Dodaj do ulubionych

Delegalizacja MW i ONR?

15.11.13, 11:50
www.tokfm.pl/blogi/takze-tak/2013/11/jest_wniosek_o_delegalizacje_mlodziezy_wszechpolskiej_i_onr/1#BoxSlotII2img //
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 11:54
      O tak. To z pewnością wszystko zmieni. Coś podejrzewam że we wniosku chodzi raczej o wnioskodawcę niż obiekt o którym traktuje.
      • 1all.correct Te ścierwa mają przecież możnych patronów ... . 15.11.13, 17:28
        Ze strony kiboli: Po raz pierwszy fani futbolu zaakcentowali swoją obecność na wiecu poprzedzającym wymarsz po godzinie piętnastej – oficjalnie przywitani przez organizatorów odpowiedzieli gromkim „Ole, to my kibole”. Usłyszeli też zapewnienie, że są mile widzianymi uczestnikami zgromadzenia, jego ważnym elementem, którego nikt nie będzie próbował kneblować ani marginalizować. Trzeba przyznać, że inicjatorzy Marszu, wywodzący się ze środowiska narodowego, swoim rozważnym zachowaniem w stosunku do kiboli przede wszystkim w bezpośrednim kontakcie, zyskali sobie ich szczerą sympatię. Jest to korzyść obopólna – już sam udział tak różnorodnej grupy kibiców, wśród których znajdowali się reprezentanci niemal wszystkich klubów, stojącej zgodnie w kolumnie patriotów, musi przyprawiać ekipę znajdującą się u władzy o silny ból głowy. Oto bowiem po raz kolejny okazało się, że ci nazywani w mediach głównie zwyrodnialcami i bandytami, którym obce są ludzkie odczucia, potrafili zawiesić spory i bez względu na barwy klubowe zjednoczyć się pod biało-czerwonym sztandarem. W dodatku czując „medialne” poparcie narodowców, dla których są równorzędnymi partnerami, a nie dostarczycielami tematów zastępczych.
    • mariner4 To kanapa Piskorskiego? 15.11.13, 11:58
      Ich moc sprawcza jest porażająca!
      M.
    • indris Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:17
      Jestem przeciw. Nie z sympatii dla MW czy ONR, ale z niechęci do zamordyzmu
      • szwampuch58 Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:23
        Jak ci zamordysci "morde skuja" zmienisz zdanie,to pewne
        • humbak Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:28
          Jesteś infantylny do bólu jeśli zdaje Ci się, że delegalizacja neonazistom i bezideowym osiłkom w jakikolwiek sposób przeszkodzi.
          • szwampuch58 Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:43
            Nie interesuja mnie "przeszkody" brunatnych pomiotow wszelkiej masci,interesuja mnie narzedzia prawne ulatwiajace zwalczanie tej zarazy a ten pomysl jest pozyteczny w tym zakresie.
            • humbak Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 13:02
              Primo- jeśli chcesz zwalczać ludzi za poglądy, toś zamordysta właśnie.
              Secudno- zwalczać można zgodnie z prawem, a nie podług widzi mi się.
              • 99venus Re: Delegalizacja MW i ONR? 16.11.13, 13:52
                tak,niektóre poglądy trzeba zwalczać.nazistowskie,faszystowskie,wszelkie inne totalitarne.
                • humbak Re: Delegalizacja MW i ONR? 16.11.13, 13:55
                  Nom. Znaczy się twoje?
        • sverir Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:32
          > Jak ci zamordysci "morde skuja" zmienisz zdanie,to pewne

Jak dostaniesz wpie...od policjanta, to zmienisz zdanie na każdy temat.

• 99venus Re: Delegalizacja MW i ONR? 16.11.13, 13:52
            i dlatego nazioli trzeba lać.
    • sverir Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:32
      Ja też jestem za.

Powszechnie wiadomo, że sposobem na wyeliminowanie przestępczości jest delegalizacja zorganizowanych grup. Delegalizacja mafii, karteli narkotykowych i innych grup przestępczych przyczyniła się do likwidacji przestępczości na całym świecie.

Z całą pewnością po likwidacji MW, ONR, NOP, Zadrugi i innych, nie będzie już żadnych zadym.
      • jot-es49 Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 12:52
        sverir napisał:

> Ja też jestem za.
        >
        > Powszechnie wiadomo, że sposobem na wyeliminowanie przestępczości jest delegali
        > zacja zorganizowanych grup. Delegalizacja mafii, karteli narkotykowych i innych
        > grup przestępczych przyczyniła się do likwidacji przestępczości na całym świec
        > ie.
        >
        > Z całą pewnością po likwidacji MW, ONR, NOP, Zadrugi i innych, nie będzie już ż
        > adnych zadym.

A może delegalizować kluby sportowe jeśli ich fanatycy zostaną zatrzymani w czasie jakichkolwiek zamieszek, bójek czy niszczenia mienia?
        Przecież wiadomo, że to głównie oni są "zbrojnym ramieniem" wymienionych przez ciebie organizacji!
    • jot-es49 Chyba nie tędy droga! 15.11.13, 12:45
      Delegalizacja nie zmieni ani poglądów ani zachowań ludzkich. W to miejsce powstanie kolejna organizacja z inną nazwą i w dalszym ciągu będzie to samo.
      Jeśli służby porządkowe, w tym policja, będą się bały narazić na krytykę i nie spałują przykładnie delikwenta, nie odtrącą łapy z brukowcem, nie położą pyskiem na asfalcie szczyla a będą z nim dyskutować - porządku nie będzie.

Dlaczego ci wszyscy obrońcy "uciśnionych" ciągle powołują się na jakiekolwiek prawa skoro oni sami żadnych praw nie przestrzegają?

Co to znaczy, że byle Kowalski musi otrzymać zgodą władz miasta na szwendanie się gdzie chce? Dlaczego władza jest tak spolegliwa? Wszak można zakazać przemarszów - zezwolić na wydzieranie japy pod ich ulubionym pomnikiem - tylko tu i ani kroku dalej - odszedłeś w bok - pałowanie...

Przepisy prawa nie są najgorsze - wystarczy stanowczo je egzekwować!
      Tylko surowe i bezwzględne karanie sprawców, tylko świadomość nieuchronności kary może nieco wyhamować zapędy do zadymy.
      • humbak Re: Chyba nie tędy droga! 15.11.13, 13:04
        Najlepszym narzędziem na zwalczanie tego typu problemów społecznych, jest poprawa sytuacji gospodarczej kraju i ekonomicznej ludzi, którzy mogliby się takimi ekscesami zajmować.
    • mila2712 Re: Delegalizacja MW i ONR? 15.11.13, 13:08
      Watpię aby do tego doszło.
      Przecież za burdy odpowiadają chuligani a członkowie tylko maszerowali ....jak na patriotów przystało.
      To nie zlikwiduje problemu. Durnota jest i będzie.
      • 1all.correct Weimarska III RP. 16.11.13, 13:45
        Już ją mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka