Dodaj do ulubionych

Co o tym sądzić?

17.02.14, 13:51
1. Z dorocznego rządowego raportu wynika, że w 2012 r. wykonano w Polsce 752 zabiegi przerwania ciąży.
2. D. Tusk pojechał na pogrzeb Julii Bonk. Rzecznik PiS uważa to za lans, prezydencki minister T.Nałęcz się wzruszył.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 13:54
      ale o co ci chodzi ?
      potrafisz jaśniej ?
      nie bardzo widzę co łączy te dwa tematy.
      • remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:08
        m.c.hrabia napisał:

> ale o co ci chodzi ?
        > potrafisz jaśniej ?
        Spróbuję. Jeżeli raport rządowy podaje dane na pierwszy oka mżik (jak mówią Czesi) oparte na pobożnych życzeniach, nadwątlona zostaje moja wiara w komunikaty rządowe.
        > nie bardzo widzę co łączy te dwa tematy.
        Odbiór przekazanego komunikatu.
    • mila2712 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 13:57
      Nie wiem Remezie do czego dążysz ale
      -widocznie tyle było wskazań
      - Tuskowy taniec na trumnach. Ohyda.
      • sclavus Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:51
        Doprawdy?
        ... a co on tańczyl, na tych trumnach? ... no, i ile tych trumien???
        uFielbiam tÓmaństFo!!
      • remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:56
        mila2712 napisała:

> Nie wiem Remezie do czego dążysz ale widocznie tyle było wskazań.
        Powtarzam się - to jest raport rządowy, który w tym elemencie ma tyle wspólnego z rzeczywistością co P.Babiarz z dziennikarstwem.

• kotek.filemon Ad 1. 17.02.14, 13:58
      Widocznie minimalnie poprawiła się wykonywalność najwstydliwszej ustawy w Czeciej Pomrocznej. Przez pewien czas licznik był w okolicy 500 zabiegów, więc skoczył o 50% w górę. Może lekarze nieco mniej się boją?
    • m.c.hrabia Re: Ad 1. 17.02.14, 14:07
      a tak wygląda aborcja po katolicku.

Policja aresztowała na trzy miesiące matkę, która w Polkowicach porzuciła na śmietniku noworodka

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15472989,Matka_porzuconego_noworodka_aresztowana__Grozi_jej.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt
      • des4 Re: Ad 1. 17.02.14, 14:10
        dlaczego po katolicku?
    • kucyk_trojanski Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:10
      Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie
      • m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:15
        Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie

nie ,to nie tak ,w Tuskowym zamordyzmie ,w Tuskowej nędzy ,po prostu nie mamy ani czasu ani siyły na bzykanie.
        • remez2 Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:21
          m.c.hrabia napisał:

> Jesli tylko tyle to powinnismy miec najwyzszy wskaznik urodzen w Europie
          > ]
          >
          > nie ,to nie tak ,w Tuskowym zamordyzmie ,w Tuskowej nędzy ,po prostu nie mamy a
          > ni czasu ani siyły na bzykanie.
          A może trzeba przywrócić peerelowski dyżurny ocet, który wprawdzie nie był na kartki (choć zdania są podzielone) ale spełniał rolę afrodyzjaka, skoro rodziło się tak dużo dzieci.
          • m.c.hrabia Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 14:26
            z a peerelu był chociaż ocet teraz nie ma nic.
            • magdolot Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 15:06
              Zestawione przez Remeza fakty i moja dzisiejsza lektura oświadczenia prezesa naszej "nowej" Komisji Kodyfikacyjnej Kodeksu Karnego [ta nowość jest dyskusyjna] i zawarta w nim informacja, że z ową kodyfikacją bynajmniej nie koniec... Sprawiają, że źle o tym sądzę.

Kodyfikacja, oburzenie, oświadczenie "nowego" prezesa o "nierzetelności mediów" ją krytykujących (jako wojnę wypowiedzianą kobietom), napisanie uzasadnienia do kodyfikacji [potem!], medialne zestawienie [w mediach rzetelnych: TVN] prof. Zolla i jego "prawa przeciwko złym lekarzom" z niedawną śmiercią bliźniąt, premier na pogrzebie i równocześnie wiadomość, że "zabijamy" coraz więcej dzieci nienarodzonych...

Bardzo źle o tym sądzę. Tak źle, że przeczytawszy ten wątek Remeza, rozbabrałam znów wątek o "hipokryzji totalnej" i ciut go uzupełniłam, choć miałam już sobie dać spokój i tylko cichutko trzymać rękę na pulsie:
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,149353437,149622442,Oswiadczenie.html
              • spokojny.zenek Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 15:17
                Histeria nakręcona przez media wokół nowelizacji (a ściślej - jej fragmentu stanowiącego 3% całości) jest rzeczywiscie przykładem skandalicznej nierzetelności dzinnikarskiej. Źle więc adresujesz swoje czepiactwo.
                • magdolot Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 16:15
                  O, kolejna część matrixu: Spokojny Zenek - Reaktywacja. Prawnik zaprzyjaźniony z samą Komisją, który wyrażał się z pogardą o kompetencjach prof. Płatek i nakazał mnie, tępej babie z obsesją, przeczytać marne "pół strony kodyfikacji", a kiedy przeczytałam... znikł.
                  I objawia się znowu i znowu w wygodnej formie obraźliwych ogólników...

Tak podrażniona dodam, że występ Hofmana w sprawie udziału Tuska w wiadomym pogrzebie odczytuję jako zapowiedź, że PiS nie da sobie odebrać poparcia Kościoła.

A jeżeli teraz obydwie strony "sporu" o względy biskupów zaczną się prześcigać w podlizywaniu się kruchcie, to nie wiem gdzie my skończymy. Skoro prof. Zoll w zbożnym pędzie do ochrony zarodka z in vitro postulował objęcie ochroną prawa karnego ciąży jeszcze przed jej faktycznym zaistnieniem i (zapewne niechcący) ciąży pozamacicznej, to mnie bardzo ciekawi, co w tej palącej sprawie zaproponuje PiS i jak pognębi PO w owym moralnym wyścigu?
                  Poziom abstrakcji już osiągnęliśmy, a dalej co?! No, co jest poniżej dna i dodatkowych 5 metrów mułu?
                  • spokojny.zenek Re: Co o tym sądzić? 17.02.14, 17:44
                    Nie wystarczy, że przeczytałaś. Trzeba jeszcze było cokolwiek zrozumieć.
                    • magdolot Re: Co o tym sądzić? 18.02.14, 01:34
                      To może z tych profesjonalnych wyżyn trza było się zniżyć do tłumaczeń? Zapraszam. Ja naprawdę dużo i nawet Ciebie mogę znieść, jeżeli miałoby to mi zwrócić wiarę w cuda - że partia na którą "propaństwowo" i gwałcąc własne poglądy głosowałam, nie robi mi koło pióra za tak zwanymi plecami. Bo w tej chwili doceniam PiS choćby za to, że on by się do tej sprawy chyba zabrał otwarcie, przy wtórze kościelnych dzwonów i nie musiałabym robić za pierdykaną Kasandrę.

Przekaż po znajomości prezesowi Hofmańskiemu, że tym zdaniem naprawdę mnie rozbroił: "Proponowane rozwiązania uwzględniają natomiast najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii oraz stan nauk bioetycznych" - samopoczucie, że pogratulować.

z życzeniami miłej wasektomii
                      M
    • m.c.hrabia Re: bardziej katolicka medoda aborcji 17.02.14, 14:23
      s.v3.tvp.pl/images/3/4/5/uid_3457a8617ac84937a68be5bc3c2e15d71235128186095_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg
    • m.c.hrabia Re: bardziej katolicka medoda aborcji 17.02.14, 14:34
      też uważasz ,że Tajpej to chiny?
    • aniechto.only Re: kretyn chciał dowalić "katolom" 17.02.14, 17:16
      No tak, chinka . Polki kiszą hurtowo w beczkach.
      • m.c.hrabia Re: kretyn chciał dowalić "katolom" 17.02.14, 17:26
        a jakie ma znaczenie nacja , chodzi o to gdzie, a kraj podobno katolicki ,
        gdyby była np w Holandii załatwiłaby bez problemu po holendersku. a tak załatwiła po polsku po katolicku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka