Dodaj do ulubionych

PZPR rządzi pisem

16.09.13, 20:45
TVN24 przybliża nam sylwetkę Kostrzewskiego, Lipińskiego i innych komunistów u Kaczyńskiego.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 20:50
      Ale to są ich komuniści,prawicowi,narodowcy,czyli kaczyści.Ot co.
      • wiosnaludzikow Re: PZPR rządzi pisem 17.09.13, 06:42
        Trzeba sprawdzić czy nie mają jakiś Spółek Nomenklaturowych a jakby co to rozkułaczyć :)
    • simera16 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 20:52
      wujaszek_joe napisał:

> TVN24 przybliża nam sylwetkę Kostrzewskiego, Lipińskiego i innych komunistów u
      > Kaczyńskiego.
      >
      Znaczy, ze dobrzy fachowcy po UPN im. Patrice`a Lumumby...
    • douglasmclloyd Zdekomunizować PiS! nt 16.09.13, 20:53
      • simera16 Re: Zdekomunizować PiS! nt 16.09.13, 20:55
        A dlaczego? Komunista też człowiek...
        • wujaszek_joe Re: Zdekomunizować PiS! nt 16.09.13, 21:00
          przykład Kaczyńskiego dowodzi, że warto się nad tą dekomunizacją zastanowić
          :)
          • simera16 Re: Zdekomunizować PiS! nt 16.09.13, 21:07
            wujaszek_joe napisał:

> przykład Kaczyńskiego dowodzi, że warto się nad tą dekomunizacją zastanowić
            > :)
            >
            Nieśmiało chcę zauważyć, że mylisz leczenie z operacją dekomunizacji...
    • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:06
      oglądałem, propagandowa papka. dla równowagi należałoby wyciągnąć życiorysy wszystkich, bez miłosierdzia, bez pomijania. Jaruś pieprznął bzdurę, fakt, dziennikarze wyciągnęli króliczka, fakt.
      • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:12
        zaproponuję, wszystkich "umoczonych" w peerelu natychmiast izolować, zakuć w dyby, a tych z najcięższymi przewinami powiesić. lista będzie długa.
      • erte2 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:17
        behemot17-13
        We wszystkich chyba istniejących i przeszłych partiach politycznych III RP są lub byli ex-członkowie PZPR. Także i w PiS, i w PO.
        Problem jednak polega na tym że żadna inna partia tak stanowczo i ortodoksyjnie nie deklarowała "czystości" w swoich szeregach, tak zdecydowanie nie potępiała przynależności do nieboszczki PZPR, i tak głośno nie wytykała tego innym.
        Więc maja to na co zasłużyli.
        • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:27
          napisałem przecież - Jaruś pieprznął bzdurę. kapiszon jak zawsze bredzi, ale po kiego dziennikarze się dostosowują?
          • remez2 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:30
            behemot17-13 napisał:

> napisałem przecież - Jaruś pieprznął bzdurę. kapiszon jak zawsze bredzi, ale po
            > kiego dziennikarze się dostosowują?
            Kasa misiu, kasa.
            • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:36
              kasa też, papka tu cenniejsza.
          • wujaszek_joe Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:34
            może nie tyle pieprznął bzdurę, co wyszedł na oszusta. z aparatczykami pzpr zrobił najlepsze interesy w życiu, po czym poszedł po władzę pod hasłami walki z korupcją. Teraz wytyka innym PZPR, mimo, że jego najbardziej zaufani ludzie są właśnie stamtąd.
            Umiesz wskazać bardziej zakłamanych w naszej polityce?
            • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:41
              nie umiem, zgadzam się, że piękni i szlachetni tak naprawdę są obrzydliwcami.
      • wujaszek_joe Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:17
        no to znajdź najbliższych współpracowników Tuska, który był wczesniej szychą w PZPR
        • behemot17-13 Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:33
          wybacz, nie jestem pisiurkiem, nie głosowałem na pięknych i szlachetnych, nie dyskwalifikuję.
    • ayran Re: PZPR rządzi pisem 16.09.13, 21:46
      Coś mi tu nie gra. Na pewno w PZPR sporo było Lipińskich i pewnie też Adamów, ale akurat ten, to raczej nie był.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka