Dodaj do ulubionych

Francji potrzebny Terlikowski :)

02.04.13, 14:24
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13664755,Francja_zmienia_prawo_ws__aborcji__100_proc__refundacji_.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:43
      W krajach cywilizowanych nie ma miejsca dla talibow i katotalibow.
      • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 08:16
        lumpior napisał:

> W krajach cywilizowanych nie ma miejsca dla talibow i katotalibow.

A ktore to sa te "kraje cywilizowane" ?

W grudniu rozgorzala w Niemczech wielka dyskusja po tym jak dwa szpitale katolickie odeslaly z kwitkiem ofiare gwaltu ze "wzgledow etycznych"

Katholische Krankenhäuser verweigern Untersuchung
        Eine junge Frau, die offenbar durch K.o.-Tropfen betäubt und später vergewaltigt wurde, ist in Köln von zwei katholischen Kliniken abgewiesen worden. Die Begründung: Ein Rezept für die "Pille danach" könne aus ethischen Gründen nicht ausgestellt werden.
        www1.wdr.de/themen/panorama/vergewaltigungsopfer100.html
        Zdarza sie rowniez ze lekarze sa zwalniani z takich szpitali tylko dlatego, ze sie rozwiedli.
        Rowniez ze wzgledow etycznych.

I ty nazywasz Polske krajem Katolibow?

Pewnie tylko dlatego, ze malo o tym wiesz jak bywa w innych krajach.
    • tanebo Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:45
      Jestem za. proponuję zrzut bezpośredni. Jeśli można to bez spadochronu.
    • bogucjusz Śmiesznie by machał rączkami i nóżkami :-) 02.04.13, 14:47
      Aż w końcu by mu żyłka pękła... Ujrzeć to - bezcenne! :-)

---
      "Ląduj, dziadu!"
      • teen69 Re: Śmiesznie by machał rączkami i nóżkami :-) 02.04.13, 14:49
        Terlikowski i Gowin na bezludnej wyspie by sie rozmnozyli. Taka jest siła pana.
    • ruchzaparcia Hurra, lewica rozwiązała problem kryzysu:) 02.04.13, 14:49
      Vive le France-lewica we Francji myślała i myślała i wydaliła pomysł na rozwiązanie kryzysu w Europie i w swoim kraju. Teraz już będzie dobrze:)Jako żywo przypomina to początek rządów zapatero w Hiszpanii, tam tez tak dzielnie lewacy walczyli o postęp gospodarczy. Jak skończyli oni i jak wygląda dzisiaj ten kraj to wiemy:)
      • ponte_aronte jasne, kłopoty Hiszpanii są 02.04.13, 14:53
        od legalizacji aborcji ;)
        • ruchzaparcia Re: jasne, kłopoty Hiszpanii są 03.04.13, 12:56
          Wytłumaczę ci jak dziecku-nie od legalizacji aborcji, ale od przeznaczenia przez lewaków swojej kadencji na rozwiązywanie problemów typu związki z psami i aborcja zamiast na reformie szkolnictwa, administracji i finansów publicznych. Zbyt skomplikowane?
    • gat45 Już-już miałam wykrzyknąć "wypluj to" 02.04.13, 14:52
      ale po zastanowieniu wstrzymuję się. Przysyłajcie go, Francja go wypluje.
    • cookies9 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:55
      Nie,Terlikowski potrzebny jest w Polsce:-) Mamy niż demograficzny a on dobrze się czuje
      w roli 'dziecioroba'...niech już więcej nie gada i nie filozofuje tylko robi swoje:-)))
    • kotek.filemon Mają trochę swoich na stanie 02.04.13, 15:01
      przy ostatnich długich marszach przeciwko homo-małżeństwom się nieco zdumiałem, że tyle oszołomstwa jeszcze tam siedzi...
    • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:08
      m.c.hrabia napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13664755,Francja_zmienia_prawo_ws__aborcji__100_proc__refundacji_.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt

www.nest-terapia.eu/?Artyku%B3y:Konsekwencje_aborcji
      • gat45 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:11
        Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż płatnej...
        • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:13
          gat45 napisała:

> Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż pła
          > tnej...

współczynnik tempa wzrostu ludności wynosił we Francji w 2010 roku 0,52 proc., w Polsce 0,09 proc

obserwatoriumrodzinne.pl/francja/
          • gat45 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:15
            Wiem.
            No i ?
        • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:23
          gat45 napisała:

> Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż pła
          > tnej...

Ciaza to nie choroba. Z jakiego funduszu jej usuniecie powinno byc wg Ciebie placone ?
          • gat45 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:29
            Poród to też nie choroba, nieprawdaż ? Więc z jakich składek... itd ?

Ale interesuje mnie zastawienie przyrostu naturalnego we Francji i w Polsce. Oczywiście takich statystyk nie ma, ale jestem głęboko przekonana, że we Francji jest o wiele mniej aborcji. To znaczy : wiem, ile ich jest we Francji, bo to się publikuje.
            • kosel_maruwi Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 09:19
              gat45 napisała:

. To znaczy : wiem, ile ich jest we Francji, bo to si
              > ę publikuje.

Szybko, komfortowo, fachowo i dyskretnie". Takie oferty kuszą coraz więcej Polek. Ile dokładnie, nie wiadomo. Nie ma też wiarygodnych danych o liczbie aborcji przeprowadza­nych przez polskie kobiety. Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny szacuje, że może ich być od 80 tys. do nawet 200 tys. rocznie. Do jednego worka wrzuca się w tych statystykach całe aborcyjne podziemie nad Wisłą i legalne zabiegi przeprowadzane za granicą, gdzie prawo jest mniej restrykcyjne i dopuszcza przerwanie ciąży na życzenie na wczesnym etapie.

W przypadku 8. lub 9. tygodnia ciąży embrion ma rozmiar 2,5 cm, co może wywołać nieprzyjemne odczucia. Najlepiej jest spłukać wszystko w toalecie lub wyrzucić wraz z podpaską - radzą Kobiety w Sieci.

www.sfora.pl/Aborcja-w-Polsce-na-kazde-zawolanie-To-jak-bulka-z-maslem-a50149
      • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:12
        aborcja zwiększa ryzyko zapadnięcia na wiele zaburzeń psychicznych
        kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Nowe-badania-aborcja-zwieksza-ryzyko-zapadniecia-na-wiele-zaburzen-psychicznych,wid,13742936,wiadomosc.html?ticaid=11056f&_ticrsn=3
        Ale co tam ? Moj brzuch nalezy do mnie
        • ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:25
          pis_da_deby napisał:

> aborcja zwiększa ryzyko zapadnięcia na wiele zaburzeń psychicznych
          > kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Nowe-badania-aborcja-zwieksza-ryzyko-zapadniecia-na-wiele-zaburzen-psychicznych,wid,13742936,wiadomosc.html?ticaid=11056f&_ticrsn=3
          > Ale co tam ? Moj brzuch nalezy do mnie
          >

A nie należy?
          Właścicielka brzucha i ewentualnych zaburzeń psychicznych to ta sama osoba jest, zatem nie tylko brzuch jest jej, ale fakt, że się naraża na ewentualne zaburzenia to też jej sprawa. Nieprawdaż?
          • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:30
            ploniekocica napisała:

> A nie należy?
            > Właścicielka brzucha i ewentualnych zaburzeń psychicznych to ta sama osoba jest
            > , zatem nie tylko brzuch jest jej, ale fakt, że się naraża na ewentualne zaburz
            > enia to też jej sprawa. Nieprawdaż?
            >
            Prawdaz jezeli zna te wszystkie mozliwe konsekwencje i je rozumie
            • ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:36
              Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś jest przeciwko aborcji, bo uważa zarodek za dziecko, ale argumenty o tym, że "aborcja szkodzi zdrowiu" są dla mnie nie do przyjęcia. Ciąża "szkodzi zdrowiu", poród "szkodzi zdrowiu", brak ciąży też "szkodzi zdrowiu", w ogóle życie "szkodzi zdrowiu".
              Czy istnieją badania, jak bardzo szkodzi zdrowiu psychicznemu kobiety nielegalność aborcji?
              • ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:38
                Już nie mówiąc o tym, że znajomość ewentualnych zagrożeń aborcji byłaby chyba zdecydowanie lepsza, gdyby odbywały się one w warunkach szpitalnych z pomocą psychologiczną, a nie nielegalnie, pokątnie i za ogromne dla wielu kobiet pieniądze.
              • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:40
                ploniekocica napisała:

> Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś jest przeciwko aborcji, bo uważa
                > zarodek za dziecko, ale argumenty o tym, że "aborcja szkodzi zdrowiu" są dla m
                > nie nie do przyjęcia.

Co innego wzgledy swiatopogladowe i o tych tu nie mowie a co innego medyczne i o tych mozna przeczytac w powyszym linku.

Ciąża "szkodzi zdrowiu", poród "szkodzi zdrowiu", brak ci
                > ąży też "szkodzi zdrowiu", w ogóle życie "szkodzi zdrowiu".

To niestety tylko demagogia i nic wiecej
                • ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:44
                  Mam Ci zalinkować ewentualne możliwości powikłań podczas ciąży i porodu? Wierz mi jest ich mnóstwo, niektóre zagrażające wręcz życiu kobiety. I to kobiety, która świadomie decyduje się na dziecko. W przypadku niechcianej ciąży dochodzą problemy psychiczne z tym związane.
                  • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 07:57
                    ploniekocica napisała:

> Mam Ci zalinkować ewentualne możliwości powikłań podczas ciąży i porodu? Wierz
                    > mi jest ich mnóstwo, niektóre zagrażające wręcz życiu kobiety.

Nie musisz mi niczego lonkowac. Znam je i zgadzam sie, ze przypadku zagrozenia zycia czy zzdrowia oraz dodatkowo kiedy ciaza byla wynikiem gwaltu usuniecie jej powinno byc mozliwe i refundowane. Nie zgadzam sie z tym by refundowac usuniecie ciazy generalnie. Tylko dlatego, ze ktos nie uwazal by w niepozadana ciaze zajsc.
                    Srodki antykoncepcyjne sa ogolo dostepne i tanie a za konsekwencje wlasnej glupoty kazdy powinien placic sam
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:23
        A jest w tym linku coś o np. szoku poporodowym?
        • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:34
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A jest w tym linku coś o np. szoku poporodowym?

To nie ten temat
          • ave.duce Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 16:22
            Jak najbardziej NA TEMAT.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 13:02
            Szok poporodowy to nie są problemy psychologiczne?
            • pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 04.04.13, 09:05
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Szok poporodowy to nie są problemy psychologiczne?

Owszem ale temat artykulu dotyczy ryzyka zwiazanego z aborcja a nie z porodem.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 04.04.13, 12:43
                A szkoda. W sprawie szoku poporodowego panuje lewacka politpoprawność.
    • chasyd_666 Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 08:26
      Po tylu latach seks-edu nie powinno być aborcji ...

"Nowe prawo ma zachęcić nastolatki do stosowania antykoncepcji i doprowadzić do ograniczenia liczby ciąży wśród małoletnich Francuzek. Co roku aborcji dokonuje tam ok. 12 tysięcy dziewcząt poniżej 18. roku życia."
      • ruchzaparcia Re: Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 12:57
        Seks edukacja to absurd i wiedza o tym wszyscy oprócz patologii od palikmiota i spadkobierców stalina z sld.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 13:00
        To rzeczywiście klęska, widać te dziewczyny nie chciały grzeszyć i uczęszczać na seks-edukację tylko wolały się seksić i modlić. A potem usuwać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka