Dodaj do ulubionych

Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk

12.10.14, 15:44

Za Jarosławem Kaczyńskim opowiedziało się 8 proc., a za obecnym premierem Donaldem Tuskiem - 7 proc. - wynika z badania CBOS.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,CBOS-najlepszym-premierem-25-lecia-Tadeusz-Mazowiecki,wid,16635971,wiadomosc.html

Przepraszam wielbicieli D. Tuska za obrazę waszych uczuć religijnych - ktoś w końcu musiał wam to powiedzieć ;-)
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 15:52
      ... tylko się nie zes.raj! :D:D:D
      (już raz (niedawno) popieprzyły ci się sondaże internetowe z bezpośrednimi)
      • indeed4 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 16:03
        Serio? A gdzie i kiedy, hehe...
        • zapijaczony_ryj Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 17:54
          indeed4 napisał:

> Serio? A gdzie i kiedy, hehe...

TU,. jak robi z siebie publicznie Idiotę:
        • sclavus Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 18:59
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,155074559,155077998,Re_marskosc_watroby_.html
          ... a przy okazji, bezmyślne powtarzanie głupawych newsów... "bardzo dobrze" o tobie świadczy!
          • indeed4 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 19:49
            > bezmyślne powtarzanie głupawych newsów

N ale co jest głupie - sonda GW, czy sondaż CBOS?! Bo już się pogubiłem...
            • indeed4 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 19:50
              *No ale
            • lionold Re: "Bo już się pogubiłem... " 13.10.14, 09:27
              Tak! Zdecydowanie i już dawno się pogŁUPiłeś!
    • x2468 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 16:08
      Dlatego ze lepszy dostał kopa w d....po dwóch latach świetnych rządów a kiepski Tusk został powtórnie wybrany.
      • indeed4 Cimoszewicz: Tusk był obciążeniem dla Platformy 12.10.14, 16:22
        "początkowo był nadzieją, potem stał się obciążeniem - jego osobiste, personalne notowania były dużo gorsze niż notowania całej formacji" (od 6.25 min.)

www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/cimoszewicz-nigdy-nie-czulem-takiego-zagrozenia,475904.html

Chcecie dyskutować z faktami?
        • cymber.gaj Cimoszewicz: Żałosne rozumowanie prawicy. 12.10.14, 16:34
          Oto prawdziwe oblicze Twojego (mam nadzieję nowego) autorytetu:

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,15766474,Cimoszewicz__Zalosne_rozumowanie_prawicy__Jaka_korzysc.html
          • indeed4 Re: Cimoszewicz: Żałosne rozumowanie prawicy. 12.10.14, 19:53
            O, następny artysta. :->

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155076249,155082128,Skleroza_.html
    • wiosnaludzikow Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 16:36
      Natychmiast rozwiązać CBOS :) !
      To jest bezczelne plucie a może nawet gorzej na najlepszego Premiera Tysiąclecia, dotkniętego Palcem Bożym i Duchem Świętym, Wielkiego Europejczyka pana Donalda Tuska.
      Świętokradztwo :)
      • indeed4 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 17:14
        A ja myślę, że po prostu żelazny elektorat Platformy dał plamę, za to PiS-u spisał się na schwał i dlatego Kaczyński przebił Tuska o ten 1% ;-)
        • zapijaczony_ryj Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 17:56
          indeed4 napisał:

> A ja myślę, że po prostu żelazny elektorat Platformy dał plamę, za to PiS-u spi
          > sał się na schwał i dlatego Kaczyński przebił Tuska o ten 1% ;-)

w moralnych zwycięstwach
    • zapijaczony_ryj Lepszy KAczyński obalił sie sam po roku premierowa 12.10.14, 17:28
      Hahahahaha
      A Tusk dwie kadencje i awans do Europy!!!
      A jak jeszcze dodac jak się zbłażnił ten najlepszy:
      • indeed4 Musisz napisać reklamację do CBOS 12.10.14, 17:30
        kto wie - jak dobrze uargumentujesz, to może rozpatrzą... :-)))
        • zapijaczony_ryj Re: Musisz napisać reklamację do CBOS 12.10.14, 17:52
          indeed4 napisał:

> kto wie - jak dobrze uargumentujesz, to może rozpatrzą... :-)))

A kto Idiotę obalił?
    • m.c.hrabia Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 17:55
      jaka tam zgroza ,przecież każdy pisior to wie, że wiosnach wymiotnych nie wspomnę.
    • wiosnaludzikow wyrżnąć tę watahę z CBOS ! 12.10.14, 18:15
      to skandaliczny wynik badań opinii.
      • indeed4 Re: wyrżnąć tę watahę z CBOS ! 12.10.14, 19:55
        Ale przeżywają, haha :-)))
    • taniarada Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 18:43
      PO-doba mi się to wyrażenie spotkane na necie. "Walą w pory ze strachu przed PISem zwłaszcza ci którzy mają nieczyste sumienia..A jest takich sporo zwłaszcza skorumpowani i złodzieje z pełowskiej bandy ryżego..To właśnie najwięcej oni i wieśniaki z psl boją się JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO..Napisała marika.Jakie rzeczowe i na czasie.
    • snajper55 Mylisz się 12.10.14, 20:27
      Z wyników tego sondażu nie da się takich wniosków wyciągnąć. Wiemy jedynie, iż 8% uważa, że Kaczyński był lepszym premierem niż Tusk a 7% uważa, iż Tusk był lepszym premierem niż Kaczyński. Nic nie wiemy co na ten temat uważa pozostałe 85% respondentów. Na przykład o preferencjach zwolenników premiera Mazowieckiego, których było 25%.

S.
      • indeed4 Serio?! 13.10.14, 09:29
        Hehe...
        • ayran Re: Serio?! 13.10.14, 09:35
          To oczywiste dla każdego, kto przebrnął przez gimnazjalny egzamin kompetencyjny. Jedyne badanie, które dałoby miarodajną odpowiedź na pytanie wobec opinii publicznej, kto był lepszym premierem, to porównanie parami (pytanie wszystkich respondentów czy lepszy był Kaczyński czy Tusk). Wyjątek stanowi sytuacja, kiedy jeden z wymienionych w konkurencji "kto był najlepszy?" zdobywa ponad połowę wskazań. A póki co, nawet o Mazowieckim (25% głosów) nie da się powiedzieć, że jest uważany za lepszego czy to od Kaczyńskiego czy od Tuska, a jedynie, że najwięcej osób uważa go za najlepszego. Elementarz.
          • indeed4 Re: Serio?! 13.10.14, 09:43
            O taaak - CBOS skandalicznie nieprofesjonalnie przeprowadził sondaż, bo zamiast zestawiać premierów ze sobą parami zapytał o najlepszego!

No i pfff.... przepadła nadzieja na triumfalne ogłoszenie przez żelazny elektorat Platformy, że najlepszym premierem po '89 jest Najjaśniejszy Tusk, któren zwyciężył strasznego Kaczora...

:-)))
            • ayran Re: Serio?! 13.10.14, 09:51
              CBOS przeprowadził sondaż całkowicie poprawnie, także dlatego, że zadał pytanie dokładnie takie samo, jak w poprzedniej edycji. Wniosek, ze Kaczyński (według sondażu) jest lepszy od Tuska nie pochodzi od CBOS-u, tylko od was. Nie można obciążać CBOSu, czy jakiejkolwiek pracowni, za to, że dziennikarze albo trolle, albo ktokolwiek inny, nie potrafią zinterpretować wyników dostarczonych jak na talerzu.
              • indeed4 Re: Serio?! 13.10.14, 09:57
                Yhym - jeśli Tusk w rankingu premierów dostaje mniej punktów procentowych niż Kaczyński, to absolutnie nie znaczy, że był gorszym premierem niż Kaczyński! Lepszym był, tylko ludzie się nie znają i nie rozumieją sondaży... :-)))

Miłego dnia, EOT.
                • ayran Re: Serio?! 13.10.14, 10:00
                  Jestem absolutnie przekonany, że to co napisałem, jest wystarczająco zrozumiałe dla przeciętnego gimnazjalisty i rozumiem, że to nie oznacza, że musi być też zrozumiałe dla was.
                  Tak nawiasem mówiąc, punkty procentowe, to coś zupełnie innego niż wam się wydaje.
                  • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 10:28
                    Szanuję Twoją ponadprzeciętną inteligencję (tym bardziej, że - jak możemy przeczytać w Twoim poście - popartą wykształceniem gimiazjalnym) niemniej interpretacja wyników przedstawiona przez indeeda jest jak najbardziej poprawna.
                    Wytłumaczyć na przykładzie konkursu piękności?
                    • ayran Re: Serio?! 13.10.14, 10:33
                      Bardzo proszę - wytłumacz. (To żart, wiem, że tego nie zrobisz).
                      • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 10:45
                        Ależ proszę bardzo. Gdybym nie spełnił swojej obietnicy spaliłbym się ze wstydu (jak to już dawno powinien zrobić D. Tusk, gdyby oczywiście był człowiekiem nieposzlakowanej uczciwości)
                        W konkursie piękności biorą udział cztery kandydatki.
                        1) Miss Wenezueli.
                        2) Miss Rosji.
                        3) Miss USA.
                        4) Anna Grodzka.
                        Jury liczy głosy publiczności i tak: pierwsza zobywa 20% głosów, druga 30% głosów, trzecia 50% głosów, czwarta 0%.
                        Zatem zdaniem publiczności najładniejsza jest kandydatka nuuuuuumer - cztery. W głosowaniu nie wzieło udziału 80% procent publiczności obecnej na sali i to oznacza, że te 80% po protsu ma to głosowanie w dolnych partiach rewersu.
                        Wedle Twojej interpretacji najpiękniejszą według publiczności mogła okazać się kandydatka nr. 4 jeżeli w wyborach wzieliby udział Ci, którzy nie głosowali.
                        • snajper55 Re: Serio?! 13.10.14, 10:52
                          Głosujący na wszystkich innych premierów poza Kaczyńskim i Tuskiem nie wypowiedzieli się, który z tej dwójki jest dla nich lepszym premierem. Dlatego na podstawie tego sondażu nie da się powiedzieć czy lepszy jest Tusk, czy Kaczyński.

S.
                          • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 10:55
                            To dosyć ryzykowna interpretacja podważająca sens demokratycznych wyborów. Chcesz mnie zniechęcić do głosowania?
                            • snajper55 Re: Serio?! 13.10.14, 11:02
                              tw_wielgus napisał:

> To dosyć ryzykowna interpretacja podważająca sens demokratycznych wyborów. Chce
                              > sz mnie zniechęcić do głosowania?

To nie jest interpretacja. Takie są fakty. Ale pocieszę cię. Możesz się na nie obrazić lub dalej nimi manipulować.

S.
                              • indeed4 A taki niby porządny był ten Mazowiecki... 13.10.14, 11:06
                                Żondam nowego sondaża CBOS! Bez Mazowieckiego, wtenczas na pewno bezapelacyjnie zwycienży Tusk. A jak (nie daj Bóg!) nie zwycienży, to trzeba odrzucić innych konkurentów i powtarzać badania do skutku - aż zwycienży Najjaśniejszy Tusk.

Hahaha...
                              • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 11:16
                                Ten zarzut manipulacji rozbawił mnie do łez. Aż się posmarkałem i wytarłem w rękaw. Dobrze, że dzisiaj jest chłodniej i można było założyć koszulę z długim rękawem.
                        • ayran Re: Serio?! 13.10.14, 10:56
                          To jest twoja interpretacja.
                          Jeśli przyjąć tę, cokolwiek głupawą konwencję, to w ogóle nie wypowiadałbym się w temacie "kto jest najpiękniejszy", a jedynie w temacie czy - powiedzmy: kandydatka 1. jest uważana za piękniejszą niż kandydatka 2. Kandydatkę 3 odrzucam, gdyż ze względu na uzyskanie połowy wskazań z prawdopodobieństwem bliskim pewności zajmuje pozycję "piękniejszej" od każdej kontrkandydatki. Mam nadzieję, że do tego miejsca wszystko jest zrozumiałe?

Idąc dalej: 20% wskazań na "jedynkę" (jako najpiękniejszą) w porównaniu do 30% wskazań na dwójkę (w tej samej roli) absolutnie nie przesądza, czy całość (100%) oceniających uważa za ładniejszą "jedynkę" czy "dwójkę", bo wszystko zależy od tego, jak oceniłoby porównawczo urodę "jedynki" i "dwójki" pozostałe 50%, które jako najpiękniejszą wskazałoby trójkę. Być może przytłaczająca większość z tej grupy wybrałaby "jedynkę".
                          Wprowadzenie "czwórki" (Anna Grodzka) oceniam jako wyraz twojej umysłowej bezsilności - widać, że nie masz rzeczowych, opartych argumentów dla swojego stanowiska.
                          • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 11:25
                            Ależ nie mam prawa odmówić Ci takiej interpretacji jak przyjąłeś i zaprezentowałeś w swoim poście.
                            Proszę uprzejmie. Ja tych, którzy nie wzieli udziału w głosowaniu traktuję zgodnie z ich intencją (wyborem)- mają gdzieś te wybory i zupełnie ich nie interesuje, która z pań jest najładniejsza.
                            Dokładnie tak! I pisanie, że gdyby uwzględnić ich głosy jest niedopuszczalą manipulacją opartą na wielkim semantycznym nadużycu.
                            Aaaaaa i jeszcze z jednym się zgodzę - Grodzka to przejaw umysłowej bezsilności i to nie koniecznie mojej.
                            • snajper55 Re: Serio?! 13.10.14, 12:39
                              tw_wielgus napisał:

> Ależ nie mam prawa odmówić Ci takiej interpretacji jak przyjąłeś i zaprezentowa
                              > łeś w swoim poście.
                              > Proszę uprzejmie. Ja tych, którzy nie wzieli udziału w głosowaniu traktuję zgod
                              > nie z ich intencją (wyborem)- mają gdzieś te wybory i zupełnie ich nie interesu
                              > je, która z pań jest najładniejsza.

Ależ oni wzięli udział w głosowaniu, tylko głosowali na inne kandydatki niż te dwie, które usiłujesz porównać.

S.
                              • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 13:52
                                Bosz.... Co za uparciuch.
                                " ...a gdyby tu wasza matka staruszka przechodziła?"
                              • tw_wielgus Re: Serio?! 13.10.14, 13:59
                                podsumuj te procenty.
                                • snajper55 Re: Serio?! 13.10.14, 16:10
                                  tw_wielgus napisał:

> podsumuj te procenty.

W sumie procenty dają 100%.

Z głosujących:

8% woli Kaczyńskiego od Tuska
                                  7% woli Tuska od Kaczyńskiego
                                  85% nie zadeklarowało czy woli Tuska od Kaczyńskiego czy odwrotnie.

S.
              • wiosnaludzikow Re: Serio?! 14.10.14, 06:02
                Rozwiązać ! Natychmiast rozwiązać.
                Dziennikarze są niemądrzy, Twoi adwersarze są niemądrzy ....może to jednak Wy towarzyszu Piszczyk macie kompleksy i w ten sposób, zadzierając pusty urzędniczy łepek do góry, odreagowujecie swoją małość na tym forum.
                • ayran Re: Serio?! 14.10.14, 06:45
                  A może byście tak, schorowany mitomanie, zamiast znowu zajmować się mną, zwyczajnie spróbowali wskazać błąd, w tym co napisałem. No zbierzcie się raz w garść i spróbujcie napisać bez personalnych zaczepek.
                  • wiosnaludzikow Re: Serio?! 14.10.14, 07:30
                    ayran napisał:

> A może byście tak, schorowany mitomanie, zamiast znowu zajmować się mną, zwycza
                    > jnie spróbowali wskazać błąd, w tym co napisałem. No zbierzcie się raz w garść
                    > i spróbujcie napisać bez personalnych zaczepek.
                    Nie ma sensu "bić pianę" z Tobą. Z tak upartym i wywyższającym się trollem jak Ty, nigdy nie prowadzi to do żadnych wniosków. Każdy kto przeczyta Twoje posty, których zawartość skrytykowałem pod konkretnym względem, sam wyrobi sobie zdanie.
                    • ayran Re: Serio?! 14.10.14, 09:15
                      No i sam widzisz nieszczęśniku (a może i nie widzisz, zważywszy twą "przenikliwość" może i nie widzisz). Po raz kolejny zero odniesień do rzeczy, a 100% do osoby. Ale nie powinno to dziwić u gostka, który wyobraża sobie, że członek rady Fundacji CBOS ot tak sobie, ręcznie zmienia słupki w sondażach, żeby były lepsze dla jego zwierzchnika. Zapoznaj się może z życiorysami i dorobkiem innych członków Rady, zwłaszcza tych niemianowanych przez organy państwa, i zastanów się, czy nie jest zwykłym chamstwem to, co im imputujesz w ramach swojego ciasnego umysłu.
    • cymber.gaj Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 21:17
      Największy skandal polega na tym, że ten pożal się Boże ośrodek badania opinii twierdzi, że Geniusz Żoliborza był gorszym premierem niż Mazowiecki (i to aż o 17%), a nawet od Buzka (o 2%). Skoro tutaj tak bezwstydnie nakłamali, to mogli też nakłamać o Tusku (ponoć gorszym od Zbawa o cały ogromny 1%). Nikomu dziś nie można wierzyć, w mordę. Mam nadzieję, że jak PiS dojdzie do władzy, to zlikwiduje to tałatajstwo, a przynajmniej obsadzi je swoimi, a oni będą publikować tylko prawdę.
      • indeed4 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 13.10.14, 09:20
        Słuszna uwaga! Trzeba natychmiast powiadomić NIK, żeby sprawdził czy do rządowego CBOS podstępnie nie zakradł się jakiś wrogi element. Z wniosku PiS NIK będzie sprawdzał element antypisowski, a z wniosku PO - antypeowski ;-)
    • adam111115 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 12.10.14, 21:59
      kolejny inteligent pisowski po kamilku, jeśli panuprezesowi AŻ po 7 latach od zakończenia rządów dają tylko 8% a Tuskowi świeżo po zakończniu długich i ciężkich rządów z kryzysem po drodze dają 7%, to na twoim miejscu spokojnie bym przemyśłał i nie robił z siebie przygłupa
    • 14pol Re: 7% kretynów... 12.10.14, 22:20
      bywało gorzej....
    • alistair-p Oczywiscie masz rację 12.10.14, 22:20
      W obietnicach Tusk był do niczego.A najgorsze,że nie mówił że zbawi Polskę.Pewnie coś knuł.
      • snajper55 Re: Oczywiscie masz rację 12.10.14, 22:44
        alistair-p napisał:

> W obietnicach Tusk był do niczego.A najgorsze,że nie mówił że zbawi Polskę.Pewn
        > ie coś knuł.

I nie wykrył żadnej ukrytej opcji. Ani niemieckiej, ani rosyjskiej, ani nawet czeskiej!

S.
        • 99venus Re: Oczywiscie masz rację 13.10.14, 09:21
          jest oczywistym,że to go dyskwalifikuje jako patriotę.
      • indeed4 Re: Oczywiscie masz rację 13.10.14, 09:27
        > W obietnicach Tusk był do niczego.A najgorsze,że nie mówił że zbawi Polskę.Pewnie coś knuł.

Etam, od razu knuł - ściemniał, jak to Tusk...

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tusk-klamca-i-iluzjonista,65858.html

PS. Najmocniej przepraszam po raz kolejny, ale myślę, że tak będzie lepiej (mam nadzieję, że jakoś to wytrzymacie)
    • indeed4 No, ale wiecie to jest dopiero zgroza... 13.10.14, 09:52
      "Według zwolenników PiS na tytuł premiera 25-lecia na równi z Tadeuszem Mazowieckim zasługuje J. Kaczyński (po 27 proc.)"

Dobrze widzę, że 27% wyborców PiS zamiast Prezesa wolało Mazowieckiego?! Zdrada! PiS do tablicy, proszę się nam tutaj natychmiast wytłumaczyć.
      • taniarada Re: No, ale wiecie to jest dopiero zgroza... 13.10.14, 10:11
        Nadchodzi PIS bójcie się .Niech ucieka lewactwo ,nepotyzm i paranoja .Chamstwo ,ściek i kłamstwo.
        • indeed4 Re: No, ale wiecie to jest dopiero zgroza... 13.10.14, 10:19
          No zaraz, chwileczkę - mamy 27% na Mazowieckiego, 27% (tylko!) na Prezesa, pytam: gdzie pozostałe 46 procent?!

• adam111115 Re: No, ale wiecie to jest dopiero zgroza... 13.10.14, 10:25
        Nie znasz zasad działania sekt? A pis to modelowy przykład
    • volupte Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 13.10.14, 11:47
      I pewnie dlatego był aż rok premierem:-)
    • jabbaryt Trzeba sie postarać aby być gorszym od Tuska 13.10.14, 15:39
      Dlatego nie dziwię że marny premier Kaczyński jest jednak lepszy od
      Donalda Zadłuzyciela
    • adam111115 Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 13.10.14, 16:21
      Do tych twoich nerwowych usmieszkow pojawiających się w wątku i wz z wysmiewaniem Tuska mogę też dodać pytanie.

Jak to jest że genialny strateg, inteligent z wyższej żoliborskiej półki, stojący 3 poziomy nad kopaczowa i pewnie Tuskiem,

JEST TYLKO O 1 PUNKT LEPIEJ OCENIANY

Niż ten co rozwalił kraj, pochodzi z podwórka no i z niższej półki?

Dlaczego panprezes nie dostał 98,77% wskazań a pozostali premierzy resztę?
      • m.c.hrabia Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 13.10.14, 16:30
        Dlaczego panprezes nie dostał 98,77% wskazań a pozostali premierzy resztę?

wiadomo kto robił badania :(
      • wiosnaludzikow Re: Zgroza! Kaczyński lepszym premierem niż Tusk 14.10.14, 06:04
        Broń Tuska. Nie daj inny, żartować z Niego. Sprawa jest POważna. Walcz .
    • snajper55 Pierogi czy naleśniki 13.10.14, 16:45
      27% Polaków najbardziej lubi schabowy
      8% najbardziej lubi naleśniki
      7% najbardziej lubi pierogi

Wniosek indeed-4: Polacy wolą naleśniki od pierogów.

Jest to błędny wniosek, gdyż 85% Polaków nie powiedziało, czy woli pierogi od naleśników czy naleśniki od pierogów.

Jaśniej nie potrafię. :)

S.
      • m.c.hrabia Re: Pierogi czy naleśniki 13.10.14, 17:00
        Jaśniej nie potrafię. :)

bo i tak by nic nie dało , pisdaki tak mają ,
        niech mają pierwsze "zwycięstwo" od siedmiu lat , niech prezes utrzyma ten niebotyczny wynik
        w następnych wyborach.
      • indeed4 Haha, a ten dalej swoje... 13.10.14, 17:00
        Okazuje się, że RP miała tylko trzech premierów - Mazowieckiego, Kaczyńskiego i Najjaśniejszego Tuska!

PS. Najpierw doczytaj o co chodzi i kogo typowano w sondażu, a potem pisz.

• snajper55 Re: Haha, a ten dalej swoje... 13.10.14, 17:28
          indeed4 napisał:

> Okazuje się, że RP miała tylko trzech premierów - Mazowieckiego, Kaczyńskiego i
          > Najjaśniejszego Tuska!

A kto tak twierdzi?

> PS. Najpierw doczytaj o co chodzi i kogo typowano w sondażu, a potem pisz.

Ja doczytałem. A ty?

S.
        • indeed4 Naleśniki z serem, jabłkami i szpinakiem 13.10.14, 17:29
          żadne pierogi - badanym polecono wskazać najlepszego premiera wśród premierów z różnych ugupowań, a nie prezydenta, czy papieża.

Kombinuj dalej, a ja idę na miasto na obiadek :->
          • hasta.la.vista1 Re: Naleśniki z serem 13.10.14, 17:52
            produkcji różnych firm. W konkursie piękności zasadniczo wybiera się spośród kobiet, a nie np. kobiet i mężczyzn, tak więc porównanie z pierogami i naleśnikami jest nietrafione.
            • indeed4 Re: Naleśniki z serem 14.10.14, 23:11
              Exactly, tylko że on tego dalej nie łapie ;-)
          • snajper55 Re: Naleśniki z serem, jabłkami i szpinakiem 13.10.14, 19:17
            indeed4 napisał:

> żadne pierogi - badanym polecono wskazać najlepszego premiera wśród prem
            > ierów z różnych ugupowań, a nie prezydenta, czy papieża.

Badanym polecono wskazać najsmaczniejsze danie.

S.
    • indeed4 Pełne wyniki sondażu: 13.10.14, 17:36
      "25 proc. ankietowanych Polaków uważa, że Tadeusz Mazowiecki był najlepszym premierem ostatnich 25 lat. Zdaniem 10 proc. był nim Jerzy Buzek. Za Jarosławem Kaczyńskim opowiedziało się 8 proc., a za obecnym premierem Donaldem Tuskiem - 7 proc. - wynika z badania CBOS.

Kolejne miejsca w rankingu zajęli szefowie lewicowych gabinetów - Leszek Miller oraz Włodzimierz Cimoszewicz (odpowiednio: 6 proc. i 5 proc.). Jan Olszewski był najlepszym premierem zdaniem 4 proc. badanych. Waldemar Pawlak i Kazimierz Marcinkiewicz zebrali po 3 proc. wskazań. Najmniej cenione są dokonania premierów - Jana Krzysztofa Bieleckiego (0,4 proc.), Józefa Oleksego (1 proc.), a także Hanny Suchockiej i Marka Belki (po 2 proc.).

Jednocześnie prawie co czwarty ankietowany (23 proc.) nie potrafił dokonać wyboru premiera dwudziestopięciolecia"

Finito.
      • tw_wielgus Re: Pełne wyniki sondażu: 13.10.14, 17:41
        I właśnie te 23% oddałoby swój głos na Donalda Tuska gdyby tylko wskazać tego najlepszego. Możemy uczynić takie założenie? Możemy!
        Czyli do 7% należy dodać 23%, co łącznie daje 30% i bezapelacyjnie pierwszę pozycję w rankingu. Kaczyński ze swoimi 8% niech się schowa...
        • snajper55 Re: Pełne wyniki sondażu: 13.10.14, 19:20
          tw_wielgus napisał:

> I właśnie te 23% oddałoby swój głos na Donalda Tuska gdyby tylko wskazać tego
          > najlepszego. Możemy uczynić takie założenie? Możemy!
          > Czyli do 7% należy dodać 23%, co łącznie daje 30% i bezapelacyjnie pierwszę poz
          > ycję w rankingu. Kaczyński ze swoimi 8% niech się schowa...

No nie możemy. Część z tych 85% wskazałaby pewnie Kaczyńskiego, a część - Tuska. Jakie to części - nie wiemy.

S.
      • m.c.hrabia Re: Pełne wyniki sondażu: 13.10.14, 17:41
        szczytuj z tych 8% ,
        zastanawia tylko wynik Olszewskiego dwa razy poniżej prezesa, ale co tam widocznie niższa półka.
        • x2468 Re: Pełne wyniki sondażu: 13.10.14, 19:31
          A serwery nadal w Moskwie.
    • wiosnaludzikow Sulik, błąd:) 14.10.14, 06:06
      Tylko Sulik odeszła z CBOS na rzecznika rządu przeistaczając się z niezależnej w zależną a już w CBOS takie karygodne błędy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka