Dodaj do ulubionych

Polityka historyczna ?

07.10.13, 11:29

Właśnie się dowiedziałem (z konferencji prasowej prezesapana) że Krakowskie Przedmieście w Warszawie zbudował w czasie swojej prezydentury w Warszawie.... Lech Kaczyński.
No i coś mi sie nie zgadza. Bywałem w Warszawie nie raz, prywatnie i służbowo począwszy od lat wczesnych sześćdziesiatych. I tak mi się wydaje że Krakowskie przedmiecie JUŻ BYŁO.
Ale może ja się mylę.....
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 11:30
      Jak smiesz,jak kwacze ze Lech to Lech innej opcji nie ma!
      • erte2 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:51
        szwampuch58
        Pewnie masz rację, ani chybi się mylę. Tak jak zapewne myliłem sie w sprawie Porozumień Sierpniowych (wydawało mi się że podpisywał je jakiś Wałęsa, dopiero prezespan uświadomił mi że to był Kaczyński). Wychodzi na to ze muszę zweryfikować swoją wiedzę na temat Zamku Królewskiego, Wawelu, kościołow mariackich w Gdańsku i Krakowie, a także wieży Eiffla, BigBena, Statui Wolności, piramid egipskich, Kolosa z Rhodos, Ogrodów Semiramidy, mostu nad Bosforem....A być może trzeba będzie się głeboko zastanowić nad tym kto tak naprawdę stworzył Świat.
    • simera16 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 11:32
      erte2 napisał:

>
      > Właśnie się dowiedziałem (z konferencji prasowej prezesapana) że Krakowskie Prz
      > edmieście w Warszawie zbudował w czasie swojej prezydentury w Warszawie.... Lec
      > h Kaczyński.
      > No i coś mi sie nie zgadza. Bywałem w Warszawie nie raz, prywatnie i służbowo p
      > ocząwszy od lat wczesnych sześćdziesiatych. I tak mi się wydaje że Krakowskie p
      > rzedmiecie JUŻ BYŁO.
      > Ale może ja się mylę.....
      >
      Skoro PrezesPan tak mówi, to ty z całą pewnością się mylisz, a to co uprzednio widziałaś począwszy od lat sześćdziesiątych, to tylko zwykła projekcja... ;)
    • cookies9 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 11:49
      Prezes dokonał skrótu myślowego i miał na myśli przebudowę Krakowskiego Przedmieścia w 2007...wymieniono chodniki:-)
      'Warszawiacy mogą już spacerować po Krakowskim Przedmieściu. Na razie ukończono pierwszą cześć traktu. Na zmodernizowanym odcinku można zobaczyć, jak będzie wyglądała cała inwestycja - chodniki i jezdnia są wyłożone płytami i kostką z różnego koloru granitu. '

• alistair-p Re: Prawda historyczna 07.10.13, 12:16
      Z tym Krakowskim Przedmieściem to było tak:remont nawierzchni rozpoczał Lech Kaczyński,slimaczyło sie to przeokropnie i w momencie jak przeniósł się już na fotel Prezydenta RP,a komisarzem został Marcinkiewicz(zwany na warszawskiej Pradze Kazio Trupia Czacha),okazało się że miasto nie płaci firmom za tę robotę.Przestali więc budować.Nie jestem pewnien,kto w końcu za to zapłacił,czy administracja Komisarza czy H G-W,ale prace ruszyły a Lech Kaczyński dał głos,że zablokowano mu wyjazd z Pałacu na Krakowskie,lament był przeokropny,bo musiał jeżdzić bramą dla służby.Tak to Lech wyremontował Krakowskie :-)
    • wanda43 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:24
      Cholera! Niedlugo to Kaczynski oswiadczy, że i Pałac Kultury nieboszczyk wybudował.
      Kłamca on nad kłamcami albo ma Alzheimera i dlatego tak pieprzy od rzeczy.
      • alistair-p Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:25
        Napisałem powyżej jak to było :-))
    • volupte Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:26
      Zbawca tego nie zauwazył?
      • alistair-p Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:30
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,147304264,147305268,Re_Prawda_historyczna.html
    • mila2712 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:36
      hahahaha :)
      Moje gratulację zostałeś wrogiem klasowym Nr 1

Poczekaj Hofman zaraz nam wytłumaczy o co Prezesowi chodziło
    • 1zzarda Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 12:37
      Kartoflowe bajania!
      • nigdypisuuwladzy Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 17:35
        Jk może sobie gadać -każdy może ,ale ,że popisowe media dają mu klakę to już skandal
    • tw_wielgus Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 17:53
      Zgadza się, Krakowskie Przedmieście stoi od lat.
      Prawdopodobnie chodziło o remont.
      • erte2 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:11
        tw_wielgus napisał:

Zgadza się, Krakowskie Przedmieście stoi od lat. Prawdopodobnie chodziło o remont.

opowiadasz, przecież sam słyszałem (na własne skądinad uszy) że Lech Kaczyński zbudował Muzeum Powstania Warszawskiego, Centrum "Kopernik" , jakąś linię tramwajową i Krakowskie Przedmieście. Tak mówił panprezes, a przecież on się nigdy nie myli. I nie kłamie. Bo, jak wiadomo, "zasady zobowiązują"...
        • tw_wielgus Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:13
          No cóż, skoro tak powiedział to pewnie tak jest. Z tak znamienitym mężem stanu nie sposób polemizować w warstwie faktograficznej.
    • ave.duce Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:03
      Mylisz się. Lech śp. Kaczyński jako prezydent Warszawy zbudował WSZYSTKO!
      • nigdypisuuwladzy Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:13
        Lech Kaczyński był wysoki
        • ave.duce Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:14
          I to o nim w sierpniu 1980 roku mówiono per Lech.
      • erte2 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:14
        ave.duce napisała:

Mylisz się. Lech śp. Kaczyński jako prezydent Warszawy zbudował WSZYSTKO!
        I wykopał koryto pod Wisłę, żeby miała (ta Warszawa) gdzie leżeć...
        A teraz wszystkie pisiory chcą do tego koryta. Bo przecież im się należy, co nie ?
        • ave.duce Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:16
          Nie tylko, taki prof. Gliński użyje koryta do organizowania rejsów statkiem w górę i w dół.
    • douglasmclloyd Krakowskie przedmieście było, ale w Krakowie 07.10.13, 18:13
      Jak sama nazwa wskazuje. W Warszawie powstała replika.
    • dystans4 Re: Polityka historyczna ? 07.10.13, 18:25
      Mylisz się. Oczywista oczywistość.
      --
      buldog.

P.S. A serio, jakiego określenia użyła agentura wpływu PiS w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka