Dodaj do ulubionych

Mam propozycję wspólnego świętowania

05.05.13, 11:37
Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • obeznany44 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:39
      nie POprawne POlitycznie....
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:43
        Dla ruskich agentów? A tych nie chcemy:)
        • m.c.hrabia Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 11:46
          anwad napisała:

> Dla ruskich agentów? A tych nie chcemy:)
          >
          hi hi hi hi hi hi hi .................

już określiłaś tych co nie podzielają twego jedynie słusznego zdania ,

a w tytule bredzisz coś o wspólnym......
    • wojciech.2345 moja propozycja 05.05.13, 11:46
      18 wrzesień (1993 r.).
      Ostatni obcy żołdak opuścił Polskę.
      • anwad Re: moja propozycja 05.05.13, 11:59
        Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezentację np. wrocławian?
        • wojciech.2345 Re: moja propozycja 05.05.13, 12:10
          anwad napisała:
          > Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezen
          > tację np. wrocławian?
          --------------
          Anwad,
          możesz ufać Rafałowi Dutkiewiczowi. Inna sprawa "wrocławianie".

Pozdrawiam.
          • anwad Re: moja propozycja 05.05.13, 12:23
            Na Wybrzeżu Ruscy też stacjonowali? Nie wiesz może?
            • wojciech.2345 Re: moja propozycja 05.05.13, 12:25
              anwad napisała:
              > Na Wybrzeżu Ruscy też stacjonowali? Nie wiesz może?
              --------------
              Po co pytasz,

Moja propozycja święta narodowego 18 września wyjaśnia
              wszystko.
              • anwad Re: moja propozycja 05.05.13, 12:33
                Ok, niech będzie taka:)
            • aniechto.only Re: moja propozycja 05.05.13, 14:04
              W Rembertowie stacjonowali. Jak wygłada liczebność posłów z tej okolicy? Nie wiesz może? I czy poinformowałaś Maciarewicza o podejrzanej nadreprezentacji wrocławian w sejmie?
              • dystans4 Re: moja propozycja 06.05.13, 14:32
                Jest jeszcze jedna nadreprezentacja w Sejmie. I właściwie nie podejrzana, bo to nie podejrzenia, pewność. I ta "nadreprezentacja" KGB ma swój własny b. duży klub (taki chce mieć w Dumie Państwowej). W ostatnich czasach kilku posłów stamtąd odeszło, ale do formacji zaprzyjaźnionych :)))
                --
                bul.
    • mariner4 Ale to nie Kaczynski zwyciężył bolszewików 05.05.13, 11:51
      Wprost przeciwnie. Jego dziadek był zaborcą.
      M.
        • calun_torunski ulubiona piesn Stalina - katynskiego rzeznika 06.05.13, 15:44
          piekny trybut - mozna pec ze smiechu
          • dystans4 Re: ulubiona piesn Stalina - katynskiego rzeznika 06.05.13, 16:15
            To Film zrobiony w czasie słynnej odsieczy gruzińskiej!
            I Prawdziwy Prezydent na nim!
            Dokument przekazywany przez wszystkie najważniejsze telewizje świata, takie jak TV Riespublika i TW TRWAM, a za nimi przez pomniejsze stacje i agencje, takie jak BBC, CNN, Reuter...
            --
            bul.
      • anwad Mały kłamczuszek 05.05.13, 12:29

• mariner4 To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 12:41
          Jesteź tego pewna????
          M.
          • anwad Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 12:45
            Potrafisz rozmawiać na poziomie?
            • mariner4 Z Tobą sie nie da... 05.05.13, 12:50
              M.
              • anwad Re: Z Tobą sie nie da... 05.05.13, 12:54
                Specjalnie wybrałam święto łączące wszystkich Polaków, a ten o Kaczyńskim. To chore.
            • erte2 Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 05.05.13, 15:06
              anwad napisała:
              ... Potrafisz rozmawiać na poziomie?
              Na twoim ? Nie da rady. Nie można porozumieć się z rozwielitką albo amebą.
          • dystans4 Re: To jednak Kaczynski zwyciężył biolszewików? 06.05.13, 14:28
            Taka podpowiedź z rezydentury przyszła. I Anwadzia naPiSała.
            --
            bul.
    • zapijaczony_ryj Nie ma takiej daty,ani takiego zdarzenia które by 05.05.13, 11:54
      zdołało połączyć SS (Sekta Smoleńska) z resztą Polaków.
      PST i jego sekta zawsze będą na nie!
      Nie no nie!
    • giulia123 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:12
      anwad napisała:

> Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to
      > ?

Jak możesz wysnuwać takie propozycje niecne??
      Nie myślisz chyba zasmucać naszych przyjaciół radując się w takim smutnym dla nich dniu?

Ty niewdzięcznico ;);)
      Nasi przyjaciele zza wschodniej granicy tyle pomocy nam udzielili chociażby w okolicznościach katastrofy somleńskiej. Ramię w ramie.. itd.
      No więcej wdzięczności proszę ;)
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:26
        Ja myślę o Polakach - zdecydowanie mamy co świętować.
    • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:15
      anwad napisała:

> Która zjednoczy cały Kraj. Zwycięstwo nad bolszewikami 15 sierpnia. Co Wy na to
      > ?
      Prowokator :) Wiesz, że to nie zjednoczy.
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:24
        Dlaczego nie? Napisałam to szczerze.
        • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:25
          anwad napisała:

> Dlaczego nie? Napisałam to szczerze.
          To już całkiem źle.
          • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:48
            Ty pewnie z tych, co uważają, że władze rosyjskie to nasi sojusznicy i przyjaciele...
            • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:52
              anwad napisała:

> Ty pewnie z tych, co uważają, że władze rosyjskie to nasi sojusznicy i przyjaciele...
              Nie. Jestem z tych, którzy nie uznają żadnej agresji.
              A może data zajęcia Wilna przez gen. l. Żeligowskiego byłaby dobra?
              • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:57
                Aha, czyli poddawać się bez walki? Fajna postawa z punktu widzenia agresora.
                • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:11
                  anwad napisała:

> Aha, czyli poddawać się bez walki? Fajna postawa z punktu widzenia agresora.
                  W "bolszewicką" wojnę rozpoczęli Rosjanie?
                  • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:21
                    A Polacy?
                    • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:22
                      anwad napisała:

> A Polacy?
                      Tak.
                      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:07
                        Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie dopuścili.
                        • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:10
                          anwad napisała:

> Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie dopuścili.
                          Ciekawa wersja. Irak chciał opanować świat i trzeba było go najechać.

• anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:16
                            No jasne. Polacy mieli pozwolić na to, żeby ziemie oddzielające Rosję od Polski zostały zajęte przez bolszewików, a stamtąd żeby mieli oni prostą drogę na Polskę i Europę. Chwała Piłsudskiemu, że nie brakowało mu odwagi na rozprawienie się z bolszewicką dziczą.
                            • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:19
                              anwad napisała:

> No jasne. Polacy mieli pozwolić na to, żeby ziemie oddzielające Rosję od Polski
                              > zostały zajęte przez bolszewików, a stamtąd żeby mieli oni prostą drogę na Pol
                              > skę i Europę. Chwała Piłsudskiemu, że nie brakowało mu odwagi na rozprawienie s
                              > ię z bolszewicką dziczą.
                              Kto rozpoczął tę wojnę? Kto był - (nie zamierzał być) - agresorem?
                              • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:20
                                wojna polsko-bolszewicka 1919–21, wojna między Polską a sowiecką Rosją;
                                rozpoczęta marszem Armii Czerwonej na Białoruś i Litwę, która XII 1918 zajęła Mińsk, a 5 I 1919 wyparła z Wilna oddziały Samoobrony Litwy i Białorusi (dowódca generał W. Wejtko); strona sowiecka dążyła do wprowadzenia na tych terenach rządów rewolucyjnych
                                encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3997498
                                • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:43
                                  Do lekarza przychodzi kobieta z czarnym niemowlęciem a lekarz pyta - "kto pani taką ciemnotę wcisnął"?
                        • kzet69 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 23:01
                          anwad napisała:

> Nie. To Rosjanie chcieli opanować inne narody i całą Europę. Polacy do tego nie
                          > dopuścili.

Kto Cię uczył historii?
        • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:33
          A widzisz wpis remeza :)
          To niemożliwe w przypadku tej daty. Zresztą każde wybicie się naszego państwa na niezależność będzie przez postkomunistów tępione i sekowane.
          • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:36
            Ale dlaczego mielibyśmy się oglądać na komunistów?:)
          • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 12:40
            wiosnaludzikow napisał:

> A widzisz wpis remeza :)
            > To niemożliwe w przypadku tej daty. Zresztą każde wybicie się naszego państwa n
            > a niezależność będzie przez postkomunistów tępione i sekowane.
            Niepodległość uzyskaliśmy dzięki zwycięstwu nad bolszewikami? To rzeczywiście nowa historia.
            • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 05:51
              e i sekowane.
              > Niepodległość uzyskaliśmy dzięki zwycięstwu nad bolszewikami? To rzeczywiście [
              > b]nowa[/b] historia.
              Nie, to nie jest " nowa " historia.
              Bitwa Warszawska przez bardzo wielu niepolskich historyków jest uważana za jedną z 10 najważniejszych dla historii Europy bitew, a bolszewicka wojen. Znakomita część historyków uważa, że My właśnie uratowaliśmy w ten sposób Europę przed komunizmem i proletariusze wszystkich krajów Europy nie połączyli się :) To oczywiste a Ty te swoje pro- komusze pierdy tu uskuteczniasz drogi remez :)
              • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:22
                Podpowiem Ci, potomku najmłodszego syna Noego, pewne rozwiązanie. Przeczytaj, pomyśl, napisz i ... nie wysyłaj bo piszesz od rzeczy.
                Niepodległa Polska rozpoczęła wojnę z Rosją. A w wojnie tej, w sposób bardzo ograniczony, pomogli nam jedynie Francuzi.
              • calun_torunski a mozesz przytoczyc nazwiska tychze historykow 06.05.13, 14:51
                i tytuly tychze prac ???

> Bitwa Warszawska przez bardzo wielu niepolskich historyków jest uważana za jedn
                > ą z 10 najważniejszych dla historii Europy bitew, a bolszewicka wojen.

nazwiska i odniesienia poprosze

> Znakomit
                > a część historyków uważa, że My właśnie uratowaliśmy w ten sposób Europę przed
                > komunizmem i proletariusze wszystkich krajów Europy nie połączyli się :)

tym twierdzeniem znacznie obnizyles wymowe poprzedniej tezy - jako, ze w sierpniu 1920 nie bylo mozliwosci polaczenia proletariuszy wszystkich krajow Europy - ten prawiczkowy mit dawno zostal wysmiany

gdyby nawet ruskie wojska jakims cudem dobily sie do Niemiec, samym swoim wygladem i zachowaniem skutecznie wyleczylyby niemieckich proletariuszy z checi laczenia sie z nimi
          • vinotur Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:37
            Jak zwykle pie...sz od rzeczy.
            • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 05:53
              vinotur napisał:

> Jak zwykle pie...sz od rzeczy.
              Wiele treści wniosłeś tą wybitnie analityczną wypowiedzią :)
              Jaki nowy nick teraz założysz ?

• aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:10
      A to Boże Narodzenie już nie wystarczy?

anwad napisała:

> Która zjednoczy cały Kraj.
    • dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:31
      A co? Z rezydentury przyszło razreszenije na takoj prijom, as'? Możet byt', prosto, prikaz?

Swoją drogą, to cudowne:
      Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie mamy nadreprezentację np. wrocławian?

Po ukrytej opcji niemieckiej PiS zdemaskował kolejnego wroga klasowego, narodowego...
      Lol !!!
      • aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:57
        dystans4 napisał:
        > Swoją drogą, to cudowne:
        > Ale agentura po nich pozostała. Jak myślisz, dlaczego w Sejmie
        > mamy nadreprezentację np. wrocławian?

No nie? Wrocławianie w sejmie to rosyjscy agenci a serwery PKW są w Rosji i wszystko jasne ;)
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:10
        A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich?
        • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11
          anwad napisała:

> A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich?
          Przeniosła się do Torunia.
        • aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:46
          A to Maciarewicz nie wie?

anwad napisała:

> A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich?
        • erte2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:13
          anwad napisała:
          A co się stało z agenturą stacjonujących w Polsce wojsk sowieckich?
          Nie wiesz ? Założyła "Radio Maryja" i telewizję "Trwam", partię zwaną żartobliwie Prawo i Sprawiedliwość, parę dzienników i tygodników (np. GPC, Sieci)..
          A i ty masz się calkiem nieźle.
    • damakier1 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 13:53
      4. czerwca - to bardzo dobre wspólne święto.
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11
        Nie. To święto komunistów, którzy cieszą się z bezproblemowego przekształcenia komuny w neokomunę.
        • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:11
          anwad napisała:

> Nie. To święto komunistów, którzy cieszą się z bezproblemowego przekształcenia
          > komuny w neokomunę.
          :-))))
        • aniechto.only Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:43
          A ta neokomuna to owoc twojego niezmanipulowanego umysłu , czy skądś zściosałaś?
    • calendarium Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:00
      ... a to dzięki temu zwycięstwu Europa Polsce zawdzięcza bardzo wiele.
      To Polska uratowała Europę przed rozprzestrzenianiem się bolszewizmu,
      czego nie można powiedzieć o Europie 19 lat później.

• remez2 Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:07
        calendarium napisał:

> ... a to dzięki temu zwycięstwu Europa Polsce zawdzięcza bardzo wiele.
        > To Polska uratowała Europę przed rozprzestrzenianiem się bolszewizmu,
        Jeden z Wielkich Mitów.
        • calendarium Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:13
          Wiesz, trudno dyskutować co by było, gdyby było.
          Rosja Sowiecka na Polsce by się nie zatrzymała,
          a wynika to z planów Stalina pozostawionych na piśmie.
          Faktem też jest, że po 19 latach w 1939 roku Europa nie pomogła Polsce w żaden sposób.
          • remez2 Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:20
            calendarium napisał:

> Wiesz, trudno dyskutować co by było, gdyby było.
            > Rosja Sowiecka na Polsce by się nie zatrzymała,
            > a wynika to z planów Stalina pozostawionych na piśmie.
            > Faktem też jest, że po 19 latach w 1939 roku Europa nie pomogła Polsce w żaden
            > sposób.
            Da liegt der Hund begraben.
      • anwad Re: Bitwa Warszawska 1920 jest niedoceniana, ... 05.05.13, 14:19
        No i właśnie dlatego proponuję - świętujmy to wspólnie. Bo jest co świętować.
    • indeed4 Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:14
      pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Wojska_Polskiego

Ech, ty nasza bystra, świetnie wyedukowana "patriotko"... :-)))

• anwad Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:17
        Ale o co Ci chodzi? Przecież proponuję wspólne świętowanie tego dnia.
        • indeed4 Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 14:19
          :-)))

Ech....
          • indeed4 Anwadziu, patriotko nasza droga... 05.05.13, 15:22
            Święto Niepodległości (dla upamiętnienia odzyskania niepodległego bytu państwowego po 120 latach zaborów) twoja ojczyzna obchodzi 11 Listopada - tak jest i tak zostanie, ustanawianie alternatywnych świąt dla Anwadzi i Pana Ściosa lepiej zostaw w spokoju :-)))

Zamiast wymyślać (chyba z nudów, bo już nie wiem?) i wrzucać na forum coraz to głupsze wątki zajmij się lepiej tym...

www.wprost.pl/ar/398473/Ponad-300-osob-pokrzywdzonych-ws-lotow-do-Smolenska/
            • indeed4 No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 15:52
              Pasażerowie wszystkich lotów do Smoleńska 7 i 10 kwietnia 2010 r. oraz rodziny ofiar z prezydenckiego tupolewa zostały uznane za pokrzywdzonych w śledztwie prowadzonym przez warszawską prokuraturę. - To grubo ponad 200, a może nawet i 300 osób - szacuje zastępca Prokuratora Okręgowego Paweł Nowak. Prokuratorzy są zgodni, że tak duża liczba pokrzywdzonych może sparaliżować śledztwo na wiele miesięcy.

Oskarżyciele musieli zakreślić krąg osób pokrzywdzonych, ponieważ tak nakazał im w marcu tego roku sąd.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nawet-300-poszkodowanych-ws-lotow-do-smolenska-sledztwo-potrwa-jeszcze-wiele-miesiecy,322553.html

A już miałem nadzieję, że zbliżamy się ku końcowi.
              • anwad Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 21:56
                Jesteś w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod tym, co wypisujesz o Smoleńsku?
                • buldog2 Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:06
                  Ja jestem w stanie podpisać się pod wszystkim -
                  Janusz Majewski.
                  A Ty, Anwadzia?
                  --
                  buldog.
                  • anwad Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:34
                    Nie wstydzisz się tak wulgarnie wypowiadać pod imieniem i nazwiskiem?
                    • x2468 Re: No i mamy paraliż śledztwa... 05.05.13, 22:50
                      Wystarczy ze ty się wstydzisz.Ja na twoim miejscu również bym się wstydził.
                • indeed4 Ale pod czym... 06.05.13, 11:16
                  pod tym, że na drugim Tu-154 nr 102 też doszło do wybuchów i zamachu, bo znaleziono na nim trotyl? :-)))

Czy pod tym, ci mówi Piecha, Girzyński, 40% posłów i wyborców PiS - trzeci rok piszę, że czekam na wyniki śledztwa NPW, jeśli dalej czegoś nie rozumiesz, poczytaj sobie tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,1157,143754635,143754635,Kto_i_jak_obecnie_bada_katastrofe_z_10_kwietnia.html

anwad napisała:

> Jesteś w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod tym, co wypisujesz
                  > o Smoleńsku?

• anwad Re: Ale pod czym... 06.05.13, 15:13
                    Nie tylko trotyl, także inne materiały wybuchowe... A nie pomyślałeś, że materiały wybuchowe mogły się znaleźć w obu samolotach, bo nie wiadomo było którym samolotem "prezydent gdzieś poleci"...?

Czekasz na wyniki śledztwa NPW, a dzisiejszych matactw NPW nie dostrzegasz? To dzięki tym, którzy na te matactwa wskazują, NPW nie może powiedzieć - jak komisja Laska - że nie doszło do zamachu. Prokuratorzy są trochę bardziej świadomi konsekwencji karnych.

To jak: nie wstydzisz się swojej postawy?
                    • indeed4 :-))))))))))))) 06.05.13, 18:10
                      "A nie pomyślałeś, że materiały wybuchowe mogły się znaleźć w obu samolotach, bo nie wiadomo było którym samolotem "prezydent gdzieś poleci"...?"

No! Masz rację - drugi Tu-154 przez dwa lata po katastrofie latał z materiałami wybuchowymi na pokładzie :-)))
                      • anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 18:39
                        A latał? To nie słyszałeś, że ani prezydent, ani premier do niego po 10 IV nie wsiadł?
                        • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 18:50
                          > A latał?

A nie? :-)))

> To nie słyszałeś, że ani prezydent, ani premier do niego po 10 IV nie wsiadł?

Słyszałem! Podobnież nie wsiadali, bo w 2012 wydało się, że od dwóch lat lata naszpikowany ładunkami wybuchowymi :-)))
                          • indeed4 Ech, naiwne głupiątko... 06.05.13, 19:02
                            wpolityce.pl/wydarzenia/12521-fakt-premier-tusk-lata-tu-154-m-o-numerze-102-z-warszawy-do-gdanska-w-piatki-i-z-powrotem-w-poniedzialki
                            • anwad Re: Ech, naiwne głupiątko... 06.05.13, 19:18
                              Wyczytałeś to w tabloidzie? Tusk lata Embraerem.
                              • indeed4 Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 19:25
                                Hmm...

:-)))

• anwad Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 19:45
                                  Cytowali "Fakt"... Naprawdę myślisz, że premier lata - do domu - tak ogromnym samolotem?
                                  • indeed4 Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 20:09
                                    Nie :-) Myślę, że lata tycim, 96-osobowym rządowym mikrosamolocikiem marki Embraer, a kto wie, może i tycią podniebną motorynką Artymowicza, rv-6!

• indeed4 Re: Portal braci Karnowskich to tabloid? 06.05.13, 20:18
                                      Tu-154 nr 102 może zabierać max. 90 pasażerów :-) Może skończ już wreszcie z tym wypisywaniem głupot i wymądrzaniem się w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia - czy wyraziłem się jasno?
                                      • indeed4 Fotka. 06.05.13, 21:03
                                        Pytam - to Tupolew czy Embraer? Już widzę jak potrafisz je od siebie odróżnić, ty nasza niespotykanie bystra patriotko...

www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,galeria-artykulu,110205,5.html

Jak nie wiesz, to zapytaj Ściosa.
                                        • anwad Re: Fotka. 06.05.13, 21:06
                                          Rozumiem, że to zdjęcie - jakiegokolwiek samolotu by nie było - zostało zrobione specjalnie w dniu lotu premiera do domu?:)
                                          • indeed4 Re: Fotka. 06.05.13, 21:25
                                            Ależ oczywiście, że specjalnie! To ustawka, wymyślona po to, żeby zaatakować Tuska i zarzucać mu marnotrawienie społecznych pieniędzy :-) A kto to wymyślił i przygotował? Oczywiście sam Tusk!

www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,galeria-artykulu,110205,5.html

Trzymajcie mnie, o Boziu... :-)))
                                            • indeed4 Tu link: 06.05.13, 22:03
                                              www.fakt.pl/Premier-do-pracy-sobie-lata-Nie-zgadniesz-czym-Tusk-lata-tupolewem-Premier-Donald-Tusk-lata-tupolewem-do-domu-na-weekendy-,artykuly,110205,1.html

Pierwszy raz o tym słyszysz, prawda? :-))) Chyba najwyższy czas (moja ty błyskotliwa patriotko) wyściubić nos z podrzędnego portaliku S24, tudzież chorych produkcji paranoika Ściosa i rozejrzeć po szerokim świecie.

Kończę na dziś - papa.
                          • anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:18
                            Nie lata, nie lata.
                            • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:26
                              Lata, naiwniątko - lata...

m.onet.pl/biznes,86rlw
                              • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:34
                                Widzisz? Zuch Sikorski! Nie boi się latać samolotem z bombami termobarycznymi na pokładzie...

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,To-byl-juz-ostatni-lot-wojskowego-Tu-154M,wid,13660178,wiadomosc.html
                                • anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 19:50
                                  Niuń, a z ostatniego linka, który mi przysłałeś, wynika, że nie ostatni, bo premier lata nim do domu:)

Interesują mnie loty premiera i prezydenta - loty o statusie HEAD.
                                  • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:05
                                    Porównaj daty, głupiątko :-)))
                                    • anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:17
                                      Loty premiera i prezydenta... Proszę o linki.
                                      • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:19
                                        Masz wyżej - nie będę linkował po dziesięć razy :-)))
                                        • anwad Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:21
                                          Wyraźnie napisałam, że nie interesuje mnie "Fakt" jako źródło.
                                          • indeed4 Re: :-))))))))))))) 06.05.13, 20:23
                                            No widzisz - a Karnowskich interesuje :-)))
                                            • indeed4 Drugim Tu-154 po katastrofie latał Tusk, Sikorski 06.05.13, 20:44
                                              i Klich - godne podziwu, prawda? Bohaterzy! Przez dwa lata latali samolotem z trotylem i ładunkami wybuchowymi na pokładzie :-)))
                                              • anwad Re: Drugim Tu-154 po katastrofie latał Tusk, Siko 06.05.13, 21:07
                                                O tym dowiedziano się chyba dopiero niedawno? A wcześniej i Komorowski, i Tusk byli przezorni. Zwracam zwłaszcza uwagę na Komorowskiego.
                                                • indeed4 Nie. 06.05.13, 21:45
                                                  Dowiedziano się, kiedy opublikowano o tym informacje - daty masz przy artykułach :-)))

Dlaczego Komorowski nie latał? To bardzo proste! Nie był tak odważny jak Klich&Sikorski&Tusk i bał się podróżować samolotem z ładunkami wybuchowymi zainstalowanymi w Samarze przez ruską agenturę...

Amwad - naprawdę powinnaś odstawić Ściosa i skontaktować się z dobrym lekarzem, bo twoje forumowe produkcje nie wyglądają za dobrze. Masz jakąś rodzinę, bliskich, czy jesteś sama?
        • aniechto.only Re: Anwadzia znów zaliczyła intelektualny wyż ;-) 05.05.13, 15:01
          Ktoś ci zabronił dołaczyć do wspólnego świętowania rok temu? Nie szkodzi, możesz nadrobić w tym roku, zapraszamy:)
    • zgred-zisko Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:46
      Natomiast zdecydowanie zapomnijmy o 9 maja, kiedy to - biorąc udział w nieodpowiedzialnym akcie barbarzyństwa - wzięliśmy udział u boku ZSRR i Aliantów w likwidacji słynnego niemieckiego biura podróży, które przez tyle lat przysyłało nam niemieckich turystów, którzy zostawiali tutaj swoje ciężko zarobione marki.
      • wojciech.2345 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:50
        zgred-zisko napisał:
        > Natomiast zdecydowanie zapomnijmy o 9 maja...
        ------------------
        Wg czasu moskiewskiego to było 9-tego,
        ale wg czasu warszawskiego oczko wcześniej
        8-go maja,

Gdzie ty mieszkasz
        W Rosji?
      • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:51
        Popieram, zwłaszcza kiedy stało się powszechnie wiadomym, że to my wywołaliśmy II WŚ.
        • wojciech.2345 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 14:53
          remez2 napisał:
          > Popieram, zwłaszcza kiedy stało się powszechnie wiadomym, że to my wywołaliśmy
          > II WŚ.
          ---------------
          Franek Dolas.
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:03
        To Cię komuniści nauczyli historii...
        • zgred-zisko Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:17
          Znasz jakąś inną wersję?
          • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:21
            zgred-zisko napisał:

> Znasz jakąś inną wersję?
            Żeby tylko jedną.
    • vinotur A może byś się ta wzięła wreszcie za jakąś robotę 05.05.13, 15:36
      Do świętowania wielu, do pracy mało.
    • zygopetalum Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 15:55
      Właściwie to w Polsce powinny byc obchodzone dwa świeta. Data pierwszego wiadoma, bo to rocznica pierwszego zniewolenia Polakow, czyli przyjecie chrztu w 996 r.
      Druga data, jeszcze nie znana, niestety, to data odzyskania niepodleglosci spod okupacji watykansko-katolickiej.
      Jak sie tak zastanowic, to wszystkie nieszczescia pomiedzy tymi datami spowodowane byly tąże okupacją.
      • dzwonpiekielny Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 16:00
        O tak, tak, tak !!!
        Nie napiszę, że chętnie dołożyłbym do tego Sylwestra i Nowy Rok, bo zaraz będą chcieli świętować też katastrofę smoleńską.
      • zygopetalum Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 16:03
        od tego upału to mnie sie paluchy slizgają ;) oczywiscie mialo byc 966r.
    • dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 05.05.13, 17:28
      No i mamy. Maj. I znów księżniczka Anna spadła z konia.
      Wśród ludzi oznacza to wiadomo co.
      W PiSie, co zrozumiałe, albowiem partia owa preferuje związki nietradycyjne i jałowe (np. z Lepperem, czy Gierychem), oznacza to wzmożenie intelektualne.
      I tak patrzę i widzę, że Anwadzia zapłodniona została intelektualnie przez (SMSy) Hofmana i Błaszczaka.
      ...
      I wespół w zespół, wespół w zespół...
    • anwad No to do sierpnia! 05.05.13, 19:37
      Pomysł się spodobał, więc organizujemy:)
      • m.c.hrabia Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 19:47
        organizujcie towarzyszko organizujcie , ku chwale Tu 154m
      • dystans4 Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 20:56
        PiS robi to cały czas, szczególnie około 10 każdego miesiąca,
        Jedna tylko poprawka, żeby wszystko razem do siebie pasowało:

w zapodanym tekście jest - organizujemy

i należy zamienić w nim orga na ona i wszystko znajdzie się na swoim miejscu!

się spodobał, więc onanizujemy :))))))))))))))
      • x2468 Re: No to do sierpnia! 05.05.13, 22:55
        Proponuje 17 września. Napad i ucieczka endeckiego rządu za granice i pozostawienie narodu na pastwę okupanta.
      • indeed4 No! 06.05.13, 10:58
        Po latach obchodzenia 15 sierpnia rocznicy Cudu Nad Wisłą, z wniosku Anwadzi od 2013 roku będziemy obchodzić święto Anwadzi i pana Ściosa :-)))

Masz coś tutaj

forum.gazeta.pl/forum/w,1157,144296317,144300350,Znowu_.html
    • veglie Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 09:42
      Proponuję 9 maja lub 28 czerwca.Wieszanie targowiczan 1794......
      • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:18
        Proponuję podpisanie Porozumienia Sierpniowego w Gdańsku jako Dzień Porozumienia Narodowego, Za wyjątkiem komuchów powinno pasować wszystkim a może nawet niektórym komuchom.
        • veglie Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 10:25
          wiosnaludzikow napisał:

> Proponuję podpisanie Porozumienia Sierpniowego w Gdańsku jako Dzień Porozumieni
          > a Narodowego, Za wyjątkiem komuchów powinno pasować wszystkim a może nawet niek
          > tórym komuchom.

Może być gumofilcu.
    • wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 11:07
      anwad napisała:

Przecież mamy już termin Święta Niepodległości - 11 listopada.
      Piłsudski, Dmowski, Narutowicz, Daszyński, Witos... - dla każdego coś się znajdzie.
      • dystans4 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 14:35
        To musi być święto prawdziwe. Uznane przez Naród, a nie jakieś tam przypadkowe społeczeństwo, które nie wybrało prawdziwego prezydenta.
        --
        bul.
      • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:08
        Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspólne świętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto.
        • remez2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:29
          anwad napisała:

> Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspólne świ
          > ętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto.
          Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto. :- (
          • wiosnaludzikow Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:37
            remez2 napisał:

> anwad napisała:
            >
            > > Nie rozumiem... To można obchodzić tylko jedno święto? Ja proponuję wspól
            > ne świ
            > > ętowanie zwycięstwa Polaków nad bolszewikami. To bardzo radosne święto.
            > Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto
            > . :- (
            Czasami ileś tysięcy musi zginąć aby nie zginęły miliony.
          • wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:56
            remez2 napisał:
            > Ileś tysięcy ludzi straciło życie. To rzeczywiście bardzo radosne święto.

Dla miłośników martyrologii jak najbardziej.
            Nie to co 4 czerwca czy 11 listopada.
            • anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:03
              Tak, należy się cieszyć z odparcia dziczy ze Wschodu. To święto daje nadzieję, że zło nie jest wszechpotężne. Że potęga ducha i - jak niektórzy wierzą - wsparcie Opatrzności działa cuda.
              • calun_torunski ech zeby teraz ktos te dzicz ze Wschodu 06.05.13, 16:29
                przepedzil

dzis sciana wschodnia znowu prze do wladzy nad Polska
        • calun_torunski a dlaczego PiS mialby swietowac zwyciestwo nad bol 06.05.13, 15:29
          bolszewikami ???

przeciez PiS odkrywa przed nami caly walchlarz bolszewickich metod

jesli mialby wskazac jedna roznice pomiedzy PiS i bolszewikami bylbym zupelnie bezradny
        • wariant_b Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 15:50
          anwad napisała:
          > Ja proponuję wspólne świętowanie...

Tylko termin wybrałaś niefortunnie. Wojsko ma wtedy Święto Wojska Polskiego,
          zaś kościół świętuje Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny. No i środek wakacji.
          Defiladoprocesje mogą nie mieć zbyt licznej widowni z powodu urlopów.

• anwad Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:00
            O frekwencję się nie martw:) Jestem zadziwiona, że to święto do tej pory było tak pomijane...
            • kotek.filemon Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 06.05.13, 16:21
              anwad napisała:

> O frekwencję się nie martw:)

PiSdaki nie jeżdżą na wczasy...
            • calun_torunski pomijane ale chyba na kursie w FSB 06.05.13, 16:27
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2012-08-15.html
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2011-08-15,2.html
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2010-08-15.html
              i dla porownania:

www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2009-08-15.html
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2008-08-15.html
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2007-08-15.html
              www.prezydent.pl/aktualnosci/kalendarz/filtr,2006-08-15.html
    • woda_woda Co my na to? 06.05.13, 19:50
      anwad napisała:

> Co Wy na to?

My na to, że raczej nie spotykamy się na tych samych bankietach.
      • icek.goldberg O kur.................................. 06.05.13, 20:46

Z Macierewiczem, Waszczykowskim, Kaczyńskim i resztą PiSdzielstwa świętować mogą tylko M A S O C H I Ś C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • dystans4 Re: O kur.................................. 07.05.13, 17:05
          Nawet podoficer prowadzący nie przyjdzie tam, bo nie honor.
          I może pokażę (przetłumaczę), co tam o takich mówią. Tylko z najgłębszym politowaniem.
          I to ci, którzy są zauroczeni Polską.
          --
          bul.
    • zayka Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 07.05.13, 17:13
      speydalaj anwand won
    • buldog2 Re: Mam propozycję wspólnego świętowania 12.05.17, 18:27
      Świętuje PIS z Antonim i Panem Prezesem.
      Nie będzie Caracali.
      Gratulacje i nagrody od Pana. Prezydenta Putina.
      Dla Prezesa Pałac Namiestnikowski, dla Berczyńskiego willa.

--
      Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka