Dodaj do ulubionych

schadefreude

31.08.14, 00:49
Przyznaję, to brzydkie uczucie, ale nie mogę go opanować. Bóg widzi że się staram, że sam siebie karcę (fakt, że nieprzesadnie) - ale nie mogę opanować radości i takiej wrednej satysfakcji jak czytam pełne bezsilności, żółci i jadu wpisy co poniektórych pisoidów, jak widzę że nie są w stanie przeżyć sukcesu Polski i Donalda Tuska, jak "przed oczami duszy mojej" widzę tych frustratów którym cała ich głupota i wredota wylazły na i tak już nie najładniesze oblicza.
Drogie pisoidy - wasza złość i frustracja oznacza jedno - w Polsce jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.
Obserwuj wątek
    • iza.bella.iza A prezespan poparł:) 31.08.14, 00:54
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16556398,Kaczynski__Chcemy__zeby_Tusk_zostal_przewodniczacym.html
      Więc tym bardziej należy się cieszyć z frustracji co poniektórych:)

p.s. drapki dla W. i innych futrzaków:)
    • kaczeziobro pieknie to ujales: smieci wyja i pokazuja 31.08.14, 02:34
      kazce gnojowisko wolakow smiwrdzacych.
      • gtxl3 Re: pieknie to ujales: smieci wyja i pokazuja 31.08.14, 09:26
        kaczeziobro napisała:

> kazce gnojowisko wolakow smiwrdzacych.

Napisz to jeszcze raz, ale po polsku.
    • wiosnaludzikow Re: schadefreude 31.08.14, 08:10
      erte2 napisał:

> Przyznaję, to brzydkie uczucie, ale nie mogę go opanować. Bóg widzi że się star
      > am, że sam siebie karcę (fakt, że nieprzesadnie) - ale nie mogę opanować radośc
      > i i takiej wrednej satysfakcji jak czytam pełne bezsilności, żółci i jadu wpisy
      > co poniektórych pisoidów,
      Zaprezentowałeś właśnie, że hejter leminży nie różni się od hejterów pisowskich.
      • erte2 Re: schadefreude 31.08.14, 08:53
        wiosnaludzikow
        Czyzbyś na drugie imię miał "Nożyce" ?
    • laweta2014 wytłumacz mi jedno: 31.08.14, 08:16
      zastrzegam nie jestem zwolennikiem PiSu a tym bardziej PO czy PSlu

Jaki to sukces z wyboru Tuska odniosła i ODNIESIE Polska???( nie licząc , że piszą o tym wszystkie portale )Napisz w paru zdaniach.
      • erte2 Re: wytłumacz mi jedno: 31.08.14, 08:51
        laweta2014
        "Chętnie bym ci wyjaśnił tę metodę wspaniałą
        póki o niej pamiętam. Niestety
        ja mam czasu za mało, ty masz mózgu za mało
        a poza tym są inne sekrety"

(fragment "Wyprawy na żmirłacza" Levisa Carroll'a w przekładzie Roberta Stollera
        • laweta2014 dziękuje już odpowiedziałeś sobie i mnie 31.08.14, 08:56
          To ŻADEN sukces Polski i Polaków.
          • snajper55 Re: dziękuje już odpowiedziałeś sobie i mnie 31.08.14, 09:07
            laweta2014 napisała:

> To ŻADEN sukces Polski i Polaków.

Przecież sama w to nie wierzysz. :)

S.
    • nazimno Re: schadefreude 31.08.14, 08:59
      Schadenfreude.
      / "n"/
      • erte2 Re: schadefreude 31.08.14, 11:12
        nazimno
        Masz rację, "zjadłem" "n"'
        No to je zwracam: "n"
        • gtxl3 Re: schadefreude 31.08.14, 12:10
          erte2 napisał:

> nazimno
          > Masz rację, "zjadłem" "n"'
          > No to je zwracam: "n"

To akurat ja Ci pierwszy zarzuciłem, zjadłeś nie tylko literkę "n" co jest wybaczalne, ale napisałeś rzeczownik w języku niemieckim z małej litery. Tego nie wybaczam.
    • instant.crush Bez przesady 31.08.14, 09:03
      Obu stronom odbija w tej sytuacji. I paradoksalnie obie strony mają trochę racji. Choć oczywiście starają się te racje wyolbrzymiać, co tylko nakręca spór. To trochę tak, jakby się kłócić na śmierć i życie o to, czy szklanka jest do połowy pełna, czy do połowy pusta.
    • gtxl3 Re: schadefreude 31.08.14, 09:25
      erte2 - po pierwsze rzeczowniki w języku niemieckim piszemy zawsze z dużej litery i piszemy ten rzeczownik -Schadenfreude.
      Po drugie, ja nie będąc ani zwolennikiem PO i Tuska ani nie będąc sympatykiem PiS, również uważam, że dla Polski nie jest to żaden sukces, jest to sukces Donalda Tuska.
      Wszystkie patetyczne określenia jak duma narodowa,szarża i inne, uważam za przesadne.

Moim zdaniem, a jest to mój subiektywny osąd sympatycy PO mogą się czuć tym wyborem usatysfakcjonowani mieć poczucie radości, nawet dumy. Przeciwnicy PO, mogą tego "sukcesu" tak nie odczuwać i mogą ten wybór krytykować.
      Ty z tego powodu odczuwasz przyjemność czerpana z cudzego nieszczęścia bądź niepowodzenia, to również stawia Cię w jednym szeregu z tymi, których nazywasz frustratami.

Ja rozumiem emocje po obu stronach, sam jestem neutralny, mnie ten wybór ani nie cieszy ani nie smuci.To prawdopodobnie oznacza, że jestem frustratem, nie jestem patriotą czy też Polakiem.

Na tym forum obserwowałem nieraz wpisy zwolenników PO, pełne jadu i żółci do każdego, który nie uznaje dogmatu o nieomylności Tuska i PO. Każdy kto ma inne zdanie jest pisoidem.
      Zwolennicy PO mogą w najbardziej prymitywny sposób, wulgarnie krytykować PiS i Kaczyńskiego, przeciwnikom PO tego już nie wolno.
      Moim zdaniem zarówno jedni i drudzy czyli PO i PiS są siebie warci.
      • 99venus Re: schadefreude 31.08.14, 09:32
        " Przeciwnicy PO, mogą tego "sukcesu" tak nie odczuwać i mogą ten wybór krytykować."
        - problem nie w krytyce tylko w formie tej krytyki
        " Zwolennicy PO mogą w najbardziej prymitywny sposób, wulgarnie krytykować PiS i
        > Kaczyńskiego," - widocznie dostosowują sie do poziomu członków PiS i piszą w sposób zrozumiały dla nich a także w uznaniu zasług PiS na polu chamstwa.
        --
        Paranoja i Schizofrenia siłą przewodnią motłochu.
        • gtxl3 Re: schadefreude 31.08.14, 09:37
          widocznie dostosowują sie do poziomu członków PiS i piszą w sposób zrozumiały dla nich a także w uznaniu zasług PiS na polu chamstwa.

Tiaa, ty jesteś wręcz wzorcowym przykładem, pomijając taki drobny szczegół,że nie potrafisz nawet odróżnić "who is who".
      • nazimno Re: schadefreude 31.08.14, 09:38
        Ten wywod dla erte2 jest zbyt skomplikowana
        diagnoza, ktora ugrzeznie w miazszu mozgu,
        nie wywolujac zadnej aktywnosci synaps.

• wiosnaludzikow Re: schadefreude 31.08.14, 09:43
        > Zwolennicy PO mogą w najbardziej prymitywny sposób, wulgarnie krytykować PiS i
        > Kaczyńskiego, przeciwnikom PO tego już nie wolno.
        > Moim zdaniem zarówno jedni i drudzy czyli PO i PiS są siebie warci.
        ..i erte jest tego pięknym przykładem:)
      • bogucjusz Re: schadefreude 31.08.14, 10:17
        gtxl3 napisał:

>
        > Ja rozumiem emocje po obu stronach, sam jestem neutralny,

Jak na "neutrala", dziwnie często zabierasz głos... ;-)
        • gtxl3 Re: schadefreude 31.08.14, 10:22
          bogucjusz napisał:

> gtxl3 napisał:
          >
          >
          > >
          > > Ja rozumiem emocje po obu stronach, sam jestem neutralny,
          >
          > Jak na "neutrala", dziwnie często zabierasz głos... ;-)
          >

Właśnie dlatego, że nie jestem z POPiS.
        • m.c.hrabia Re: schadefreude 31.08.14, 10:23
          Jak na "neutrala", dziwnie często zabierasz głos... ;-)

:)
          ale jakże "neutralnie", "neutralni" tak mają
    • remez2 Schadenfreude ist die schönste Freude. 31.08.14, 09:29
      erte2 napisał:

> Przyznaję, to brzydkie uczucie, ale nie mogę go opanować. Bóg widzi że się star
      > am, że sam siebie karcę (fakt, że nieprzesadnie) - ale nie mogę opanować radośc
      > i i takiej wrednej satysfakcji jak czytam pełne bezsilności, żółci i jadu wpisy
      > co poniektórych pisoidów, jak widzę że nie są w stanie przeżyć sukcesu Polski
      > i Donalda Tuska, jak "przed oczami duszy mojej" widzę tych frustratów którym ca
      > ła ich głupota i wredota wylazły na i tak już nie najładniesze oblicza.
      > Drogie pisoidy - wasza złość i frustracja oznacza jedno - w Polsce jest dobrze
      > a będzie jeszcze lepiej.
      Takie teksty wspaniale służą niwelowaniu różnic i odbudowie kapitału zaufania społecznego. Duże brawa. :- (
      • bumcykcyk7 Re: Polacy zadowolą się każdym badziewiem... 31.08.14, 09:53
        A także temu jak naiwna polska dzieciarnia łyka medialną papkę pijaru tuskowego.. Dać POlaczkowi goowno do zabawy i już cały w skowronkach. Tylko co bardziej kumaci pozorują mega sukces po porażce w KE... :))

Zapomnieli też jak nie dawno te same media jęczały nad porażką w jedynie godnej uwagi instytucji UE jaką jest KE i jej szef...
      • erte2 Re: Schadenfreude ist die schönste Freude. 31.08.14, 11:31
        remez2
        Nigdy i nigdzie nie napisałem że jestem zwolennikiem niwelowania różnic, albo że staram się odbudowywać zaufanie społeczne do kaczyńskiego. Wręcz przeciwnie, od samego początku, niejako intuicyjnie, nie znosiłem obu braciszków* i uważałem że największą klęską dla Polski byłoby dopuszczenie do tego żeby mieli jakąś realną władzę. Niestety, sprawdziło sie to w praktyce, i to nawet gorzej niż przypuszczałem - bo w latach 2005 - 2007 ten"karłowaty Gomułka" (jak niesłychanie trafnie nazwał jarosława Stefan Niesiołowski) usiłował rządzić w stylu I Sekretarza PZPR; na szczęście tylko przez dwa lata.
        I dlatego wszędzie, na forum, w dyskusjach wśród znajomych i rodziny, w kolejce do kasy w markecie czy też w tramwaju czy autobusie staram się i będę się starał obrzydzać ludziom kaczyńskiego i całą tę pisowska bandę. Bo jest to wybitnie szkodliwa formacja i powtórne dopuszczenie jej do władzy będzie skutkować degradacją Polski, zastojem i zmarginalizowaniem oraz karykatura demokracji.
        A jestem przekonany że kaczyński, zdobywszy władzę, tak "przeorganizuje" życie polityczne w Polsce (patrz: nowelizacja Ustawy o RTV z 2006. roku) że sparaliżuje mechanizmy demokratyczne i pozostawi jedynie fasadę taką jaką mieliśmy za PRL-u.
        • remez2 Re: Schadenfreude ist die schönste Freude. 31.08.14, 11:47
          Podzielam Twoją ocenę "możliwości" J.Kaczyńskiego, metod zwalczania nie. Ale to rzecz gustu.
          Miłego dnia. :-)
          • gtxl3 Re: Schadenfreude ist die schönste Freude. 31.08.14, 11:57
            remez2 napisał:

> Podzielam Twoją ocenę "możliwości" J.Kaczyńskiego, metod zwalczania nie. Ale to
            > rzecz gustu.
            > Miłego dnia. :-)

Też, tak uważam.
            Erte2...nie zauważył,że stoi na barykadzie.
        • volupte Re: Schadenfreude ist die schönste Freude. 31.08.14, 13:01
          Bingo.
    • remik.bz bez wątpienia sukces 31.08.14, 17:43
      erte2 napisał:

>że nie są w stanie przeżyć sukcesu Polski
      > i Donalda Tuska, jak "przed oczami duszy mojej" widzę tych frustratów którym ca
      > ła ich głupota i wredota wylazły na i tak już nie najładniesze oblicza.
      > Drogie pisoidy - wasza złość i frustracja oznacza jedno - w Polsce jest dobrze
      > a będzie jeszcze lepiej.

Jest to bez wątpienia sukces i Polski i osobisty Tuska.
      Nikt rozsądny tego nie zaneguje.
      Ale ten sukces wcale nie oznacza jak napisałes , że w Polsce jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.
      Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie wysnułes taki wniosek.
      Moim zdanie ten sukces kompletnie nei przełozy się na nasze codzienne polskie sprawy.
      Zamiast pisać ,że w Polsce jest dobrze (bo- w domysle -UE tak uważa wybierając Tuska) to moze popytaj ludzi czakających klika miesięcy na wizyte u lekarza specjalisty NFZ co sądza o władaniu Tuska w Polsce i o tej powszechnej cudownosci pod rządami PO.
      Jako Wolak , mowiąc szczerze , specjalnie nei podniecam sie sukcesem polskiego polityka , jesli nie ma to przelozenia na sprawy nasze codzienne ( chociazby podatki, ceny prądu, bezrobocie , słuzbę zdrowia, wymiar sprawiedliwości).Ale jak wiadomo Wolacy tak mają ,ze myśla o realnej Polsce przede wszystkim a nie o jej wizerunku medialnym w Europie.
      • volupte Re: bez wątpienia sukces 31.08.14, 18:31
        Wolacy myśla po wolsku :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka