Dodaj do ulubionych

Załóż sobie różowe okulary,

02.05.13, 10:31
które będa rozdawane na tzw. "Pochodzie Orła" organizowanym przez Prezydenta Bronisława Komorowskiego i GW a wtedy III RP stanie się piękniejsza.
Dołącz do rozentuzjazmowanego tłumu pasibrzuchów opłacanych przez budżet, który wylegnie z ministerstw i urzędów państowowych by wziąć udział w pochodzie "Orzeł może".

Zza różowych okularów:
Nie ujrzysz bezrobotnych, bezdomnych, głodnych, tych których nie stać na założenie rodzin i posiadanie dzieci.
Nie ujrzysz biliona zł długu.
Nie dostrzeżesz horrendalnych podatków i danin.
Nie ujrzysz milionów pustych miejsc pozostałych po emigrantach za chlebem.
Nie ujrzysz absurdalnych opłat śmieciowych, śmiecowych umów o pracę i śmieciowych emerytur.

Nie ujrzysz śmieciowej III RP.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13839564,Dzis_kolorowy_pochod_Orzel_Moze__Zapraszamy_na_Krakowskie.html
Obserwuj wątek
    • dekameron2 Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 10:32
      nie ujrzysz kilkunastu służb inwigilujących Polaków
    • woda_woda Biedny ilicz, 02.05.13, 10:35
      zgorzkniały śledziennik.
      • wlodzimierz.iljicz Załóż sobie różowe okulary i nabierz wody 02.05.13, 10:41
        w usta.
        • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Załóż sobie różowe okulary i nabierz wody 02.05.13, 10:50
          ... nie ujrzysz też wyrolowanych ( przez Tuska ) firm budowlanych których komornik zmusił do wyprzedania resztę maszyn za bezcen.
      • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Biedny ilicz, 02.05.13, 10:53
        przecież tak jest, więc co co chodzi woda, chyba nie zaprzeczysz ?
    • wlodzimierz.iljicz Podobno na Krakowskim Przedmieściu 2.05.2013 02.05.13, 10:47
      będa kraść zegarki.

Sprostowanie.
      Owszem, na Krakowskim Przedmieściu ale nie kraść tylko rozdawać zegarku kupione za pieniądze podatnika.

"Ok. godz. 11.45 i 13.15 nad Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem z helikopterów zostaną rozrzucone ulotki promujące akcję, która ma przekonać Polaków do okazywania sobie życzliwości i wiary we własne siły. Ci, którzy je zbiorą, mogą liczyć na nagrody. W namiocie, który stanie w okolicach Pałacu Prezydenckiego, w godz. 13-18 wymieniamy ulotki na parasole, szaliki, kubki, książki. Na tych, którzy przyniosą najwięcej ulotek, czekają specjalnie zaprojektowane designerskie zegarki z orłem."
    • zapijaczony_ryj Po co sie az tak męczysz 02.05.13, 10:52
      jak tak ci tu żle to strzel sobie w łeb, albo wyemigruj!
      • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Po co sie az tak męczysz 02.05.13, 10:59

zapijaczony_ryj napisał:

> jak tak ci tu żle to strzel sobie w łeb, albo wyemigruj!

... sam ryju tak zrób, bo na rzeczową odpowiedź nigdy cię nie było stać ... he, he, he... !
      • man_sapiens Re: Po co sie az tak męczysz 02.05.13, 11:56
        Ale on chce, żeby mu było źle. Potrafi tylko narzekać.
        Zasłyszana rozmowa Polaka mieszkającego w Polsce(+) z emigrantem (-).
        - Jak ci się żyje w Polsce?
        + Beznadziejnie. Wszystko do dupy, biznes idzie kiepsko, podatki i ZUS zżerają wszystko co zarobisz.
        - Chyba nie jest aż tak źle
        + Jest jeszcze gorzej. Wiesz jakie kredyty drogie? Chciałem kupić dla syna mieszkanie w Krakowie, odsetki od hipotecznego takie wysokie, że mnie nie było stać.
        - To co zrobiłeś?
        + No jak to co, musiałem zapłacić gotówką.

Autentyk :)
    • pis_da_deby Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 10:53
      wlodzimierz.iljicz napisał:

> Nie dostrzeżesz horrendalnych podatków i danin.

wyborcza.biz/biznes/1,101562,9459478,Ile_Polak_dostaje_na_reke__74_proc__pensji_brutto.html
      • kotek.filemon Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 11:48
        pis_da_deby napisał:

> wyborcza.biz/biznes/1,101562,9459478,Ile_Polak_dostaje_na_reke__74_proc__pensji_brutto.html

Ładna mapka. Najbardziej podoba mi się mała czerwona plamka u bratanków, hihihi... A prawaki nadal szczytują, że Orban taki cudowny.
        • pis_da_deby Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 12:16
          kotek.filemon napisał:

> Ładna mapka.

Niektorym wystarczylyby zwykle okulary zamiast przepaski na oczy.
          • pakules Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 18:19
            a po co się mądrzysz filemonku, siedzisz w Niemczech to tam siedź i maszeruj sobie w paradzie równości na tematy Polski raczej sie nie wypowiadaj.
      • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 13:36
        NORMALNY CZŁOWIEK to pyta: czy ja z tego mogę wyżyć ?!!!

ale dla tych od PR-u z PO to nie gra roli.
    • man_sapiens Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 12:06
      > Nie ujrzysz bezrobotnych, bezdomnych, głodnych, tych których nie stać na
      > założenie rodzin i posiadanie dzieci.
      Jeżeli zliczać bezrobocie zgodnie ze standardami OECD (bezrobotne to osoby, które deklarują gotowość podjęcia pracy w ciągu dwóch tygodni) to mamy bezrobocie niższe niż średnia w UE. Zerowe bezrobocie jest w Korei Północnej.
      > Nie ujrzysz biliona zł długu.
      Prymitywne redukowanie długu za wszelką cenę dusi gospodarkę. Jeżeli dług odnieść do PKB, to w Polsce jest on bardzo niski, kilkukrotnie niższy niż w Niemczech, Francji, UK, USA, Japonii...
      > Nie dostrzeżesz horrendalnych podatków i danin.
      Podatki i ubezpieczenie społeczne w Polsce jest wyjątkowo niskie. W UE tylko Rumunia, Słowacja i Bułgaria mają je niższe.
      > Nie ujrzysz milionów pustych miejsc pozostałych po emigrantach za chlebem.
      Chciałbyś im zabrać paszporty jak za komuny?
      > Nie ujrzysz absurdalnych opłat śmieciowych, śmiecowych umów o pracę i
      > śmieciowych emerytur.
      Chcesz mieć niskie emerytury czy niskie daniny? (pieniądze nie biorą się z bankomatu, jakbyś nie wiedział). To co się u nas nazywa umowami śmieciowymi a Niemczech, Austrii, Szwecji nazywa się "nietypowymi formami zatrudnienia", "nowymi samodzielnymi", "samozatrudnieniem" i jest bardzo pozytywnie odbierane przez ludzi.
      W mojej gminie płacę około 7zł/miesiąc od osoby za wywóz śmieci. Ale w czasie wyborów samorządowych frekwencja była wysoka i ludzie starannie rozważali, na kogo głosować.
      • wlodzimierz.iljicz Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 15:47
        >W mojej gminie płacę około 7zł/miesiąc od osoby za wywóz śmieci. Ale w czasie wyborów >samorządowych frekwencja była wysoka i ludzie starannie rozważali, na kogo głosować.

W takim razie chyba nie wybrali PO.
    • obeznany44 Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 12:16
      Załóż sobie różowe okulary i patrz na świat jak szpak czarnej szpary...
    • zgred-zisko A Ty zdejm swoje czarne 02.05.13, 13:46
      i od razu Ci się poprawi. Zobaczysz może ulice zapchane porządnymi brykami, zobaczysz przedmieścia zabudowane pięknym willami, zobaczysz statystyki wskazujące, że ludzie żyją coraz dłużej, zobaczysz setki tysięcy młodych wykształconych ludzi opuszczających wyższe uczelnie, zobaczysz ile osób spędza urlopy w ciepłych krajach, zobaczysz w co zaopatrzone są polskie gospodarstwa domowe itp. Albo nie zobaczysz, bo jak zobaczysz, to Cię wywalą z roboty.
      • rrdm Re: Nie wiem co zażywasz , ale pewnie 02.05.13, 13:50
        jakiś straszny szajs !

www.sfora.pl/13-milionow-Polakow-zyje-na-skraju-biedy-a29485
        • zgred-zisko Re: Nie wiem co zażywasz , ale pewnie 02.05.13, 14:04
          Z waszego artykułu.
          "Przeciętnie Polak ma do wydania w ciągu roku 40 tys. zł. To mało. Wciąż kupujemy tylko najpotrzeb­niej­sze rzeczy." To ile Ty masz, że uważasz ich za biedaków?
      • wlodzimierz.iljicz Re: A Ty zdejm swoje czarne 02.05.13, 15:52
        >Zobaczysz może ulice zapchane porządnymi brykami,
        Kupionymi na kredyt lub odpicowanymi w warsztacie z niemieckiego szrotu.

>przedmieścia zabudowane pięknym willami
        30 lat kredytu

> zobaczysz setki tysięcy młodych wykształconych ludzi opuszczających wyższe uczelnie
        Pseudowykształconych z pseudodyplomami udających się z pseudouczelni z miejsa na bezrobocie.
    • veglie Re: Załóż sobie różowe okulary, 02.05.13, 15:50
      tiny.pl/h84f5
    • max2-012 propaganda maffi PO bardziej chamska 02.05.13, 18:14
      i bezczelna niz propaganda Stalina.
    • m.c.hrabia Re: ilicz w takich 02.05.13, 18:24
      ci będzie do twarzy
      narodowcy.net/wp-content/uploads/2010/12/Jaruzelski-1983.jpg
    • nick123456789 [...] 02.05.13, 18:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka