Dodaj do ulubionych

60% Polaków nie daje wiary

31.01.13, 10:55
tezom przedstawionym w raporcie komisji Millera.
Polskojęzyczny ośrodek na Czerskiej wpadł w w panikę i pośpiesznie buduje front obrony kłamstwa smoleńskiego.
wyborcza.pl/1,75248,13323875,Zdjecie_brzozy_kontra_teorie_prof__Biniendy__Komisja.html
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 10:58
      Kluczowym staje się pytanie ( padło w dyskusji) kto zlecił N Geo zrobienie filmu o katastrofie smoleńskiej i jaką rolę pełnił w filmie dziennikarz Gazety Wyborczej.
    • adam111115 Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 10:59
      tw_wielgus napisał:

> tezom przedstawionym w raporcie komisji Millera.
      > Polskojęzyczny ośrodek na Czerskiej wpadł w w panikę i pośpiesznie buduje front
      > obrony kłamstwa smoleńskiego.
      > wyborcza.pl/1,75248,13323875,Zdjecie_brzozy_kontra_teorie_prof__Biniendy__Komisja.html

chyba 60% wolaków czyli jakieś 15% społeczeństwa Polaków
      • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 11:06
        Masz dowcipnisiu, przekonaj się na własne oczy.
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-wierza-ze-Lech-Kaczynski-zginal-w-wyniku-zamachu-Sondaz-CBOS,wid,15048966,wiadomosc.html?ticaid=1ffb4&_ticrsn=3
        Już sam tytuł mówi sam za siebie - Polacy wierzą że Lech Kaczyński zginął w wyniku zamachu.
        Nie wierzysz? Zatem nie jesteś Polakiem. Proste.
        • sclavus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 11:11
          Co ciekawsze, ty - zdaje się też uwierzyłeś...
          Pull up, terrain ahead... TWWielgusie :D
          • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:41
            a wiesz dlaczego w przypadku smoleńskim włączył się "pull up"? Otóż dlatego:

"Dlaczego załoga nie reagowała na ostrzeżenie przed katastrofą? Ostrzeżenie „Terrain ahead” oraz „Pull up”, które u pilotów cywilnych maszyn oznacza tylko jedno: maksymalny ciąg na silniki, wyrównujemy skrzydła i chowamy hamulce aerodynamiczne – tłumaczy kpt. Piotr Ołowski, pilot samolotów pasażerskich. – Czynności te są wykonywane pamięciowo – dodaje Ołowski.

Z raportu MAK wynika, że system TAWS na pokładzie prezydenckiego Tu-154M był sprawny. Dlaczego więc piloci polskiego tupolewa lądowali mimo ostrzeżeń? Jak się okazuje, robili to nie po raz pierwszy.

Z dokumentów, do których dotarły „Wiadomości” wynika, że ostrzeżenia przed zderzeniem polskiego „Air Force One” z ziemią system TAWS wysyłał także podczas wcześniejszych lotów. Na przykład w Ameryce Południowej czy w Afganistanie.

Ekspertów to nie dziwi: ostrzeżenie pojawia się, gdy samolot nieprawidłowo podchodzi do lądowania. Na lotnisku „niezamapowanym”, czyli takim, którego TAWS nie ma w swojej pamięci, włącza się zawsze. Tak było w Smoleńsku. "

Pozdrawiam

Losiu
            • sclavus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 20:30
              Gramatyka
              Przymiotniki - stopniowanie: głupi
              głupi;
              głupszy;
              debil; (zamiennie: idiota, kretyn, kukunamuniu)
              • x2468 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 20:36
                Jest jeszcze czwarty stopień: "pis siurek"
              • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:02
                sclavus napisał:

> Gramatyka
                > Przymiotniki - stopniowanie: głupi
                > głupi;
                > głupszy;
                > debil; (zamiennie: idiota, kretyn, kukunamuniu)

rozumiem że dostosowujesz odpowiedni stopień do siebie. I co wybrałeś? :)

Pozdrawiam

Losiu
            • ludwik_7125 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:56
              Problem w tym, że alarmy TAWSA to nie tylko mapa, ale też informacje z wielu czujników lotu.
              Bezdyskusyjnie powinni zareagować.
              • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 23:02
                ludwik_7125 napisał:

> Problem w tym, że alarmy TAWSA to nie tylko mapa, ale też informacje z wielu cz
                > ujników lotu.
                > Bezdyskusyjnie powinni zareagować.

nie, bo nigdy nie wylądowaliby na takim lotnisku :) Po prostu TAWS "uwaza" ze tam jest szczere pole.

Pozdrawiam

Losiu
          • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 17:34
            Mam wyłączony TAWS. Londowisko, do którego zmierzam nie obsługuje tego systemu.

sclavus napisał:

> Co ciekawsze, ty - zdaje się też uwierzyłeś...
            > Pull up, terrain ahead... TWWielgusie :D
            • sclavus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 20:31
              ... powinienem się cieszyć???
              • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:23
                Ja tam się nie cieszę a wręcz wstydzę ( mniej więcej tak jak Teresa Orlowsky swoich filmów) tym jak napisałem słowo lądowisko.
    • pis_da_deby Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 11:09
      tw_wielgus napisał:

W zamach wierzy 26%.
      To tyle ile wynosi elektorat PiSu

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-wierza-ze-Lech-Kaczynski-zginal-w-wyniku-zamachu-Sondaz-CBOS,wid,15048966,wiadomosc.html?ticaid=1ffb4
      • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 11:14
        To nieaktualny sondaż, Polacy budzą się. Budzą się każdego dnia.
        Jednak po zapoznaniu się przez większość Polaków z doniesieniami „Rzeczpospolitej” o rzekomym trotylu na wraku prezydenckiego tupolewa, zmalała liczba badanych, którzy nie wierzą w zamach – z 62 proc. do 56 proc. Coraz więcej osób także stawia znak zapytania kiedy chodzi o dotychczasowe ustalenia dotyczące przyczyn i przebiegu katastrofy prezydenckiego samolotu.
        • pis_da_deby Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 11:27
          tw_wielgus napisał:

> Polacy budzą się. Budzą się każdego dnia.

www.ahistoria.pl/index.php/2011/10/towarzystwo-plaskiej-ziemi/
        • cookies9 Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 12:17
          tw_wielgus napisał:

>Polacy budzą się. Budzą się każdego dnia. <

I to jest optymistyczne,szczególnie dla tych co się zbudzili:-)
          • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 17:35
            Dla tych... A i owszem, chociaż znam takich co przeklinają każdego poranka.
    • tw_wielgus Kurcze! 31.01.13, 11:21
      Ludzie! Proponuję wam temat niezwykle istotny a wy tylko o związkach partnerskich i homoseksualistach. Smoleńsk rules!
      • volupte Re: Kurcze! 31.01.13, 11:33
        Porócz nielogicznej wiary , nic nie proponujesz.
      • sclavus Re: Kurcze! 01.02.13, 14:36
        ... a wolałby kaczkę po smoleńsku, czy kaczkę w rydzykach?
        Do jednego i drugiego, może być zimny Lech - pasuje!
    • inkwizy Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 11:47
      60% nie daje wiary w katastrofę lecz wierzy że można chodzić po wodzie i żyć po śmierci, wierzy w czary w wykonaniu faceta przebranego za księdza.
      Sam byłem świadkiem jak czarodziej zamieniał wodę z czajnika w wodę święconą .
      60% wierzy że jest święcona ale nie bardzo wie co to znaczy i jaka jest różnica pomiędzy święconą a czajnikową - żadna
      • wanda43 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:52
        > Sam byłem świadkiem jak czarodziej zamieniał wodę z czajnika w wodę święconą .

A nie mógł od razu wodociągu poswiecic?
        No tak, nie mógł, bo nie dosc, ze stracił by kase za swiecenie po trochu, to jeszcze by ludzie swieconą wodą kupe splukiwali w kibelkach!
    • cookies9 Re: 60% Polaków nie daje wiary 31.01.13, 12:14
      tw_wielgus napisał:

> Polskojęzyczny ośrodek na Czerskiej wpadł w w panikę i pośpiesznie buduje front
      > obrony kłamstwa smoleńskiego.
      > wyborcza.pl/1,75248,13323875,Zdjecie_brzozy_kontra_teorie_prof__Biniendy__Komisja.html

I po raz kolejny okazało się,że większość nie ma racji...
    • 2.1ononaono od pierwszych sekund śmierdziało 01.02.13, 11:02
      od Smoleńska i o dziwo NIC się nie zgadzało! i do dzis się nie zgadza! Pancerna brzoza nie zdała egzaminu w przeciwieństwie do tzw. "państwa polskiego"
      • obraza.uczuc.religijnych Re: od pierwszych sekund śmierdziało 01.02.13, 11:09
        I jak tam gołda? Napisałaś już do gargas że jej "Anatomia upadku Gargas" jest funta kłaków warta, bo tupolej w ogóle nie wystartował z Warszawy?
    • adalberto3 Nawet gdyby byl zamach, to co dalej ? 01.02.13, 15:10
      Polskie panstwo w praktyce nie ma szans na jego wyjasnienie. A dalsze dzialania ?
      Posel Antoni tez w rzeczywistosci tego nie wie. Dlatego wersja rzadowa jest wygodniejsza.
      • m.c.hrabia Re: Nawet gdyby byl zamach, to co dalej ? 01.02.13, 15:25
        jak to gdyby ,przecież wszyscy wiedzą ,że Tusk strzelał ni ma co wyjaśniać .
      • tw_wielgus Re: Nawet gdyby byl zamach, to co dalej ? 01.02.13, 17:37
        Jakie działania? Oczywiście odwetowe. Inaczej się nie da.
    • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:35
      fakt, poruszenie wielkie. Niedawno Czerska zorganizowała spęd laskopodobnych z wodzirejem Kubliczką, dała kilka artykułów, a koronnym dowodem jej paniki jest to, ze delegowała na odcinek walki z Macierewiczem jednego z głównych cyngli, pana Czuchnowskiego. A ten gość za byle tematy sie nie zabiera. Więc sprawa musi byc grubsza :) Tylko co? Czy chodzi tylko o te 60%, czy w najbliższym czasie wylezie cos, co zatrzęsie wyznawcami pancernej brzozy?

Pozdrawiam

Losiu
      • zdybex Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:38
        Nawet fizycy wierza w boga i to musi budzić szdziwienie , że mamy takich glupich fizyków, a co dopiero wiara w to że Kaczyńskiego zamordowali.
        • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:43
          fizycy wierza w Boga bo fizyka nie zaprzecza jego istnieniu :) Nie wiem kto Ci wmówił ze Bóg i nauka to sprzecznosć. Albo ze Bóg ma coś przeciw nauce. Jest wrecz przeciwnie. Gdyby było inaczej Bóg nie stwarzałby człowieka jako istoty myślącej, no nie? :)

Pozdrawiam

losiu
      • m.c.hrabia Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:42
        jeleniowate ty mój jak znam życie to wylezie RPG 7 z odciskami Tuska :)
        • losiu4 Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 16:47
          m.c.hrabia napisał:

> jeleniowate ty mój jak znam życie to wylezie RPG 7 z odciskami Tuska :)

nie wiem co, ale doswiadczenie mnie już nauczyło ze jak wybiórcza takie szopki robi, to zawsze cos wyłazi. Podobnie było przy okazji ekspertyzy z Instytutu Sehna. Zreszta ten myk czerska stosuje nie tylko w przypadku smoleńskim :) A ja se po prostu usiadę wygodnie w fotelu, zadaniuję podrecznego magistra do jakiej roboty zeby sie nie nudził i sobie poczekam. To wylezie, nie ma lewara :)

Pozdrawiam

Losiu

• zbysio45 Re: 60% Polaków nie daje wiary i kiedy bedzie 01.02.13, 17:48
      miedzynarodowa komisja śledcza w sprawie katastrofy w Smolensku ?
      • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary i kiedy bedzie 01.02.13, 18:01
        A tych niezależnych ekspertów międzynarodowych rozumiem, że już mamy uzgodnionych.
    • 99venus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 20:24
      wielokrotne badania potwierdzały zawsze wysoki stopień analfabetyzmu Polaków i kompletny brak możliwości rozumienia prostych tekstów.
      • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:15
        Zupełnie nie kumam czemu miała służyć ta publiczna samokrytyka.
        • 99venus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:17
          przypomnieniu ci,że należysz do tej wiekszości.
          • tw_wielgus Re: 60% Polaków nie daje wiary 01.02.13, 21:21
            Odebrałem to zupełnie inaczej i możesz mi wierzyć lub nie ale mam podstawy sądzić, iż moja interpretacja popełnionej przez Ciebie deklaracji jest zdecydowanie bliższa prawdy niż Twoje lakoniczne wyjaśnienie.
    • eres2 Twój wpis Wielgusie 01.02.13, 20:27
      wyjaśnia tylko jedno – Twój Nick.
      • tw_wielgus Re: Twój wpis Wielgusie 01.02.13, 20:32
        W poruszonym przez Ciebie problemie mam podobne, aczkolwiek nieidentyczne, zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka