Dodaj do ulubionych

Miller obiecał mi województwo

19.01.14, 15:18
Bałwan jeździ po Polsce i obiecuje, jak Tymiński.

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,15296201,Leszek_Miller_w_Czestochowie__Jesli_SLD_wygra_wybory_.html#LokCzeTxt
Obserwuj wątek
    • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 15:56
      Autobusy "ekspresowe" (czyli bez zniżek ustawowych) też ci obiecał?
      • m.c.hrabia Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:03
        a o gruszkach coś bredził ?
        • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:13
          m.c.hrabia napisał:

> a o gruszkach coś bredził ?
          >
          Ci powiem, że bezpieczniejsze takie obietnice, niż obiecywanie Edenu i niedotrzymanie słowa...Wiesz o kim piszę?
          • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:24
            ... no i kwit na węgiel.
            • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:30
              spokojny.zenek napisał:

> ... no i kwit na węgiel.
              >
              Węglowych kwitów będzie sporo, bo zakaz palenia w piecach tym paliwem obejmuje coraz więcej gospodarstw domowych...
              • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:33
                Bo to będzie kwit na węgiel w tabletkach - na zatrucia.
              • m.c.hrabia Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:47
                bo zakaz palenia w piecach tym paliwem obejmuje coraz więcej gospodarstw domowych...

a gdzie takowy obowiązuje ?
                • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:01
                  m.c.hrabia napisał:

> bo zakaz palenia w piecach tym paliwem obejmuje coraz więcej gospodarstw do
                  > mowych...

>
                  > a gdzie takowy obowiązuje ?
                  >
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15014418,Jest_decyzja_o_zakazie_palenia_weglem__Krakow_odetchnie.html
                  • m.c.hrabia Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:34
                    Całkowity zakaz palenia węglem zacznie obowiązywać za pięć lat.

pożyjemy zobaczymy.
              • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:06
                simera16 napisał:

> Węglowych kwitów będzie sporo, bo zakaz palenia w piecach tym paliwem obejmuje
                > coraz więcej gospodarstw domowych...

Kwitami ludzie będą palić, będzie jakieś urozmaicenie od palonego plastiku.
                • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:23
                  Co jeszcze poza likwidacją ulg ustawowych i przydziałem kwitów na węgiel do palenia nimi w piecach obiecał?
                  • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:42
                    spokojny.zenek napisał:

> Co jeszcze poza likwidacją ulg ustawowych i przydziałem kwitów na węgiel do pal
                    > enia nimi w piecach obiecał?

"- Trzeba wrócić do tworzenia centrów administracyjnych, bo z ich powstaniem łączy się powstawanie centrów gospodarczych"

Prawie, jak Tymiński, który w kółko ględzieł, że każdy powinien mieć swój byznes. Dla Milera sposobem na sukces są centra administracyjne, które wyżywią się same.
      • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:04
        spokojny.zenek napisał:

> Autobusy "ekspresowe" (czyli bez zniżek ustawowych) też ci obiecał?

Tego nie musiał obiecywać, bo wiesz, że w ramach "poszerzonej wolności gospodarczej" autobusy ekspresowe będą się mogły zatrzymywać w Częstochowie i innych miastach wojewódzkich. Nie wiem, jak to przeżyjesz, gdy Miller przywróci 49 województw i ekspresy będą się zatrzymywać w 49 miastach zamiast 16. Chyba stracą sens.
        • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:06
          douglasmclloyd napisał:

> Tego nie musiał obiecywać, bo wiesz, że w ramach "poszerzonej wolności gospodar
          > czej" autobusy ekspresowe będą się mogły zatrzymywać w Częstochowie i innych mi
          > astach wojewódzkich.

Aha. Czyli obiecał, że wtedy wyjątków będzie aż 49? Fiu fiu... Mocny lobbing mają u niego ci przewoźnicy...
          • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:10
            spokojny.zenek napisał:

> Aha. Czyli obiecał, że wtedy wyjątków będzie aż 49? Fiu fiu... Mocny lobbing ma
            > ją u niego ci przewoźnicy...

Nie musiał nic obiecywać, żadnych wyjątków nie będzie, tylko obowiązującą, debilną, formułę autobusów ekspresowych szlag trafi.
            • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:22
              Obiecał, ze żadnych wyjątków nie będzie? Czy obiecał, że juz nikt nie będzie musiał przestrzegać ulg ustawowych, więc formuła autobusów "ekspresowych" stanie się do tego zbędna?
              • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:38
                spokojny.zenek napisał:

> Obiecał, ze żadnych wyjątków nie będzie? Czy obiecał, że juz nikt nie będzie mu
                > siał przestrzegać ulg ustawowych, więc formuła autobusów "ekspresowych" stanie
                > się do tego zbędna?

Zenek, o czym ty pleciesz? Miller mówił o województwach nie o autobusach, a że jakiś palant wymyślił, że mogą się zatrzymywać tylko w miastach wojewódzkich, to tak będzie.
                • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 21:24
                  Miller moze mówił o województwach ale ty lubisz ględzić o jakichś autobusach, stąd moje pytanie. To zaś, że albo rybki albo akwarium tłumaczyło ci kilka osób w kilku wątkach, więc jeśli nadal ci sie wydaje, że to jakis palant obwarował możliwość nieprzestrzegania ulg ustawowych jakimiś wymogami i że gdyby nie to obwarowanie, każda linia nazywałaby sie "ekspresowa" - to pokazuje to tylko twoją absolutną nieprzemakalność na jakiekolwiek argumenty i na rzeczywistość w ogólności.
                  • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 21:39
                    spokojny.zenek napisał:

> Miller moze mówił o województwach ale ty lubisz ględzić o jakichś autobusach, s
                    > tąd moje pytanie. To zaś, że albo rybki albo akwarium tłumaczyło ci kilka osób
                    > w kilku wątkach, więc jeśli nadal ci sie wydaje, że to jakis palant obwarował m
                    > ożliwość nieprzestrzegania ulg ustawowych jakimiś wymogami i że gdyby nie to ob
                    > warowanie, każda linia nazywałaby sie "ekspresowa"

Zenon, co mnie to interesuje, skoro w Częstochowie espres się NIE ZATRZYMUJE.
                    • spokojny.zenek Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 21:48
                      Zatrzymuje się zapewne niejeden. Nie zatrzymuje sie natomiast żaden, który dla uniknięcia obowiązku przestrzegania ulg ustawowych został nazwany "liniią ekspresową" (bo taką możliwość stworzono - ta etykietka pozwala przewoźnikowi samemu zwolnić sie z przestrzegania ustawowego obowiązku). To takze było wiele razy wałkowane. Nudzi mnie to już i idę do ciekawszych zajęć, niz tłumaczenie ci czegoś, czego nie jesteś zdolny ogarnąć.
                      • douglasmclloyd Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 22:24
                        spokojny.zenek napisał:

> Zatrzymuje się zapewne niejeden. Nie zatrzymuje sie natomiast żaden, który dla
                        > uniknięcia obowiązku przestrzegania ulg ustawowych został nazwany "liniią ekspr
                        > esową"

I oto chodzi.
    • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:37
      A do Czarnkowa zdążył już Miller pojechać? Tam mila1712 będzie na jego widok fikać gołymi nóżkami, mimo zimowej pory :-P
      • mila2712 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:21
        tomjani napisał:

> A do Czarnkowa zdążył już Miller pojechać? Tam mila1712 będzie na jego widok fi
        > kać gołymi nóżkami, mimo zimowej pory :-P
        Błazen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Tylko tyle i aż tyle.
        • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:24
          Sam bym chętnie zobaczył Twoje rozanielone oczęta, gdy obleśny Miller będzie ślinił się obściskując się z Tobą.
          • mila2712 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:27
            Bez komentarza!

PS nie wiem kim jesteś i po co to robisz ale radzę przestać!
            • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:33
              Po prostu, żal mi każdej Kobiety, i usiłuję dać Ci do zrozumienia że obleśny ów dziadyga Miller pasuje do Mili jak pięść do nosa ;-(
              • mila2712 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:36
                Dla jasności: mnie interesują poglądy Millera a nie Miller jako mężczyzna.
                To chyba różnica.

Nie ma potrzeby żałować.
                • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:49
                  A pewna jesteś że Millera będą interesowały wyłącznie Twoje poglądy? :-P
                  • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:57
                    tomjani napisał:

> A pewna jesteś że Millera będą interesowały wyłącznie Twoje poglądy? :-P
                    >
                    Masz z nim jakieś doświadczenia w tym temacie?
                    • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:22
                      Ależ wystarczy przez przypadek jakiś tefałen lub inny polszmat włączyć, gdzy akurat pokazują jakiś wiec wyborczy LSD. Panienki fikające nóżkami stanowią obowiązkowy punkt programu. Kumuchy lubią patrzeć na taki maneż.
                      • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 19:26
                        tomjani napisał:

> Ależ wystarczy przez przypadek jakiś tefałen lub inny polszmat włączyć, gdzy ak
                        > urat pokazują jakiś wiec wyborczy LSD. Panienki fikające nóżkami stanowią obowi
                        > ązkowy punkt programu. Kumuchy lubią patrzeć na taki maneż.
                        >
                        W zdrowym ciele, zdrowy duch....
                  • mila2712 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 21:58
                    Odczep się. Jesteś chory.....

To był mój ostatni komentarz pod twoim postem.
                    • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 20.01.14, 00:16
                      A co ja na to poradzę, że gdzie by się nie pojawił Kwach, Miller, Kalisz czy inny komuch - tam zaraz muszą występować panienki fikające nóżkami? Potem zdziwienie że bywalcy takich wyreżyserowanych spędów nie szanują Kobiet :-(
                • cronny Re: Miller obiecał mi województwo 20.01.14, 00:19
                  mila2712 napisała:

> ...mnie interesują poglądy Millera...

Nie mylisz bon-motów z poglądami? Albo z obiecankami? Bo pogląd, to Miller ma chyba tylko jeden. Że lepiej jest być posłem, niż nie być posłem.
                  • mila2712 Re: Miller obiecał mi województwo 20.01.14, 09:38
                    cronny napisał:

> mila2712 napisała:
                    >
                    > > ...mnie interesują poglądy Millera...
                    >
                    > Nie mylisz bon-motów z poglądami? Albo z obiecankami? Bo pogląd, to Miller ma c
                    > hyba tylko jeden. Że lepiej jest być posłem, niż nie być posłem.

"Chyba" czyli nie jesteś pewien tego co głosisz.
                    Kiedy ostatnio słyszałeś jakąkolwiek wypowiedź Millera ?
              • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:48
                tomjani napisał:

> Po prostu, żal mi każdej Kobiety, i usiłuję dać Ci do zrozumienia że obleśny ów
                > dziadyga Miller pasuje do Mili jak pięść do nosa ;-(
                >
                "obleśny ów dziadyga Miller'...znaczy gustujesz w typie Kaczyńskiego?
                • tomjani Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 17:57
                  A to ciekawe: dlaczego nie zapytałeś czy nie gustuję w jakąkolwiek posłance PiS, lecz w jej pośle? Mierzysz innych swoją miarą - znaczy simera16 przyznał się do tego że jest pederastą?
                  • simera16 Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 18:00
                    tomjani napisał:

> A to ciekawe: dlaczego nie zapytałeś czy nie gustuję w jakąkolwiek posłance PiS
                    > , lecz w jej pośle? Mierzysz innych swoją miarą - znaczy simera16 przyznał się
                    > do tego że jest pederastą?
                    >
                    A gdybym nawet był, to co ci do tego? Zajmij się swoja dupą.
                    ps
                    Nie każdy twoim wzorem ma problemy ze swoja seksualnością. Od ponad 40 lat jestem szczęśliwym mężem, ojcem, a teraz dziadkiem...Masz się ciołku ty czym pochwalić?
                  • sverir Re: Miller obiecał mi województwo 20.01.14, 08:50
                    > Mierzysz innych swoją miarą - znaczy simera16 przyznał się do tego że jest pederastą?

Znaczy się ty fikasz nóżkami na imprezach z Millerem?
    • dziurlass Re: Miller obiecał mi województwo 19.01.14, 16:39
      Niech Milller szybciej jeździ, bo postsowiecki elektorat się wykrusza: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zbigniew-Messner-nie-zyje,wid,16318793,wiadomosc.html?ticaid=1120d1
    • adams96 Miller w obietnicach chce pokonać premiera Tuska . 19.01.14, 21:38
      Moze sobie jezdzic po Polsce i tak nikt mu nie uwierzy ze zbawi Polske.
    • lionold Re: "Miller obiecał mi województwo" Oni murva kać 19.01.14, 23:26
      wszyscy wszystkim wszystko zawsze obiecają, a kurdupel powinien w tych wycieczkach po Polsce być ich przewodnikiem a raczej prowodyrem. Szkoda, że rzeczonego kurdupla Witos dzisiaj nie oblał gnojówą jak się pokazał w Wierzchosławicach.
    • remez2 Co tam województwo. 20.01.14, 09:51
      Na realizację obietnic premiera będzie potrzebne nawet 20 miliardów złotych. Takie wyliczenia przedstawia w rozmowie z IAR Ireneusz Jabłoński, ekspert Centrum im. Adama Smitha.
      Budżet państwa zakłada, że trzeba pożyczyć około 132 miliardy złotych.
      • tornson Re: Co tam województwo. 20.01.14, 11:04
        remez2 napisał:

> Na realizację obietnic premiera będzie potrzebne nawet 20 miliardów złotych.
        > Takie wyliczenia przedstawia w rozmowie z IAR Ireneusz Jabłoński, ekspert Cent
        > rum im. Adama Smitha.

> Budżet państwa zakłada, że trzeba pożyczyć około 132 miliardy złotych.
        Budżet Polski powinien być 2-3 razy większy niż jest.
        en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_budget_revenues_per_capita
        No a 20mld będzie z samego przywrócenia 3 stawek podatkowych, największym wyzwaniem jest jednak opodatkowanie zagranicznych firm.
    • tornson Na dzień dzisiejszy i tak niema inej opcji jak SLD 20.01.14, 11:01
      Palikot się ostatecznie skompromitował broniąc pasożytów z OFE, a POPiS to już nawet pozostawię bez komentarza, dnia nie starczy by wymienić ich patologie. SP to PiS-bis, a na gumofilców głosują tylko członkowie ich rodziny i przyjaciele, pajaca z muchą też zostawiam bez komentarza, a Polska Partia Pracy została w demokratycznym podobno kraju gdzie podobno mamy pluralizm medialny całkowicie zagłuszona i wyrzucona ze świadomości społecznej, a co do faszoli z Ruchu Narodowego czy innego podobnego gówna to ich miejsce jest w obozach pracy a nie w sejmie.
      Pozostaje SLD, nie żeby ktoś miał lubić Millera, ale poprostu niema innej opcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka