Dodaj do ulubionych

Rydzykowcy pojda do piekla

IP: 202.9.163.* 20.07.04, 17:30
Dla nich Rydzyk znaczy wiecej niz sam Bog. Rydzyk podkreca przykazania pod
swoje potrzeby, a durni jego zwolennicy patrza w niego jak w obrazek.
Zapomnieli, ze 1sze przykazanie brzmi "nie bedziesz bral Bogow cudzych przede
mna".Czy licza na to,ze Pan Bog wybaczy im idiotyzm i zaklammanie.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Rydzykowcy pojda do piekla 20.07.04, 18:28
      Może innaczej bym to uzasadnił, ale od pewnego czasu twierdzę, że Rydzyk jakąś
      alternatywną religię tworzy. Bynajmniej nie Chrześcijańską. Przez jakiegoś
      diabła objawioną.
      • Gość: Antyrydzykowiec Re: Rydzykowcy pojda do piekla IP: 200.56.224.* 20.07.04, 19:18
        Tzw. antychrystow bylo w KK sporo,nawet wsrod papiezy. Kidedys wspierali ich
        krolowie i ksiazeta korzystajacy z poparcia papiestwa dla zwalczania
        przeciwnikow, a dzisiaj wspolbracia w sukienkach tez z powodu zadzy wladzy i
        szmalu.
        • humbak Re: Rydzykowcy pojda do piekla 20.07.04, 20:17
          Nie znam zbyt dobrze historii papiestwa. Wiem, tylko, że nie wszyscy papieże
          zostali wybrani ze względu na swe zalety duchowe i wiele wyborów było skutkiem
          walk o wpływy. Myślę, że poparcie dla Rydzyka mimo wszystko nie jest skutkiem
          kalkulacji finansowych. To raczej jest problem ideologiczny, oraz wiara, że RM
          pełni jednak funkcję duszpasterską. Myślę, że episkopat popełnia błąd nie
          doceniając szkód moralnych, jakie czyni ten człowiek. Z drugiej strony ludzie o
          takich poglądach istnieli na długo przed Rydzykiem. PRoblem w tym, że nikt z
          tych mądrych w KK nie ma dość chęci lub siły, by się im przeciwstawić.
    • yossarian18 Re: Rydzykowcy pojda do piekla 20.07.04, 18:48
      Ja lubię słuchać Radia Maryja, zwłaszcza aktualności dnia(codziennie kwadrans
      po 13) i rozmów niedokończonych (codziennie po 18 i po 21:30), o. Rydzyka
      szanuję, bo inni tylko gadają, a o. Dyrektor jest człowiekiem czynu, ale nie
      podzielam wszystkich jego poglądów i nie dotuję swoimi pieniędzmi RM, a o.
      Rydzyk nie jest moim "bogiem". I czy pójdę do piekła??
      • Gość: DIXI Re: Rydzykowcy pojda do piekla IP: *.neonet.gliwice.pl 20.07.04, 18:57
        do piekła pójdzie ten dupek który rozpoczął ten temat.Komunistyczna czerwona
        świńka.Tfu ,paszoł won czerwoniec do bialorus
        • Gość: Antyrydzykowiec [...] IP: 5.5.* / 80.58.47.* 20.07.04, 19:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: DIXI [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 20.07.04, 19:54
            • Gość: ciekawy czy DIXI to też zboczony może pleban ? IP: 81.219.98.* 20.07.04, 20:08
              bo słownictwo ma plebanijne jakieś.
            • Gość: Antyrydzykowiec [...] IP: 5.5R* / 212.253.2.* 20.07.04, 21:56
      • humbak Yossarian 20.07.04, 20:24
        Tu chodzi o sporą dawkę nacjonalizmu i wrogości wobec obcych, oraz ludzi o
        szerszym światopoglądzie, jaki jest związany z RM. Z audycji w tym radiu
        (niektórych) można wynieść sporo wrogości do innych ludzi, co jest sprzeczne z
        naszą wiarą. Patrz słynny Marsz Tolerancji w Krk. Ja wiem, że sprawa jest
        delikatna i kontrowersyjna, ale zachowanie narodowców było delikatnie mówiąc
        nie na miejscu.
        • yossarian18 Re: Yossarian 20.07.04, 20:47
          Wiem, może czasami tak jest, dlatego nie słucham wszystkiego i nie wszystko
          biorę sobie do serca. Ale ja w życiu nie słyszałem lepszej audycji radiowej niż
          rozmowy niedokończone sprzed 3 miesięcy z dr Antonim Dudkiem o przemianach
          społeczno-ustrojowych w Polsce. Wykład Dudka był świetny, logiczny, opary na
          rzetelnej wiedzy autora a dyskusja(zwłaszcza w końcówce z o. Rydzykiemi i prof.
          Piotrowskim) pasjonująca, a nawet komiczna. A wczoraj moja mama-emerytka
          zakrztusiła się obiadem, gdy poseł Tomczak powiedział o Geremku "rzekomy
          Polak".
          Z homosiami to rzeczywiście delikatna sprawa, ale zauważ, że oni są agresywną
          mniejszością, która próbuję narzucić swój punkt widzenia całej reszcie
          społeczeństwa. I jeszcze co do homosiów to polecam wielce ciekawy artykuł
          JKM "Antypedofilstwo" z ostatniego numeru NCzas! o przenikaniu się grup
          promujących homoseksualizm z środowiskiem pedofiliskim.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka