gtxl3 29.08.14, 15:27 Ja obstawiam,że Tusk nie obejmie stanowiska szefa Rady Europejskiej. Kto jest przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Typujemy ? 29.08.14, 15:52 gtxl3 napisał: > Ja obstawiam,że Tusk nie obejmie stanowiska szefa Rady Europejskiej. > Kto jest przeciw? Nie mam żadnych podstaw aby typowanie oprzeć na jakiejś wiedzy na ten temat. Czysta loteria. W każdym razie jestem za sukcesem Polski w tej rywalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jajojara Tusk slabo zna angielski 29.08.14, 16:04 podobnie jak Jaro, uczyl sie ruskiego. polskie elity to prodult wychowania komunistycznego o smaku sowieckim. Ale Tusk jest powazany na zachodzie, czego NIE mozna powiedziec o Kaczynskim, ktorym pogardzaja, nie bojac sie petaka wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk slabo zna angielski 29.08.14, 16:14 jajojara napisała: > podobnie jak Jaro, uczyl sie ruskiego. polskie elity to prodult wychowania komu > nistycznego o smaku sowieckim. Ale Tusk jest powazany na zachodzie, czego NIE m > ozna powiedziec o Kaczynskim, ktorym pogardzaja, nie bojac sie petaka wogole. Trzeba więc zrobić nabór na filologii angielskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jajojara Re: Tusk slabo zna angielski 29.08.14, 16:21 nowy pan dla Polakow, nowe wymagania. Dobry pomysl, ale za pozno. Kaczynski zdechnie marzac o powrocie do waadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl3 Re: Tusk slabo zna angielski 29.08.14, 17:41 jajojara napisała: > nowy pan dla Polakow, nowe wymagania. Dobry pomysl, ale za pozno. Kaczynski zde > chnie marzac o powrocie do waadzy. Nie zaśmiecaj durniu wątku swoimi głupotami. Wypowiedz się tak lub nie albo s........ Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Typujemy ? 29.08.14, 16:57 Albo Tusk albo nie dostaniemy żadnego stanowiska. Uzasadnienie: Coś nam dać wypada a jeśli Tusk będzie szefem rady to nie będą nam musieli dać energetyki, rolnictwa czy spraw międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl3 Re: Typujemy ? 29.08.14, 17:43 l_zaraza_l napisała: > Albo Tusk albo nie dostaniemy żadnego stanowiska. > Uzasadnienie: Coś nam dać wypada a jeśli Tusk będzie szefem rady to nie będą na > m musieli dać energetyki, rolnictwa czy spraw międzynarodowych. Ale po co te gdybania. Dostanie czy nie dostanie to stanowisko Oto jest pytanie.Dlatego zapytałem...typujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Typujemy ? 29.08.14, 19:59 Po cholere mu......., nam to stanowisko? Bicie piany w mediach....dzielenie skory na niedzwiedziu u "niby "politykow nad Wisla. W niedziele oczekuje wycia....albo zawodu albo triumfu jednych albo drugich,tak czy tak bez sensownych. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl3 Re: Typujemy ? 30.08.14, 07:57 Po cholere mu......., nam to stanowisko? To rozsądna odpowiedź, ale chodzi tylko o typowanie, zostanie czy nie zostanie wybrany albo....zgodzi się kandydować czy nie zgodzi się. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Typujemy ? 29.08.14, 18:18 gtxl3 napisał: > Ja obstawiam,że Tusk nie obejmie stanowiska szefa Rady Europejskiej. Obstawiasz tak, bo nie widzisz realnej szansy na to, czy dlatego, że go nie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl3 Re: Typujemy ? 29.08.14, 18:20 aniechto.only napisała: > gtxl3 napisał: > > > Ja obstawiam,że Tusk nie obejmie stanowiska szefa Rady Europejskiej. > > Obstawiasz tak, bo nie widzisz realnej szansy na to, czy dlatego, że go nie lub > isz? To jest bez znaczenia, po prostu obstawiam tak a nie inaczej. Jak zostanie wybrany, powiem, że nie miałem racji. To jest w sumie tylko zgadywanka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Typujemy ? 29.08.14, 18:29 > To jest bez znaczenia, po prostu obstawiam tak a nie inaczej. Jak zostanie wybr > any, powiem, że nie miałem racji. To jest w sumie tylko zgadywanka. Uważam,ze ma duże szanse. Zostanie szefem Rady. Ale mu tego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl3 Re: Typujemy ? 29.08.14, 18:32 aniechto.only napisała: > > To jest bez znaczenia, po prostu obstawiam tak a nie inaczej. Jak zostani > e wybr > > any, powiem, że nie miałem racji. To jest w sumie tylko zgadywanka. > > Uważam,ze ma duże szanse. Zostanie szefem Rady. Ale mu tego nie życzę. No...i właśnie oto mi tylko chodziło, żeby powiedzieć...zostanie czy nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Tusk nie przejdzie 30.08.14, 08:15 Poważni obserwatorzy niemieccy są sceptyczni. Trzeba kogoś bardzo elastycznego, perswazyjnego, bo gros pracy polega na przekonywaniu, zbliżaniu stanowisk, dobijaniu targów za kulisami. Podstawową kwalifikacją na tym jest biegła znajomość języków, tymczasem polski kandydat jest " wenig sprachbegabt" (tj. 'brakuje mu zdolności językowych', który to eufemizm przekłada się na 'nie zna języków'). Niemiecki to za mało. Bardzo dobry angielski jest nieodzowny, a ceną poparcia Francuzów, którzy mają bardzo dużo do powiedzenia, do tej pory zawsze była znajomość francuskiego. Wniosek: Donald Tusk nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś