Dodaj do ulubionych

Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL!

02.04.14, 14:52
I to z dwóch powodów co najmniej:
1) sojusznik
2) graniczy bezpośrednio z nami, a także jakby się tak historycznie przyjrzeć, to z Armią Rosyjska mają remis?

Także nie życzę sobie aby Kaczor wypowiadał się w moim imieniu!
Obserwuj wątek
    • remez2 Zanim napiszesz - pomyśl. A jak pomyślisz 02.04.14, 14:57
      - nie pisz.
      • gtxl Re: Zanim napiszesz - pomyśl. A jak pomyślisz 02.04.14, 14:59
        remez2 napisał:

> - nie pisz.

Cały czas mu to piszę i mówię.
        On mi nie wierzy.
        Może Tobie uwierzy?
        • remez2 Re: Zanim napiszesz - pomyśl. A jak pomyślisz 02.04.14, 15:03
          gtxl napisał:

> remez2 napisał:
          >
          > > - nie pisz.
          >
          > Cały czas mu to piszę i mówię.
          > On mi nie wierzy.
          > Może Tobie uwierzy?
          Osobiście przypuszczam, że wątpię - jak mawiał jeden z bohaterów Wiecha.
    • gtxl Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 14:58
      1zzarda napisał(a):

> I to z dwóch powodów co najmniej:
      > 1) sojusznik
      > 2) graniczy bezpośrednio z nami, a także jakby się tak historycznie przyjrzeć,
      > to z Armią Rosyjska mają remis?
      >
      > Także nie życzę sobie aby Kaczor wypowiadał się w moim imieniu!

Jesteś pewien, że wypowiadał się w twoim imieniu?
      • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:00
        Mówił jako szef największej partii opozycyjnej a więc takiej która ma szansę przejąć władzę. Ta wypowiedź to czysta głupota - po co koniecznie chce obrazić i zniechęcić Niemcy? Mało mu jednego przeciwnika?
      • jaroslaw2104 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:05
        gtxl napisał:

> 1zzarda napisał(a):
        >
        > > Także nie życzę sobie aby Kaczor wypowiadał się w moim imieniu!

> Jesteś pewien, że wypowiadał się w twoim imieniu?

Nie obchodzi mnie zdanie Naczelnego Idioty Polski , tak samo jak jego moje zdanie.
        >
        >
        >
        • gtxl Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:14
          jaroslaw2104 napisał(a):

> gtxl napisał:
          >
          > > 1zzarda napisał(a):
          > >
          > > > Także nie życzę sobie aby Kaczor wypowiadał się w moim imieniu!
          >
          > > Jesteś pewien, że wypowiadał się w twoim imieniu?
          >
          > Nie obchodzi mnie zdanie Naczelnego Idioty Polski , tak samo jak jego moje zdan
          > ie.

Czy ty masz również nicka zzadra1?

• jaroslaw2104 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:20

> > gtxl napisał:

> Czy ty masz również nicka zzadra1?
            >
            Ja mam swoje zdanie

• gtxl Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:26
              jaroslaw2104 napisał(a):

>
              > > > gtxl napisał:
              >
              > > Czy ty masz również nicka zzadra1?
              > >
              > Ja mam swoje zdanie
              >

Ktoś ci broni je mieć?
              • jaroslaw2104 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:30

> > > > gtxl napisał:
                >
                > Ktoś ci broni je mieć

Wątpiłeś.

• yoma Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:29
      Bundeswehra z nami graniczy, w sensie koncentracja wojsk niemieckich na polskiej granicy? Mam się bać?
      • jaroslaw2104 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:32

yoma napisała:

> Bundeswehra z nami graniczy, w sensie koncentracja wojsk niemieckich na polskie
        > j granicy? Mam się bać?
        Należy się "BAĆ" wszystkiego czego boi się Naczelny Idiota Polski
    • dystans4 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 15:35
      Powiem tak: wszelka integracja w ramach UE, czy to stworzenie armii europejskiej, czy ściślejsze powiązanie z Bundeswehrą (na razie jest jakaś wspólna jednostka), służy stabilizacji, zniechęca do prowokacji, wywoływania napięć, zbliżania się do jakiejś nieprzekraczalnej granicy, gdziekolwiek by była.
    • szwampuch58 Re: "jedynie wojska Stanów Zjednoczonych. " 02.04.14, 15:44
      bo te nie wrzeszczOm" RAUS " a prezesik wrazliwy,kruca fix,zrozumcie podkurcza ,ludziska
      • jaroslaw2104 Re: "jedynie wojska Stanów Zjednoczonych. " 02.04.14, 16:18
        To może wystarczy wojska niemieckie nauczyc j.polskiego .Ot tak dla przykładu.
        A nuż prezespan to zaakceptuje.
        • 1zzarda Re: "jedynie wojska Stanów Zjednoczonych. " 02.04.14, 16:33
          Tam może być sporo takich co już znają polski, jak w Bundeslidze!
    • chateau Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 16:27
      Kaczyński to głupek albo cynik. Choć jedno nie wyklucza drugiego.

Epatowanie Bundeswehrą jest bez sensu, bo ważne jest kto nią włada.
      Państwo niemieckie nie rości pretensji terytorialnych, a premier Niemiec nie przypomina Fryderyka Barbarossy, Fryderyka II, Bismarcka czy Wilhelma II, że o nowszych czasach nie wspomnę.

Pan Kaczyński wyciąga zakurzone strachy spod materaca i łudzi się, że ktoś się ich zlęknie.
      • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 16:34
        A JK coraz bardziej przypomina Władymira Władymirowicza......
      • dystans4 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 16:40
        Albo robi to na polecenie. Nie prezydium (czy jak to się nazywa) swojej partii, bynajmniej.
        • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 02.04.14, 16:45
          Jedna granica - wchodnia - zaczyna się robić niebezpieczna i genialny Strateg, dla równowagi, zniechęca tego z drugiej - zachodniej strony. Chyba dla równowagi. Zaiste genialna strategia!
    • solaqua.333 Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 16:52
      Polska powinna ogłosić neutralność. Zadnych obcych wojsk w kraju.
      • 1zzarda Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 17:11
        I co dalej? Kolejne rozbiory za jakiś czas?
        • gtxl Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 17:23
          1zzarda napisał(a):

> I co dalej? Kolejne rozbiory za jakiś czas?

O czym ty "tokujesz"?
          Zmień koniecznie te prochy.
          Nie dość,że zakładasz idiotyczne wątki, to dalej bredzisz jak Piekarski na mękach?

Oczywiście,że obecnie nie są nam potrzebne wojska NATO, na terytorium Polski.
          Niech stacjonują na Ukrainie.
        • solaqua.333 Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 17:25
          Rozbior Polski już nastąpił po 1989 r. i dokonały go globalne mafie. Teraz te mafie chcą dokonać nuklearnej depopulacji Polski i Ukrainy i Sikorski chce im to ułatwić. NATO nie jest żadna organizacja obronna, bo nie obronilo nikogo przed nikim , natomiast nieustannie dokonuje atakow na inne kraje i wymordowalo już miliony niewinnych ludzi. Trzeba być ślepcem żeby tego nie widzieć.
          • 1zzarda Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 18:38
            Nieźle już odjechałeś?
            • gtxl Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 19:07
              1zzarda napisał(a):

> Nieźle już odjechałeś?

Tak jak ty.... odjeżdżasz zzadra, to na tym forum niewielu.
              Jesteś "miszczem" wszelkich odjazdów.
              • 1zzarda Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 19:14
                GTX myśl!
                • jaroslaw2104 Re: Kaczyński ma rację i zdrowy instynkt 02.04.14, 19:27
                  1zzarda napisał(a):

> GTX myśl!

że myśli
                  • 1zzarda Re: Zmienić mu proszki subito! 02.04.14, 19:30
                    wywczas.salon24.pl/577200,kaczynski-woli-klossa-niz-brunnera
                    Coś w tym jest?
                    • gtxl Re: Zmienić mu proszki subito! 02.04.14, 19:38
                      1zzarda napisał(a):

> wywczas.salon24.pl/577200,kaczynski-woli-klossa-niz-brunnera
                      > Coś w tym jest?

Dyskusja z tobą zzadra i z Jarosławem jest stratą czasu, który cenię.
                      O takich jak wy, Lenin mawiał...."pożyteczni idioci"
                      Bez odbioru cyngle.....
    • pelorus Mnie tez pasuje 02.04.14, 21:46
      To lepsze niż "krasnoarmiejcy" w Polsce, za którymi niektórzy już tęsknią.
      • remez2 Re: Mnie tez pasuje 02.04.14, 21:55
        pelorus napisał:

> To lepsze niż "krasnoarmiejcy" w Polsce, za którymi niektórzy już tęsknią.
        Przyszło Ci może na myśl, że w Polsce wystarczy polskie wojsko?
        • pelorus Nie wystarczy niestety 02.04.14, 22:01
          Jest albo, albo. Nigdy nie wrócą czasy, że będziemy samowystarczalni obronnie.
          Teoria 2 wrogów już była. Musimy więc wybierać. Albo Wschód, albo Zachód.
          • remez2 Re: Nie wystarczy niestety 02.04.14, 22:07
            pelorus napisał:

> Jest albo, albo. Nigdy nie wrócą czasy, że będziemy samowystarczalni obronnie.
            > Teoria 2 wrogów już była. Musimy więc wybierać. Albo Wschód, albo Zachód.
            Kiedyś w sejmie głosowano, który raport jest prawdziwy. Kto, dlaczego i po co wyznaczył Rosji rolę wroga Polski? W czyim to jest interesie, bo z całą pewnością nie moim, uczciwego obywatela, Polaka?
            • pelorus Widać nikt z Twojej rodziny 02.04.14, 22:14
              nie szedł pieszo, albo nie jechał w bydlęcych wagonach na Kołymę. Szczęściarz i naiwniak z Ciebie.
              Ja wolę Zachód, od tej azjatyckiej dziczy. Jasne?
              • remez2 Re: Widać nikt z Twojej rodziny 02.04.14, 22:28
                pelorus napisał:

> nie szedł pieszo, albo nie jechał w bydlęcych wagonach na Kołymę. Szczęściarz i
                > naiwniak z Ciebie.
                Nie rozumiem Twojego stanowiska i argumentacji. Członek mojej rodziny został zakatowany przez Gestapo. Dwoje zginęło w Powstaniu Warszawskim. Uznałbyś za właściwe gdybym nawoływał do konfliktu z Niemcami? Minęło 70 lat i najwyższy czas zacząć żyć w pokoju i spokoju ze wszystkimi sąsiadami.
                > Ja wolę Zachód, od tej azjatyckiej dziczy. Jasne?
                Twój cyrk, Twoje małpy. Nie wiem gdzie się uczyłeś geografii ale masz braki. A szkoda.
                • pelorus Jednak jest pewna różnica 02.04.14, 22:36
                  Niemców wojna czegoś nauczyła. Rosjanie nadal marzą o dominacji nad światem i o zemście za jakieś urojone upokorzenia. Moja rodzina doznała uszczerbku i od jednych i od drugich.
                  Z kimś jednak musimy trzymać, czy nam to się podoba, czy nie. Z dwojga złego wolę Zachód.
                  • remez2 Re: Jednak jest pewna różnica 02.04.14, 22:41
                    pelorus napisał:

> Niemców wojna czegoś nauczyła. Rosjanie nadal marzą o dominacji nad światem i o
                    > zemście za jakieś urojone upokorzenia. Moja rodzina doznała uszczerbku i od je
                    > dnych i od drugich.
                    > Z kimś jednak musimy trzymać, czy nam to się podoba, czy nie. Z dwojga złego wolę Zachód.
                    Holandia trzyma z Niemcami, z Francuzami czy z jednymi i drugimi? Dlaczego nie możemy wziąć z niej przykładu?
                    • jureek Re: Jednak jest pewna różnica 02.04.14, 22:44
                      remez2 napisał:

> Holandia trzyma z Niemcami, z Francuzami czy z jednymi i drugimi? Dlaczego nie
                      > możemy wziąć z niej przykładu?

O co Ci chodzi? Przecież też trzymamy i z Niemcami, i z Francuzami. Dokładnie tak jak Holandia.
                      Jura
                      • kaczeziobro Re: Jednak jest pewna różnica 02.04.14, 22:47
                        smiec kaczynski wie o tym? kiedy w wawel bedzie kaczyy kuper suszyl?
                      • remez2 Re: Jednak jest pewna różnica 02.04.14, 22:50
                        jureek napisał:
                        > O co Ci chodzi? Przecież też trzymamy i z Niemcami, i z Francuzami. Dokładnie tak jak Holandia.
                        Masz dość specyficzne poczucie humoru ale lepsze takie niż żadne.
                    • pelorus Masz sposób na zmianę 02.04.14, 22:49
                      naszego położenia geograficznego?
                      Zresztą nie jestem pewien tego wyboru Holandii. Oni żyją pomiędzy cywilizowanymi narodami europejskimi z którymi nie mają zasadniczych sporów. Rosja to bizantyjska dzicz. Możne z nimi podejmować współpracę, a nawet trzeba, ale za nic nie ufać.
                      • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 02.04.14, 22:56
                        pelorus napisał:

> naszego położenia geograficznego?
                        Czy coś o tym pisałem?
                        > Zresztą nie jestem pewien tego wyboru Holandii. Oni żyją pomiędzy cywilizowanym
                        > i narodami europejskimi z którymi nie mają zasadniczych sporów.
                        Zwłaszcza Niemcy w okresie 1933 - 1945.
                        > Rosja to bizantyjska dzicz. Możne z nimi podejmować współpracę, a nawet trzeba, ale za nic nie ufać.
                        M.Gorbaczow nauczył R.Reagana powiedzenia - "dawierjaj, no prawierjaj". To dobra zasada.
                        bizantyjska?
                        • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 09:29
                          Wschód zrobił się niebezpieczny w wyniku ambicji Wielkorusa Putina - to niestety nie jest nasz wybór i w takiej sytuacji nasze bezpieczeństwo leży w zachodzie, a przede wszystkim w Niemcach, dlatego, że są najbliżej. W tej sytuacji rozniecanie jakiś fobii antyniemieckich ( i to tylko dlatego, że napisali o kartoflach ) jest politycznym debilizmem!
                          • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 09:40
                            Z czego czerpiesz przekonanie, że Rosja stanowi zagrożenie dla Polski? Bo "tak mówią" inteligenci w rodzaju senatora John McCaina.
                            Każda fobia jest dla nas szkodliwa.
                            • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 09:48
                              Z tego że zagarnęła Krym choćby? Przypominam, że "łągodną" politykę Tuska popierałem, też uważam, że najlepiej byłoby mieć na wschodzie przyjaciół a nie potencjalnych przeciwników. Jestem za: Unia od Lizbony do Władywostoku! Jednak car Putin może to rozumieć inaczej, tak jak np. Mikołaj I
                              • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 10:05
                                1zzarda napisał(a):

> Z tego że zagarnęła Krym choćby?
                                O ile wiem z Krymem oprócz "Sonetów krymskich" łączy nas niewiele.
                                > Przypominam, że "łągodną" politykę Tuska popie
                                > rałem, też uważam, że najlepiej byłoby mieć na wschodzie przyjaciół a nie poten
                                > cjalnych przeciwników. Jestem za: Unia od Lizbony do Władywostoku!
                                No, to witaj w klubie. :-)
                                > Jednak car Putin może to rozumieć inaczej, tak jak np. Mikołaj I
                                Albo wuj Sam.
                                • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 10:08
                                  Tą razą to jednak nie Wuj Sam. Krym zaanektowany jest sygnałem dokąd zmierza car Władymir jednak - rozbicie Ukrainy też nie jest w naszym interesie. Jeszcze gdyby tego dokonano w sposób demokratyczny, a tak...
                                  • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 10:18
                                    1zzarda napisał(a):

> Tą razą to jednak nie Wuj Sam. Krym zaanektowany jest sygnałem dokąd zmierza ca
                                    > r Władymir jednak - rozbicie Ukrainy też nie jest w naszym interesie. Jeszcze g
                                    > dyby tego dokonano w sposób demokratyczny, a tak...
                                    W demokratycznej Ukrainie, demokratycznie wybranego prezydenta wypędziły grupy niedemokratycznie uzbrojonych "bojowników" a demokratycznie wybrany parlament uchylił prawomocny wyrok niezawisłego sądu. Odpuśćmy sobie to słowo - wytrych <demokracja>. To jest ochlokracja.
                                    • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 10:34
                                      Ale czy to jest usprawiedliwienie dla aneksji Krymu?
                                      • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 13:59
                                        1zzarda napisał(a):

> Ale czy to jest usprawiedliwienie dla aneksji Krymu?
                                        Obawiam się, że tak.
                                        btw - referendum, wystąpienie władz autonomicznej republiki. W odróżnieniu od powstania Kosowa popartego 78 dniowym bombardowaniem Jugosławii.
                                        • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 16:06
                                          Tyle, ze Serbowie wcześniej rezali.....
                                          • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 16:38
                                            1zzarda napisał(a):

> Tyle, ze Serbowie wcześniej rezali.....
                                            Oczywiście. Widziałem zdjęcia setek masowych grobów. Po zakończeniu wojny - zniknęły (zdjęcia i groby).
                                            • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 18:41
                                              Dlatego porównywanie Kosowa do Krymu - nieuprawnione!
                                              • remez2 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 22:55
                                                1zzarda napisał(a):

> Dlatego porównywanie Kosowa do Krymu - nieuprawnione!
                                                Oczywiście. Na Krymie nikt nie zginął.
                                                • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 04.04.14, 07:25
                                                  Ponadto Serbia nie mogła zagrozić innym sąsiednim państwom.
                            • dystans4 Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 12:54
                              Mnie aneksja Krymu wcale nie zaskoczyła. O tym mówiło się dawno, prawdopodobieństwo i ewentualne okoliczności omawialiśmy (ja też) dawno. Oczywiście, jest to przeciw traktatom, ale omawialiśmy nie traktaty, tylko życie. I to się realizuje (w nieco innym wariancie, bardziej niekorzystnym dla kremlowskiej grupy władzy) - żadna niespodzianka.
                              Tak samo uważam, że Polska nie jest zagrożona, bardziej ścisłe związki z Niemcami tylko naszą stabilność powiększają. Dodam, mój dziadek walczył (odznaczony) w wojnie bolszewickiej, później w II wojnie światowej, później w AK, później wywieziony na przymusowe roboty do Niemiec (2 lata), później 7 lat stalinowskiego więzienia (za to, że był w AK). Jego brat miał więcej szczęścia, przedostał się na Węgry, później trafił do armii Andersa i przeszedł cały szlak bojowy od Tobruku do Monte Cassino. Do Polski wrócił za Gomułki.
                              • 1zzarda Re: Masz sposób na zmianę 03.04.14, 16:09
                                To co się stało po 89 - to w jakimś sensie powrót do myśli politycznej Ottona III i Bolesława zwanego Chrobrym. Przy okazji wyszło, że współpraca PL i D daje solidną podstawę bezpieczeństwa dla obu krajów.
            • wujaszek_joe Re: Nie wystarczy niestety 02.04.14, 22:15
              Władimir Putin wymarzył sobie odbudowę ZSRR. Nie jest to w naszym interesie, delikatnie mówiąc.
              • pelorus Może lewica za tym tęskni? 02.04.14, 22:20
                Czasem takie wrażenie można odnieść.
                Może młodzi nie wierzą po prostu w zbrodnie popełnione przez Rosjan?
              • remez2 Re: Nie wystarczy niestety 02.04.14, 22:29
                wujaszek_joe napisał:

> Władimir Putin wymarzył sobie odbudowę ZSRR. Nie jest to w naszym interesie, de
                > likatnie mówiąc.
                Dlaczego? Przecież nie byliśmy częścią ZSRR.
      • 1zzarda Re: Mnie tez pasuje 03.04.14, 07:45
        Szczególnie za krasną tęsknią ci od Kurdupla?
      • tornson Re: ??? 03.04.14, 17:02
        pelorus napisał:

> To lepsze niż "krasnoarmiejcy" w Polsce, za którymi niektórzy już tęsknią.
        Daj linka, ciekawi mnie kto tutaj opowiadał się za wprowadzeniem wojsk rosyjskich do Polski, tak jak cała masa zdrajców chce tu widzieć Amerykańców, a nawet być dla nich tarczą.
    • kaczeziobro ale kasa od Kanzler Merkel pasuje mu bardzo 02.04.14, 22:22
      wolskiemu zebrakowi? wolaczek jest smieszny i malutki , jak kazdy woolski zebrak na sznurku zasilkow z NIEMIEC! znow belkocze jak pijany wolaczek czy krotkoczlonkowy Hofmanik smiecik?
    • qwardian W Polsce przydałoby się SS i Gestapo... 02.04.14, 22:28

Żeby zrobić porządek z komuchami....
      • kaczeziobro Re: W Polsce przydałoby się SS i Gestapo... 02.04.14, 22:36
        komuchy to pisowiaki i mohery, bo kasa u nich czesto mala. Nie ma komunistow wsrod milionerow, petaku woslki.
    • wiosnaludzikow Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 08:05
      Mi tez nie pasuje.
    • pis_da_deby Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 08:09
      1zzarda napisał(a):

> I to z dwóch powodów co najmniej:
      > 1) sojusznik

Kurdupel tego nie jest w stanie zrozumiec.
      Niemcy sa czlonkiem NATO od 1955 roku.
      POlska od 1999.
      Bylo wiec 44 lata czasu by sie zastanowic czy Taki sojusznik nam odpowiada.
      Jezeli nie to mozna bylo do NATO nie przystepowac.
      Czy JK byl przeciwny temu przystapieniu ?
      Pytam bo nie wiem.
      A moze uwaza, ze powinno sie Niemcow z NATO usunac.
      Dojdzie do wladzy to to zalatwi.
      Na razie robi z siebie tylko pajaca z kompleksem zarowno Niemcow jak i Rosjan.
      • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 08:11
        Taki z JK katolik a zapomniał o: przebaczamy i prosimy o przebaczenie?
        • pis_da_deby Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 08:19
          1zzarda napisał(a):

> Taki z JK katolik a zapomniał o: przebaczamy i prosimy o przebaczenie?

Jjego otwarta i chorobliwa niechec do Niemcow nie sprzyja poprawie stosunkow z naszym zachodnim sasiadem a nalezy pamietac jest Niemcy sa dla Polski najwazniejszym partnerem gospodarczym. JK to zwykly szkodnik.
          • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 09:34
            Kartofle? Dokładniej: syndrom Kartofli?
    • spokojny.zenek nam nie trzeba Bundeswery, nam wystarczą ziobra 4 03.04.14, 08:23
    • grba Pro memoria 03.04.14, 09:00
      Jarosław Kaczyński myli się w sprawie obecności Bundeswehry w Polsce, oni u nas są w ilościach śladowych i ta śladowa ilość od lat z naszym WP robią Mitarbeit, bo to nasz sojusznik... Ciężko się jednak mylą liczący na niemiecką aktywną pomoc w obronie Polski przeciwko Rosji, Niemcy będą długo się zastanawiać, drapać się po głowach, bo Rosja, to ich strategiczny partner, bo w ich głowach mamy niemiecką warstwę rządzącą Imperium Rosyjskim, patrz portrecik Prinzessin Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst spełniającej obowiązki Екaтерины Великoй na biurku Angeli Merkel, bo Bismarck, bo mają ideę, że rosyjski burdel jest do ogarnięcia przez Niemców, bo chcą połączyć niemiecki Know-how z rosyjskimi zasobami... A co z nami? Umiesz liczyć, licz na siebie... Po pierwsze trzeba zamiast dlugów mieć oszczędności a wtedy ojro będzie lekkie, łatwe i przyjemne; trzeba mieć porządną armię, porządnie wyszkoloną z porządnym sprzętem, trzeba być poważnym państwem. Niepoważne państwo w naszej części świata, ma marne szanse na przetrwanie.
    • volupte Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 10:11
      Ale ruskim nie pasuje wiadomosci.onet.pl/swiat/lawrow-chcemy-wyjasnien-w-sprawie-wojsk-nato-w-europie-wschodniej/qy8xe Powołuja sie na ustalenia z UE przed przystapieniem Polski do NATO , ale o swoich ustaleniach w sprawie Ukrainy ( broń A) i Krymu zapominają.
      • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 10:16
        Symbioza PL+D korzystna dla obu stron.
      • remez2 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 10:20
        Od 1991 r. USA przekazały ukraińskim "organizacjom pozarządowym" ca 5 mld $. Oczywiście na umacnianie demokracji.
        • volupte Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 10:27
          Nie potwierdzone gadanie ( bajanie)
          • remez2 Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 13:57
            volupte napisał:

> Nie potwierdzone gadanie ( bajanie)
            Powiedziała to Victora Nuland - amerykańska dyplomatka, zastępca Sekretarza Stanu w amerykańskim Departamencie Stanu.
      • zgred-zisko Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 10:30
        Chyba nie za bardzo zrozumiałeś. Ławrow mówi od ustaleniach sprzed kilku dni.
    • grba Pro memoria #2 03.04.14, 12:42
      W mediach rosyjskich gorączka, nie tylko syn Rosjanki i prawnika Żyrynowski straszy rosyjska armią, że jak się rozpędzą, to pójdą na Warszawę i dalej, gorączka udziela się wielu, bo wstali z kolan i mogą przylać, najlepiej wszytskim po kolei.

A w naszej kochanej EU, mamy takich polityków, jak moja ulubienica będąca kiedyś ministrem obrony Francji: Michele Alliot-Marie, tak tej Francji, która opyliła dwa helikopterowce Rosji, żeby stoczniowcy z Saint Nazaire mieli pracę, to ona rzekła: "jeśli będziemy sprzedawać broń Chińczykom, może sami nie będą jej produkować."
      • dystans4 Re: Pro memoria #2 03.04.14, 12:59
        Żyrynowski to kukiełka przełożonych, ale nie używana w poważnie, kiedy opowiada o najeździe na Polskę itd. Za to propozycja podziału Ukrainy była serio.
      • chateau Re: Pro memoria #2 03.04.14, 13:07
        > "jeśli będziemy sprzedawać broń Chińczykom, może sami nie będą jej pr
        > odukować."
        Genialna babka.
        Pierwszy zostanie rozebrany i skopiowany, a drugi posłuży do testów porównawczych.
        • dystans4 Re: Pro memoria #2 03.04.14, 13:46
          W kontrakcie było zapisane, że bodajże dwa pierwsze (i chyba nie w całości) będą wykonane we Francji, kolejne dwa - z przewagą wkładu rosyjskiego i przekazana zostanie Rosji kompletna dokumentacja.
          Teraz (na stronce tekst o wpływie sankcji na zbrojeniówkę) mówi się, że jeśli Francuzi wstrzymają sprzedaż, to Rosjanie mogą sami zrobić coś lepszego, bo Francuzi mają konstrukcję cywilną promu, tylko adaptowaną do celów wojskowych. A nie mówi się w Polsce o tym, że oryginalnie te śmigłowcowce były przewidziane jako statki wycieczkowe dla dowództw Flot (po jednym na każdą), dlatego prawie nie przewidziano na nich instalacji uzbrojenia (jakieś szczątkowe), za to b. wiele kabin z wyposażeniem ponadstandardowym (luksusowym). Dopiero kiedy się zrobiła afera w mediach, zaczęto sprawę odkręcać, mówić, że to w obecnej koncepcji strategii Rosji to w ogóle niepotrzebne itd. No i koszt - 2x wyższy, niż za podobne okręty płaciła Marynarka Francuska. To - wiadomo, dlaczego :D
    • wlodzimierz.iljicz Heidi, Heido, Heida 03.04.14, 13:15
      Heidi, Heido, Heida
      Heidi! Heido! Heida!
      Cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha!

ulub.pl/TYii4R2D5b/ein-heller-und-ein-batzen-heidi-heido
      Ein Heller und ein Batzen,
      Die waren beide mein, ja mein
      Der Heller ward zu Wasser,
      Der Batzen ward zu Wein, ja Wein,
      Der Heller ward zu Wasser,
      Der Batzen ward zu Wein

Heidi, heido, heida
      Heidi, heido, heida
      Heidi, heido, heido hahaha
      Heidi, heido, heida
      Heili heilo heila
      Heili heilo heila
      • gtxl Re: Heidi, Heido, Heida 03.04.14, 16:13
        wlodzimierz.iljicz napisał:

> Heidi, Heido, Heida
        > Heidi! Heido! Heida!
        > Cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha!
        >
        > ulub.pl/TYii4R2D5b/ein-heller-und-ein-batzen-heidi-heido
        > Ein Heller und ein Batzen,
        > Die waren beide mein, ja mein
        > Der Heller ward zu Wasser,
        > Der Batzen ward zu Wein, ja Wein,
        > Der Heller ward zu Wasser,
        > Der Batzen ward zu Wein
        >
        > Heidi, heido, heida
        > Heidi, heido, heida
        > Heidi, heido, heido hahaha
        > Heidi, heido, heida
        > Heili heilo heila
        > Heili heilo heila

Lenin...jestem pod wrażeniem....szczerze.
        Większość durniów uważa,że ta piosenka leci....Heil li,heil lo,Heil la....
        To stara niemiecka piosenka,która niektórzy chwieli słyszeć jako nazistowska piosenkę.
        Z nazizmem ma ona tyle wspólnego, co Hitler z komunizmem.
        • wlodzimierz.iljicz A jednak w Polsce śpiewały ją oddziały 03.04.14, 16:41
          wojskowe nazistowskiej III Rzeszy.
          Tak u nas się kojarzy.
          Ciekawe czy oddziały Bundeswehry też śpiewają.
          • gtxl Re: A jednak w Polsce śpiewały ją oddziały 03.04.14, 16:54
            wlodzimierz.iljicz napisał:

> wojskowe nazistowskiej III Rzeszy.
            > Tak u nas się kojarzy.
            > Ciekawe czy oddziały Bundeswehry też śpiewają.

Nie wiem, w każdym razie mój ojciec mówił mi,ze śpiewali Heidi,Heido,Heida....co oznacza tylko imię dziewczyny...nic innego.
            • grba Bundeswehr Musikkorps 03.04.14, 19:32
              www.youtube.com/watch?v=f5iMmbawKSk
    • tornson Wolę Niemców niż Amerykańców. 03.04.14, 17:00
      Ale wojska te powinny stacjonować w ramach wspólnego systemu bezpieczeństwa UE, a nie bandyckiego NATO.
    • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 18:58
      natemat.pl/97259,czy-mielibysmy-szanse-w-starciu-z-niemcami-skoro-kaczynski-ostrzega-to-warto-porownac-oba-wojska
      • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:10
        Bohdanowicz z Natematu słabo zna sprawę. Z tradycjami Bundeswehry jest problem, bo jedni urzędowo deklarują "die Bundeswehr keine Tradition der Wehrmacht pflegt", a inni wręcz przeciwnie bez specjalnego trudu pokazują, że tradycje Wehrmachtu są pielęgnowane:
        www.youtube.com/watch?v=M5jnz6G5Q40

• 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:15
          i?
          • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:21
            1zzarda napisał(a):

> i?

Radzę zamiast Natemat czytać der Spiegel:
            www.spiegel.de/spiegel/print/d-46273931.html
            • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:27
              Cóż - ale o co Ci chodzi?
              • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:33
                a kolega nie jarzy...
                • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 03.04.14, 19:42
                  No w kontekście wątku - nie. Ale rozumiem, że obawiasz się, iż Niemcy mogliby zachowywać się - powiem elegancko - niekonwencjonalnie?
    • grba Bundeswehra? 04.04.14, 14:55
      W GW mamy kolejny dowód na drugorzędność naszego kraju w NATO. Elamar Brok rzekł:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15735400,Wojska_NATO_w_Europie_Wschodniej__Elmar_Brok__Rosja.html#BoxSlotIIMT
      I to mówią wieloletni beneficjenci francuskiej, brytyjskiej i przede wszystkim amerykanskiej militarnej opieki. Sami korzystali i korzystają, innym nie pozwolą skorzystać. Mały teścik i wiemy jakim to sojuszniczkiem są Niemcy.
      • 1zzarda Re: Bundeswehra? 04.04.14, 15:10
        Skąd wniosek że nie staną w obronie PL?
    • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 11.04.14, 21:00
      I dlaczego nie ma być wspólnych wojsk PL+D?
      • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 16.04.14, 21:24
        "Elmar Brok to jeden z najbardziej wpływowych posłów niemieckiej chadecji w Parlamencie Europejskim. Kolejny raz oświadczył dzisiaj zapytany przeze mnie, że nie widzi możliwości przenoszenia wojsk NATO do Polski. Niemcy bronią się jak mogą przed tym ruchem."
        pawelkowal.salon24.pl/579682,tusku-dzwon-do-merkel
        Władymir Władymirowicz się obrazi i Rosjanki przestaną suszyć włoski suszarkami Boscha...
        • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 17.04.14, 06:50
          Przy takim stosunku JK i PDT? Dziwi mnie to, że PDT takie głupoty wypowiadał, JK nie, bo ten na prochach.
    • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 13.04.14, 19:36
      O! PDT też boi się Niemców? Wnuka Wermachtowca? Nie, nie wierzę!
      • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 01.05.14, 08:02
        Figmenta
        Autor: grba 18.02.09, 10:26

Frank-Walter Steinmeier, ostatnio już tylko Frank Steinmeier, minister spraw
        zagranicznych RFN zaapelował do Hillary Clinton, sekretarza stanu USA by
        zrezygnowali z budowy tarczy w Polsce i Czechach. STANOWISKA NIE KONSULTOWAŁ Z
        POLSKIM RZĄDEM.

Oczywiście Niemcy mogliby zaproponować likwidację baz amerykańskich u siebie,
        przynajmniej kilku, bo mają ich u siebie aż 33. Wolą jednak być beneficjentem
        amerykańskiego parasola, dbają o swoje bezpieczeństwo, czego Polsce odmawiają w
        imię sojuszu strategicznego z Federacją Rosyjską.

Naprawdę trzeba nam solidnego testu prawdy o stosunkach z naszym zachodnim
        sąsiadem. Trzeba do tego realizacji kleszczy gazowych jakie nam szykują
        sąsiedzi, bo policzek w tej chwili to za słaby bodziec, tylko solidny kop okutym
        butem podziała otrzeźwiająco...
        • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 01.05.14, 08:12
          Test to sobie sami Niemcy zafundowali i wiedzą, że ich dobrobyt i pomyślność wynika z UE, w tym także z PL, a i nam przy tym się skorzystało!
          • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 01.05.14, 08:24
            Bart na świeżo to opisał:
            wyborcza.pl/1,75968,15874029,Za_cicho_o_jencach_Putina.html
            • grba Cenzura loteryjna 27.05.14, 08:08
              Napisałem na temat wypowiedzi Wolfgang Schäuble, który jako niemiecki minister finansów skrytykował przesunęcie wojsk NATO na Wschód, czym potwierdził niską wartość Niemiec jako sojuszniczka Polski:
              www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1134430,Wiecej-wojska-NATO-na-wschodzie-Europy-Berlin-mowi-nie
              Użyłem słowa, które na forum GW owszem występuje aż 5 431:
              forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=kurestwo&author=&title=&forum=
              bardziej gramatycznie aż 1 275:
              forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=ku...two&author=&title=&forum=
    • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 18.08.14, 19:36
      Niemcy znowu nam udowodnili głosem kanclerzycy, że są naszym kochanym sojuszniczkiem:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16494441,Angela_Merkel_zapewnia_Lotwe__Litwe_i_Estonie_o_solidarnosci_.html?lokale=opole#BoxWiadTxt
      Mając takiego sojuszniczka lepiej żeby Bundeswehr trzymała się z daleka od nas, bo mając ich na naszym terytorium w czasie kryzysu moglibyśmy mieć jeszcze większy problem... x2...
      • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 18.08.14, 20:14
        Czy Ty faktycznie uważasz, że Niemcy popełniłby ponownie samobójstwo? Samobójstwem byłoby bowiem zaakceptowanie agresji militarnej na Pl i to w każdej formie.
        • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 21.08.14, 08:39
          Niemcy grają swoją grę, swoją własną niemiecką nie patrząc na NATO czy UE. Te dwie organizacje są im potrzebne jako wzmocnienie i narządzie do realizowania swojej własnej niemieckiej polityki. To Polska ma wykazywać się solidarnościa członkowską, zrozumieniem dla wspólnych celów, mamy posyłać naszego żołnierza w odległe regiony w zamian za urojone irackie skarby. Kiedy my jesteśmy za blisko ognia, to oni , nasi kochani sojusznicy będą demonstrować stoicyzm... będą patrzeć i czekać jak se vyvine situace.

Haszczyński zdjął odpowiedzialność z naszego rządu, ale naszą rangę właściwie opisał:
          www.rp.pl/artykul/1134609.html
          Szczecin...
          • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 21.08.14, 19:03
            W naszej sytuacji geopolitycznej możemy albo z Niemcami albo z Rosją - czy ta prosta prawda nie dociera do zakutych łbów mimo roku 1939?
            • grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 04.09.14, 11:06
              Nasza sytuacja geopolityczna jest taka, że Rosja ma NATO, którego jesteśmy członkiem, za wroga, a Niemcy mają Rosję za strategicznego sojusznika. Zamiast liczenia na sojuszników, modlitwy do MB, trzeba budować silne państwo w którym Polak ma szanse na pracę, dobrą płacę, mieszkanie itd. oraz bezpieczeństwo. Nasza martyrologia działa na naszych sojuszniczków tylko mobilizująco, tzn. będą nas mobilizować tyle wytrzymaliście. to i to wytrzymacie, bo jesteście przyzwyczajeni do brania w dvpę.

A propos naszego kochanego sojuszniczka... Niemcy wezmą udział w zapowiedzianych na wrzesień ćwiczeniach Rapid Trident 14 w zachodniej Ukrainie. Jak podała agencja dpa, Bundeswehra wyśle na manewry czterech żołnierzy do pracy w sztabie. Czterech sztabowców wystarczy, żeby mieć oko na wszystko i sporządzić raport do wglądu dla Влaдвлaдычa...

• grba Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 30.09.14, 11:38
                CAły czas wychodzi na moje...

"Der Spiegel": Nie ma pewności, że NATO wywiąże się z gwarancji bezpieczeństwa udzielonych Polsce
                www.dw.de/der-spiegel-nie-ma-pewno%C5%9Bci-%C5%BCe-nato-wywi%C4%85%C5%BCe-si%C4%99-z-gwarancji-bezpiecze%C5%84stwa-udzielonych-polsce/a-17961211
                • 1zzarda Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 30.09.14, 12:22
                  Mylisz się.
    • veglie Re: Bundeswehra, Kaczorowi nie, a mi pasuje w PL! 18.08.14, 20:37
      Bełkot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka