Dodaj do ulubionych

Chazan: Nie kontestowałem prawa w PRL

16.06.14, 14:44
Jeszcze nie czytałem całego wywiadu, jak ktoś ma - może podrzucić linkiem?, ale to sformułowanie jest kluczowe.

Dziwnym trafem nie kontestował, dopóki się to opłacało. Zaczął kontestować, ale III RP, kiedy stało się to nie tylko bezpieczne, ale i opłacalne.

W 90% tak wygląda polska antykomunistyczna prawica.

Tylko, cholera, myślałem że Tuskoland to dyktatura gorsza od tej Jaruzelskiego.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Chazan: Nie kontestowałem prawa w PRL 16.06.14, 15:08
      Nie kontestował prawa w PRL, ale się nawrócił i zaczął kontestować prawo RP. Jak ogromna większość katolickich niepodległościowców, zresztą.
      • antyk-acap Re: Chazan: Nie kontestowałem prawa w PRL 16.06.14, 15:09
        Bo kontestowanie prawa w PRLu było bolesne. Czasami śmiertelne.
    • jajojara Klamstwo moherowe: On Popieral czynnie prawo PRL 16.06.14, 15:13
      zalosny moherowy polaczek: oszust, mitoman i bez kregoslupa glista. takich ma moherland i takich ma Putin na uslugach. Pedofile, klamcy, zlodzieje i rasisci - to jest polska katolicka spolecznosc.
      • porannakawa01 Re: Klamstwo moherowe: On Popieral czynnie prawo 16.06.14, 17:58
        Nie kontestował praw PRL bo to mu dawało kasę a i kontestowanie było często bolesne lub śmiertelne.
        Kaczyński też nie kontestował. Dziś wykazuje się odwagą krzycząc na wiecach - Precz z Komuną!

Dziś, gdy kontestowanie nie jest szkodliwe a naskrobał sobie i wille, i samochód, i stanowisko (nie był zajęty walką o byt lecz skrobał, skrobał i maiał czas na walkę w hierarchii....)
        podobnie jak Piecha - naskrobawszy się jest przeciw.
        Przeciw skrobaniu innych.
        Bo on już swoje zarobił.
        Po chrześcjańsku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka