Dodaj do ulubionych

Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą?

11.03.14, 02:25
Wiem, że sprawy na Ukrainie są dla nas wszystkich ważne. Ale czy nasz rząd zajmuje się
sprawami własnych obywateli? Czy kwestia Ukraińska nie odwraca zbytnio uwagi od problemów kraju? Nie można tej uwagi jakoś podzielić? Społeczeństwo oczekuje na obiecane zmniejszenie kolejek w służbie zdrowia. Coś się zmienia?
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 11.03.14, 03:27
      maks-3 napisał:

> Wiem, że sprawy na Ukrainie są dla nas wszystkich ważne. Ale czy nasz rząd zajm
      > uje się
      > sprawami własnych obywateli? Czy kwestia Ukraińska nie odwraca zbytnio uwagi od
      > problemów kraju? Nie można tej uwagi jakoś podzielić? Społeczeństwo oczekuje n
      > a obiecane zmniejszenie kolejek w służbie zdrowia. Coś się zmienia?
      Tak ! Arłukowicz reformuje Służbę Zdrowia:)
      • przeciwnik_klamstwa Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 11.03.14, 22:52
        tak... reforma w pełnym biegu, nawet ryj dostał jakieś nowe tabletki...
        jest super! ... i to wszystko dzięki tym "chłopakom z Platformy"
        ...
        1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę"
        2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało.
        3."jak się go słucha(czyt.:Putina)to racja jest jego", ryj=kgb
    • wiosnaludzikow Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 07:25
      W projektach ustaw już trudno wręcz policzyć opóżnienia.
    • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 07:37
      Trudno się nie zgodzić.
      Oczywiście sprawa Ukrainy jest bardzo ważna jako element polityki zagranicznej. Jest jednak jedno ale - nie tylko rząd "zapomniał" o sprawach społeczno - gospodarczych politycy innych partii politycznych także.
      W sprawie kolejek w służbie zdrowia jest ponoć rozwiazanie - jednak w cuda nie wierzę, w ministra i Tuska też nie.
      • zapijaczonyryj Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 07:40
        mila2712 napisała:

> Trudno się nie zgodzić.
        > Oczywiście sprawa Ukrainy jest bardzo ważna jako element polityki zagranicznej
        > . Jest jednak jedno ale - nie tylko rząd "zapomniał" o sprawach społeczno - gos
        > podarczych politycy innych partii politycznych także.
        > W sprawie kolejek w służbie zdrowia jest ponoć rozwiazanie - jednak w cuda nie
        > wierzę, w ministra i Tuska też nie.

Przeniosą się pod Urzędy Lustracyjne
        • mila2712 Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 07:53
          Dobry humor z rana rzecz ważna.
          To o czym piszesz nie nastąpi.
          • zapijaczonyryj Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 08:37
            mila2712 napisała:

> Dobry humor z rana rzecz ważna.
            > To o czym piszesz nie nastąpi.

Jeśłi naród do końca zidiocieje i wybierze partie NI, tak, ze będzie mógł rzadzić samodzielnie ( co wątpię) to kolejki się naprawdę przeniosą pod Urzedy Lustracyjne
        • wiosnaludzikow Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 08:34
          zapijaczonyryj napisał:
          > Przeniosą się pod Urzędy Lustracyjne
          Ryjku. To już na nikogo nie działa.
          • zapijaczonyryj Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 08:38
            wiosnaludzikow napisał:

> zapijaczonyryj napisał:
            > > Przeniosą się pod Urzędy Lustracyjne
            > Ryjku. To już na nikogo nie działa.

To nie ma działać, to ma poprawiać z rana humor!
            • losiu4 Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 12:51
              jak każda wyssana z palca historyjka?

Pozdrawiam

Losiu
        • losiu4 Re: Wróci IVRP, kolejki znikną w słuzbie zdrowia 12.03.14, 12:52
          bardo niedobrze że lustracja się nie odbyła. A jednym z efemktów jej niewykonania sa właśnie kłopoty w służbnie zdrowia. A to dlatego, ze pieniądze idą do sitw związanych ze "służbmi których nie ma"

Pozdrawiam

Losiu
      • 1tomasz1 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 09:55
        Czyli ty tez zyjesz w medialnym swiecie. Czego nie ma na pirwszych stronach to nie istnieje. Zapewniam cie, ze pozostale sprawy tocza sie tak jak przed kryzysem ukrainskim.
        • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:19
          1tomasz1 napisał:

> Czyli ty tez zyjesz w medialnym swiecie. Czego nie ma na pirwszych stronach to
          > nie istnieje. Zapewniam cie, ze pozostale sprawy tocza sie tak jak przed kryzys
          > em ukrainskim.

Tomaszu zapewniam Cię, że nie żyję tylko tym co na czołówkach.
          W temacie kolejek, lekarzy...napatrzyłam sie ostatnio w szpitalu na ten cyrk. Czekaam na konkrety ze strony ministra. Konkrety nie obietnice.

PS Twoje zapewnienia...na czym można je oprzeć ?
          ( skąd masz wiedzę )
          • 1tomasz1 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:51
            Chcesz powiedziec, ze ministerstwo zdrowia przestalo nagle pracowac bo pojawill sie problem na ukrainie? Skad masz wiedze na ten temat? A moze wydaje ci sie, ze tak jest bo temat zniknal z naglowkow?
            • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:59
              1tomasz1 napisał:

> Chcesz powiedziec, ze ministerstwo zdrowia przestalo nagle pracowac bo pojawill
              > sie problem na ukrainie? Skad masz wiedze na ten temat? A moze wydaje ci sie,
              > ze tak jest bo temat zniknal z naglowkow?

Twierdzę , że od dawna ministerstwo udaje że cokolwiek robi w sprawie problemu z dostępem do specjalistów.
              Nie ironizuj.
              • 1tomasz1 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 11:38
                Twierdze dokladnie to samo. Ukraina nic tu nie zmienila ani na plus, ani na minus. Nie rozumiem dlaczego napisalas naiwnie, ze rzad nagle zapimnial. Prawda jest taka, ze to media zapimniaky o tym pisac.
                • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 11:45
                  1tomasz1 napisał:

> Twierdze dokladnie to samo. Ukraina nic tu nie zmienila ani na plus, ani na min
                  > us. Nie rozumiem dlaczego napisalas naiwnie, ze rzad nagle zapimnial. Prawda je
                  > st taka, ze to media zapimniaky o tym pisac.

Tylko nie naiwnie....
                  Właściwie to nic dziwnego, że media piszą o Ukrainie...tymi wydarzeniami "żyje" Europa.
                  Według mnie Tuskowi temat spadł z nieba. Ma dość kłopotów z PO.
                  Wybory za pasem - liczy na dodatkowe punkty.
                • maks-3 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 11:56
                  Idę o zakład że w większości resortów temat ukraiński zajmuje ich kosztem innych spraw. Są to scenariusze na wypadek, główkowania co robić jak trzeba będzie robić itp Są to plany, projekty, przymiarki niewiele warte bo wpływu na rzeczywistość nie mamy ale pokrzyczeć to i owszem.
                  • ayran Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:55
                    maks-3 napisał:

> Idę o zakład że w większości resortów temat ukraiński zajmuje ich kosztem innyc
                    > h spraw. (...)

Jestem gotów ten zakład przyjąć, tylko zaproponuj jakiś sensowny sposób weryfikacji tego, czy faktycznie jest tak jak ci się wydaje.
                    • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 13:01
                      ayran napisał:

> maks-3 napisał:
                      >
                      > > Idę o zakład że w większości resortów temat ukraiński zajmuje ich kosztem
                      > innyc
                      > > h spraw. (...)
                      >
                      > Jestem gotów ten zakład przyjąć, tylko zaproponuj jakiś sensowny sposób weryfik
                      > acji tego, czy faktycznie jest tak jak ci się wydaje.
                      Oczywiście .....
                      Przecież nie ma możliwości sprawdzenia.
      • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:22
        A to błąd , kolejek nie ma , byłem i widziałem.
        • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:29
          volupte napisał:

> A to błąd , kolejek nie ma , byłem i widziałem.
          No niby gdzie ? W Przychodni lekarza rodzinnego ( w to jeszcze uwierzę ) ?
          • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:42
            i słusznie że wierzysz:-)
            • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:48
              volupte napisał:

> i słusznie że wierzysz:-)

Jakież to przecudne miejsce ? U mnie kolejki aż za róg. Tylu chętnych.
              • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:50
                U mnie idę i wizyta tego samego dnia. Masz pecha .
                • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:52
                  volupte napisał:

> U mnie idę i wizyta tego samego dnia. Masz pecha .
                  Nie mam....bo:
                  - rzadko choruję
                  - jeśli już zachoruję to wizyte mam tego samego dnia
                  - i tu najlepsze - nie czekam :PPP
                  • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:55
                    No widzisz , a o kolejkach sie wypowiadasz. :-)
                    • mila2712 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:59
                      volupte napisał:

> No widzisz , a o kolejkach sie wypowiadasz. :-)
                      Tak wypowiadam się bo:
                      - widzę co się dzieje ( szczególnie u specjalistów )
                      - czekałam w takiej kolejce w szpitalu a termin to ho ho ho na koniec roku.
        • losiu4 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:50
          ano nie ma. Pacjenci zostali zapisani na świętego Dygdy do specjalisty czy sanatorium, wiec po co maja w jakichś kolejkach stać?

Pozdrawiam

Losiu
          • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:56
            Bo telefonicznie można sie zapisać , wiec jaka kolejka? ;-)
    • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:21
      Zajmuje sie , ale poniewaz to boli to wywołano problem ukraiński , aby to przykryć.
      • 10x10 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 10:24
        Ciekawe czasy nadchodzą. Interesy obcego kapitału i innych krajów są skutecznie reprezentowane wśród polskich elit, albo przez system agentury, albo przez system grantów odbierających zdolność niezależnego myślenia, albo przez tradycję nadstawiania tyłka do rżnięcia temu, kto w danym momencie historii rozdaje karty. Dlatego nie należy oczekiwać, że zostaną rozwiązane jakiekolwiek kluczowe problemy.Demografia nas zabije finansowo w ciągu kilku lat. Zamiast inwestować w armię +innowacyjność+potencjał obronny będziemy kupowali drogie zabawki, których kody obce służby wyłączą jak będzie trzeba. Studia zamawiane na uczelniach zamiast kształcić elity, będą produkowały korposzczury na potrzeby korporacji międzynarodowych. Szkoły podstawowe i średnie będą wyrywały młodzież z korzeniami z naszej tradycji i przesadzały na grunt lewacko-liberalny. Zatem nie należy liczyć na żadne sensowne zmiany. Miało być tak pięknie, prawie 4 procent wzrostu, miliardy z Unii, kilometry nowego asfaltu i torów, a wszystko wskazuje na to, że znowu zostaniemy zaskoczeni. Trzeba będzie szukać nowych prawd pod którymi trzeba będzie się podpisać, nowych lojalek, nowych wytycznych jak myśleć i mówić żeby zaprosili do programu prowadzonego przez pseudo-dziennikarza, żeby dopchać się do koryta. Obserwujmy bacznie. Własnie trwa sprawdzian. Gadające głowy z telewizora czekają na nowe wytyczne, zgubieni, nie wiedzą jak myśleć. Szybko do euro, perorują, będzie bezpieczniej. Inwestujmy w łupki, wołają, ale dlaczego minione sześć lat przebimbali - nie wiadomo. Proces uczenia się nie istnieje w tej grupie, wciąż powtarzają te same błędy.
        • volupte Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:44
          Taki pesymizm że tylko lina....
    • remez2 Tak, sobą. ntx 12.03.14, 10:25
      • mila2712 Re: Tak, sobą. ntx 12.03.14, 10:28
        Egiosta :P
        • veglie Re: Tak, sobą. ntx 12.03.14, 12:00
          mila2712 napisała:

> Egiosta :P

Rząd?
          • mila2712 Re: Tak, sobą. ntx 12.03.14, 12:08
            veglie napisał:

> mila2712 napisała:
            >
            > > Egiosta :P
            >
            > Rząd?
            Cichutko....miało być egiości.
    • oldmeryt Polska władza lubi mieszać w cudzych sprawach, 12.03.14, 11:03
      a nie widzi lub nie chce widzieć swoich glutów wiszących pod własnym nosem.
      To jest taka Pelasia, która zawsze widzi niedomyte talerze u sąsiadki,
      ale zapomina o swoich zaschniętych od brudu garach w zmywaku.
      • volupte Re: Polska władza lubi mieszać w cudzych sprawach 12.03.14, 12:45
        Obrazowo ale nieprawdziwie .
    • losiu4 Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 12:47
      owszem. Rżnie ich w robi okradając z emerytaslnych pieniędzy, łupiąc coraz to nowymi podatkami i obcinajac np. opiekę zdrowotną. Dlatego Ukraina jest dla donkoidów tak istotna :)

Pozdrawiam

Losiu
    • 99venus Re: Czy nasz rząd zajmuje się czymś poza Ukrainą? 12.03.14, 13:01
      oczywiscie,że tak.cały czas mysli jakby tu podrzucić sukienkowym kilka milionów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka