Dodaj do ulubionych

Admiratorzy Putina

18.05.14, 19:52
zagłosują zapewne na kandydatów Nowej Prawicy, Ruchu Narodowego albo Solidarnej Polski.
Te partie mają w planach rozwalenie UE. Z Putinem im po drodze.
Obserwuj wątek
    • nocny_anonim Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 20:00
      przecież możesz nie głosować, nie ma obowiązku
      • ave.duce Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 20:04
        nocny_anonim napisała:

> przecież możesz nie głosować, nie ma obowiązku

To sztuka wysnuć taki wniosek z mojego postu. Gratulacje!
        • lionold Re: "To sztuka wysnuć taki wniosek...." 18.05.14, 21:31
          Nie zauważyłaś, którzy tutaj to ruskie śmieci?
      • czan-dra Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 20:07
        nocny_anonim napisała:

> przecież możesz nie głosować, nie ma obowiązku

Czasami lepiej milczeć i sprawiać wrażenie że jest się idiotą, niż otworzyć usta i rozwiać wątpliwości.
    • snajper55 Lepiej zorientowani admiratorzy Putina 18.05.14, 20:11
      ave.duce napisała:

> zagłosują zapewne na kandydatów Nowej Prawicy, Ruchu Narodowego albo Solidarnej
      > Polski.
      > Te partie mają w planach rozwalenie UE. Z Putinem im po drodze.

zagłosują na PiS, którego działania są zbieżne z interesem Rosji.

S.
    • wariant_b Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 20:11
      ave.duce napisała:
      > zagłosują zapewne...

Zagłosują na PiS, żeby głosy nie przepadły.
      A Putin też będzie usatysfakcjonowany.
      • ave.duce Do obu panów: Snajpera i Warianta 18.05.14, 22:11
        Macie obaj rację.

Ciekawe, na kandydatów której listy zagłosują przyciśnięci do "lewej" ściany. Pewnie też na PiS ;)
        • indeed4 Niech żyje polska prawica! 18.05.14, 22:36
          Brawa dla forumowej konserwy - w was chłopaki (i dziewczyny!) jedyna nadzieja na przetrwanie polskiej tradycji i wiary ;-)
          • sclavus Re: Niech żyje polska prawica! 19.05.14, 00:57
            ... niech żyje Rzeczypospolita Polska Przykościelna??
    • indeed4 A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 20:33
      wyborcza.pl/1,76842,8455075,Michnik__Wyznania_antysowieckiego_rusofila.html

Nieładnie... :-P
      • czan-dra Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 20:42
        Przez ten link, chciałeś udowodnić że Michnik zagłosuje na te partie, które wymieniła Ave?
        Tylko że Ave pisała o admitatorach na tym forum, tak mi się wydaje.
        • indeed4 Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 20:50
          Jeśli są rusofilskie, to chyba jak najbardziej.

PS. Dokonałem eksperymentalnej ekstrapolacji na obszary pozaforumowe
          • chateau Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 22:24
            Co ma post ave wspólnego z rusofobią?
            • indeed4 Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 22:29
              Nic nie pisałem o rusofobii.
              • chateau Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 18.05.14, 22:31
                Rusofilią, my bad.
                • ave.duce Rusofilia nie równa się putinofilii. 19.05.14, 07:34
                  Nagroda Człowieka Roku "Gazety Wyborczej" dla Chodorkowskiego
                  dowodzi admiracji Michnika w stosunku do Putina ;)))))
                  • p.grochowski Re: Rusofilia nie równa się putinofilii. 19.05.14, 09:55
                    Cieszy promowanie przez Gazetę Wyborczą przemian demokratycznych w Rosji. Piotrek z Warszawy.

ave.duce napisała:

> Nagroda Człowieka Roku "Gazety Wyborczej" dla Chodorkowskiego
                    > dowodzi admiracji Michnika w stosunku do Putina ;)))))
                  • chateau Re: Rusofilia nie równa się putinofilii. 19.05.14, 16:29
                    Dokładnie o to mi chodzi.
                  • remez2 Re: Rusofilia nie równa się putinofilii. 20.05.14, 09:46
                    ave.duce napisała:

> Nagroda Człowieka Roku "Gazety Wyborczej" dla Chodorkowskiego
                    > dowodzi admiracji Michnika w stosunku do Putina ;)))))
                    Nie ale jest bliźniaczą do Pokojowej Nagrody Nobla dla B. Obamy.
                    • ave.duce Re: Rusofilia nie równa się putinofilii. 20.05.14, 09:47
                      remez2 napisał:

> ave.duce napisała:
                      >
                      > > Nagroda Człowieka Roku "Gazety Wyborczej" dla Chodorkowskiego
                      > > dowodzi admiracji Michnika w stosunku do Putina ;)))))
                      > Nie ale jest bliźniaczą do Pokojowej Nagrody Nobla dla B. Obamy.

Mogę prosić o uzasadnienie?
                      • remez2 Re: Rusofilia nie równa się putinofilii. 20.05.14, 09:52
                        ave.duce napisała:
                        > Mogę prosić o uzasadnienie?
                        Obydwaj jednakowo na swoje nagrody zasłużyli.
                        PS - jeżeli chodzi o M.Chodorkowskiego - konsekwencja walki Zachodu o pierwszą demokratkę Ukrainy - J.Tymoszenko.
                        • indeed4 Remez - Ty też jesteś rusofilem jak A. Michnik 21.05.14, 01:54
                          ave, chateau i 3/4 piszących na tym forum?

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wojny-sluza-putinowi-po-aneksji-krymu-popiera-go-80-proc-rosjan,411695.html

Opowiedz, jak bardzo kochasz naszych przeuroczych sąsiadów, czyli neoimperialną, 140 mln sektę, bezkrytycznie wielbiącą swego wodza - bandziora; podziel się z nami swym gorącym afektem do wspaniałego, rosyjskiego narodu ;-)
                          • remez2 POPiSałeś się. 21.05.14, 09:23
                            Pytanie - dlaczego? Chcesz startować w wyborach na miss FK? Z emocji spać nie możesz?
                            tiny.pl/q2d3k
                            • indeed4 Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 10:16
                              i do wszystkiego, co rosyjskie -> sjp.pwn.pl/szukaj/rusofil

rusofil - człowiek oddany sprawom związanym z Rosją, sympatyk Rosjan -> pl.wiktionary.org/wiki/rusofil

Proste pytanie, z czym masz problem?

Opowiedz nam też, jak bardzo cię uszczęśliwiają wyjazdy do Rosji na spotkanie z Putinem rusofila A. Michnika, L. Millera i Rozenka i wytłumacz dlaczego na zebraniach Klubu Wałdajskiego nie pojawił się NIGDY nikt z PO ani PiS :-)
                              • remez2 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 10:45
                                W mojej wsi sołtys ma psa, który nie znosi (z wzajemnością) listonosza. Ich potyczki znalazły odbicie w powiedzeniu - "p.... się jak Burek sołtysa do listonosza". Nie naśladuj go.
                                • indeed4 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 11:03
                                  Aha! Zapomniałbym - będę ci dozgonnie wdzięczny za wyjaśnienie, dlaczego na sfałszowanym przez Putina krymskim referendum nie było nikogo z PO ani PiS, tylko posłowie SLD i Ruchu Palikota :-)
                                  • remez2 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 11:19
                                    indeed4 napisał:

> Aha! Zapomniałbym - będę ci dozgonnie wdzięczny za wyjaśnienie, dlaczego na sfa
                                    > łszowanym przez Putina krymskim referendum nie było nikogo z PO ani PiS, tylko
                                    > posłowie SLD i Ruchu Palikota :-)
                                    Nie przeczytałeś mojego poprzedniego postu?
                                    • indeed4 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 11:55
                                      Aż tak trudno napisać: jestem/nie jestem rusofilem jak A. Michnik, L. Miller i A. Rozenek...?

Kolejną godzinę zastanawiasz się nad odpowiedzią na dwa dziecinnie łatwe pytania - zdaje się, że kondycja lewicy jest dużo gorsza, niż się powszechnie sądzi :-)
                                      • remez2 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 12:10
                                        indeed4 napisał:

> Aż tak trudno napisać: jestem/nie jestem rusofilem jak A. Michnik, L. Miller i A. Rozenek...?
                                        Dziadek opowiadał mi o facetach, których głównym zajęciem było zadawanie pytań. Nie miał o nich dobrego zdania
                                        > Kolejną godzinę zastanawiasz się nad odpowiedzią na dwa dziecinnie łatwe pytani
                                        > a - zdaje się, że kondycja lewicy jest dużo gorsza, niż się powszechnie sądzi :
                                        Zastanawiam się jak można brać przykład z Burka? Naprawdę tak Ci zaimponował?
                                        • indeed4 Re: Rusofilstwo - przychylny stosunek do Rosjan 21.05.14, 12:17
                                          Poczekamy - jestem cierpliwy, może twe nieopisane męki skróci inny, ciut bystrzejszy przedstawiciel SLD albo TwójRuchersów :-)
        • sverir Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 19.05.14, 13:01
          > Tylko że Ave pisała o admitatorach na tym forum, tak mi się wydaje.

Zrównując ich z elektoratem partii, eurosceptycznych. Tym samym ja, liberał, jestem stawiany w jednym rzędzie ze zwolennikami autorytarnych rządów Putina. Z tego tylko powodu, że nie podoba mi się daleko posunięty absurd w UE i ograniczenie możliwości państw do samostanowienia, będąc jednocześnie zwolennikiem daleko posuniętej integracji gospodarczej. To absurd i prowokacja, a zwolennicy tych tez niewątpliwie biorą pieniądze od euroentuzjastów.
          • volupte Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 19.05.14, 13:04
            Linia! to jeszcze nie bingo:-)
            • sverir Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 19.05.14, 13:06
              Och, napisz mi proszę, jak mogę poprawić, uzupełnić wypowiedź? Zależy mi na tym bingo.
              • volupte Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 19.05.14, 13:37
                Za słabo popierasz proste banany, czy ryby zwane slimakami:-) Pochwal socjalistyczna gospodarke UE i będzie bingo:-)
                • sverir Re: A ten atak na red. Michnika, to za co?! 19.05.14, 14:50
                  Proste banany są... są.... Nie, to mi przez klawiaturę nie przejdzie;-)
    • p.grochowski Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 20:59
      Jestem oczywiście zwolennikiem Władymira Putina. Jego rządy to rządy liberałów i demokratów. To Rosja uporządkowanych spraw wewnętrznych i Rosja licząca się w świecie. Piotrek z Warszawy.

ave.duce napisała:

> zagłosują zapewne na kandydatów Nowej Prawicy, Ruchu Narodowego albo Solidarnej
      > Polski.
      > Te partie mają w planach rozwalenie UE. Z Putinem im po drodze.
      • indeed4 Piotruś, a paszport krymski już masz? 18.05.14, 21:13
        Swoim ponoć dają od ręki...
        • p.grochowski Re: Piotruś, a paszport krymski już masz? 19.05.14, 02:25
          Dziękuję za odpowiedź. Swoją pracę magisterską w dużej części poświęciłem potomkom Tatarów krymskich. Również moja rodzina mieszkała kiedyś w Jaffie na Krymie. Mam nadzieję że z zorganizowaną wycieczką odwiedzę kiedyś te rejony. Piotrek z Warszawy.
          indeed4 napisał:

> Swoim ponoć dają od ręki...
          • dystans4 Re: Piotruś, a paszport krymski już masz? 19.05.14, 13:39
            Zorganizowane wyjazdy w najodleglejsze części Rosji organizowane są od dawna. Można odwiedzić Krym, zatrzymać się na dłużej w okolicach Krasnojarska. Wiele atrakcji i urozmaiceń.
            Pozdrowienia
            buldog.
      • ave.duce Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 22:22
        p.grochowski napisał:

> Jestem oczywiście zwolennikiem Władymira Putina. Jego rządy to rządy liberałów
        > i demokratów. To Rosja uporządkowanych spraw wewnętrznych i Rosja licząca się w
        > świecie. Piotrek z Warszawy.

Że też Ci się chce ;)
      • volupte Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 22:34
        Mnieeetek to ty?
        • indeed4 Kolega... 18.05.14, 22:50
          twitter.com/Stelmao89/status/466336715205279744

twitter.com/Stelmao89
      • sclavus Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 00:55
        ... ale odlot!!!!
        uFielbiam tÓmaństFo!!
      • dystans4 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:47
        Ja też. Ostatnie uporządkowanie granic administracyjnych obwodów Donieckiego i innych obszarów, wskazują na szczerą wolę przeprowadzenia liberalnych reform państwa.
        Kolejne zmiany uproszczą życie mieszkańcom i uczynią z Rosji państwo jeszcze bardziej klarowne, przewidywalne i budzące respekt i zaufanie Zachodu i Chin.
    • indeed4 Nie zapominaj o innych admiratorach Putina 18.05.14, 22:25
      niekoniecznie antyunijnych i prawicowych - tych, którzy z obsesyjnej nienawiści do PiS łasili się do Putina i wspierali propagandowe brednie MAK.

Domyślasz się, kogo mam na myśli? :-)
      • calun_torunski wersja Macierewicza, imputująca "zamach" jest 19.05.14, 04:03
        dużo korzystniejsza dla Putina niż wersja MAK

dzięki wersji zamachowej Polacy wychodzą na głupków i oszołomów, rosną podziały w Polsce o temperatura sporu

wersja Macierewicza wykorzystuje obsesyjna nienawiść do Putina, po to by Putinowi wiernie służyć
        • indeed4 Oczywiście! Oskarżanie na forum międzynarodowym 21.05.14, 02:15
          Tuska i Putina o zamordowanie Kaczyńskiego wybitnie służy Platformie i Rosji - widzę, że 4% sekta MAK nadal w oszałamiającej formie.

EOT.

• calun_torunski Oczywiście! Oskarżanie na forum międzynarodow 21.05.14, 11:56
            Tuska i Putina o zamordowanie Kaczyńskiego wybitnie służy PiS i Rosji -
            przecież program gospodarczy PiS nie istnieje, zostaje im wyłącznie biznes smoleński i znacznie lepsze notowania niż przez 10.04.2010

a szkoda dla Polski - i wewnętrznie i na arenie miedzynarodowej
      • volupte Re: Nie zapominaj o innych admiratorach Putina 19.05.14, 10:14
        SLD ?
      • dystans4 Re: Nie zapominaj o innych admiratorach Putina 19.05.14, 13:48
        Chyba chodzi o prezesa. Zgadłem?

--
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.

OPOZYTURA. Pojęcie politologiczne, powstałe na FK, w celu precyzyjnego oddania unikalnej natury formacji kulturowej, harmonijnie łączącej funkcje partii politycznej, agentury i ekspozytury.
    • nocny_anonim Re: Admiratorzy Putina 18.05.14, 23:25
      można żydów nienawidzieć ale nie Rosjan
      • sclavus Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 00:53
        ... dlaczego???
        • volupte Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 10:12
          Bo pewnie do gazu pędzili prawdziwych Polaków.
    • dystans4 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 10:55
      Dlaczego na PiS nie?
      • ave.duce Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 12:52
        PiS chce rozwalenia UE?
        • sverir Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 12:59
          > PiS chce rozwalenia UE?

Dążąc do utrzymania państw narodowych i istotnego ograniczenia wpływu UE na politykę państw członkowskich? Nie, gdzie tam, zupełnie nie chce.
          • volupte Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:02
            A szybka federacja jest potrzebna ?
            • sverir Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:07
              > A szybka federacja jest potrzebna ?

Szybka federacja czy szybka federacji?:)
              • volupte Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:41
                Szybka czyli witryna federacji straszy. Nie spieszyłbym się .
        • snajper55 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:26
          ave.duce napisała:

"Nowy pomysł Kaczyńskiego. UE ma płacić 500 zł co miesiąc na każde dziecko."

"Według Kaczyńskiego w kraju istnieje 1,5 tys. zakładów, które mogą upaść przez nowe unijne normy. "

"Kaczyński: unia energetyczna to pomysł prowadzący do nowych kryzysów"

"Kaczyński: Niezależność energetyczna Polski możliwa bez UE"

"Kaczyński: to autodegeneracja. Politycy o 10-leciu Polski w UE"

"Kaczyński: Uzupełnijmy konstytucję o zapisy służące wolności"

"Jarosław Kaczyński: Polskie państwo musi bronić polskich przedsiębiorców. To nasza przyszłość"

To tylko z ostatniego miesiąca.

S.
          • volupte Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:44
            Sporo. To szkodnik. Jedynie nad tymi normami mozna sie pochylić i oczywiscie te gruszki na wierzbie ( 500zł)
          • dystans4 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 14:33
            Następujące

"Kaczyński: unia energetyczna to pomysł prowadzący do nowych kryzysów"
            "Kaczyński: Niezależność energetyczna Polski możliwa bez UE"
            "Kaczyński: to autodegeneracja. Politycy o 10-leciu Polski w UE"
            "Kaczyński: Uzupełnijmy konstytucję o zapisy służące wolności"

tezy są powtórzeniem tez stawianych na najbardziej renomowanych rosyjskich portalach (to samo, innymi słowami). Np. oderwanie polityki energetycznej Polski od unijnej, to tradycyjny rosyjski postulat kawałkowania Unii ("właśnie to robimy, dając różne ceny różnym państwom, zdobywamy w ten sposób instrumenty wpływu na Unię" - cytat niedosłowny, ale sens zachowany), "zapisy służące wolności" służą temu samemu celowi i jako żywo przypominają "wolności szlacheckie z XVIII wieku".
            • volupte Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 16:22
              To ruski agent , juz nawet sie nie kamufluje. Hańba!
        • piq Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 13:48
          ave.duce napisała:

PiS to jaczejka Moskwy w Polsce. Nie ma znaczenia, co deklaruje, a co nie, tylko co robi.
          • dystans4 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 14:05
            A jednak... prezydent Władymir Putin kolejny raz ogłosił wycofanie oddziałów radzieckich spod obwodu donieckiego w inne części Rosji.
            • dystans4 Re: Admiratorzy Putina 19.05.14, 15:16
              Należy docenić wytrwałość w staraniach
              bul.
    • piq dwa pytania:... 19.05.14, 13:53
      ...
      1. czy UE w takim kształcie jak dzisiaj jest jakąkolwiek przeszkodą i zawadą dla tow. Putina i twoim zdaniem dlaczego?
      2. dlaczego niby niechęć do UE ma oznaczać bycie Putinowskim poputczykiem?
      • ave.duce Re: dwa pytania:... 20.05.14, 09:17
        W takim kształcie - niewielką. Dlatego należy dążyć do federacji.
        Rozbita Unia - czyż to nie woda na młyn Putina?
        • sverir Re: dwa pytania:... 20.05.14, 09:24
          > W takim kształcie - niewielką. Dlatego należy dążyć do federacji.

No proszę - a gdy eurosceptycy mówią o federacji, to są niby agentami Putina.
          • ave.duce Re: dwa pytania:... 20.05.14, 09:46
            Może chodzi im o inną federację. Pamiętasz reakcję na niegdysiejsze słowa R. Sikorskiego?

ps. nie przypominam sobie, żebym pisała coś o "agentach".
        • piq federacja nigdy nie powstanie,... 21.05.14, 03:02
          ...i trzeba być w tej materii realistą. Z prostego powodu: nikt z poważnych krajów UE nie będzie chciał brać na siebie odpowiedzialności za tych mniej rozgarniętych, a tradycyjnie roszczeniowych. Jeśli jednak do niej dojdzie, to będziemy mieli szeroką redystrybucję, czyli zabieranie tym, co mają, i dawanie tym, co by chcieli mieć, ale im się nie chce albo są lekkomyślni. To dla nas też jest niekorzystne.

Nam federacja nie jest do niczego potrzebna, bo nas interesują konkretne sprawy na konkretnych kierunkach, np. unia energetyczna. Kością w gardle Putina jest raczej powstanie "hardkoru" Polska-Szwecja skierowanego zdecydowanie na wschód przy cichym poparciu bądź deklaratywnym desinteressement ze strony Niemiec (Niemcy zawsze robią na kierunku wschodnim różne rzeczy po cichu). Widać już dzisiaj gołym okiem, że wobec kryzysu Bundeswehry Angela hoduje Polskę na militarno-polityczne przedmurze Niemiec, a współpraca militarno-techniczna Polska-Szwecja rwie z kopyta (zwłaszcza że Szwecja jest poza NATO, a żadne z państw skandynawskich nie borykało się tak często z naruszeniami terytorialności ze strony Rosji). Do wykorzystania stoi gigantyczny potencjał naukowo-techniczny Ukrainy w dziedzinie zbrojeniowej, gdzie leżą świetne projekty, tylko nie ma na nie pieniędzy. Polska zrobiła kilka pierwszych kroków w postaci umów techniczno-szkoleniowych jeszcze za czasów Janukowycza. Ukraińskie eksportowe wersje uzbrojenia dały w tyłek Kacapii w Gruzji 08-08-08 i od tamtej pory oni nie chcą dopuścić do rozwoju potencjału technologicznego kompleksu militarnego na Ukrainie w sprzężeniu z Europą. Ale nie zjednoczoną, tylko z konkretnymi państwami, które mają pieniądze i wolę. I tego się boi Putin, a nie "jedności politycznej UE", która niemal zawsze jest fikcją i zawsze nią będzie. On się boi siły, czyli konkretu, a nie abstrakcji "federacji europejskiej", która zawsze będzie wewnętrznie skłócona.

UE raczej będzie się zwijać do "twardego jądra" przy zachowaniu pozorów organizacyjnych. My z pewnością będziemy do niego należeć zważywszy na to, że nawet rząd Francji (obecny) przyjął do wiadomości zasadniczą rolę Polski na kierunku wschodnim, bo w zasadzie łykają bez dyskusji każdą polską propozycję polityczną z tym związaną.

A więc uważam twój pogląd za niesłuszny. A drugie pytanie?
          • dystans4 Re: federacja nigdy nie powstanie,... 21.05.14, 11:43
            UE raczej będzie się zwijać do "twardego jądra" przy zachowaniu pozorów organizacyjnych. My z pewnością będziemy do niego należeć zważywszy na to, że nawet rząd Francji (obecny) przyjął do wiadomości zasadniczą rolę Polski na kierunku wschodnim...

Pełna zgoda. Choć koniecznie trzeba dodać, że Francja, to z musu...
            Prof. Fursow mówi o historycznym trendzie sprowadzającym się do odtworzenia średniowiecznej struktury gospodarczej i państwowej Europy, podziale na wysokorozwinięte i współpracujące państwa (obszary) twardego centrum i resztę. Po okresie gołym okiem widocznego obecnie chaosu (mniej więcej od początku XX w.) w kolejnym 800-letnim cyklu powinien ukształtować się nowy model społeczny i gospodarczy Europy. Może i szybciej, bo teraz wszystko idzie szybciej.
            Polska musi robić wszystko, by tym załapać się na awans do elitarnego klubu.
            Pomimo wszelkie wysiłki prezesa, Antoniego i reszty "prawdziwych" "patriotów" - z PiSu, Niezależnej i okolic.
          • ave.duce Re: federacja nigdy nie powstanie,... 21.05.14, 16:43
            Czyli dbajmy wyłącznie o "takie polskie, takie nasze" interesy - załapaliśmy się, nachapaliśmy i teraz możemy pokazać figę (już tkwiąc w tym "twardym jądrze" - o ile oczywiście inny od obecnego rządu Francji przyjmie
            do wiadomości, etc. - to kpina leciutka, żeby nie było...).
            Taka Europa mnie nie interesuje. Naiwna jestem? Pewnie tak.
            Na drugie pytanie odpowiedziałam:

Rozbita Unia - czyż to nie woda na młyn Putina?
            • magdolot Re: federacja nigdy nie powstanie,... 22.05.14, 00:48
              Jestem podobnie naiwna. Żółwik!
              Zaś jako rasowy pięknoduch cenię sobie cynicznie trzeźwe spojrzenie Piqa, choć mnie boli zdzieranie mi łusek z ócz mych zielonych. Niektóre sobie zostawiam i cieszę się świadomością, że wolno mi pomarzyć, bo za decyzje nie ja odpowiadam, no.

Plus obecnej sytuacji: niesfederalizowani w jedno mamy więcej gąb do puszczania pomiędzy nimi dyplomatycznej piłeczki, obracania jej, podkręcania jak trzeba, dodawania szczegółów, stopniowego zmieniania zdania i wszystko to robimy nad wyraz transparentnie oraz demokratycznie, wielogremiowo i nawet przez ocean. My mamy multum szczekaczek, a Putin tylko dwie: Ławrowa i Pieskowa, czyli siebie. Się nawet kiedyś zastanawiałam, czy aby separatyści nie służą głównie mnożeniu gąb, żeby konkurencyjny chórek był większy...
    • yost89 Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 16:18
      szczególnie ta polizbońska. Wiadomo, że najwięcej do powiedzenia mają w niej Niemcy, którzy żadnych realnych problemów z Rosją nie mają i mieć przez dziesięciolecia przynajmniej nie będą. Na pewno nie zmienią tego takie drobiazgi jak Ukraina - Merkel ostatnio potwierdziła w FAZ, że ani myśli zrywać z Putinem współpracy. Ów Putin nie musi się już w takiej UE użerać z jakąś Polską, bo ta ma na własnie życzenie g. do gadania. Niezależnie od tego jakby się Tusk mocno nabdzyczał, jak groźnie kiwałby palcem w bucie Sikorski, czy jak bardzo fantastyczne wizje o Znaczącej Roli roli Polski w Europie roztaczaliby przed swoimi czytelnikami w Wyborczej. Fakty są takie, że znaczymy tyle, ile nam w Berlinie i Paryżu pozwolą, czyli mało, bo ci z Rosją mają interesy i ani myślą zeń zrezygnować. I kontrakty finansowane także z UE, do których dopłaci także polski podatnik. Z jakiej racji Putinowi miałoby zależeć na rozwaleniu takiego stanu? Myślisz, że jest idiotą, jak ci znad Wisły?

Głos "zjednoczonej Europy" nigdy głosem Polski nie będzie, tylko skończony frajer tudzież megaloman może tak myśleć, a bajki o mitycznych Europejczykach mających mityczne wspólne interesy trza włożyć głęboko i zapomnieć, o ile nie jest za późno.

Gdybym był POPiSiakiem-agentomanem, to mógłbym stwierdzić, że ci co za Unią i za jeszcze większą integracją, to ruskie szpiony na putinowskim pasku za forsę Gazpromu, którego rura finansowana będzie także z Europejskiego Banku Centralnego znaczy kieszeni polskiego podatnika. Fakty mówią za siebie, natomiast faktów za tym, że przeciwnicy UE robią tym dobrze Putinowi brak. Bo za fakt okoliczność, że Michnik albo inny Kaczyński tak twierdzą, uznać nie można.

POPiSiakiem-agentomanem nie jestem, ruskimi agentami sobie każdej rozterki nie tłumaczę, więc stwierdzę tylko, że to z braku wiedzy i orientacji w świecie.
      • volupte Re: Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 16:31

> Gdybym był POPiSiakiem-agentomanem, to mógłbym stwierdzić, że ci co za Unią i z
        > a jeszcze większą integracją, to ruskie szpiony na putinowskim pasku za forsę G
        > azpromu, którego rura finansowana będzie także z Europejskiego Banku Centralneg
        > o znaczy kieszeni polskiego podatnika. Fakty mówią za siebie, natomiast faktów
        > za tym, że przeciwnicy UE robią tym dobrze Putinowi brak. Bo za fakt okolicznoś
        > ć, że Michnik albo inny Kaczyński tak twierdzą, uznać nie można.
        >
        Potrafisz uzasadnić twierdzenie ze rura bedzie finansowana z EBC i na jakich zasadach?
      • dystans4 Re: Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 16:43
        1. Najpierw - "Głos "zjednoczonej Europy" nigdy głosem Polski nie będzie".
        Oczywiście, trzeba się odnaleźć w miejscu nam danym. A choć nie "decyzyjne", wcale złe nie jest. Jesteśmy b. bezpieczni i powinniśmy robić interesy, tak jak Niemcy, Francuzi i reszta Europy.

2. Postulaty PiS-u to te z postulatów rosyjskich, które - zgodnie z wypowiedziami na rosyjskich portalach - są obliczone na destrukcję Unii i uzyskanie wpływów w unijnych ośrodkach władzy.
      • volupte Re: Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 17:13
        Ty tak sobie sprytnie obmysliłeś, czy kierownictwo. Jak wzmocnienie UE to,, woda na młyn " Putina , jak osłabienie UE to tez,, woda na młyn" Putina:-)
      • sverir Re: Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 17:48
        którego rura finansowana będzie także z Europejskiego Banku Centralneg
        > o znaczy kieszeni polskiego podatnika.

EBC zasadniczo nie jest bankiem inwestycyjnym
        • volupte Re: Kremlowi UE bardzo odpowiada 19.05.14, 17:55
          Agent to agent , słowem rzuci , a w gó... sie obróci.
    • jajojara nazisci kochaja glupka Putina 19.05.14, 17:56
      oni zawse kochali glupcow, jak Hitlera przed wojna.
      • indeed4 Schröder, Schmidt i Depardieu to naziści? 21.05.14, 02:28
        Steven Seagal to nazista?! Pierwsze słyszę....
        • des4 Re: Schröder, Schmidt i Depardieu to naziści? 21.05.14, 10:20
          naziści może nie, ale tzw. "użyteczni idioci" na pewno :)))
          • indeed4 Re: Schröder, Schmidt i Depardieu to naziści? 21.05.14, 12:03
            Cóż, rusofilia ma różne oblicza ;-)))

Depardieu wyjaśnia, że "uwielbia Rosję, jej pisarzy, historię oraz ludzi rosyjskich". Dodaje także: "Mój ojciec był swego czasu komunistą i słuchał Radia Moskwa. To także część mojej kultury".

wyborcza.pl/1,76842,13135617,Depardieu_dziekuje_Putinowi_za_obywatelstwo__Moj_ojciec.html
    • superspec Mamy demokrację 20.05.14, 10:45
      i na Korwina czy Solidarną Polskę można głosować. Przecie są w Polsce admiratorzy Putina i powinni mieć swoją reprezentację w PE.

Co do Ruchu Narodowego to on chyba nie admiruję Putina w końcu w ubiegłym roku chcieli się wedrzeć do rosyjskiej ambasady. Oni nie lubią sąsiadów to polscy nacjonaliści. Moim zdaniem.
      • dystans4 Re: Mamy demokrację 21.05.14, 12:53
        A co, PiS gorszy?
    • jola.iza1 Re: Admiratorzy Putina 21.05.14, 02:35
      kumam, jestem, nie zagłosuję, nie bój żaby :)
    • wkkr Inteligentni Admiratorzy Putina 21.05.14, 12:44
      zagłosują na SLD którego członkowie bardzo sprytnie lansują poglądy zgodne z potrzebami władcy Kremla.
      Najbardziej ruską partią w Polsce jest SLD.
      • chateau Re: Inteligentni Admiratorzy Putina 21.05.14, 13:17
        Wyszło mi w latarniku wyborczym, że 67% zgodności mam z SLD. PO było drugie, chyba się pochlastam z rozpaczy.
      • p.grochowski Re: Inteligentni Admiratorzy Putina 21.05.14, 13:18
        Liczę na mocną pozycję Ligii Polskich Rodzin i na porozumienie pomiędzy narodami polskim i ukraińskim. Piotrek z Warszawy.
        • chateau Nudzisz okropnie b/t 21.05.14, 13:23

• dystans4 Re: Nudzisz okropnie b/t 22.05.14, 12:28
            To chwilowe błędy i wypaczenia. Oglądamy proces tworzenia się osobowości. Jak już się dokona, powiemy:

Tak hartowała się stal.
            • remez2 Re: Nudzisz okropnie b/t 22.05.14, 12:39
              dystans4 napisał:

> To chwilowe błędy i wypaczenia. Oglądamy proces tworzenia się osobowości. Jak j
              > uż się dokona, powiemy:
              >
              > Tak hartowała się stal.
              Gniotsja, nie łamiotsja.
      • indeed4 Pożyteczni idioci Putina są na prawicy i lewicy 22.05.14, 11:49
        a różnica jest taka, że pierwsi najczęściej są przez Moskwę finansowani (polecam publikacje o współpracy Putina z europejską ultraprawicą) natomiast drudzy robią to za friko - z pasji i zamiłowania.

www.krytykapolityczna.pl/artykuly/swiat/20140503/sierakowski-pozyteczni-idioci-putina

PS. forumowa lewica tradycyjnie już (zero zdziwienia) admiratorów Putina po swojej stronie "nie widzi". Cóż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka