Dodaj do ulubionych

p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze staliniz

26.04.13, 20:22
mem
www.rp.pl/artykul/231985.html
Pan Geremek zapisal sie do PZPR w 1950 a pan Cohn-Bendit mial 7 lat gdy umarł Stalin.
Walka ich musiała być zatem niezwykła.
Nic dziwnego, że Wyborcza popularyzuje jednego z bojowników
wyborcza.pl/1,76842,13785382,Zapraszamy_na_debate__Czy_Europa_Geremka_jest_wciaz.html
Czy to w uznaniu zasług pana Cohn-Bendita w walce z stalinizmem nie ściga się go za pedofilię?

Obserwuj wątek
    • sclavus Re: p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze sta 26.04.13, 20:29
      Głupcze! Wiesz aby o czym piszesz??
      ... za jaką pedofilię????
      • tw_wielgus Re: p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze sta 26.04.13, 20:38
        W 2001 roku niemiecka dziennikarka Bettina Röhl oskarżyła go o pedofilię na podstawie autocytatów z autobiograficznej książki pt. Wielki Bazar (1975)[4][2]. Podobne obserwacje zawarł w opublikowanym rok później artykule w pismie kulturalnym das da[5]. W wywiadzie telewizyjnym w 1982 roku Cohn-Bendit opisywał dalsze szczegóły, podkreślając, że "seksualność dziecka jest czymś wspaniałym" i "uczucie rozbierania przez 5-cio letnią dziewczynkę jest fantastyczne bo jest to gra o absolutnie erotycznym charakterze"[6]. Wypowiedzi te były później wielokrotnie krytykowane przez przeciwników politycznych Cohn-Bendita, m.in. przez Declana Ganley'a oraz Le Pena[7]. W 2001 roku Cohn-Bendit przyznał, że jego opowieści "dzisiaj byłyby nieakceptowalne"[5]. W 2009 roku podczas debaty z Ganley'em Cohn-Bendit wyjaśnił, że wypowiedzi te były wynikiem szerszego społecznego trendu eksperymentów społecznych, w tym badań nad "dziecięcą seksualnością", na fali rewolucji seksualnej[8][5].

"W 1972 roku złożyłem podanie o pracę w alternatywnym przedszkolu we Frankfurcie nad Menem. Pracowałem tam ponad 2 lata. Mój ciągły flirt z dziećmi szybko przyjął charakter erotyczny. Te małe pięcioletnie dziewczynki już wiedziały jak mnie podrywać. Kilka razy zdarzyło się, że dzieci rozpięły mi rozporek i zaczęły mnie głaskać. Ich żądania były dla mnie kłopotliwe. Jednak często mimo wszystko i ja je głaskałem, za: Le grand bazar. Entretiens avec Michel Levy, Jean-Marc Salmon, Maren Sell. Denoel: 1975. ISBN 978-2714430106"
        Ano za taką właśnie...

pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit
        • sclavus Re: p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze sta 26.04.13, 22:47
          To jest pedofilem, czy też nie jest????
    • erte2 Re: p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze sta 26.04.13, 21:11
      w11mil napisała:
      ...Pan Geremek zapisal sie do PZPR w 1950

I co z tego wynika ? Mniej więcej w tym samym czasie do PZPR-u zapisał się Jacek Kuroń, późniejszy wieloletni więzień komunistycznych rządów, rewolucyjną zetempówką i dzaiałaczką PZPR była późniejsza "ikona Solidarności" Anna Walentynowicz; w PZPR był Karol Modzelewski, Leszek Kołakowski i wielu innych późniejszych opozycjonistów i więźniów politycznych. Ich problem polegał na tym że PRL-owskie slogany i deklaracje potraktowali poważnie i dali się po prostu oszukać. Można to tłumaczyć młodzieńczą naiwnością, brakiem doświadczenia itd., ale kiedy zorientowali się czym naprawdę jest ten system - zaczęli go zwalczać, niejednokrotnie płacąc za to wysoką cenę. Ale nikt im nie może zarzucić serwilizmu, karierowiczowstwa i po prostu dawania dupy.
      • w11mil to brzydko kłamać 26.04.13, 21:33
        erte2 napisał:
        >rewolucyjną zetempówką i dzaiałaczką PZPR była późniejsza "ikona Solidarności" Anna >Walentynowicz
        • sclavus Re: to brzydko kłamać 26.04.13, 22:46
          Nooooo, ....
          Bardzo brzydko!!!
          (powinieneś natychmiast zacząć długą i wyczerpującą spowiedź)
        • erte2 Re: to brzydko kłamać 27.04.13, 00:11

Z dr. Sławomirem Cenckiewiczem, autorem książki „Anna Solidarność. Życie i działalność Anny Walentynowicz na tle epoki (1929-2010)”, rozmawia Łukasz Kaźmierczak

To prawda, że w latach 50. portrety przodownicy pracy Anny Walentynowicz wisiały na honorowym miejscu przed gdańską stocznią?

- Tak, mało tego – o Walentynowicz pisała z uznaniem stalinowska prasa. W „Głosie Stoczniowca” na pierwszej stronie pokazywano jej zdjęcie z informacją, że spawaczka Walentynowicz jest wzorem wszystkich proletariuszy i ludzi dobrej roboty. Znalazła się tam również wzmianka o tym, że Anna Walentynowicz dedykuje swoje 273 procent normy zjazdowi PZPR.

Początki trochę podobne do filmowego Mateusza Birkuta z „Człowieka z żelaza”…

- Ona także zaczynała od autentycznej wiary w hasła komunizmu, który wydawał jej się ustrojem wyzwalającym z biedy i dającym jakąś nadzieję na przyzwoite życie. Stąd wzięła się jej działalność w ZMP - co prawda krótka, bo zaledwie ośmiomiesięczna - a nawet wyjazd do Berlina w 1951 r. na zjazd stalinowskiej młodzieży z całego świata.

Rzeczywiście, w PZPR nie była nigdy. Ale nie zmienia to faktu że była w pewnym okresie zycia zafascynowana komunizmem i jego ideami, tak jak wielu porządnych i szlachetnych ale naiwnych ludzi którzy dali się na to nabrać.
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: p. Cohn-Bendit z p. Geremkiem walczyli ze sta 29.04.13, 11:02
        to nie zadni naiwini, porzadni ludzie walczacy z komunizmem, a zydzi walczacy najpierw z "zaplutymi karlami z AK/NSZ" a pozniej niby w walce z komunizmem, o swoje przywileje ktore utracili w 1956 roku.
        Wyjatkowe klamstwa tu propagujesz, ale najwyrazniej wyssales je z ...Talmudu
    • obraza.uczuc.religijnych Dorzucić trzeba jeszcze Ryszarda Kuklińskiego 29.04.13, 10:38
      któy ze stalinizmem walczył wstępując w 1948 roku do stalinowskiego LWP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka