hummer 31.10.13, 00:15 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14873456,Koniec_posiedzenia_zarzadu_PO__Dolnoslaski_zjazd_nie.html To tylko incydenty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porannakawa01 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 01:40 Zdaje się, że jednak nie. d razu - w przeciwieństwie do kaczyniaków i sprawy begerowej - zadziałali. Tamci uklepywali to pod dywanem przyzwalając na korupcję. Bo u siebie, pisiorków to dotyczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 05:00 porannakawa01 napisała: > Zdaje się, że jednak nie. > d razu - w przeciwieństwie do kaczyniaków i sprawy begerowej - zadziałali. Proszę opisz co w tym przypadku rozumiesz jako : "zadziałali". Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 05:58 wiosnaludzikow napisał: > porannakawa01 napisała: > > > Zdaje się, że jednak nie. > > d razu - w przeciwieństwie do kaczyniaków i sprawy begerowej - zadziałali > . > Proszę opisz co w tym przypadku rozumiesz jako : "zadziałali". No.....zebrali się,gadali,gadali,gadali i uradzili,że "nic się nie stało". Znaczy się,że "zadziałali" jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
margolt Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 06:09 "Proszę opisz co w tym przypadku rozumiesz jako : "zadziałali". " spotkali się, pogadali w telewizji, zrobili spęd i obiecali że więcej już tak nie będą w tym miesiącu. Jest git i wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 05:00 porannakawa01 napisała: > Zdaje się, że jednak nie. > d razu - w przeciwieństwie do kaczyniaków i sprawy begerowej - zadziałali. > Tamci uklepywali to pod dywanem przyzwalając na korupcję. > Bo u siebie, pisiorków to dotyczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz PO święte jest jak...Sawicka 31.10.13, 06:20 porannakawa01 napisała: > Zdaje się, że jednak nie. > d razu - w przeciwieństwie do kaczyniaków Na dodatek: w przeciwieństwie do Ku-Klux-Klanu nie bija Murzynów i w przeciwieństwie do Dody nie spiewają. Święci, święci po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kto, oprócz ciebie, kłamco remiku 31.10.13, 08:16 twierdził/twierdzi, że Sawicka jest święta? Odpowiedz Link Zgłoś
papuas.pionty Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 05:24 odrażający, brudni, źli Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 05:39 Calowac tez potrafia Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 06:59 Tego się należało spodziewać - jak był sprawa Rycha i spółki to Tusk wyraźnie powiedział - nie dajcie się złapać Boże chroń króla Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 07:24 ...zwolennicy platfonsow, po prostu lubia podobnych do siebie. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 07:42 Doszło nowe zalecenie do tego "nie dajcie się złapać" - po łapach tych co nagrywają i ujawniają nieprawidłowości Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 07:53 ...ale zeby swoich fanow traktowac jak kretynow...doprawdy nieladnie :D Wawerka sjs2011 napisał: > Doszło nowe zalecenie do tego "nie dajcie się złapać" - po łapach tych co nagry > wają i ujawniają nieprawidłowości Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 07:50 Nie ma przyzwolenia na korupcję. Wybór był prosty albo załatwimy to po cichu albo rozp...partię, będą wczesniejsze wybory (a jest możliwe, że przegramy....) i oddajemy władzę. W sumie mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:22 mila2712 napisała: > Nie ma przyzwolenia na korupcję. > Wybór był prosty albo załatwimy to po cichu albo rozp...partię, będą wczesniejs > ze wybory (a jest możliwe, że przegramy....) i oddajemy władzę. > W sumie mnie to nie dziwi. > Mnie to dziwi,że to Ciebie nie dziwi. W normalnym demokratycznym kraju,szef takiej partii sam poddał by się do dymisji. Czy PO podobnie jak komuniści kiedyś, składali deklarację,że raz zdobytej władzy nigdy nie oddadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 09:36 Jak może Cię to dziwić ? Przecież tu chodzi o to, że przyssali się do stołków, jest dobrze. Po co mają oddawać władzę przed wyborami ? Widać jest to zbyt mała rangą afera by podać się do dymisji. Widziałeś może wczoraj w TVN24 ( Fakty po faktach ) wypowiedź Pitery ? Jej zdaniem nic nie znaczący kolesie mieszają a partia ponosi konekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 15:20 gtxl napisał: > W normalnym demokratycznym kraju,szef takiej partii sam poddał by się do dymisj > i. > Czy PO podobnie jak komuniści kiedyś, składali deklarację,że raz zdobytej władz > y nigdy nie oddadzą? Tam wtedy z Begerową był Jasiński. Kaczyński się jednak nie podał do dymisji. Dlaczego uważasz, że powinien? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:39 porannakawa01 napisała: Tam wtedy z Begerową był Jasiński. Kaczyński się jednak nie podał do dymisji. Dlaczego uważasz, że powinien? Może nie Jasiński a Lipiński był z Begerową. Oczywiście,że Kaczor powinien się wtedy tak samo się poddać do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 10:51 mila2712 napisała: > Nie ma przyzwolenia na korupcję. > Wybór był prosty albo załatwimy to po cichu albo rozp...partię, będą wczesniejs > ze wybory (a jest możliwe, że przegramy....) i oddajemy władzę. > W sumie mnie to nie dziwi. Czyli partia ważniejsza od korupcji. Fajne te nowe standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 11:02 Liczyłeś na to, że będą ponowne wybory na szefa dolnośląskiej PO ? Oczywiście, że ważniejsza jest partia ( zdaniem Tuska i zarządu ). Wskazuje na to decyzja, którą wczoraj podjęto. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że zwalczanie korupcji nie jest istotne. Przecież będzie sąd koleżeński i najpewniej wylot ( zdziwię się jak będzie inaczej) Choć należy pamiętać o tym, że wyrzucenie posłów osłabi PO ( głosowania ) To nie są standardy . Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 11:33 Sąd koleżeński :) ma tyle wspólnego z wyjaśnieniem sprawy, co wewnętrzny audyt we wrocławskim sądzie na temat kibli. Audyt, sąd ma sens jak jest zewnętrzny. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 11:43 O widzę, że przeszedłeś do ataku. OK. Niech będzie. Audyt ( kontrola wewnętrzna ) - ma sens. No chyba, że uważasz, że taki pracownik jest stronniczy i bez mrugnięcia okiem zaakceptuje wszelkie wydatki. Poza tym jego działania też podlegają kontroli. Audyt zewnętrzny także. Jest inny sposób rozwiązania problemu. Wyrzucić z partii ot tak ? Nie przyjmuj tonu użytkownika zenka. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 11:46 Przecież z założenia sąd koleżeński ma wykazać, że się w partii dobrze dzieje, bo inaczej jest po takiej partii :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 11:51 Nieprawda. Sąd koleżeński na ukarać posłów. Jaką widzisz alternatywę ? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 19:46 mila2712 napisała: > Nieprawda. > Sąd koleżeński na ukarać posłów. Naiwność ludzka nie zna granic. Ukarać gdy każda szabla się liczy.:D Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 19:50 O chwila wiem, że liczy się każda dusza ( głosowania... ) ale jest już decyzja -zawieszenie w prawach członka. Musieli jakoś zareagować ( wprawdzie b. delikatnie - zbyt delikatnie ) Polska patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 19:55 mila2712 napisała: > O chwila > wiem, że liczy się każda dusza ( głosowania... ) ale jest już decyzja -zawiesze > nie w prawach członka. Musieli jakoś zareagować ( wprawdzie b. delikatnie - zby > t delikatnie ) Polska patrzy. Nie bądź naiwna.Polska patrzy.:D...każdego można wydymać.Polskę też! Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:01 O ja roumiem, że rozpoczynamy długi weekend....ale aż takie rozluźnienie ? Nikt tu Poski nie wydyma...PO stacza się. Koniec bliski i pomyśleć, że sami tego dokonali bez udziału PIS. Niepodobna. Dobra jak nie cała Polska to potencjalni wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:03 Gościem Olejnikowej w TVN24 bedzie Ryszard Kalisz. On nam zaraz wytłumaczy o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:17 mila2712 napisała: > Gościem Olejnikowej w TVN24 bedzie Ryszard Kalisz. > On nam zaraz wytłumaczy o co tu chodzi. Nie oglądam,słucham jej i jego.Zbyt mocno szanuję... siebie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:20 Słucham, bo wzrok jest skierowany na laptop :) Ładnie tłumaczy, nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:24 mila2712 napisała: > Słucham, bo wzrok jest skierowany na laptop :) > Ładnie tłumaczy, nie ma co! Wisi mi ko co tłumaczy.:) Tusk Vision Network 24 zablokowałem na swoim dekoderze sat. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:26 Cóż....tak bywa Ja odcięłam TRWAM Amen Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:38 mila2712 napisała: > Cóż....tak bywa > Ja odcięłam TRWAM > Amen Nigdy nie oglądałem.Nie moje klimaty.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:39 O matko.... ja za to godzinami ..... Mam słabe nerwy - stąd blokada Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:00 mila2712 napisała: > Cóż....tak bywa > Ja odcięłam TRWAM Następna drastyczna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:51 Jak to ? Mylisz się Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:59 veglie napisał: > Wisi mi ko co tłumaczy.:) Tusk Vision Network 24 zablokowałem na swoim dekoderz > e sat. :) Drastyczny krok. A co Cię po temu skłoniło? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 14:33 hummer napisał: > veglie napisał: > > > Wisi mi ko co tłumaczy.:) Tusk Vision Network 24 zablokowałem na swoim de > koderz > > e sat. :) > > Drastyczny krok. A co Cię po temu skłoniło? Przygody z ITI Neovision. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 20:27 veglie napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > > > Wisi mi ko co tłumaczy.:) Tusk Vision Network 24 zablokowałem na sw > oim de > > koderz > > > e sat. :) > > > > Drastyczny krok. A co Cię po temu skłoniło? > > Przygody z ITI Neovision. Błękitny u Ciebie wylądował? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:15 Rozpoczynasz weekend...ja o nim nawet nie myślę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:20 Tak. Jurto odwiedzę groby bliskich a potem wolne:) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:26 mila2712 napisała: > Tak. > Jurto odwiedzę groby bliskich a potem wolne:) Też bym odwiedził gdybym był Poznaniu.Niestety nie jestem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:28 A co to kolega Wielkopolanin ? To pomyśl o bliskich. To też się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:36 mila2712 napisała: > A co to kolega Wielkopolanin ? > To pomyśl o bliskich. To też się liczy. Z dziada pradziada.Od zawsze! Poznań to moje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:40 Tak więc sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:42 mila2712 napisała: > Tak więc sąsiedzi. Jak tak to tak.:) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:42 mila2712 napisała: > O ja roumiem, że rozpoczynamy długi weekend....ale aż takie rozluźnienie ? > Nikt tu Poski nie wydyma...PO stacza się. Koniec bliski i pomyśleć, że sami teg > o dokonali bez udziału PIS. Niepodobna. > > Dobra jak nie cała Polska to potencjalni wyborcy. Tak sobie kiedyś pomyślałem,że to nie PiS i nie Kaczor załatwią PO,ale oni sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:45 Ja nie przewidywałam takiego scenariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:57 mila2712 napisała: > O ja roumiem, że rozpoczynamy długi weekend....ale aż takie rozluźnienie ? > Nikt tu Poski nie wydyma...PO stacza się. Koniec bliski i pomyśleć, że sami teg > o dokonali bez udziału PIS. Niepodobna. Oglądałaś "Adwokata Diabła" tam jest piękna scenka z Belzebubem na koniec. Dotyczy pychy. W tym przypadku partii przewodniej narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:59 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > O ja roumiem, że rozpoczynamy długi weekend....ale aż takie rozluźnienie > ? > > Nikt tu Poski nie wydyma...PO stacza się. Koniec bliski i pomyśleć, że sa > mi teg > > o dokonali bez udziału PIS. Niepodobna. > > Oglądałaś "Adwokata Diabła" tam jest piękna scenka z Belzebubem na koniec. Doty > czy pychy. W tym przypadku partii przewodniej narodowi. > Cześć Himmer.Nie pisz o sobie.:D Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:03 veglie napisał: > Cześć Himmer.Nie pisz o sobie.:D Cześć Vegle. Rogi mi jeszcze nie rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:06 hummer napisał: > veglie napisał: > > Cześć Himmer.Nie pisz o sobie.:D > > Cześć Vegle. Rogi mi jeszcze nie rosną :) Poczekaj urosną.Bądź cierpliwy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:34 veglie napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > Cześć Himmer.Nie pisz o sobie.:D > > > > Cześć Vegle. Rogi mi jeszcze nie rosną :) > > Poczekaj urosną.Bądź cierpliwy.;) Piszesz, jakby Tobie urosły :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 31.10.13, 22:03 mila2712 napisała: > odstawcie alkohol Kto się lubi, ten się czubi. Nie ma potrzeby Twojej interwencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 31.10.13, 22:18 mila2712 napisała: > Ohohohoooo > Jeszcze lepiej :) Bardzo się o mnie troszczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 31.10.13, 22:20 mila2712 napisała: > Facet ? > O matulo Prawdziwy Wielkopolanin :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 31.10.13, 22:24 mila2712 napisała: > No tak, niech będzie :) Troszczy się o malućkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 18:30 mila2712 napisała: > :PPPP Posłuchaj lepiej ramu. Super grają. www.radioram.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 20:26 mila2712 napisała: > OK Już się skończyła audycja :) Piotrek grał od 15tej. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 01.11.13, 20:28 A posłucham tego radia ...z ciekawości :) O 15 byłam na cmentarzu....wspominki :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 20:38 mila2712 napisała: > A posłucham tego radia ...z ciekawości :) To radio miało nie przetrwać roku. Obecnie ma ponad 10 lat i budżet nie do pomyślenia, dla rozgłośni komercyjnych. Chodziło o to, że nadaje audycje autorskie a nie to co jest modne. > O 15 byłam na cmentarzu....wspominki :) Też byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 01.11.13, 20:40 Widać mają dobrych dziennikarzy. Ja nie kieruję się tym co modne. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 20:55 mila2712 napisała: > Widać mają dobrych dziennikarzy. Jednych z najlepszych w III RP :) > Ja nie kieruję się tym co modne. Oni też. 16 miesięczny syn też ich uwielbia. Jak słyszy muzykę, tańczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 01.11.13, 21:00 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Widać mają dobrych dziennikarzy. > > Jednych z najlepszych w III RP :) OK przekonamy się. Skąd ta radość ? > > > Ja nie kieruję się tym co modne. > > Oni też. 16 miesięczny syn też ich uwielbia. Jak słyszy muzykę, tańczy :) Ooooo słodziak :) Rozrywkowy facecik. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 01.11.13, 21:09 Mój ośmiolatek uwielbia Metallicę ( po mamusi ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 21:14 mila2712 napisała: > Mój ośmiolatek uwielbia Metallicę ( po mamusi ) > :) I po Ratzingerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 21:11 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > Widać mają dobrych dziennikarzy. > > > > Jednych z najlepszych w III RP :) > > OK przekonamy się. Skąd ta radość ? Teraz lecą jakieś murzyny, nie mój klimat. A uśmieszek z powodu, że znam ich nie tylko ze słyszenia. > > > Ja nie kieruję się tym co modne. > > > > Oni też. 16 miesięczny syn też ich uwielbia. Jak słyszy muzykę, tańczy :) > > Ooooo słodziak :) > Rozrywkowy facecik. Normalny. Nie tłumi emocji od najmłodszych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 21:32 mila2712 napisała: > Kawa na ławę....o której i jaka audycja Tam panuje chaos :) Poluj na Piotrka Bartysia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A dokładniej tego typa 01.11.13, 21:49 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Kawa na ławę....o której i jaka audycja > > Tam panuje chaos :) Poluj na Piotrka Bartysia. > www.gazetawroclawska.pl/artykul/343203,siedem-scen-z-zycia-piotra-bartysia,1,id,t,sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 08:43 Pasjonat.... Znalazłam coś dla siebie - chill out - jeżeli jest tego dużo to mają u mnie plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 15:28 mila2712 napisała: > Pasjonat.... > Znalazłam coś dla siebie - chill out - jeżeli jest tego dużo to mają u mnie plu > s :) Radio jest w tym klimacie, choć to co leci zależy od nastroju prowadzącego. Bardziej ostre jest Radio Wrocław (ci sami ludzie) podawałem Ci kiedyś drugiego linka. Ludzie kompletnie nawiedzeni. RAM (radio miejskie od dawnej nazwy Radio Aktywne Miasto) jest z założenia radiem miejskim. Wrocław jest radiem ogólnowojewódzkim o zasięgu do Berlina jeśli chodzi o eter :). Wrocław jest bardziej informacyjny z racji swej wojewódzkiej funkcji, RAM bardziej muzyczne. Barwy RAM to barwy regionu www.radioram.pl/articles/view/16424/Konkurs-Zolte-wiatraczki-Zobacz-zdjecia Kilka lat temu w zimie przyozdobili tak miasto :) Oba radia są radiami publicznymi. Czyli mają MISJĘ :) Znajomy niestety już nie żyjący www.gazetawroclawska.pl/artykul/228504,szacuneczek-kroton-szacuneczek,id,t.html potrafił na imprezach "katować" jednym utworem mówiąc posłuchaj, posłuchaj, jak mu drga wewnętrzny języczek". www.radioram.pl/articles/view/17646/Pawel-Krotoski Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 20:57 I właśnie takie osoby jak Kroton są potrzebne.....aby nie zwariować. Pozytywnie zakęceni - takich lubię ( niestety niewielu ich ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 20:58 mila2712 napisała: > I właśnie takie osoby jak Kroton są potrzebne.....aby nie zwariować. > Pozytywnie zakęceni - takich lubię ( niestety niewielu ich ) I szybko odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 21:03 Nic na to nie poradzisz.... Cicho bo przez cmentarne historie mam doła Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 21:06 mila2712 napisała: > Nic na to nie poradzisz.... > > Cicho bo przez cmentarne historie mam doła Na grobie Krotona zamiast tablicy jest winyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: A dokładniej tego typa 02.11.13, 21:09 No proszę... nie wypada się śmiać ale śmieje mi się buzia :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:02 mila2712 napisała: > I właśnie takie osoby jak Kroton są potrzebne.....aby nie zwariować. > Pozytywnie zakęceni - takich lubię ( niestety niewielu ich ) > > :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:05 Tak ale nie ma atmosfery....dwóch panów łobuzuje ( szczególnie mniejszy )....przekrzykują mnie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:17 mila2712 napisała: > Tak ale nie ma atmosfery....dwóch panów łobuzuje ( szczególnie mniejszy )....pr > zekrzykują mnie. > :( Coś wspominałaś o słuchawkach :) Nie ma to jak audycja prowadzona przez polonistę. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:23 Bracie...mój syn biega coś pokazuje, pyta, podskakuje - szaleje. Mąż coś wrzeszczy z pokoju...Oszaleję. Nie ma tego do południa? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:24 Słuchałam troszkę rano :) Maćka... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:30 mila2712 napisała: > Słuchałam troszkę rano :) > Maćka... A nazwisko bo nie kojarzę :) Dzielna jest ta dziewczyna www.radioram.pl/articles/view/24417/Ewelina-Waleczna-Reportaz Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:35 Przestalski :P Szkoda taka młodziutka.... Da radę, na pewno. I znowu pieniądze .... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:40 mila2712 napisała: > Przestalski :P Nie znam :( > Szkoda taka młodziutka.... > Da radę, na pewno. > I znowu pieniądze .... Teraz możemy się leczyć za granicą. UE wymogła. NFZ będzie płacił. Koniec z terminami na za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:44 Maciej Przestalski email: maciejprzestalski@prw.pl W piątkowe wieczory zapraszam do studia wrocławskich DJ-ów, którzy grają dla Was do zabawy i do słuchania. W sobotę i niedzielę proponuję przedpołudnia pełne dobrych klasyków i najlepszych nowości. www.lastfm.pl/user/krtekone :PPP Tak ale tam jest problem z ustawą - nie będą na razie zwracać Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:46 mila2712 napisała: > Tak ale tam jest problem z ustawą - nie będą na razie zwracać Jaki problem i z jaką ustawą? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:50 Może coś mylę....ze zwrotem kosztów ? Jeśli namieszałam to mnie popraw :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:56 mila2712 napisała: > Może coś mylę....ze zwrotem kosztów ? > Jeśli namieszałam to mnie popraw :) Jakich kosztów? Jeśli chodzi o koszty leczenia Tradycyjnie nie ma rozporządzeń krajowych. Jednak UE nie zaskoczyła Tuska panującego nam II kadencję wyznaczając Deadline na 25 10 2013. Angora 44 (3 XI 2013) str. 6 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 22:03 mila2712 napisała: > OK skorygowałeś Zauważyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:24 mila2712 napisała: > Bracie...mój syn biega coś pokazuje, pyta, podskakuje - szaleje. Mąż coś wrzesz > czy z pokoju...Oszaleję. > Nie ma tego do południa? Z rana informują co się dzieje w mieście :) Pamiętaj, że to radio miejskie :) Takie z prowincji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Masz Piotrka teraz w radio :) 02.11.13, 21:27 hahahaha Leciał Podsiadło...potem wiadomości ( te ze świata także, np o pitatach i ich milionach ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zasoby prowicjonalnego radio 05.11.13, 23:20 www.prw.pl/articles/view/31430/tu-polskie-radio-wroclaw-posluchaj A to tylko część :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 08:03 >Wszyscy po wojennej niewoli i tułaczce znaleźli tu swój dom. To po części dotyczy mojej obecnej rodziny. Wprawdzie nie we Wrocławiu ale powiedzmy w okolicach ( Wałbrzych, Kowary, Bogószów - Gorce ) Stuhr bezbłędny. Klasyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 08:55 mila2712 napisała: > >Wszyscy po wojennej niewoli i tułaczce znaleźli tu swój dom. > To po części dotyczy mojej obecnej rodziny. Wprawdzie nie we Wrocławiu ale powi > edzmy w okolicach ( Wałbrzych, Kowary, Bogószów - Gorce ) > > > Stuhr bezbłędny. Klasyka :) "Odbudowano zniszczony wojną gmach, zmontowano urządzenia przysłowiowo z niczego, stworzono program przy pomocy paru fachowców i tyluż amatorów. Wszyscy po wojennej niewoli i tułaczce znaleźli tu swój dom." "Głodni wiedzy i spragnieni pracy entuzjaści wznosili go z troską i czułością. Stworzyli rozgłośnię, stworzyli zespół, stworzyli program, który w myśl przedwojennej idei Radia: „uczył, bawił, wychowywał” i… integrował powojenne wrocławskie i dolnośląskie społeczeństwo." A teraz to wszystko dostępne za darmo. Od Studia 202 na Loży Szyderców skończywszy. Tam nawet dbają by kolejne utwory zaczynały się w podobnym tonie jak te kończące się. Zarejestruj się i baw się zbiorami. Warto. To dobro publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 08:58 OK kolego Hummerze. Zarejestrujemy się. :) Dobro publiczne przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 09:11 mila2712 napisała: > OK kolego Hummerze. Zarejestrujemy się. > :) > > Dobro publiczne przede wszystkim. Coś z rejestracją im na razie szwankuje - wersja beta. Poczekaj trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 09:31 Jeszcze nie rozpoczęłam procesu rejestracji. 10 rzeczy na raz...rozdrabnianie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 13:02 mila2712 napisała: > Jeszcze nie rozpoczęłam procesu rejestracji. > > > 10 rzeczy na raz...rozdrabnianie :) Albo normalka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 13:09 Już nie daję rady....koleżanka na szoleniu a ja zapie.....jak robot. Nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 14:23 Zarejestrowałam się bez problemu. Historia... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 14:52 mila2712 napisała: > Zarejestrowałam się bez problemu. > Historia... Ano historia :) Genialna baza. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 18:46 Coś godnego polecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 06.11.13, 22:23 mila2712 napisała: > Coś godnego polecenia ? Musze się rozeznać w tym ogromie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 07.11.13, 08:06 OK Postanowiłam umilać sobie czas przy południowej kawie - buszowanie po archiwum :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 07.11.13, 12:49 mila2712 napisała: > OK > Postanowiłam umilać sobie czas przy południowej kawie - buszowanie po archiwum > :) To co IPN lubi najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 07.11.13, 12:55 Ja także, nic na to nie poradzę....ciekawość. Lubimy wszystko co stare, zakurzone...dawne czasy, ludzie...ich historie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 07.11.13, 21:49 mila2712 napisała: > Ja także, nic na to nie poradzę....ciekawość. > > Lubimy wszystko co stare, zakurzone...dawne czasy, ludzie...ich historie. Nie. Lubię dobrą robotę. Bez wodotrysków. Taką profesjonalną. Współczesne Radio Wrocław i RAM też takie są. O zawiadomieniu prokuratury w sprawie przekrętu na ponad 70 baniek dowiedziałem się z lokalnej rozgłośni. Było nie było Twój Ruch nie jest dominującą partią w Sejmie. Lokalna rozgłośnia informuje. Tu nie masz syndromu zespołów. W TVN i Agorze nie znalazłem informacji o tym przekręcie. Wątek na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 07:47 Ja mówię o starych dokumentach....ludzkich historiach :) Często bywa tak, że afery wykrywane sa przez lokalnych dziennikarzy. Nic dziwnego. Znają środowisko. Dla "dużych stacji i wiodących tytułów" liczy się przede wszystkim stolica. A to błąd. Dobrze wykonana praca to podstawa. To lubię, szanuję i doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 08:45 mila2712 napisała: > Ja mówię o starych dokumentach....ludzkich historiach :) > > Często bywa tak, że afery wykrywane sa przez lokalnych dziennikarzy. Nic dziwne > go. Znają środowisko. Dla "dużych stacji i wiodących tytułów" liczy się przede > wszystkim stolica. A to błąd. Lokalni nie lokalni. Rozgłośnia jest wiodącą w kraju. Nawet w stolicy dziwią się, że mają tyle wyjazdów w teren. Tych ludzi nie ma wielu. www.prw.pl/employees/index/ludzie-radia Co dziennie paru pakuje się w samochód i jadą do najmniejszych pipidów gdzie coś się dzieje lub nie dzieje. W myśl zasady informacja, rozrywka, nauka. > Dobrze wykonana praca to podstawa. To lubię, szanuję i doceniam. :) Pasji nie zastąpi żadne medium komercyjne. Komercja narzuca ograniczenia. Co z tego, że coś jest dobre, jeśli jest założenie, że się nie sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 08:58 To dobrze, że tak działają. Życie toczy się nawet w najmniejszych osadach. Tam jest wielu ludzi z pasją. Jest wiele do odkrycia. Ważne aby ludzie dowiedzieli się o takich lokalnych perełkach ( ocalić od zapomnienia ) Pasja i komercja nie idą w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 09:09 mila2712 napisała: > To dobrze, że tak działają. Życie toczy się nawet w najmniejszych osadach. Tam > jest wielu ludzi z pasją. Jest wiele do odkrycia. Ważne aby ludzie dowiedzieli > się o takich lokalnych perełkach ( ocalić od zapomnienia ) Wiesz, że rozgłośnia emituje programy w językach mniejszości narodowych :) Pomyśl o mediach warszawskich emitujących audycje po ukraińsku, niemiecku, rosyjsku, czesku, łemkowsku, litewsku itp :) Np. taki TOK FM :) Do tego odpowiednia muzyka. www.prw.pl/articles/view/24745/mniejszosc-niemiecka-we-wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 09:17 Tego nie wiedziałam. Nie wyobrażam sobie takich audycji we wiodących stacjach komercyjnych. W I programie polskiego radia tak ( misja ). Pracowałam z panią która była Łemkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 12:35 mila2712 napisała: > Tego nie wiedziałam. > Nie wyobrażam sobie takich audycji we wiodących stacjach komercyjnych. W I prog > ramie polskiego radia tak ( misja ). To teraz już mi chyba wierzysz, że to świry :) > Pracowałam z panią która była Łemkiem. Chyba jeszcze żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zasoby prowicjonalnego radio 08.11.13, 12:43 Jest na emeryturze...od dawna Pozytywne świry :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 08:44 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Kawa na ławę....o której i jaka audycja > > Tam panuje chaos :) Polityka! Mimo to czasami oglądam. ( Choć wolę Olejnikową jako dodatek do porannej kawy ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 15:38 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > Kawa na ławę....o której i jaka audycja > > > > Tam panuje chaos :) > Polityka! > Mimo to czasami oglądam. ( Choć wolę Olejnikową jako dodatek do porannej kawy ) Muzyka :) Wszystko Ci się kojarzy z polityką? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 20:58 Nie wszystko....ale kawa na ławę tak Muzyka najlepszym lekarstwem na doła .... (ja nawet sprzatam ze słuchawkami na uszach ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:03 mila2712 napisała: > Nie wszystko....ale kawa na ławę tak > > Muzyka najlepszym lekarstwem na doła .... > (ja nawet sprzatam ze słuchawkami na uszach ) Mi szkoda uszu. Mam słuch jak nietoperz :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:23 mila2712 napisała: > Ja to uwielbiam > :) tracić słuch? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 21:25 Nie...słuchać w ten sposób muzyki. Cudnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:38 mila2712 napisała: > Nie...słuchać w ten sposób muzyki. > Cudnie..... Wystarczy, że sobie oczy popsułem w podstawówce od czytania książek pod kołdrą. W 1989 słyszałem wyraźnie dźwięki na poziomie max. 3 dB. Norma to 20 dB czyli 17/3 = 6 i 1/3. 2^6.333 ~ 80 razy czulszy słuch od normalnego śmiertelnika. I to przy wszystkich częstotliwościach. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 21:41 Ja czasami wolę udawać, że nie słyszę :) Nic nie mów o czytaniu....noszę okulary kujonek :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:42 mila2712 napisała: > Ja czasami wolę udawać, że nie słyszę :) > Nic nie mów o czytaniu....noszę okulary > kujonek :) Też noszę - 1.25. A miałem wzrok nomada :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 21:46 +1.00 8 godzin wpatrywania się w monitor ...katastrofa gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:47 mila2712 napisała: > +1.00 > > 8 godzin wpatrywania się w monitor ...katastrofa gotowa Chyba z kilometra :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 02.11.13, 21:51 Oj dobra codziennie przez 7 godzin ( odliczam przerwy ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 02.11.13, 21:57 mila2712 napisała: > Oj dobra codziennie przez 7 godzin ( odliczam przerwy ) Nie ma przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Panowie 01.11.13, 21:27 Oczywiście ojcze...normalne zachowanie dla dziecka w tym wieku. Niemniej jednak słodziutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Panowie 01.11.13, 14:36 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > odstawcie alkohol > > Kto się lubi, ten się czubi. Nie ma potrzeby Twojej interwencji :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Panowie 01.11.13, 19:16 veglie napisał: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > odstawcie alkohol > > > > Kto się lubi, ten się czubi. Nie ma potrzeby Twojej interwencji :) > > :) Tym bardziej, że RAM gra tak cudownie, a muzyka łagodzi obyczaje. www.radioram.pl/ naprawdę warto ich posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:03 mila2712 napisała: > Oglądałam > :) To wiesz, o którą scenę mi chodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:06 Tak więc muszę pokukać dla przypomnienia (oglądałam dawno) Przyznaję nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:08 mila2712 napisała: > Tak więc muszę pokukać dla przypomnienia (oglądałam dawno) > Przyznaję nie kojarzę. Pycha to ulubiony grzech Złego. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:09 jak i człowieka.... obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:14 mila2712 napisała: > jak i człowieka.... > obejrzę Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:20 Wiem dobry film... Obejrzę, przypomnę sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:41 mila2712 napisała: > O chwila > wiem, że liczy się każda dusza ( głosowania... ) ale jest już decyzja -zawiesze > nie w prawach członka. Musieli jakoś zareagować ( wprawdzie b. delikatnie - zby > t delikatnie ) Polska patrzy. Ale zawieszenie podobno nie oznacza braku możliwości głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:44 mimo zawieszenia nadal obowiązuje dyscyplina w głosowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:04 mila2712 napisała: > mimo zawieszenia nadal obowiązuje dyscyplina w głosowaniach Ano. Straszna kara :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:54 To nie kara to zaszczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:06 mila2712 napisała: > To nie kara to zaszczyt. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:07 Ze jeszcze mogą w ukochanej partii pozostać :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:08 mila2712 napisała: > Ze jeszcze mogą w ukochanej partii pozostać :) A partia będzie prała im bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:10 Dokładnie tak. Życie jest brutalne Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:15 mila2712 napisała: > Dokładnie tak. Życie jest brutalne Wystarczy nie być świnią i jakoś idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:21 Potrzebna jest także uczciwość Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:25 mila2712 napisała: > Potrzebna jest także uczciwość Wystarczy nie być świnią :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:45 Tak.... plus ....wystarczy mieć ludzkie uczucia.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:53 mila2712 napisała: > Tak.... > plus ....wystarczy mieć ludzkie uczucia.... Oni mają je w nadmiarze :) Moje, moje, moje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:58 To musi się źle skończyć amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:55 mila2712 napisała: > O chwila > wiem, że liczy się każda dusza ( głosowania... ) ale jest już decyzja -zawiesze > nie w prawach członka. Musieli jakoś zareagować ( wprawdzie b. delikatnie - zby > t delikatnie ) Polska patrzy. Członek zawieszony ma głosować tak jak przewodnia reszta partii. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:54 No tak....w końcu dyscyplina Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:07 mila2712 napisała: > No tak....w końcu dyscyplina Z pensją mi się to kojarzy. Taką XIX wieczną. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:08 A mnie ze szkołą prowadzoną przez zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:09 mila2712 napisała: > A mnie ze szkołą prowadzoną przez zakonnice. Prawie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 03.11.13, 22:33 mila2712 napisała: > Tak A wracając do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 04.11.13, 07:37 A wracając do tematu w PO nie ma przyzwolenia na korupcję. Srawa umrze smiercią naturalną. Nie pierwszy nie ostatni raz. Pogrzeb Mazowieckiego przćmił aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 20:54 mila2712 napisała: > Nieprawda. > Sąd koleżeński na ukarać posłów. > > Jaką widzisz alternatywę ? Komisarza. Na początek trzy regiony, dolnośląski i lubuski, oraz pomorski. Tam gdzie Józef Bąk szaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 21:55 Jakby był komisarz to byłyby przyspieszone wybory. To oznaczałoby koniec PO Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:09 mila2712 napisała: > Jakby był komisarz to byłyby przyspieszone wybory. > To oznaczałoby koniec PO Teraz stadium zombie? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:15 mila2712 napisała: > To agonia Raczej żywy trup. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:26 mila2712 napisała: > Walking Dead :) Zombi albo Zombie. Dobra nazwa dla platformy obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:46 Skrót musi mieć 2 litery.... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:56 mila2712 napisała: > Skrót musi mieć 2 litery.... Skąd to wzięłaś? PZPR miał 4. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 11:57 W demokracji trzeba mieć 2 lub 3 4 źle się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:02 mila2712 napisała: > W demokracji trzeba mieć 2 lub 3 > 4 źle się kojarzy Nie ci będzie. ZOM :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:03 Skrót od Zombie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:13 mila2712 napisała: > Skrót od Zombie tak ? Tak, i od ZOMO odnowy moralnej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:14 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Skrót od Zombie tak ? > > Tak, i od ZOMO odnowy moralnej. :) Zespół Odnowy Moralnej. O. Tak jakoś wyszło w skrócie ZOM. Ale nie wiem czy nie zginie w natłoku innych zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:19 Zespołów partalentarnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:18 Zomo ....dla mnie to mgliste wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 03.11.13, 13:01 > Wybór był prosty albo załatwimy to po cichu Czyli będzie tak jak było... :) -- www.naszdziennik.pl/polska-kraj/58520,czternascie-powodow.html Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:23 A można było przecież prościej. Po spotkaniu Łopiński - Beger, pan minister Ziobro oświadczył: "nic się nie stało" . Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:24 zgred-zisko napisał: > A można było przecież prościej. Po spotkaniu Łopiński - Beger, pan minister Zio > bro oświadczył: "nic się nie stało" . Tak, ale to już było. Miało nie wrócić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:58 Dlatego zwołali naradę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:44 hummer napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14873456,Koniec_posiedzenia_zarzadu_PO__Dolnoslaski_zjazd_nie.html > To tylko incydenty > - zarówno ci, którzy zostali nagrani, i ci, którzy nagrywali, staną przed sądem koleżeńskim To oznacza przyzwolenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 08:46 Oczywiście że tak, zwłaszcza że hummer nie lubi sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Poczekam na wyrok :) 31.10.13, 21:05 kosel_maruwi napisał: > hummer napisał: > > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14873456,Koniec_posiedzenia_zarzadu_PO__Dolnoslaski_zjazd_nie.html > > To tylko incydenty > > > - zarówno ci, którzy zostali nagrani, i ci, którzy nagrywali, staną przed są > dem koleżeńskim > To oznacza przyzwolenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Poczekam na wyrok :) 04.11.13, 09:34 Ale po co? Jak na razie nie musiałeś czekać żeby założyć wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jest przyzwolenie na korupcję 31.10.13, 09:02 w narodzie,rzeklbym: wyborcza.pl/1,75478,14872788,KGHM___dojna_krowa_politykow_wszystkich_opcji.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza absolu 31.10.13, 11:00 moze wszystko .Nic sie nie stało bedziemy nadal doić spóki skarbu panstwa i załatwiac prace dla żony,kolesow i dalszej rodziny.To sa wysokie STANDARDY W PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 31.10.13, 11:13 zbysio45 napisał: > STANDARDY W PO. polska.newsweek.pl/zona-adama-hofmana-z-pis-na-lewych-zwolnieniach-w-kghm,47929,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 31.10.13, 11:23 ".... dorabiali tu (KGHM ) m.in. żona rzecznika PiS Adama Hofmana i współpracownicy prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Posad jest tyle, że dla swoich zawsze znajdzie się jakaś praca Upsssssss. Masz Zbysiu kiepską pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 31.10.13, 23:05 mila2712 napisała: > > ".... dorabiali tu (KGHM ) m.in. żona rzecznika PiS Adama Hofmana i współpracow > nicy prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Posad jest tyle, że dla swoich zawsze znajd > zie się jakaś praca Nie mam nic przeciw, jeśli na przodku 1600 m pod ziemią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 01.11.13, 11:47 10/10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 01.11.13, 21:15 mila2712 napisała: > 10/10 > :) Tylko który polityk wyśle matkę pod ziemię :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 08:46 hummer napisał: > Tylko który polityk wyśle matkę pod ziemię :) W celach rekraacyjnych niejeden :) Poważnie traktując sprawę polityk ma tęgi łeb i zapewne znajdzie wyjście z sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 15:39 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Tylko który polityk wyśle matkę pod ziemię :) > > W celach rekraacyjnych niejeden :) > Poważnie traktując sprawę polityk ma tęgi łeb i zapewne znajdzie wyjście z sytu > acji. Jako sanitariusza nie przeszła by tam prób kondycyjnych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 21:00 Okropność.....nawet babci nie przepuścisz :) Będzie telefony odbierać na centrali Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 21:52 mila2712 napisała: > Okropność.....nawet babci nie przepuścisz :) > > Będzie telefony odbierać na centrali Podawałem już, że kogo nie ma w ciągu 40 s od zgłoszenia wezwania w wozie ten już nie pracuje w KGHM. Doceniana przez lud miast i wsi III RP Straż Pożarna ma 5 minut. Ci mają tylko 40 s, nie ważne czy to noc czy święto. Myślisz, że mieszkanka Stolicy przeżyłaby taki stres. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 21:55 Oczywiście, że nie....tylko Ślązaczka Na asystentkę też za stara Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 21:58 mila2712 napisała: > Oczywiście, że nie....tylko Ślązaczka > Na asystentkę też za stara Śląsk jest otwarty na wszystkich co chcą robić. Zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 21:59 A teść wybył....niepodobna Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 22:04 mila2712 napisała: > A teść wybył....niepodobna Strach się bać gdzie wybył w Zaduszki. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 22:05 Nigdzie nie wybył....jest w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 02.11.13, 22:17 mila2712 napisała: > Nigdzie nie wybył....jest w domu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 03.11.13, 18:10 Mina teściowej jest inna HAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 03.11.13, 19:12 mila2712 napisała: > Mina teściowej jest inna > HAHAHAHAHA Sama zaczęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 03.11.13, 19:55 Ano :) Teść to mój sojusznik....nietykalny Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 03.11.13, 20:04 mila2712 napisała: > Ano > :) > Teść to mój sojusznik....nietykalny Przecież go nie tknąłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 04.11.13, 07:34 Ślązak nie tyka Ślązaka Ponoć tyle pracy na Śląsku, a w Wałbrzychu bezrobocie, straszą pustostany. Z roku na rok coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję-bo władza a 04.11.13, 07:36 mila2712 napisała: > Ślązak nie tyka Ślązaka > > Ponoć tyle pracy na Śląsku, a w Wałbrzychu bezrobocie, straszą pustostany. Z ro > ku na rok coraz gorzej. Bo w Warszawie padli na pomysł zamknięcia wszystkiego co było po PRL. Zasypano też nowy szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Gospodarność 04.11.13, 07:45 Ja to zasypali ? Pierwsze skojarzenie w Wałbrzychem.....biedaszyby. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 08:38 mila2712 napisała: > Ja to zasypali ? > Pierwsze skojarzenie w Wałbrzychem.....biedaszyby. Ano nie dano miastu okresu przejściowego www.polsl.pl/Wydzialy/RG/Wydawnictwa/Documents/kwartal/6_1_13.pdf W przeciągu roku żadna gospodarka się nie zmieni. Wałbrzych miał się zmienić od 4 czerwca 1989 do 30 października 1990. Teren Wałbrzycha to antracyt. Najszlachetniejszy rodzaj węgla, oprócz diamentów i grafitu. Takiego węgla nie używa się do palenia w piecu. Tu w zupełności wystarczy brunatny. Jest stosowany w przemyśle do reakcji chemicznych. I tam ma swoją cenę. pl.wikipedia.org/wiki/Antracyt_(węgiel) W Nowej Rudzie chcą wznowić wydobycie Australijczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 08:55 No bracie ....elaborat - będę czytać :) Dla Australijczyków będzie to opłacalne a dla Polaków nie. Dziwne. W piecu palę ekogroszkiem. Kupiliśmy badziew, piec zapycha się. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 09:02 mila2712 napisała: > No bracie ....elaborat - będę czytać :) > Dla Australijczyków będzie to opłacalne a dla Polaków nie. Dziwne. Antracyt jest używany np do filtrów do wody. Popatrz sobie ile kosztują filtry do wody i przelicz to sobie na tonę węgla :) Możesz przeczytać wnioski końcowe. krótko i zwięźle. A tu masz zastosowania zwięźle wegielaktywny.blox.pl/2012/04/Zastosowanie-antracyt.html surowce.energia.biz.pl/inf/zastosowanie-antracytu.html Styropianowcy chcieli tym palić w kotłach i im się nie opłacało :) A teraz lament, że się HiTech w Polsce nie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 09:11 Owszem mogę przeczytać wnioski końcowe, ale przeczytam całość ( doceniam trud innych) >"w bogatszych geologicznie krajach jest on używany właśnie do wyżej wspomnianych kominków" Ja palę drewienkiem ( też drogie ). Cudnie :) Lament jest....że wygrywa chińskie... brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 09:16 mila2712 napisała: > Owszem mogę przeczytać wnioski końcowe, ale przeczytam całość ( doceniam trud i > nnych) > > >"w bogatszych geologicznie krajach jest on używany właśnie do wyżej wspomn > ianych kominków" > Ja palę drewienkiem ( też drogie ). Cudnie :) > > Lament jest....że wygrywa chińskie... brrrr Tak serio, to trudno palić antracytem. On się praktycznie nie pali :) To prawie czysty węgiel. Żarzy się :) I trzeba mieć dostosowane palenisko by się nie stopiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 09:22 To mają dostosowane kominki - skoro palą. Hummer jesteś chemikiem, geologiem czy ekologiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 09:25 mila2712 napisała: > To mają dostosowane kominki - skoro palą. > Hummer jesteś chemikiem, geologiem czy ekologiem ? mam państwowe papiery na wykonywanie więcej niż wymienione przez Ciebie zawody :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 09:35 No patrz to Cię matka Polska porządnie wykształciła. Ja mogę tylko z dziedziny ekonomii Czytam, czytam...smuny obraz wszystko niszczeje. Bogudzów - Gorce tam też mam rodzinę :) U mnie w mieście jest zabytkowy budynek dawnej gazowni. Niszczeje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 11:10 mila2712 napisała: > No patrz to Cię matka Polska porządnie wykształciła. > Ja mogę tylko z dziedziny ekonomii PRL. Załapałem się jeszcze na PRLowski system kształcenia. :) Na początku lat 90tych jeszcze go nie zaorali. :) > Czytam, czytam...smuny obraz wszystko niszczeje. > Bogudzów - Gorce tam też mam rodzinę :) > U mnie w mieście jest zabytkowy budynek dawnej gazowni. Niszczeje. Przeprowadzono eksperyment gospodarczo-socjologiczny. Ile ludzie w stanie są znieść. Trafili na bezrobocie i do biedaszybów. Kompletnie nie zagospodarowane czarne złoto. A choćby diamenty mogli z tego robić syntetyczne. Teraz podobnie radosną twórczość uprawiają w KGHM. Najchętniej by to wszystko zamknęli, ale w kasie SP pusto :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 11:31 No widzisz a mnie uczyli pofesorowie co zdobywali doświadczenie na eksperymentach. Połowa skryptów to były przedruki. Sklepy internetowe, bankowość elektroniczna to był początek. Mieliśmy problemy z materiałami do pracy dyplomowej. A teraz ? Na poczatku lat 90 tych ekonomia dla mnie nie istniała. Nie masz wrażenia, że ten "eksperyment" nadal trwa ? KGHM nie podzieli losu kopalni. Jak to trafnie określono dojna krowa Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 11:44 mila2712 napisała: > No widzisz a mnie uczyli pofesorowie co zdobywali doświadczenie na eksperymenta > ch. > Połowa skryptów to były przedruki. Wiesz, że praktycznie nie mam żadnych notatek z tamtych lat. Od podstawówki nie prowadziłem zeszytów. Mam tylko to, co na mnie wymogli :) > Na poczatku lat 90 tych ekonomia dla mnie nie istniała. > > Nie masz wrażenia, że ten "eksperyment" nadal trwa ? > > KGHM nie podzieli losu kopalni. Jak to trafnie określono dojna krowa Każda krowa kiedyś zdycha, jak nie pozwoli siej się najeść i napić. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 12:04 Ejże nie może być. A tamten okres to - dla uściślenia - LO czy studia ? Ja w domu nie mam nic, za to matka ma muzeum ( od postawówki po studia. Notatki ze studiów i książki zostawiłam na chwilę i trwa to do dziś ) Ta nie zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 12:23 mila2712 napisała: > Ejże nie może być. > A tamten okres to - dla uściślenia - LO czy studia ? I to i to. No może poza wirusologią. :) > Ja w domu nie mam nic, za to matka ma muzeum ( od postawówki po studia. Notatki > ze studiów i książki zostawiłam na chwilę i trwa to do dziś ) Eksponaty po mnie będą cenniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 12:33 Co to znaczy wirusologia ? Po mnie też...jeden szczególnie :) ( o to Ci chodzi czy o publikacje naukowe ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 12:39 mila2712 napisała: > Co to znaczy wirusologia ? Nauka o wirusach :) > Po mnie też...jeden szczególnie :) > ( o to Ci chodzi czy o publikacje naukowe ? ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 12:48 Oj matko ... wiem co to jest. Dobra kiedy była wirusologia ? :)) A co Ciebie tak cieszy eksponaty, publikacje czy może nie trafiłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 13:02 mila2712 napisała: > Oj matko ... > wiem co to jest. > Dobra kiedy była wirusologia ? > :)) W międzyczasie :) > A co Ciebie tak cieszy eksponaty, publikacje czy może nie trafiłam ? Jeszcze zostanę ekspertem z jakiegoś zespołu i nie będę o tym wiedział :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 13:10 hummer napisał: > > A co Ciebie tak cieszy eksponaty, publikacje czy może nie trafiłam ? > > Jeszcze zostanę ekspertem z jakiegoś zespołu i nie będę o tym wiedział :) Chyba robisz parę rzeczy na raz .... Panie chwalipięto Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 15:27 mila2712 napisała: > Chyba robisz parę rzeczy na raz .... Inaczej nie potrafię :) Pisałem już, że jestem zdefektowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 17:14 Ano takie życie. Trzeba się rozdrabniać :) Podzielność uwagi też nie jest moją mocną stroną Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 18:50 mila2712 napisała: > > Ano takie życie. Trzeba się rozdrabniać :) > Podzielność uwagi też nie jest moją mocną stroną Ma to swoje dobre strony. Człowiek nie jest pamiętliwy - tyle rzeczy dzieje się w około. Popatrz na POPiS - lustracja, gruba krecha itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 22:31 Oczywiscie, że jest pamiętliwy. Ja jestem - niestety Próbują z grubą krechą - nie da rady.Będziemy pamietać. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 05.11.13, 08:30 mila2712 napisała: > Oczywiscie, że jest pamiętliwy. Ja jestem - niestety > > Próbują z grubą krechą - nie da rady.Będziemy pamietać. Mi szkoda życia na pierdoły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 05.11.13, 08:44 Chwilunia...a gdzie jest powiedziane, że pamiętliwość wiąże się z pierdołami ? Doprawdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 05.11.13, 08:51 mila2712 napisała: > Chwilunia...a gdzie jest powiedziane, że pamiętliwość wiąże się z pierdołami ? > Doprawdy.... Pamięć i pamiętliwość to dwa różne rzeczowniki. O ile pierwszy ma znaczenie pozytywne, o tyle drugi wprost przeciwne. Synonimy pamiętliwości (pamiętliwość: bezkompromisowość, małoduszność, małostkowość, mściwość, nieustępliwość, zawziętość, zażartość, zaciętość). Pamiętliwość oddaje cechę charakteru a nie zdolność do pamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 05.11.13, 08:59 Dobrze. Skoryguję. Uwaga: pamiętam ( niestety rodzaj wypaczenia.... )- ale nie o pierdołach ( weryfikacja co warto a co nie ). Pamiętliwa ( mściwa....itd..... ) nie jestem. Choć w sprawach zawodowych nie uznaję kompromisów, taryfy ulgowej, niechlujstwa, przerzucania odpowiedzialności itd. :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 05.11.13, 13:44 mila2712 napisała: > Dobrze. Skoryguję. > Uwaga: pamiętam ( niestety rodzaj wypaczenia.... )- ale nie o pierdołach ( wery > fikacja co warto a co nie ). > Pamiętliwa ( mściwa....itd..... ) nie jestem. Choć w sprawach zawodowych nie uz > naję kompromisów, taryfy ulgowej, niechlujstwa, przerzucania odpowiedzialności Powiem, krótko. Jeśli o mnie chodzi to się nie poddaję. Niektóre rzeczy robię latami, aż nie zrobię i nie chodzi mi to o coś typu studia, a jakiś problem, który mnie nurtuje. Mój promotor miał pecha założy i obronił tezę, którą smarkacz obalił po trzech latach badań na pół gwizdka, bo miałem jeszcze inne zajęcia. Teza doktorska mego promotora nie ostała się 4 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 05.11.13, 13:53 Oj to pisz, że jak postawisz na swoim to ....prosto do celu. No to coś nas w tym temacie łączy ( ja nie odpuszczam i zazwyczaj wygrywam ). Jaka to teza ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 05.11.13, 13:59 mila2712 napisała: > Oj to pisz, że jak postawisz na swoim to ....prosto do celu. > No to coś nas w tym temacie łączy ( ja nie odpuszczam i zazwyczaj wygrywam ). > > Jaka to teza ? Doktorska mego promotora :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 05.11.13, 14:02 Oj wiem. Na jaki temat ( ogólnie ) ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 05.11.13, 14:19 mila2712 napisała: > Oj wiem. Na jaki temat ( ogólnie ) ? Oj, tak dobrze to nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 O popatrz 05.11.13, 14:23 Oj tam kolego jaja sobie robicie. Już mnie niejaki Bewis oskarżał, że ja wiadomości do prywatnych celów wykorzystam. Ale tak nie jest. Spokojnie :) To napisz najogólniej ( o np antracyt ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 05.11.13, 14:54 mila2712 napisała: > Oj tam kolego jaja sobie robicie. > Już mnie niejaki Bewis oskarżał, że ja wiadomości do prywatnych celów wykorzyst > am. Ale tak nie jest. Spokojnie :) > To napisz najogólniej ( o np antracyt ... ) Ale po co? Forum jest forum publicznym, a ja nawet Cię nie znam, podobnie jak większość forumowiczów. No dobra niech będzie - aktywność :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 05.11.13, 14:58 Jak to po co? Zacząłeś pisać to się zainteresowałam o czym. Normalne, prawda ? Ja Ciebie też nie znam. Większość też nie. Ok aktywność. Łobuz :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 05.11.13, 15:24 mila2712 napisała: > Jak to po co? Zacząłeś pisać to się zainteresowałam o czym. Normalne, prawda ? > > Ja Ciebie też nie znam. Większość też nie. > > Ok aktywność. > > Łobuz :P Wiesz ile trzeba aktywności by badać aktywność :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 05.11.13, 22:14 mila2712 napisała: > Nie wiem :) Pracujesz z mamusią? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 05.11.13, 22:16 Nie inne branże. Zero powiązań Z matką....jeśli już Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 05.11.13, 22:32 mila2712 napisała: > Nie > inne branże. Zero powiązań > > Z matką....jeśli już Ale kalkulatory te same :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 05.11.13, 22:41 Inne Matka jest audytorem. Kalkulatora używa rzadko. Ma programy do pomocy Ja też klikam sporadycznie. Program liczy Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 05.11.13, 22:48 mila2712 napisała: > Inne > Matka jest audytorem. Kalkulatora używa rzadko. Ma programy do pomocy > > Ja też klikam sporadycznie. Program liczy Mi też program policzy, jak wiem co chcę policzyć. Dla Twojej wiadomości. Excel wykłada się na obliczeniach na małych liczbach rzędu 1E-10, 1E-50 itp. Szczególnie jeśli działania są połączone z dużymi liczbami. Typu 0.5 lub więcej. :) Nic dziwnego, że SZA poleciały na Księżyc na suwaku, ale nie udało się tego powtórzyć, przez kilka dekad MS :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 06.11.13, 07:46 No tak musisz wiedzieć co chcesz liczyć to raz. Musisz określić definicje, stworzyć szablony, podać procenty, kwoty graniczne ( raz do roku ) to dwa ( przynajmniej u mnie ) jeżeli mówimy o Excelu to dostaję tabele ( kwartalne i półroczne - ok 40 zwajemnie powiązanych ) i wypełniam. Mam ten komfort, że formuły sa tak ustawione, że wychodzę na dane z programu finansowego. Jeśli są błędy to jest kolega informatyk poziom wyżej. Email i problem z głowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 06.11.13, 07:48 A jeszcze cośik o Excelu na studiach miałam zajęcia ( szumnie nazwane labolatoria ) pod nazwą Pakiety obliczeniowe. A tam tworzenie dziwnych formuł właśnie z Excela :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 06.11.13, 08:24 mila2712 napisała: > A jeszcze cośik o Excelu na studiach miałam zajęcia ( szumnie nazwane labolator > ia ) pod nazwą Pakiety obliczeniowe. A tam tworzenie dziwnych formuł właśnie z > Excela :) To pewnie wiesz, że dla małych liczb wszystko się wali :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 06.11.13, 08:44 :) Czasami wali się i na dużych. Właśnie czekam na korektę od jegomościów .....coś za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 07.11.13, 00:04 mila2712 napisała: > :) > Czasami wali się i na dużych. Właśnie czekam na korektę od jegomościów .....coś > za długo. Nie ma to jak stare Elwro :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 07.11.13, 08:44 Elwro już jest bezużyteczne - w pracy. No może być eksponatem w muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 07.11.13, 21:51 mila2712 napisała: > Elwro już jest bezużyteczne - w pracy. > No może być eksponatem w muzeum. Mój wuj był ekonomistą. Śmigał w epoce przed kalkulatorami na liczydle i suwaku. Wiedział co liczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 08.11.13, 07:50 Oj tam...mam coś lepszego...perełka... Mój pradziad miał sklep w Odessie ( z tytoniem i materiałami ). A potem był ekonomem. Kwestia przypadku, że znaleźli się na tych ziemiach. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O popatrz 08.11.13, 08:46 mila2712 napisała: > Oj tam...mam coś lepszego...perełka... > Mój pradziad miał sklep w Odessie ( z tytoniem i materiałami ). A potem był eko > nomem. > Kwestia przypadku, że znaleźli się na tych ziemiach. Może miał farta. Stalin mieszał na Ukrainie cały czas, a na Krymie szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: O popatrz 08.11.13, 08:56 Tak, mieli szczęście...choć nie do końca. Podczas ucieczki ( tułaczki ) zmarło 4 dzieci ( mieli ich 9 ). Stracili wszystko. Grożono im śmiercią. Pradziad miał tytuł szlachecki. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gospodarność 04.11.13, 09:12 mila2712 napisała: > Ja to zasypali ? Zasypali Kopernika w trakcie restrukturyzacji > Pierwsze skojarzenie w Wałbrzychem.....biedaszyby. A Niemcy dalej tym handlują, choć Polski był lepszy 97 % i więcej węgla w węglu www.ecopol.pl/antracyt.a1.htm Obecnie Polska nie posiada złóż antracytu. Skreślono go z zasobów. Wydobycie w Polsce[edytuj | edytuj kod źródłowy] "Antracyt był w Polsce (jeszcze) wydobywany w latach 1993-1998 z jedynego, udokumentowanego w kraju złoża Wałbrzych-Gaj. Po likwidacji kopalń KWK Wałbrzych i KWK Victoria skreślono antracyt z listy zasobów geologicznych Polski[1]." [1] www.pgi.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Gospodarność 04.11.13, 09:21 Zamknęli kopalnie ( wydanie opinii o likwidacji kopań zajęło 7 dni - nie do pomyslenia! ), rozpieprzyli miasto ( dosadnie ale tak to wygląda ). Czytam dalej - 10 rzeczy naraz ale dam radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 09:31 mila2712 napisała: > Zamknęli kopalnie ( wydanie opinii o likwidacji kopań zajęło 7 dni - nie do po > myslenia! ), > rozpieprzyli miasto ( dosadnie ale tak to wygląda ). > Czytam dalej - 10 rzeczy naraz ale dam radę :) Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka na świecie. Dłużej trwa załatwianie papirusologi, by otworzyć nową działalność gospodarczą, niż Styropianowcom zajęło zniszczenie regionu. Z dnia na dzień środki do życia straciło dziesiątki, jeśli nie setki tysięcy ludzi. A wszystko przez to, że jakieś jęłoby, co leżały na styropianie (zamiast się uczyć), nie potrafią odróżnić antracytu, od innych form węgla. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 09:38 Tu się zgodzę. Biurokracja kwitnie. Choć z zaożeniem działalności jest już lepiej. Wina nie leży tylko w braku nauki.... I taki marazm panuje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 11:21 mila2712 napisała: > Tu się zgodzę. Biurokracja kwitnie. Choć z zaożeniem działalności jest już lepi > ej. > > Wina nie leży tylko w braku nauki.... > > I taki marazm panuje do dziś. By zakładać działalność trzeba mieć środki. Na ile lat opłacania ZUS mieli zgromadzone środki ludzie tam żyjący. 7 dni i została zaorana ziemia. Jest szansa, że ruszy Nowa Ruda. kopalnia-muzeum.pl/ Prócz antracytu, jest tam jeszcze uran :) www.mt.com.pl/uran-w-sudetach Ważne tylko bo co się wydobędzie przetworzyć i sprzedawać gotowy wyrób :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 11:41 Tak trzeba mieć środki ( niewielkie ). Te można uzyskac z PUP. Oczywiście nie jest to wyjscie dla każdego. Ludzie nie dostawali odpraw ? Mojego męża dziadek pracował przy wydobyciu uranu. Stracił wzrok. Niestety nie wiem dokładnie gdzie. Nie poznałam go bliżej. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 11:50 mila2712 napisała: > Tak trzeba mieć środki ( niewielkie ). Te można uzyskac z PUP. Oczywiście nie j > est to wyjscie dla każdego. > Ludzie nie dostawali odpraw ? Jakieś tam dostawali. Ale padło całe miasto i okolice. Od usług i handlu począwszy do ciężkiego przemysłu skończywszy. Momentalnie mieszkania straciły na wartości. Ci ludzie dekretem siedmiodniowym zostali pozbawieni środków do życia. Ani wyjechać, bo z czym jak mieszkanie straciło na wartości, ani żyć i otwierać jakiś interes, bo w około bankruci i nie ma popytu. Przeprowadzono eksperyment, którego by się sam Stalin nie powstydził. Także niech teraz Balcerowicz swój licznik zadłużenia wsadzi. Bo po części to zasługa ludzi myślących jak on. Życie to nie słupki. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 12:06 No coś w tym jest. Po przyjeżdzie (z Wielkopolski -jakże pięknej i odmiennej ) doznałam małego szoku. Źle się tam czułam ( i nie tylko ja ) Jedno słowo - wegetacja Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 12:25 mila2712 napisała: > No coś w tym jest. Po przyjeżdzie (z Wielkopolski -jakże pięknej i odmiennej ) > doznałam małego szoku. Źle się tam czułam ( i nie tylko ja ) > Jedno słowo - wegetacja A wcześniej życie tam kwitło :) Aż do czasów III RP. :) Jednym ukazem z Warszawy zrujnowano życie setkom tysięcy ludzi. Naprawdę metody jak Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 12:37 Nie za ostro? Wtedy wszyscy uczyli się się demokracji. Błędy restrukturyzacji... A Wrocław kwitnie. Stawiają miasto za wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 13:00 mila2712 napisała: > Nie za ostro? Wtedy wszyscy uczyli się się demokracji. Ta, uczyli :) > Błędy restrukturyzacji... > A Wrocław kwitnie. Stawiają miasto za wzór. Mogłoby być lepiej. "Fachowcy" ze styropianu wymyślili np. sprzedaż Elwro pl.wikipedia.org/wiki/Wrocławskie_Zakłady_Elektroniczne_Mera-Elwro Chodzi mi o wrogie przejęcia. Nikt się tym nie przejmował. Teraz też radośnie liberałowie grasują. No może trochę się opamiętali przy Grupie Azoty :) W końcu na Rosjan prężą im się grzbiety jak kotom :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 13:07 No tak uczyli się. I popełniali błędy. U mnie w pracy mamy taki zabytek - maszynka licząca elwro ( na tym pracowała też moja matka ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 15:43 mila2712 napisała: > No tak uczyli się. I popełniali błędy. > > U mnie w pracy mamy taki zabytek - maszynka licząca elwro > ( na tym pracowała też moja matka ) Pomyśl jakie to były lata. Przez te lata świat się zmienił. Po co miał mieć Siemens konkurencję, jak mógł kupić i zamknąć fabrykę. Kalkulatory Siemensa z lat 70tych już nie działają :) JTT rozwalone w niejasnych okolicznościach. To samo z Optimusem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 17:16 A nasza retro maszynka odpala i dodaje. Skarb. Przeciez tak robi się do dziś. Przjęcie. Redukcja. Minimalizacja. Margines. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 18:52 mila2712 napisała: > A nasza retro maszynka odpala i dodaje. Skarb. > > Przeciez tak robi się do dziś. Przjęcie. Redukcja. Minimalizacja. Margines. Elwro szkoda, bo na tamte czasy nie odstawali zbytnio od konkurencji. A takich firm było więcej. Doinwestować i złota kura zasilająca SP. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 04.11.13, 22:33 Tu niestety nie mogę za wiele powiedzieć. Jestem z ery komputerów i programów księgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 08:34 mila2712 napisała: > Tu niestety nie mogę za wiele powiedzieć. > Jestem z ery komputerów i programów księgowych. Liberały porównują wyroby Elwro do współcześnie istniejących. Tak obiektywnie, gdy sprzęt już po 3 latach jest przestarzały :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 08:45 Tak u nas zdarza się wymiana po roku, dwóch. Kto jest liberałem ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 08:52 mila2712 napisała: > Tak u nas zdarza się wymiana po roku, dwóch. > Kto jest liberałem ? Reformatorzy polskiej gospodarki. Ot choćby jak Ci co nie wiedzieli, co to antracyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 09:00 Pokaż mi człowieka, kóry jest nieomylny i wszechwiedzący ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 13:44 mila2712 napisała: > Pokaż mi człowieka, kóry jest nieomylny i wszechwiedzący ? Nie ma takich. Niektórym się tylko wydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 13:55 To dlaczego kolega dziwi się, temu, że na początku III RP popełniano błędy ? Fakt nie wszystko mozna zwalić na błędy. Kwitło kolesiostwo i prym wiodły własne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 13:59 mila2712 napisała: > To dlaczego kolega dziwi się, temu, że na początku III RP popełniano błędy ? > Fakt nie wszystko mozna zwalić na błędy. Kwitło kolesiostwo i prym wiodły własn > e interesy. Są błędy, których nie można naprawić. Ilu ludzi po decyzji o nagłej likwidacji kopalń w Wałbrzychu, odebrało sobie życie, tego nie wie nikt. Można natomiast przypominać o fakcie, by nie stała się powtórka. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 14:08 No tak jak nie było za co żyć to wielu wybierało samobójstwo ( zawzyczaj po utracie pracy ludzie popadali w alkoholizm - to już słowa czonków mojej rodziny). Tak dzieje sie nie tylko na Śląsku. W moim regionie też tak się zdarza. Coraz częściej. Pojawia sie patologia ( ....kradzieże - to plaga w Wałbrzychu. Nasze samochody do garażu - bo do rana bedą bez kół ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 14:20 mila2712 napisała: > No tak jak nie było za co żyć to wielu wybierało samobójstwo ( zawzyczaj po utr > acie pracy ludzie popadali w alkoholizm - to już słowa czonków mojej rodziny). > Tak dzieje sie nie tylko na Śląsku. W moim regionie też tak się zdarza. Coraz c > zęściej. > > Pojawia sie patologia ( ....kradzieże - to plaga w Wałbrzychu. Nasze samochody > do garażu - bo do rana bedą bez kół ) Znaczy reforma się udała. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 14:27 Udała ? Nie udała. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 14:51 mila2712 napisała: > Udała ? > Nie udała. A awanse były? Znaczy się udała się. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 14:59 Jakie awanse....pogubiłam się Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 15:25 mila2712 napisała: > Jakie awanse....pogubiłam się A co się stało z reformatorami? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 19:45 Niech zgadnę...poszli na zieloną trawkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 20:47 mila2712 napisała: > Niech zgadnę...poszli na zieloną trawkę ? Ano :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:16 Takie życie Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:34 mila2712 napisała: > Takie życie Nie mam czasu by śledzić biografie ludzi ze styropianu. Krzywdy sobie nie dali zrobić. Pójdą do Nieba. Jak prawdziwi katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:40 Z zasady nie czytam biografii. Prawdziwy katolik nie pójdzie do nieba...zbytnio grzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:42 mila2712 napisała: > Z zasady nie czytam biografii. > > Prawdziwy katolik nie pójdzie do nieba...zbytnio grzeszy. Tego nie wiem. Nie czuję się na siłach by mówić kto pójdzie, a kto zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:46 :) Ja w niebo nie wierzę. Smierć to definitywny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 05.11.13, 22:50 mila2712 napisała: > :) > Ja w niebo nie wierzę. Smierć to definitywny koniec. Wiedząc, że Słońce (słowiański Bóg) to gwiazda, która kiedyś stanie się czerwonym karłem. Zespolimy się wszyscy z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 06.11.13, 07:49 Jaaaaasne. Jedyne co jest pewne to ciasna kwatera 1,5 metra poniżej poziomu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 06.11.13, 08:25 mila2712 napisała: > Jaaaaasne. > Jedyne co jest pewne to ciasna kwatera 1,5 metra poniżej poziomu :) Rozumiem, że to z powodu ostatnich świąt :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 06.11.13, 08:45 Ależ skąd. Realne podejście do tematu. Choć nie powiem zaliczyłam małego, chwilowego doła - jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 06.11.13, 09:13 mila2712 napisała: > Ależ skąd. > Realne podejście do tematu. > > Choć nie powiem zaliczyłam małego, chwilowego doła - jak co roku. Mnie te święta nie smucą. Trudno się smucić przed grobem np. Krotona, jak sobie człowiek go przypomni, to od razu się gęba śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Takiego szoku nie wytrzyma żadna gospodarka 06.11.13, 09:29 Ale to taki...chwilowy smuteczek, refleksja. Z roku na rok coraz mniej ludzi ( tych najbliższych ) Ja wspominam tylko te dobre chwile. Uczę syna, że to nie jest smutne święto. Babcie są oburzone :))) PS przeciez pisałam, że mnie się buzia śmiała na ten specyficzny nagrobek w postaci winylu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A to? 31.10.13, 11:38 wyborcza.pl/1,75478,14872788,KGHM___dojna_krowa_politykow_wszystkich_opcji.html#BoxSlotII3img Tylko prywatyzacja, ale prawdziwa. Tylko. że oni tego z rąk nie wypuszczą. Za średnio 9000 na łeb kupili sobie tzw "spokój społeczny ", czyli związkową mafie. Robole KGHM będą ich pronoić do upadłego. Może tylko bomba atomowa na ten kombinat by pomogła? M. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: "bronić" oczywiście. 31.10.13, 22:30 Na ile wyceniasz połowę złóż na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Na pewno połowę? 07.11.13, 14:26 Ale w postaci podatków więcej wpłynie niż z dywidendy. Ja generalnie nie wierze w sektor państwowy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Na pewno połowę? 27.01.14, 00:41 mariner4 napisał: > Ale w postaci podatków więcej wpłynie niż z dywidendy. > Ja generalnie nie wierze w sektor państwowy. Ateista? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 19:53 No to już! Co dzieła! Komuszki maja korupcję we krwi, z pewnością dobrze ci pójdzie. POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 02.11.13, 23:05 etta2 napisała: > No to już! Co dzieła! Komuszki maja korupcję we krwi, z pewnością dobrze ci pój > dzie. POWODZENIA! Stokrotka jest tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
margolt Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 31.10.13, 22:26 PO, grupa spoconych facetów trzymających się koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Bezkarność 31.10.13, 22:49 jest stałym elementen naszego życia politycznego... Po prostu nasza kraja tak ma... Z rzeczy związanych z naszym kochanym aparatem ścigania, ścigania to spora przesada, bo w rzeczywistości jest to aparat przebieżki lub joggingu: 1. W lewizorze pokazywały prokuratora generalnego... cerwony na gymbie na pytanie o mocodawców Marcinka von Ambergold padoł: "nie uda nam się ich ustalić". I już myślisz, że ów Marcinek powiesił się na gumie od majtek w kąciku sanitarnym... ale się wyjaśniło, że żyw i zeznawać dalej może, tylko, że na nim sprawa się urywa jak rolka srajtaśmy... 2. Papała... 10 latek funcjonariusze z grupy generał olewali tzw. materiał dowodowy, tak olewali, że nawet zebrany materiał zapachowy wyśmierdział się... I dalej wiemy, że pulja papała... ot wsio... Odpowiedz Link Zgłoś
samantha.1 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:03 Tiaaaa, rywalizacja była emocjonująca, prawdziwa i uczciwa, w/g Protasiewicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 12:20 Tam była walka o stołki...... Nie ma i nie było uczciwości Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 19:25 Syn Millera nadal tam "pracuje"? "Będę konsekwentny w odzyskiwaniu dla PiS urzędu po urzędzie, przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie, agendy po agendzie. Trzeba jasno powiedzieć, że 16 miesięcy po wygranej PiS żaden działacz czy zwolennik naszej partii, który wykrwawiał się w naszych kampaniach wyborczych, nie może cierpieć głodu i niedostatku" Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 19:49 Zbrzyzny to przypadkiem nie wasz człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 01.11.13, 19:56 Co to znaczy wasz ? Ja nie mam swojego człowieka. Nie jestem partyjnym działaczem Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To sam Miller :) 03.11.13, 18:23 Jeśli mowa o Milerze to racja.Tyle ze nie Leszek lecz jego syn dorabiał w KGHM.Mieszkał w Warszawie i pracował w Lubinie coś jak p.Hofmanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 02.11.13, 08:47 To, że człowiek SLD to nie znaczy że człowiek Milii. Ja go nie namaściłam. Wpływ na obsadzanie stanowisk mam zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 02.11.13, 15:41 Chwała bogu bo dopiero by się działo Nie wybierałaś i dlatego nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 02.11.13, 15:42 x2468 napisał: > Chwała bogu bo dopiero by się działo > Nie wybierałaś i dlatego nie widzisz? Znaczy się ty wybrałeś Millera? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 02.11.13, 21:01 Chwała Bogu ? Coś się koledze pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Jest przyzwolenie PO na korupcję -uwazam ze jest 02.11.13, 16:10 Dowodza tego fakty ktore miały miejsce i to noie tylko na dolnym ślasku. Nepotyzm w tej parti jest tez na porzadku dziennym i to w kazdym wojewodztwie.Niektorzy maja watpliwosci czy to jesy partia polityczna czy inne stowarzyszenie do załatwiania swoich ciemnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Artykuł Agory - Stokrotka 02.11.13, 20:09 wyborcza.pl/1,75968,14883183,Gdzie_jest_ten_premier___.html PO tonie i żadne nawoływania nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jest przyzwolenie PO na korupcję 07.11.13, 13:00 hummer napisał: > To tylko incydenty ---------------------------- LSD ma ten etap za sobą. Kradli efektywnie i zgodnie z "prawem." I z punktu widzenia także LSD to incydenty. KLD nauczył się czegoś od Twoich towarzyszy. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś