawiam się, że POPiSowi jest to na rękę.
    • tornson Debile nawet nie zdają sobie sprawy że Norymberga 13.12.12, 21:21
      była dla takich jak oni i że kiedy znów spróbują wprowadzić swoje chore psychopatyczne wizje w życie to skończą jak ich protoplaści z III Rzeszy.
      • boblebowsky Re: Debile nawet nie zdają sobie sprawy że Norymb 13.12.12, 21:56
        tornson napisał:

> była dla takich jak oni i że kiedy znów spróbują wprowadzić swoje chore psychop
        > atyczne wizje w życie to skończą jak ich protoplaści z III Rzeszy.

Martw się lepiej o wizję swoich idoli, bo wymordowali jednak trochę więcej ludzi.
        • tornson Lecz się Bobek 14.12.12, 13:58
          boblebowsky napisał:

> Martw się lepiej o wizję swoich idoli, bo wymordowali jednak trochę więcej ludzi.
          • boblebowsky A ty się w końcu doucz. 14.12.12, 14:05
            100 do 43

tornson napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > Martw się lepiej o wizję swoich idoli, bo wymordowali jednak trochę więce
            > j ludzi.
            • tornson Ja właśnie mam wiedzę i znam fakty, 14.12.12, 18:54
              a ty opierasz się na wierze w irracjonalne teorie i żałosne paszkwile w rodzaju tzw. "Czarnej Księgi Komunizmu".
              • losiu4 Re: Ja właśnie mam wiedzę i znam fakty, 14.12.12, 19:36
                tgyle ze to nie są paszkwile. To ostrozne szacunki dziadostwa do którego komunizm doprowadził.

Pozdrawiam

Losiu
                • tornson Re: Ja właśnie mam wiedzę i znam fakty, 15.12.12, 11:46
                  losiu4 napisał:

> tgyle ze to nie są paszkwile. To ostrozne szacunki dziadostwa do którego
                  > komunizm doprowadził.
                  To są w 100% brednie bez żadnego potwierdzenia w faktach. Do tego pie...nie że zbrodnie Stalina, wymierzone głównie w członków partii komunistycznej i oficerów Armii Czerwonej, to zbrodnie komunistyczne, to tak samo jakby pie...ć że holocaust to zbrodnie żydowskie bo ojciec Hitlera miał tam jakieś żydowskie korzenie.
    • masqara Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 13:33
      Polska szlachetnieje
      • remez2 Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 13:36
        masqara napisał:

> Polska szlachetnieje
        Co raz więcej potomków szlachty?

• masqara Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 13:39
          szlachta rządzi
          • ziner Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 14:07
            masqara napisał:

> szlachta rządzi

Szczególnie taka, co ma dwa psy na tarczy, gdzie jeden z nich sra, a drugi warczy.

• masqara Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 19:21
              tak
            • masqara Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 19:21
              masz rację
    • losiu4 Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 14:04
      raczej Polska normalnieje i nie daje sobie już tak łatwo wcisnkać szechterowskich, ryzych i lewych kitów. A ze zdarzają się czasem przerysowania - cóz. Akurat w cytacie który zapodałeś jest wiele prawdy, tyle ze Ci sie ona nie podoba :)

Pozdrawiam

losiu
      • l_zaraza_l Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 17:54
        losiu4 napisał:

> raczej Polska normalnieje i nie daje sobie już tak łatwo wcisnkać szechterowski
        > ch, ryzych i lewych kitów. A ze zdarzają się czasem przerysowania - cóz. Akurat
        > w cytacie który zapodałeś jest wiele prawdy, tyle ze Ci sie ona nie podoba :)
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > losiu

Wojujący katolik popiera faszyzm?
        Czyli wszystko po staremu ;))

• losiu4 Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 19:39
          jaki niby "faszyzm"? To że komuś nie podoba sie szechterówka znaczy ze jest faszystą? Szybciej "antysemitą":)

Pozdrawiam

Losiu
          • l_zaraza_l Re: Polska brunatnieje 15.12.12, 11:34
            losiu4 napisał:

> jaki niby "faszyzm"? To że komuś nie podoba sie szechterówka znaczy ze jest fas
            > zystą? Szybciej "antysemitą":)
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Losiu

Ale dopuszczasz to, że dla wielu osób antysemityzm, "prawdziwa polskość", "prawdziwy katolicyzm", są tożsame z faszyzmem? Tak jest w moim przypadku.
    • adamusb Re: Polska brunatnieje 14.12.12, 14:16
      Z jednej strony Winnicki, z drugie Ryfiński, symetria zostaje zachowana.
      I tu i tu, zderzają się skrajne poglądy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka