remez2 17.02.14, 13:51 1. Z dorocznego rządowego raportu wynika, że w 2012 r. wykonano w Polsce 752 zabiegi przerwania ciąży. 2. D. Tusk pojechał na pogrzeb Julii Bonk. Rzecznik PiS uważa to za lans, prezydencki minister T.Nałęcz się wzruszył. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 13:54 ale o co ci chodzi ? potrafisz jaśniej ? nie bardzo widzę co łączy te dwa tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:08 m.c.hrabia napisał: > ale o co ci chodzi ? > potrafisz jaśniej ? Spróbuję. Jeżeli raport rządowy podaje dane na pierwszy oka mżik (jak mówią Czesi) oparte na pobożnych życzeniach, nadwątlona zostaje moja wiara w komunikaty rządowe. > nie bardzo widzę co łączy te dwa tematy. Odbiór przekazanego komunikatu. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 13:57 Nie wiem Remezie do czego dążysz ale -widocznie tyle było wskazań - Tuskowy taniec na trumnach. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:51 Doprawdy? ... a co on tańczyl, na tych trumnach? ... no, i ile tych trumien??? *** uFielbiam tÓmaństFo!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:56 mila2712 napisała: > Nie wiem Remezie do czego dążysz ale widocznie tyle było wskazań. Powtarzam się - to jest raport rządowy, który w tym elemencie ma tyle wspólnego z rzeczywistością co P.Babiarz z dziennikarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Ad 1. 17.02.14, 13:58 Widocznie minimalnie poprawiła się wykonywalność najwstydliwszej ustawy w Czeciej Pomrocznej. Przez pewien czas licznik był w okolicy 500 zabiegów, więc skoczył o 50% w górę. Może lekarze nieco mniej się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Ad 1. 17.02.14, 14:07 a tak wygląda aborcja po katolicku. Policja aresztowała na trzy miesiące matkę, która w Polkowicach porzuciła na śmietniku noworodka wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15472989,Matka_porzuconego_noworodka_aresztowana__Grozi_jej.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:10 Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:15 Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie nie ,to nie tak ,w Tuskowym zamordyzmie ,w Tuskowej nędzy ,po prostu nie mamy ani czasu ani siyły na bzykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:21 m.c.hrabia napisał: > Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie > ] > > nie ,to nie tak ,w Tuskowym zamordyzmie ,w Tuskowej nędzy ,po prostu nie mamy a > ni czasu ani siyły na bzykanie. A może trzeba przywrócić peerelowski dyżurny ocet, który wprawdzie nie był na kartki (choć zdania są podzielone) ale spełniał rolę afrodyzjaka, skoro rodziło się tak dużo dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:26 z a peerelu był chociaż ocet teraz nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 15:06 Zestawione przez Remeza fakty i moja dzisiejsza lektura oświadczenia prezesa naszej "nowej" Komisji Kodyfikacyjnej Kodeksu Karnego [ta nowość jest dyskusyjna] i zawarta w nim informacja, że z ową kodyfikacją bynajmniej nie koniec... Sprawiają, że źle o tym sądzę. Kodyfikacja, oburzenie, oświadczenie "nowego" prezesa o "nierzetelności mediów" ją krytykujących (jako wojnę wypowiedzianą kobietom), napisanie uzasadnienia do kodyfikacji [potem!], medialne zestawienie [w mediach rzetelnych: TVN] prof. Zolla i jego "prawa przeciwko złym lekarzom" z niedawną śmiercią bliźniąt, premier na pogrzebie i równocześnie wiadomość, że "zabijamy" coraz więcej dzieci nienarodzonych... Bardzo źle o tym sądzę. Tak źle, że przeczytawszy ten wątek Remeza, rozbabrałam znów wątek o "hipokryzji totalnej" i ciut go uzupełniłam, choć miałam już sobie dać spokój i tylko cichutko trzymać rękę na pulsie: forum.gazeta.pl/forum/w,28,149353437,149622442,Oswiadczenie.html Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 15:17 Histeria nakręcona przez media wokół nowelizacji (a ściślej - jej fragmentu stanowiącego 3% całości) jest rzeczywiscie przykładem skandalicznej nierzetelności dzinnikarskiej. Źle więc adresujesz swoje czepiactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 16:15 O, kolejna część matrixu: Spokojny Zenek - Reaktywacja. Prawnik zaprzyjaźniony z samą Komisją, który wyrażał się z pogardą o kompetencjach prof. Płatek i nakazał mnie, tępej babie z obsesją, przeczytać marne "pół strony kodyfikacji", a kiedy przeczytałam... znikł. I objawia się znowu i znowu w wygodnej formie obraźliwych ogólników... Tak podrażniona dodam, że występ Hofmana w sprawie udziału Tuska w wiadomym pogrzebie odczytuję jako zapowiedź, że PiS nie da sobie odebrać poparcia Kościoła. A jeżeli teraz obydwie strony "sporu" o względy biskupów zaczną się prześcigać w podlizywaniu się kruchcie, to nie wiem gdzie my skończymy. Skoro prof. Zoll w zbożnym pędzie do ochrony zarodka z in vitro postulował objęcie ochroną prawa karnego ciąży jeszcze przed jej faktycznym zaistnieniem i (zapewne niechcący) ciąży pozamacicznej, to mnie bardzo ciekawi, co w tej palącej sprawie zaproponuje PiS i jak pognębi PO w owym moralnym wyścigu? Poziom abstrakcji już osiągnęliśmy, a dalej co?! No, co jest poniżej dna i dodatkowych 5 metrów mułu? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 17:44 Nie wystarczy, że przeczytałaś. Trzeba jeszcze było cokolwiek zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Co o tym sądzić? 18.02.14, 01:34 To może z tych profesjonalnych wyżyn trza było się zniżyć do tłumaczeń? Zapraszam. Ja naprawdę dużo i nawet Ciebie mogę znieść, jeżeli miałoby to mi zwrócić wiarę w cuda - że partia na którą "propaństwowo" i gwałcąc własne poglądy głosowałam, nie robi mi koło pióra za tak zwanymi plecami. Bo w tej chwili doceniam PiS choćby za to, że on by się do tej sprawy chyba zabrał otwarcie, przy wtórze kościelnych dzwonów i nie musiałabym robić za pierdykaną Kasandrę. Przekaż po znajomości prezesowi Hofmańskiemu, że tym zdaniem naprawdę mnie rozbroił: "Proponowane rozwiązania uwzględniają natomiast najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii oraz stan nauk bioetycznych" - samopoczucie, że pogratulować. z życzeniami miłej wasektomii M Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: bardziej katolicka medoda aborcji 17.02.14, 14:23 s.v3.tvp.pl/images/3/4/5/uid_3457a8617ac84937a68be5bc3c2e15d71235128186095_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: bardziej katolicka medoda aborcji 17.02.14, 14:34 też uważasz ,że Tajpej to chiny? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: kretyn chciał dowalić "katolom" 17.02.14, 17:16 No tak, chinka . Polki kiszą hurtowo w beczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: kretyn chciał dowalić "katolom" 17.02.14, 17:26 a jakie ma znaczenie nacja , chodzi o to gdzie, a kraj podobno katolicki , gdyby była np w Holandii załatwiłaby bez problemu po holendersku. a tak załatwiła po polsku po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś