Dodaj do ulubionych

Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premiera???

03.09.14, 18:41
I zarząd jednogłośnie głosuje za nią???

To jakaś paranoja!!!. I z takim liderem PO chce wygrywać najbliższe wybory????

PS Uprasza się PiSolubnych dyskutantów by klaskali płetwami z radości poza wątkiem.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 18:45
      rozumiem ,że masz lepszego kandydata, ciekawe kto to?
      • snajper55 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 18:48
        m.c.hrabia napisał:

> rozumiem ,że masz lepszego kandydata, ciekawe kto to?

Jak to kto? Profesor Gliński.

S.
        • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:13
          Coś ci się pomerdało snajperze (sądząc z nicka mój rówieśniku) gotowy do strzału zawsze a do refleksji niekoniecznie :):)

Przejrzyj moje posty na FK a potem zastanów się czy słusznie zapisałeś mnie do grona popierających prof. Glińskiego :):)
          • jane-panzram Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:28
            Snajper strzela kula w plot. To nawet gorzej niz Glinski, bo Kopacz to WYMARZONY kandydat PiS na premiera. Miller, Palikot ja chwala... Jest doceniana ze wszystkich stron skubana.
          • snajper55 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 04.09.14, 00:57
            iq-ok napisał:

> Coś ci się pomerdało snajperze (sądząc z nicka mój rówieśniku) gotowy do strzał
            > u zawsze a do refleksji niekoniecznie :):)
            >
            > Przejrzyj moje posty na FK a potem zastanów się czy słusznie zapisałeś mnie do
            > grona popierających prof. Glińskiego :):)

Ależ nie miałem takiego zamiaru, choć teraz widzę, że mój post można było tak zinterpretować. To miał być taki żarcik. Kiedyś śpiewano, że piosenka jest dobra na wszystko. Dziś profesor Gliński jest dobry na wszystkie (stanowiska).

A z piosenek najbardziej na czasie jest niestety chyba łatwo wpadająca w ucho i porywająca pieśń "Tomorrow belongs to me".

S.
      • iq-ok A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 18:59
        Są ich dziesiątki, jeśli nie tysiące.

Kopacz to fatalny wybór pod każdym względem.

To replay ze wszystkich tuskowych wyborów ministrów sprawiedliwości. Jakby się uparł by wybrać najgorszego kandydata ze wszystkich możliwych.

Znosiłem to z pokorą i zniesmaczeniem, ale tu nie chodzi o ministra ale o następcę mającego poprowadzić PO do zwycięstw.

Żądasz nazwisk Lewandowski, Trzaskowski, Schetyna, Zdrojewski, Gronkiewicz i pewnie dziesiątki innych byli by lepsi od Kopacz.

• m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:10
          Żądasz nazwisk Lewandowski, Trzaskowski, Schetyna, Zdrojewski, Gronkiewicz i pewnie dziesiątki innych byli by lepsi od Kopacz.

do mnie żadne z tych nazwisk nie przemawia ,nie znam Trzaskowskiego więc on w zawieszeniu.
          nie mówiąc o tych dziesiątkach ,
          ale może masz rację może zidiociałem na stare lata.
          • iq-ok Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:16
            > do mnie żadne z tych nazwisk nie przemawia ,nie znam Trzaskowskiego więc on w z
            > awieszeniu.

No faktycznie trudno pogadać. Trzaskowski to minister w aktualnym rządzie Tuska. Wydaje sie, że zdolny.
            • m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:23
              Wydaje sie, że zdolny

no właśnie ,wydaję się ,ilu już takich było co się wydawali.
              a co do reszty , nie wiem jak ty ale ja znam ich tylko z przekazów medialnych i tylko na podstawie tych mogę oceniać ,Kopacz zaakceptowali ludzie którzy ją znają z realu ,
              i jeszcze jedno ,dzisiaj słyszałem Palikota , raczej pozytywnie się o niej wypowiadał
              więc nie widzę powodów dlaczego nie ona.
              Bo pomyj które wylewają na nią piski nie biorę pod uwagę.
              • sverir Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:25
                > Kopacz zaakceptowali ludzie którzy ją znają z realu ,

Pana Kaczyńskiego też akceptują ludzie, którzy go znają z realu. W przeciwieństwie do Ciebie, co nie przeszkadza Ci w uważaniu Pana Prezesa za osobę niekompetentną. Poza tym nie znasz też zarządu PO (poza przekazami medialnymi), a jednak w ciemno uznajesz ich kompetencje.
                • m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:29
                  a jednak w ciemno uznajesz ich kompetencje.

masz rację , tylko jakoś nie widzę innej możliwości ,mogę komuś wierzyć lub nie i tyle ,
                  każdy tego typu wybór polega na daniu zaufania.

a co do prezespana to dawno straciłem zaufanie i tyle.
              • iq-ok Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:41
                > no właśnie ,wydaję się ,ilu już takich było co się wydawali.

więc najlepiej postawić na taką co do której już nic się wydawać nie może

Kopacz jest w polityce już na tyle długo by można się było o niej wypowiadać nie tylko na podstawie opinii Palikota (otwarcie przyznaje , że żona się z Kopacz przyjaźni)

I obiektywnie rzecz biorąc tych dokonań w porównaniu z Lewandowskim, Gronkiewicz (wiem te nazwiska do ciebie nie przemawiają :):) ) nie ma.
                • m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:49
                  I obiektywnie rzecz biorąc tych dokonań w porównaniu z Lewandowskim, Gronkiewicz (wiem te nazwiska do ciebie nie przemawiają :):) ) nie ma.

ależ mylisz się i to bardzo ,
                  dokonania HGW i Lewandowskiego przemawiają i doceniam je , ale w roli premiera ich ni widzę ,
                  w dobie mediów elektronicznych trzeba być jeszcze(jeśli nie tylko) medialnym ,żadne z nich nie jest,
                  a wiece czy spotkania z wyborcami to nie nasiadówy naukowe .
                  z resztą to samo dotyczy to Zdrojewskiego i Schetyny , nie wyobrażam sobie aby któryś z nich
                  wsiadł do tuskobusa i podobne emocje co Tusk wywołał u wyborców , a u Kopacz takie możliwości widzę .

• iq-ok Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 20:37
                    A Kopacz jest medialna :):)
                    • m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 20:46
                      z wymienionych przez ciebie ,moim zdaniem najbardziej.

przypomnij sobie Tuska z 2005 roku.
                      • iq-ok Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 20:58
                        Zmiłuj się!!
                        W czym ona przypomina Tuska z 2005???
                        • m.c.hrabia Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 21:08
                          ok .
                          ty jej nie lubisz , ja daję jej szansę .
                          ot, różnimy się w ocenach ,a czas pokaże który bardziej.

• sverir Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 19:19
          > Żądasz nazwisk Lewandowski, Trzaskowski, Schetyna, Zdrojewski, Gronkiewicz i pewnie
          > dziesiątki innych byli by lepsi od Kopacz.

Żaden z nich nie byłby lepszy do spełnienia roli, do której chcą powołać panią Kopacz. Każda z wymienionych przez Ciebie osób, może poza Trzaskowskim, ma możliwość stworzenia własnej sieci układów partyjnych (układów niekoniecznie w negatywnym sensie), co dałoby asumpt do wypięcia się na pana jeszcze premiera. Pani Kopacz raczej gwarantuje, że pan premier będzie mógł sterować partią nawet z daleka, z samej Brukseli.
        • gtxl3 Re: A ty nie dostrzegasz??? Zidiociałeś hrabio??? 03.09.14, 20:39

Nasz były prezydent lubił wystawiać tzw. "zderzaki" Może Kopacz jest też wystawiona w tej roli?
    • stary_anonim Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 18:48
      wybór Kononowicza podobnej jest szczytem możliwości PO

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • zuzkazuzka111 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:24

> wybór Kononowicza podobnej jest szczytem możliwości PO
        >
        > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A POtem... Prezydent Kopacz...

I będzie jeszcze piękniej.
        • gtxl3 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:41
          zuzkazuzka111 napisała:

>
          > > wybór Kononowicza podobnej jest szczytem możliwości PO
          > >
          > > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          >
          > A POtem... Prezydent Kopacz...
          >
          > I będzie jeszcze piękniej.

A Tusk na papieża...nadaje się.
          • zuzkazuzka111 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:07
            > > A POtem... Prezydent Kopacz...
            > >
            > > I będzie jeszcze piękniej.
            >
            >
            > A Tusk na papieża...nadaje się.
            >

Na głównego rabina POłączonych religii świata.

• volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 18:49
      To z litośći nad PiSem. Kopacz im dokopie i wystarczy. Ktos inny to by ich zmiażdżył a przecież bedą jeszcze potrzebni , aby miec kogo kopać:-)
      • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:02
        Nie rób sobie jaj proszę.

By dokopać PiSowi (o miażdżeniu nie mówię) trzeba o klasę lepszego zawodnika niż Kopacz.
        • volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:11
          E...tam , juz raz skopała wszystkich. Uparła sie i nie kupiła trujacej szczepionki , mimo ze cała UE kupowała , a ja tu prawie od zbrodniarzy wyzywali. Ma baba jaja. W sejmie tez wielokrotnie pokazała charakter. Czy da radę ? To sie zobaczy.
          • sverir Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:23
            > E...tam , juz raz skopała wszystkich. Uparła sie i nie kupiła trujacej szczepionki , mimo ze cała
            > UE kupowała , a ja tu prawie od zbrodniarzy wyzywali.

Nie tylko wyzywali. Ówczesny rzecznik praw obywatelskich, pan Janusz Kochanowski, złożył zdaje się nawet doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Nawet przychylna tej opcji Wyborcza cytowała wybitnej klasy specjalistów, których dziwiła postawa pani minister. Swoją drogą ciekawe, jak się eksperci teraz czują i czy nadal uważają, że ich naciski były słuszne?
          • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:23
            No proszę!!!

Doprawdy widzisz cechy przywódcze i zalety na miarę trzech zbliżających się kampanii wyborczych w Kopaczowej???

• volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:28
              Co mam widzieć? Nie wiem . Zobaczymy. W Sejmie twardy charakter nie raz pokazała.
            • jane-panzram Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:42
              To najsmieszniejsze jest, ze ja ciebie w pelni rozumiem, iq-ok, a zwolennicy PO nie.
              Ja sie ciesze, a oni... tez sie ciesza. Wszyscy sie ciesza %) a ty wolasz na puszczy jeszcze.
              • gtxl3 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:42
                jane-panzram napisała:

> To najsmieszniejsze jest, ze ja ciebie w pelni rozumiem, iq-ok, a zwolennicy PO
                > nie.
                > Ja sie ciesze, a oni... tez sie ciesza. Wszyscy sie ciesza %) a ty wolasz na pu
                > szczy jeszcze.

Karpie przed świętami również się cieszą.......
    • zuzkazuzka111 Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:02
      Kłamie jak Tusk.
      A urodziwa też jak on.
      Nic się nie zmieni.
      • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:04
        A prosiłem by kłapać dziobem i płetwami z radości gdzie indziej.
        • zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:07
          > A prosiłem by kłapać dziobem i płetwami z radości gdzie indziej.

Prośba została przeczytana, ale nie widzę płetw i dzioba u siebie, więc, sorry.. taki macie klimat...
          • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:20
            Co mógłbym zrobić byś ujrzała siebie w całej okazałości???
            • zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:23
              > Co mógłbym zrobić byś ujrzała siebie w całej okazałości???

A ty siebie widzisz? :-) Rozumiesz to co się w koło ciebie dzieje, czy potrzebujesz tłumacza?
              • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:29
                A był z tym jakiś problem??
                I prosiłem Cię o pomoc?

Choć tłumacz taki jak Ty to kusząca propozycja:):)
                Takich odmiennych stanów świadomości to prosta marycha nie da.

• zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:34
                  > A był z tym jakiś problem??
                  > I prosiłem Cię o pomoc?

A nie? Ups...

> Choć tłumacz taki jak Ty to kusząca propozycja:):)
                  > Takich odmiennych stanów świadomości to prosta marycha nie da.

Wyznawcy PO są podobnie fascynujący jak ci z syndromem sztokholmskim. :)
                  • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:44
                    > A nie? Ups...

No jednak nie.

Reszta czytaj w leadzie.
                    • zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:46
                      > > A nie? Ups...
                      >
                      > No jednak nie.
                      >
                      > Reszta czytaj w leadzie.

:) Zimny prysznic na POwskie główki. Ciągle do nich nie dociera, kogo wybierali?
                      • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 20:44
                        zuzkazuzka111 napisała:

> > > A nie? Ups...
                        > >
                        > > No jednak nie.
                        > >
                        > > Reszta czytaj w leadzie.
                        >
                        > :) Zimny prysznic na POwskie główki. Ciągle do nich nie dociera, kogo wybierali
                        > ?

Kopacz jest dobra.....od pasa w dół jak mawiał klasyk (Urban) o M.Niezabitowskiej.
                      • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 20:48
                        Coś ci powiem zuzkokózko.

Kogo by nie wybierali nie zidiocieli jeszcze na tyle by wybierać JK.
                        I nie licz na to , że do tego dojdzie niezależnie od krytycznej oceny kandydatury Kopacz.
                        • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 20:50
                          iq-ok napisał:

> Coś ci powiem zuzkokózko.
                          >
                          > Kogo by nie wybierali nie zidiocieli jeszcze na tyle by wybierać JK.
                          > I nie licz na to , że do tego dojdzie niezależnie od krytycznej oceny kandydatu
                          > ry Kopacz.

I tego się trzymaj.To pozwoli Ci wiele przetrwać.
                          • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 20:57
                            Ty mnie tu pod włos nie niziaj:):)

Mam swój wiek i przetrwałem już tyle, że recydywa JK też mnie nie przeraża.
                            Ale zapytać po co zawsze mogę. Czyż nie?
                            • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:00
                              iq-ok napisał:

> Ty mnie tu pod włos nie niziaj:):)
                              >
                              > Mam swój wiek i przetrwałem już tyle, że recydywa JK też mnie nie przeraża.
                              > Ale zapytać po co zawsze mogę. Czyż nie?

Oczywiście, że możesz.
                              Ja przetrwałem wielu premierów od J.Cyrankiewicza i B.Bieruta począwszy.
                              • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:12
                                To rzeczywiście wiekowy jesteś.

Tym bardziej mnie dziwi, że obiektywnie rzecz biorąc popierasz PiS paranoję .
                                • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:18
                                  iq-ok napisał:

> To rzeczywiście wiekowy jesteś.
                                  >
                                  > Tym bardziej mnie dziwi, że obiektywnie rzecz biorąc popierasz PiS paranoję .

Nigdy nie popierałem PiS ani PO.
                                  • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:34
                                    Jasne.

Również nigdy nie atakowałeś PiS.
                                    • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:41
                                      iq-ok napisał:

> Jasne.
                                      >
                                      > Również nigdy nie atakowałeś PiS.

Jasne..... bo robi to na forum grupa bezmyślnych klakierów PO, po jaka cholerę ja muszę iść jak baran w stadzie?
                                      Zawsze należy krytykować rządzących a nie tych z opozycji.
                                      Przekonasz się (jeżeli) PiS dojdzie do władzy, a ja będę jeszcze żył, że będę ich atakował podobnie jak teraz PO.
                                      • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:50
                                        Krótko mówiąc przyznałeś to co pisałem parę postów wcześniej. Realnie popierasz PiS .

Więc po co to bicie piany:)???
                                        • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:06
                                          iq-ok napisał:

> Krótko mówiąc przyznałeś to co pisałem parę postów wcześniej. Realnie popierasz
                                          > PiS .
                                          >
                                          > Więc po co to bicie piany:)???

Opowiadasz głupoty, ale nie mam zamiaru bić głową w mur żeby Cię przekonać.
                                          • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:10
                                            Nie musisz bić w mur głową :)
                                            Chyba, że pomoże Ci to zrozumieć komu obiektywnie rzecz biorąc Twoje pisanie na FK służy.

Choć szczerze mówiąc nie przypuszczam byś nie rozumiał :):)
                                            • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:15
                                              Nie musisz bić w mur głową :)
                                              Chyba, że pomoże Ci to zrozumieć komu obiektywnie rzecz biorąc Twoje pisanie na FK służy.

Mało mnie to interesuje, komu służy moje pisanie.
                                              Nie mam poczucia misji do wypełnienia nie mam zacięcia do "ewngelizowania".
                                              • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:17
                                                Znajdź choć jeden mój post , w którym popieram PiS.
                                                "Szczeliłeś" sobie w stopę...ja jestem sympatykiem lewicy.
                                                • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:26
                                                  > Znajdź choć jeden mój post , w którym popieram PiS.
                                                  > "Szczeliłeś" sobie w stopę...ja jestem sympatykiem lewicy.

Tia. I jak wielu forumowych "sympatyków lewicy" świetnie służysz lewicowym ideałom waląc jak w bęben w rząd PO i torując drogę do władzy PiSowi (bo przecież nie żadnej partii lewicowej:):) )

Generalnie gdyby te twoje deklaracje były prawdziwe (w co wątpię) najlepszego świadectwa sympatykom lewicy nie wystawiasz
                                                  • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:29
                                                    Generalnie gdyby te twoje deklaracje były prawdziwe (w co wątpię) najlepszego świadectwa sympatykom lewicy nie wystawiasz

Będę walił w bęben PO, tak długo jak długo będzie przy władzy.
                                                    W co Ty wątpisz, naprawdę mnie nie interesuje.
                                                    Bywaj zdrów.
                                                  • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 22:34
                                                    A wal sobie w co chcesz :):)

Tylko nie wierzgaj gdy ktoś realnie ocenia Twe "dokonania".
                                                  • gtxl3 Re: Świetny wybór!!! 04.09.14, 07:31
                                                    iq-ok napisał:

> A wal sobie w co chcesz :):)
                                                    >
                                                    > Tylko nie wierzgaj gdy ktoś realnie ocenia Twe "dokonania".

Realnie? To, że Ty błądzisz jak dziecko we mgle, również mnie specjalnie nie dziwi i nie interesuje.
                                                    "Oceniaj" sobie moje dokonania, przecież Ci tego nie zabronię, ani nie będę Cię wyprowadzał z błędu, ja wiem lepiej, że ośmieszasz się taką oceną mojego postępowania.
                                                    Jesteś kolejnym, który uważa, że można być tylko sympatykiem PO lub PiS.
                                                    Nic mnie bardziej nie może rozśmieszyć.......
                        • zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:13
                          > Coś ci powiem zuzkokózko.

Co tam wujciu Dobra Rado? :-)

> Kogo by nie wybierali nie zidiocieli jeszcze na tyle by wybierać JK.
                          > I nie licz na to , że do tego dojdzie niezależnie od krytycznej oceny kandydatury Kopacz.

Przecinki. Stawiaj w odpowiednich miejscach przecinki.
                          Bez tych malutkich znaczków, twoja jakże inteligentna wypowiedź może zabrzmieć inaczej niż oczekujesz.

Kopacz na Premierę!
                          • iq-ok Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 21:37
                            > Co tam wujciu Dobra Rado? :-)

Nic tam ciotko rewolucji :)

> Przecinki. Stawiaj w odpowiednich miejscach przecinki.
                            > Bez tych malutkich znaczków, twoja jakże inteligentna wypowiedź może zabrzmieć
                            > inaczej niż oczekujesz.

Zaznacz na czerwono i napisz co zrozumiałaś inaczej niż oczekiwałem:):)
          • damakier1 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:24
            zuzkazuzka111 napisała:

> Prośba została przeczytana, ale nie widzę płetw i dzioba u siebie, więc, sorry.
            > . taki macie klimat..

To nie dość, że masz dziób i płetwy, to jeszcze jesteś ślepawa? ;)
            • zuzkazuzka111 Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:27

> To nie dość, że masz dziób i płetwy, to jeszcze jesteś ślepawa? ;)

A głosy też słyszysz?

Ciebie wybór Pani Kopacz nie cieszy?
              Taka wierna i dzielna z niej kobieta.
              Nie wspierasz linii swojej PZPO??
              • jane-panzram Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:44
                Ona akurat wspiera.
          • jane-panzram Re: Świetny wybór!!! 03.09.14, 19:25
            "Partia wybrala kandydata PiS, jak oni to zrobili?"

I tak na razie wielu nie zrozumie.
          • dystans4 Re: FOTY !!! 03.09.14, 22:18
            Zuźka, FOTY !!!
    • jane-panzram Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:24
      Gotcha!
      Iq-ok, ale prawda taka, ze wiekszosc wyborcow PO tego nie widzi jak ty. Oni to widza jako dobry wybor... jeszcze.
      Nie znajdziesz pelnego zrozumienia...
      • haen2010 Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 19:44
        Co wyciśnięta ćwiartka cytryny na wędzonego węgorza. Można tylko stwierdzić, że sopocki bubek awansował swoją wierną suczkę. Zasłużyła się będąc nadwornym lekarzem rodziny Tusków.

Te gadanie o szczepionkach jest guzik warte. Decyzję podjął Tusk, gdy jego siostra wyzdrowiała spokojnie z tej reklamowanej "epidemii".
        • jane-panzram Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 19:47
          Nareszcie koniec tego grajdolu, radujmy sie =D
        • volupte Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 19:49
          Heniu . Wróciłeś. Wypuscili czy na przepustce?
          • m.c.hrabia Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 19:52
            Heniu . Wróciłeś. Wypuscili czy na przepustce?

po wypowiedzi sadząc to przepustka.
            • haen2010 Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 20:01
              Hrabio drogi! Nawet Hitler swojemu Morellowi pozwoli tylko na produkcję talku na wszy na rosyjskim froncie. I tyle w temacie.

Zna toto jakieś języki? Mocno wątpię, nieuki trzymają się razem.
              • jane-panzram Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 20:06
                Zostaw, niech sie nacieszy, ze swietny kandydat. Niech z radosci powkleja jej zyciorys z wikipedii czy cos.
        • gtxl3 Re: Kobita ma tyle charyzmy 03.09.14, 20:48
          Te gadanie o szczepionkach jest guzik warte. Decyzję podjął Tusk, gdy jego siostra wyzdrowiała spokojnie z tej reklamowanej "epidemii".

Prawda z ta szczepionka jest prozaiczna. Po prostu to był koniec roku, a kasa była już pusta.
          Minister finansów nie dał pieniędzy. I tyle.
    • instant.crush Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:39
      iq-ok napisał:

> PS Uprasza się PiSolubnych dyskutantów by klaskali płetwami z radości poza wątk
      > iem.

Zawsze to brzmi lepiej, niż napisać, że "to wątek tylko dla POfilów".
      • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:42
        Dziękuję :) Zastanawiałem się nad formułą.
        • jane-panzram Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:46
          To sobie nie pogadasz, zaraz ci tu wpadnie np. volupte i zacznie piesn godowa "Kopacz skopie doope PiS!"
          Hyahahaha
    • damakier1 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:47
      iq-ok napisał:

> I zarząd jednogłośnie głosuje za nią???
      >
      > To jakaś paranoja!!!.

Czemu paranoja? Uważam, że to wybór całkiem dobry i łatwy był do przewidzenia. Ewa Kopacz nie jest królikiem wyciągniętym z kapelusza, jest rozpoznawalna i swą karierę polityczną buduje konsekwentnie i z dobrym skutkiem. Niejednokrotnie w przeszłości dała się poznać z odporności psychicznej i twardości charakteru (sprawa szczepionek, odporność na ataki związane z katastrofą smoleńską). Jako marszałek sejmu również okazała twardość charakteru i sprawdziła się jako dobra organizatorka. Właściwie jedyny merytoryczny zarzut, jaki wobec niej jest stawiany to lojalność wobec Tuska i przewidywanie, że poprowadzi Platformę drogą, jaką zapoczątkował premier. Ale dla jednych to zarzut, a dla innych zaleta. Jeśli ktoś, tak jak ja, oceniał dokonania Tuska jako premiera i jako lidera PO dobrze, to te cechy Kopacz, gwarantujące, że PO nie zmieni kursu uzna za bardzo dobre.
      Poza wszystkim, trudno sobie wyobrazić, żeby Tusk rekomendował na swego następcę kogoś, kto wywróci PO do góry nogami i zniszczy jego dorobek w partii i w rządzie.
      Mam nadzieję, że po spotkaniu z prezydentem nic się nie zmieni i Ewa Kopacz ostatecznie zostanie wybrana. A jak się będzie sprawowała - zobaczymy.
      • volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:52
        Zapomniałas dodac o najwiekszej zbrodni dla pisdaków. Ten metr ziemi . Innych sobie nie przypominam , ale pewnie mi przypomną.
      • instant.crush Wreszcie zjednoczenie popierających Tuska... 03.09.14, 19:56
        ...i przeciwników PO. Wszyscy cieszą się z wyboru Kopaczowej. Zobaczymy, kto będzie miał rację.
        • volupte Re: Wreszcie zjednoczenie popierających Tuska... 03.09.14, 20:02
          Nieprawda. Słychac głosy pisdackie krytykujace. Brak wytycznych ?
          • instant.crush Re: Wreszcie zjednoczenie popierających Tuska... 03.09.14, 20:05
            volupte napisał:

> Nieprawda. Słychac głosy pisdackie krytykujace. Brak wytycznych ?

Widać w kwestii wytycznych są mniej sprawni i wolniejsi od PO:)
      • m.c.hrabia Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 19:57
        Dama jak zwykle ma raję.
      • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:13
        Wybacz, ale łatwa przewidywalność wyboru w chwili obecnej nie wydaje mi się atutem.

Nie sądzę damo by było tak , że Tusk zostawia PO w rozkwicie, syte zwycięstw i powszechnie docenianych sukcesów i pewne zwycięstwa w następnych wyborach.

Wtedy rzeczywiście mógłby desygnować na premiera Kopacz jako oczywistą figurantkę prowadzącą PO do następnych oczywistych zwycięstw.

Sama wiesz , że tak nie jest.
        • damakier1 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:06
          > Wybacz, ale łatwa przewidywalność wyboru w chwili obecnej nie wydaje mi się atu
          > tem.
          Napisałam, że łatwo ten wybór było przewidzieć, w opozycji do powszechnego dość tonu wielkiego zaskoczenia widocznego w wielu wątkach, podczas gdy mnie wydaje się dość oczywisty i naturalny - choćby z racji samej funkcji zastępczyni Tuska, jaką Ewa Kopacz pełni. W tym sensie jest to pewien atut, bo w sytuacji wielkich zmian i zawirowań, ich przewidywalność i naturalność ma działanie uspokajające i stabilizujące.

> Nie sądzę damo by było tak , że Tusk zostawia PO w rozkwicie, syte zwycięstw i
          > powszechnie docenianych sukcesów i pewne zwycięstwa w następnych wyborach.

Ja również tak nie sądzę. Przeciwnie, widzę osłabienie PO i obawiam się o jej dalsze losy i wyborczy sukces. I właśnie dlatego Ewa Kopacz wydaje mi się dobra następczynią Tuska, bo nie spodziewam się, żeby chciała dokonać w PO jakiejś rewolucji, a przeciwnie - mam nadzieję, że spokojnie będzie kontynuować to, co Tusk rozpoczął.
          Lojalność, nie wdawanie się w gry i wojenki podjazdowe - to nie są cechy negatywne i nie świadczą o figuranctwie.
          A desygnować kogokolwiek na cokolwiek jako figuranta byłoby błędem w każdym wypadku, również gdyby PO była w rozkwicie. Bo figurant nie sprawdzi się w żadnej sytuacji i zawsze powiedzie do zguby.

----------
          "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
          (aut.: ToJaJurek)

Wrona i inne zwierzaki
          • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:31
            Piszesz trochę tak jakby lojalność (wobec czego? wizji PO Tuska?) była zaletą w obecnej sytuacji.

Wybac,z ale na dziś Tuska już nie ma w polskiej polityce. Jeśli wyobraża on sobie że ze stanowiska w Brukseli będzie miał jeszcze jakąś moc sprawczą i próbuje namaścić na swego następcę kogoś "lojalnego" skłonnego kontynuować jego wizję PO to błądzi.

Po stokroć lepiej dla PO ( i Polski) byłoby gdyby tego zaniechał, skoncentrowął się na nowych zadaniach a na następcę starał się nominować sprawnego, nieobarczonego jak Kopacz niechęcią części elektoratu, niewygodnego dla opozycji kandydata, którego zadaniem byłoby poprowadzić PO do wyborczego zwycięstwa.
            I pogodził się z tym, że jego następcy być może poprowadzą PO w nieco innym kierunku.
            • volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:37
              Kopacz obarczona jest niechecią? Jest powód?
              • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:40
                Myślisz , że jest lubiana???
                A jest powód?
                • volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 22:26
                  Ładnie sie w Moskwie po katastrofie zachowywała. Nie pamietam aby którakolwiek rodzina na nia narzekała. Wchodzila tam , gdzie inni nie mieli odwagi . Opowiadała o tym z autentycznym wzruszeniem i egzaltacją . A ze miała ten lapsus z metrem ziemi , to nie była , nie sprawdziła , uwierzyła , zdarza się.
                  • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 22:30
                    Gdybym miał to rozpatrywać tylko z punktu widzenia PR to moskiewskie osiągnięcia Kopacz, przy całym szacunku, są raczej minusem niż wartością dodaną.
            • damakier1 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 23:10
              > Piszesz trochę tak jakby lojalność (wobec czego? wizji PO Tuska?) była zaletą w
              > obecnej sytuacji.

Lojalność jest zaletą w każdej sytuacji. Napisałam o tym dla podkreślenia, że jeśli ktoś jest lojalny wobec swego lidera, nie oznacza to, że stanie się figurantem jeśli zostanie jego następcą.

> Wybac,z ale na dziś Tuska już nie ma w polskiej polityce. Jeśli wyobraża on sob
              > ie że ze stanowiska w Brukseli będzie miał jeszcze jakąś moc sprawczą i próbuje
              > namaścić na swego następcę kogoś "lojalnego" skłonnego kontynuować jego wizję
              > PO to błądzi.
              >

Wyraźnie widać, że Tusk nie ma żadnych złudzeń co do swych możliwości sterowania Platformą po objęciu urzędu w UE. Mówił o tym zresztą w programie Lisa. Świadczy też o tym właśnie nominacja Ewy Kopacz.
              Pomyśl sam - czy gdybyś miał wyjechać i pozostawić swą firmę, powierzyłbyś ją komuś lojalnemu, kto aprobował Twój sposób kierowania firmą, czy wybrałbyś kogoś, kto kontestował Twoją rolę i sposób działania?

> Po stokroć lepiej dla PO ( i Polski) byłoby gdyby tego zaniechał, skoncentrowął
              > się na nowych zadaniach a na następcę starał się nominować sprawnego, nieobarc
              > zonego jak Kopacz niechęcią części elektoratu, niewygodnego dla opozycji kandyd
              > ata, którego zadaniem byłoby poprowadzić PO do wyborczego zwycięstwa.
              > I pogodził się z tym, że jego następcy być może poprowadzą PO w nieco innym kie
              > runku.

Nie rozumiem, czego właściwie ma zaniechać? Żeby się skoncentrował na nowych zadaniach też bym chciała, ale nie mam tu podstaw do niepokoju, bo nic nie wskazuje na to, że tak nie będzie.
              Widać, że w opinii Tuska Kopacz jest kandydatką sprawną w działaniu i ja te opinie podzielam.
              Niechęcią części elektoratu z pewnością jest obarczona, ale już z samego faktu, że elektorat dzieli się na różne części wynika, że żaden kandydat nie będzie tego mankamentu pozbawiony.
              Zadaniem każdego lidera jest prowadzić swą partię do wyborczego zwycięstwa i z pewnością tego również oczekuje Tusk od Ewy Kopacz.
              Nie ma żadnych podstaw by twierdzić, że Kopacz nie jest niewygodna dla opozycji.

To, że losy PO niekoniecznie potoczą się w kierunku wytyczonym przez Tuska jest bardzo prawdopodobne. Ale jeśli Tusk wierzył w to, co robił, jego obowiązkiem było, powierzyć komuś, kto będzie chciał ten kierunek w miarę możliwości utrzymać. Jak się nie uda, Tusk będzie musiał się z tym pogodzić.
              • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 04.09.14, 09:46
                "Pomyśl sam - czy gdybyś miał wyjechać i pozostawić swą firmę, powierzyłbyś ją komuś lojalnemu, kto aprobował Twój sposób kierowania firmą, czy wybrałbyś kogoś, kto kontestował Twoją rolę i sposób działania? "

Wybacz ale to porównanie zupełnie do mnie nie przemawia.
                Jeśli już porównywać partie i rządy do firm to PO nie jest firmą rodzinną Tuska, której właściciel wyjeżdża i wyznacza dyrektora wg swego uznania.

Raczej spółką akcyjną, której prezes zarządu przyjął posadę w innej firmie i rada nadzorcza ma powołać nowego tak by zapewnił najlepsze z punktu widzenia firmy i jej akcjonariuszy zarządzanie a odchodzący prezes na ogół nic do gadania nie ma i mieć nie powinien.
                • sverir Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 04.09.14, 10:38
                  > Raczej spółką akcyjną, której prezes zarządu przyjął posadę w innej firmie i rada nadzorcza
                  > ma powołać nowego tak by zapewnił najlepsze z punktu widzenia firmy i jej akcjonariuszy
                  > zarządzanie a odchodzący prezes na ogół nic do gadania nie ma i mieć nie powinien.

Wybacz, ale to porównanie jest co najmniej równie bez sensu, co porównywanie do rodzinnej firmy. Partia nie jest ani rodzinną firmą, ani spółką akcyjną. Partia jest partią. Porównywanie do spółek jest o tyle nieuprawnione, że partie, ich działanie, ich możliwości, itd. mają swoje własne prawa, które w spółkach nie obowiązują (i odwrotnie).

• iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 04.09.14, 12:19
                    Ależ masz rację. Odpowiedziałem jedynie firmowe porównanie damy.

• szwampuch58 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:05
      w cuglach wygra wszak "genialny strateg "to zaden przeciwnik,to paranoja
      • jane-panzram Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:08
        Zgadzam sie w calej rozciaglosci! Jestem za, a nawet podwojnie za. To dzien zaloby dla Kaczki, tyle przegrac... Hahahaha.
      • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:39
        Tak niestety może się stać, gdy PO będzie mu wystawiała takich przeciwników.
    • ayran Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:32
      Mnie osobiście Kopacz irytuje, zwłaszcza często powtarzany przez nią zwrot "proszę mi wierzyć!" wypowiadany jako argument w dyskusji. Ale ludzie, którzy z nią współpracowali jako szefową, mówią o niej dobrze. Na przykład jej były zastępca w MZ dr Andrzej Włodarczyk (usunięty przez Arłukowicza). Albo członkowie Prezydium Sejmu (poza Kuchcińskim, być może). Czy ma charyzmę? Pewnie nie, ale charyzma to rzadki towar. Czy 10 lat temu mówiono o Tusku, że ma charyzmę? Nie słyszałem, może Bielecki (oczywiście nie Czesław) tak by tak wtedy powiedział, bo on się generalnie poznał na nim ze dwadzieścia lat wcześniej niż inni, ale poza tym Tusk był uważany za lenia, jeśli nie bon vivanta. Była Kopaczowa złym Ministrem Zdrowia? Kto był lepszy w ostatnich 15 latach? Pomijam jej zachowanie w Smoleńsku, skąd niektórzy dzielni faceci uciekali z podkulonym ogonem, oraz w prosektorium w Moskwie, gdzie mało kto miał odwagę się pojawić.
      • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:43
        Bądźmy szczerzy.

W powszechnym odbiorze Kopacz jest tak jak piszesz
        > Mnie osobiście Kopacz irytuje
        i
        > Czy ma charyzmę? Pewnie nie

Pytam zatem, czy rzeczywiście jest to najlepszy kandydat na jakiego stać PO ????
        • m.c.hrabia Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:51
          W powszechnym odbiorze Kopacz jest tak jak piszesz
          > Mnie osobiście Kopacz irytuje
          i
          > Czy ma charyzmę? Pewnie nie

powszechnym ? nawet w twoim wątku widać ,że to nie prawda.

a charyzmę ocenimy za rok.
          • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:54
            Doprawdy wierzysz, że ten wątek jest odbiciem nastrojów społecznych. Naród chce Kopacz????
            Hrabio opamiętaj się :):)
            • m.c.hrabia Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:57
              gdzie ja to napisałem ?
              nie mam pojęcia czego chce naród , to ty używasz pojęcia powszechny.
              • iq-ok Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:05
                Obawiam się, że podobnie jak Ty pojęcia o tym czego chce naród nie ma również zarząd PO jednogłośnie głosujący za Kopacz.

Pisząc "powszechnym" o odbiorze Kopacz kierowałem się intuicją. Choć chętnie poznałbym rzetelny sondaż na ten temat. A jeszcze bardziej chciałbym by takim rzetelnym sondażem dysponował zarząd PO podejmując swoją "jednogłośną" decyzję.

Stawiam dolary przeciw orzechom , że ich nie miał.
                • m.c.hrabia Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:13
                  Stawiam dolary przeciw orzechom , że ich nie miał.

u mnie orzech jeszcze na drzewie ,więc nie obstawiam. :)

> Pisząc "powszechnym" o odbiorze Kopacz kierowałem się intuicją.

czyli mamy coś wspólnego :)
            • volupte Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 04.09.14, 17:50
              Narodowi to zwisa kto? 90% narodu nie potrafi wymienic nawet trzech ministrów :-)
        • ayran Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 20:55
          iq-ok napisał:

> Pytam zatem, czy rzeczywiście jest to najlepszy kandydat na jakiego stać PO ???

Nie mam pojęcia. Ja bym głosował za kimś innym, ale z tego nie wynika, że ten ktoś miałby większe szanse. Cenię na przykład Schetynę, ale również nie widzę w nim kogoś, kto mógłby pojechać w Polskę w końcówce kampanii wyborczej i przeciągnąć na stronę PO kilka procent głosów. Bardzo wysoko oceniam Siemoniaka (o czym tu zresztą nie raz pisałem), ale również tego nie widzę.

I jeszcze cos sobie przypomniałem. Niedawno, w czasie przeprowadzki, natrafiłem na dnie jednej z szuflad na ulotkę, którą bodaj w 1992 roku przypadkiem zgarnąłem na rządowym stoisku na Targach Książki we Frankfurcie. Był to opis jakiegoś ministerialnego programu adresowanego do bezrobotnej młodzieży, zwłaszcza w byłej NRD. Na ostatniej stronie był podpis i zdjęcie jakiejś dość jeszcze młodej, ale nieszczególnie szykownej kobitki, która pełniła wówczas (w rządzie Kohla). Odcyfrowałem z odręcznego pisma "Angela Merkel". Nie dopatrzyłbym się jakiejkolwiek charyzmy.
    • indeed4 Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 20:45
      "Prezydent przypomniał podczas konferencji prasowej, że rekomendacja ta nie jest dla niego wiążąca. Bronisław Komorowski zwrócił uwagę, że konstytucja rozstrzyga o tym, iż w kwestii desygnowania nowego premiera prezydent jest "zupełnie nieskrępowany". Jak dodał, decyduje o tym także "zdrowy rozsądek i odpowiedzialność za państwo".

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1224040,Komorowski-poprze-Kopacz-Wieczorne-spotkanie-w-Belwederze
      • iq-ok Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 20:51
        "Zdrowy rozsądek" BK może w tym wypadku doprowadzić do jeszcze bardziej opłakanych rezultatów niż rekomendacja zarządu PO.
        • indeed4 Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 20:54
          A skąd taka pewność, kto ma lepsze notowania - Tusk czy Komorowski?
          • iq-ok Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 20:59
            To notowania gwarantują rozsądek:):) Coś pieprzysz chyba.
            • indeed4 Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 21:05
              Nie piernicz głupot i myśl jak piszesz - na odwrót, rozsądek notowania.

PS. Zachowuj się, bycie platformersem zobowiązuje :->
              • iq-ok Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 21:09
                Daj spokój indyku.
                Wystarczy, że Ty zachowujesz się jak zwykle.

PS Ze mnie taki platformers jak z Palikota SLDowiec. Przemyśl to porównanie.
                • jane-panzram Re: Chwila, a nie zapomnieliście o BK? 03.09.14, 21:20
                  Przyszlam sprawdzic jak ci idzie, i jednak kazdy zwolennik PO krytykuje twoje zdanie.
                  Az tak oczy zaklajstrowane, niezle...
                  Ale religijnych.uczuc.obraza ma to samo zdanie co ty, wiec nie istniejesz sam. Moze cie tu nawiedzi.
    • humbak Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:16
      I z takim liderem PO chce wygrywać najbliższe wybory????
      >

Dobre.
      • zdybex Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 03.09.14, 21:20
        Tusk z kopacz sie odpręzał.A co na to żona Tuska?
    • wiosnaludzikow Popieram , to zmiana na lepsze 03.09.14, 21:19
      Przy leniuchu Tusku, który kompletnie nie kontroluje ani rządu, ani nie panuje nad realizacją sprawa i działa od afery do afery , od sondaży do sondaży, Kopacz daje jaką nadzieję na lepsze. Wygląda z zachowania na zasadniczą i wymagającą ....acha i decyzyjną.
      • jane-panzram Re: Popieram , to zmiana na lepsze 03.09.14, 21:35
        Ona i niezaleznosc od wskazan Tuska ;)
    • instant.crush PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:21
      Nie tyle w znaczeniu, że nikogo lepszego od Kopacz, ale w kontekście odejścia Tuska.
      Zawsze jest tak, że im lider jest większy w partii czy też dla partii jako twarz i ciągnie partię do przodu, tym większa pustka i wrażenie nijakości zostaje po jego odejściu. Można powiedzieć, że to jest reguła. John Major i Margaret Thatcher, Gordon Brown i Tony Blair, Al Gore i Bill Clinton... Przykłady można by mnożyć.
      • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:26
        Ciekawa analiza.
        To bardziej skomplikowane jednak imho, bo tu dochodzi jej zaleznosc od Tuska i znana we wszystkich kregach lojalnosc. Ja to nazywam dosadniej, bo mnie zrazila kuriozalnymi decyzjami jako marszalek, wszystko czego chce PO, to wykonywala natychmiast.
        Zmarnowana szansa na odswiezenie partii.
        • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:30
          Ja tak sobie przypomnialam, ze przeciez Marcinkiewicz tez byl tylko rok. Czlowiek znikad, a zaskarbil sobie sympatie. W rok. W PO na pewno sa tacy kandydaci.

Widocznie Tusk nie chce sobie konkurencji wyhodowac.
          • instant.crush Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:39
            Marcinkiewicz zdobywał plusy, bo był, jakby to rzec, miętki i giętki w swoim wizerunku. W sensie wyluzowany. Taka namiastka Tuska, co później Tusk twórczo rozwinął.
            Kopacz nie pójdzie tą drogą, bo to nie jej charakter, a tego nie da się wyuczyć, bo prędzej czy później sztuczność wyjdzie. Tak jak wychodziła przy Kaczyńskich, gdy chcieli kreować na siłę sztuczny wizerunek, który do nich nie pasował.
            • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:50
              Z ta namiastka Tuska trafne! Mowie o luzie. On i do niego podobny i do Sikorskiego.
        • instant.crush Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:35
          Ja sobie zdaję sprawę, że Tusk wybrał wierną sobie i zaufaną następczynię. Zresztą obiektywnie rzecz biorąc, nawet mu się nie dziwię, bo może mieć podstawy, aby obawiać się o jedność partii, którą scalał swoją osobą i w której potrafił spacyfikować, kogo tylko chciał.
          Ja mówię raczej o odbiorze społecznym danej osoby, bo sam Tusk pokazał, jak istotny jest to czynnik. I w tym sensie po wielkim liderze następca zwykle wypada blado.
          • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:41
            Ja go jednak, niesprawiedliwie, posadzalam o zdolnosci pijarowe, takie tam bzdurki - i sądziłam ze on bardziej niz o swoj przyszly interes, to zadba o przyszla wygrana. Partia doluje, afera tasmowa sie nie skonczyla, efekt zmeczenia dlugimi rzadami... a tu Kopacz. Rownie dobrze mogli postawic stand, wydruk sylwetki Tuska i go dawac na konferencje.
            Opozycja bedzie miala uzywanie. Ona tak publiki nie rozegra sprawnie jak Tusk.
            • instant.crush Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:51
              Z tym to się akurat zgadzam. Mogę powtórzyć tylko to, co napisałem w innym wątku - jedyną niewiadomą jest to, czy PiSowi wystarczy rozumu, żeby do czasu wyborów parlamentarnych
              cierpliwie i powoli grillować nową panią premier. Jak to na grillu.
      • zdybex Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:30
        Ale to rozwódka w katolickim kraju. Kto ja dymał albo komu obciagała to jej prywatna sprawa ale rozwód to dowód na brak wiarygodności dla mnie też. Sprzeniewierzenie sie wartościom. . Czy latarnie postawią aby se mogła postac po pracy?
      • humbak Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:38
        No nie wiem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wizerunkowo od Kopacz zdecydowanie silniejsi są Bieńkowska, Sikorski... gdyby nie walki w partii byłby jeszcze jako kadydat Schetyna.... można tak szukać. To nie jest kwestia samej osoby Tuska.
        • instant.crush Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:46
          humbak napisał:

> No nie wiem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wizerunkowo od Kopacz zdecydowani
          > e silniejsi są Bieńkowska, Sikorski... gdyby nie walki w partii byłby jeszcze j
          > ako kadydat Schetyna.... można tak szukać. To nie jest kwestia samej osoby Tusk
          > a.

Co do Sikorskiego to jeszcze można dyskutować, choć mam pewne wątpliwości. Natomiast nie rozumiem, co wszyscy z tą Bieńkowską??? Premierowanie to całkiem inna bajka niż bycie ministrem. Jeszcze rozumiem, gdyby chodziło o premiera technicznego na jakiś konkretny okres przejściowy, ale zupełnie nie rozumiem, dlaczego wszystkim się wydaje, że ona by podołała politycznie(nie merytorycznie) roli premiera.
          • humbak Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:55
            Pisałem że chodzi mi o kwestie wizerunkowe. Skoro już jednak przechodzimy na te kategorie, to nie sądzę by Tusk przestał być głównym rozgrywającym w PO, więc zdolności polityczne Bieńkowskiej nie są aż tak istotne.
            • instant.crush Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 22:02
              Ale politycznie nie w sensie partyjnym. W roli ministra można zagadywać wszystko merytorycznie i zarzucać liczbami, których przeciętny odbiorca nie jest w stanie zweryfikować. W roli premiera już tak się nie da. Miała dwie wypowiedzi, wpadki, które się za nią ciągnęły. Wiem, że wielu się podobało. Problem w tym, że to, co ujdzie ministrowi(choć nie tak łatwo, jak widzieliśmy), nie ujdzie premierowi. A to była tylko drobna namiastka w porównaniu z tym, co czekałoby ją w robi premiera. Moim zdaniem by nie podołała. Choć merytorycznie pewnie tak.
              • humbak Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 22:06
                Rzecz w tym, że przejście na pozycje premierowską, wiąże się z większym wsparciem PRowców. Nie sądzę też, by była niezdolna do powściągnięcia języka. Nauczkę już miała, że nieostrożne wypowiedzi mogą parzyć.
            • iq-ok Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 22:52
              Obawiam się, że Tusk podziela Twoje zdanie i uważa się nadal za głównego rozgrywającego w PO. Ale jest w błędzie. Przestał nim być w momencie przyjęcia nominacji.

Może oczywiście przedłużać to złudzenie do listopada (z oczywistą szkodą dla swej europejskiej misji koncentrując się na sprawach krajowych).

Ale to miraż. Żadne nominacje (nawet najbardziej lojalnych współpracowników) nie zapewnią kontroli nad PO w grudniu.

To ćwiczył już Kwaśniewski usiłując być głównym rozgrywającym na lewicy z mizernym skutkiem (choć pozycja Prezydenta RP teoretycznie bardziej temu sprzyjała niż unijny stołek).
              • humbak Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 23:01
                Jakoś nie kojarzę, by pozycja Kwaśniewskiego w SLD kiedykowliek przypominała tej, którą ma Tusk w PO.
                • iq-ok Re: PO nie stać na nikogo lepszego 04.09.14, 07:46
                  Ależ przypominała. Był lokomotywą wyborczą SLD i jej najbardziej rozpoznawalną twarzą.
                  Ale to było za mało by zapanować nad aparatem i wygrać walkę o wpływy z "szorstkim przyjacielem".
                  Po prostu brak było instrumentów.
                  Choć siedział na Krakowskim a nie w Brukseli.

Dla Tuska lepiej będzie gdy szybciej zrozumie, że teraz to już może być co najwyżej patronem porozumienia między frakcjami a nie promotorem jednej z nich.
          • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:55
            Bienkowska to swoja droga nie jest nawet z PO. Ona z senatu czy co, bo po jej odejsciu beda musialy byc wybory uzupelniajace do senatu w chyba maju 2015.

Ona jest za szczera na sposob uczciwego czlowieka. Moglaby walnac prawde jak Cimoszewicz i by nie bylo co zbierac.
            • jane-panzram Re: PO nie stać na nikogo lepszego 03.09.14, 21:58
              *Za szczera, na sposob uczciwego czlowieka.
              Bez przecinka zdanie sens traci troche.
    • wiosnaludzikow A pan Prezydent mówi ...sPOkojnie Tusku 03.09.14, 21:27
      www.tvn24.pl/prezydent-rekomendacja-po-dla-kopacz-nie-jest-dla-mnie-wiazaca,464750,s.html
      • jane-panzram Re: A pan Prezydent mówi ...sPOkojnie Tusku 03.09.14, 21:32
        To dym bez ognia. On musial pokazac ze istnieje, bo tak yroche go zarzad partii osmieszyl rekomendujac kandydata.
        Ale on bez gadania przyklepie Kopacz.
        Szejnfelt na twitterze: dzis o 22 w Belwederze rozmowa Komorowski, Tusk, Kopacz.
        To juz przesądzone.
    • jola.iza1 Re: Platformo dobrze jest !!!! Pitera nie na premi 03.09.14, 22:21
      -era. Tak trzymać.
    • dystans4 Re: Pytanie 03.09.14, 22:59
      Jest o co kopie kruszyć?
      Pozdrowienia
      bul.
      • iq-ok Re: Pytanie 03.09.14, 23:09
        Generalnie chyba jest.

Chyba, że uznamy iż osoba następcy Tuska nie ma żadnego znaczenia dla wyniku wyborów w 2015 (prezydenckich nie wykluczjąc).
    • m-a-h-a-r-a-d-z-a-a Fakt, bardzo płytka i nielogiczna baba. 04.09.14, 07:07
    • iq-ok Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 04.09.14, 17:39
      ...odnośnie kandydatki Kopacz

wyborcza.pl/1,140466,16582606,Remake_filmu__Premier__z_Ewa_Kopacz__Polski_nie_stac.html
      Choć ściślej byłoby powiedzieć zarówno kandydatki Kopacz jak i całej procedury bezmyślnego upychania jej kolanem na stanowisku premiera.
      • volupte Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 04.09.14, 17:48
        Tylko czy mozna na intuicji Saramanowicza polegac , skoro on sie jeszcze niczym specjalnym nie wykazał? :-)
        • iq-ok Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 04.09.14, 17:59
          > Tylko czy mozna na intuicji Saramanowicza polegac , skoro on sie jeszcze niczym
          > specjalnym nie wykazał? :-)

Saramonowicz akurat w tym względzie niewiele różni się od Kopacz:):)
          • volupte Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 04.09.14, 18:40
            Nie. Ona kilkaset baniek zaoszczędziła na szczepionce , a ten od intuicji ile? :-)
            • iq-ok Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 04.09.14, 19:26
              No i finansowanie służby zdrowia zreformowała udanie :):)
              www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nik-o-reformie-kopacz-porazka,194037.html
              • volupte Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 05.09.14, 12:22
                Ktoś potrafił to lepiej ? To połowiczna ,,reforma" , na prawdziwa nie stac zadnej partii. A ten artykuł jest mało obiektywny , wymienia kilka wpadek , a na wstepie jest ze zmieniono statut ponad 100 szpitali. To jak jest z tą reszta powyzej tych kilku?
                • iq-ok Re: Nie tylko ja mam podobne odczucia ... 05.09.14, 13:32
                  > Ktoś potrafił to lepiej ? To połowiczna ,,reforma" , na prawdziwa nie stac zadn
                  > ej partii. A ten artykuł jest mało obiektywny .....

Tia :)
                  A mnie ciekawi, czy Ty naprawdę wierzysz, że Kopacz to rzeczywiście kobieta sukcesu i najlepszy z możliwych wyborów????

Bo mnie się zdaje, że polityka kadrowa zawsze była najsłabszą stroną Tuska.
                  Te wszystkie chore decyzje Czuma za Ćwiąkalskiego, Gowin za Kwiatkowskiego, Nowak do infrastuktury itp. itd.

A uparte forsowanie Kopacz jako najlepszego z możliwych kandydatów tylko to potwierdza.
    • anwad Dżuma czy cholera? 04.09.14, 17:55
      Jakie to ma znaczenie? Żadnego.
      No ale oni się spierają, czy wolą dżumę, czy może jednak cholerę.
      • iq-ok Re: Dżuma czy cholera? 04.09.14, 18:21
        Popierający od lat all in one nie mają takich dylematów:)
      • glos.sumienia.forum Re: Dżuma czy cholera? 02.10.14, 22:14
        Nie ma to realnego znaczenia z uwagi na surrealizm sytuacji w ogólności.
        Powrót prawowitej władzy Premiera Kaczyńskiego postawi sprawy z głowy na nogi i przywróci realność pojęciom - patriotyzm, rodzina, sprawiedliwość, prawo i porządek, gospodarka, ekonomia.
    • 10x10 Re: Platformo opamiętaj się !!!! Kopacz na premie 05.09.14, 12:08
      Czemu nie: 3.bp.blogspot.com/-CfQ6U0hkaI0/Sw2RWaojicI/AAAAAAAAAXA/8PqvaURxRE4/s1600/tupacz.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka