anwad 05.05.13, 11:37 Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obeznany44 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:39 nie POprawne POlitycznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:43 Dla ruskich agentów? A tych nie chcemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:46 anwad napisała: > Dla ruskich agentów? A tych nie chcemy:) > hi hi hi hi hi hi hi ................. już określiłaś tych co nie podzielają twego jedynie słusznego zdania , a w tytule bredzisz coś o wspólnym...... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 moja propozycja 05.05.13, 11:46 18 wrzesień (1993 r.). Ostatni obcy żołdak opuścił Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: moja propozycja 05.05.13, 11:59 Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezentację np. wrocławian? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: moja propozycja 05.05.13, 12:10 anwad napisała: > Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezen > tację np. wrocławian? -------------- Anwad, możesz ufać Rafałowi Dutkiewiczowi. Inna sprawa "wrocławianie". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: moja propozycja 05.05.13, 12:23 Na Wybrzeżu Ruscy też stacjonowali? Nie wiesz może? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: moja propozycja 05.05.13, 12:25 anwad napisała: > Na Wybrzeżu Ruscy też stacjonowali? Nie wiesz może? -------------- Po co pytasz, Moja propozycja święta narodowego 18 września wyjaśnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: moja propozycja 05.05.13, 14:04 W Rembertowie stacjonowali. Jak wygłada liczebność posłów z tej okolicy? Nie wiesz może? I czy poinformowałaś Maciarewicza o podejrzanej nadreprezentacji wrocławian w sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: moja propozycja 06.05.13, 14:32 Jest jeszcze jedna nadreprezentacja w Sejmie. I właściwie nie podejrzana, bo to nie podejrzenia, pewność. I ta "nadreprezentacja" KGB ma swój własny b. duży klub (taki chce mieć w Dumie Państwowej). W ostatnich czasach kilku posłów stamtąd odeszło, ale do formacji zaprzyjaźnionych :))) -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ale to nie Kaczynski zwyciężył bolszewików 05.05.13, 11:51 Wprost przeciwnie. Jego dziadek był zaborcą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 jaskółka - Georgian Tribute to Lech Kaczyński 05.05.13, 11:54 Georgian Tribute to Lech Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski ulubiona piesn Stalina - katynskiego rzeznika 06.05.13, 15:44 piekny trybut - mozna pec ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: ulubiona piesn Stalina - katynskiego rzeznika 06.05.13, 16:15 To Film zrobiony w czasie słynnej odsieczy gruzińskiej! I Prawdziwy Prezydent na nim! Dokument przekazywany przez wszystkie najważniejsze telewizje świata, takie jak TV Riespublika i TW TRWAM, a za nimi przez pomniejsze stacje i agencje, takie jak BBC, CNN, Reuter... -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 12:41 Jesteź tego pewna???? M. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 12:45 Potrafisz rozmawiać na poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Z Tobą sie nie da... 05.05.13, 12:54 Specjalnie wybrałam święto łączące wszystkich Polaków, a ten o Kaczyńskim. To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 15:06 anwad napisała: ... Potrafisz rozmawiać na poziomie? Na twoim ? Nie da rady. Nie można porozumieć się z rozwielitką albo amebą. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 06.05.13, 14:28 Taka podpowiedź z rezydentury przyszła. I Anwadzia naPiSała. -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Nie ma takiej daty,ani takiego zdarzenia które by 05.05.13, 11:54 zdołało połączyć SS (Sekta Smoleńska) z resztą Polaków. PST i jego sekta zawsze będą na nie! Nie no nie! Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:12 anwad napisała: > Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to > ? Jak możesz wysnuwać takie propozycje niecne?? Nie myślisz chyba zasmucać naszych przyjaciół radując się w takim smutnym dla nich dniu? Ty niewdzięcznico ;);) Nasi przyjaciele zza wschodniej granicy tyle pomocy nam udzielili chociażby w okolicznościach katastrofy somleńskiej. Ramię w ramie.. itd. No więcej wdzięczności proszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:26 Ja myślę o Polakach - zdecydowanie mamy co świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:15 anwad napisała: > Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to > ? Prowokator :) Wiesz, że to nie zjednoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:24 Dlaczego nie? Napisałam to szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:25 anwad napisała: > Dlaczego nie? Napisałam to szczerze. To już całkiem źle. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:48 Ty pewnie z tych, co uważają, że władze rosyjskie to nasi sojusznicy i przyjaciele... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:52 anwad napisała: > Ty pewnie z tych, co uważają, że władze rosyjskie to nasi sojusznicy i przyjaciele... Nie. Jestem z tych, którzy nie uznają żadnej agresji. A może data zajęcia Wilna przez gen. l. Żeligowskiego byłaby dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:57 Aha, czyli poddawać się bez walki? Fajna postawa z punktu widzenia agresora. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:11 anwad napisała: > Aha, czyli poddawać się bez walki? Fajna postawa z punktu widzenia agresora. W "bolszewicką" wojnę rozpoczęli Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:22 anwad napisała: > A Polacy? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:07 Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie dopuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:10 anwad napisała: > Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie dopuścili. Ciekawa wersja. Irak chciał opanować świat i trzeba było go najechać. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:16 No jasne. Polacy mieli pozwolić na to, żeby ziemie oddzielające Rosję od Polski zostały zajęte przez bolszewików, a stamtąd żeby mieli oni prostą drogę na Polskę i Europę. Chwała Piłsudskiemu, że nie brakowało mu odwagi na rozprawienie się z bolszewicką dziczą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:19 anwad napisała: > No jasne. Polacy mieli pozwolić na to, żeby ziemie oddzielające Rosję od Polski > zostały zajęte przez bolszewików, a stamtąd żeby mieli oni prostą drogę na Pol > skę i Europę. Chwała Piłsudskiemu, że nie brakowało mu odwagi na rozprawienie s > ię z bolszewicką dziczą. Kto rozpoczął tę wojnę? Kto był - (nie zamierzał być) - agresorem? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:20 wojna polsko-bolszewicka 1919–21, wojna między Polską a sowiecką Rosją; rozpoczęta marszem Armii Czerwonej na Białoruś i Litwę, która XII 1918 zajęła Mińsk, a 5 I 1919 wyparła z Wilna oddziały Samoobrony Litwy i Białorusi (dowódca generał W. Wejtko); strona sowiecka dążyła do wprowadzenia na tych terenach rządów rewolucyjnych encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3997498 Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:43 Do lekarza przychodzi kobieta z czarnym niemowlęciem a lekarz pyta - "kto pani taką ciemnotę wcisnął"? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 23:01 anwad napisała: > Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie > dopuścili. Kto Cię uczył historii? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:33 A widzisz wpis remeza :) To niemożliwe w przypadku tej daty. Zresztą każde wybicie się naszego państwa na niezależność będzie przez postkomunistów tępione i sekowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:36 Ale dlaczego mielibyśmy się oglądać na komunistów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:40 wiosnaludzikow napisał: > A widzisz wpis remeza :) > To niemożliwe w przypadku tej daty. Zresztą każde wybicie się naszego państwa n > a niezależność będzie przez postkomunistów tępione i sekowane. Niepodległość uzyskaliśmy dzięki zwycięstwu nad bolszewikami? To rzeczywiście nowa historia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 05:51 e i sekowane. > Niepodległość uzyskaliśmy dzięki zwycięstwu nad bolszewikami? To rzeczywiście [ > b]nowa[/b] historia. Nie, to nie jest " nowa " historia. Bitwa Warszawska przez bardzo wielu niepolskich historyków jest uważana za jedną z 10 najważniejszych dla historii Europy bitew, a bolszewicka wojen. Znakomita część historyków uważa, że My właśnie uratowaliśmy w ten sposób Europę przed komunizmem i proletariusze wszystkich krajów Europy nie połączyli się :) To oczywiste a Ty te swoje pro- komusze pierdy tu uskuteczniasz drogi remez :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:22 Podpowiem Ci, potomku najmłodszego syna Noego, pewne rozwiązanie. Przeczytaj, pomyśl, napisz i ... nie wysyłaj bo piszesz od rzeczy. Niepodległa Polska rozpoczęła wojnę z Rosją. A w wojnie tej, w sposób bardzo ograniczony, pomogli nam jedynie Francuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a mozesz przytoczyc nazwiska tychze historykow 06.05.13, 14:51 i tytuly tychze prac ??? > Bitwa Warszawska przez bardzo wielu niepolskich historyków jest uważana za jedn > ą z 10 najważniejszych dla historii Europy bitew, a bolszewicka wojen. nazwiska i odniesienia poprosze > Znakomit > a część historyków uważa, że My właśnie uratowaliśmy w ten sposób Europę przed > komunizmem i proletariusze wszystkich krajów Europy nie połączyli się :) tym twierdzeniem znacznie obnizyles wymowe poprzedniej tezy - jako, ze w sierpniu 1920 nie bylo mozliwosci polaczenia proletariuszy wszystkich krajow Europy - ten prawiczkowy mit dawno zostal wysmiany gdyby nawet ruskie wojska jakims cudem dobily sie do Niemiec, samym swoim wygladem i zachowaniem skutecznie wyleczylyby niemieckich proletariuszy z checi laczenia sie z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
vinotur Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:37 Jak zwykle pie...sz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 05:53 vinotur napisał: > Jak zwykle pie...sz od rzeczy. Wiele treści wniosłeś tą wybitnie analityczną wypowiedzią :) Jaki nowy nick teraz założysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:10 A to Boże Narodzenie już nie wystarczy? anwad napisała: > Która zjednoczy cały Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:31 A co? Z rezydentury przyszło razreszenije na takoj prijom, as'? Możet byt', prosto, prikaz? Swoją drogą, to cudowne: Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezentację np. wrocławian? Po ukrytej opcji niemieckiej PiS zdemaskował kolejnego wroga klasowego, narodowego... Lol !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:57 dystans4 napisał: > Swoją drogą, to cudowne: > Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie > mamy nadreprezentację np. wrocławian? No nie? Wrocławianie w sejmie to rosyjscy agenci a serwery PKW są w Rosji i wszystko jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:10 A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11 anwad napisała: > A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich? Przeniosła się do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:46 A to Maciarewicz nie wie? anwad napisała: > A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:13 anwad napisała: A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich? Nie wiesz ? Założyła "Radio Maryja" i telewizję "Trwam", partię zwaną żartobliwie Prawo i Sprawiedliwość, parę dzienników i tygodników (np. GPC, Sieci).. A i ty masz się calkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:53 4. czerwca - to bardzo dobre wspólne święto. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11 Nie. To święto komunistów, którzy cieszą się z bezproblemowego przekształcenia komuny w neokomunę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11 anwad napisała: > Nie. To święto komunistów, którzy cieszą się z bezproblemowego przekształcenia > komuny w neokomunę. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:43 A ta neokomuna to owoc twojego niezmanipulowanego umysłu , czy skądś zściosałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
calendarium Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:00 ... a to dzięki temu zwycięstwu Europa Polsce zawdzięcza bardzo wiele. To Polska uratowała Europę przed rozprzestrzenianiem się bolszewizmu, czego nie można powiedzieć o Europie 19 lat później. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:07 calendarium napisał: > ... a to dzięki temu zwycięstwu Europa Polsce zawdzięcza bardzo wiele. > To Polska uratowała Europę przed rozprzestrzenianiem się bolszewizmu, Jeden z Wielkich Mitów. Odpowiedz Link Zgłoś
calendarium Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:13 Wiesz, trudno dyskutować co by było, gdyby było. Rosja Sowiecka na Polsce by się nie zatrzymała, a wynika to z planów Stalina pozostawionych na piśmie. Faktem też jest, że po 19 latach w 1939 roku Europa nie pomogła Polsce w żaden sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:20 calendarium napisał: > Wiesz, trudno dyskutować co by było, gdyby było. > Rosja Sowiecka na Polsce by się nie zatrzymała, > a wynika to z planów Stalina pozostawionych na piśmie. > Faktem też jest, że po 19 latach w 1939 roku Europa nie pomogła Polsce w żaden > sposób. Da liegt der Hund begraben. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:19 No i właśnie dlatego proponuję - świętujmy to wspólnie. Bo jest co świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:14 pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Wojska_Polskiego Ech, ty nasza bystra, świetnie wyedukowana "patriotko"... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:17 Ale o co Ci chodzi? Przecież proponuję wspólne świętowanie tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:19 :-))) Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Anwadziu, patriotko nasza droga... 05.05.13, 15:22 Święto Niepodległości (dla upamiętnienia odzyskania niepodległego bytu państwowego po 120 latach zaborów) twoja ojczyzna obchodzi 11 Listopada - tak jest i tak zostanie, ustanawianie alternatywnych świąt dla Anwadzi i Pana Ściosa lepiej zostaw w spokoju :-))) Zamiast wymyślać (chyba z nudów, bo już nie wiem?) i wrzucać na forum coraz to głupsze wątki zajmij się lepiej tym... www.wprost.pl/ar/398473/Ponad-300-osob-pokrzywdzonych-ws-lotow-do-Smolenska/ Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 15:52 Pasażerowie wszystkich lotów do Smoleńska 7 i 10 kwietnia 2010 r. oraz rodziny ofiar z prezydenckiego tupolewa zostały uznane za pokrzywdzonych w śledztwie prowadzonym przez warszawską prokuraturę. - To grubo ponad 200, a może nawet i 300 osób - szacuje zastępca Prokuratora Okręgowego Paweł Nowak. Prokuratorzy są zgodni, że tak duża liczba pokrzywdzonych może sparaliżować śledztwo na wiele miesięcy. Oskarżyciele musieli zakreślić krąg osób pokrzywdzonych, ponieważ tak nakazał im w marcu tego roku sąd. www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nawet-300-poszkodowanych-ws-lotow-do-smolenska-sledztwo-potrwa-jeszcze-wiele-miesiecy,322553.html A już miałem nadzieję, że zbliżamy się ku końcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 21:56 Jesteś w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod tym, co wypisujesz o Smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:06 Ja jestem w stanie podpisać się pod wszystkim - Janusz Majewski. A Ty, Anwadzia? -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:34 Nie wstydzisz się tak wulgarnie wypowiadać pod imieniem i nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:50 Wystarczy ze ty się wstydzisz.Ja na twoim miejscu również bym się wstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ale pod czym... 06.05.13, 11:16 pod tym, że na drugim Tu-154 nr 102 też doszło do wybuchów i zamachu, bo znaleziono na nim trotyl? :-))) Czy pod tym, ci mówi Piecha, Girzyński, 40% posłów i wyborców PiS - trzeci rok piszę, że czekam na wyniki śledztwa NPW, jeśli dalej czegoś nie rozumiesz, poczytaj sobie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,1157,143754635,143754635,Kto_i_jak_obecnie_bada_katastrofe_z_10_kwietnia.html anwad napisała: > Jesteś w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod tym, co wypisujesz > o Smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Ale pod czym... 06.05.13, 15:13 Nie tylko trotyl, także inne materiały wybuchowe... A nie pomyślałeś, że materiały wybuchowe mogły się znaleźć w obu samolotach, bo nie wiadomo było którym samolotem "prezydent gdzieś poleci"...? Czekasz na wyniki śledztwa NPW, a dzisiejszych matactw NPW nie dostrzegasz? To dzięki tym, którzy na te matactwa wskazują, NPW nie może powiedzieć - jak komisja Laska - że nie doszło do zamachu. Prokuratorzy są trochę bardziej świadomi konsekwencji karnych. To jak: nie wstydzisz się swojej postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-))))))))))))) 06.05.13, 18:10 "A nie pomyślałeś, że materiały wybuchowe mogły się znaleźć w obu samolotach, bo nie wiadomo było którym samolotem "prezydent gdzieś poleci"...?" No! Masz rację - drugi Tu-154 przez dwa lata po katastrofie latał z materiałami wybuchowymi na pokładzie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 18:39 A latał? To nie słyszałeś, że ani prezydent, ani premier do niego po 10 IV nie wsiadł? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 18:50 > A latał? A nie? :-))) > To nie słyszałeś, że ani prezydent, ani premier do niego po 10 IV nie wsiadł? Słyszałem! Podobnież nie wsiadali, bo w 2012 wydało się, że od dwóch lat lata naszpikowany ładunkami wybuchowymi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ech, naiwne głupiątko... 06.05.13, 19:02 wpolityce.pl/wydarzenia/12521-fakt-premier-tusk-lata-tu-154-m-o-numerze-102-z-warszawy-do-gdanska-w-piatki-i-z-powrotem-w-poniedzialki Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Ech, naiwne głupiątko... 06.05.13, 19:18 Wyczytałeś to w tabloidzie? Tusk lata Embraerem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 19:45 Cytowali "Fakt"... Naprawdę myślisz, że premier lata - do domu - tak ogromnym samolotem? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 20:09 Nie :-) Myślę, że lata tycim, 96-osobowym rządowym mikrosamolocikiem marki Embraer, a kto wie, może i tycią podniebną motorynką Artymowicza, rv-6! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 20:18 Tu-154 nr 102 może zabierać max. 90 pasażerów :-) Może skończ już wreszcie z tym wypisywaniem głupot i wymądrzaniem się w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia - czy wyraziłem się jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Fotka. 06.05.13, 21:03 Pytam - to Tupolew czy Embraer? Już widzę jak potrafisz je od siebie odróżnić, ty nasza niespotykanie bystra patriotko... www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,galeria-artykulu,110205,5.html Jak nie wiesz, to zapytaj Ściosa. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Fotka. 06.05.13, 21:06 Rozumiem, że to zdjęcie - jakiegokolwiek samolotu by nie było - zostało zrobione specjalnie w dniu lotu premiera do domu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Fotka. 06.05.13, 21:25 Ależ oczywiście, że specjalnie! To ustawka, wymyślona po to, żeby zaatakować Tuska i zarzucać mu marnotrawienie społecznych pieniędzy :-) A kto to wymyślił i przygotował? Oczywiście sam Tusk! www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,galeria-artykulu,110205,5.html Trzymajcie mnie, o Boziu... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tu link: 06.05.13, 22:03 www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,artykuly,110205,1.html Pierwszy raz o tym słyszysz, prawda? :-))) Chyba najwyższy czas (moja ty błyskotliwa patriotko) wyściubić nos z podrzędnego portaliku S24, tudzież chorych produkcji paranoika Ściosa i rozejrzeć po szerokim świecie. Kończę na dziś - papa. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:26 Lata, naiwniątko - lata... m.onet.pl/biznes,86rlw Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:34 Widzisz? Zuch Sikorski! Nie boi się latać samolotem z bombami termobarycznymi na pokładzie... wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,To-byl-juz-ostatni-lot-wojskowego-Tu-154M,wid,13660178,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:50 Niuń, a z ostatniego linka, który mi przysłałeś, wynika, że nie ostatni, bo premier lata nim do domu:) Interesują mnie loty premiera i prezydenta - loty o statusie HEAD. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:17 Loty premiera i prezydenta... Proszę o linki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:19 Masz wyżej - nie będę linkował po dziesięć razy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:21 Wyraźnie napisałam, że nie interesuje mnie "Fakt" jako źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:23 No widzisz - a Karnowskich interesuje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Drugim Tu-154 po katastrofie latał Tusk, Sikorski 06.05.13, 20:44 i Klich - godne podziwu, prawda? Bohaterzy! Przez dwa lata latali samolotem z trotylem i ładunkami wybuchowymi na pokładzie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Drugim Tu-154 po katastrofie latał Tusk, Siko 06.05.13, 21:07 O tym dowiedziano się chyba dopiero niedawno? A wcześniej i Komorowski, i Tusk byli przezorni. Zwracam zwłaszcza uwagę na Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie. 06.05.13, 21:45 Dowiedziano się, kiedy opublikowano o tym informacje - daty masz przy artykułach :-))) Dlaczego Komorowski nie latał? To bardzo proste! Nie był tak odważny jak Klich&Sikorski&Tusk i bał się podróżować samolotem z ładunkami wybuchowymi zainstalowanymi w Samarze przez ruską agenturę... Amwad - naprawdę powinnaś odstawić Ściosa i skontaktować się z dobrym lekarzem, bo twoje forumowe produkcje nie wyglądają za dobrze. Masz jakąś rodzinę, bliskich, czy jesteś sama? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 15:01 Ktoś ci zabronił dołaczyć do wspólnego świętowania rok temu? Nie szkodzi, możesz nadrobić w tym roku, zapraszamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:46 Natomiast zdecydowanie zapomnijmy o 9 maja, kiedy to - biorąc udział w nieodpowiedzialnym akcie barbarzyństwa - wzięliśmy udział u boku ZSRR i Aliantów w likwidacji słynnego niemieckiego biura podróży, które przez tyle lat przysyłało nam niemieckich turystów, którzy zostawiali tutaj swoje ciężko zarobione marki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:50 zgred-zisko napisał: > Natomiast zdecydowanie zapomnijmy o 9 maja... ------------------ Wg czasu moskiewskiego to było 9-tego, ale wg czasu warszawskiego oczko wcześniej 8-go maja, Gdzie ty mieszkasz W Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:51 Popieram, zwłaszcza kiedy stało się powszechnie wiadomym, że to my wywołaliśmy II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:53 remez2 napisał: > Popieram, zwłaszcza kiedy stało się powszechnie wiadomym, że to my wywołaliśmy > II WŚ. --------------- Franek Dolas. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:03 To Cię komuniści nauczyli historii... Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:17 Znasz jakąś inną wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:21 zgred-zisko napisał: > Znasz jakąś inną wersję? Żeby tylko jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
vinotur A może byś się ta wzięła wreszcie za jakąś robotę 05.05.13, 15:36 Do świętowania wielu, do pracy mało. Odpowiedz Link Zgłoś
zygopetalum Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:55 Właściwie to w Polsce powinny byc obchodzone dwa świeta. Data pierwszego wiadoma, bo to rocznica pierwszego zniewolenia Polakow, czyli przyjecie chrztu w 996 r. Druga data, jeszcze nie znana, niestety, to data odzyskania niepodleglosci spod okupacji watykansko-katolickiej. Jak sie tak zastanowic, to wszystkie nieszczescia pomiedzy tymi datami spowodowane byly tąże okupacją. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonpiekielny Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 16:00 O tak, tak, tak !!! Nie napiszę, że chętnie dołożyłbym do tego Sylwestra i Nowy Rok, bo zaraz będą chcieli świętować też katastrofę smoleńską. Odpowiedz Link Zgłoś
zygopetalum Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 16:03 od tego upału to mnie sie paluchy slizgają ;) oczywiscie mialo byc 966r. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 17:28 No i mamy. Maj. I znów księżniczka Anna spadła z konia. Wśród ludzi oznacza to wiadomo co. W PiSie, co zrozumiałe, albowiem partia owa preferuje związki nietradycyjne i jałowe (np. z Lepperem, czy Gierychem), oznacza to wzmożenie intelektualne. I tak patrzę i widzę, że Anwadzia zapłodniona została intelektualnie przez (SMSy) Hofmana i Błaszczaka. ... I wespół w zespół, wespół w zespół... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad No to do sierpnia! 05.05.13, 19:37 Pomysł się spodobał, więc organizujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 19:47 organizujcie towarzyszko organizujcie , ku chwale Tu 154m Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 20:56 PiS robi to cały czas, szczególnie około 10 każdego miesiąca, Jedna tylko poprawka, żeby wszystko razem do siebie pasowało: w zapodanym tekście jest - organizujemy i należy zamienić w nim orga na ona i wszystko znajdzie się na swoim miejscu! się spodobał, więc onanizujemy :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 22:55 Proponuje 17 września. Napad i ucieczka endeckiego rządu za granice i pozostawienie narodu na pastwę okupanta. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No! 06.05.13, 10:58 Po latach obchodzenia 15 sierpnia rocznicy Cudu Nad Wisłą, z wniosku Anwadzi od 2013 roku będziemy obchodzić święto Anwadzi i pana Ściosa :-))) Masz coś tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,1157,144296317,144300350,Znowu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 09:42 Proponuję 9 maja lub 28 czerwca.Wieszanie targowiczan 1794...... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:18 Proponuję podpisanie Porozumienia Sierpniowego w Gdańsku jako Dzień Porozumienia Narodowego, Za wyjątkiem komuchów powinno pasować wszystkim a może nawet niektórym komuchom. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:25 wiosnaludzikow napisał: > Proponuję podpisanie Porozumienia Sierpniowego w Gdańsku jako Dzień Porozumieni > a Narodowego, Za wyjątkiem komuchów powinno pasować wszystkim a może nawet niek > tórym komuchom. Może być gumofilcu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 11:07 anwad napisała: > Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to Przecież mamy już termin Święta Niepodległości - 11 listopada. Piłsudski, Dmowski, Narutowicz, Daszyński, Witos... - dla każdego coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 14:35 To musi być święto prawdziwe. Uznane przez Naród, a nie jakieś tam przypadkowe społeczeństwo, które nie wybrało prawdziwego prezydenta. -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:08 Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspólne świętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:29 anwad napisała: > Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspólne świ > ętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto. Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:37 remez2 napisał: > anwad napisała: > > > Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspól > ne świ > > ętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto. > Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto > . :- ( Czasami ileś tysięcy musi zginąć aby nie zginęły miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:56 remez2 napisał: > Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto. Dla miłośników martyrologii jak najbardziej. Nie to co 4 czerwca czy 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:03 Tak, należy się cieszyć z odparcia dziczy ze Wschodu. To święto daje nadzieję, że zło nie jest wszechpotężne. Że potęga ducha i - jak niektórzy wierzą - wsparcie Opatrzności działa cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski ech zeby teraz ktos te dzicz ze Wschodu 06.05.13, 16:29 przepedzil dzis sciana wschodnia znowu prze do wladzy nad Polska Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a dlaczego PiS mialby swietowac zwyciestwo nad bol 06.05.13, 15:29 bolszewikami ??? przeciez PiS odkrywa przed nami caly walchlarz bolszewickich metod jesli mialby wskazac jedna roznice pomiedzy PiS i bolszewikami bylbym zupelnie bezradny Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:50 anwad napisała: > Ja proponuję wspólne świętowanie... Tylko termin wybrałaś niefortunnie. Wojsko ma wtedy Święto Wojska Polskiego, zaś kościół świętuje Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny. No i środek wakacji. Defiladoprocesje mogą nie mieć zbyt licznej widowni z powodu urlopów. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:00 O frekwencję się nie martw:) Jestem zadziwiona, że to święto do tej pory było tak pomijane... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:21 anwad napisała: > O frekwencję się nie martw:) PiSdaki nie jeżdżą na wczasy... Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski pomijane ale chyba na kursie w FSB 06.05.13, 16:27 www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2012-08-15.html www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2011-08-15,2.html www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2010-08-15.html i dla porownania: www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2009-08-15.html www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2008-08-15.html www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2007-08-15.html www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2006-08-15.html Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Co my na to? 06.05.13, 19:50 anwad napisała: > Co Wy na to? My na to, że raczej nie spotykamy się na tych samych bankietach. Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg O kur.................................. 06.05.13, 20:46 Z Macierewiczem, Waszczykowskim, Kaczyńskim i resztą PiSdzielstwa świętować mogą tylko M A S O C H I Ś C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: O kur.................................. 07.05.13, 17:05 Nawet podoficer prowadzący nie przyjdzie tam, bo nie honor. I może pokażę (przetłumaczę), co tam o takich mówią. Tylko z najgłębszym politowaniem. I to ci, którzy są zauroczeni Polską. -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 07.05.13, 17:13 speydalaj anwand won Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 12.05.17, 18:27 Świętuje PIS z Antonim i Panem Prezesem. Nie będzie Caracali. Gratulacje i nagrody od Pana. Prezydenta Putina. Dla Prezesa Pałac Namiestnikowski, dla Berczyńskiego willa. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot Odpowiedz Link Zgłoś