09.08.13, 00:21
Słuchałem Janika w TVN24.
W przeciwieństwie do partii wodzowskich typu PO czy PiS, partii, które nigdy się nie mylą, a ich przywódcy są najgenialniejsi na świecie, SLD jest ludzki. Tak jak każdy z nas ma wzloty i upadki. Ale homo sapiens, a nie canis lupus w tym siedzi.
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: SLD 09.08.13, 02:28
      hummer napisał:

> /.../ SLD jest ludzki. Tak jak każdy z nas ma wzloty i upadki. /.../

Mów za siebie, ja mam tylko wzloty. ;)
    • wiosnaludzikow Re: SLD 09.08.13, 05:15
      Szanuję Janika ale jednak jaskółka wiosny nie czyni.
      Wystarczy posłuchać Napieralskiego, Jońskiego aby stwierdzić, że SLD to tylko szyld.
      Jeżeli mieliby by siłę zrobić to co zrobili pomiędzy SdRP a SLD to coś by z tego było ale krnąbrny i mściwy(podobnie jak JK) Miller i zachwycony kiedyś Palikotem Aleksander Wielki chyba nie są już do tego zdolni a młodzież ...to porażka.
      • pis_da_deby Re: SLD 09.08.13, 14:51
        wiosnaludzikow napisał:

> Szanuję Janika ale jednak jaskółka wiosny nie czyni.
        > Wystarczy posłuchać Napieralskiego, Jońskiego aby stwierdzić, że SLD to tylko s
        > zyld.
        >
        Co masz do Jonskiego ?
        Mnie sie calkiem podoba.
        • wujcio44 Re: SLD 09.08.13, 16:06
          pis_da_deby napisał:

> Co masz do Jonskiego ?
          > Mnie sie calkiem podoba.

Mnie też. Jest specjalistą od Powstania Warszawskiego, i tym mnie ujął.
    • wiosnaludzikow tu Janik ma szczególnie rację 09.08.13, 06:22

Janik stwierdził, że były prezydent Aleksander Kwaśniewski popierając Palikota "źle ocenił jego potencjał". - Po 10 latach w klatce traci się trochę kontakt z ludźmi - odparł, odnosząc się do 10 lat prezydentury Kwaśniewskiego
      ......
      Wiadomym nieoficjalnie jest, że Aleksander Wielki był zauroczony Palikotem.
      Na lewicy ruch należy więc do Kwaśniewskiego, musi zrozumieć swój błąd i wyciągnąć wnioski.
      • bozon.higgsa Re: tu Janik ma szczególnie rację 09.08.13, 14:10
        wiosnaludzikow napisał:

>
        > Janik stwierdził, że były prezydent Aleksander Kwaśniewski popierając Palikota
        > "źle ocenił jego potencjał". - Po 10 latach w klatce traci się trochę kontakt z
        > ludźmi - odparł, odnosząc się do 10 lat prezydentury Kwaśniewskiego
        > ......
        > Wiadomym nieoficjalnie jest, że Aleksander Wielki był zauroczony Palikotem.
        > Na lewicy ruch należy więc do Kwaśniewskiego, musi zrozumieć swój błąd i wyciąg
        > nąć wnioski.

Ruch na lewicy nie należy do Kwaśniewskiego. Kwaśniewski- to zgrana karta.
        Jego lewicowość jest tak dyskusyjna jak jego wyższe wykształcenie.
    • zelazny.karzel.wasyl Sojusz Lewych Dochodów też ma Wodza 09.08.13, 16:03
      Sojusz Lewych Dochodów też ma Wodza. Najpierw był premierem, potem go wyrzucili z partii, aby potem w trwodze do Towarzysza z Żyrardowa uderzyć z błaganiem :"Ratuj, toniemy!" :-)

>Ale homo sapiens, a nie canis lupus w tym siedzi.
      Zapomnialeś dodać: Homo Sapiens o twarzy Andrzej Szarawarskiego:-)
      • ayran Re: Sojusz Lewych Dochodów też ma Wodza 09.08.13, 16:31
        O ile mnie pamięć nie myli, to jednak go nie wyrzucili, tylko nie przyjęli na listy wyborcze (chyba proponując Senat, ale nie jestem pewny). I dlatego poszedł do Leppera. Z tego co pamiętam, zależało mu, żeby wystartować przeciwko Olejniczakowi, który o tym niewpuszczeniu zadecydował.
        Ponieważ w tej chwili to Miller kieruje sld, więc spodziwam się, że za rok Olejniczak otrzyma podobnie "godną" propozycję od partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka