08.05.14, 10:12
Wybacz zzadra , ale to wymaga osobnego wątku , bo przejdzie niezauwazone , a jest bardzo interesujace.wywczas.salon24.pl/435407,leming-po-prostu-brzydzi-sie-pisem
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Leming 08.05.14, 10:49
      a to juz wisienka na torcie:

"Młodzi i wykształceni wezmą nadgodziny i pokończą dodatkowe trzy kursy, by zarobić na wycieczkę do Tunezji,"

Co im tam hasla PISowskie :godnej pracy - godnej placy .

Niech im Tusek dorzuci jeszcze po kilka nadgodzin dziennie ,
      niech se madre wyksztalciuchy popracuja do 70siatki, trzy nawet cztery etaty nie zaszkodza ,hehehe...
      • volupte Re: Leming 08.05.14, 10:54
        Ty chcesz bronic lemingi ? Pogięło cię ?
      • sverir Re: Leming 08.05.14, 10:56
        > Co im tam hasla PISowskie

O tym jest ten artykuł. Pisowczykom podobają się hasła, a lemingi wolą realizację planów. Jak pisowcy to zrozumieją, to może nawet zaczną być poważnie traktowani?
      • sclavus Re: Leming 08.05.14, 11:13
        ... wiesz co to jest: penderolenie kotka za pomocą młotka???
        To jest to, co robi panprezes... a ty z nim, a ty z nim...
        "godnej pracy - godnej płacy" - toż to oksymoron oksymoronów... tylko do łyknięcia przez rasowego pelikana :D:D:D
    • a74-7 Re: Leming 08.05.14, 11:00
      "O tym jest ten artykuł. Pisowczykom podobają się hasła, a lemingi wolą realizację planów. "

no wlasnie , czyich planow ??
      W ten oto sposob leming staje sie pozytecznym idiota.
      Milego zapracowanego dnia zycze .
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Leming 08.05.14, 11:02
        Lecisz już do swojego Tesco?
      • sverir Re: Leming 08.05.14, 11:04
        > no wlasnie , czyich planow ??

Swoich własnych. Oczywiście można po pisowemu wymarzyć sobie wycieczkę do Tunezji i czekać, aż rząd (koniecznie Tuska) ją opłaci. A można inaczej - popracować, zapracować i wyjechać.
        • dystans4 Re: Leming 08.05.14, 11:12
          Rząd Tuska oszukuje i tego nie zrobi. Ale jak już nadejdą rządy prezesa, wtedy każdy poleci na wakacje do Egiptu. Albo do Etiopii, albo na Madagaskar.
          A Bulterier dostanie nową leśniczówkę, albo pałac na Seszelach. I każdy aktywny działacz PiS i Solidarności też.
      • volupte Re: Leming 08.05.14, 11:05
        Widocznie rola tego idioty jak powiadasz bardziej im odpowiada , bo pozwala nieźle mieszkać , jeździć niezłą bryka i przyzwoicie żyć, bez potrzeby narzekania jak im źle , jak bardzo są wykorzystywani przez ten wstretny ,,kapitał" itd.
        • a74-7 Re: Leming 08.05.14, 11:25
          widze ze o pracoholizmie nie slyszales , a szkoda .

• sverir Re: Leming 08.05.14, 11:34
            Ty widocznie nie słyszałeś o inwestowaniu w siebie. A szkoda.
          • volupte Re: Leming 08.05.14, 11:39
            Jak kogos praca uwiera , zawsze może iść na bezrobocie.
      • adam111115 Re: Leming 08.05.14, 11:22
        a74-7 napisał: 

> "O tym jest ten artykuł. Pisowczykom podobają się hasła, a lemingi wolą realiza
        > cję planów. "

> no wlasnie , czyich planow ??

Swoich idioto, ja realizuję moje plany

> W ten oto sposob leming staje sie pozytecznym idiota.

Wg kretyna jak ty, jeśli realizując się jestem pożytecznym idiotą to niech Ci będzie

> Milego zapracowanego dnia zycze . 

Dziękuję. Za miesiąc premia plus satysfakcja z dobrze wykonanej pracy. A ty wpendralaj kaszane z tanim winem i kontynuuj narzekanie na wszystko
        • a74-7 Re: Leming 08.05.14, 11:33
          "
          Dziękuję. Za miesiąc premia plus satysfakcja z dobrze wykonanej pracy."
          Niedlugo pozostanie tylko" satysfakcja "
          Czy naprawde praca 24/7 to jest to, co lemingi w Poolandii lubia najbardziej ?
          Dlaczego nie mozna osiagnac i wakacji i fury oraz jadac w dobrej restauracji pracujac na jednym tylko etacie ?Dodam do tego utrzymanie domu i rodziny :-)
          • volupte Re: Leming 08.05.14, 11:40
            Można. Ale trzeba na to zapracować.
          • sverir Re: Leming 08.05.14, 11:58
            > Niedlugo pozostanie tylko" satysfakcja "

Masz do wyboru: praca za wynagrodzeniem, praca za satysfakcję, brak pracy bez satysfakcji. Powiedz mi, proszę, dlaczego wybierasz ostatnią opcję?

• adam111115 Re: Leming 08.05.14, 12:04
            O czym ty bredzisz? Mam 1 etat, pracuje 8 godzin, dom splacony i dzieci. Widac człowieku że nie masz pojęcia co i jak
        • smalltownboy Re: Leming 08.05.14, 14:40
          W kapitalizmie można żyć z innych źródeł, a nie pracy. Kult pracy to takie zeszło-ustrojowe.
    • volupte Re: Leming 08.05.14, 11:07
      A i to niezłe. wywczas.salon24.pl/582913,pani-eska-i-prof-broda-przewiduja-zwyciestwo-prezesa-w-wyborach Wspaniałe są te zwycięstwa.....moralne:-)
    • zapijaczony_ryj To dwa inne Światy są rzeczywiscie 08.05.14, 11:11
      Bowiem światy Pisu i lemingów tak sie róznią jak koncert Madonny od miesięcznicy na Krakowskim Przedmiesciu.
      • aniechto.only Re: To dwa inne Światy są rzeczywiscie 08.05.14, 14:06
        Dobre:))
        • zapijaczony_ryj Re: To dwa inne Światy są rzeczywiscie 08.05.14, 14:31
          aniechto.only napisała:

> Dobre:))

I prawdziwe!!!
    • vladexpat Re: Leming 08.05.14, 11:49
      Niezły tekst. Ja mam trochę większy problem, bo czuję obrzydzenie do obydwu partii, może tylko nieco większe do PiS niż do PO.
      • zapijaczony_ryj No to masz problem, bo na razie nie ma trzeciej 08.05.14, 11:51
        vladexpat napisał:

> Niezły tekst. Ja mam trochę większy problem, bo czuję obrzydzenie do obydwu par
        > tii, może tylko nieco większe do PiS niż do PO.

alternatywy, a nie idąc do wyborów lub głosujac na kogoś innego głosujesz na PiS
      • volupte Re: Leming 08.05.14, 12:08
        Pozostaje ci Korwin:-)
      • tornson Re: Leming 08.05.14, 14:27
        vladexpat napisał:

> Niezły tekst. Ja mam trochę większy problem, bo czuję obrzydzenie do obydwu par
        > tii, może tylko nieco większe do PiS niż do PO.
        I to ciebie różni właśnie od leminga. :)
    • volupte Re: Leming 08.05.14, 11:49
      www.bankier.pl/wiadomosc/Prezes-TK-Praca-nie-jest-katorga-tylko-wyrazem-czlowieczenstwa-3117019.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dziennik Pracuja aż ci garb wyrosnie:-)
    • tornson Leming dlatego właśnie jest 08.05.14, 14:26
      tępym lemingiem, bo wierzy jak idiota że głosując na PO sprzeciwia się PiSowi, gdy obie te partie ideologicznie prawie się nie różnią i w większości kwestii głosują wspólnie.
    • bogucjusz Ćwierćmóżdżki muszą mieć klasowego wroga - leminga 08.05.14, 14:48
      Wytrych ten pomaga im sprowadzić złożoność świata do prostej opozycji "my" i "oni". "Oni" - wrogowie klasowi. Zobaczcie, jak wiele przejęto z PRLowskiego wizerunku - wykształcony (autorytaryzm zawsze nie lubił tych sk... intelektualistów :-), niezależny, nonkonformistyczny, zorientowany na Zachód.
      Do tego dochodzą oczywiste ćwierćmóżdże uproszczenia w rodzaju - zwolennik PO. No bo skoro nie lubi PiSu, to musi kochać Tuska, oczywista oczywistość. A jak nie chodzi do kościoła, to lewak, komuch i pedał :-)

---
      "Ląduj, dziadu!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka