Dodaj do ulubionych

Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom gościny

02.04.14, 23:58
Na balkonie wywiesiliśmy dwie flagi – polską i ukraińską, na rosyjską nigdy nie będzie tu miejsca. Dopóki 90 proc. Rosjan będzie popierać działania aktualnego prezydenta, szczególnie te w sprawie Krymu, w naszym hotelu będziemy odmawiać im gościny – mówi Piotr Zygarski, dyrektor generalny hotelu Diamonds Rzemieślnik w Zakopanem. Przyznaje, że nie była to łatwa decyzja, ponieważ rosyjskich turystów w polskich górach, w tym w Zakopanem, od lat jest dużo. – Ale trudno, dobry wynik handlowy osiągniemy w inny sposób. A Rosjanie mają teraz Krym, tak bardzo chcieli na nim położyć rękę, że teraz tam mogą jeździć na wakacje i długie weekendy – dodaje.

Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:03
      Co za dureń!
      Właściciel takiego na zbity pysk!
      Wyjściem byłoby doliczanie podatku za niedogodność dla Rosjan - 100%?
      Jaka niedogodność?
      Ano musimy opłacić służby aby wam nie było groźnie i i do głowy wam tawariszczi nie przyszło, że chcecie mój hotel zaanektować jak poprzednio Hitler - Austrię a Putin - Krym.
      • rem170 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:12
        porannakawa01 napisała:

> Co za dureń!
        > Właściciel takiego na zbity pysk!
        > Wyjściem byłoby doliczanie podatku za niedogodność dla Rosjan - 100%?
        > Jaka niedogodność?
        > Ano musimy opłacić służby aby wam nie było groźnie i i do głowy wam tawariszczi
        > nie przyszło, że chcecie mój hotel zaanektować jak poprzednio Hitler - Austrię
        > a Putin - Krym.
        ja tego nie skomentuję ale mam dośc tych debili górali i więcej u nich złotówki nie zostawię przez ich postawę idiotyzm debilizm i głupotę
        • lackzadek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:17
          rem170 napisał(a):

> porannakawa01 napisała:
          >
          > > Co za dureń!
          > > Właściciel takiego na zbity pysk!
          > > Wyjściem byłoby doliczanie podatku za niedogodność dla Rosjan - 100%?
          > > Jaka niedogodność?
          > > Ano musimy opłacić służby aby wam nie było groźnie i i do głowy wam tawar
          > iszczi
          > > nie przyszło, że chcecie mój hotel zaanektować jak poprzednio Hitler - A
          > ustrię
          > > a Putin - Krym.
          > ja tego nie skomentuję ale mam dośc tych debili górali i więcej u nich złotówki
          > nie zostawię przez ich postawę idiotyzm debilizm i głupotę

A propos Hitlera.
          Uznanie gorallenvolk zobowiązuje!
      • lackzadek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:14
        porannakawa01 napisała:

> Co za dureń!
        > Wyjściem byłoby doliczanie podatku za niedogodność dla Rosjan - 100%?
        > Jaka niedogodność?
        > Ano musimy opłacić służby aby wam nie było groźnie i i do głowy wam tawariszczi
        > nie przyszło, że chcecie mój hotel zaanektować jak poprzednio Hitler - Austrię
        > a Putin - Krym.

A dla banderowców 99% upustu a 1% gratis!
        Tak się robi interesy!
        • fiu-bzdziu2010 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:17
          a za utracone korzyści dofinansowanie od państwa
      • jureek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:45
        porannakawa01 napisała:

Dzięki za rozśmieszenie z samego rana :) Widzę, że socjalizm w głowach trzyma się mocno.
        Jura
      • szwampuch58 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 13:38
        porannakawa01 napisała:

> Co za dureń!
        Jak wlasciciel jego klocki,nic nikomu do durnia....tez" ludz,stworzenie boze
    • erte2 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:31
      Można się temu dziwić, a można i nie. Ostatecznie nie wszystko koniecznie trzeba przeliczać na pieniądze, nie wszystko jest na sprzedaż; czasem w imię zasad czy po prostu zwykłej przyzwoitości można nawet coś stracić, gdzieś nie zarobić itd.
      W czasach słusznie minionych nie każdy zapisywał się do pezepeerii aby dostać awans, przydział na mieszkanie czy talon na malucha. Nie każdy dawał się skusić podwyżką czy wczasami w Bułgarii, nie wszyscy karnie maszerowali w pochodach pierwszomajowych, uczestniczyli w tzw. "czynach partyjnych", a w czerwcu '76. nie zap.ierd.alali posłusznie na stadiony aby potepiać warchołów i ufać towarzyszowi Gierkowi. A to są postawy z tej samej kategorii.
      • lackzadek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 00:37
        erte2 napisał:

> Można się temu dziwić, a można i nie. Ostatecznie nie wszystko koniecznie trzeb
        > a przeliczać na pieniądze, nie wszystko jest na sprzedaż; czasem w imię zasad c
        > zy po prostu zwykłej przyzwoitości można nawet coś stracić, gdzieś nie zarobić
        > itd.
        > W czasach słusznie minionych nie każdy zapisywał się do pezepeerii aby dostać a
        > wans, przydział na mieszkanie czy talon na malucha. Nie każdy dawał się skusić
        > podwyżką czy wczasami w Bułgarii, nie wszyscy karnie maszerowali w pochodach pi
        > erwszomajowych, uczestniczyli w tzw. "czynach partyjnych", a w czerwcu '76. nie
        > zap.ierd.alali posłusznie na stadiony aby potepiać warchołów i ufać towarzyszo
        > wi Gierkowi. A to są postawy z tej samej kategorii.

Racja!
        Niemniej biznes to biznes a nie polityka.
        Szczególnie u wyciskaczy dutków a oni, to jednak inna kategoria.
        • erte2 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 08:58
          lackzadek napisał:
          Racja! Niemniej biznes to biznes a nie polityka.
          Istnieje też taki biznes który uważany jest za najstarszy na świecie....
          • remez2 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:16
            erte2 napisał:

> lackzadek napisał:
            > Racja! Niemniej biznes to biznes a nie polityka.
            > Istnieje też taki biznes który uważany jest za najstarszy na świecie....
            A jego (szacowane) efekty będą doliczane do PKB.
    • zgred-zisko Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 06:45
      A dlaczego tak skromnie . Powinien zaprzestać używać gazu, benzyny, jeść ruskich pierogów i pić gorzałki o rosyjskobrzmiącej nazwą.
      • jureek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:58
        zgred-zisko napisał:

> A dlaczego tak skromnie . Powinien zaprzestać używać gazu, benzyny, jeść ruskic
        > h pierogów i pić gorzałki o rosyjskobrzmiącej nazwą.

Dobrze, że nie mam z Tobą styczności w realu. Takie typy, którzy ciągle gadają, co inni powinni robić, działają mi na nerwy.
        Jura
        • remez2 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:00
          Bez emotikonów ani rusz?
    • aniechto.only Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 06:59
      Ckmy niech wystawi, bo mu jeszcze Rosjanie hotel zaanektują.
    • solaqua.333 i kogoz to obchodzi? 03.04.14, 07:08
      W Zakopanem jest wiele hoteli.
    • mila2712 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 07:41
      "........ Ale trudno, dobry wynik handlowy osiągniemy w inny sposób. A Rosjanie mają teraz Krym, tak bardzo chcieli na nim położyć rękę, że teraz tam mogą jeździć na wakacje i długie weekendy – dodaje".

Idiotyczna decyzja.
      Idiotyczna argumentacja.

• jaroslaw2104 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 07:58
        W imię SOLIDARNOŚCI ten PiSdacki burdel omijać z daleka.
      • remez2 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:14
        mila2712 napisała:

> "........ Ale trudno, dobry wynik handlowy osiągniemy w inny sposób. A Rosjanie
        > mają teraz Krym, tak bardzo chcieli na nim położyć rękę, że teraz tam mogą jeź
        > dzić na wakacje i długie weekendy – dodaje".
        > Idiotyczna decyzja.
        > Idiotyczna argumentacja.
        Ale autor nad podziw mądry. Wykombinował, że mentalnie jemu podobni, w ramach solidarności z bratnią Ukrainą, zapełnią hotel od piwnic po poddasze. Kanclerska głowa. pozdrawiam :-)
        • mila2712 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:24
          remez2 napisał:

> Ale autor nad podziw mądry. Wykombinował, że mentalnie jemu podobni, w ramach s
          > olidarności z bratnią Ukrainą, zapełnią hotel od piwnic po poddasze. Kanclerska
          > głowa. pozdrawiam :-)
          Przy okazji zareklamował się smrodliwie.
          Strzał w kolano.
          Pozdrawiam.
        • hummer Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 13:39
          remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > "........ Ale trudno, dobry wynik handlowy osiągniemy w inny sposób. A Ro
          > sjanie
          > > mają teraz Krym, tak bardzo chcieli na nim położyć rękę, że teraz tam mo
          > gą jeź
          > > dzić na wakacje i długie weekendy – dodaje".
          > > Idiotyczna decyzja.
          > > Idiotyczna argumentacja.
          > Ale autor nad podziw mądry. Wykombinował, że mentalnie jemu podobni, w ramach s
          > olidarności z bratnią Ukrainą, zapełnią hotel od piwnic po poddasze. Kanclerska
          > głowa. pozdrawiam :-)

Przecież Ukraińcy to Rosjanie :)
          Nie dawno się o tym dowiedziałem :)
      • jureek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:00
        mila2712 napisała:

> Idiotyczna decyzja.
        > Idiotyczna argumentacja.

Jest właścicielem, więc nie nasza sprawa, co robi ze swoją własnością.
        Jura
        • mila2712 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:02
          jureek napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Idiotyczna decyzja.
          >
          > Jest właścicielem, więc nie nasza sprawa, co robi ze swoją własnością.

Publiczna deklaracja - mamy więc prawo komentować.
        • hummer Własność nie jest prawem nadrzednym 03.04.14, 13:46
          jureek napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Idiotyczna decyzja.
          >
          > Jest właścicielem, więc nie nasza sprawa, co robi ze swoją własnością.

www.prw.pl/articles/view/34326/czeka-nas-paraliz-jednego-z-osiedli-
          Tym zdesperowanym ludziom przypisano całą ulice do własności. Bulą za nią ponad 100 000 zł rocznie podatku. Włodarz z Wielkopolski nie chce ulicy przejąć, choć to ulica w ramach granic Miasta Wrocławia. W końcu ludzie ze wspólnoty się wkurzyli. Jak już coś mają na własność i bulą za to po 800 zł rocznie, to to własne zamkną w ramach protestu.
    • lionold Re: Idiota ten z 30% 03.04.14, 09:23
      na dodatek z gór!
    • ayran Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 09:31
      Wkleiłeś w dniu 2 kwietnia. A z jaką datą ukazał się oryginał? 1 kwietnia?
      • aniechto.only Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:12
        ayran napisał:

> Wkleiłeś w dniu 2 kwietnia. A z jaką datą ukazał się oryginał? 1 kwietnia?

Niestety nie, wiadomość jest z 2 kwietnia.
    • jureek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:26
      Zastanawiam się, czy hotelarz nie narusza przepisów antydyskryminacyjnych.
      Jura
      • snajper55 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 11:42
        jureek napisał:

> Zastanawiam się, czy hotelarz nie narusza przepisów antydyskryminacyjnych.

Konstytucję łamie na pewno. Jakie są kary za łamanie Konstytucji?

S.
        • aniechto.only Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 15:24
          Ktorej? Polskiej czy rosyjskiej?
    • pis_da_deby Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 10:31
      rem170 napisał(a):

> Na balkonie wywiesiliśmy dwie flagi – polską i ukraińską, na rosyjską nig
      > dy nie będzie tu miejsca. Dopóki 90 proc. Rosjan będzie popierać działania aktu
      > alnego prezydenta, szczególnie te w sprawie Krymu, w naszym hotelu będziemy odm
      > awiać im gościny – mówi Piotr Zygarski,

Latwo mu to przychodzi bo nie sadze, ze Rosjanie tlumnie przyjezdzaja do dwugwiazdkowego hotelu ale co sie wyglupil to sie wyglupil.
    • sectral Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 11:38
      Ciekawy pomysł. Już widzę następnych w kolejce. "odmawiamy gościny Żydom ze względu na ich poparcie dla okupacji Palestyny, Amerykanom z powodu inwazji na Irak, Chińczykom ze względu na okupacje Tybetu , Muzułmanom ze względu na Al-Kaide a członkom PO za "przemysł pogardy"
      i "kłamstwo smoleńskie".
      • jureek Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 11:46
        sectral napisał:

> Ciekawy pomysł. Już widzę następnych w kolejce. "odmawiamy gościny Żydom ze wz
        > ględu na ich poparcie dla okupacji Palestyny, Amerykanom z powodu inwazji na Ir
        > ak, Chińczykom ze względu na okupacje Tybetu , Muzułmanom ze względu na Al-Kaid
        > e a członkom PO za "przemysł pogardy"
        > i "kłamstwo smoleńskie".

Zapomniałeś o odwiecznym wrogu, czyli Niemcach.
        Jura
    • zapijaczony_ryj Ja bym na miejscu tego pana zaprotestował bardziej 03.04.14, 11:51
      I w ogóle przestał przyjmować gosci!
      Jak już być idiotą to do końca
      • adherent1 Ściąga na siebie kłopoty. 03.04.14, 12:05
        zapijaczony_ryj napisał:
        > I w ogóle przestał przyjmować gosci!
        Do tego nie jest daleko. Wystarczy że ktoś z Sanepidu
        przeczyta w internecie opinie o hotelu:
        "Wszechobecny brud i oferta zupełnie niezgodna z opisem
        na stronie hotelu."
        • l_zaraza_l Re: Ściąga na siebie kłopoty. 03.04.14, 17:16
          adherent1 napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
          > > I w ogóle przestał przyjmować gosci!
          > Do tego nie jest daleko. Wystarczy że ktoś z Sanepidu
          > przeczyta w internecie opinie o hotelu:
          > "Wszechobecny brud i oferta zupełnie niezgodna z opisem
          > na stronie hotelu."

Poradź kolegom, żeby podrzucili mu szczura z afrykańskim pomorem świń a potem szybciutko donieś tam gdzie trzeba.
          • adherent1 Re: Ściąga na siebie kłopoty. 03.04.14, 18:39
            l_zaraza_l napisała:
            > Poradź kolegom, żeby podrzucili mu szczura z afrykańskim pomorem świń
            > a potem szybciutko donieś tam gdzie trzeba.
            Nie trolluj :-(.
          • adherent1 Re: Ściąga na siebie kłopoty. 03.04.14, 18:39
            l_zaraza_l napisała:
            > Poradź kolegom, żeby podrzucili mu szczura z afrykańskim pomorem świń
            > a potem szybciutko donieś tam gdzie trzeba.

Nie trolluj :-(.
    • hummer Ohne Russen jeszcze powienien powiesić za szyld. 03.04.14, 13:33
      rem170 napisał(a):

> Na balkonie wywiesiliśmy dwie flagi – polską i ukraińską, na rosyjską nig
      > dy nie będzie tu miejsca. Dopóki 90 proc. Rosjan będzie popierać działania aktu
      > alnego prezydenta, szczególnie te w sprawie Krymu, w naszym hotelu będziemy odm
      > awiać im gościny – mówi Piotr Zygarski, dyrektor generalny hotelu Diamond
      > s Rzemieślnik w Zakopanem. Przyznaje, że nie była to łatwa decyzja, ponieważ ro
      > syjskich turystów w polskich górach, w tym w Zakopanem, od lat jest dużo. ̵
      > 1; Ale trudno, dobry wynik handlowy osiągniemy w inny sposób. A Rosjanie mają t
      > eraz Krym, tak bardzo chcieli na nim położyć rękę, że teraz tam mogą jeździć na
      > wakacje i długie weekendy – dodaje.

Decyzja wstrętna, bo karze ludzi za samo obywatelstwo, a tego większość ludzi nie wybiera.
      Mało tego, często bywa, że rosyjskie obywatelstwo dostaje się w premii, gratis. Bez pytania o zgodę zainteresowanego. Wielu Polaków je tak dostało.

Czym się to różni od wygnania Łemków w Akcji Wisła z Beskidu Niskiego? Większość z nich, nawet nie wiedziała, że istnieją jacyś Ukraińcy z Wołynia. Żyli sobie z dziada pradziada pokojowo na ziemi, często na prawie wołoskim i nagle przyszli smutni panowie, powiedzieli, że za pół godziny ma ich tam nie być, po czym zaprzęgli konie do orczyków i rozerwali chałupy, tak by Łemkowie nie mieli już dokąd wracać.
    • indris Może być ciekawy proces... 03.04.14, 14:35
      ...o dyskryminację z powodu narodowości.
    • bumer83 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 14:50
      Niech poczuje gościnność Ukraińców ze strony prawego sektora - banderowskiej hołoty, która w niedługim czasie może dojść do władzy - zrobią mu z jąder wydmuszki. Widać debili nie sieją.
    • 99venus Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 14:55
      muszę przyznać z najwiekszym podziwem,że dyrektor to wyjątkowy dureń.
    • zgred-zisko Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 14:59
      Nigdy na nikogo nie napadłem ani nie zająłem żadnego obcego terytorium a w czasie gdy mieszkałem w Berlinie (Zachodnim) i chciałem sobie zmienić mieszkanie. Niemka, która dała ogłoszenie do gazety. Spytała mnie, jakiej jestem narodowości. Kiedy powiedziałem, że jestem Polakiem, powiedziała, że Polakom nie wynajmuje.
      Może miała jakąś traumę? Może tatuś spadł z wieżyczki w Oświęcimiu?
      • jaroslaw2104 Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 15:11
        Bo Polak w oczach Niemców to ZŁODZIEJ, PIJAK.
        A "wyczyn" hotelarza ma podłoże ................?
        • zgred-zisko Re: Dyrektor hotelu Będziemy odmawiać Rosjanom go 03.04.14, 15:38
          Do tego jeszcze hałaśliwy brudas.
          A podłoże? No, cóż, może być różne. Chociaż muszę przyznać że w Niemczech nocowałem chyba w stu hotelach, ale nikt nie miał do mnie zastrzeżeń z powodu narodowości a wiele hoteli przysyłało mi zaproszenia, abym ich znowu odwiedził.
          Wiem na pewno, gdzie się nie zatrzymam, jak będę w Zakopanem. Diamonds-Rzemieślnik. Znajomym też będę odradzał.
          • teodor_jeske_choinski_1 pytanie za 10 punktów: 03.04.14, 17:06
            Ile hoteli odmawia gościny młodzieży z Izraela, z uwagi na jej zachowanie i poglądy?
            • zgred-zisko Re: pytanie za 10 punktów: 03.04.14, 17:31
              Nie wiem. Ale wiem, że to jest sprzeczne z prawem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka