Dodaj do ulubionych

Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! ;-)

01.10.13, 15:06
Żadnych wątków, wpisów? Żadnego leminżego rozdzierania szat? Jak makiem zasiał... ;-)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14698250,Kalisz___Premier_musi_zwolac_przedterminowe_wybory_.html
wpolityce.pl/wydarzenia/63634-kalisz-grozi-tuskowi-trybunalem-stanu-jesli-po-referendum-nie-przeprowadzi-przedterminowych-wyborow

PS. A tu o fajnym spocie warszawskim PiS-u:
niezalezna.pl/46582-w-jak-wielka-warszawa-zobacz-referendalny-spot-pis
wpolityce.pl/wydarzenia/63605-pis-prezentuje-spoty-reklamowe-zachecajace-do-pojscia-na-warszawskie-referendum-13-pazdziernika-zaglosuj-w-jak-wielka-warszawa-wideo
Obserwuj wątek
    • baabeczka Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 15:13
      A jest jeszcze ktoś,kto poważnie traktuje Rysia Kalisza? Sam się ucelebrycił...
      • porannakawa01 Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 17:57
        baabeczka napisała:

> A jest jeszcze ktoś,kto poważnie traktuje Rysia Kalisza? Sam się ucelebrycił..

Z czego jest znany Rysio Kalisz?
        Z tego, że jest znany.
    • pan.nikt Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 15:18
      wart Pac Paca, nie pałaca
    • remez2 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:19
      • sowietolog1 gra va banque Kalisza o Warszawę... 01.10.13, 15:25
        Co masz na myśli?

PS. Zastanawiam się, jak wielce - lub wcale - rzetelne/wartościowe są sondaże odnośnie poparcia wyborczego w Warszawie dla Glińskiego i właśnie Kalisza. Jak widać, Kalisz właśnie zaczął grać va banque o prezydenturę stolicy... Również widać, że Guział raczej już tę grę odpuścił, cedując na Rysia... Ciekawe, co z Rozenkiem...
        • remez2 Re: gra va banque Kalisza o Warszawę... 01.10.13, 15:31
          sowietolog1 napisał(a):

> Co masz na myśli?
          Bajkę, której nie mogę na forum zacytować
          > PS. Zastanawiam się, jak wielce - lub wcale - rzetelne/wartościowe są sondaże o
          > dnośnie poparcia wyborczego w Warszawie dla Glińskiego i właśnie Kalisza. Jak w
          > idać, Kalisz właśnie zaczął grać va banque o prezydenturę stolicy... Również wi
          > dać, że Guział raczej już tę grę odpuścił, cedując na Rysia... Ciekawe, co z Ro
          > zenkiem...
          Mam serdecznie dość polityków, celebrytów i tym podobnych pieczeniarzy.
        • chateau Re: gra va banque Kalisza o Warszawę... 01.10.13, 15:45
          Ostrożnie mijaj pewne miasta :p
      • chateau Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:44
        Ryśki to ponoć generalnie porządne chłopy, ale każdy może mieć chwilę słabości ;-)
        • remez2 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:48
          chateau napisał:

> Ryśki to ponoć generalnie porządne chłopy, ale każdy może mieć chwilę słabości
          > ;-)
          Po pierwsze - ponoć,
          po drugie - generalnie.
          A wyjątki potwierdzają regułę. :-)
          • sowietolog1 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:54
            I tyleście "pogadali" sobie... ;-)
            • remez2 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:56
              sowietolog1 napisał(a):

> I tyleście "pogadali" sobie... ;-)
              I wszystko wiemy. :-)
              • chateau Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 16:34
                "A głupiemu to i referatu mało."
            • m.c.hrabia Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:56
              I tyleście "pogadali" sobie... ;-)

a ile można, w temacie pajac.
          • adherent1 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 15:58
            remez2 napisał:
            > Po pierwsze - ponoć,
            > po drugie - generalnie.
            > A wyjątki potwierdzają regułę. :-)

No niby tak ale jakim cudem słaby wynik wyborczy w Warszawie Ryszarda Kalisza
            z ostatnich wyborów parlamentarnych może się przełożyć na jakikolwiek sukces
            w wyborach samorządowych? Cudów nie ma. Z osła konia wyścigowego nie zrobisz
            drogę odwrotną Kalisz już przeszedł.
            • remez2 Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 16:04
              Gość się "odrealnił".
              • gtxl Re: Rysiek Kalisz nie zna bajki o Kaliszu. nt 01.10.13, 16:18
                remez2 napisał:

> Gość się "odrealnił".

Zawsze był taki. To celebryta.
                SLD nic nie stracił,tracąc Ryszarda-celebrytę.

• sverir Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 16:17
      Rysiu zapomniał, że protesty wyborcze rozpatrują sądy powszechne, a nie sądy administracyjne. Zatem jeżeli Rysiu myli się w tak podstawowej sprawie, to jak wiarygodna jest jego ocena w sprawie Trybunału Stanu?
    • ayran Dżentelmen z Kalisza... 01.10.13, 16:20
      ... jest i wybitny konstytucjonalista. Podobno pisał konstytucję, ale najwyraźniej tak się przy tym namordował, że już nie dał rady przeczytać.
      Swego czasu było dla niego oczywistą oczywistością, że Trybunał Konstytucyjny bez najmniejszych wątpliwości uzna za zgodne Konstytucją dwudniowe wybory parlamentarne. Problem w tym, że mnie się też tak wydawało, ale do momentu, kiedy usłyszałem zdanie Kalisza - po tym uznałem, że chyba jednak Trybunał rozstrzygnie inaczej. potem jeszcze mecenas Kalisz chciał stawiać przed TS Arabskiego, nawet nie sprawdził, czy można go postawić, tylko szedł w zaparte, że Arabski był ministrem konstytucyjnym, nie bacząc na to, że nie był zaprzysiężony przez Prezydenta.
      No i jeszcze to międzynarodowe obycie - kiedyś w rozmowie z Piaseckim opowiadał, że jemu polityka nie jest do niczego potrzebna "nie dalej jak wczoraj pewien poważny biznesmen, bardzo poważny biznesmen powiedział mi 'Riczard - aj hew for ju e propozal'".
    • lionold Re: A dlaczego ma być a tu nie cisza?! 01.10.13, 17:46
      Kalisz zdrowy nie był, nie jest i nie będzie - a jego postura to raczej nie opuchlizna głodowa przy czym zważyć należy roztropnie, że waga nie ma żadnego związku przyczynowo - skutkowego z rozumem. To o czym tu gadać?! Taki Palignat to chociaż fiutem wymachiwał i pokazywał swoją drugą twarz, jeżeli zechcesz się domyślić co mam na myśli - nomen omen.
    • wiosnaludzikow Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 18:45
      Jak widać po tutejszej dyskusji jak tylko ktoś wystąpi ptzeciwko Tuskowi to zaraz jest niekompetentny, pisoid i ...woda na młyn odwetowców z Bonn. Tak też się stało z Rysiem Kaliszem. Okazał się kiepskim konstytucjonalistą, który nie rozumie nawet przez siebie napisanej ustawy a każda jego prawie interpretacja jest błędna.
      Zabawne sąte leminże żołnierzyki :)
      Owszem niektóre tu fukncyjne lemingi czynią to składnie i z gracją jak ayran, niektóre prostacko jak kibole czyli hrabia etcetc ale sens jest ten sam. Przeciwko Tuskowi :) ....jazda.
      • sowietolog1 Bingo, Wiosno! Bingo! 01.10.13, 19:51
        Rysio - niczym i Januszek (Palikot, ma się rozumieć) - dotychczas był ulubieńcem tutejszej leminżerii, jako przedstawiciel zarówno skrajnego antypisizmu, jak i środowiska lewacko-liberalnego, wręcz libertyńskiego. Już go widzieli w zaciągu Tuska, niczym tego sprzedajnego karierowicza - Arłukowicza. A tu przysłowiowy "zonk"; i jak się szybko oceny Kalisza zmieniły, jak szybko z poważanego polityka i ulubieńca stał się bagatelizowanym celebrytą, hehe...
        • ayran Re: Bingo, Wiosno! Bingo! 01.10.13, 20:16
          Wasza wspólna głupkowatość wzrusza, aż przykro ingerować w tak czułe relacje, ale ponieważ ludzikow pozwolił sobie na wymienienie mojego nicka, więc wyjaśniam, że o kompromitacjach Kalisza związanych z kompletnym brakiem wiedzy o tym, kogo i za co można postawić przed Trybunałem Stanu, pisałem ze dwa-trzy lata temu, to znaczy wtedy, kiedy chciał przed TS postawić Arabskiego (i chyba z innej okazji Tuska).
          Wcześniej natomiast niekompetencję tej samej natury wytknąłem m.in. śp. Grzegorzowi Dolniakowi, który równie bezpodstawnie chciał stawiać przed TS Macierewicza. To by były tyle w temacie Bingo, moje ty wielonikowe nieszczęście.
          • wiosnaludzikow Re: Bingo, Wiosno! Bingo! 02.10.13, 05:36
            ayran napisał:

> Wasza wspólna głupkowatość wzrusza,
            Psychiatrzy wyrażnie opisują takie przypadki jak Twój. Stoi sobie szalony i biedny człowiek z kartonikiem na szyi o treści np. : "Tusk jest dotknięty Palcem Bożym" i to takim właśnie biednym ludziom wydaje się, że to inni są wariatami lub jak piszesz głupkami.
            Przez grzeczność tylko nie odpowiem w Twoim , pełnym niemocy co do argumentów stylu, a ten wpis potraktuj jako próbę otworzenia Ci oczu, że może to dotyczy jednak Ciebie a nie innych. Chociaż jak Cię poznałem będziesz brnął w tę chorobę dalej.
            • ayran Re: Bingo, Wiosno! Bingo! 02.10.13, 06:59
              Wyłożyłeś się w całości - zero argumentów (np. na to, że Kalisz mógłby mieć rację w swoim w wniosku o TS), a jedynie bezmyślnie powtarzane zaklęcia o psychiatrach, chorobach itp. Zabrakło mi u ciebie tylko "mocnego podkreślenia kwalifikacji" w rodzaju "jestem z wykształcenia psychiatrą", albo "wśród moich znajomych jest wielu wybitnych konstytucjonalistów".
              • wiosnaludzikow Re: Bingo, Wiosno! Bingo! 03.10.13, 05:33
                ayran napisał:

> Wyłożyłeś się w całości - zero argumentów (np. na to, że Kalisz mógłby mieć rac
                > ję w swoim w wniosku o TS), a jedynie bezmyślnie powtarzane zaklęcia o psychiat
                > rach, chorobach itp.
                To tylko odpowiedź na Twój "merytoryczny" post z głupkami itp. Możę go przeczytaj jeszcze raz a zrozumiesz skąd taka odpowiedź. Argumentów użyłem rozmawiając z kimś innym. Z Tobą , który sprowadzasz się zawsze do :
                1. obrony Tuska
                2. używania epitetów
                3. nie stosowania rzeczowej argumentacji
                4. salwowania się ucieczkami z dyskusji merytorycznej ale trwałą walką na puste frazesy tam gdzie nie jest potrzebna wiedza a jedynie urzędnicze pustosłowie; czujesz się jak rybka w wodzie :)
                .....nie można dyskutować i argumentować z Tobą kiedy w pierwszym swoim poście mówisz do rozmówcy "głupku". Masz braki w elementarnym wychowaniu i rozumieniu elementarnych zachowań.
                Pełnisz tu role rządowego kundla ale owszem zdania piszesz zgrzebniej niż inne kundle jak np. hrabia; to przyznaję ale mimo wszystko są także samo bez treści.
                • ayran Re: Bingo, Wiosno! Bingo! 03.10.13, 09:09
                  wiosnaludzikow napisał:

(...)

w sumie, to nawet ci trochę współczuję. Przeciez wątek jest widoczny w całości i widać gołym okiem, że sam rozpocząłęś od zaczepki, i to tchórzliwie, nie wprost, wrzucając mojego nicka w odpowiedź wielonikowemu sowietologowi, a potem, po zwróceniu ci uwagi, popłakujesz sobie na boku, że inwektywy, psychiatrzy itp.
                  Tak nawiasem mówiąc, nie nazwałem was zbiorowo głupkami, tylko napisałem o waszej wspólnej głupkowatości. Czym inym jest stwierdzić że ktoś jest pijany, a czym innym - że jest pijakiem, lub alkoholikiem (a to już zwrot z twojego ulubionego arsenału "argumentacji merytorycznej").
                  Niezależnie od tego wszystkiego, jest jeszcze jednym dowodem twojej mitomanii ustawiczne powtarzanie, że ktoś kto wyśmiewa twoje nierzadko groteskowe wpisy, robi to na zlecenie rządu, PO, czy jak ci się jeszcze wydaje.
        • wiosnaludzikow teraz też bingo :) 02.10.13, 05:40
          sowietolog1 napisał(a):

> Rysio - niczym i Januszek (Palikot, ma się rozumieć) - dotychczas był ulubieńce
          > m tutejszej leminżerii, jako przedstawiciel zarówno skrajnego antypisizmu, jak
          > i środowiska lewacko-liberalnego, wręcz libertyńskiego. Już go widzieli w zacią
          > gu Tuska, niczym tego sprzedajnego karierowicza - Arłukowicza. A tu przysłowiow
          > y "zonk"; i jak się szybko oceny Kalisza zmieniły, jak szybko z poważanego poli
          > tyka i ulubieńca stał się bagatelizowanym celebrytą, hehe...
          Kalisz zawsze był zakłamanym politykiem. Od "chorego golenia" po wiele innych. Jednak dla żołnierzyków nie tylko z drużyny lemingów ale również z drużyny PiS, do których Ciebie m.in. zaliczam, to nie ma znaczenia, ważne jest tylko za kim są w danym, konkretnym momencie.
          U Ciebie również obserwuję to zjawisko gdzie wskutek wyrażenia poglądu, zmiany barw klubowych dawny patriota staje się zdrajcą ;)
          Teraz też bingo ? :)
          • sowietolog1 Re: teraz też bingo :) 02.10.13, 23:58
            Heh...
            Przyznaję, iż jestem stronniczy; choć staram się być jak najbardziej obiektywnym.
            Przypominam jednak, iż rzecz, czyli ten wątek, nie tyczy się "zdrajców" zarówno odchodzących od PiS, jak i PO, lecz o... Misia-Rysia, postSLDowca.
            Otóż gdy Misio-Rysio lawirował - obserwując Arłukowicza - między SLD, RP i PO, głównie krytykując PiS, był wielce szanownym panem posłem, specjalistą od prawa (w tym zwłaszcza prawa konstytucyjnego) i właśnie takim Misiem-Rysiem, ulubieńcem leminżerii. Gdy tylko jednak - przyznaję, stricte przez własne ego i ambicje polityczne, vide zadeklarowanie walki o prezydenturę Warszawy - zaatakował Tuska (PO) tak mocno, jak zazwyczaj atakuje Kaczyńskiego (PiS) i Ziobro (PiS; SP), to nagle przestał być tym poważanym politykiem-prawnikiem i Misiem-Rysiem... ;-)
            • wiosnaludzikow Re: teraz też bingo :) 03.10.13, 05:37
              > Przypominam jednak, iż rzecz, czyli ten wątek, nie tyczy się "zdrajców" zarówno
              > odchodzących od PiS, jak i PO, lecz o... Misia-Rysia, postSLDowca.
              > Otóż gdy Misio-Rysio lawirował -
              Misio Rysio zawsze był spolegliwym konformistą i hedonistą. Mówił zawsze to co się opłacało. Tak więc jak się opłacał tzw lewactwu lub salonowi to bywał w TVN częściej niż Durczok, jak się przestał opłacać to nie bywa.
              Niedługo może przypomnieć, że o.Rydzyk jest represjonowany w Polsce. Nie zdziwię się bo to zależy kto mu da gwarancje wygodnego życia i błyszczenia w towarzystwie.
      • sverir Re: Rysiek Kalisz grozi Tuskowi TK, a tu cisza?! 01.10.13, 23:39
        Mnie, dla odmiany, nie zaskakuje zupełnie, że dla kryptopisiorów każdy głupek będzie kompetentny, jeżeli tylko przywali Tuskowi. Choćby pie...ł największe głupoty. Zastanawia mnie jedynie zupełny brak refleksji nad tym, co ktoś mówi? To z powodu spełnienia marzeń, czy kryje się za tym coś więcej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka