Dodaj do ulubionych

Sikorski prze do wojny.

29.07.14, 06:54
Ten rusofob chce przejść do historii. Jego działania mają jedno na celu: WOJNA.

"Czarny Orzeł" w Polsce. Brytyjczycy przyślą 1350 żołnierzy.
www.tvn24.pl/czarny-orzel-w-polsce-brytyjczycy-przysla-1350-zolnierzy,454130,s.html
Obserwuj wątek
    • humoreska1 Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 08:12
      Radek - tak się zwał - czyli g...rz
    • mao111 Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 09:02
      Bredzisz jak potłuczony.
      • humoreska1 Re: Sikorski prze do wojny. 01.08.14, 12:33
        harcerzyk
    • mariner4 Mopżna się spierać o metody 29.07.14, 09:06
      o sposób prowadzenia polityki, ale trzeba mieć nierówno pod sufitem, albo wyjątkowo złą wolę, aby sądzić, że Sikorski chce wojny s Rosją.
      Napij się szklanki zimnej wody.
      M.
      • pies_na_czarnych Re: Mopżna się spierać o metody 29.07.14, 09:15
        mariner4 napisał:

> o sposób prowadzenia polityki, ale trzeba mieć nierówno pod sufitem, albo wyjąt
        > kowo złą wolę, aby sądzić, że Sikorski chce wojny s Rosją.
        > Napij się szklanki zimnej wody.
        > M.

A ty wreszcie otwórz oczy i zacznij myślec. Jak się obudzisz z ręką w nocniku będzie za późno.
        • wiosnaludzikow Re: Mopżna się spierać o metody 30.07.14, 07:07
          pies_na_czarnych napisała:

> A ty wreszcie otwórz oczy i zacznij myślec. Jak się obudzisz z ręką w nocniku b
          > ędzie za późno.
          Oszołom z Ciebie. Wybitny ! :)
        • mariner-4 Ja żadnemu z polityków nie przypisuję 30.07.14, 13:10
          celowej działalności na szkodę Polski. Nawet kurduplowi. To jest chory pogląd.
          Problem jest w tym, co kto uważa za szkodzenie, a co za pożyteczne. I o to idą spory.
          Przypisywanie Sikorskiemu celowej działalności na szkodę Polski jest po prostu idiotyczne.
          I świadczy o głupocie, albo o złej woli.
          M.
          • pies_na_czarnych Re: Ja żadnemu z polityków nie przypisuję 30.07.14, 13:59
            mariner-4 napisał:

> celowej działalności na szkodę Polski. Nawet kurduplowi. To jest chory pogląd.
            > Problem jest w tym, co kto uważa za szkodzenie, a co za pożyteczne. I o to idą
            > spory.
            > Przypisywanie Sikorskiemu celowej działalności na szkodę Polski jest po prostu
            > idiotyczne.
            > I świadczy o głupocie, albo o złej woli.
            > M.

To co pan minister robi to nieumyslnie? Znaczy sie jakis niedorobiony zebym nie powiedzial debil. Postulat forumowiczow aby politycy przechodzili badania psychiatryczne jest calkiem sluszny.
            • don.kichote Re: Ja żadnemu z polityków nie przypisuję 30.07.14, 14:20

> To co pan minister robi to nieumyslnie? Znaczy sie jakis niedorobiony zebym nie
              > powiedzial debil.

Wg. mnie, to pewnik, nie przypuszczenie!

> Postulat forumowiczow aby politycy przechodzili badania psychiatryczne jest calkiem sluszny.

Niestety, nierealizowalny w praktyce ...
            • wiosnaludzikow Re: Ja żadnemu z polityków nie przypisuję 30.07.14, 18:15
              akis niedorobiony zebym nie powiedzial debil. Postulat forumowiczow aby politycy przechodzili badania psyc hiatryczne jest calkiem sluszny.
              >
              Ty się bój bo tych piszą tutaj też powinni sprawdzać. Nie miałbyś szans na licencję.
    • a74-7 Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 09:29
      Zdradek to zadaniowy jewropki, wystarczy przyjzec sie jego karierze,
      tera ma kolejna misje.
      • ayran Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 09:38
        To znaczy jaką konkretnie ma tę misję? I w jaki sposób manewry Brytyjczyków w Polsce są elementem tej misji?
        • mao111 Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 09:41
          Pewnie, żeby Żydzi opanowali świat...
        • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:01
          ayran napisał:

> To znaczy jaką konkretnie ma tę misję? I w jaki sposób manewry Brytyjczyków w
          > Polsce są elementem tej misji?

Jego misja to wpuszczenie jak najwiecej obcych wojsk do Polski.
          • ayran Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:30
            Abstrahując od absurdalności twojego przekazu, Sikorski z Siemoniakiem nie mają szans żeby dorównać w tej materii ministrom Żymierskiemu, Rokossowskiemu, Spychalskiemu, Jaruzelskiemu i Siwickiemu, w czasach służby których w Polsce było nawet do 150.000 obcych żołnierzy. A niektórzy twierdzą, ze jeszcze więcej.
            • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 19:03
              ayran napisał:

> Abstrahując od absurdalności twojego przekazu, Sikorski z Siemoniakiem nie mają
              > szans żeby dorównać w tej materii ministrom Żymierskiemu, Rokossowskiemu, Spyc
              > halskiemu, Jaruzelskiemu i Siwickiemu, w czasach służby których w Polsce było n
              > awet do 150.000 obcych żołnierzy. A niektórzy twierdzą, ze jeszcze więcej.

Nie mówimy o historii Polski. Mówimy o dzisiejszych czasach. Zachowanie się Sikorskiego już od dawna wzbudza moje zdziwienie. To co on mówi i robi nie jest godne polityka na jego stanowisku.
    • volupte Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 12:19
      Manewry to wojna? To prowokacja czy twój intelektualny ,,wyskok".?
      • mao111 Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 12:39
        Manewry Polskie to parcie do wojny. Ćwiczenia Rosjan z Białorusinami uderzenia na Polskę to manewry...
      • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:04
        volupte napisał:

> Manewry to wojna? To prowokacja czy twój intelektualny ,,wyskok".?

Manewry to prowokowanie przeciwnika.
        Dlaczego Zachod tak sie pluje gdy Rosjanie zwiekszaja ilosc wojska przy granicy z faszystowska Ukraina?
        • humbak Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:06
          Rosjanie mają ich tam kilkadziesiąt tysięcy wraz z dywizjami pancernymi etc. Artykuł mówi o liczbe niecałych półtora tysiąca żołnierzy w Polsce, nie przy granicy z Kaliningradem.
          • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:15
            humbak napisał:

> Rosjanie mają ich tam kilkadziesiąt tysięcy wraz z dywizjami pancernymi etc. Ar
            > tykuł mówi o liczbe niecałych półtora tysiąca żołnierzy w Polsce, nie przy gran
            > icy z Kaliningradem.

Chinczykow tez zaprosili na gry wojenne? ;))
            • humbak Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:19
              Wybacz, ale chyba nie nadążam. Że ę?
              • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 19:06
                humbak napisał:

> Wybacz, ale chyba nie nadążam. Że ę?

Nie nadążasz i to nie da się ukryć ;)
                • humbak Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 20:34
                  Cóż... mam dość zmartwień na głowie, by się tym zbytnio nie przejąć. Zdrówka.
    • marsaqua cala gangsterska chazaria UE prze do wojny 29.07.14, 12:52
      oni licza na wojenne geszefty, a sa zbyt glupi I zaslepieni pazernoscia, zeby zdawac sobie sprawe, ze zgina ich potomstwem razem z innymi.
      • ayran Re: cala gangsterska chazaria UE prze do wojny 29.07.14, 12:56
        A po polsku jak by to brzmiało?
      • sclavus Re: cala gangsterska chazaria UE prze do wojny 29.07.14, 14:09
        ... nie wystarczy ci, że przesz z całych sił, kiedy ... na sedesie siedzisz???
    • marsaqua Sikorski słuzy globmafiom w parciu do zaglady 29.07.14, 12:58
      Europy.

www.infowars.com/war-is-coming/
      • wiosnaludzikow Re: Sikorski słuzy globmafiom w parciu do zaglady 30.07.14, 07:09
        marsaqua napisał(a):

> Europy.
        >
        > www.infowars.com/war-is-coming/
        Dokładnie. Do tego jeszcze te międzynarodówki kom unistyczne, loże masońskie, cykliści, żydzi, arabowie...przeanalizuj to głębiej.
        Biedny ten Putin bo dla wolności i demokracji musi walczyć z tak wielkim złem na świecie.
    • dupeteczek Bzdura! 29.07.14, 13:04
      Trzeba mieć niezłe kuku na muniu, żeby działania zwiększające obronność kraju traktować jako dążenie do wojny.
      Według Ciebie, gdyby Polska była bezbronna jak lelija, to byłaby bezpieczna?
      • wiosnaludzikow Re: Bzdura! 30.07.14, 07:10
        dupeteczek napisał:

> Trzeba mieć niezłe kuku na muniu, żeby działania zwiększające obronność kraju t
        > raktować jako dążenie do wojny.
        > Według Ciebie, gdyby Polska była bezbronna jak lelija, to byłaby bezpieczna?
        On ma taką pracę !
        • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 09:06
          Mylisz się, luśnia.
          W obliczu dręczącej cię obsesji nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że ludzie mają różne opinie na różne tematy. Z korespondencji na forum dość jasno wynika, że właściciel nicka pies_na_czarnych mieszka poza Polską (w dwujęzycznym kraju Beneluksu) i ma określone, dość odmienne od dominujących w Polsce, poglądy na sprawę konfliktu Rosja - Ukraina (mówiąc skrótowo - bliżej mu do Rosjan), ale to nie znaczy, że otrzymuje z tego tytułu pieniądze od kogokolwiek. Ja wprawdzie nie jestem tak światowym człowiekiem jak ty, choć parę razy w roku zdarza mi się polecić za granice samolotem, a nawet porozmawiać z jakimś cudzoziemcem, stąd nie dziwi mnie, że spojrzenie niektórych Europejczyków na rzeczony konflikt jest inne niż nasze.
          • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 14:14
            ayran napisał:

> Mylisz się, luśnia.
            > W obliczu dręczącej cię obsesji nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że ludzie
            > mają różne opinie na różne tematy. Z korespondencji na forum dość jasno wynika,
            > że właściciel nicka pies_na_czarnych mieszka poza Polską (w dwujęzycznym kraju
            > Beneluksu) i ma określone, dość odmienne od dominujących w Polsce, poglądy na
            > sprawę konfliktu Rosja - Ukraina (mówiąc skrótowo - bliżej mu do Rosjan), ale
            > to nie znaczy, że otrzymuje z tego tytułu pieniądze od kogokolwiek. Ja wprawdzi
            > e nie jestem tak światowym człowiekiem jak ty, choć parę razy w roku zdarza mi
            > się polecić za granice samolotem, a nawet porozmawiać z jakimś cudzoziemcem, st
            > ąd nie dziwi mnie, że spojrzenie niektórych Europejczyków na rzeczony konflikt
            > jest inne niż nasze.

Mylisz sie. Nie jest mi blizej do Rosji. Staram sie obiektywnie patrzec na swiat.
            Zwroc uwage dzisiaj pismactwo placze, ze eksperci nie moga sie dostac na miejsce katastofy Boeinga. Nikt jedna nie podkresla, ze to Ukraincy zwiekszyli swoje dzialania wojenne i wlasnie teraz rozpoczeli ofensywe. Maluczcy oczywiscie czytajac gazety odnosza wrazenie, ze to jest wina separatystow.
            BTW co Ukraincy chca ukryc. Ich prezydent mydli oczy Europie i dalej robi swoje.
            • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 14:59

> Mylisz sie. Nie jest mi blizej do Rosji. Staram sie obiektywnie patrzec na swia
              > t.

Nie mam wątpliwości że tak myślisz, to znaczy - że we własnym przekonaniu jesteś obiektywny. Wierzysz Rosjanom, bo gdybyś im nie wierzył, to nie łykałbyś historyjek o uzbrojeniu zielonych ludzików kupowanym w sklepach z militariami, albo o szczerym poparciu ludności wschodniej Ukrainy dla tzw. separatystów. Gdybyś Rosjanom nie wierzył, to przynajmniej zastanowiłbyś się, dlaczego ci właśnie Rosjanie nie kwestionują autentyczności nagrań poczynionych przy okazji zestrzelenia malezyjskiego samolotu i dlaczego w rosyjskich mediach na temat treści tych nagrań panuje całkowita cisza.
              • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 19:25
                ayran napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                >
                > > Mylisz sie. Nie jest mi blizej do Rosji. Staram sie obiektywnie patrzec n
                > a swia
                > > t.
                >
                > Nie mam wątpliwości że tak myślisz, to znaczy - że we własnym przekonaniu jeste
                > ś obiektywny. Wierzysz Rosjanom, bo gdybyś im nie wierzył, to nie łykałbyś hist
                > oryjek o uzbrojeniu zielonych ludzików kupowanym w sklepach z militariami, albo
                > o szczerym poparciu ludności wschodniej Ukrainy dla tzw. separatystów. Gdybyś
                > Rosjanom nie wierzył, to przynajmniej zastanowiłbyś się, dlaczego ci właśnie Ro
                > sjanie nie kwestionują autentyczności nagrań poczynionych przy okazji zestrzele
                > nia malezyjskiego samolotu i dlaczego w rosyjskich mediach na temat treści tych
                > nagrań panuje całkowita cisza.

Te nagrania o kant możesz rozbić. Tutaj nikt nie przywiązuje do nich większego znaczenia natomiast coraz większa ilośc dziennikarzy zastanawia się dlaczego prezydent :) Ukrainy nie wstrzymał sie z ofensywą do czasu zbadania miejsca wypadku.
                • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 19:33

> Te nagrania o kant możesz rozbić. Tutaj nikt nie przywiązuje do nich większego
                  > znaczenia

No widzisz - a tutaj jak najbardziej. I wcale nie piszę z Polski. Tam u ciebie jesteście mało przenikliwi.

> natomiast coraz większa ilośc dziennikarzy zastanawia się dlaczego pr
                  > ezydent :) Ukrainy nie wstrzymał sie z ofensywą do czasu zbadania miejsca wypad
                  > ku.

A z kolei tutaj wszyscy dziennikarze doskonale wiedzą, jaki jest układ sił w miejscu upadku samolotu. I że to nie władze Ukrainy kontrolują ten teren. U was tego nie wiedzą?
                  • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 19:34
                    ayran napisał:

>
                    > > Te nagrania o kant możesz rozbić. Tutaj nikt nie przywiązuje do nich wię
                    > kszego
                    > > znaczenia
                    >
                    > No widzisz - a tutaj jak najbardziej. I wcale nie piszę z Polski. Tam u ciebie
                    > jesteście mało przenikliwi.
                    >
                    > > natomiast coraz większa ilośc dziennikarzy zastanawia się dlaczego pr
                    > > ezydent :) Ukrainy nie wstrzymał sie z ofensywą do czasu zbadania miejsc
                    > a wypad
                    > > ku.
                    >
                    >
                    > A z kolei tutaj wszyscy dziennikarze doskonale wiedzą, jaki jest układ sił w mi
                    > ejscu upadku samolotu. I że to nie władze Ukrainy kontrolują ten teren. U was t
                    > ego nie wiedzą?
                    >

Kpisz?
                    • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 19:38
                      Ależ piszę absolutnie serio. Odradzam wypowiadanie się w imieniu wszystkich dziennikarzy świata. Albo chociaż zachodniej Europy.
                      • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 19:49
                        ayran napisał:

> Ależ piszę absolutnie serio. Odradzam wypowiadanie się w imieniu wszystkich dzi
                        > ennikarzy świata. Albo chociaż zachodniej Europy.

Ja tego nie robię. Nie czytam prasy brukowej.
                        W PL od samego początku tego konfliktu prasa chce zastraszyć społeczeństwo.
                        Kiedyś prezydent Francji powiedział mądre słowa. To dzisiaj powinno dotyczyć Sikorskiego. Nie wykorzystał czasu aby milczeć.
          • wiosnaludzikow Re: Bzdura! 30.07.14, 18:21
            Już podleczyłeś własne frustracje towarzyszu Piszczyk ?
            Kto tak Cię tyra w tej robocie, że musisz aż tak odreagowywać.
            • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 18:40
              Naprawdę sądzisz, że jesteś właściwą osobą do sugerowania komukolwiek innemu kompleksów czy frustracji? Facio, który dowartościowuje się mitomańskimi historyjkami na temat własnych niebywałych znajomości i przewag, które na pierwszy rzut oka są kompletnymi dyrdymałami?
              • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 19:30
                ayran napisał:

> Naprawdę sądzisz, że jesteś właściwą osobą do sugerowania komukolwiek innemu ko
                > mpleksów czy frustracji? Facio, który dowartościowuje się mitomańskimi historyj
                > kami na temat własnych niebywałych znajomości i przewag, które na pierwszy rzut
                > oka są kompletnymi dyrdymałami?

Ludzik udaje przedsiębiorcę, a całymi dniami i nocami przesiaduje na forum ;) Wyglada mi na to, że jest najwyżej szatniarzem w jakimś wesołym domku. ;)
                • wiosnaludzikow Re: Bzdura! 30.07.14, 19:57

> Ludzik udaje przedsiębiorcę, a całymi dniami i nocami przesiaduje na forum ;) W
                  > yglada mi na to, że jest najwyżej szatniarzem w jakimś wesołym domku. ;)
                  Wiesz lepiej ode mnie co ja robię. W rzeczywistości żyjesz tu rojeniami i nienawiścią.
                  Nie stosuj swojej miary do innych. Nie wszyscy są tak pokręconi, zakłamani, sfrustrowani i znerwicowanii jak Ty.
              • wiosnaludzikow Re: Bzdura! 30.07.14, 19:53
                Nie grzęźnij dalej w tych kompleksach towarzyszu Piszczyk. To nie moja wina.
                Odpowiadasz na:
                ayran napisał:

> Naprawdę sądzisz, że jesteś właściwą osobą do sugerowania komukolwiek innemu ko
                > mpleksów czy frustracji? Facio, który dowartościowuje się mitomańskimi historyj
                > kami na temat własnych niebywałych znajomości i przewag, które na pierwszy rzut
                > oka są kompletnymi dyrdymałami?
                • ayran Re: Bzdura! 30.07.14, 19:57
                  Ależ oczywiście, że to nie twoja wina, to silniejsze od ciebie, że musisz się tak usilnie dowartościowywać.
      • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 19:18
        dupeteczek napisał:

> Trzeba mieć niezłe kuku na muniu, żeby działania zwiększające obronność kraju t
        > Według Ciebie, gdyby Polska była bezbronna jak lelija, to byłaby bezpieczna?

Powiedz mi tylko przed kim tak chcesz się bronić?
        Amerykanie chcą rozpętać nową zimną wojnę bo im interesy złe idą. Na sankcjach Rosja ma w ciagu dwóch lat stracić jakieś 100 mld €, EU w ciagu roku 40 mld €. Szkoda, że analitycy nie podają ile USA zarobi na tej zimnej wojence, którą prowadzą naszymi ręcami i oczywiście przy pomocy tego dupka w MSZ.
        • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 20:17

> Powiedz mi tylko przed kim tak chcesz się bronić?
          > Amerykanie chcą rozpętać nową zimną wojnę bo im interesy złe idą. Na sankcjach
          > Rosja ma w ciagu dwóch lat stracić jakieś 100 mld €, EU w ciagu roku 40 m
          > ld €. Szkoda, że analitycy nie podają ile USA zarobi na tej zimnej wojenc
          > e, którą prowadzą naszymi ręcami i oczywiście przy pomocy tego dupka w MSZ.

Putin właśnie zapieprzył Krym i chce ukraść 1/3 Ukrainy, zaślepieńcu.
          • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 21:39
            douglasmclloyd napisał:

>
            > > Powiedz mi tylko przed kim tak chcesz się bronić?
            > >
            > Z.
            >
            > Putin właśnie zapieprzył Krym i chce ukraść 1/3 Ukrainy, zaślepieńcu.
            >
            >

Skąd to wiesz? Znasz tajne plany Moskwy?
            • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 21:47

> > Putin właśnie zapieprzył Krym i chce ukraść 1/3 Ukrainy, zaślepieńcu.
              > >
              > Skąd to wiesz? Znasz tajne plany Moskwy?

Jakie tajne? Przecież to widać, słychać i czuć.
              • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 22:08
                douglasmclloyd napisał:

>
                > > > Putin właśnie zapieprzył Krym i chce ukraść 1/3 Ukrainy, zaślepieńc
                > u.
                > > >
                > > Skąd to wiesz? Znasz tajne plany Moskwy?
                >
                > Jakie tajne? Przecież to widać, słychać i czuć.
                >

W szklanej kuli to widzisz?
                Krym odłączył się na mocy referendum. Co powiesz na temat Kosowa?
                • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 22:11

> > > Skąd to wiesz? Znasz tajne plany Moskwy?
                  > >
                  > > Jakie tajne? Przecież to widać, słychać i czuć.
                  > >
                  >
                  > W szklanej kuli to widzisz?
                  > Krym odłączył się na mocy referendum. Co powiesz na temat Kosowa?

No popatrz, tylko patrzeć jak Śląsk się odłączy.
                  • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 22:13
                    douglasmclloyd napisał:

>
                    > > > > Skąd to wiesz? Znasz tajne plany Moskwy?
                    > > >
                    > > > Jakie tajne? Przecież to widać, słychać i czuć.
                    > > >
                    > >
                    > > W szklanej kuli to widzisz?
                    > > Krym odłączył się na mocy referendum. Co powiesz na temat Kosowa?
                    >
                    > No popatrz, tylko patrzeć jak Śląsk się odłączy.
                    >

Bedziesz strzelał do Ślązaków aby temu zapobiec?
                    Każdy naród ma prawo do samostanowienia.
                    • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 22:20

> Bedziesz strzelał do Ślązaków aby temu zapobiec?
                      > Każdy naród ma prawo do samostanowienia.

Ależ skąd, Szkoci chcą się od królestwa odłączyć, takie procesy trwają lata, jeśli nie dekady. U kacapów, szast prast w tydzień poszło.
                      • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 30.07.14, 23:40
                        douglasmclloyd napisał:

>
                        > > Bedziesz strzelał do Ślązaków aby temu zapobiec?
                        > > Każdy naród ma prawo do samostanowienia.
                        >
                        > Ależ skąd, Szkoci chcą się od królestwa odłączyć, takie procesy trwają lata, je
                        > śli nie dekady. U kacapów, szast prast w tydzień poszło.
                        >

Widać matoleczku, że gazet nie czytasz. Niedługo w Szkocji ma się odbyć referendum w sprawie odłączenia się od UK.
                        • douglasmclloyd Re: Bzdura! 31.07.14, 04:17

> > Ależ skąd, Szkoci chcą się od królestwa odłączyć, takie procesy trwają la
                          > ta, je
                          > > śli nie dekady. U kacapów, szast prast w tydzień poszło.
                          > >
                          >
                          > Widać matoleczku, że gazet nie czytasz. Niedługo w Szkocji ma się odbyć referen
                          > dum w sprawie odłączenia się od UK.

Jesteś tuman i tyle.
                          • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 31.07.14, 10:13
                            douglasmclloyd napisał:

>
                            > > > Ależ skąd, Szkoci chcą się od królestwa odłączyć, takie procesy trw
                            > ają la
                            > > ta, je
                            > > > śli nie dekady. U kacapów, szast prast w tydzień poszło.
                            > > >
                            > >
                            > > Widać matoleczku, że gazet nie czytasz. Niedługo w Szkocji ma się odbyć r
                            > eferen
                            > > dum w sprawie odłączenia się od UK.
                            >
                            > Jesteś tuman i tyle.
                            >

Mógłbyś to jakoś uzasadnić łaskawco? :)))
                            • lepkie.lapki Re: Bzdura! 31.07.14, 13:15
                              Mordor dość wybiórczo traktuje referenda:

www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/04/remembering-referendums-tatarst-201441791739224343.html
      • tornson Re: Bzdura! 30.07.14, 20:37
        dupeteczek napisał:

Jak prowokowanie Rosji może zwiększać obronność kraju?
        • dupeteczek Re: Bzdura! 30.07.14, 20:41
          Kto i jak prowokuje Rosję?

tornson napisał:
          > Jak prowokowanie Rosji może zwiększać obronność kraju?<
        • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 20:42
          tornson napisał:

> dupeteczek napisał:
          >
          > > Trzeba mieć niezłe kuku na muniu, żeby działania zwiększające obronność k
          > raju t
          > > raktować jako dążenie do wojny.
          > Jak prowokowanie Rosji może zwiększać obronność kraju?

Poproś grzecznie Putona, żeby oddał Krym, tumanie.
          • tornson Re: Bzdura! 30.07.14, 21:43
            douglasmclloyd napisał:

> Poproś grzecznie Putona, żeby oddał Krym, tumanie.
            Komu ma go oddać? Krym ma prawo do samostanowienia, mieszkańcy półwyspu zadecydowali że chcą przyłączyć się do Rosji, ich sprawa. I żaden pieprzony banderowiec ani inny faszol nie będzie społeczności Krymu narzucał swojej woli.
            • douglasmclloyd Re: Bzdura! 30.07.14, 21:51
              tornson napisał:

> douglasmclloyd napisał:
              >
              > > Poproś grzecznie Putona, żeby oddał Krym, tumanie.
              > Komu ma go oddać? Krym ma prawo do samostanowienia, mieszkańcy półwyspu zadecyd
              > owali że chcą przyłączyć się do Rosji, ich sprawa. I żaden pieprzony banderowie
              > c ani inny faszol nie będzie społeczności Krymu narzucał swojej woli.

Tja, nikt poza Putinem. Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje.
            • dupeteczek Re: Bzdura! 31.07.14, 00:30
              Dlaczego Putin nie ogłosił referendum w Czeczeni, tylko ich podbił kosztem milionów ofiar? Dlaczego Czeczeni nie dostali prawa do samostanowienia?

Prawem do samostanowienia narodów i pomocą mniejszościom niemieckim zabawiał się Hitler w Austrii, Czechach (Niemcy sudeccy), gdy zabawa się wyczerpała przeszedł do akcji militarnych. Putin idzie dokładnie tą samą drogą:/
              • tornson Re: Bzdura! 31.07.14, 01:06
                dupeteczek napisał:

> Dlaczego Putin nie ogłosił referendum w Czeczeni, tylko ich podbił kosztem mili
                > onów ofiar? Dlaczego Czeczeni nie dostali prawa do samostanowienia?
                Miliony ofiar to się roi w twoim pustym łbie.
              • pies_na_czarnych Re: Bzdura! 31.07.14, 10:16
                dupeteczek napisał:

> Dlaczego Putin nie ogłosił referendum w Czeczeni, tylko ich podbił kosztem mili
                > onów ofiar? Dlaczego Czeczeni nie dostali prawa do samostanowienia?
                >
                > Prawem do samostanowienia narodów i pomocą mniejszościom niemieckim zabawiał si
                > ę Hitler w Austrii, Czechach (Niemcy sudeccy), gdy zabawa się wyczerpała przesz
                > edł do akcji militarnych. Putin idzie dokładnie tą samą drogą:/

Cyfry ci sie pojebały!
                Dlaczego Putin ma tam referendum ogłaszać? Czeczeni nie potrafią?
                • xystos Re: Bzdura! 01.08.14, 17:07
                  (zydowski)"pies_na_czarnych napisała:"

a dlaczego niezrobiono referendum w wschodnich niemczech
                  by Luzyczanie mogli sie wypowiedziec czy chca swego oddzielnego
                  panstwa ?,rzad Czechoslowacji byl za tem i popieral sprawe Sorbów (Luzyczan)
                  ale Stalin chcial miec podleglych sobie Prusaków i ich wiedze i umiejetnosci

w Saarland przeprowadzono referendum (ktore zfalszowano) byly trzy opcje
                  1.niepodlegle panstwo
                  2.przynaleznosc do francji
                  3.przynaleznosc do BRD

prawie 40% chcialo przylaczenia do BRD-ta opcja otrzymala
                  najwiecej glosów

czeczenie jest strategicznie waznym terytorium dla Rosji
                  albo obecne granice na Kaukazie albo Rosja bedzie zmuszona
                  zajac cale zaukaukazie z Gruzja,Armenia i Azerbejdzanem,co lepsze ?

obecnie Czeczencom dobrze jest i nawet walcza po Rosyjskiej stronie
                  w konflikcie ukrainskim

Polska tez z Zaolzia zrezygnowala
    • sclavus Re: Sikorski prze do wojny. 29.07.14, 14:06
      ... nie masz dzisiaj w Europie (w Unii!!) idioty, który by "parł do wojny"... - a Sikorski - mimo wszystko - idiotą nie jest!
      Nawet Kaczyński, tylko macha szabelką, pokazując wszem i wobec, że jest ona drewniana...
      • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:17
        sclavus napisał:

> ... nie masz dzisiaj w Europie (w Unii!!) idioty, który by [i]"parł do wojny"[/
        > i]... - a Sikorski - mimo wszystko - idiotą nie jest!
        > Nawet Kaczyński, tylko macha szabelką, pokazując wszem i wobec, że jest
        > ona drewniana...
        >

Machali ta drewniana siabelka i powstala rura pod Baltykiem, a Polska jak zwykle dostala po d....
        • sclavus Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 14:29
          Niby mądry Polak po szkodzie... - gooFno prawda: jak przed szkodą, taki po szkodzie głupi!!!
          Na złość ruskim i miemcom zrobili protestując zamiast ... się przyłączyć - ze spróchniałego drewna ta szabelka była!!
          • volupte Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 19:29
            Do czego sie przyłączyć ? Do tej rury? A jaki w tym nasz interes?
            • sclavus Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 19:59
              ... z walczenia z nią... z tą rurą... mamy same zyski!!!
              To była polityka "niebycia, ani kondominium niemieckim, ani kondominium rosyjskim" - okazało się, że ... ostaliśmy się z kondomem na głowie...
              • volupte Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 20:19
                Z przyłączenia mielibysmy same straty.
                • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 21:41
                  volupte napisał:

> Z przyłączenia mielibysmy same straty.

Jakie i dlaczego?
                  • volupte Re: Sikorski prze do wojny. 31.07.14, 10:49
                    Bo duze koszty, nic do powiedzenia i zero zysków. Mamy juz doswiadczenie jak na wspólnej rurze z ruskimi sie wychodzi. Europolgaz ciagle ma problemy wewnetrzne i kłótnie o cene tranzytu , a ruskie nie maja tam nawet 50%.
                    • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 31.07.14, 11:39
                      volupte napisał:

> Bo duze koszty, nic do powiedzenia i zero zysków. Mamy juz doswiadczenie jak na
                      > wspólnej rurze z ruskimi sie wychodzi. Europolgaz ciagle ma problemy wewnetrzn
                      > e i kłótnie o cene tranzytu , a ruskie nie maja tam nawet 50%.

Tak, tak. Kaczyńscy i ich siabelka z kaczego guano ukręcona.
          • pies_na_czarnych Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 19:37
            sclavus napisał:

> Niby mądry Polak po szkodzie... - gooFno prawda: jak przed szkodą, taki po s
            > zkodzie głupi!!!

> Na złość ruskim i miemcom zrobili protestując zamiast ... się przyłączyć - ze s
            > próchniałego drewna ta szabelka była!!

Kacze guano ukrecone na wzór katolicki.
            Ktos kiedyś powiedział: "Wy Polacy często zapominacie, że business is business".
    • marsaqua chce cofnac PL do epoki kamienia, jak Ukr.? 29.07.14, 14:11
      www.google.pl/search?q=ukraine+in+ruins&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_Y3XU-X7KYKbPcT6gKAP&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=559#q=ukraine+ruined+by+kiev+junta&spell=1&tbm=isch
    • wiosnaludzikow Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 07:06

> Ten rusofob chce przejść do historii. Jego działania mają jedno na celu: WOJNA.
      >
      > "Czarny Orzeł" w Polsce. Brytyjczycy przyślą 1350 żołnierzy.
      > www.tvn24.pl/czarny-orzel-w-polsce-brytyjczycy-przysla-1350-zolnierzy,454130,s.html
      >
      Tiaaa i robi to we współpracy z międzynarodówką komunistyczną.
      Mleczko takich jak Ty nazwał Wesoły Sanitariusz ;)
    • humbak Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 08:14
      Ej Piesu... umiaru Ci brak.
    • laweta2014 Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 12:52
      wps.neon24.pl/post/111540,nie-dajmy-sie-wciagnac-w-wielka-wojne
      • ayran Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 13:05
        M masz, laweciarzu, jakąś własną opinię w prawie tego, co ci się udało podlinkować? Zgadzasz się, nie zgadzasz? Pytanie o powodu dla jednego bądź drugiego, to - jak rozumiem - oczekiwania nie na twoją małą główkę.
        • zdybex Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 15:06
          Ciekawe na jakim strychu Sikorski schowa swoją zydowska rodzine? W penthaus w Nowy Jork? Bo Ruskie będa gwałcić nawet te szpetne.
          • ayran Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 15:08
            Jest jakiś powód, dla którego cię to aż tak bardzo ciekawi, że podpiąłeś się ze swoim wpisem zupełnie bez związku z tematem? Podniecasz się w ten sposób?
          • dupeteczek Re: Sikorski prze do wojny. 30.07.14, 15:30
            Ty i twoja rodzina nie będziesz musiała się chować, bo tradycję volksdojcza/sprzedawczyka i szmalcownika masz wdrukowaną głęboko w katolickich trzewiach, co widać po wpisach:/

zdybex napisała:
            > Ciekawe na jakim strychu Sikorski schowa swoją zydowska rodzine? W penthaus w Nowy Jork? Bo Ruskie będa gwałcić nawet te szpetne.<
    • piq tak? wynajął sobie tych angoli... 30.07.14, 15:59
      ...i wpuścił do lasu na granicy z Królewcem? Jesteś głupi czy tylko prowokujesz, matołku?
    • niegracz Sikorski słusznie przeciwko wojnie 30.07.14, 18:40
      póki jest na to czas i szansa
    • douglasmclloyd Chyba cie posrało nt 30.07.14, 19:24
      • niegracz Re: Chyba sie posrałeś nt 30.07.14, 20:20

-
        • douglasmclloyd Znowu ci coś w mózgu wybuchło? nt 30.07.14, 20:26
          • niegracz ztornsowiowałes nt ? 30.07.14, 21:37

• douglasmclloyd Zdecyduj się w końcu nt 30.07.14, 21:52
    • tornson Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 20:34
      laski Anglosasom.
      • pies_na_czarnych Re: Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 21:44
        tornson napisał:

> laski Anglosasom.

I teściowi i jego współbratyńcom.
        • douglasmclloyd Re: Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 21:54

> tornson napisał:
          >
          > > laski Anglosasom.
          >
          > I teściowi i jego współbratyńcom.

Znowu wyszedł z ciebie antysemita, co sie z tobą dzieje?
          • pies_na_czarnych Re: Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 22:11
            douglasmclloyd napisał:

>
            > > tornson napisał:
            > >
            > > > laski Anglosasom.
            > >
            > > I teściowi i jego współbratyńcom.
            >
            > Znowu wyszedł z ciebie antysemita, co sie z tobą dzieje?
            >

Tu nie chodzi o antysemityzm. Chodzi o to kto businessem zbrojeniowym kręci.
            • douglasmclloyd Re: Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 22:21

> douglasmclloyd napisał:
              >
              > > pies_na_czarnych napisała:
              > >
              > > > tornson napisał:
              > > >
              > > > > laski Anglosasom.
              > > >
              > > > I teściowi i jego współbratyńcom.
              > >
              > > Znowu wyszedł z ciebie antysemita, co sie z tobą dzieje?
              > >
              >
              > Tu nie chodzi o antysemityzm. Chodzi o to kto businessem zbrojeniowym kręci.

Pogrążasz się coraz bardziej ;)
              • pies_na_czarnych Re: Jak widać bardzo się Radziowi podoba robienie 30.07.14, 23:49
                douglasmclloyd napisał:

>
                > > douglasmclloyd napisał:
                > >
                > > > pies_na_czarnych napisała:
                > > >
                > > > > tornson napisał:
                > > > >
                > > > > > laski Anglosasom.
                > > > >
                > > > > I teściowi i jego współbratyńcom.
                > > >
                > > > Znowu wyszedł z ciebie antysemita, co sie z tobą dzieje?
                > > >
                > >
                > > Tu nie chodzi o antysemityzm. Chodzi o to kto businessem zbrojeniowym krę
                > ci.
                >
                > Pogrążasz się coraz bardziej ;)
                >
                >

Niby w czym? Nie widzisz tego, że NATO musi swój złom odnowić? Kto zaopatrzy ich w nowe zabawki? Chyba nie myślisz, że to będzie PL.
                Popatrz jaki złom skierowali na Bałtyk na początku kryzysu ukraińskiego. Przemysł zbrojeniowy Stanów musi podreperować image Obamy.
    • wiosnaludzikow Zły tytuł wątku 30.07.14, 23:05
      Co może samodzielnie minister ale jednak podwładny Tuska.
      Tak więc uczciwie tytuł winien brzmieć : rząd Tuska prze do wojny.
      Co jest oczywiście idiotyczną manipulacją , wypowiedzianą przez proputinowskiego czynownika.
      • tornson Re: Zły tytuł wątku 31.07.14, 01:07
        wiosnaludzikow napisał:

> Co może samodzielnie minister ale jednak podwładny Tuska.
        > Tak więc uczciwie tytuł winien brzmieć : rząd Tuska prze do wojny.
        > Co jest oczywiście idiotyczną manipulacją , wypowiedzianą przez proputinowskieg
        > o czynownika.
        Tropienie spisków i szukanie wroga jak za Bieruta...
        • volupte Re: Zły tytuł wątku 31.07.14, 10:52
          Taki z ciebie komunista jak z koziej dupy trąba . Komunista wspierajacy imperializm :-) Zwykły agent i tyle.
          • wiosnaludzikow Re: Zły tytuł wątku 01.08.14, 14:21
            Odpowiadasz na:
            volupte napisał:

> Taki z ciebie komunista jak z koziej dupy trąba . Komunista wspierajacy imperia
            > lizm :-) Zwykły agent i tyle.
            Ależ on popiera imperializm ale rosyjski :)
    • jajojara Sikorsk, a Putin rozpetal wojne z Ukraina 31.07.14, 00:47
      bandyta i zlodziej na miare itlera juz pokazal swoje tepe oczki dzikusa.
    • marsaqua zatrzymac podzegaczy wojennych 31.07.14, 01:14
      Ukraina: stare i nowe porządki
      Napisał(a): Bronisław Łagowski, Jan Widacki w wydaniu 11/2014.

– Rosjanie nie doceniają siły, agresywności i globalnych celów Stanów Zjednoczonych. Amerykę stać na wywołanie w Rosji rewolucji „praw człowieka” i zniszczenie jej przez anarchię. Katastrofa swoimi skutkami objęłaby także Polskę, ale w Warszawie tym się nie martwią – pisze prof. Bronisław Łagowski. – Polityczna Polska przeżywa wydarzenia na Ukrainie w nastroju euforycznym. Wypełniają one żywą treścią antyrosyjskie stereotypy, które wydawały się puste. Rzesza rzekomych badaczy z licznych ośrodków do spraw wschodnich wygłasza ciągle te same głodne kawałki i podżega do wrogości. Politycy prześcigają się w pomysłach sankcji przeciw Moskwie. – Histeria antyrosyjska w Polsce i kilku innych krajach regionu kontrastuje z powściągliwością Zachodu – dodaje prof. Jan Widacki. – Walka między Polską a Rosją o Ukrainę przez ostatnie 300 lat zawsze kończyła się tak samo – dla nas tragedią, a dla Ukrainy podziałem.
      • jajojara Re: zatrzymac podzegaczy wojennych 31.07.14, 01:19
        USA ma caly zachodni sojusz. Kogo ma putinek smiec i zlodziej? Chiny juz raz ZSRR sprzedaly dla USA.
        • pies_na_czarnych Re: zatrzymac podzegaczy wojennych 31.07.14, 10:24
          jajojara napisała:

> USA ma caly zachodni sojusz. Kogo ma putinek smiec i zlodziej? Chiny juz raz ZS
          > RR sprzedaly dla USA.

USA ma ma cały zachód w kieszeni. Złodziejkę Timoszenko też ma.
          • jajojara zachod ma kase putinka w kieszeni 01.08.14, 16:24
            ten maly ruski zlodziejaszek musial gdzies ukryc kase kradziona narodowi, wiec tylko zachod mu zostal, smieciiowi pokomuszemu.
    • pies_na_czarnych No "panie" Sikorski 31.07.14, 10:57
      Wytłumacz mi "pan" te cyfry i diagramy!
      Kto na tym zyska, kto straci?
      • pies_na_czarnych Re: No "panie" Sikorski 31.07.14, 10:57

> Wytłumacz mi "pan" te cyfry i diagramy!
        > Kto na tym zyska, kto straci?

wyborcza.biz/biznes/1,100896,16404310,Kto_powinien_sie_obawiac_sankcji_nalozonych_na_Rosje_.html#BoxSlotI3img
        • jajojara Re: No "panie" Sikorski 01.08.14, 16:29
          polaczek na zapomodze zawsze zyje. potem udaje czlowieka. Merkel za kase chwyci i polaczek kwiczy.
    • p.grochowski Re: Sikorski prze do wojny. 01.08.14, 16:53
      W latach 80. Radek Sikorski dał się poznać jako korespondent w Afganistanie. Później opublikował znakomitą książkę "Prochy zmarłych". Piotr.

> Ten rusofob chce przejść do historii. Jego działania mają jedno na celu: WOJNA.
      >
      > "Czarny Orzeł" w Polsce. Brytyjczycy przyślą 1350 żołnierzy.
      > www.tvn24.pl/czarny-orzel-w-polsce-brytyjczycy-przysla-1350-zolnierzy,454130,s.html
      >
    • xystos Re: Sikorski prze do wojny. 01.08.14, 16:55
      obywatek UK R.Sikorsky wie co robi,posluszny z niego maz

www.youtube.com/watch?v=zUvK5m2vxro

ZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka