m.c.hrabia 02.04.13, 14:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13664755,Francja_zmienia_prawo_ws__aborcji__100_proc__refundacji_.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:43 W krajach cywilizowanych nie ma miejsca dla talibow i katotalibow. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 08:16 lumpior napisał: > W krajach cywilizowanych nie ma miejsca dla talibow i katotalibow. A ktore to sa te "kraje cywilizowane" ? W grudniu rozgorzala w Niemczech wielka dyskusja po tym jak dwa szpitale katolickie odeslaly z kwitkiem ofiare gwaltu ze "wzgledow etycznych" Katholische Krankenhäuser verweigern Untersuchung Eine junge Frau, die offenbar durch K.o.-Tropfen betäubt und später vergewaltigt wurde, ist in Köln von zwei katholischen Kliniken abgewiesen worden. Die Begründung: Ein Rezept für die "Pille danach" könne aus ethischen Gründen nicht ausgestellt werden. www1.wdr.de/themen/panorama/vergewaltigungsopfer100.html Zdarza sie rowniez ze lekarze sa zwalniani z takich szpitali tylko dlatego, ze sie rozwiedli. Rowniez ze wzgledow etycznych. I ty nazywasz Polske krajem Katolibow? Pewnie tylko dlatego, ze malo o tym wiesz jak bywa w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:45 Jestem za. proponuję zrzut bezpośredni. Jeśli można to bez spadochronu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Śmiesznie by machał rączkami i nóżkami :-) 02.04.13, 14:47 Aż w końcu by mu żyłka pękła... Ujrzeć to - bezcenne! :-) --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Śmiesznie by machał rączkami i nóżkami :-) 02.04.13, 14:49 Terlikowski i Gowin na bezludnej wyspie by sie rozmnozyli. Taka jest siła pana. Odpowiedz Link Zgłoś
ruchzaparcia Hurra, lewica rozwiązała problem kryzysu:) 02.04.13, 14:49 Vive le France-lewica we Francji myślała i myślała i wydaliła pomysł na rozwiązanie kryzysu w Europie i w swoim kraju. Teraz już będzie dobrze:)Jako żywo przypomina to początek rządów zapatero w Hiszpanii, tam tez tak dzielnie lewacy walczyli o postęp gospodarczy. Jak skończyli oni i jak wygląda dzisiaj ten kraj to wiemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte jasne, kłopoty Hiszpanii są 02.04.13, 14:53 od legalizacji aborcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruchzaparcia Re: jasne, kłopoty Hiszpanii są 03.04.13, 12:56 Wytłumaczę ci jak dziecku-nie od legalizacji aborcji, ale od przeznaczenia przez lewaków swojej kadencji na rozwiązywanie problemów typu związki z psami i aborcja zamiast na reformie szkolnictwa, administracji i finansów publicznych. Zbyt skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Już-już miałam wykrzyknąć "wypluj to" 02.04.13, 14:52 ale po zastanowieniu wstrzymuję się. Przysyłajcie go, Francja go wypluje. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 14:55 Nie,Terlikowski potrzebny jest w Polsce:-) Mamy niż demograficzny a on dobrze się czuje w roli 'dziecioroba'...niech już więcej nie gada i nie filozofuje tylko robi swoje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Mają trochę swoich na stanie 02.04.13, 15:01 przy ostatnich długich marszach przeciwko homo-małżeństwom się nieco zdumiałem, że tyle oszołomstwa jeszcze tam siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:08 m.c.hrabia napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13664755,Francja_zmienia_prawo_ws__aborcji__100_proc__refundacji_.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt www.nest-terapia.eu/?Artyku%B3y:Konsekwencje_aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:11 Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż płatnej... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:13 gat45 napisała: > Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż pła > tnej... współczynnik tempa wzrostu ludności wynosił we Francji w 2010 roku 0,52 proc., w Polsce 0,09 proc obserwatoriumrodzinne.pl/francja/ Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:23 gat45 napisała: > Tak, oczywiście. Konsekwencje aborcji nieodpłatnej są zdecydowanie inne niż pła > tnej... Ciaza to nie choroba. Z jakiego funduszu jej usuniecie powinno byc wg Ciebie placone ? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:29 Poród to też nie choroba, nieprawdaż ? Więc z jakich składek... itd ? Ale interesuje mnie zastawienie przyrostu naturalnego we Francji i w Polsce. Oczywiście takich statystyk nie ma, ale jestem głęboko przekonana, że we Francji jest o wiele mniej aborcji. To znaczy : wiem, ile ich jest we Francji, bo to się publikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 09:19 gat45 napisała: . To znaczy : wiem, ile ich jest we Francji, bo to si > ę publikuje. Szybko, komfortowo, fachowo i dyskretnie". Takie oferty kuszą coraz więcej Polek. Ile dokładnie, nie wiadomo. Nie ma też wiarygodnych danych o liczbie aborcji przeprowadzanych przez polskie kobiety. Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny szacuje, że może ich być od 80 tys. do nawet 200 tys. rocznie. Do jednego worka wrzuca się w tych statystykach całe aborcyjne podziemie nad Wisłą i legalne zabiegi przeprowadzane za granicą, gdzie prawo jest mniej restrykcyjne i dopuszcza przerwanie ciąży na życzenie na wczesnym etapie. W przypadku 8. lub 9. tygodnia ciąży embrion ma rozmiar 2,5 cm, co może wywołać nieprzyjemne odczucia. Najlepiej jest spłukać wszystko w toalecie lub wyrzucić wraz z podpaską - radzą Kobiety w Sieci. www.sfora.pl/Aborcja-w-Polsce-na-kazde-zawolanie-To-jak-bulka-z-maslem-a50149 Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:12 aborcja zwiększa ryzyko zapadnięcia na wiele zaburzeń psychicznych kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Nowe-badania-aborcja-zwieksza-ryzyko-zapadniecia-na-wiele-zaburzen-psychicznych,wid,13742936,wiadomosc.html?ticaid=11056f&_ticrsn=3 Ale co tam ? Moj brzuch nalezy do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:25 pis_da_deby napisał: > aborcja zwiększa ryzyko zapadnięcia na wiele zaburzeń psychicznych > kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Nowe-badania-aborcja-zwieksza-ryzyko-zapadniecia-na-wiele-zaburzen-psychicznych,wid,13742936,wiadomosc.html?ticaid=11056f&_ticrsn=3 > Ale co tam ? Moj brzuch nalezy do mnie > A nie należy? Właścicielka brzucha i ewentualnych zaburzeń psychicznych to ta sama osoba jest, zatem nie tylko brzuch jest jej, ale fakt, że się naraża na ewentualne zaburzenia to też jej sprawa. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:30 ploniekocica napisała: > A nie należy? > Właścicielka brzucha i ewentualnych zaburzeń psychicznych to ta sama osoba jest > , zatem nie tylko brzuch jest jej, ale fakt, że się naraża na ewentualne zaburz > enia to też jej sprawa. Nieprawdaż? > Prawdaz jezeli zna te wszystkie mozliwe konsekwencje i je rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:36 Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś jest przeciwko aborcji, bo uważa zarodek za dziecko, ale argumenty o tym, że "aborcja szkodzi zdrowiu" są dla mnie nie do przyjęcia. Ciąża "szkodzi zdrowiu", poród "szkodzi zdrowiu", brak ciąży też "szkodzi zdrowiu", w ogóle życie "szkodzi zdrowiu". Czy istnieją badania, jak bardzo szkodzi zdrowiu psychicznemu kobiety nielegalność aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:38 Już nie mówiąc o tym, że znajomość ewentualnych zagrożeń aborcji byłaby chyba zdecydowanie lepsza, gdyby odbywały się one w warunkach szpitalnych z pomocą psychologiczną, a nie nielegalnie, pokątnie i za ogromne dla wielu kobiet pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:40 ploniekocica napisała: > Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś jest przeciwko aborcji, bo uważa > zarodek za dziecko, ale argumenty o tym, że "aborcja szkodzi zdrowiu" są dla m > nie nie do przyjęcia. Co innego wzgledy swiatopogladowe i o tych tu nie mowie a co innego medyczne i o tych mozna przeczytac w powyszym linku. Ciąża "szkodzi zdrowiu", poród "szkodzi zdrowiu", brak ci > ąży też "szkodzi zdrowiu", w ogóle życie "szkodzi zdrowiu". To niestety tylko demagogia i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:44 Mam Ci zalinkować ewentualne możliwości powikłań podczas ciąży i porodu? Wierz mi jest ich mnóstwo, niektóre zagrażające wręcz życiu kobiety. I to kobiety, która świadomie decyduje się na dziecko. W przypadku niechcianej ciąży dochodzą problemy psychiczne z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 07:57 ploniekocica napisała: > Mam Ci zalinkować ewentualne możliwości powikłań podczas ciąży i porodu? Wierz > mi jest ich mnóstwo, niektóre zagrażające wręcz życiu kobiety. Nie musisz mi niczego lonkowac. Znam je i zgadzam sie, ze przypadku zagrozenia zycia czy zzdrowia oraz dodatkowo kiedy ciaza byla wynikiem gwaltu usuniecie jej powinno byc mozliwe i refundowane. Nie zgadzam sie z tym by refundowac usuniecie ciazy generalnie. Tylko dlatego, ze ktos nie uwazal by w niepozadana ciaze zajsc. Srodki antykoncepcyjne sa ogolo dostepne i tanie a za konsekwencje wlasnej glupoty kazdy powinien placic sam Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:23 A jest w tym linku coś o np. szoku poporodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 15:34 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A jest w tym linku coś o np. szoku poporodowym? To nie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 02.04.13, 16:22 Jak najbardziej NA TEMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 03.04.13, 13:02 Szok poporodowy to nie są problemy psychologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 04.04.13, 09:05 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Szok poporodowy to nie są problemy psychologiczne? Owszem ale temat artykulu dotyczy ryzyka zwiazanego z aborcja a nie z porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Francji potrzebny Terlikowski :) 04.04.13, 12:43 A szkoda. W sprawie szoku poporodowego panuje lewacka politpoprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 08:26 Po tylu latach seks-edu nie powinno być aborcji ... "Nowe prawo ma zachęcić nastolatki do stosowania antykoncepcji i doprowadzić do ograniczenia liczby ciąży wśród małoletnich Francuzek. Co roku aborcji dokonuje tam ok. 12 tysięcy dziewcząt poniżej 18. roku życia." Odpowiedz Link Zgłoś
ruchzaparcia Re: Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 12:57 Seks edukacja to absurd i wiedza o tym wszyscy oprócz patologii od palikmiota i spadkobierców stalina z sld. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Klęska seks-edukacji... 03.04.13, 13:00 To rzeczywiście klęska, widać te dziewczyny nie chciały grzeszyć i uczęszczać na seks-edukację tylko wolały się seksić i modlić. A potem usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś