Dodaj do ulubionych

Poglądy polityczna a rodzina

28.12.13, 10:15
szczerze ktoś wierzy w ten determinizm? Niech sam prześledzi na sobie. Oczywiście trudno w świecie, w którym poglądy polityczne sprowadzają się do lustracji, ktoś kogo rodziców i jego lustrują stał po stronie lustratora. Nie wyobrażam sobie, żeby Aleksandra Kwaśniewska była zażartą antykomunistką. Natomiast o wiele większy wpływ m grupa rówiesnicza, własne predyspozycje psychologiczne i rozpoznanie sytuacji własnej.
Obserwuj wątek
    • lonely_hater Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 10:17
      Obecnie już parę razy widziałem chłopaków młodych, którzy od małego wykazywali raczej do świata podejscie liberalnego ironisty i pochodzili z rodzin odległych od Pis-u. I raptem dowiaduje się, że są Pisowcami. Nie wiem czemu, ale są. Tak samo jest w drugą stronę, ludzie mają dość swoich moherowych starych.
    • xystos Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 10:19
      NATIVITET

Zastanawiam sie dlaczego dzietnosc wsrod rodzin polskich
      z zydowskimi korzeniami jest czterokrotnie wyzsza niz w
      rodzinach polskich z slowianskimi korzeniami ?

czyzby slowianie leniwsi byli ?

ZEN
      • lonely_hater Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 10:35
        serio tak jest? bo na moje oko jest dokładnie odwrotnie. w środowisku, które prawica uważa za żydowskie głównie ma się jedno dziecko i to w później niż słowiański katolik.
        • xystos Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 11:53
          lonely_hater 28.12.13, 10:35

Re:

.. uwierz mi Lonely , nasze rejestry sa b.dokladne.

ZEN
          • lonely_hater Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 11:57
            a wedle rejestrów to tak. biorąc pod uwagę rejestry żydów z cyklu "Poznaj Żyda" to rzeczywiście mnożą się jak króliki.
            • xystos Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 12:17
              lonely_hater 28.12.13, 11:57
              a wedle rejestrów to tak. biorąc pod uwagę rejestry żydów z cyklu "Poznaj Żyda" to rzeczywiście mnożą się jak króliki.

.. jak kroliki ajusci, blad genetyczny pozbawiajacy ich pewnego bialka
              czyni ze smiertelnosc zydowskich noworodkow jest b.wysoka,ten fakt
              sie ukrywa

syjonisci maja dylemat;niechca krwi wybranej z gorsza krwia mieszac
              z drugiej zas strony tylko taki koktail moze pomoc przetrwa rasie
              wybranej gdyz zydostwo dziedziczy sie po matce
              wredne maja metody,moj najblizszy sasiad niewiedzial ze zeni sie
              z zydowka, z tego dwie corki (nastolatki) , wedlug prawa i tradycji
              szwedki po ojcu lecz wedlug zydowskiego prawa sa zydowkami

zgadnij jak sie ten oszukany ojciec czul gdy otrzymal anonimowy
              list z kopiami potwierdzajacymi zydostwo zony ? rozchorowal sie
              wszystkie mozliwe choroby na niego wlazly ..dwie operacje i zadnej
              nadzieji ze dozyje mojego wieku.

a ponoc malzenstwo to uczciwy uklad ... ?

ZEN
              • lonely_hater Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 12:28
                wiadomo, że kobiety kłamią. żenisz się z królewną, a żyjesz z Shrekową. i to się eskaluje. cały przemysł chirurgii estetycznej, coraz doskonalsze make upy.
                • xystos Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 17:16
                  jeszcze kilka miesiecy temu wylacz nie na na kanalach TVN
                  obecnie juz na TVP rowniez,chodzi mi o reklamy a zwlaszcza
                  o aktorow w nich grajacych,coby wsiory wiedzialy jak
                  polacy wygladaja ..,ale te wsiory maja lustra i jest im smutno
                  ze niewygladaja jak polacy ....

ZEN
                  • lonely_hater Re: Poglądy polityczna a rodzina 28.12.13, 19:54
                    Klasa średnia tworzy nową rasę za pomocą chirurgii plastycznej i botoksu. Muszą się odróżniać od roboli i być podobni do siebie rozpoznawalni dla siebie na całym świecie.
    • ukos Drobna uwaga 28.12.13, 20:04
      lonely_hater napisał:

> szczerze ktoś wierzy w ten determinizm?

Sprawdzenie, gdzie spadło jabłko, to nie to samo co obciążanie dzieci winami rodziców, jak to sugeruje wielu godnych spadkobierców.
      • lonely_hater Re: Drobna uwaga 28.12.13, 20:12
        rozumiem, że lustrator przyjmuje pozycję naukowca i zajmuje się psychoanalizą. Tylko szkoda, że nie swoją. A tylko taka w jakiejś mierze może się dokonać. Tak możn sobie pleść bajki o skutkach i przyczynach dowolnie.

Projekcja wedle której jest tak, że rodzice urabiają poglądy jest infantylna. Poglądy urabiają się na etapie, kiedy wpływ rodziców na dziecko już jest żaden. Jak widać zresztą syn komunisty może być antykomunistą i liberałem i anarchistą i konserwatystą. Lewaczka Szczuka nie jest córką komunisty tylko człowieka z opozycji.

W lustracji rodziców chodzi o jedno. O wstyd. O wstyd możliwy w tylko w Polsce. Krainie słynącej z mamisynków i mami córeczek . "Dzień świra" forever.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka