Dodaj do ulubionych

Już myślałem, że minister M.Budzanowski zachował

04.04.13, 19:45
się przyzwoicie jak minister skarbu niezależnego, wolnego państwa polskiego, tymczasem dzisiaj czar prysł gdy wczorajszą zdecydowaną odpowiedź na propozycje W.Putina zaczął tonować i jako argumentu użył :" że na te propozycję musiałaby wyrazić zgodę EU" . Oto jak wygląda dziś serwilizm wobec Brukseli...
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 04.04.13, 19:55
      a powinien tomahawkiem pierdyknąć .

cumelku na fk wszyscy wiedzą żeś debil ,może na innych zaczniesz promować swą "inteligientcję"
      • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 14:32
        ty hrabia nadajesz się ... no, buty wyczyścić, a poza tym chamstwa ci przybyło a i owszem, no a poza tym ?
      • ruchzaparcia Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 16:36
        Hrabia z dvpy dal glos:-)
    • adam111115 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 14:36
      dlaczego pis i ich zwolennicy to wrogowie Polski i Polaków?
    • man_sapiens Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 16:03
      O ile dobrze pamiętam to Polska domaga się od dawna głośno, żeby Unia Europejska prowadziła wspólną i spójną politykę energetyczną bo tylko w taki sposób mamy szanse przeciwstawić się dyktatowi Rosji (i innych wielkich dostawców surowców energetycznych). A jako minimum domagamy się, żeby państwa w takich sprawach konsultowały się z sąsiadami. Podnosiliśmy wielki raban, ze Niemcy zbudowali z Rosjanami North Stream bez naszego błogosławieństwa. Dla zachowania twarzy powinniśmy przynajmniej udawać, że szanujemy zasady, których stosowania domagamy się od innych, nie sądzisz?
      • iza.bella.iza Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 16:29
        Pisiorro nie sądzi, bo nie jest sędzią ;)
      • camille_pissarro Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:42
        I widzisz cienki Bolku ( eufemizm ) jak parę lat mówił o uzależnieniu Europy od rosyjskich surowców energetycznych Lech Kaczyńskich to tacy kmiotkowie jak ty gdzie byliście ? Szczekaliście, że to niczemu nie grozi, że Nord Stream nie jest dla nas żadna przeszkodą :)
        Teraz po paru latach sytuacja się zmieniła, bo w dzisiejszym świecie podstawa są permanentne zmiany. Dziś sytuacja jest zgoła odmienna. Tzn. W Brukseli dalej nikt nie myśli o wspólnej polityce energetycznej dla całej EU, ale dzięki Amerykanom, a konkretnie rozpoczęciu przez nich wydobywania gazu z łupków sytuacja się na rynku tego surowca w świecie zmieniła , także nad Wisłą gdzie opieszale , ale poszukiwania gazu łupkowego nabrały przyspieszenia.
        Ciekawe, ze stosowne lobby w Brukseli ( pomyśl , a może zajarzysz - choć raczej w to wątpię ) poddaje ten proces spowolnieniu, tak tak komuś zależy aby w RP tego gazu z łupków nie wydobywać :) Kolejnym elementem niepokoju Rosjan to oddanie niedługo do użytku terminalu LNG w Świnoujściu. To wszystko spowodowało, że Rosjanie chcieli uciec do przodu i stąd propozycja W.Putina.
        Dlatego stanowcza odpowiedź M.Budzanowskiego była jak najbardziej na miejscu w dzisiejszej rzeczywistości rynku surowców energetycznych.

Ty jak zwykle niczego nie kumasz i reagujesz z opóźnieniem jak silnik Diesla w temperaturze - 30 stopni Celsjusza :)))))))))))))))))))))))))
        • man_sapiens Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 23:29
          A tobie jak zwykle podniecenie zalewa mózg (? halo, jest tam ktoś?) tonami wyzwisk. Wylewik już był?
          Rozumiem pomału o co ci chodzi: żeby prezes był premierem, nawet, gdyby przez to 2+2=3.
          • lech1966 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 23:31
            man_sapiens napisał:

> A tobie jak zwykle podniecenie zalewa mózg (? halo, jest tam ktoś?) tonami wyzw
            > isk. Wylewik już był?
            > Rozumiem pomału o co ci chodzi: żeby prezes był premierem, nawet, gdyby przez t
            > o 2+2=3.

Jedno wiem na pewno..Ani PIS ,,ani PO PSL nie mogą więcej dojść do władzy. Przecież arogancja władzy w ich wydaniu przerosła wszystkich,,i wszystko..
          • camille_pissarro Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 06.04.13, 11:56
            Ja doprawdy się dziwie , że ta twoja firma jeszcze nie zbankrutowała . Chyba tylko dlatego, ze funkcjonuje w układzie zamkniętym :-)
          • camille_pissarro Meritu, meritum-mam ci wyłożyć co to jest ? :) n/t 07.04.13, 11:45

• man_sapiens Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 07.04.13, 20:42
          > I widzisz cienki Bolku ( eufemizm )
          i widzisz gruby Bolku, jak Kaczyński mówi o uniezależnieniu Europy od rosyjskich surowców, to mówi. I podpisuje umowę z Rosją na warunkach skandalicznie niekorzystnych dla Polski. Rzad Tuska nie robi zasłony dymnej z gadanie, ale buduje gazoport i zabiera się do eksploatacji gazu łupkowego. Trochę to dla Rosji niekorzystne, Kaczyński by się na to dlatego nie zdobył.
    • wiosnaludzikow Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 16:42
      To straszne, że ani Premier , ani służby nie wiedziały o tym i nie reagowały właściwie przy tak ważnych umowach międzynarodowych.
      • m.c.hrabia Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 16:47
        jakie umowy międzynarodowe ,esus o czym wy bredzicie ?
        • zdybex Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 18:09
          Mamusia mu śliniaczek zabrała? To karykatura faceta. A owsianke na sniadanko zeżarł?. Babcia mu okularki przetrze.
        • wiosnaludzikow Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:19
          m.c.hrabia napisał:

> jakie umowy międzynarodowe ,esus o czym wy bredzicie ?
          A co dopiero się obudziłeś ? W letargu byłeś, że nie wiesz o jakie umowy międzynarodowe chodzi ? Masz to na każdym portalu.
        • wiosnaludzikow trollowi 06.04.13, 05:08
          m.c.hrabia napisał:

> jakie umowy międzynarodowe ,esus o czym wy bredzicie ?
          Proszę. Mowa o tych umowach :
          www.tvn24.pl/b-prezes-pgnig-o-memorandum-takich-umow-nie-przygotowuje-sie-w-kilka-godzin,316731,s.html
      • lech1966 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 23:10
        wiosnaludzikow napisał:

> To straszne, że ani Premier , ani służby nie wiedziały o tym i nie reagowały w
        > łaściwie przy tak ważnych umowach międzynarodowych.

A najpodlejsze ze wicepremier podpisuje jakis papier bez porozumienia z premierem, radą ministrów,,bez wsparcia ABW, itd itp.
        To jakaś samowola,,
        • camille_pissarro Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 23:17
          To tylko "lekkie zachwianie" komunikacje w rządzie picera i gogusia z Sopotu :)
    • podmiot_faktu Wyjaśnij dlaczego przeszkadza Ci ta rura ? 05.04.13, 18:21
      Polska nie starci ani grosza na budowę tego rurociągu, a zyska dodatkową kasę za tranzyt gazu.
      Taka manna z nieba. Nie rozumiem czemu ma służyć naprężanie mięśni.
      • camille_pissarro Re: Wyjaśnij dlaczego przeszkadza Ci ta rura ? 05.04.13, 20:46
        Ponieważ, po pierwsze nie jest to żaden poważny projekt tylko sondaż W.Putina.Po drugie nikt w Europie ( w tym w Europie Środkowej ) nikt nie potrzebuje i nie jest w stanie łyknąć takich ilości gazu jaka chciałby transferować ta rura GAZPROM ( na razie w sferze wirtualnej tylko W.Putin ) :-)
    • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 05.04.13, 18:41
      ...to jest niemozliwe, zeby myślec trzeba miec czym.
    • erte2 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 19:00
      camille_pissarro napisał:
      ...Już myślałem, że minister M.Budzanowski...
      To nie jest możliwe. Ty nie jesteś zdolny do takiej czynności.
      • wiosnaludzikow Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:20
        erte2 napisał:

> camille_pissarro napisał:
        > ...Już myślałem, że minister M.Budzanowski...
        > To nie jest możliwe. Ty nie jesteś zdolny do takiej czynności.
        Jakie wnikliwe analizy :)
        Made in Graś !
        • adam111115 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:26
          Ty nadal bezstronny? Wyglada na to ze nie
          • wiosnaludzikow Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:34
            adam111115 napisał:

> Ty nadal bezstronny? Wyglada na to ze nie
            Też głęboka analiza:) Szczególnie argumentacja i przykłady są nie do podważenia.
            Taki pierd :)
        • adam111115 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:27
          I jakby co poligloto made by someone
        • erte2 Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 22:34
          wiosnaludzikow
          Dziękuję za uznanie, ale nieporzebnie wbijasz mnie w dumę.
    • veglie Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 20:56
      Archeolog?:D
      • camille_pissarro Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 21:41
        A to już inny, ciekawy aspekt - doboru kadr do rządu D.Tuska :)
    • veglie Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 05.04.13, 23:31
      Archeolog to jak miał się zachować?. Rura będzie wkopana a on jest od wykopywania.
      • camille_pissarro Re: Już myślałem, że minister M.Budzanowski zacho 07.04.13, 20:35
        Dziwne, że wcześniej nikt go o tym kopaniu nie powiadomił :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka