Dodaj do ulubionych

Putin inteligentniejszy od wodza J.K

29.01.14, 09:39
I to niespodzianka że Putin okazał się bardziej inteligentny od naszego wodza J.K.
J.K miał wielkie pretensje do ministra spraw zagranicznych że nie pojechał na Majdan.
A tu Putin wypowiada jak by to wyglądało gdyby jego minister spraw zagranicznych uczestniczył w wiecu protestacyjnym w Grecji czy tez w Hiszpanii.
Wodzu wstydź się za to.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 09:57
      PrezesPan dojdzie do władzy,Putin legnie u jego stóp.Ot co.
      • wi_kr Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 12:20
        lumpior napisał:

> Prezes Pan dojdzie do władzy, Putin legnie u jego stóp.Ot co.

Mam lepszą propozycję, kup mu białego konia, szabelkę weźmie po Gosiewskim i ruszy natychmiast na Moskali.
        • lumpior Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 12:23
          wi_kr napisał:

> lumpior napisał:
          >
          > > Prezes Pan dojdzie do władzy, Putin legnie u jego stóp.Ot co.
          >
          > Mam lepszą propozycję, kup mu białego konia, szabelkę weźmie po Gosiewskim i r
          > uszy natychmiast na Moskali.
          Ma kota.
    • gtxl Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:02
      Niby w jakim celu Putin miał wysyłać ministra spraw zagranicznych Rosji na Ukrainę?
      • wi_kr Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:15
        gtxl napisał:

> Niby w jakim celu Putin miał wysyłać ministra spraw zagranicznych Rosji na Ukra
        > inę?
        >

W takim samym jakim Tusk miałby wysłać Sikorskiego na Majdan.
        • gtxl Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:24
          wi_kr napisał:

> gtxl napisał:
          >
          > > Niby w jakim celu Putin miał wysyłać ministra spraw zagranicznych Rosji n
          > a Ukra
          > > inę?
          > >
          >
          > W takim samym jakim Tusk miałby wysłać Sikorskiego na Majdan.

Polska i Ukraina to nie to samo co..... Ukraina-Rosja.
          • des4 Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:29
            ale Tusk nigdzie nie wysłał Sikorskiego, o czym więc ten wątek?
          • cronny Polska + Ukraina to nie to samo co Ukraina - Rosja 29.01.14, 12:38
            gtxl napisał:

> Polska i Ukraina to nie to samo co..... Ukraina-Rosja.

Bardzo blyskotliwe spostrzeżenie.

• gtxl Re: Polska + Ukraina to nie to samo co Ukraina - 29.01.14, 12:59
              cronny napisał:

> gtxl napisał:
              >
              > > Polska i Ukraina to nie to samo co..... Ukraina-Rosja.
              >
              > Bardzo blyskotliwe spostrzeżenie.

Dla "lotnego" umysłu niekoniecznie.
      • pis_da_deby Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:29
        gtxl napisał:

> Niby w jakim celu Putin miał wysyłać ministra spraw zagranicznych Rosji na Ukra
        > inę?
        >
        A tu Putin wypowiada jak by to wyglądało gdyby jego minister spraw zagranicznych uczestniczył w wiecu protestacyjnym w Grecji czy tez w Hiszpanii.
        • gtxl Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:33
          pis_da_deby napisał:

> gtxl napisał:
          >
          > > Niby w jakim celu Putin miał wysyłać ministra spraw zagranicznych Rosji n
          > a Ukra
          > > inę?
          > >
          > A tu Putin wypowiada jak by to wyglądało gdyby jego minister spraw zagranicz
          > nych uczestniczył w wiecu protestacyjnym w Grecji czy tez w Hiszpanii

> ].

Ty też nie zrozumiałeś co chciałem przez to powiedzieć?
          • cronny Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 20:28
            >
            > Ty też nie zrozumiałeś co chciałem przez to powiedzieć?
            >

Jestem jednym z "teżów" i - fakt - ni cholery nie zrozumiałem co chciałeś powiedzieć przez to co napisałeś. To jakiś kretyński bełkot, który - być może - odzwierciedla stan twojego umysłu. Ale z tego co piszesz nie wynika, że i ty nie jesteś "też" i że sam rozumiesz co piszesz. To wykluczone, po prostu - nie ma takiej możliwości. Tego się nie da zrozumieć.
            Ale nie łam się. Spróbujmy sprawę rozwikłać.

Są trzy możliwości.
            Albo Putin jest inteligentniejszy od Kaczyńskiego.
            Albo Kaczyński jest inteligentniejszy od Putina.
            Albo Kaczyński jest równie inteligentny jak Putin i vice versa.

Putin nie wysłał swego ministra spraw zagranicznych Ławrowa, żeby uczestniczył w wiecach protestacyjnych w Grecji, w Hiszpanii i na Ukrainie.
            Kaczyński w żadne z tych miejsc nie wysłał Fotygi.
            I gdyby Kaczyński ograniczył się do niewysłania Fotygi - to by mieli z Putinem remis. (Pod warunkiem oczywiście uznania niewysłania Ławrowa przez Putina i niewysłania Fotygi przez Kaczyńskiego za wydarzenia dyplomatyczne równoważnej rangi i znaczenia).
            Ale Jarozbaw błysnął żoliborską inteligencją i wysłał ze swego ramienia na kijowski majdan tercecik egzotyczny w składzie: jeden umorzony podatnik, jeden znany abstynent i jeden marzący o reelekcji europoseł.
            Przemyśl sprawę i zdecyduj - czy to posunięcie wysuwa go na skali przed Putina? Czy nie?
            Pomogłem?

• wi_kr Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 21:25
              Cronny to ty nic nie zrozumiałeś.
              Kaczyński miał pretensje do Tuska że na Majdan nie wysłał ministra spraw zagranicznych.
              Gdyby Kaczyński był premierem to by na pewno wysłał Fotygę. I w tym problem.
              Dlatego pisałem że Putin jest inteligentniejszy od J.Kaczyńskiego. Bo sam powiedział jakby to wyglądało gdyby swego ministra spraw zagranicznych wysłał do Grecji czy na Cypr swego ministra na manifestację antyeuropejską.
              • cronny Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 30.01.14, 15:20
                gtxl napisał:
                >
                > Ty też nie zrozumiałeś co chciałem przez to powiedzieć?
                >
                cronny napisał:
                >
                > Jestem jednym z "teżów" i - fakt - ni cholery nie zrozumiałem co chciałeś powie
                > dzieć przez to co napisałeś...
                >
                wi_kr napisał:
                >
                > Cronny to ty nic nie zrozumiałeś.
                >

Tak. Nie wypieram się swego braku zrozumienia. Przeciwnie - przyznaję - nie zrozumiałem.

Nie rozumiem logiki rozumowania w którym porównuje się cechy realne z wirtualnymi nie mając dla nich ani jednakowej skali, ani wspólnego mianownika.

Prezydent Putin, sprawujący już od 15 lat realną władzę w Federacji Rosyjskiej
                www.forbes.com/powerful-people/
                naprawdę mógłby wysłać swego ministra spraw zagranicznych Ławrowa do Grecji i do Hiszpanii, by ów uczestniczył w tamtejszych wiecach protestacyjnych. Nie zrobił tego. I potrafi tę swoją wstrzemięźliwość na wiele sposobów uzasadnić.

Prezes PiS Kaczyński, to gadatliwy, ale nie mający żadnej siły sprawczej polityk opozycyjny.
                (W latach 2006-7 próbował rządzić, ale skończyło się to jego kompromitacją i upadkiem jego rządu, oraz przegranymi wyborami w 2007 roku. Od tej pory przegrywa wszystkie kolejne wybory i do tego stopnia jest nikim w polityce, że nawet nie uczestniczy w posiedzeniach Rady Bezpieczeństwa Narodowego, na które są zapraszani przez Prezydenta RP szefowie mających reprezentację w sejmie partii opozycyjnych.).

Jedyne co prezes opozycyjnej partii PiS Kaczyński może - to mieć pretensje do premiera Tuska
                i ministrów jego rządu. W tej liczbie do szefa MSZ ministra Sikorskiego.
                No to ma te pretensje. Raz słusznie, kiedy indziej - niesłusznie. Czasem mądrze, czasem głupio.
                Mam pretensje więc jestem!
                Jedyny zauważalny udzial Jarosława Kaczyńskiego w realnej polityce to wykrzykiwanie gołosłownych pretensji, insynuacji i obelg pod adresem Prezydenta, Premiera, rządu, ministrów... A także pod adresem Unii Europejskiej...

I teraz Ty zestawiasz realne działania i ważkie oświadczenia polityka kierującego od 15 lat światowym mocarstwem, uważanego (mniejsza o to czy w sposób poprawny metodologicznie i czy się z tym zgadzamy, czy nie) za najbardziej wpływową personę na świecie...
                z paranoidalnym utyskiwaniem sfrustrowanego nieudacznika, który ma nadzieję, ze tymi swoimi bredniami trafi do uszu kretynów, którzy są jeszcze głupsi od niego, i którzy wyczują w nim bratnia duszę, i na niego, i jego partyjkę zagłosują.
                Zestawiasz ważkie w realnym świecie oświadczenia i działania z pustosłowiem werbalnym.
                Putin mówi o polityce międzynarodowej, a Kaczyński (nie daj sie zwieść pozorom) mówi raz jeszcze o tym jak bardzo nie lubi Tuska i Sikorskiego i daje do zrozumienia jak bardzo chcialby sie przypodobać wyborcom, żeby na niego zagłosowali.

Zgadzam się, że Putin jest inteligentniejszy, mądrzejszy, cwańszy, bardziej wpływowy od Kaczyńskiego. Przemawia za tym wiele argumentów i jest na to wiele dowodów.

Ale Twojego rozumowania na podstawie zestawienia putinowskiej międzynarodowej realpolitik z kaczym podwórkowym pieprzeniem w bambus przy użyciu wirtualnych sloganów - nie rozumiem.

Pozdrawiam.

• gtxl Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 30.01.14, 16:45
              Jestem jednym z "teżów" i - fakt - ni cholery nie zrozumiałem co chciałeś powiedzieć przez to co napisałeś. To jakiś kretyński bełkot, który - być może - odzwierciedla stan twojego umysłu. Ale z tego co piszesz nie wynika, że i ty nie jesteś "też" i że sam rozumiesz co piszesz. To wykluczone, po prostu - nie ma takiej możliwości. Tego się nie da zrozumieć.
              Ale nie łam się. Spróbujmy sprawę rozwikłać.

Spier...j chamie na drzewo.
              • cronny gtxl: emocje, inteligencja i kultura - dusza poety 30.01.14, 19:52
                najpierw gtxl swym analitycznym umysłem odkrył, że:

> Polska i Ukraina to nie to samo co..... Ukraina-Rosja.

Pochwaliłem go za inteligencję i dociekliwość, wyrażone w zwięzłej formie:

> cronny napisał:

> Bardzo blyskotliwe spostrzeżenie.

Następnie gtxl wdał się w spór z pis_da_deby na temat celowości nieodbytych podróży dyplomatycznych min Ławrowa...

Spór, jak spór... raczej banalny. Ale głęboko poruszył mną jego - jakże emocjonalny finał.
                gtxl załkał na całe forum:

Ty też nie zrozumiałeś co chciałem przez to powiedzieć?

Co prawda inwokacja gtxl była kierowana do pis_da_deby, ale wykrzyczane w niej słówko "też", świadczyło, iż duszą gtxl targa żal do większej liczby grubian nie potrafiących pojąć ani docenić głębi jego błyskotliwie-subtelnych wywodów.

Poczułem sie jednym z "teżów".
                Wzruszyło mnie cierpienie owej niezrozumianej istoty piszącej dla ludzkości pod nickiem gtxl.
                O, biedaku - pomyślałem - choćbym miał cały wieczór na to poświęcić w czynie społecznym - przebrnę przez meandry Twych myśli. I wziąłem się za ponowne, bardzo uważne czytanie elukubracji gtxl-a.

Sorry gtxl. Nie dałem rady. A bóg mi świadkiem, że sie starałem. Ale cóż, widać noszę nie ten numer kapelusza. Poległem. Okazałem się nie dość bystry.

Co szczerze opisałem, przyznając się do intelektualnej porażki:

> Jestem jednym z "teżów" i - fakt - ni cholery nie zrozumiałem co chciałeś powie
                > dzieć przez to co napisałeś. To jakiś kretyński bełkot, który - być może - odzw
                > ierciedla stan twojego umysłu. Ale z tego co piszesz nie wynika, że i ty nie je
                > steś "też" i że sam rozumiesz co piszesz. To wykluczone, po prostu - nie ma tak
                > iej możliwości. Tego się nie da zrozumieć.

Na co mi gtxl, z dającą się wyczuć ekspresją odpisał:

>
                > Spier...j chamie na drzewo.
                >

Czyż nie pięknie?
                Moja rada dla gtxl: Poniechaj prozy i pisz wiersze. Ekspresją posługujesz się lepiej niż szkiełkiem i okiem.
                I zwięźlej.

Pozdrawiam.
                • gtxl Re: gtxl: emocje, inteligencja i kultura - dusza 30.01.14, 20:01
                  Trochę racji masz.
                  Powinienem ci odpisać ...spieprzaj dziadu.
                  Wygląda lepiej.

Twoje rady zachowaj dla swoich dzieci lub małżonki.
                  Żegnam.
    • kosel_maruwi Re: Putin inteligentniejszy od wodza J.K 29.01.14, 10:25
      To akurat nie jest wielka sztuka.
    • zapijaczony_ryj JArozbaw to NI 29.01.14, 10:27
      wi_kr napisał:

> I to niespodzianka że Putin okazał się bardziej inteligentny od naszego wodza J
      > .K.
      > J.K miał wielkie pretensje do ministra spraw zagranicznych że nie pojechał na M
      > ajdan.
      > A tu Putin wypowiada jak by to wyglądało gdyby jego minister spraw zagranicznyc
      > h uczestniczył w wiecu protestacyjnym w Grecji czy tez w Hiszpanii.
      > Wodzu wstydź się za to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka