Dodaj do ulubionych

Wysyp matematyków na FK

23.08.13, 18:14
Pojawili sie po wygranej Premiera Tuska w partyjnych wyborach.Nie przypuszczałem,że mamy tu takich zdolnych ludzi,zapewne byłych zwycięzców olimpiad matematycznych.Przypomina mi to dywagacje typu : Jak ci wsadze palec (powiedzmy) do nosa to kto będzie miał palec w nosie? Ty czy ja? Jak by nie patrzeć,mnie wychodzi że 80% to więcej niż 20% i ten kto te 80% uzyskał jest zwycięzcą.
Obserwuj wątek
    • chateau Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:19
      Jakby ktoś mógł mi przypomnieć jaki procent członków PiS głosował na Prezesa...
      Nie procent delegatów, tylko członków partii.
    • bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:23
      To tylko arytmetyka ...podstawowe działania na liczbach...część lub dział nauki zwanej matematyką.
      Mój drogi lemingu.

• alistair-p Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:04
        Odechnąłem,myslałem że napisałem coś z fizyki kwantowej.
        • wobo1704 Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:10
          Wynik wyborów odbieram jako zróżnicowanie ideologiczne w PO.
          (Od początku taka była; na tym polegał pomysł przy jej powstaniu.)
          Dlatego mnie ten wynik nie dziwi.

• alistair-p Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:15
            A kogo mogą zdziwić demokratyczne wybory? To co tu wypisują niektórzy forumowicze jest po prostu groteskowe.
            • bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:23
              alistair-p napisał:

> A kogo mogą zdziwić demokratyczne wybory? To co tu wypisują niektórzy forumowic
              > ze jest po prostu groteskowe.

Takie wybory demokratyczne na szefa partii...odbyły się już wcześniej w SLD.

• bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:13
          alistair-p napisał:

> Odechnąłem,myslałem że napisałem coś z fizyki kwantowej.

Fizyka kwantowa (Mechanika kwantowa) to jednak część działu fizyki.....mój Ty drogi lemingu.

• alistair-p Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:24
            To własnie miałem na mysli :-) ha ha.
            • bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 19:25
              alistair-p napisał:

> To własnie miałem na mysli :-) ha ha.

Popatrz jak się świetnie rozumiemy.

• damakier1 Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 22:40
        bozon.higgsa napisał(a):

> To tylko arytmetyka ...podstawowe działania na liczbach...część lub dział nauki
        > zwanej matematyką.

To uważasz, bozonie, że alistair powinien zatytułować swój wątek "wysyp arytmetyków"?
        • hummer Po reformie Buzka 23.08.13, 22:57
          damakier1 napisała:

> bozon.higgsa napisał(a):
          >
          > > To tylko arytmetyka ...podstawowe działania na liczbach...część lub dzia
          > ł nauki
          > > zwanej matematyką.
          >
          > To uważasz, bozonie, że alistair powinien zatytułować swój wątek "wysyp arytmet
          > yków"?
          >

Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o liczbach to matematyk.
          • chateau Re: Po reformie Buzka 23.08.13, 23:00
            A jak ktoś umie liczyć i na dokładkę pisać po polsku - to już ekspert. Level expert :/
            • hummer A tak wygląda prawdziwy matemetyk 23.08.13, 23:10
              chateau napisał:

> A jak ktoś umie liczyć i na dokładkę pisać po polsku - to już ekspert. Level ex
              > pert :/
              >

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7690724,Genialny_matematyk_odrzucil_milion_dolarow_nagrody_.html
              Facet mnie naprawdę fascynuje swoją osobowością.
    • wiosnaludzikow Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:26
      Jak HGW dostanie w referendum 20 procent głosów to będzie wieeelki sukces :)
      Taka to matematyka :)
      • chateau Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:32
        Akurat w przypadku referendum jest trochę inaczej niż w wyborach.
        W wyborach wygrywa kandydat, który dostanie najwięcej głosów.
        W referendum przegrywa ten, kto głosów przeciw dostanie jak najwięcej, pod warunkiem, że przekroczone zostanie quorum. Czyli generalnie w lokalach głosują przeciwnicy, a pozostali głosują nogami.
        • m.c.hrabia Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:35
          chateau napisał:

> Akurat w przypadku referendum jest trochę inaczej niż w wyborach.
          > W wyborach wygrywa kandydat, który dostanie najwięcej głosów.
          > W referendum przegrywa ten, kto głosów przeciw dostanie jak najwięcej, pod waru
          > nkiem, że przekroczone zostanie quorum. Czyli generalnie w lokalach głosują prz
          > eciwnicy, a pozostali głosują nogami.
          >
          nie męcz się , idiotka wie swoje, ona preferuje matematykę moherową.
          • wiosnaludzikow Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:42
            m.c.hrabia napisał:

> chateau napisał:
            >
            > > Akurat w przypadku referendum jest trochę inaczej niż w wyborach.
            > > W wyborach wygrywa kandydat, który dostanie najwięcej głosów.
            > > W referendum przegrywa ten, kto głosów przeciw dostanie jak najwięcej, po
            > d waru
            > > nkiem, że przekroczone zostanie quorum. Czyli generalnie w lokalach głosu
            > ją prz
            > > eciwnicy, a pozostali głosują nogami.
            > >
            > nie męcz się , idiotka wie swoje, ona preferuje matematykę moherową.
            Hrabio. Musisz podjąć polemikę z drugim podobnie jak Ty błyskotliwym forumowiczem...Zbysiem45 :)
        • wiosnaludzikow Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:40
          No to jak SLD dostanie 20 procent głosów to będzie to wieeelki sukces :)
          • chateau Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:41
            Trudno zaprzeczyć :-)
    • ave.duce Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:30
      Wybory w SLD - jeden kandydat - Leszek Miller

Liczba członków ok. 36 tys
      Frekwencja w wyborach na przewodniczącego - 60,5% - 21961 osób

www.sld.org.pl/aktualnosci/7943-potencjal_sld_wiekszy_niz_w_po.html
      Wybory w PSL (nie były powszechne, głosowali delegaci reprezentujący ok. 124 000 członków)

Wygrał Janusz Piechociński, na którego zagłosowało 547 delegatów, pokonał dotychczasowego lidera Waldemara Pawlaka, który otrzymał 530 głosów
      • bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:34
        Co właściwe chciałeś powiedzieć?

• ave.duce Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 18:40
          Nic nie chciałam powiedzieć. Napisałam ot, tak sobie, post.
          • chateau :-) b/t 23.08.13, 18:42

• cookies9 Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 20:59
      alistair-p napisał:

>Jak by nie patrzeć,mnie wychodzi że 80% to więcej niż 20% i ten kto te 80% uzyskał jest zwycięzcą

Moralnym zwyciężcą jest Gowin,który puszy się niczym paw w TvX- TVN i TVP Info...jak niewiele potrzeba żeby woda sodowa uderzyła politykowi do głowy:-)
      • bozon.higgsa Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 21:29
        cookies9 napisała:

> alistair-p napisał:
        >
        > >Jak by nie patrzeć,mnie wychodzi że 80% to więcej niż 20% i ten kto te 80%
        > uzyskał jest zwycięzcą
        >
        > Moralnym zwyciężcą jest Gowin,który puszy się niczym paw w TvX- TVN i TVP Info.
        > ..jak niewiele potrzeba żeby woda sodowa uderzyła politykowi do głowy:-)

Nie...Gowin przegrał wybory, co nawet jest proste do wytłumaczenia.
        Nie jest również moralnym zwycięzcą.
        Pokazał jednak,że ma jaja, o co go nigdy nie podejrzewałem.
        Pokazał również, że Donald jest nagi.

• 7o7o7 Re: Wysyp matematyków na FK 23.08.13, 21:03
      Cóż, dokładnie tak jak w mojej sygnaturce.
    • rccc masz troche racji z tymi 80 procentami :))) 23.08.13, 23:17
      wpolityce.pl/wydarzenia/57498-tusk-coraz-slabszy-kolejny-sondaz-pokazuje-ze-polacy-chca-odwolania-premiera-on-sam-niepokoi-sie-na-mysl-o-obiecanej-debacie-z-gowinem
      Tusk coraz słabszy. Kolejny sondaż pokazuje, że Polacy chcą odwołania premiera. On sam niepokoi się na myśl o obiecanej debacie z Gowinem

Coraz gorszy czas dla Tuska

to tytuł artykułu w "Rzeczpospolitej", która poszła w ślady tygodnika "Sieci" i zleciła sondaż, w którym Polacy odpowiadali na pytanie, czy premier Tusk powinien pozostać szefem rządu. W badaniu "Sieci" za odwołaniem Tuska było 54 procent badanych, w "Rz" odsetek wzrósł o kolejny jeden punkt procentowy.

CZYTAJ WIĘCEJ: "Sieci": Polacy mówią: "Tusku, zejdź". Przełomowy sondaż TNS Polska na zlecenie tygodnika

Negatywne oceny premiera dominują w elektoracie niemal wszystkich ugrupowań. 87% zwolenników PiS, 84% PSL, a nawet 81% Ruchu Palikota chce, by Donald Tusk przestał być szefem rządu. Co ciekawe, dobre oceny Tuska dominują wśród elektoratu SLD. O wiele lepsze notowania wśród wyborców innych partii ma Grzegorz Schetyna.

Ten jednak nie zdecydował się kandydować na szefa PO. Rywalem Donalda Tuska będzie zatem jedynie Jarosław Gowin. Jak czytamy w "Rz", Tusk waha się, czy stanąć do - obiecanej młodzieżówce PO - debaty z byłym ministrem sprawiedliwości. Tusk wie, że jego udział w debacie podniesie rangę Gowina.

Na tej debacie Tusk może tylko stracić, a Gowin – tylko zyskać

– mówi "Rz" jeden z czołowych polityków Platformy.

Wspomniany wcześniej sondaż dla przeprowadził Instytut Badania Opinii Homo Homini 5 lipca na reprezentatywnej próbie 1100 osób.
      • alistair-p Re: masz troche racji z tymi 80 procentami :))) 24.08.13, 00:08
        No dobrze,i co z tego ma wyniknąć dla wyborów w 2015 roku?Może je wygrać SLD albo Palikot.Póki co do tej pory może sie wiele wydarzyc,nawet PiS może uzyskać 80% poparcie.
        Oczywiście jak znajdzie skrzykę po trotylu we wraku.
    • lionold Re: "Wysyp matematyków na FK". To raczej 24.08.13, 10:45
      wysypka u matematyków. Gdybyż to było chociaż 51 : 49 ale 80 :20 to musi być POszwindel!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka