17.07.13, 12:37
kiepsko z lewica bardzo

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14290870,Najnowszy_sondaz__40_proc__poparcia_dla_PiS__Ludowcy.html
PiS ? Skad sie biora jego zwolennicy ? Nie znam zadnego. Przepraszam- znam jednego.
Czy ludzie wstydza sie przyznac, ze na nich oddaja glos ?
Obserwuj wątek
    • platfusy.do.paki Re: POPiS 74% 17.07.13, 12:43
      Platforma na pewno nie ma 34%, dajcie spokój.

Z tzw. lewicą jest źle, bo jeden to zgrany komuch a drugi to głupi antyklerykał.
      • kosel_maruwi Re: POPiS 74% 17.07.13, 12:48
        platfusy.do.paki napisał:

> Platforma na pewno nie ma 34%, dajcie spokój.
        >
        Moje powazne watpliwosci wzbudza raczej 40% PiSu
        • platfusy.do.paki Re: POPiS 74% 17.07.13, 12:52
          > Moje powazne watpliwosci wzbudza raczej 40% PiSu

Też myślę, że jest ok. 50%.
          • kosel_maruwi Re: POPiS 74% 17.07.13, 13:00
            platfusy.do.paki napisał:

> > Moje powazne watpliwosci wzbudza raczej 40% PiSu
            >
            > Też myślę, że jest ok. 50%.

Nie zanizaj. Mysle, ze ca. 120%
        • aw2139 Re: POPiS 74% 17.07.13, 13:01
          Można mieć uzasadnione wątpliwości do każdego sondażu, ale nie zmienia to faktu, że tendencja jest stała. Straszenie PiS-em już nie działa i wręcz wzbudza śmiech, inteligentni ludzie pomimo odmiennych poglądów od przypiętej im łatki PiS będą woleli zagłosować właśnie na rzeczoną partię, niż na ignoranta platfusa z PO, który z niezrozumiałych powodów (a raczej z bezsilności i utartych szlaków, że bycie PiS-owcem to totalny obciach i wstyd) zaszufladkował ich jako fanatyków i zagorzałych wiernych słuchaczy ojca Rydzyka, a tym samym PiS-u. PO ma poważny problem, którego PR-owskie triki nie rozwiążą.
    • 7o7o7 Re: POPiS 74% 17.07.13, 14:48
      Rozmawiam z różnymi ludźmi i nie spotkałem ani jednego, który byłby zwolennikiem PiS.
      Do kościoła nie chodzę, więc próba może być niereprezentatywna, to fakt.
      • trevik Re: POPiS 74% 18.07.13, 00:47
        > Do kościoła nie chodzę, więc próba może być niereprezentatywna, to fakt.

Elektorat jest w tej chwili silnie spolaryzowany - całe szerokie środowiska są zwolennikami / przeciwnikami PiSu. Jak trafisz już w środowisko zwolenników to trudno znaleźć kogoś, kto nie jest zwolennikiem PiSu.
        Dodaj tą baranią tendencję owych PiSowskich środowisk, powodującą, że wszyscy "niezależnie myślący" muszą przede wszystkim myśleć identycznie, inaczej są gorszymi Polakami, zdrajcami lub złodziejami. Forumowe PiSiory są bardziej zapiekłe i chamskie niż średnia tych środowisk (próbka niereprezentatywna), ale generalnie tendencja do popierania władzy autorytarnej utrzymana jest w tej grupie jak sądzę dość szeroko,

T.
    • xapster Re: POPiS 74% 17.07.13, 14:53
      Szkoda, że Polacy nie widzą żadnej innej alternatywy poza partiami w sejmie. Ehh.

--
      tutaj
      • aw2139 Re: POPiS 74% 17.07.13, 19:37
        Fakt.
    • ayran Re: POPiS 74% 17.07.13, 15:00
      To dość absurdalne badanie, gołym okiem widać, że robione na chybcika, telefonicznie, z pytanie otwartym i ciągnięciem respondentów za język.

Suma wyników pierwszych czterech partii to 93%. Absolutnie nierealistyczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka